Egy kis törésvonal nagy mozgása pusztított Japánban

Oldal 1 / 3Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ezt kifelejtettem az elõzõbõl. Saját jellemzésed folytatása sem okozott csalódást. :P

"Egyébként zavart fejû embertársaink elméleteinél sokkal érdekesebb az a makacs csökönyösség, amivel ragaszkodnak képzelt világukhoz. Elméleteik tartalmánál sokkal jobban érdekel, miért, mi is az a hiányzó kerék a fejükben, amivel ilyen elképesztõ szellemi tévutakra lehet jutni. Sok van belõlük? Tudják-e terjeszteni a baromságot, meg tudnak-e gyõzni mûveletlen tömegeket? Néhány diktatúra példája alapján igen. Fenyegethetnek engem is, ha egyszer véletlen hatalomhoz jutnak? Hogy lehet manipulálni õket, ellenük lehet-e fordítani defektjüket?"

„Nem az kever bajba amit nem tudunk, hanem amirõl hisszük hogy igaz de mégsem az.”

"Ez nem "logikai" nézõpont, ez a szûkagyú kõbaltás õsember mitológiája, aki animisztikus sámánhívõ, és tudja, hogy minden esemény mögött a Nagy Manitu szellentése áll. Neki a Nagy Manitu az egyszerû rendezõ elv, amire az egész világképét felhúzhatja, a bronx south-féle ápoltaknak meg az összeesküvõk."

Tökéletes jellemzést írtál magadról. Gratulálok!!!

„Nem az kever bajba amit nem tudunk, hanem amirõl hisszük hogy igaz de mégsem az.”

"Majd akkor tessék rinyálni biztonsági kérdésekrõl, ha az atomerõmû meghibásodása katasztrófát okoz."

Csernobil és a mostani Japánban történt események mondanak valamit? :S

"De még ha néhány száz ember meg is halna sugárfertõzésben, akkor is mérlegelni kellene a társadalmi nyereséget a költségekkel szemben."

Ez pedig megint a csúcs. Mi van a környezettel? Élettérrel?
Az ilyen mondatrészleteket mint ez: "ha néhány száz ember meg is halna sugárfertõzésben, akkor is mérlegelni kellene a társadalmi nyereséget a költségekkel szemben" el sem hiszem! Te mikor utazol Japánba és önkéntesen segítesz mondjuk a reaktorok állapotának felmérésében? Ja hogy közelbõl már nem is lenne olyan vonzó? Csak nem Molnibalage vagy egy másik nicknévvel? Nagyon nagy hasonlóságot mutat a véleményed (nem merem többesszámmal használni...).

"Jól látom, hogy vannak ilyen mérhetetlenül idióták, akik azt hiszik, hogy egy alaszkai kutatóállomás földrengést tud kiváltani Japánban? :D"

Jól látom hogy pár száz éve még azokat nevezték idiótának akik a földet nem lapos tányérhoz hasonlóan képzelték el? Vagy elképzelhetetlen volt mondjuk egy olyan gép ami nehezebb a levegõnél, mégis repül (vajh mire is gondolok?).

Cáfold észérvekkel, akkor hihetõ hogy lehetetlen. Attól hogy nincs bizonyítva hogy valami mûködik, attól még nem biztos hogy nem mûködhet. Lehet hogy csak kevesek vagyunk hozzá...

"Ez emberi sötétség mérhetetlen burgyai tárulnak fel elõttem nap mint nap. Ez is egy ilyen nap..."

Szintén off: Csak nem magadba néztél? :D

A fissziós reaktorok fejlesztése az inherens és a hibrid rendszerek felé fog elmozdulni,de az igazi megoldás a fúziós reaktorok lennének.Az EURATOM,az amerikai MIT,a GE,a Generál Atomics rendelkezik ilyen projekttel.
Hasonló,de kisebb baleset volt az 1979-es Three Mile Island erõmû kettes blokkjánál.A vészleállító rendszer mûködésbe lépése után még a radioaktív hasadványok hõjét kompenzálni kell,amire az üzemzavari zónahûtõ-rendszer hivatott.Ez utóbbi a fukushímai egyes-hármas, újabban a kettes blokknál csõdöt mondott és a cor(mag)túlhevült fûtõelemburkolatai(valószínû:cirkóniumötvözet)felrepedtek és a Zr-víz reakcióból származó hidrogén,társulva a termikus hidrolízissel és radiolízissel robbanást okozott.A durranógáz a 200-300mm vastagságú reaktortartályban nem tett kárt-szerencsére.(Ugyan a kettes blokknál említenek ilyesmit.)Sajnos, a térfogatkompenzátor szelepén kiengedett gõzök-gázok radioaktív anyagot sodortak ki.Remélhetõleg a fûtõelemek leolvadása nem történik meg,bár nem kizárt.
legjobb.... :D
adler30

Valójában õk okozták a földrengést.

?k nem gonoszak buták és magyargy?löl?k,csak cigányok!

Garrett27
"csak"

Háború a nemzet ellen: http://docler.hu/video/160355 - http://docler.hu/video/160384 - http://docler.hu/video/160291 - http://docler.hu/video/160315

Garrett27
A személyeskedésed már unalmas. Ezzel a buta tömegezéssel max a 2006-os választások utáni eredményeket kommentáld, ne pedig egy IT-fórum hsz-eit. <#ejnye1>

Ja igen. A "szép" gondolataidat is meghagyhatod magadnak. Azzal, hogy másokat lealacsonyítasz, csag magad égeted tovább. Majd ha megérnek a gondolataid egy színesebb világ elfogadására, akkor vitatkozhatsz bárkivel is, hogy most a haarp ötletén érdemes-é furulyázni vagy nem-é...

Háború a nemzet ellen: http://docler.hu/video/160355 - http://docler.hu/video/160384 - http://docler.hu/video/160291 - http://docler.hu/video/160315

"az elmúlt évtizedek nem egy alkalommal fordult elõ"

Tudnál mondani egy példát erre?

De ha már ilyen biztosan tudod így utólag, hogy "forradalmi találmányokat" eltüntettek, akkor nyilván azóta már korrigálták a problémákat. Tehát szerinted az energiamegmaradás törvénye valójában sérül, és ezt bizonyítani is tudod; bemutatnád az erre vonatkozó tudományos tanulmányokat, szabadalmakat, esetleg megépített örökmozgót?

De ne valami ufómagazint linkelj, hanem szakmai folyóiratot.

Nem vergõdik itt senki. Csak érdeklõdve figyeljük a létformádat. Kicsit megpiszkáljuk, hátha nekiugrik a ketrecnek.

vegicsek
"..ami körülbelül 40 métert csúszott. Az Egyesült Államok Földtani Kutató Intézetének a becslése szerint utóbbi érték inkább 20 kilométer környékén mozog, a szakértõk ezt minimum értéknek veszik, így többségük szerint a lemezmozgás 20 és 40 méter közé eshetett."

Az ott biztos, hogy 20 kilométer, és nem pedig 20 méter?

Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.

Murder3
De át lettél te is verve, mert hogy lapos.
Sõt én egy 1000 éves varázsló vagyok.
Arról nem is beszélve h a zsidók valójában ufók besúgói, majd 2012-be jönnek és leigázzák a földet.

Persze ha nem hiszitek hülyék vagytok én már megvilágosodtam....

komolyan sok értelme van ezeket a baromságokat feszegetni?
Ennyi erõvel mindenki átver kinek hiszel?
szomszédod is átver a média is átver akkor ki nem ver át?
ki mondja meg a nagy igazságot, azt mért hiszed el az ellenkezõjét mért nem?

Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer

<#eljen><#taps>

"az óceán partján.. csak akkor tûnt föl amikor kifogyott? de hogyan és mikor töltötték meg elõször? áááhh.."
Azért kell a tartály, mert abban kevernek hozzá megfelelõ mennyiségû Bort (nem az italt, a kémiai elemet ugye) és nem a tartály fogyott ki hirtelen, hanem marha gyorsan elpárolgott az amit abból belenyomorgattak a hûteni kívánt területre. Ha a linkelt blogon megnézed ott írja, hogy a nyomás majd' a duplája volt annak, amit elvileg elvisel a fém köppeny, de az is kibírta. Viszont ilyenkor ki kell engedniük egy kis gõzt a szabadba. Elvileg eddig is ez okozta az összes nagyobb mérhetõ sugárterhelést.

Én azért a nagy racionalista megmondók helyébe vigyáznék, hogy mennyire rühellõzök ennek a nagy reális világképet õszintén bemutató rendszernek, ugyanis az elmúlt évtizedek nem egy alkalommal fordult elõ, hogy bizonyos valódi, forradalmi találmányok, amik meglévõ kutatói lobby-berendezkedési érdekeket sértettek, egyszerûen meghamisított mérési eredményekkel a világ tudományos és laikus közvéleménye számára próbálta és próbálja sikerrel bizonygatni, hogy lám lám, továbbra sem sérül az energiamegmaradás törvénye pl. .....az USA ban mindenféle gyanús találmányi ötleteket, melyek akár mûködhetnének is, máris az USA-nemzetbiztonsági okokra hivatkozva-lefoglalja a feltalálótól.......stb.
Szóval, hogy ez a mai megingathatatlan világkép mitõl is annyira az kétséges eléggé, fõleg az olyan emberek világra nyitottsága megkérdõjelezhetõ, akik csakúgy reflexbõl idiótáznak akit csak érnek....ha erre tanít a fene nagy racionalitás(?), akkor valami nagyon nem stimmel vele....
nem csoda hogy annyi földrengés van,mikor össze vissza furkáltuk a föld felsõbb rétegeit.Naponta a Balaton vizével meg egyezõ menyiségül kõolajat termelnek ki,a helyén valószínûleg üreg keletkezik.olyan már a föld mint az ementáli sajt.
Bronx South
Sajnos mielõtt ideírtam a helyzetet az én szemszögembõl, nem foglalkoztam azzal a ténnyel hogy hova is írok. Viszont ekkora ellenállásra, szószerint kézzel lábbal vergõdésre nem számítottam, kis emberi csoport aki ide vés, viszont jól kirajzolt képet kaptam a társadalomról ismét, de ezzel nincs is gond az agyamban van még hely az eféle képeknek.

Nem válaszolgattam vissza itt aktívan nekik, mert teljesen felesleges is olyan embereknek akik abban a tudatban vannak hogy a világban minden úgy van ahogy láttatják velünk, és nincsenek színfalak. De én amondó vagyok hogy felesleges is nekállni bárkit is meggyõzni, aki a tényekbõl nem ért a sík agyavál vagy nem akar érteni az így járt, én mindenkinek tiszteletben tartom a véleményét. Viszont jön aminek jönnie kell, valakit jobban meg fog lepni valakit kevésbé. Én magam részérõl továbbra is bújom a híreket, (ja meg még most este nekiállok és szétbombázom a fali képemet a new yorki szabadság szoborról. Hogy miért ? A választ keressétek az építtetõ emberke felé, érdekes dolgokat fogtok találni már akinek érdekes lesz), más meg nézze a VV4 -et. <#eljen>

Molnibalage
Ja. Tiboru jó arc.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Aki igazi összeesküvés elméleteket akar olvasni, az nézzen szét a Hajnalhasadás-on.

Aki írja, az biztos megszállott, csak az a kérdés, õrült-e vagy zseni?
Látod, te vagy az a buta tömeg, akit hatalmukba tudnak keríteni. Látszik abból, hogy kevered a tudományos és az összeesküvés-elméleteket, tehát gõzöd sincs egy gondolat valódi szépségérõl. A Föld kereksége egy tudományos elmélet, amit ügyes ötletekkel már a régi görögök is igazolni tudtak. Nem kellenek hozzá ufók, zsidók, háttérhatalom, csak gravitáció, lehet ellenõrizni vagy elvetni. A HAARP-ozásban, mint gondolatban semmi szépség nincs, semmi magyarázó erõ, semmi ahá-élmény, ellenõrizhetetlen képzelgés, amit bármilyen ténnyel szemben is fel lehet tartani.

Én nem gyûlölök senkit. Amíg az õrültek elvannak magukban, semmi gond, virágozzék száz virág. Csak félek a hülyék uralmától, pontosabban attól, hogy nem vagyok képes a nyelvüket beszélni, és ha egyszer hatalmat kapnak, idomulnom kell hozzájuk. Vajon meg tudnám-e neked tanítani, mitõl lesz szép egy gondolat, hogy ne tudjanak befolyásuk alá vonni? Nem vagyok benne biztos.

A történelemben elõfordult már, hogy összeesküvés-hívõk kaparintották meg az uralmat, pl. 1933-ban, Németországban. Államvallássá emelték, milliókat bolondítottak meg. A veszélyes az, amikor ezek az emberek tehetséges manipulátorok, a közbeszéd elrugaszkodik a valóságtól, és fontosabbá válik, hogy hogyan mondod, mint hogy mit mondasz. Sajnos Mo-on is vannak erre utaló jelenségek.

Mellesleg a konteóblog alapfilozófiája, hogy minden összeesküvéselmélet ökörség. :)
Esküszöm, ennyi vadabbnál-vadabb összeesküvés-elméletet még nem olvastam a konteóblogon sem.

Figyelembe sem veszik, hogy Japán a világ tektonikusan legmozgékonyabb területei közé tartozik, ott naponta több olyan földrengés van, mint amilyen nemrég Tatán volt. Annyira mindennapi az ilyen, hogy nem is említik.

Ettõl függetlenül, az ilyen erõsségû földrengés aránylag ritka, de nem túlságosan. És persze nem csak Japánra korlátozódik, például '64-ben Alaszkában volt egy, a mostani japán földrengésnél is erõsebb, 9,2-es Nagypénteki Rengés. Szerencsére az áldozatok száma a mostaninál jóval kevesebb volt, 131 fõt említenek. A túlnyomó többségük nem is a földrengés miatt halt meg, hanem az azt követõ szökõárban. És csak azért ennyien, mert Alaszka jóval ritkábban lakott, mint Japán.

Ami a HAARP-ot illeti, zöldebbnél-zöldebb hülyeségeket hordtak itt össze, csak fogtam a fejem. De, ha már konteó, akkor csináljuk komolyabban!
Itt legalább a szerzõ alaposabban utánanézett a dolgoknak.

Molnibalage
Ez emberi sötétség mérhetetlen burgyai tárulnak fel elõttem nap mint nap. Ez is egy ilyen nap...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

A Shinkansent rosszul tudtam, mea maxima culpa, hülyeséget beszéltem.

tetsuo: "..joval nagyobb lakossagi es kormanyszintu megtakaritassal rendelkezik.." - fyi az államadósságuk a GDP 200%-a, ettõl függetlenül lehet hogy jól állnak, nem értek hozzá.

Nyúz: a 3. blokk épületének teteje is elszállt, nagy baj állítólag itt sincs. A tengervizes hûtés nem ment olyan jól, ugyanis kifogyott a tartály (az óceán partján.. csak akkor tûnt föl amikor kifogyott? de hogyan és mikor töltötték meg elõször? áááhh..), fáj ezt leírni de itt most nagyon felkészületlennek és amatõrnek tûnnek, az összes súlyosbító körülmény (tsunami, folyamatos utórengések) ellenére is... :( Ez mégiscsak egy atomerõmû, a megóvása, baleset megelõzése kb. elsõdleges nemzetbiztonsági szempont, erõforráshiányra ne hivatkozzon senki. Azért szurkolok h megússzák nagyobb gubanc nélkül, van már elég bajuk..
Népek tavasza?

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

A most épülõ 3. generációs reaktorok részben azért is annyival drágábbak, mert ott már az ilyen eseményekre is felkészülnek. Ezt az erõmûvet egyszerûen nem tervezték ekkora földrengésre (valahol meg kell húzni a határt). De még a földrengéssel nem is volt gond, a cunami volt az, ami betett nekik. Ez teljesen kiütötte az üzemzavari hûtõrendszert, mit lehet ilyenkor tenni? A konténment épületben szintén kétszer akkora nyomás alakult ki, mint amire tervezték. Amint fölé kerültek, azonnal ki kellett volna nyitni a csapokat, hiába a kibocsátás, még mindig jobb, mint ha az épület robban fel!
A 3. gen reaktorokban zónaolvadék csapda is van, és a biztonsági rendszerek is passzívak - nem kell hozzájuk áram.
Az információáramlással viszont nagyon nem értek egyet. Tudom, hogy most az a legkisebb gondjuk, hogy elmondják mi történik, de azért elég sok kíváncsi szem figyeli az eseményeket. Ilyenkor mindig jobb, ha megmondják valójában mi is történt, mint ha hagyják elszabadulni az emberek fantáziáját.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Kornan
Sry de szerintem tévedsz. A HAARP az egy védelmi fegyver, amely az idegen támadó ûrhajók megbénítására lett kifejlesztve. Már be is lett vetve számtalanszor. Hatására az idegen ûrhajók aktív fáziseltolásos álcázása megszûnik és szabad szemmel is láthatóvá és szilárddá válik a szövetséges vadászgépek és a lakosság számára is. Mit gondolsz miért látnak annyi UFO-t ha egyszer fázison kívül vannak? Egyik barátom a Földvédelmi erõknél dolgozik és tõle tudom ezeket.

A földrengéseknél szerintem a lökéshullámok gerjesztenek olyan furcsa felhõt, vagy valami más természetes jelenség, akár ismeretlen.

Az arab világról meg annyit, hogy a forradalmak már a múltban is mindig átterjedtek egyik országról a másikra. Az egyik sikere felbátorítja a másik országbeli embereket és eszükbe juttatja, hogy hoppá, hát mi is tehetünk valamit, ha nem jó nekünk.
Abszolút egyetértek. Messze nem azt mondom, hogy helyes ami az erõmûben történt, de az emberek rettegnek a sugárzástól, de a kipufogógázzal együtt tudnak élni, a junk food-al együtt tudnak élni, a mozgáshiányos élettel is együtt tudnak élni...
Ha az egészségüket akarnák megõrizni, akkor ezeket kellene elõször elfelejteni, mert ezerszer többet ártanak ezek az egészségnek, minthogy valaki megkapja a lakossági korlátnak megfelelõ 1 mSv dózist.
Az erõmûvi dolgozók közül az egyik kapott több mint 100-at. Ez igen nagy dózisnak számít, azt jelenti, hogy +0.5%, hogy rákban fog meghalni.
Ha a determinisztikus küszöböt nem lépi át valaki, akkor nagy baja szerencsére nem lesz.
Nagyon sajnálom a japánokat, fõleg az erõmûvi dolgozókat, remélem már ellenõrzés alatt tartják a dolgokat.

Garrett27
A gyûlöletszinteddel simán felérsz egy középkori boszorkányüldõzõvel, aki máglyára küldte azokat is akik hittek benne, hogy a Föld nem lapos. Bizony, milyen összeesküvés-elmélet gyártók voltak akik ebben hittek valamikor <#banplz>

Egyébként zavart fejû embertársaink elméleteinél sokkal érdekesebb az a makacs csökönyösség, amivel ragaszkodnak képzelt világukhoz. Elméleteik tartalmánál sokkal jobban érdekel, miért, mi is az a hiányzó kerék a fejükben, amivel ilyen elképesztõ szellemi tévutakra lehet jutni. Sok van belõlük? Tudják-e terjeszteni a baromságot, meg tudnak-e gyõzni mûveletlen tömegeket? Néhány diktatúra példája alapján igen. Fenyegethetnek engem is, ha egyszer véletlen hatalomhoz jutnak? Hogy lehet manipulálni õket, ellenük lehet-e fordítani defektjüket?

Ez nem "logikai" nézõpont, ez a szûkagyú kõbaltás õsember mitológiája, aki animisztikus sámánhívõ, és tudja, hogy minden esemény mögött a Nagy Manitu szellentése áll. Neki a Nagy Manitu az egyszerû rendezõ elv, amire az egész világképét felhúzhatja, a bronx south-féle ápoltaknak meg az összeesküvõk.

De ha ismeretelméleti/hermeneutikai szintre akarsz lemászni, akkor persze, a tudásom annak cáfolatára se elegendõ, hogy az istenek az Olimposzon laknak. De arra sem, hogy a spájzomban. Nagyjából ennyire értelmes feltevésrõl van szó, amivel egy valóban logikus elme nem foglalkozik, mert nincs kedve az elvileg feltehetõ kismillió baromságot szisztematikusan átvizsgálni. Egyszerû elvekkel hamarabb kiszûri: például mekkora az energiája egy földrengésnek, és mekkorákhoz férhet hozzá egy ezen a bolygón élõ összeesküvõ? Arrébb lehet-e tolni egy kontinenst rádióhullámokkal? Aztán röhög egy jót, és megy a dolgára.

Tetsuo
Ha abbol indulunk ki, hogy a HAARP tomegmanipulacios es/vagy katasztrofat eloidezo eszkoz ami a legmodernebb titkos fejleszteseken alapul ugye, akkor a te tudasod nem elegendo annak cafolatara, hiszen te max a publikus tudomany egy reszet ismered, a "titkos katonai" pedig mindenkeppen afelett all. Mar ha logikailag nezzuk..

2 teny a HAARP-pal kapcsolatban:
*Az Amerikai Legiero, a Haditengereszet es a DARPA is tamogatja a kutatast.
(A DARPA fejleszt/ette pl. harci robotokat, lopakodot, arpanetet, metabolikus es pszicho-kutatasokat.)
* A HAARP-nak alapitasakor es a DARPA-nak rendszeresen ismeretlen osszeget szavaz meg a kongresszus a Vedelmi Miniszteriumon keresztul a publikus budzsen kivul.

/Gyengebbek kedveert: A velemenyemet nem emlitettem ebben a hozzaszolasban a HAARP-rol.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Tetsuo
Ácsi, ugyanezt mondom. Az atomeromuvek a vilag nagyreszen nagyon biztonsagosak, foleg Japanban. Viszont emellett tamogatom a regi rendszerek lecsereleset a legujabb tipusokra, bar egy tenyeszreaktor nagyon sok jarulekos munkaval es koltseggel rendelkezik.

Ácsi, mirõl beszélsz? A földrengésben + szökõárban meghalt 10000+ ember. Az atomerõmûben eddig egy valaki, akire rádõlt egy daru.

A biztonsági kérdésekrõl sápítozók a vasúti és közúti közlekedést miért nem akarják Japánban korlátozni vagy felülvizsgálni, tekintve, hogy az abban résztvevõk körében jóval nagyobb áldozatokat okozott a földrengés, mint az atomerõmû? A vasút veszélyessége láthatóan sokszorosa egy atomerõmûnek...

Majd akkor tessék rinyálni biztonsági kérdésekrõl, ha az atomerõmû meghibásodása katasztrófát okoz. Eddig a mûszaki zavarokkal és az elavult technológiával együtt is kitûnõen vizsgázott. De még ha néhány száz ember meg is halna sugárfertõzésben, akkor is mérlegelni kellene a társadalmi nyereséget a költségekkel szemben.

"A haarp alkalmas tömegmanipulálásra is."

A Jelenések Könyvébõl tudom, hogy földrengetésen és tömegmanipuláláson kívül apró, gonoszul kacagó nagyorrú manókat is elõ tud idézni (na nem a hazug médiából, ott semmi háttérinformációt nem fogsz ilyesmirõl találni).

Bámulatos, hogy fejlõdik már a tudomány... a japcsik birkavesével amúgy simán megelõzhették volna a földrengést is.

Tetsuo
A sotetzoldek alatt ugye nem az osszes kornyezetvedot erted? A legtobb hivatasos kornyezetvedo (altalaban komoly diplomaval) es a legtobb hobbista (pl en is :) nem akarunk Amish-szektasokkent v remetekent elzarkozni a technologiatol (epp ellenkezoleg) es nem vetjuk el az egyik legfontosabb energiaforrast (a fisszios reaktrokat), csupan azok fejleszteset szorgalmazzuk es velemenyem szerint nagyon nehez termeszeti csapasok ellen 100%ban vedekezni ill. lehetetlen es szerintem sok kornyezetvedo is ezen az allasponton van.
Szerintem tarsadalmunk legnagyobb baja a felesleges fogyasztas es a gazdasagi/politikai korrupcio/rovidlatas. A japan epitkezes messze az egyik legbiztonsagosabb, a japan kultura eleve hordozza (még) a peldas odaadast, precizitast (inkabb fanatizmust) a munkaban altalaban. Az emlitett reaktortipusokat eppen cserelik lefele Japanban mert elavultnak szamitanak.. USA es Kina utan a 3. legnagyobb gazdasag, raadasul joval nagyobb lakossagi es kormanyszintu megtakaritassal rendelkezik mint az elobbi 2, tehat mondhatni konnyebb helyzetben vannak, mint sok europai allam, foleg eme katasztrofa utan lesz lenyeges mar politikailag is (persze mindig egy negativ esemeny utan) a fejlesztes.

Tetsuo
dízel

Bronx South
Már évek óta a szabadkõmûvességgel, és a cionizmussal foglalkozok hobbi szinten és rávetítem a világban történt eseményekre. Túl sok már az egybeesés, és régóta nem tudok a hazug médiának hinni. Természetesen akinek nincs háttérinformációja a dolgokról, annak elfogadom hogy mindezeket képtelen elhinni, én se hinném el, és nem is kell elhinni. Higyjél a szemednek. Azt se állítottam hogy régen nem voltak természeti katasztrófák, viszont a természetnek van joga hozzá, de egy istent játszó pszichopata elitnek nincs.

"A haarp alkalmas tömegmanipulálásra is."

Te amúgy valami szakértõ vagy a témában? Esetleg láttad közelrõl is müködni, tudod hogy müködik? Csak mert nekem úgy tünik, hogy nem csak tömegmanipulálásra alkalmas, hanem az arra fogékonyakat összeesküvés elméletek gyártására késztet...

Mert régen aztán nem voltak természeti katasztrófák...

Pompejt is a haarp zúzta le, mert ki hinné el hogy normális hogy egy évezredekig nyugodt vulkán hirtelen kitör magától. Meg aztán ott van atlantisz is, azt is az amerikaik gyapták le.

Na kicsit komolyra forditva a szót, mi értelme lenne az amerikaiaknak lezúzni a szövetséges japánt?

Bronx South
Továbbá hogy kicsit eltérjek a témától, nem érdekes hogy az arabok tömegesen kergülnek meg, és vonulnak utcára ? Mikor még Tunéziában volt tüntetés úgy voltam vele hogy hát igen, az embereknek elegük lett. De azóta viszont már más állásponton vagyok, ugyanis feltûnt hogy az összes olyan országban ahol gyõztek idáig a felkelõk, a nyugati zsidóbérenc vezetés által támogatott vezetõk ültek be a székbe. Libiában más a helyzet, ott a jelenlegi vezetés nem adja könnyen magát, erre amerika a legerõsebb anyahajójával egybõl ott termett a partoknál, a többi haverjával együt, segélyosztás címszóval. Most meg már beavatkozással fenyegetõznek, ki sejtette volna még korábban... :DD De hogy miért hoztam fel ezt a dolgot ? A haarp alkalmas tömegmanipulálásra is. Aki a szemének nem képes hinni, nem képes elhinni hogy van egy háttérhatalom aki osztja a lapokat, és nem válogat a fegyverekben, az olvasgassa kicsit a jelenések könyvét. Az még idáig nem hazudott.

Bronx South
A haarp létezését nem kell bizonyítani, mert fényképek vannak róla. Mindenesetre én nem akarok senkit se meggyõzni, felõlem azt hisz mindenki amit akar. De a tények és anomáliák adottak, mikor a légkörben nem szokványos jelenségek vannak, mikor a delfinek tömegesen vetik magukat partra, mikor madárrajok esõként esnek le eszméletlenül a földre egy hatalmas katasztrófa elõtt, ne akarja már senki megmagyarázni hogy mindez normális, és el kell fogadni azt amit a média közöl.

Továbbá gondolom a Venezuelai elnök se kamu adatokra, és tényekre ált ki közölni az álláspontját a Haiti földrengés után, igen amerikai szuperfegyver okozta azt is. A manapság létrejövõ földrengések már nem a törésvonalakról szólnak, hanem a háttérhatalom sakkozásáról.

Molnibalage
Linket a sötétzöldekhez, emeljék csak a vérnyomásomat... :)

Butaság. Lesz az 3000 fok is, és mielõtt disszociálna, a víz ezerszer elforr és elszökik. Egy primer kör nem vízgõz hevítésére szolgáló kísérleti berendezés.

A földrengés nem köcsög, jó hogy reng, ez mutatja, hogy van még energiája a bolygónak, illetve ha tektonikai rengésrõl beszélünk, akkor meg különösen jó, ez is hozzájárult az élet kialakulásához.

Japán elég aktív zónában van. Ott a kisebb rengések jóformán heti rendszerességgel jönnek. Ez olyan, mint amikor valami vulkán mellé települtek az emberek. A Föld él, és sokszor bizony elementáris erõvel mutatja ezt ki.

Sajnálom az áldozatokat, remélhetõleg most pár tíz évig megint nem lesz nagyobb rengés.
Vamp17
A másodperc milliomod részével lett rövidebb...

Viszont vicc amit a sötétzöldek csinálnak, vagyis már elkezdtek csinálni! Basszus, földrengés volt! Jó hogy megsérülnek a dolgok. Ennyi erõvel minden építészt felelõsségre vonhatnak, mert az emberekre omlottak az épületek...

Mit kéne szerintük csinálnunk? ágyékkötõben leülni a rét közepére? Na akkor tuti nem omlana/robbanna ránk semmi...

nem értek a fizikához, számolgatni sincs kedvem. valaki megmondaná, hogy mennyivel lett most így rövidebb egy nap? vagy mivan? <#idiota>

Oldal 1 / 3Következő →