Leolvadás fenyegeti Fukusimát
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az atomerõmûvet nem lehet csak úgy leállítani, mert a hõforrás a radioaktív bomblásból jön. Az viszont nem olyan, hogy csettintesz egyet és leáll. A linkelt pdf nagyon rövid magyarázatot ad arra, hogy miért kell hûteni a reaktort akkor is, ha már egy gramm áramot sem ad az erõmû és minden áll. A hasadás attól még zajlik, de egyre csökkenõ teljesítménnyel.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
míg a 20 és 30 kilométer közötti területen élõket arra kérte, hogy ne menjenek ki a szabadba | illetve figyelmeztettek az élelmiszerek kerülésére is
Akkor mi a f.szomat egyenek??? "Valaki" jópézé házhoz viszi nekik a tasakos levest?
A
Egyébként annyira röhejes. Évente több ezer ember hal bele szén és olaj bányászatba és a hagyományos erõmûvek építése és üzemeltetése során is vannak balesetek. Szolgáltatott MW-ra vetítve az atom lehet, hogy még Csernobillal is kevesebb kárt okoz. Anélkül meg szerintem majdnem biztos...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Egyébént azt, hogy most nem tobzódnak a zöld trollok az lassan különleges eset.
http://www.reak.bme.hu/fileadmin/user_upload/felhasznalok/aszodi/letoltes/Japan/20110312_Aszodi_Japan_v3.pdf
Úgy írsz itt, mint ha valami zöld fórum lenne, ahol mindenki az atomenergia ellen lenne, pedig ilyet senki nem írt. 😊)
Azért az a minimális számú halott is lesz simán pár 10.000, nyugodj meg.
Szerintem gondolkodj, mielõtt leírsz valamit.
HöfEE: Cyrrus szerintem arra célzott, hogy tegnap még a hidrogénrobbanást is szinte kizártnak tartották a kettesben, mint ahogy a nukleáris robbanást, erre ma robbant a hidrogén.
Úgy egyébként már a 4-5-6-os reaktorokkal is gebasz van.
Ettõl persze nem mondom, hogy márpedig lesz nukleáris robbanás, mer az okosok már elmondták, hogy az itt kb. lehetetlen. Abban viszont biztos vagyok, hogy a jelenleginél még jóval nagyobb baj lesz ott.
Akármekkora demokrácia van, a sajtóval sosem tudatják, valójában mekkora a baj. Ez abból is látszik, hogy már mindenkitõl segítséget kérnek a japánok atom ügyben.
A világ egyik legerõsebb földrendgése után is minimális számú halott és környezeti kár volt a világ egyik legsûrûbben lakott országában úgy, hogy az epicentrum gyakorlatilag a "sarkon" volt és a cunami is percek alatt odaért.
A kitelepítések fõleg biztonsági célokat szolgálnak. No offense, de egy súlyosabb finomítótûz esetén is ekkora területet telepítenek ki. Azok ellen mégesem tiltakozik senki, pedig egy finomítóban elég decens mennyiségû toxikus / nagynyomású anyag van.
Pl. a battai cseppfolyós anyagot tároló gömbtartályok elszállása esetén a szabadban 800-900 méteren belül senki sem élné túl, ha elszállna. Elég rendesen tarolna.
Vissza a rengéshez. Így is csak a legregébbi reaktorokkal volt probléma és "csak" 2 vagy 3 db erõûvel. Az atom ellenzése során olyan, minta azzal érvelnél a balesetveszélyes autáznál, hogy a Ford T modell túlélhetõségi statisztikáját bányásznád elõ úgy, hogy egy tank megy neki. Nem túl releváns példa.
Ezek az erõmûvek avíttak már. A forralóvizes raktor kis túlzással kõkorszaki koncepció nagyon sok szempontból. A Paki nyomottvizes újabb konstrukció, pedig az is a '80-as évektõl épült, tehát a '70-es évek végi technológia...
Itthon könnyû pofázni meg ugatni a fotelból!
Na ki vállalja? Kíváncsi volnék, az ugatók közül hányan mennének örömmel a reaktorok közelébe most...
Valakinek pedig el kell rendezni a dolgokat.
iSS!
A
nekem úgy rémlik, illetve én úgy hallottam, hogy tegnap még eme harmadik robbanás esélyét is minimálisra vették, majdnemcsak elvetették..
DumaNet IRC szerver (chat): http://www.dumanet.hu
Nem. Kis kapacitassal uzemelt az eromu:
"The experimental procedure was intended to run as follows:
* the reactor was to be running at a low power level, between >700 MW & 800 MW"
Ebbol is lett a baj, hogy nagyon leesett a teljesitmeny.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
És akkor most össze lehet hasonlítani a 2-t
Ha a katasztrófa fizikai következményei lokalizáltak is maradnak - ami épp elég nagy baj Japán és a térség számára - az atomenergia felhasználását ellenzõk tábora meg fog erõsödni - bármennyire is a nukleáris energia pártján állok, hozzá kell tennem - joggal. Ez a végéhez közelítõ olajtartalékokkal együtt nem kívánatos világgazdasági folyamatokat indíthat el.
Mindemellett, talán az események pozitív hozadékaként felgyorsul a fúziós erõmûvek létrehozására irányuló kutatás-fejlesztés, lévén azok számtalan elõnye mellett ott ilyen jellegû problémával sem kell szembenézni, noha valamilyen mértékû radioaktivitás nyilván ott is jelen van.
@
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Amúgy több, mint egy évtizede végzett vegyészként némi fogalmam van róla, még akkor is, ha nem a szakmámban tevékenykedek egy ideje ;-)
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Amikor az index megírja, hogy már 10 000-szeres a sugárzás valahol-valamikor, a japán fan már rögtön twittereli is, hogy húbaz mileszmost! o.o
Közben fingja nincs, hogy mi van, meg hogy hogy.
Linkek:
http://www.ustream.tv/channel/nhk-world-tv
http://www.theatlantic.com/infocus/2011/03/japan-earthquake-rescue-recovery-and-reaction/100024/
https://twitter.com/foodlfg
?k nem gonoszak buták és magyargy?löl?k,csak cigányok!
Dráma tagozat.<#szomoru2>#szomoru2>