37057

Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
Találtam a cbu fps problémára egy gyenge megoldást. Nálam 10 fps van ha belenézek a cbu bombázásba előtte olyan 2 volt. Ez is valami gondoltam közzéteszem!
Aki repüli tesztelje már le más gépeken is javít-e valamit.
"I've found that removing ground, ground1 and ground2 from the medium and high folders in \Eagle Dynamics\DCS World\Bazar\Effects\PFX will eliminate the problem. Removing low seems to have little effect.
Tested with Su25, S8's, RBK and KMGU."
Kezdek bepöccenni a készítőkre, mert ezek a problémák állandóan előjönnek és nem hiszem el, hogy a béta tesztek alatt nem jelentkezett, erre felpöcsölik szarral a játékot folyton!!!
Utoljára szerkesztette: GaBika6, 2015.03.21. 21:01:00 -
Boris a MIG-21 guru! Nagyon is tudja, mert nekem is jól elmagyarázott dolgokat...
-
biztos van a manualban valami leírás a komplexebb navigációról... -
Nem egészen ilyen egyszerű. De ezt nem tudom jól elmagyarázni... ha az irányszög mutatót nem pontosan az adó irányára tekered akkor az adótól illetve az adóhoz bemenő iránynak az útvonalára próbál rávezetni..stb. szóval sokkal összetetteb a rádiónavigációs műszer mint gondolnánk.
Legjobban egy repülős térképen megtervezett útvonal lerepülésekor érvényesülne a teljes körő használata. Pláne ha mondjuk pár fordulópont nem is egy-egy adott adó fölött van. De nem tudom hogy a DCS-hez készítettek e ilyen térképet.
pl: kép
-
Valóban utvonal üzemmódban repültem és nem ILS módban, mert nem leszállni akartam hanem a navigációt gyakorolni, de azt hittem itt is a reptér helyzetét mutatja a géphez képest, azt nem tudtam hogy utvonal repülés módban a meg a gép helyzetét mutatja a reptérhez képest. Amúgy érthető volt, este majd még gyakorlok. Kösz a segitséget! -
MiG-21 ILS leszálláshoz:
-ellenőrizd hogy a reptérnek melyik irányában van ILS-e
-bal panelen a reptér RSzBN adóját beállítani, leszálló program csatornáját beállítani (ugyan az mint az RSzBN)
-szintén bal panelen az ARK mutató RSzBN adóra váltása
-irányszög mutatót reptér irányára tekerni
-leszálló üzemmód kapcsolása
Persze csak akkor fog működni ha benne vagy a leszállító adó kúpszögében.
Huh remélem érthető vagyok.... nem nagyon szokott menni a magyarázás
-
Itt választod ki az üzemmdot:
kép
A mutatókból a kör-egyenes végűnél az egyenes az eleje.
A z egyenes-hegyes téglalap végűnél a téglalap az eleje.
A zöld/sárga nyílak a műszeres (RSzBN adóhoz viszonyított) iskolakör fordulópontjait jelzi. Leegyszerűsítve akkor kell megkezdeni a fordulót amikor az adó felé mutató mutató vége! eléri azt.
DCS MiG-21 manual 122.old. (+/- 1 oldal)
Utoljára szerkesztette: Borisz80, 2015.03.21. 16:11:49 -
Na most már én is megzavarodtam 
Vissza az egész!
A hiba alapból a kérdésben volt, meg az én figyelmetlenségemben.
Jobban megnézve a képet és a műszereket. Útvonalazó üzemmódban repülsz. A vonal az nem az ILS-t mutatja hanem hogy a kijelölt útvonaltól merre van a géped. -
Köszi. Akkor biztos a másik mutatót is forditva gondoltam.
Azt hittem hogy az a mutatók eleje amit kékkel jelöltem, de akkor a pirossal jelölt az eleje?
Azt esetleg megtudod mondani a zöldel jelölt számok pontosan mire jók? -
Kicsit OFF, de aki nagyon szeretne már nyúzni egy F-14-est annak ajánlom az FSX Acceleration-hoz az Aerosoft F-14X-et. A/B model. Szerintem elég tűrhetőre csinálták. Tényleg azt érzem hogy vezetni kell a gépet, nem egy arcade fossal repülök. TacPack nélkül is szimulálja az AWG-9 radart, és vannak elfogási mini scenariók is. -
Igen. Fordítva tekerted be a mutatót. Adótól kimenő radiálon van.
Utoljára szerkesztette: Borisz80, 2015.03.21. 14:29:13 -
ferikemsts #14503 Sziasztok!
Mit lehet tenni a "Cannot open debriefing file!" hibával?
Előre is köszönöm!!! -
Ma próbálgattam a Mig-21-el a müszeres repülést, eddig nem volt időm jobban kipróbálni, de valami nem stimmel, egy kicsit jobbra repültem a kifutótol, és az npp-n azt jelezte hogy a kifutó jobbra van, pedig balra volt. Ez hiba, vagy a mutatóknak a végét gondoltam az elejének?
-
DCS F-14 Cockpit First Look -
Solt #14500 Ezt idáig is megtehette... az újítás az arcfelismerés, ujjlenyomat olvasás, retina szkennelés, stb, a jelszavak helyett, de ezekhez hardver kell. -
nem figyelsz , nem kell neked látnod az egészből semmit, elég ha a win küldözget rólad adatot, hogy mit látogatsz a neten mikor mit nézel stb..
Ezek mind olyan infók amik értékesek számukra. -
Solt #14498 Na akkor erről ennyit... :)) Ezek szerint annyira még nem ijedtek meg... :D
Az azonosító kütyükhöz külön hardverek kellennek majd, de egyébként ja, az FB is ingyenes, bár nem szívesen látnék egy reklámokkal telepakolt winfost! :) -
A kalóz win nem lesz legális frissiteni lehet rá,de attól még nem lesz jogtiszta.Gondolom olyan mint a mostani 30 napos regisztrációs korlát csak ittlehet ez 1 év. Bár azt sem értem ha egy nem jogtiszta szoftvert egy jógtisztával áttelepitem akkor az hogyan lesz illegális? vagy ha a feltört OS a hivatalos oldalról frissül akkor az legálisnak hiszi tehát simán megy a telepits is jogtisztán .
Amugy olyat is olvastam, hogy lehet ingyen lesz csak éves dija lesz , mivel nem termékként hanem szolgáltatásként tekintik ezentul a win10-et.
Az meg megint elgondolkodtató, hogy nem biztos, hogy véletlenül kerül bele a cotana személyes aszisztens ,meg a biometrikus azonositás és egyéb naplózó dolgok, hogy épp merre jársz és mit csinálsz. ebből lehet többet kaszálnak, mintha egyszer kifizetnéd a win árát. Gondolj be ha a FB ingyenes akkor miből gazdagodott meg a csávó? -
Solt #14496 Uhhh, hát ebben van egy nagy adag propaganda... :) A Késleltetésért főleg a szoftveres réteg felel, mind az OS, az Oculus, és a grafikus API terén... ha ezek rendben vannak, akkor a GPU-nak már "csak" az erőt kell hozzátennie. A low-level API-k esetén, driver sem lesz, vagy csak egy nagyon minimális alap, úgyhogy rengeteg fog múlni a játék fejlesztőkön. Végre közös lesz az "ellenségkép" nem a VGA driver készítőket kell majd szidni, hanem a játékfejlesztőt! :)))
Egyébként szerencsére az AMD-vel is szövetkezik az Oculus. ÍME Rengeteg pénzt ölnek bele, muszáj lesz, hogy mindenen jól működjön, ha sok eladást akarnak... Jön a Steam VR is, úgyhogy konkurenciában sem lesz hiány. -
Solt #14495 Én sem tudok, arra hagyatkozom amit a sok olvasásból leszűrök, de az tény, hogy nem egyszerű kiigazodni, kevés a valóban objektív forrás... már, ha egyáltalán van ilyen! :))
Igazából júzer szemszögből úgyis csak a végeredmény a lényeg, úgyhogy nagyon remélem, hogy ez az ígéretes környezet megindítja a játékipar szekerét, és ebből minél hamarabb profitál majd a szimulátoros réteg is. Nekünk nagyon jól jönnének ezek a fejlesztések, és a szoftveres CPU limit feloldása...
A W10 ingyenessége egy folyamat vége... eleinte úgy volt, hogy DX12 lesz a W7-8-n is, aztán kitalálták, hogy az túl költséges, ezért csak W10. Ekkor jött a lázadás, hogy a nemrég megjelent és megvett W8 után túlzás lenne, ha megint lehúznák a júzereket, ezért jött az, hogy akkor elősegítvén a váltást, legális W7-8-ról ingyen lehet frissíteni. Sokáig ez volt a "végleges verzió"
Aztán jött a Khronos Group és a cross platform Vulcan API, ami gyakorlatilag a Mantle 1.0, csak már NV kártyákat is támogat, és a jött a Valve a Steam OS-l, és a Steam Box-l, tehát hirtelen elég erős konkurenciát kapott a W10, mivel a Vulcan jóval szélesebb körű támogatást biztosít. Aztán jött még pár morzsa, amelyek szerint több fejlsztőt a Vulcan jobban érdekli, mint a DX12.
Ezek után találta ki az MS, hogy akkor a kalóz verziós windows oprendszerekről is lehet majd legális W10-re frissíteni! :)
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.03.19. 20:46:16 -
"De minek vegyek most?"
Hát mondjuk ez attól is függhet, melyik szcenárió a valós a #14308 -ból:
"Ezért nem vettem meg egyetlen modult sem még."
"A nagy semmiért vetettek meg velem eddig két modult..."
és ha a második, akkor melyik(ek) az(ok) (nem feltétlen kell elárulni), és mennyire áll(nak) közel a szívedhez.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Le lett már több segítő szándékú topiktárs is basz dorgálva, hogy nem figyelünk, meg nem megy az értő olvasás, de sajnos a fentebbi módon illusztrált kommunikáció mellett tényleg egy kicsit nehéz.
"akkor az a gép, amit ma vennék még olcsóbb lesz."

Utoljára szerkesztette: sure, 2015.03.19. 20:41:25 -
Ennyit a filléres megoldásról , hogy széles körben elerjedjen a VR.
Amugy az AMD-t azért nem irnám le még , mert a táblázatból is látszik, hogy ott már most tudják a legmagasabb kitrériumot a DX12 re a VGA kártyák, mig NV oldalon még a legujabb sem . igaz hogy még az a szint is elég ahhoz , hogy az elkövetkezendö 3-4 év alatt nem készitenek olyan alkotást aminél kevés lesz .
Utoljára szerkesztette: repvez, 2015.03.19. 20:38:20 -
az új nvidia kártyák hardveresen is támogatják az oculust
-
Bizonyára azért nem mikrolaggol, mert az Y2K előtt ez a kifejezés még nem volt ismert, így nem is építették bele a játék késztői.
-
Én API-k szintjén nem tudok programozni, nekem az már túl hardcore. Én kénytelen vagyok a cikkeknek hinni, amiket olvasok :) De nem egyszerű :) Amikor 2014-ben bejelentették a Dx12-t akkor írták, hogy a fejlesztés a Mantle előtt elkezdődött, és a Microsoft mellett az AMD az NVidia és Qualcomm is be voltak vonva. Az AMDs faszi erre nem emlékezett pontosan, csak hogy a Mantle-t megosztották az első naptól kezdve a Microsofttal is, és sok dolog hasonló. Az Nvidiás faszi meg azon elmélkedik, hogy az AMD csak azért dobta ki a mantle-t fél évvel előttük, hogy ideiglenesen legyen kis piaci előnyük, mondhassák amíg a dx12 megjelenik, hogy övék a legjobb. Szóval nem kell félteni egyiket sem, ha a szarkavarásról van szó, csak győzzön eligazodni az ember. :)
Az meg, hogy a Win10 miért lesz ingyenes, és hogy mennyit vet latba a dx12 piac (konzoloknál qrvamindegy lenne), azt az Ms-en kívül senki nem tudja szerintem. Már mobiloknál szó volt róla, hogy a Ms az oprendszert egyre inkább csak szolgáltatásként képzeli el. Ha ingyenes az oprendszer, akkor az online boltban előbb veszel kis alkalmazásokat, mint lopott szoftverre (mint az androidhoz vagy apple-hoz). De ez már régóta téma náluk, ha nem lenne ennyi kalóz windows az otthonokban, akkor lehet, hogy a cégek is inkább más szoftvereket használnának, ezért lehet pl simán frissíteni bármilyen windowst, nem ellenőriz semmilyan serialt meg jogosultságot a frissítéseknél.
Itt a dx12-es cikk egyébként:
http://techreport.com/review/26239/a-closer-look-at-directx-12 -
De minek vegyek most? Mikor majd kijön a DCS 2.0 és eltelt fél év és (3 patch után
) akkor az a gép, amit ma vennék még olcsóbb lesz. Most akkor mással foglalkoznom nem a DCS-sel. Ahhoz meg príma ez a gép. 1-2 éves AAA játékok is simán mennek rajta fullra húzva full HD-ben.
Ezen felül azt is megvárnám, hogy kinek milyen gépen hogyan fut. Vesz a halál többé "vakon" gépet. Lásd ezt. Minden józan emberi számítás szerint jól kellene futina a DCS-nek. Nem teszi, mert egy hulladék az rendesen megírt motorral rendelkező játékokhoz képest sajnos. Pedig akkora potenciál van benne, hogy jihááááááááááá. -
Solt #14488 Úgy, hogy a hardverek évek óta sokkal fejlettebbek mint a szoftveres környezet, ezért toporog az egész játékipar évek óta egy helyben. ITT láthatod, hogy mi mit támogat, és milyen szinten. -
Sidewinder #14487 Molni, bakker vegyé' má' egy új gépet :D Komolyan a sírás kerülget, olvasva ezt a Tűz és Jég dala hosszúságú szenvedésedet. Azt írtad másfél ezer oldallal korábban, hogy a pénz nem gond, akár 300k-t is rászánsz a fejlesztésre,ha kell. Abból nagyon jó kiváló konfigot össze tudsz dobni. A többiek már elmondták pontosan, hogy mi kell,azt most nem tudom újra itt részletreiben leírni. A lényeg, hogy Intel+Nvidia vonalon indulj el a fejlesztésnél, mert az AMD+ATI kombót a DCS nem igazán preferálja,gyengébb rajta.Fontos az erős processzor, hogy tudja számolni az AFM-et, plusz fontos egy nagyon erős Geforce videokártya és minél több ram, annál jobb. Ennyi kell hozzá. Ha a pénz nem gond, akkor irány a bolt és ennyi. Vegyél egy minőségi új gépet! Ne itt sírjál oldalakon keresztül,hogy így meg úgy szar. Nem tökéletes, ez tény. Vannak vele bajok, de ettől még a piacon elérhető legkomolyabb szimulátor. Ha tényleg játszani akarsz vele, használni akarod, akkor irány a bolt, vedd meg a megfelelő Intel+Nvidia alapú új konfigodat, és a gondjaid nagy része megoldódik (a netkód probléma nem). Ennyi. Persze, ha csak oldalakat akarsz róla írni, hogy egy ma már nem élvonalbeli, ráadásul AMD+ATI alapú konfigon miért nem megy jól a DCS akkor azt is folytathatod. Csak ezzel már itt mindenki tisztában van, és már ne is haragudj, de nagyon sokan unják is. Ennyi. Miután épp eléggé túlragoztam ezt, javaslom, hogy orientálódj valamelyik PC bolt felé, és dobass össze velük egy megfelelő új gépet! -
Hogyan oldják meg, hogy a 2-3 éves VGA is támogasson egy olyan valamit, ami még kész sincs? Ilyen régi a DX12 specifikációja? Egyáltalán mit értünk mai hardverek alatt? -
Solt #14485 Már az év végén lesz DX12-s játék, mert most nem az van, hogy várni kell az új DX-t támogató hardverekre, mivel már a jelenlegi hardverek jó része támogatja azt.
Hogy a DCS-ben mikor lesz bármilyen új API (DX12/Vulcan) arról fogalmam sincs... ha tippelnem kéne, a következő 3-5 évben nem valószínű, bár ez nagyban függ attól is, hogy az EDGE (új DCS motor) mennyire áll távol ezektől. A BIS (ArmA széria) programozója már pedzegette, hogy nagyon is érdeklődnek a DX12 után, és elképzelhető, hogy az új nagy kiegészítővel már megkapja az ArmA3 a DX12 támogatást.
Ebből arra lehet következtetni, hogy DX11-ről egyszerűbb átállni DX12-re, de ez sokban függ a motor felépítésétől is. -
Solt #14484 Természetesen nem az alapja, ezt nem is állítottam. Az AMD csupán meghallgatta (más ezt nem tette) a fejlesztők igényeit, és reagált rá, ennek az eredménye a Mantle. Az, hogy az MS 2011 óta fejlesztené a DX12-t abban a formában ahogy írod, nem tudom mennyire "igaz", és mennyire marketing. (a dátum) Ha így lett volna, akkor kétlem, hogy a fejlesztők a legkisebb láncszemhez fordultak volna "segítségért", és borultak volna egymás nyakába... (pl EA-AMD), sőt akkor valószínűleg az NV kártyák többsége sem csak a Tier1-s szintet támogatná... ÍME
Egyébként pedig a DX12 nagyon hasonlít a Mantle-re... :) ÍME
Összességében nekem az jön le az elmúlt 1-2 év történéseiből, hogy az AMD azzal próbált kitörni a sarokba szorított helyzetéből (DX korlát, "felesleges" fejlesztések), hogy előre menekült, és ez alaposan felkavarta az állóvizet, ennek köszönhető ez a hirtelen megugrás.
Gondoltad volna, hogy egyszer az MS olyan szituba keveredjen, hogy gyakorlatilag ingyen osztogassa a legújabb windost? Én nem, és kétlem, hogy ezt tervezték volna... :) Ennek pedig a VULCAN érkezése alaposan megágyazott... :)
Szóval a jelenlegi ígéretes helyzet kialakulásában vastagon benne van az AMD keze, ami egy ilyen (többiekhez képest) kis cégtől nem rossz szerintem. :) -
Ja, hogy akkor majd 2020-ban talán lesz játék DX12-vel és a DCS-en semmit sem fog segíteni...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.03.19. 18:58:57 -
A Mantle API az egy jól sikerült felület, de az nem az alapja és nem is része a Dx12 fejlesztésének, ezt sem az AMD, sem a Microsoft, sem az NVidia nem mondta sehol. Licensz van egyéb kreditet sem kér magának az AMD. Ami mondjuk vicces is lenne, ha igaz amit viszont a Microsoft írt, hogy a Dx12 fejlesztése 2011-ben kezdődött (jóval Mantle előtt), amibe kezdetektől bevonták az AMD-t, az NVidiát is, de az igények összeállítása nagyrészt a játékgyártó cégektől jött, nem a hardware gyártóktól. -
OFF
Nosztalgia.
Dos-os F-14 Fleet Defender gyári manual
link -
Solt #14480 Hogy érted, hogy visszafelé? Ha adott motorhoz megírják a DX12 támogatást, akkor Windos10-n élvezhető az áldásos tevékenysége. -
Lysandus #14479 Igazad van, ez volt eddig. Viszont most is megjelentek az új hardverek, például az Oculus. Nekik az az érdekük, hogy 4K felbontásban is fusson a cucc a Riften, a nem vadiúj kártyákon is. Tehát ahhoz, hogy a jónép kinyissa a bukszáját, és megvegye az Oculust, ahhoz szükség van arra, hogy új videókártyára már ne legyen szüksége, hiszen meg akarják vágni még a játékfejlesztők is a legújabb 3D-s kijelzőkre fejlesztett csili-vili játékokkal. -
Mint irtam, it a program készitőjének kell , hogy kompatibilis legyen DX12 vel, ha az megoldja a visszafelé kompatibilitást akkor fog müködni amugy nem, mármint nem azokkal az előnyökkel amit a DX12 hoz. -
Ez a DX12 mizéria visszafele is igaz lesz? Vagy csak a DX12 után készült játékok élvezik ennek előnyét? -
Solt #14476 Mert szoftveresen meg nem történt meg a normális többszálasítás... pont ez most a lényeg. :) -
Igen , egyszer csalódjunk már pozitivan is bennük :)
DE a prociknál sem jött el a kánaán a többszálasitással .Pedig, ott is hogy mondták, hogy az egyik mag megy a fizikára a másik a grafikára meg a többi , aztán több mint 10 év után sem jutottunk el oda, hogy legalább egyenlöen teljesen kihasználjon minden magot a program.
Egy 2 magos magasabb orajelű CPU lealázza a 4 magosat. akkor hol a fejlödés és miért vegyen akár 8 magost is az ember.