63
  • Nabateus
    #63
    :)
  • Akitlosz
    #62
    A jövő év első felének a fele már eltelt, aztán sehol semmi.
  • Tetsuo
    #61
    Hiaba a rendes forummotor, nem csak attol lesz jo egy forum ;)
  • Kara kán
    #60
    Halló!
    Kínát nem Magyarországhoz hasonlítottam, hanem a Nyugathoz.
  • halgatyó
    #59
    Komoly probléma az általam megfogalmazott véleménnyel, hogy nagyobbikrészt a rendkívül megbízhatatlan, agymosó jellegű és határozott egyirányultságú euroatlanti sajtó alapján alakult ki.
    Ami miatt mégis le mertem írni, az a következő 3 szempont:

    -- Az euroatlanti sajtónak vannak erősen előtérbe helyezett témakörei (élükön a környezetvédelemmel és a társadalomellenes csoportok védelmével), amiben a sajtóban szereplő infóknak és véleményeknek, szemléletmódoknak az ellenkezőjét szoktam elfogadni,
    nos a kínai témakörök szerencsére nem tartoznak a leg-irányultabb, a leg-agymosásáveszélyesebb területre, így ezekben valamivel jobbnak tartom a megbízhatóságot, főleg ha sok évre és sok sajtótermékre átlagolunk

    -- Beszélgettem külföldiekkel, akik már jártak Kínában, vagy olyan ismerőstől szerezték be a véleményüket és infóikat, akik már jártak ott,

    -- Beszélgettem itt élő kínaiakkal is, bár azt elismerem, hogy az ide elutazni képes kínai nem teljesen reprezentálja az átlag otthoni kínait:-))

    Karakán, ha a véleményedet kifejted, az is fontos, hogyannak forrására utalj valami módon.
  • halgatyó
    #58
    Ha a mi mostani "betegségeinkhez" viszonyítom, akkor a kínaiaké -- szerintem -- nagyon eltörpül.

    Azt nem állítom, hogy Kínában minden szép és minden jó, például a nemek arányával is vannak súlyos problémák, amik a kínai társadalomba beépült közgondolkodás igen súlyos betegségét jelzik,
    valamint a születésszámot ők mesterségesen tették tönkre, átesve a ló túlsó oldalára (pontosabban: mifelőlünk nézve ez az innenső oldal)

    Ám a két társadalom (a miénk és a kínai) annyira különbözik történelmében, gondolkodásmódjában, méretében, szomszédaihoz való viszonyában, a háttérhatalomhoz való viszonyában, stb., hogy szerintem erős túlzás "ugyanazokról a betegségekről" írni a két ország esetében.

    De ha negindokolod (én még nem olvastam az "ugatásodat ami nem megy át" ) lehet, hogy jobban megértem, hogy mire gondolsz.
  • Kara kán
    #57
    Hi!

    Mit szólnátok hozzá, ha megpályáznók közösen ezt a másfél milliós dolcsit?
    A bezsebelt pénz 1%-át felajánlanók az ezsgének, hogy legyen már rendes fórummotorja. Na?
  • Kara kán
    #56
    Ajaj!
  • Kara kán
    #55
    Kínával kapcsolatban tévedsz, meg Indiával is, de úgy látszik, hogy hiába ugatom ezt, nem megy át.
    Minden tünetét produkálja azoknak a betegségeknek, amelyeken mi átmentünk. Hát nem érted?
    De becsülöm bennük, hogy törekednek.
    Az afrikai ősemberek, és az arab feudalisták mások. Ők még csak nem is törekednek.
  • halgatyó
    #54
    Ebben igazad van (szerintem), az embernek úgy kb. 100-200 éven belül át kell alakulnia valamilyen irányba. Nem elsősorban az űr miatt, hanem mert
    a tudomány-technika rohamos fejlődése miatti óriási -- és nem elaprózott -- tudásanyag ellentmondásban áll rövid életünkkel és lassú tanulási képességeinkkel.
    Még ha a polihisztorok kora nem is várható, de a mostani tendencia a tudás fokozódó szétaprózódása felé, előbb utóbb teljesen lefékezi a fejlődést.

    Más: a szaporasággal valóban vannak gondok, de ez nagyon bonyolult -- mint tudjuk -- nem a civilizált (többnyire fehér) ember szaporodik, és ahogy egy-egy társadalom felfejlődik, a szaporodása lefékeződik.
    De egy társadalmon belül is vannak súlyos gondok, a debilek 10 gyereket gyártanak, a mérnökök max. 2-t. Ezzel nem mondtam újat, asszem.

    Egy kis terminológia, de lényeges:
    Amikor az emberiséget/Európát/Magyarországot/stb. fenyegető egyik legnagyobb veszélyről, vagyis a demográfiai halálos veszélyről beszélünk, akkor nem egyszerűen a szaporodásról van szó, az ugyanis annyira különbözik helyről helyre, csoportról csoportra, hogy teljesen használhatatlan így önmagában.

    Megjegyezném, hogy ha az emberiség a technikai visszafejlődés útját választja, az szükségképpen magával hozza a korábbi évszázadok-évezredek magas szaporodási rátáját, tehát a környezetszennyezés nem fog csökkenni, viszont az emberiség létszámát háborúk, éhinségek és járványok fogják kordában tartani. Én ettől az útválasztástól félek.

    Kínát azért tartom nagyra (mégha pillanatnyilag nem is szeretnék ott lakni), mert ott még nem az nálunk nyálban tobzódó "környezetvédők" meg "jogvédők" (kisebbségi-, bűnöző-, bevándorló-, állat-, stb...) diktálják a frankót.
    Annak a társadalomnak még van esélye, hogy a minket megfertőző társadalmi pestist vagy rákot elkerülje, és fejlődjön a csillagokig.
  • peter2340
    #53
    nameg ez
  • Kara kán
    #52
    nOS, kÍNÁVAL ÉPP EZ A LEGNAGYOBB BAJ, az erkölcsi probléma.
    Hazugságra nem lehet semmit építeni, sem lopásra.
  • Merces
    #51
    ....ébredj Halgatyó az ember jelenlegi formájában nem juthat el a csillagok közé.........inkább a szaporodhatnékukkal csinálhatnának valamit........
  • Ender Wiggin #50
    A kínai űrprogram az tulajdonképpen az orosz és az amerikai fapados változata, hisz amit nem önszántukból segített nekik a két nagyhatalom, azt az évek során egyszerűen ellopták. Mind minden mást.
  • Kara kán
    #49
    Hajrá magyarok!
  • halgatyó
    #48
    Majd meglátjuk, sikerül-e nekik csúszások nélkül megcsinálni. Remélem, igen.
    Az emberiség egyetlen sansza most, ha minél több, az euroatlanti civilizációhoz NEM tartozó, és attól nem függő nagy ország kijut az űrbe.
    Ezzel ugyanis rákényszerítené a világ innenső (talán haldokló) felét, hogy ne feküdjön már le, mert akkor úgy marad(unk).
    Pedig nagyon nem szertnék kínaiul tanulni, az átlagember egyáltalán meg sem képes tanulni azt a nyelvet, mintha idegen bolygólakók nyelvét kéne megtanulni... nekem már az orosszal is bajaim voltak

    Más: javasolnám a kínai nagyvárosok levegőjének minőségét nem az euroatlanti fossajtóból megitélni, az ugyanis ....khmmm... nem megbízható (mondhatnám csúnyábban is) Különben is: mi az, hogy nagyváros? Egy többszáz négyzetkilométeres terület felett még az eső sem ugyanakkor esik... bármely belváros fogalma borzatszó messze esik az egész városétól, nomeg az időpillanatokkal is gond lehet, az időben nagyon változó paramétereket nem lehet csak úgy statikusan jellemezni
  • Nos
    #47
    Biztos van részletesebb leírás is, de itt van pár szó a nagyobb méretű blokkokról.
    Felfújható űrálomás, tiszta Mézga család :) :) :)

    MZ/X jelentkezz jelentkezz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

    http://www.piacesprofit.hu/klimablog/fenntarthato_fejlodes/galaktikus_turizmus_irany_a_tejut.html

  • Bren X
    #46
    "2011-ben megkezdődhet egy kínai űrállomás kiépítése"
    ...na oda se mennék...
  • Nethyrrea
    #45
    olyan korlátoltak ezek a jelenlegi űrállomás-szerkezetek... csak akkorával tudnak építkezni amekkora a hordozórakéta átmérője.
  • Kara kán
    #44
  • Kara kán
    #43
    Na, megint találtam 2 bűnbakot.
    Nem én lőttem bakot, hanem a bak lőtt.
  • Inquisitor
    #42
    "10-15 év múlva Peking, Sanghaj, Hong-kong a mostani Tokió szintjén lesz életminőség, a környezet tisztasága, közbiztonság, akármi terén."
    Sanghaj (levegő minőséget kivéve) most is ott van.
  • Kara kán
    #41
    Nem kicsit, nagyon!

    Ha már muszáj.
  • Nos
    #40
    Bár egy kicsit már ma is adósrabszolgaság van. Igaz, ezt "önként" vállalja az ember. Nem muszály persze, lakhat az utcán is.
  • Nos
    #39
    A görögöknél adósrabszolgaság volt. Ezzel előbb-utóbb itt is elérhetnénk ezt. Ráadásul az emberek többsége bérből él. A bérstruktúra pedig jelentősen befolyásolható a kormányok által is. És nincs is összhangban az intellektuális kvalitásokkal. Egy orvos pl. fele annyit sem keres, mint egy jobb ács. Ha meg van egy jól menő kínai büféd, akkor többet kreshetsz, mint egy középvezető valami multinál. És egy átlag középvezető a pénzügyi szektorban jóval többet keres, mint egy átlag kutató, mérnök . . .
    A mai viszonyok között szerintem előbb utóbb a multik rabszolgái lennénk egy ilyen rendszerben.
  • JTBM
    #38
    A demokrácia válságban van.

    Europában szinte mindenhol szocialista kormányok, pártok és államok vannak, Magyarországon minden parlamenti párt szocialista.

    Ennek az az oka, hogy a választók nagyobbik része pénzt kap a szocialista államtól és arra szavaz, aki több pénzt ígér neki - ergó szocialista pártra.

    A megoldás természetesen visszatérni az eredeti "Görög" demokráciára, ahol nem szavazhatott mindenki, csak azok, akik letettek valamit az asztalra, tehát az társadalom számára kiemelten hasznosak voltak.

    Ezt persze a "többiek" sérelmeznék, de enélkül a mai "Nyugati" társadalom amúgyis el fog pusztulni.

    Mondjuk úgy tudom elképzelni Magyarországon, hogy teljes (1) szavazatot csak az kaphat, aki a választások előtti 4 évben összesen a minimálbér duplájánál több SZJA alap után adózott. Aki minimálbér - dupla minimálbér az 0,5-t, aki minimálbér alatt, az 0,1. Aki pedig minimálbér 5-szörösénél többet, az 2 szavazatot.

    Természetesen így a tartós munkanélküliek, állami nyugdíjasok, stb. szavazata 0,1-et ér. Nagyon helyesen.
  • Nos
    #37
    Ez csak bűnbak keresés. Egyszerűen nem akarsz belátni dolgokat, ezért továbbhárítod valakire, valamire, ami csak részprobléma.
    1.- 2. A népességfogyás évtizedekkel előtt kezdődött és még a jelenleginél is korábban kezdődött volna, ha nincs a Ratkó korszak. Alapvetően jóléti államokban is megjelent a jelenség és épp a szegény, politikailag teljes káoszban lévő orzágokban a legnagyobb a növekedés. Kicsit túlegyszerüsíted az okokat. Tény, hogy az állam is felelős lehet, de ez a jelenség igen sok változótól függ még. Például az elkényelmesedés is benne van.
    3. A bevándorlók túlnyomó része eltartja magát, aki nem az szinte teljesen elhanyagolható. Viszont a cigányság inaktivitása tényleg óriási probléma. De ha velük nem számolunk, akkor is az egyik leginaktívabb ország vagyunk Európában. Ez nem a munkanélküliséget jelenti, hanem azt, aki alapvetően tehetné, de nem dolgozik. Ebben viszont tényleg jelentős szerepe volt a politikának. Túl sok korengedményes nyugdíj, 5 éve még a legkisebb hülyeségért is leszázalékolta . . . akkor meg minek dolgozni. És ez minden rétegre vonatkozik.
    4. Segélyek a harmadik világnak??? Hol élsz te? Nézd már meg a költségvetést. Az EU-tól nagyságrendekkel többet kapunk. Igaz, a multik meg még egy nagyságrenddel többet vissza is visznek.
    5. Nem biztos, hogy értem, mire utalsz.
  • Molnibalage
    #36
    Szép duma, csak az ember azért ember, hogy más hibáit ne kövesse le újra. Ja, és egyészen más dolog 80 milliós lélekszámban hibázni és egészem más 1,3 milliárdos + 1,2 millárdos szinten megtenni ugyanezt.
  • kvp
    #35
    A kara kan fele ket megoldas kozott lenne a harmadik, demokratikus:
    Mivel kiskoru az elkoveto, ezert nevelointezetbe kerul, ahol egyreszt nevelni lehet, masreszt nem kerulhet kapcsolatba a ra rossz hatast gyakorlo csaladjaval. A gyereknek 'besegito' szulok/rokonok bortonbe kerulnek, ahol idealis esetben dologhatnak ingyen az allamnak, masreszt addig sem tudnak semmit elkovetni. A demokratikus megoldas eredmenye nemi ingyen munkaero lenne az allamnak es nehany jobban nevelt gyerek. Es ehhez semmi masra nincs szukseg csak demokratikus torvenyek betartatasara es meg az emberek jogait sem korlatozta senki, hiszen amig nem kovetnek el a tarsadalom szamara bunnek minosulo dolgokat addig senki nem csukja le oket. Visszaesok eseten erdemes a novekvo buntetest alkalmazni, tehat bolti lopasert eloszor 30 nap (1 honap), majd 300 nap (10 honap), 3000 nap (8 ev), 30000 nap (82 ev azaz eletfogytiglan). Azert igy eleg hamar megoldodna a problema, csak lenne 1-2 millio eletfogytiglanos, akik ezzel a nepesseg negativ hatasu novelesebol is kikerulnenek. Persze mindenki szabadon tavozhat az orszagbol mielott meg egyszer rajtakapjak es bortonbe kerul. Hasonlo buntetesi tetel lenne a korrupcioert is, igy viszonylag hamar elmenne a kedve mindenkinek ettol is. Ez egy teljesen demokratikus es szerintem a tobbseg altal elfogadhato megoldas lenne.

    ps: Aki azt mondja a bortonok fenntartasa draga, arra is van ket otletem:
    -a bortonok legyenek onellatoak, akkor van mit enniuk a raboknak ha megtermelik maguknak
    -melyik olcsobb: eltartani egy embert a bortonben biztosan bezarva vagy segelyt fizetni az illetonek es az idovel egyre nagyobb csaladjanak
  • Kara kán
    #34

    Az igazságszolgáltatást kifelejtettem, de hát lehetne folytatni a felsorolást.

    Mi van most?

    Például, előre betanított kiskorú bűnözők csokit lopnak az áruházban (pl. a csömöri Auchanban). Miután a biztonsági őrök elkapják őket, még nekik áll feljebb, sőt, visszajönnek először a nagyobb testvérekkel, majd a késekkel, fejszékkel, stb. rokonsággal. Persze, kiszáll a rendőrség, letartóztat a 25 fős galeriből mondjuk 8 embert, de azokat is ejnye-bejnye után elengedik, és a bíróság esetleg 2 év múlva ad nekik 6 hónap felfüggesztett börtönbüntetést. Közben, utána, élik vidáman továbbra is a bűnözői életüket. Nos, így nem lehet egy társadalmat fenntartani. Egy normális diktatúrában ilyenkor a rendőrök lerúgják a gazfickók veséjét, máját, de úgy, hogy egész életére elmegy a kedve a bűnözéstől. A demokráciában ez nem működik, mert ott vannak a jogvédők, akik sikítanak, és felzárkóztató programokat szerveznek, persze a potenciális áldozat adófizetők pénzén, semmi eredménnyel.

  • Kara kán
    #33
    itt nem arról van szó, hogy az európai ember, a fehér ember, nem akarna szaporodni, vagy nem szereti a szexet stb.
    Itt arról van szó, hogy:
    1. az oktatásba - pontosabban oktatásügybe, minisztériumba - olyan elemek szivárogtak be, amelyek lerombolták azt
    2. olyan adópolitikát alakítottak ki, amely egyszerűen lehetetlenné teszi a családalapítást. A lakásárakról nem beszélve. Egy afrikai vagy indiai falun egy hétvége alatt házat épít magának. Itt ez jószerivel csak hitelből megy, de a részletek törlesztése olyan mókuskerékbe visz be, amely tönkreteszi az egészséged is, ráadásul 15-20 évre szól.
    3. a bevándorlók és más paraziták eltartását sem a Jóisten fedezi, ennek költségeit is valakinek ki kell termelnie.
    4. Plusz ugye ott vannak a segélyek, amelyek mennek a 3. világba, meg az ott vívott háborúk költségei.
    5. A saját fejlesztési projektek költségei, ráadásul olyanok is, amelyek toxikusak, környezetszennyezők.

    Nos, ez az 5 tényező mind-mind népirtó hatással tud lenni. Felelősök nincsenek.
  • doctore8
    #32
    Én úgy látom az egész nyugati világ bajban van. Van a wikipedián statisztika arról, hogy az USA-ban 2050-re kisebbségbe kerülnek a fehérek. Ez fog történni az Eu-ban is. Oroszországban már most fogy a népesség és az ottani populáción belül egyre többen lesznek a muszlimok. Valahogy itt Európában arra hasonlít a helyzet, amikor a Római Birodalomba kezdtek betörni a vad, műveletlen germánok. A fejlődés visszaesett, jött a sötét középkor. Persze ez csak a mostani helyzet előre vetítése, de akkor is aggasztó. Az én véleményem az, hogy az EU-nak teljesen föderálisnak kellene lennie, hogy kezelje a helyzetet. De ezt sokan ellenzik, mondván, hogy akkor eltűnik a magyar kultúra. Szerintem magyar kultúra már nincs, a globalizáció már megtette a hatását, a nyelven kívül semmi magyar nincs már bennünk. Akkor viszont nem értem miért vannak ez ellen? Nem az lenne az érdekünk, hogy összefogjunk és mentsük ami menthető? Az európaiságot?
  • Merces
    #31
    ....Sehogy, cimszavakban: éhséglázadás=>kormánypucss=>diktatura(persze ugyan azoknak a csoportoknak adjuk át önként a hatalmat akik ide juttatak). pont
  • NEXUS6
    #30
    Európa marhára nem találja a maga identitását. A mostani brüsszeli kurzus a "sokszínűség egységéről", meg a kvázi mindenki azt csinál amit akar, és leszarja a másikat elvből építkezik. Ami kisebb országoknak nem olyan jó, mert a nagyobbak relatíve nagyobbat szarnak.
    Szóval ez tényleg nem vezet sehova. Nincs egységes külpolitika, nincs közös hadsereg, sőt szinte semmilyen közös politika sincs. Persze van egy közös gazdasági rendszer, amivel jól megfingattak bennünket (lásd mezőgazdaság).
    Öröm nézni a délszláv államokat, akik az utóbbi 10 évben mennyit fejlődtek, pedig nekik a romokból kellett felállni.
    Kb 5-6 éve voltam Görögben ezelőtt. Görögök EU-ország, szinte semmi változás, mi is azok vagyunk már, dettó.
    Habár nem vagyok híve a mostani politikusainknak, de egyikük mondott valami olyasmit, hogy van élet az EU-n kívül is. És valóban!

    Szóval az EU-val az a gond, hogy nem vállalja az erőt, nem vállal valódi identitást.
    Európa, egység, erő: ezek olyan értékek amelyek sajna olyan dolgokhoz kapcsolódnak, mint a Római birodalom, Nácik, Napóleon, stb. ma igen csak cikinek számít példaként emlegetni ezeket.
    Miközben az nem ciki, hogy az amcsik folytonosságot vállalnak őseikkel, miközben az Angliától történt elszakadás után ők lettek a világtörténelem egyik legnagyobb rabszolgatartó állama, persze szigorúan szabadság és egyenlőség nevében.
  • NEXUS6
    #29
    Mint ahogy Japánban ezerszámra születtek a torz kisbabák a 60-70es években, a tengerbe engedett szennyező anyagoktól, a higanytól. Ma hol hallasz ilyet?

    Ha ugyan azt a fejlődési utat járják be, mint a korábbi, ma már fejlett távol-keleti országok, akkor ezt a problémát meg fogják tudni oldani.

    Valami Indiai politikus mondta egyszer, hogy Önök nyugaton már bejárták azt a fejlődést, aminek mi az elején vagyunk. Eközben önök rengeteget hibáztak, csak azt szeretnénk kérni, hogy a számunkra is engedjék meg ugyan ezt.
  • NEXUS6
    #28
    Igen ez biztos, hogy jelentős probléma.
    De ha megnézzük ez is viszonylagos, a gond máshol van, mert nem az a gond, hogy ők sokan vannak, hanem, hogy mi fogyunk!!! A sok és kevés viszonylagos.
    Ha a fejlett országok kulturált lakossága olyan mértékben növekedne, de legalább nem fogyna, akkor az alacsony kultúrájú rétegek arányainak növekedése nem lenne olyan jelentős.

    Ugye demográfiai szempontból több szakasz különíthető el egy társadalom fejlődésében. Először marha kevés a forrás, stagnál, lassan növekedik, vagy épp visszaesik a népesség. Ha valami módon növekszik a forrás, csökken a halandóság, a népszaporulat megugrik. Aztán majd megint csak egy bizonyos egyensúlyi állapotba kerül.

    Na most a fejlettebb országoknál nem vállalnak gyereket az emberek, nem eleget. Persze, persze, mert a modern életmód, a tudatosság stb. stb. balbalabala maszlag.

    Csak éppen, amikor a Kádár korszakban a 70-es években, a 80-as években még jelentős forrásokat tudtak fordítani a gyermekvállalás támogatására, lakásépítésre az abban a pillanatban egy kisebb bébi-bumot generált. Az emberek vállalnak gyereket, ha mellette nem kell beleszakadni a lakás, kocsi, akármi megszerzésébe, ami azért az élethez tartozik.

    Persze most is van gyerekvállalást támogató program, de mivel a romákat támogatja a rendszer alapból + nekik nincsenek olyan igényeik, ezért ők effektíve megélnek ebből (jól). És szaporodnak mint a kaukázusi harci zsiszik.
  • Kara kán
    #27
    vagy úgy. Én nem láttam, de olvastam róla, így tudhattam volna.
  • Mat666
    #26
    Hogy hogy honnan van nem értem?
    Az egy film.
  • Kara kán
    #25
    és honnan van A bukás?
  • Mat666
    #24
    A bukásból való az idézett.