173
  • Medwyn
    Igen, nagyon hallgatnak...
    De a motivációt nem tudom elveszíteni - ma voltam megint Rochester várában; gyönyörű darab :)
    János király ostromától (1215) még mindig visszhangzanak a falak...
    5 trebuchet-je volt az öregnek, de ezek a falak röhögve állták a döngetést.
    Az undermining viszont már eredményes volt (szép kövér disznók zsírja volt a gyújtóanyag az aknában, még megvan a levél, amiben János berendeli a környék zsírsertéseit :P) - a déli tornyot ezért kellett kör alakúra újraépíteni...
    Nagyon szép normann vár, az egyik legmagasabb öregtoronnyal (35 méter, fel lehet mászni a tetejére, nem rossz lőpozíció a számszeríjászoknak :))

• nonicks
    nincs semmi új információ??
  • darki81
  • darki81
    pedig az ütős páncélosok ellen!

Nem túl nagy a banner, de egyenlőre megtesz?
    Majd lesznek úgy is majd képek... :)
  • bakvarnyu
    Én meg a számszeríjászokat nem nagyon szerettem mert lassan tötöttek újra, inkabb a sima tüzes nyilasok, de abból millió sok.
  • adam46
    Intézd
  • darki81
    én legyártottam többszázat ;)
  • nonicks
    Crusader-ben 1 lövés az íjpuskából és vége mindennek..
  • Medwyn
    Ja, az íjászok hatékonysága mindig kényes kérdés... tény, hogy a középkorban jelentősen farba rúgta a lovagi játékszabályokat (a crossbow különösen). 1215-ben Rochester (Anglia) ostromakor egy krónikás pont arról írt, hogy a a védők egyike hatótávon belül érezte János királyt, és megkérdezte a várkapitányt, leszedje-e. Az gondolkodott, majd nemet mondott, mondván: az nem ember feladata, hogy eldöntse, éljen vagy haljon egy király, hanem Istené.
    Nyilván a történet nem feltétlenül így igaz, de azt jól mutatja, hogy mennyire tartottak a korabeliek is az íjpuskától. Annak tényleg mindegy - egy egyszerű közember le tud lőni vele egy királyt...

Szóval a legtöbb játékban a missile egységek jellege meghatározó a stratégiák szempontjából. A Medieval Total War I-ben pl. alulreprezentálták az íjászokat, semmire nem voltak jók. A Rome-ban a gall forester warband-ek már igen erősek voltak. A Strongholdban szerintem jók az egyensúlyok.
  • darki81
    Ezt a bannert találtam!
    Intézzem ide? :)
  • darki81
    egy kis info magyarul
  • bakvarnyu
    Az egész védelem az íjászokon alapult, remélem az új részbe is úgy lesz
  • darki81
    de már látni hogy olyan lesz mint a 2, szerencsére!
    Nekem jobban tetszett a 2-ik rész, hiába beszéltek magyarul a crusaderben :D
    bár azt is szétjátszottam :)
    ott a nyilvető volt a fő egység :D
  • Medwyn
    ...azt tudom, hogy semmi köze nem lesz hozzá, csak amelyik cégtől egyszer kitelik, hogy akkora bakot lőjön, mint a Kingdoms, azzal nem árt óvatosnak lenni.
  • kemszi2
    jaja,nálam is az a best
  • nonicks
    Crusader-t eddig nem überelte egyik se
  • darki81
    gondolom nem nagyon tér majd el az előző részektől...

#36 semmi köze nem lesz a Kingdomshoz!
  • Medwyn
    Nagyon remélem, hogy a hagyományos Stronghold vonalat viszik tovább némi plusszal, mert a Kingdoms egy katasztrófa lett...
  • kemszi2
    a graf jó.kb ennyit lehet megállapítani belőle :D
  • adam46
  • adam46

• adam46
    "Stronghold 3 has been pushed back to later this summer. We’re sorry that game isn’t coming as quickly as some of you had hoped. However, the good news is that we’re using this time to add the polish that will make this the best Stronghold ever. We want to make sure we make the game you want and deserve, and we’re sure you won’t be disappointed with the finished product."

Dióhéjba: Stronghold 3 megjelenése nyárra csúszik. Sajnálják, hogy csúszik a játék, de ezt a plusz időt arra használják, hogy a legjobb Strongholdot adják ki ami valaha kijött, és nem szeretnék ha csalódnának benne a játékosok.

Google fordítóval készült.
  • adam46
    Minimum gépigény:
    OS: Windows® XP (with Service Pack 3) or Windows Vista® (with Service Pack 2) or Windows® 7
    Processor: 2.8 GHz Intel® Pentium® 4 or AMD® Athlon™ 64 3000+ or higher
    Memory: 1 GB for XP / 2 GB for Vista and Win7
    Graphics: 128 MB DirectX® 9.0c-compatible video card (ATI® Radeon X1000/GeForce® 6 Series or better)
    DirectX®: DirectX 9.0c
    Hard Drive: 2 GB space free
    Sound: DirectX 9.0c-compatible sound card
  • darki81
    ja azt néztem a fészbúkosat :)
  • adam46
    Nem túl jó az angolom, de a hétre ígértek új képeket a facebookon.
  • darki81
    Van e már valami friss hír?
  • adam46
    Stronghold 3 zenei bemutatás. Több mint a semmi. :D

• darki81
    Cső!
    Nemtudom miért nemtetszik pár embernek a Stronghold 2 !
    Szerintem az volt eddig a LEGJOBB rész!
    A 3 is lesz ilyen jó, hacsak nem jobb!
    Még a 2-ből csinálltam régebben néhány videót, akit érddekell nézze meg video (görgesd lejjebb)
    és egy csomó kép

Megvolt az első rész, az is tetszett még anno, és a crusader is, jó kis game volt, de ez a 2.ik rész, ez nálam ottvolt a szeren! Viszont a legends valamiért nemtetszett annyira, pedig szeretem az ilyen fantásiadolgokat
  • DIESEL DOG #25
    +fav

Anno az első része nagy kedvencem volt... én várom! :)
  • kemszi2
    kíváncsi leszek rá .Crusaders-t szeretem még most is szoktam vele játszani.a 2. rész el voltam vele de nyomába sem ért a réginek
  • Medwyn
    Rám még nem jött ;)
  • nonicks
    és azt ne felejtsük már el hogy fél óra játszás utána a Stronghold 2 grafikájától rád jön a hányinger
  • Medwyn
    ...ez a "minél közelebb vagy messzebb van"-modell egy istencsapása... remélem, csak a házak kapcsán lesz ilyen megoldás, más szempontból nem (értelmetlen is lenne, mivel úgyis mozgó figurák hordják a dolgokat, és az meg időbe telik, ami megadja a relatív termelékenységet is).

Egy építkezési szimuláció, főleg, ha valamilyen kort tükröz, saját, a korra jellemző modelleket és struktúrákat kell támogasson. Egyébként lesz egy újabb várépítős játék, amiben a legtöbb játékos csupa irreális, sosem volt szörnyetegeket épít majd csak azért, mert így 2.57%-kal több almát tud beszekerezni...
    A Stronghold 2 azért is volt szenvedős sokaknak, mert igen sok összetevőre oda kellett figyelni (talán túl sokra is, ahogy említve volt), mindezt pedig zsebkendőnyi területeken kellett hatékonyan működtetni. Vagyis igazi, majdnem hardcore szimulátor volt, ellenben az első rész és a crusader igen élvezetes, de arcade-jellegű megoldásaival.

Szóval drukkolok a harmadik résznek, de kicsit aggódom is, nehogy komolytalanra sikerüljön csilli-villi külsőkkel...
  • nonicks
    eddig is biztos voltam hogy megveszem a játékot, de ezt olvasva ha lesz gyűjtői kiadás azt fogom megvenni
  • adam46
    A mai napon lezárult lipcsei Games Convention játékkiállításon ott volt Simon Bradbury, a Firefly Studios főnöke is, aki egy demo változattal köszöntötte a látogatókat. Erről olvashattok egy rövid élménybeszámolót.

"Simon a megnyitójában csak annyit mondott, szerinte a Stronghold 2 nem volt rossz játék, de olyan sok dologgal kellett benne foglalkozni, hogy már elvesztette azt a varázsát, ami miatt az első rész népszerű volt. Az egyik leglényegesebb részét a játékmenet jelentette, így főleg erre fektettek hangsúlyt. A technológiai megvalósítást külső fejlesztőktől veszik, ellenétben az előző részekkel. Ennek és az akadálymentes játékműködésnek köszönhetően a fejlesztőcsapat több időt fordíthat a játékmenetre.
    Most a Stronghold 3 megpróbál visszatérni ezekhez a vezérelemekhez úgy, hogy közben újat is tudjon mutatni.

Ezekután elindult a demo és hamarosan szembesülhettünk azzal a rugalmassággal, amivel a játék során élhetünk. Szinte bármilyen formában megerősíthetjük a tulajdonunkban lévő épületeket. Építhetünk csipkézett labirintust az ellenség visszatartására, vagy kacskaringósan kígyózó egyszerű fallakat, ha úgy kívánjuk. Lépcsőkkel feljuttathatjuk a falakra a katonáinkat, hogy újra a lőrések közül ontsuk az ellenség nyakába az áldást.

Mivel a rácsszerkezetű elhelyezés megszűnt, szinte korlátlan változatban rakosgathatjuk le az épületeinket, noha ennek vannak következményei. Példának okáért a távolság csökkenésével a lakóházak kapacitása is növekszik. Tehát ha a várunk közvetlen közelébe rakunk egy házat, az egy tízfős, háromemeletes épület lesz, míg valahol kinn a tanyán csak egy főt tudunk elszállásolni.

Cselekedeteink, mint várúr, hatással lesznek a királyságunk működésére. Pl.: egy kegyetlen játékosnak barbár, de nehezen irányítható serege lesz. Ennek megfelelően a jóakaratúnak nemes, akik kevesebb sebzést szenvednek és így tovább...

A Havok motornak köszönhetően csatatereink tele lesznek törmelékkel és hullákkal. Amikor a bemutatóban megostromoltak egy várat, a darabokra hullott falak törmelékei legurultak a völgybe. Vagy például az egyik túl közel elhelyezett katapult meg is bánta. A kőtörmelék károkat okoz a környező épületekben és egységekben.

A Firefly Studios meghallgatta a rajongóinak kérését, s ígéretet tettek rá, egy igazi Stronghold van készülőben. Kár, hogy sokáig kell még rá várni - 2011 áprilisára várhatjuk."

Egész jónak hangzik.

Forrás: strongholdgame.hu
  • nonicks
    de a Crusader-be is az volt a baj hogy kevés egység fajta volt...
  • sanyiute
    Stronghold kettővel próbálkoztam egy nagy kalap SZ*R volt ami a legjobb volt a sorozatból az a Stronghold Crusader szerény véleményem szerint:D
  • Medwyn
    A Stronghold 2 első látásra nekem is siralmasnak tűnt (ráadásul óriási gépigénnyel jött), de a patch-ek és a deluxe kiadás kipolírozta alaposan. Ma nekem a második rész az etalon, a multija különösen jól sikerült.

A Firefly-os srácok már egy ideje a Stronhold Kingdoms-on dolgoznak - MMO-nak szánják, volt szerencsém két kört futni az alfatesztelők között, de nagyon bukásszagú a program.
    Szóval remélem, a Stonghold 3 lendít egyet a sorozaton (különösen remélem, hogy nem zsebkendőnyi területeken kell majd építkezni, mert a legnagyobb térképméret is igen szerény volt eddig ;))
  • bakvarnyu
    De jók ezek a képek!
  • nonicks
    volt a Stronghold
    majd Stronghold Crusaders
    majd Stronghold 2
    aztán Stronghold Legends
    majd Stronghold Crusader Extrem
    és most jön a Stronghold 3