51
 • gere1
  #51
  persze h eltunik az asztali pc, csak a csoka azt nem mondta h milyen idointervallumrol beszel. 100 ev mulva tuti nem lesz mar, csak hordozhato valtozat.

  imadom az ilyen oooooooriasi hordereju megnyilvanulasokat...
 • T0nk
  #50
  Most érted így hirtelen nyomimókus, akinek kalapács van a kezében, az mindent ütni akar. Az igényekről annyit, hogy egy bazi nagy kalapáccsal is be lehet menni egy ajtón, meg egy picike kulccsal is. Az adott kor csúcsteljesítményére nincs mindenkinek szüksége. Most már szerencsére a játékoknak sem annyira. Inkább azt magyarázd meg, hogy miért KÖTELEZŐ egy informatikai eszköznek 60x50x20 cm-es bádogkasztniban lenni?
 • who am I 7
  #49
  "commodore 64-et meg egy mai htpc-t akkor kb ugyanolyan fogyasztási és melegedési paramétereket fogsz kapni."

  Úgy látom piciny agyacskád nem veszi be, a lényeget.Ennyi erővel az abakuszt is mondhattad volna te szerencsétlen, meg kavicsokat is, hogy ahhoz képest egy htpc bla bla.ITT az adott kor IGÉNYÉN (csúcs technológiáján) van a hangsúly és a fejlődésen...felfogtad?Vagy írjam lassabban?Az, hogy egy htpc 4125x gyorsabb mint a c64 és 34252623623626x mint egy kavics, nem jelent semmit, mivel az igények is nőlnek szinte exponenciálisan...

  "No meg 25 év a két technológia közöt"

  Miért nem az őskorhoz viszonyítasz?akkor még nagyobb butaságot is be tudnál firkantani, szorzószámként :)
 • roliika
  #48
  Igen!
  Iphone-ra van ilyen program. De tegyük hozzá gyorsan, hogy csak LAN-on megy, WAN már lehet, hogy kevés hozzá.
 • T0nk
  #47
  Most érted így hirtelen pöcstarisznya kolléga, ha összehasonlítasz egy commodore 64-et meg egy mai htpc-t akkor kb ugyanolyan fogyasztási és melegedési paramétereket fogsz kapni. Számítási teljesítmény különbség meg ugye van vagy 5000x-es, ha nem több. No meg 25 év a két technológia között. Persze természetesen elképzelhető, hogy most fog megállni a fejlődés, mert megijedtek a gyártók a szellemi nagyságodtól, de ha nem zavar, én ezt nem vízionálnám. Az Nvidiától függetlenül.
 • T0nk
  #46
  Azon a környezeten amit leírtam, azaz beledugsz egy monitort, meg billentyűzetet, már a jelenlegi teljesítmény is bőven elégséges. A szövegszerkesztésnek manapság nem a számítási kapacitás az akadályoztatója, hanem az User interface. Sajnos a pc-s billentyűk többségén, az összes notebook billentyűzeten, a netbookokat meg hagyjuk...
 • Balumann
  #45
  Én mindigis annak a híve voltam, hogy legyen egy hagyományos, erős, megbízható asztali PC itthon, amit szinte mindenre tudok használni, játékok, netezés, HD filmezés, programozás, honlapkészítés, videó és zeneszerkesztés, videóról és tv-ről digitalizálás, és minden ilyesmire alkalmas. Itt van előttem a HDTV, egy kényelmes számítógépes szék (de mögöttem az ágy ami összecsukható egy nagyon kényelmes kanapéra), erre van beállítva ideálisan az 5.1 rendszer (de a tv-be és hangfalba van bekötve a upc-s hd-s settopbox is meg az elektromos zongorám is ^^). Játék szempontjából, van gamepadom, kormányom, joystickom a szimulátorokhoz, ha FPS -t játszok akkor bill+egér, stb.. Én az asztali gépnél óriási előnynek tartom, hogy saját igényeim szerint állíthatom össze a hardvereket, korábbiakat meg el lehet adni. Raádásul mostmár tényleg viszonylag olcsón össze lehet állítani egy gépet, amin azért tényleg szépen el lehet játszani, filmeket nézni meg ilyesmi. Nameg a lehetőségek száma szinte tényleg végtelen, vezetéknélküli billegér, gamepaddal is lehet az egeret helyettesíteni egy program segítségével és vezérelni mindent.

  Én ez mellett egy olcsó netbookot választottam (EEEPC 900HA), amivel én nagyon meg vagyok elégedve, első sorban a suli miatt (rendszergazda képzésen vagyok most, és jól tudtam használni programozáson, honlapkészítésen, illetev minden más órán jegyzetelésre is - ZH -imat is nagyrészt ezen írtam meg egész jól, megy rajta gyakorlatilag minden amire így szükségem lehet amikor nem itthon vagyok (jópár játék kikapcsolódásra - amivel adhocban is tudunk játszani, photoshop cs3, dreamweaver cs4, codeblocks programozáshoz, office2007, 720p-s HD-t is lejátszik és van monitor kimenete. Utazásokon is nagyon jó szolgálatot tett.

  Laptopokkal kapcsolatban írta valaki, hogy nem cserélné el akármilyen játékpc-re a laptopját, mert azzal kiülhet napágyra teraszra vele. Hát nem tudom, laptopoknál (és term. ez a netbookomnál is) nekem több problémám is van az ilyesmi kényelemmel, sok mindent próbáltam már a netbookommal is (fekve, ülve), sehogy sem volt kényelmesebb mint itt ülni az asztali előtt. Egyrészt a touchpaddal is szenvedtem mindig, másrészt nem igazán sikerült úgy elhelyeznem hogy a kéztartás is megfelelő lehessen (ne kelljen fölfele tartanom) és lefele se kelljen néznem (akkor meg a nyakam fájdul meg idő után), ha túl világos van akkor már nehezebben látom a kijelzőt is, a hangot is jobb szeretem az 5.1 -en hallgatni, a nap nem tesz jót neki, ráadásul az aksik elég rövid tartalmúak viszonylag (célszerű ha konektor lehetőség van kihasználni). Ismerősöm is vett csak otthonra 3-4 éve 200ezer Ft körül egy laptopot, amit csak otthon, netezésre használ, már jóideje elromlott az aksija, bekrepált a DVD írója, nincs wifije se, és hát fejleszteni se tudja ugye. Ma már talán jobb a helyzet laptopok terén, dehát nem tudom... Én biztos nem cserélném le az asztali PC-met laptopra, netbookomat is csak akkor használnom ha nem vagyok itthon.

  Okostelefonok számomra kényelmetlenek, kicsi képernyő, kicsi teljesítmény, nem mondom hogy nem fogadnék el egyet ajándékba, tudnám én is használni ,de az árukat én szerintem nem éri meg. Az asztali PC-t nem helyettesíti, filmet nézni szvsz kényelmesebb egy netbookon is mint laptopon (és azt sem vészes így hordozni, elfér egy kicsi táskában is), több mindenre tudom használni. Több hátrányát látom, mint előnyét.
 • kicsizoz
  #44
  A korábbi pusztán szerver bérléstől ez már a következő szintre lépett, és szerintem arra halad, amit te írtál, még ha az elején is van az útnak...

  megj.: a telefonkábel 4 eres (igaz sok helyen csak 2 használt belőle)...
 • kukacos
  #43
  És tudnál mondjuk játszani az így kapott stream-en? Mobilnetnél tudtommal örülhetsz, ha 100 msec alatt van a latency.
 • kukacos
  #42
  Ez még nagyon messze van attól, amiről beszélek. Szervert bérelni régóta lehet, ahol persze a trükk az, hogy a felhasználó gépére sávszélt nem igénylő feladatokat lehet rajtuk csak futtatni.

  A technikai kérdés az, hogyan lehetne a számítógép popsijából kijövő összes kábelt egyetlen, akár sok kilométer hosszú kábelbe zsúfolni. Ha ez teljesül, akkor a számítógép lehetne akárhol.

  Sajnos ehhez egy egyeres telefonkábel kicsit kevésnek tűnik. Ha lenne üvegszál minden lakásba, talán...
 • kicsizoz
  #41
  Elindultak ebbe az irányba is a fejlesztések:

  T-systems Virtualoso
 • roliika
  #40
  Ha elég neked egy H264-es kódolt videó, amit remote desktopon látsz, ennek a sávszél igénye, kb 20 megabit (ha HD), erre az LTE képes lesz mobil fronton is.

  A h264 dekóder multimédia chipek már ma is 10 dolcsi körül vannak, nagytételben meg iszonyat olcsó.

  Gyakorlatilag egy remote desktopos megoldás, már ma is működne kábeles netnél, vagy mobilon is mert ott kisebb a sávszélesség igény a kijelző korlátai miatt.
 • kukacos
  #39
  Szerintem ez egyébként még asztali gépeknél is csak lokális adatcentrumokkal tud megvalósulni, tehát pl. a netszolgáltató az első hozzád közel eső csomópontnál üzemelteti a szerverfarmot. Az ADSL kábeled lényegében egy, mondjuk, kilométer hosszú billentyűzet/monitorkábelként üzemelne.

  Így talán működne most is, de a beindítása horribilis összeg. Vagy ki tudja? Ha mondjuk a T-online oldalán vehetsz számítógépet, amit ők szerelnek össze és állítanak be a hozzád közeli centrumba, csábító lehetne (nem lopják el, hardverét javítják, nem neked zúg, upgrade-elhető, stb.) Ezt aztán később tovább lehet virtualizálni, ahogy a technika fejlődik. A hátránya az, hogy a szolgáltató bérleti díjat kérne, és az emberek inkább szeretik birtokolni a tárgyat, mert nem tudják, két év múlva ki tudják-e fizetni a bérletet.

  Ehhez két dolog kell: jó kábelezés és egy szolgáltató, aki beindítja. Talán Dél-Koreában lesz először ilyen.
 • kukacos
  #38
  Elvileg nem a zsebvackon fut a Photoshop, hanem a központi bazi nagy gépen, akár gyorsabban, mint a legbrutálisabb asztali gépen, amit megvehetsz. A zsebvacak csak egy képernyő meg egy billentyűzet hozzá.
 • kukacos
  #37
  Elvileg lehetséges jövőkép: az otthoni PC eltűnik, a helyét cloud computing veszi át. Mindenki "virtuális számítógépet" bérelhet. A megrendelés specifikációjánál paramétereket adhatsz meg (tehát pl. 60 fps-sel kell futtassa x játékot). A virtuális gépen futó szoftver és a rajta tárolt adat védett, a szolgáltató nem tudhatja, mi fut a dobozban, de meghatározhatja, hogy milyen hardveres megvalósítással teljesíti a specifikációt. A szolgáltató szabványos I/O felületet biztosít a neten a virtuális gép felé, amit azt tetszőleges "gyenge" eszközről (mobilról, otthoni házimozi rendszerről, asztali terminálról) elérhetsz. Miután a legtöbb gép üzemideje 90%-ban nincs kihasználva, a netes sávszélmegosztáshoz hasonlóan ez összességében feltehetőleg kevesebb hardveren adja mindenkinek a megszokott teljesítményt, így árban tud versenyezni.

  Amiért ez még nincs, az a hálózati teljesítmény: a sávszélesség, a latency és a QoS.

  Egy tisztességes 60 fps-hez 15 msec latency kell, amit a neten ma épphogy lehet garantálni. Mobilon csak álom. A monitor, amin írok, kb. 400MB/sec sebességgel "tölti le" az adatokat a videókártyáról. Ez még neten is csak álom. Persze tömöríthető, de egy játék vagy egy film már nem annyira. Egy ilyen rendszerhez abszolút 100%-os net rendelkezésre állás kell, ami megint csak álom.

  Amiért ez talán nem is lesz, az az, hogy az adattovábbításnak elvi határai vannak, és a távoli adatszolgáltatás mindig fényévekkel a lokális után kullog. Mobilon komoly elvi, fizikai korlátok vannak. Az elektromágneses hullámok szállítókapacitása nem növelhető a végtelenségig, mert a frekvencia növelésével a hullámok áthatolóképessége erősen csökken. Még egy lakást is nehéz lenne úgy bedrótozni, hogy bármely pozíciójában lézerkapcsolatban legyen a mobilod. Árakról nem beszélve, de tegyük fel, hogy minden fillérekbe kerül. Akkor is kényelmetlen marad.

  Azt csak a jövő technológiája és alkalmazásai dönti el, hogy a hátrányokért cserébe megérik-e majd az előnyök.
 • roliika
  #36
  Pl grafikus az isten háta mögött ahol nincs több 10 megabites net, hogy használna ilyen zseb vackon Photoshopot, vagy neadjisten 3d-s szerkesztő progikat?

  Na meg a programozók, nem hiszem, hogy ilyen Nintendón kódolnának, mert lehet, hogy kis fogyasztása lesz, de kis teljesítménye is.

  Ha nem történik valami észbontóan nagy változás a számítástechnika terén, pl nanocsöves procik, vagy fény tranyók,vagy kvantumproci kis méretben (márpedig ilyen egyhamar nem fog történni mert a szart is el kell adni), akkor bizony maradni fog még egy darabig a jó öreg PC.

  Noha technikailag, már sokkal gyorsabb, kisebb méretű gépeket is lehetne gyártani, több tíz, vagy 100 kidolgozott prototípus már létezik, amit sorozatban is lehetne gyártani, de szépen végighaladnak a jó 10 évre előre kijelölt úton.

  Ne higgyük, hogy nincs előre lejátszva minden kártya. Most jön majd ki szépen az USB3, ezzel egyhuzamban megjelennek a DVD és BluRay olvasási és írási sebességével vetekedő flessek, fillérekért, aztán jön az USB4 amin már dolgoznak, közben szép lassan bevezetik mindenhol a mobil LTE átjátszókat.

  Ez mind 2 évre van csak előre vetítve, 2 év múlva a 20-30-60 megabites sebesség nem lesz elérhetetlen mobilon sem, valószínű a 3D-s szolgáltatások fogják elvenni a sávszélesség jó részét, egyre több ember fog szinte mindent tudó mobilokkal és talbetekkel rohangászni, lesz a Vodánál is, Telenornál is 10-20 000 ért ocscsós, 3D mobiltévé szolgáltatás ,interaktív tévé, stb.

  Ha nem láttok holnap, akkor elvittek a fekete ruhások(Nvidia emberei)!
 • endale
  #35
  "Viszont azt megnézném, hogy mikor fogok brutális erőigényű, ráadásul pártíz hektáros területekre rúgó szántóföldeken autóval dolgozni... a lovakat sosem fogja kiszorítani az autómobil." mondta Józsi bácsi 100 éve.
  Nyilván ezekhez a feladatokhoz szükséged lesz az gépre, de pár év múlva külön csoportnak fogsz számítani az ilyen dolgokkal.
  A mobil eszközök nem a régit fogják leváltani, hanem az új területek igényeit fogják kiszolgálni (mint ahogy most is teszik), és ezek lesznek a meghatározók a piacon.
 • Tetsuo
  #34
  A felho jo bizonyos dolgokhoz, bizonyos dolgokhoz meg nem.
  En speciel szoveget biztos, hogy nem szerkesztenek felhon, tobb okbol.
 • dilofekete
  #33
  Nem megapixel, valamilyen pixel, elfelejtem :P Az a pixel ami 3d-s kocka csak vlilyen pixel neve van :D Francba nem emléksem rá :S
 • dilofekete
  #32
  Azt meg ne felejtsük el hogy nagyon törekszenek a valóságos 3d megjelenítésre, teszem azt hogy az egész szoba egy monitor megjelenítésének tűnjön, ehez meg igencsak kelleni fog egy ultra-ultra izmos vas, ha 70 köbméteres a szobám. Nagyon sok kis pötyike elfér ekkora területen még megapixel kocegákból is XD Erre talán elég lenne a mai szint pc kategóriában, ha lenne hozzá kijelző :D
  Szal hajrá, mire egy mobil ezt bejátsza a nyaraláson egy bikiniscsajokkal övezett vízparton, addigra én is vén trotty leszek, de legalább lesz aki ingyen nyomatja a sztritízt :D Remélem azért adózni nem kell érte, szall megintcsak arra a következtetésre jutok, hogy minek várni, úgyis hollibirisen elérhetetlenül drága lesz, teszem azt mennyi egy nyilt zenei rendezvény adója, lehetne ezt ehez viszonyítani. Csak megint lassítják a piacot, hogy lassabban csökkenjenek az árak és minnél drágább lehessen. Ráadásul ha az a cél hogy eltüntessék a pc-t ami nem valószínű, akkor a mobil eszközök a pc hez viszonyítva sokkal drágábbak lesznek, így akarnák növelni a bevételt, de ezt kit og érdekelni, amikor egy készülék élettartama 3 év jó esetben, akkor évtizedenként csak 3 évig lesz gépem, mert drága az új gépezet, hiába nincsen benne ventillátor, szerintem akkor is gépezet :D
 • Gerygrey
  #31
  azt a kényelmet amikor egy napágyra kifeküdhetek a kertben/teraszon a laptoppal a kezemben

  Ezt megadja nekem a HTC Desire. Nekem a laptop kényelmetlen, ráadásul ezt bárhova magammal vihetem, akár a villamoson is tudok rajta szinte úgy netezni, mint egy normális gépen.

  Játékra meg van egy boxom, amivel szintén szétnyúlhatok az ágyon/fotelban(mint egy lusta disznó) amikor játszom.

  Ezt meg én az asztali gépen is meg tudom oldani, ami egy 10 méteres HDMI kábellel fixen rá van tolva a HD plazmára, előveszem a vezetéknélküli billentyű-egér párost, és mehet a játék, a film, vagy akár a Youtube is a nappaliban.
 • Gerygrey
  #30
  Igen, ezekre tökéletes a felhő. Nekem sincs semmiféle telepített Office csomag a gépen, Google Docs-ot használok, valamint sűrűn hallgatok netrádiót, akár útközben is. Bár a letöltött MP3-at egy darabig nem fogja teljesen kiváltani a netrádió, mert ahhoz drága a mobilnet, ráadásul a lefedettség is fos, Budapesten kívül és a metrón vége a dalnak (szó szerint) :)

  Viszont azt megnézném, hogy mikor fogok brutális processzorigényű, ráadásul pártíz gigás fájlokkal operáló AE és Premiere projektekkel felhőben dolgozni...
 • gulyasandras
  #29
  A felhőket egyre közelebb fújja a szél.

  Ismerőseim nagyrésze már szöveget is böngészőben szerkeszt, online hallgat rádiókat (le sem töltik a zenéket), kell még nekik "cset" + közösségi oldalak. Ezekhez felesleges helyhezkötött erőmű.


  Részemről már bespájzoltam három gépet (összesen volt húszezer az egész), ezekkel a következő 15-20 évet kihúzom. (SC2 miatt pár év múlva fejlesztettem volna, de az értékelések egyre inkább riasztanak.)


 • kicsizoz
  #28
  Ha a címet úgy fogalmazzuk át, hogy a mobil megoldások piaca a jövőben megelőzi az asztali PC megoldások piacát, akkor igaz is lenne. De ez nem lenne a zöldek stílusa :)
 • Chris05
  #27
  Itt tényleg az a baj, amit már az egyik kolléga is leírt. 10 (Legyen 5) év múlva az iPad olyan grafikai teljesítményre lesz képes, mint a mostani GTX480. Ez lehet, hogy igaz, azonban akkorra PC-m már fotó realisztikus lesz a megjelenítés 65536 shaderes 128 Gigás VGA-kkal. Mert ha az első igaz, akkor ez is.
 • Talgi
  #26
  Egyetértek Veled, bár szerintem a címben ezért használták az "asztali PC" kifejezést. Az asztali PC-re ráragadt a PC elnevezés. Ha belegondolunk, pl a laptop vagy egy okostelefon is a személyi számítógép kategóriába sorolható. Csak elnevezés, és megszokás kérdése az egész.
 • grobs
  #25
  A PC a personal computer rövidítése. Mint ilyen csak egy technológiai leépülés tüntetheti el. A formája viszont változhat, vagy akár sokféle formában is létezhet. Az x86 dominancia ami a 1990-es éveket jellemezte viszont már soha nem fog visszatérni. Így az, hogy ki milyen formában szeretne számítógépet (okostelefon, tablet, x86, konzol, terminál) az már egyéni preferencia kérdése.
  A közeljövőben szerintem mindegyik forgalma nőni fog.
 • Molnibalage
  #24
  A Notebookok hardcore alaklamazásra alkalmatlanok. Pont. Az asztali gépek soha nem fognak kihalni szerintem, max. átalakulni. Pl. úgy, hogy egy átlagember is össze tudja raktni és ne egy dróthalmaz legyen az egész...
 • Justil
  #23
  azt írok amit akarok bro, egy számteches fórumon csak megértik már az alap angolt :)
 • sathinel
  #22
  ja bér a sony pont most gondolkodik hogy amd-ati vagy nvidia céggel fog tárgyalni és talán még intel a ps további fejlesztéséhez. Mivel a cell nem túl okés nekik pénzügyileg. Az xbox szintén pc alapokra épül, pc-n fejlesztenek rá. Tehát annyira gyors tuti nem lessz:D Ps2 megjelenésekor is már leírták a pc-t.
 • jaspercry
  #21
  "Nvidia: az asztali PC lassan a múlt eszköze lesz"
  Igaza van lassan nagyon lassan :) addig megörexem
 • Narxis
  #20
  Tesód még nem nőtt ki a játékból. De én pl. nem cserélném el azt a kényelmet amikor egy napágyra kifeküdhetek a kertben/teraszon a laptoppal a kezemben semmilyen játék pc-re. Játékra meg van egy boxom, amivel szintén szétnyúlhatok az ágyon/fotelban(mint egy lusta disznó) amikor játszom.

  Persze nem mondtam le a játék pc-ről se végleg, ha befejeztem a tanulmányaimat és lesz állandó melóm akkor lehet összedobok egy erős konfigot, de egyelőre nincs rá akkora szükségem. :)
 • Narxis
  #19
  Magyarul írj, ez nem egy angol fórum.
 • goom
  #18
  Azt gondolom, hogy akik itt olvasunk/írunk, zömmel elfogultak vagyunk: valamilyen szinten a hobbink vagy/és munkánk a PC. Sokunkra igaz az "erőművekre vágyó fanatikusok" kifejezés, így talán hajlamosabbak vagyunk jobban védeni vagy kritizálni valamelyik "oldalt", véleményt.
  Nap mint nap nagyon sok emberrel kerülök kapcsolatba a számítógép világában - otthon is, a munkahelyemen is. Azt látom, hogy többségüknek valós igénye van rá, de jóval felszínesebben, mint nekünk itt... esetleg csak bizonyos területeken. Vannak, akiknek csupán szórakoztató eszköz, mások kizárólag munkára használják, ismét mások információk beszerzésére.
  Ahány ház, annyi szokás. És - egyelőre - annyi eszköz is, szerintem. Vélhetőleg dőreség lenne az egyik csoport számára megfelelő platformot ráerőltetni egy másikra - vagy akár csak azt feltételezni, hogy mindenki rendelkezik "csillió colos tévé"-vel.
  Másik kedvenc területem, a HiFi világa jut eszembe: attól, hogy sokan megelégednek az mp3 szintjével (élvezve előnyeit és elfogadva hátrányait), még sokan vásárolnak és hallgatnak olcsóbb-drágább HiFi vagy akár HighEnd készülékeket. Pedig ott nagyobb árkülönbségek vannak a spektrum két széle között, mint itt...
 • tmisi
  #17
  Okostelefont és nem is hívom már telefonnak, hanem telefonálásra is alkalmas hordozható multimédia központnak. :D
  Amúgy tényleg nem értem mit esznek ezeken + a laptopokon, unokaöcsém vett egy 117 ezres laptopot (fos intel VGA-val) + egy ilyen okostelót, most meg játék kell neki (AC2, SHIFT, stb.). Hát persze hogy nem tud játszani, mert ahhoz a laptop gyenge. Ennyi pénzből (~150k) vehetett volna monitorostul egy játékra alkalmas PC-t.
  Megjegyzem az előző telója valami SE 6xx volt, 2MP-es kamerával. Nekem is hasonló van, bőven elég. :D
 • mad mind
  #16
  Csakhogy nem mindenki akarja másra bízni az adatait.
 • Justil
  #15
  oké, csak mi a szitu a felhőkkel? elvileg erről szól a fáma, hogy ha visszajön a "retro", és csak terminálként fogjuk a személyi számítógépekünket/mobilunkat használni, akkor megfelelő sávszél mellett a számítási kapacitás kérdése jelentéktelenné válhat. már most van 1Ghz-es proci az okostelefonok némelyikében, még pár év, és terminálként lazán elboldogulhatnak. a megjelenítés persze tök más kérdés.
  egyébként nincs okostelefonom :)
 • who am I 7
  #14
  Itt az egész más kontextusba van helyezve.Lehet 10 év múlva a mobil méretű "pc"k már tudni fogják a MOSTANI pc-k teljesítményét, de ez FALS, mivel az akkori igények már rég megnövekedettek lesznek..szóval, teljesen mind1 a mobilrészleg MINDIG el lesz maradva, az adott kor igényei miatt szvsz.

  Belefér a most trendi elképzelésbe egy pc lassú halála.De ez szerintem nem fog megtörténni..a fent említett okok miatt :) Aki csúcs teljesítményt akar, annak ott fog lenni a doboz a szobában :) (most pl. ATi-val van azoknak :D ezért hablatyol az nv csacsiságokat..egyébként nv kártyám van :D )
 • Solten
  #13
 • Tetsuo
  #12
  Nos a kozeljovonel maradva, meg lathato idon belul nem tunik el semmilyen PC..
  Workstationok mindig is a max teljesitmenyt igenylik, amihez egy mobil eszkoz mindig is le lesz maradva.

  /A nagy kijelzo otthon meg alap.. amire racsatlakozhat a mobil eszkoz is. ;)