Nvidia: az asztali PC lassan a múlt eszköze lesz
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
imadom az ilyen oooooooriasi hordereju megnyilvanulasokat...
Úgy látom piciny agyacskád nem veszi be, a lényeget.Ennyi erõvel az abakuszt is mondhattad volna te szerencsétlen, meg kavicsokat is, hogy ahhoz képest egy htpc bla bla.ITT az adott kor IGÉNYÉN (csúcs technológiáján) van a hangsúly és a fejlõdésen...felfogtad?Vagy írjam lassabban?Az, hogy egy htpc 4125x gyorsabb mint a c64 és 34252623623626x mint egy kavics, nem jelent semmit, mivel az igények is nõlnek szinte exponenciálisan...
"No meg 25 év a két technológia közöt"
Miért nem az õskorhoz viszonyítasz?akkor még nagyobb butaságot is be tudnál firkantani, szorzószámként 😊
<#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1>
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Iphone-ra van ilyen program. De tegyük hozzá gyorsan, hogy csak LAN-on megy, WAN már lehet, hogy kevés hozzá.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Én ez mellett egy olcsó netbookot választottam (EEEPC 900HA), amivel én nagyon meg vagyok elégedve, elsõ sorban a suli miatt (rendszergazda képzésen vagyok most, és jól tudtam használni programozáson, honlapkészítésen, illetev minden más órán jegyzetelésre is - ZH -imat is nagyrészt ezen írtam meg egész jól, megy rajta gyakorlatilag minden amire így szükségem lehet amikor nem itthon vagyok (jópár játék kikapcsolódásra - amivel adhocban is tudunk játszani, photoshop cs3, dreamweaver cs4, codeblocks programozáshoz, office2007, 720p-s HD-t is lejátszik és van monitor kimenete. Utazásokon is nagyon jó szolgálatot tett.
Laptopokkal kapcsolatban írta valaki, hogy nem cserélné el akármilyen játékpc-re a laptopját, mert azzal kiülhet napágyra teraszra vele. Hát nem tudom, laptopoknál (és term. ez a netbookomnál is) nekem több problémám is van az ilyesmi kényelemmel, sok mindent próbáltam már a netbookommal is (fekve, ülve), sehogy sem volt kényelmesebb mint itt ülni az asztali elõtt. Egyrészt a touchpaddal is szenvedtem mindig, másrészt nem igazán sikerült úgy elhelyeznem hogy a kéztartás is megfelelõ lehessen (ne kelljen fölfele tartanom) és lefele se kelljen néznem (akkor meg a nyakam fájdul meg idõ után), ha túl világos van akkor már nehezebben látom a kijelzõt is, a hangot is jobb szeretem az 5.1 -en hallgatni, a nap nem tesz jót neki, ráadásul az aksik elég rövid tartalmúak viszonylag (célszerû ha konektor lehetõség van kihasználni). Ismerõsöm is vett csak otthonra 3-4 éve 200ezer Ft körül egy laptopot, amit csak otthon, netezésre használ, már jóideje elromlott az aksija, bekrepált a DVD írója, nincs wifije se, és hát fejleszteni se tudja ugye. Ma már talán jobb a helyzet laptopok terén, dehát nem tudom... Én biztos nem cserélném le az asztali PC-met laptopra, netbookomat is csak akkor használnom ha nem vagyok itthon.
Okostelefonok számomra kényelmetlenek, kicsi képernyõ, kicsi teljesítmény, nem mondom hogy nem fogadnék el egyet ajándékba, tudnám én is használni ,de az árukat én szerintem nem éri meg. Az asztali PC-t nem helyettesíti, filmet nézni szvsz kényelmesebb egy netbookon is mint laptopon (és azt sem vészes így hordozni, elfér egy kicsi táskában is), több mindenre tudom használni. Több hátrányát látom, mint elõnyét.
megj.: a telefonkábel 4 eres (igaz sok helyen csak 2 használt belõle)...
A technikai kérdés az, hogyan lehetne a számítógép popsijából kijövõ összes kábelt egyetlen, akár sok kilométer hosszú kábelbe zsúfolni. Ha ez teljesül, akkor a számítógép lehetne akárhol.
Sajnos ehhez egy egyeres telefonkábel kicsit kevésnek tûnik. Ha lenne üvegszál minden lakásba, talán...
A h264 dekóder multimédia chipek már ma is 10 dolcsi körül vannak, nagytételben meg iszonyat olcsó.
Gyakorlatilag egy remote desktopos megoldás, már ma is mûködne kábeles netnél, vagy mobilon is mert ott kisebb a sávszélesség igény a kijelzõ korlátai miatt.
Így talán mûködne most is, de a beindítása horribilis összeg. Vagy ki tudja? Ha mondjuk a T-online oldalán vehetsz számítógépet, amit õk szerelnek össze és állítanak be a hozzád közeli centrumba, csábító lehetne (nem lopják el, hardverét javítják, nem neked zúg, upgrade-elhetõ, stb.) Ezt aztán késõbb tovább lehet virtualizálni, ahogy a technika fejlõdik. A hátránya az, hogy a szolgáltató bérleti díjat kérne, és az emberek inkább szeretik birtokolni a tárgyat, mert nem tudják, két év múlva ki tudják-e fizetni a bérletet.
Ehhez két dolog kell: jó kábelezés és egy szolgáltató, aki beindítja. Talán Dél-Koreában lesz elõször ilyen.
Amiért ez még nincs, az a hálózati teljesítmény: a sávszélesség, a latency és a QoS.
Egy tisztességes 60 fps-hez 15 msec latency kell, amit a neten ma épphogy lehet garantálni. Mobilon csak álom. A monitor, amin írok, kb. 400MB/sec sebességgel "tölti le" az adatokat a videókártyáról. Ez még neten is csak álom. Persze tömöríthetõ, de egy játék vagy egy film már nem annyira. Egy ilyen rendszerhez abszolút 100%-os net rendelkezésre állás kell, ami megint csak álom.
Amiért ez talán nem is lesz, az az, hogy az adattovábbításnak elvi határai vannak, és a távoli adatszolgáltatás mindig fényévekkel a lokális után kullog. Mobilon komoly elvi, fizikai korlátok vannak. Az elektromágneses hullámok szállítókapacitása nem növelhetõ a végtelenségig, mert a frekvencia növelésével a hullámok áthatolóképessége erõsen csökken. Még egy lakást is nehéz lenne úgy bedrótozni, hogy bármely pozíciójában lézerkapcsolatban legyen a mobilod. Árakról nem beszélve, de tegyük fel, hogy minden fillérekbe kerül. Akkor is kényelmetlen marad.
Azt csak a jövõ technológiája és alkalmazásai dönti el, hogy a hátrányokért cserébe megérik-e majd az elõnyök.
Na meg a programozók, nem hiszem, hogy ilyen Nintendón kódolnának, mert lehet, hogy kis fogyasztása lesz, de kis teljesítménye is.
Ha nem történik valami észbontóan nagy változás a számítástechnika terén, pl nanocsöves procik, vagy fény tranyók,vagy kvantumproci kis méretben (márpedig ilyen egyhamar nem fog történni mert a szart is el kell adni), akkor bizony maradni fog még egy darabig a jó öreg PC.
Noha technikailag, már sokkal gyorsabb, kisebb méretû gépeket is lehetne gyártani, több tíz, vagy 100 kidolgozott prototípus már létezik, amit sorozatban is lehetne gyártani, de szépen végighaladnak a jó 10 évre elõre kijelölt úton.
Ne higgyük, hogy nincs elõre lejátszva minden kártya. Most jön majd ki szépen az USB3, ezzel egyhuzamban megjelennek a DVD és BluRay olvasási és írási sebességével vetekedõ flessek, fillérekért, aztán jön az USB4 amin már dolgoznak, közben szép lassan bevezetik mindenhol a mobil LTE átjátszókat.
Ez mind 2 évre van csak elõre vetítve, 2 év múlva a 20-30-60 megabites sebesség nem lesz elérhetetlen mobilon sem, valószínû a 3D-s szolgáltatások fogják elvenni a sávszélesség jó részét, egyre több ember fog szinte mindent tudó mobilokkal és talbetekkel rohangászni, lesz a Vodánál is, Telenornál is 10-20 000 ért ocscsós, 3D mobiltévé szolgáltatás ,interaktív tévé, stb.
Ha nem láttok holnap, akkor elvittek a fekete ruhások(Nvidia emberei)!
Nyilván ezekhez a feladatokhoz szükséged lesz az gépre, de pár év múlva külön csoportnak fogsz számítani az ilyen dolgokkal.
A mobil eszközök nem a régit fogják leváltani, hanem az új területek igényeit fogják kiszolgálni (mint ahogy most is teszik), és ezek lesznek a meghatározók a piacon.
En speciel szoveget biztos, hogy nem szerkesztenek felhon, tobb okbol.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Ülök othon, a szemétdombom, tetején, énekelek én.
Szal hajrá, mire egy mobil ezt bejátsza a nyaraláson egy bikiniscsajokkal övezett vízparton, addigra én is vén trotty leszek, de legalább lesz aki ingyen nyomatja a sztritízt 😄 Remélem azért adózni nem kell érte, szall megintcsak arra a következtetésre jutok, hogy minek várni, úgyis hollibirisen elérhetetlenül drága lesz, teszem azt mennyi egy nyilt zenei rendezvény adója, lehetne ezt ehez viszonyítani. Csak megint lassítják a piacot, hogy lassabban csökkenjenek az árak és minnél drágább lehessen. Ráadásul ha az a cél hogy eltüntessék a pc-t ami nem valószínû, akkor a mobil eszközök a pc hez viszonyítva sokkal drágábbak lesznek, így akarnák növelni a bevételt, de ezt kit og érdekelni, amikor egy készülék élettartama 3 év jó esetben, akkor évtizedenként csak 3 évig lesz gépem, mert drága az új gépezet, hiába nincsen benne ventillátor, szerintem akkor is gépezet 😄
Ülök othon, a szemétdombom, tetején, énekelek én.
Ezt megadja nekem a HTC Desire. Nekem a laptop kényelmetlen, ráadásul ezt bárhova magammal vihetem, akár a villamoson is tudok rajta szinte úgy netezni, mint egy normális gépen.
Játékra meg van egy boxom, amivel szintén szétnyúlhatok az ágyon/fotelban(mint egy lusta disznó) amikor játszom.
Ezt meg én az asztali gépen is meg tudom oldani, ami egy 10 méteres HDMI kábellel fixen rá van tolva a HD plazmára, elõveszem a vezetéknélküli billentyû-egér párost, és mehet a játék, a film, vagy akár a Youtube is a nappaliban.
Viszont azt megnézném, hogy mikor fogok brutális processzorigényû, ráadásul pártíz gigás fájlokkal operáló AE és Premiere projektekkel felhõben dolgozni...
Ismerõseim nagyrésze már szöveget is böngészõben szerkeszt, online hallgat rádiókat (le sem töltik a zenéket), kell még nekik "cset" + közösségi oldalak. Ezekhez felesleges helyhezkötött erõmû.
Részemrõl már bespájzoltam három gépet (összesen volt húszezer az egész), ezekkel a következõ 15-20 évet kihúzom. (SC2 miatt pár év múlva fejlesztettem volna, de az értékelések egyre inkább riasztanak.)
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
Corei9-9700K, Giga Z390M Gaming, 32GB DDR4, GeForce RTX 3090
\"Az emberi faj legnagyobb hiányossága: képtelenek vagyunk felfogni az exponenciális függvényt.\" Albert A. Bartlett
A közeljövõben szerintem mindegyik forgalma nõni fog.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Igaza van lassan nagyon lassan 😊 addig megörexem
COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.
Persze nem mondtam le a játék pc-rõl se végleg, ha befejeztem a tanulmányaimat és lesz állandó melóm akkor lehet összedobok egy erõs konfigot, de egyelõre nincs rá akkora szükségem. 😊
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Nap mint nap nagyon sok emberrel kerülök kapcsolatba a számítógép világában - otthon is, a munkahelyemen is. Azt látom, hogy többségüknek valós igénye van rá, de jóval felszínesebben, mint nekünk itt... esetleg csak bizonyos területeken. Vannak, akiknek csupán szórakoztató eszköz, mások kizárólag munkára használják, ismét mások információk beszerzésére.
Ahány ház, annyi szokás. És - egyelõre - annyi eszköz is, szerintem. Vélhetõleg dõreség lenne az egyik csoport számára megfelelõ platformot ráerõltetni egy másikra - vagy akár csak azt feltételezni, hogy mindenki rendelkezik "csillió colos tévé"-vel.
Másik kedvenc területem, a HiFi világa jut eszembe: attól, hogy sokan megelégednek az mp3 szintjével (élvezve elõnyeit és elfogadva hátrányait), még sokan vásárolnak és hallgatnak olcsóbb-drágább HiFi vagy akár HighEnd készülékeket. Pedig ott nagyobb árkülönbségek vannak a spektrum két széle között, mint itt...
Amúgy tényleg nem értem mit esznek ezeken + a laptopokon, unokaöcsém vett egy 117 ezres laptopot (fos intel VGA-val) + egy ilyen okostelót, most meg játék kell neki (AC2, SHIFT, stb.). Hát persze hogy nem tud játszani, mert ahhoz a laptop gyenge. Ennyi pénzbõl (~150k) vehetett volna monitorostul egy játékra alkalmas PC-t. <#fejvakaras>#fejvakaras>
Megjegyzem az elõzõ telója valami SE 6xx volt, 2MP-es kamerával. Nekem is hasonló van, bõven elég. 😄
egyébként nincs okostelefonom 😊
Belefér a most trendi elképzelésbe egy pc lassú halála.De ez szerintem nem fog megtörténni..a fent említett okok miatt 😊 Aki csúcs teljesítményt akar, annak ott fog lenni a doboz a szobában 😊 (most pl. ATi-val van azoknak 😄 ezért hablatyol az nv csacsiságokat..egyébként nv kártyám van 😄 )
Workstationok mindig is a max teljesitmenyt igenylik, amihez egy mobil eszkoz mindig is le lesz maradva.
/A nagy kijelzo otthon meg alap.. amire racsatlakozhat a mobil eszkoz is. 😉
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Abban Kirk teljesen biztos, hogy a jövõben is lesznek nagy teljesítményre vágyó vásárlók, számukra pedig megmaradnak az asztali PC-k.
Tehát, mirõl is van szó?
rámentem a 4. kapcsolódó cikk linkjére, greg5 kommentje 2000-bõl (no offense greg felé):
"És mennyibe kerül? Nettó 200000? És ki akar 1024 feletti felbontásban játszani?"
hehehehehe, ezen most jót derültem!
Nvidiáék sem tesznek mást, mint álmodoznak, csak mondjuk egy IT cégtõl ez kicsit komolytalan.
Itt az a baj, hogy az nv pajtás le van maradva a pitsába és most böfögnek össze sokminden nem értelmes dolgot, mint pl. te is, h egy szuperszámítógép a zsebben...20 év múlva talán, de az nvnek már leáldozott még, ha zöld emberkéket vizionálnak 2012-re akkor is.a PC pedig marad.
ЫʼnðΜΘμ§Σ ; Blindmouse_HUN ;
Netezni meg eljátszogatni oké, de másra kevésbé..
amíg a mobil eszközöknek nem lesz normális, használható, valódi 3D-s megjelenítésük, addig vicc az egész.
jó sok barátság köttetett, szivemben mindig lesz hely nektek sg.hu
Corei9-9700K, Giga Z390M Gaming, 32GB DDR4, GeForce RTX 3090