Egy kis törésvonal nagy mozgása pusztított Japánban
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ja megbillentettek a forgas tengelyt.
Jol be is lesznek perelve, mert rendben hogy a sajat orszagukat szetcseszik, de ez mar az egesz foldre hatassal van. Megvaltozik az eghajlat, meg a napok, ejszakak hossza.
:)
Háború a nemzet ellen: http://docler.hu/video/160355 - http://docler.hu/video/160384 - http://docler.hu/video/160291 - http://docler.hu/video/160315
Tokyoban élek egy ideje, tehát van némi rálátásom a dolgokra.
1. A Shinkansent ember vezeti, tudom, mert láttam,utaztam rajta, elég sokszor.
2. A lebegõ vasút kocsijait egyenlõre se gép se ember nem vezeti, mert nemrég kezdték el építeni. Viszont Tokyoban van egy vasút vonal (Yurikamome line) amit valóban "nem vezet senki". Habár ez nem is igazi vasút,csak az alakja olyan, ugyanis rendes kerekeken gurulnak, egy magasított pályán. Érdemes kipróbálni, gyönyörû a kilátás róla.
3. A reaktorral kapcsolatban: nem tudom ki írta, hogy csak 2 biztonsági fokozat volt. Igaziból három, mert a dízel motorok után kapcsoltak be az akkumulátorok és azokkal kezdték a hûtést. Plusz az ezzel kapcsolatos összeesküvés elméleteket most nyugodtan el lehet felejteni. Semmi ilyesmirõl nincs szó, ugyanis mindössze annyi történt a generátorokkal, hogy a cunami tönkretette õket...ennyi...habár ha jobban meggondolom, lehet, hogy az óceán is be volt szervezve :)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Van ennek valóságalapja, vagy hoax?
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Semmiben se különbözik ez a régi istenektõl, egyszerû lelkeknek primitív magyarázat. Villámcsapás - Zeusz haragszik Hérára, földrengés - a zufók harcolnak a zsidókkal.
Most néztem, hogy a japán földrengést 8.9-rõl 9.0-ra értékelték át. Hmmm.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A többi.
Ha minden igaz egy darukezelõ meghalt, de ha valósak az infók, akkor nem a sugárzás miatt, hanem súlyos sérülései voltak.
Egyébként van egy jó arc, aki magyarul folyamatosan frissíti a híreket a reaktorról, no meg alá rittyentett alapfokú leírást a mûködésérõl is:
LINK
Egész konkrétan (vagy 50x elmondták tegnap az NHK-n) 7 méteres hullámokig volt okés a hullámtörõ rendszer, de a 10 méteresnél már sajnos kevés volt. Pl. ami a reptér környékét legyalulta az a sártenger 3-4 méter magas volt. Ehhez képest tegnapi magyar hírekben csak 6 méterest írtak,a mi hülyeség, mert pont nem lett volna ilyen gáz.
<*nagyon okosnak érzi magát mert meglett a villamosenergetika vizsgája*>*nagyon okosnak érzi magát mert meglett a villamosenergetika vizsgája*><#idiota>#idiota>
Amúgy érdekes ötlet a szándékosság, én nem hiszem, hogy érdeke lenne bárkinek is tönkretenni egy atomerõmûvet mert marhadrága így "szponzorálni" bárkit is.
Na jó, de tegnap amcsi segítséggel feltöltötték a tartalék rendszert hûtõanyaggal (az lenne a hidrogén?) és be is üzemelték.
Nem. A bomba direkt arra készül. Kell hozzá kritikus tömeg, meg egy csomó energia, ami hírtelen hozza össze a kritikus tömeget.
Amúgy magyar híradókban nem kicsit dramatizáltak ilyen baromságokkal, hogy "menekül mindenki a reaktor közelébõl".
Miért menekülne basszus, ha már TEGNAP rég evakuálták a környékét?
Meg szerintem a "felrobbant" és a "beszakadt a födémszerkezet" nem ugyan azt jelenti vagy én vagyok a hülye?
A "leírás" rész is egy kissé furcsa:
Feladó: manataka | Létrehozva: 2011.03.12.
The explosion occurs in the Fukushima No.1 nuclear power plant. No.1 nuclear fusion reactor seems to have exploded.
Three nuclear reactors have been left in this power plant.
The Fukushima No.2 nuclear power plant faces similar crisis, too
Vagyis fúziós reaktornak nevezi... hmmm.
(a hozzászólások között is akad egy-két "szakember"
Nem azért írom ezt, mintha magát a folyamatot befolyásolná. Az halad a maga útján. Viszont az egésznek a megitélését jelentõsen befolyásolja az embereknek az a hozzáállása és ismeretanyaga, ami a többi hasonló film utáni kommentekbõl is látszik.
Ami a döbbenetes az egészben, hogy a dieselgenerátorok miért nem indultak be? Egy ilyen fejlett országban, mint Japán, ekkora hibát hogy lehetett elkövetni?
Nem akarok az eseményeknek ebben a fázisában összeesküvés elméleteket gyártani (ez majd akkor lesz látható, amikor a sötétzöldek ordítozásától lesz hangos a sajtó, és akkor kik lesznek akik melléjük állnak... érdekes lesz.)
Szóval most még nem akarok összeesküvés elméleteket gyártani, de ez a dieselgenerátor csõd, pont Japánban (!!) már a szándékosság kérdését is felveti.
Next PC upgrade: 2022
Japanban van a lejobb technologia szinte mindenhez, egyben a 3. legnagyobb gazdasag, szoval no panic, ha baj van, ugyis baj van. ;)
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Most tengervizet szivattyúznak az összedõlt épületbe hogy hûtsék a fûtõelemeket.
Ez nem "Japán" kérdés, szerintem minden ország megpróbálná ilyen helyzetben kicsit elsikálni a veszély mértékét, szerintem erre kell odafigyelni, mellesleg akik vállalják a felelõsséget akár korrupciós ügyekben azok csak az után vállalják hogy lebuknak, persze evvel még mindig gerincesebbek mint más országbeli kollégáik akik akkor sem ismerik el, ha épp rajtakapják õket.
mikor összedõl egy reaktor fölött az épület az nem épp megnyugtató szerintem,ha ez az EU-ban lenne már mindenki körbe körbe rohangálna a pániktól.
Igen tudom. Ez az eset még évekkel ezelõtt történt (hogy pontosan mikor azt nem tudom már) Csak azért írtam, mert nálunk vagy az oroszoknál nem jellemzõ ez. Nyilván ott is van sötét oldal. (lásd Pocok44)
De talán nem az a jellemzõ/meghatározó.
"de azért mert nem diktatúra még elsikálhatják a probléma mértékét"
Azért nem mind1 hogy azt mondják "minden rendben, nincs nagy gond" vagy azt, hogy "figyeljetek, ez nem jó jel, igaz, hogy nincs grafit és nem lehet "olyan nagy gond"(mint pl csermobilban) de ettõl még veszélyes sugárzás lesz, telepítsetek ki mindenkit..."
Ez azért már szerintem jelentõs különbség.
Az " " csak pl.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
A Shinkansen legendás pontossága amúgy annak köszönhetõ hogy nem ember irányítja - mióta létezik (majd' 50 éve) egyetlen szerelvény siklott ki, az is földrengés miatt / lehet most elvitt még párat a víz :(
nem bántottam a japánokat, személy szerint tisztelem õket és a kultúrájukat.
1989 tényleg?:) nem mondod?
de azért mert nem diktatúra még elsikálhatják a probléma mértékét, csak azért mert egy ország "demokratikus" még nem kell mindent elhinni minden körülmények közt amit mondanak, nem csak japán esetében, akármelyik országgal kapcsolatban, ez naivitás.
Csernobil azért derült ki teljes mértékben mert még tartott a hidegháború és a nyugatnak érdekében állt hogy beégesse a ruszkikat, azonkívül tényleg nagy volt a baj és valahogy ki akarták kényszeríteni az oroszoktól hogy megosszák az információt illetve hogy gyorsítsák a katasztrófa elhárító munkálatokat.
Tényleg nem kellene összehasonlítani a 2 országot.
Japánban azért siklott ki egy vonat mert késésben volt (2 perc!!!) És a vezetõ nem akarta, hogy kirúgják...
Ilyen szerintem Oroszországban nem fordul elõ...
Vazze mégis mit vártál? 1989-es évszám mond neked vmit? Ha nem nézz utána.
Ha jól tudom a nyugati világban azonnal észlelték, elsõ sorban Skandináv államokban a sugárzást. (arra ment a felhõ)
Itt például hogy a viharba lehetett a földrengéskor automatikusan lekapcsoló reaktorok vészhûtõrendszerének energiaellátását _kettõ_ darab forrásból biztosítani?!
Kettõ áramforrás, amibõl az egyik (a hálózat) földrengésre elég érzékeny, meg is adta magát tegnap, marad 1 aduászod (dízelaggregátor, X darab) ha gebasz van. Hát az anyatermészet vagy a sors - ahogy tetszik - überelt, a gépek beszartak, mind, vagy az üzemanyagellátás, ki tudja, nem túl közlékenyek, majd egyszer megtudjuk. Nesze neked redundancia... Egy atomreaktornál 'áze...
Ez is csak üzlet, sajnos úgy látszik idõnként szükségszerû egy ilyen eset hogy észbe kapjanak a profithajhászó öltönyösök. Hatalmas kár ez világszerte az atomenergia jövõjére nézve, jó érv a sötétzöldeknek. Fasza.
Nem beszélve szerencsétlen japókról - kedvelem azt az országot meg a népét, borzasztó látni ezt az egészet, remélem nagyobb bajuk ennél már nem lesz..
Azt viszont lehet tudni, hogy a reaktornak még semmi baja.
Azt se felejtsük el hogy az oroszokkal együtt a magyar média is elég rendesen kamuzott 1986.-ban, kb 2 hét után derült ki hogy talán még is van egy "kis baj", ennyit errõl.
Íme.
Itt sem volt semmi köze a robbanásnak a reaktorokhoz, valami hidrogéntartály szállt el vagymi. :C