37057

Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
próbáltam a múltkor repszimet oculussal, mozgás nélkül, az bejött , semmi gond nem volt.
Aztán próbáltam egy autós szimet oculussal, bedőlésekkel, mozgó üléssel, és 2 perc múlva majdnem elhánytam magam. Katasztrófa, nem lehet bírni, ebben a formában hülyeségnek tartom. Ismerősöm konkrétan fél óráig rosszul volt utána.
Nekem nem hiányzik a mozgás az oculus mellé.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.03.24. 08:45:59 -
sakkay #14633 Pl. -
sakkay #14632 Hm. Csak azért mert-nem fogom leírni mégegyszer-6-7 emberen teszteltem, és elégé meggyőzően szopta be mindenki a 3d-t, a zuhanás érzést stb. Az oculusnál ha jól sejtem micro késések okozzák a rosszullétet. Máskülönben nem kérdés nagy élmény lehet a pörgő-forgóban repülni, de a jövő a vr. Az agy meg hozza a többit. -
Közben azon kezdtem filózni, hogy repülés (meg hajózás stb.) közbeni rosszullétet leginkább az tud okozni, ha eltérő információkat kap az agy az egyensúlyi szervtől meg a szemektől (ezért is szokás az éppen rókázó utast megkérni, hogy kifelé bámuljon, a gép belsejét majd nézi amíg takarítja :) ) Na most az oculussal akkor mi van? Ezentúl a dogfighthoz szériatartozék lesz egy a nappaliba bekészített vödör? -
...van egy kis gond, nem az Oculus-on ment a vita, mindenki azt várja a legjobban!!!! -
Solt #14629 Azt mond, hogy búvárszemüveggel a fejeden, beleülnél-e a tekergőbe? :)) -
pontijonny #14628 Még megöregszel idő előtt:) Ne kíváncsiskodj.
-
sakkay #14627 Gyakorlatilag ebben a vitában mindenkit kérdeznék(hogy volt e a fején oculus), mert akin még nem volt, sejtelme sincsen miről beszél. Csak egy példa. Öcsémnek 1 éve mondom milyen-3d, meg mélység, meg egyáltalán.... Angliában van. Mondja, hogy kipróbálta, csak telefonon de az is olyasmi, de nem nagy szám. Mondom faxság, márminthogy teljesen két dologról beszélünk. Hazajött. Kipróbálta. Ledöbbent. Aztán megállapította, hogy ez nem ugyanaz amit eddig gondolt, vagy telefonon érzett.
Csak kíváncsi vagyok hányan vitáznak itt olyanok akik még nem próbálták
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2015.03.23. 21:46:56 -
Solt #14626 Nem volt még szerencsém hozzá, de a működési elv ugyanaz nem? Csak nagyobban... :) Mondjuk biztos, hogy kifinomultabb, ahhoz nem fér kétség...
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.03.23. 21:42:27 -
Rue East #14625 Azért több millió dollárért ennél egy picit komolyabb érzékszerv becsapás van ott. :) -
pontijonny #14624 Tökéletesen megfogalmaztad amit mindannyian tudunk ,többek közt Solt is:) Nagyjából ugyanezt mondta ő is ,min van akkor a rugózás?
Neki tetszik az a fajta érzékszervi becsapás még ha hiányos is,neked meg nem. Nos akkor ő használja te meg nem.Pl én se fogom mert nem tudok sörözni közben Ez a 3. szempont:) -
Solt #14623 Igen, én vagyok hülye, és nem értem a repülés fizikáját... haza is csak azért találok, mert a lovam már tudja az utat! :D Majd szólj, ha az elejétől értelmezted azt amit leírtam.
Szép estét!
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.03.23. 21:26:33 -
Te nem érted a repülés fizikáját, hiszen ha azt az esetet vesszük, hogy a golyót általában középen tartva végrehajt a pilóta egy fordulót, akkor függőleges erőhatás az ülésbe préseli, és ha én a szobában egy széken ülök ugyan az az erővektor hat rám annyi különbséggel, hogy állandó 1 G, míg az a hányató sz@r a szimulált gép bedöntésének szögével ez az erő eltér a valósághoz képest. Ha a golyó nincs középen akkor ez az eltérés növekszik. Attól, hogy rajtam van az Oculus a fizikai érzetemet nem fogja becsapni, csak a térbeli helyzetemet sebességemet hiteti el az aggyal. -
Solt #14621 Akkor nincs is több kérdésem.
Autószimet próbáltam így... ha gázt adtam hanyatt esett, ha fékeztem, akkor meg orra... 5 perc után kiszálltam belőle, annyira idegesítő volt.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.03.23. 21:17:12 -
pontijonny #14620 Urak urak:)
Elmondom a tutit.
Leültök a fotelba ,székbe kinek mi van csak úgy parasztosan Tr meg monitor,egy liter HP -t magatok mellé vesztek amit 10-15 perc alatt magatokba öntötök.Még 10 perc és lesz G erő ,meg dőlés ,meg amit akartok,, és ocon:)
Ja és 3D is mert ugye nem ritka a kettős látás se ilyenkor.
Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.03.23. 21:15:03 -
Igen. -
Solt #14618 Jól értem, hogy azzal van szimulálva mondjuk a gyorsulás, hogy hátradől? -
asw27 #14617 Normál "talpon" repülés esetén gyakorlatilag nem érzel gyorsulást csak elenyésző mértékben. Egy ~35-40 fokban bedöntött forduló esetén utazósebességen egy-két tized G többletterhelés keletkezik, ami nem számottevő. -
Solt #14616 Látom nem megy át... az agyad be van csapva amikor a VR a fejeden van... nem arról van szó, hogy mi a realitás, hanem arról, hogy mit hiszel el...
És amikor vészhelyzetet szimulálnak, akkor mi van? Most komolyan ezen fogunk rágódni? Lehet, hogy gyors fordulónál nem reális, de akkor ennyi erővel a lassú fordulóknál meg igen. Mi a jobb, a semmi, vagy az, hogy valami nem mindig tökéletes? Nem vagyunk egyformák... ha neked az jön be, hogy dekkolsz az íróasztal előtt... tőlem...
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.03.23. 21:07:54 -
asw27 #14615 Hát ez meglepne, ezt rosszul tudod. A gázadást lehet szimulálni, hogy hátradöntöd az ülést, de ha oldalra döntöd, akkor csak egy csúsztatott(elbaszott) fordulót tudsz szimulálni. A hátonrepülést lehet valamennyire érzékeltetni, de az oda vezető fordulót már nem. Talán a vezetett orsót lehet pontosan szimulálni, lévén ott végig 1G a terhelés. Ezek a forgó ülések csak az autós szimulációhoz használhatók, de ott már a fékerő jelent gondot és a keményebb kanyarok, lévén 1G a korlát -
Rue East #14614 http://en.wikipedia.org/wiki/Acceleration_onset_cueing -
.... tehát azt mondod, ha már nincs lehetőség a valós több G-s fordulók szimulálásához, akkor jobb egy sok esetben a repüléstől eltérő és ellentétes fizikát érzékelni aminek nincs köze a repüléshez....
A hullámvasút szimulációban konkrétan az sem reális, hogy lefele menet előre dől a test a szerkezethez képest, mivel a valóságban nagy sebességgel gyorsul a szerkezet, ültem már hullámvasúton. Az utasszállító szimulátorral meg megint melléfogtál, mert a valóságban sincs olyan durva manőver ami jelentős, vagy egyáltalán számot tevő G erőt produkálna, éppen ezért közel van a realitáshoz az alkalmazása... nem tudom érzékeled e a különbséget...
Tökéletes szimuláció sosem lesz, de amolyan látványos, lényegében a repüléshez nem kapcsolható eszközök számomra semlegesek, én elfogadom, hogy neked ettől leesik az állad, de számomra inkább a nulla, mint az ellentétes fizika. -
Solt #14612 De ezzel, hogy szimulál gyorsulást?
Ezzel lehet, vagy amikor focipályányi területen mozgatnak autókat... de egy egy helyben álló fülkével, hogy szimulálsz G erőt?
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.03.23. 20:57:29 -
Rue East #14611 Miért kétled?
Pedig ezekkel a gyorsulásokat szimulálják, nem a térbeli pozíciót. -
Solt #14610 Egy ilyennel kétlem... és ugye valamiért itt is fontosnak tartják, hogy dőljön, orra bukjon, emelje az orrát.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.03.23. 20:47:49 -
Rue East #14609 A több millió dolláros polgári repülőgép szimulátorok pontosan, hogy G erőket szimulálnak tudtommal. -
Solt #14608 Egyszer, de csak 10 percet... miért? -
sakkay #14607 Volt már rajtad? -
Solt #14606 Kérlek nézz ki belőlem annyit, hogy ezen túl vagyok.
Amikor ülsz a monitor előtt, akkor nem vonsz le következtetéseket a valósághoz képest? Mondjuk amikor egy fordulót csinálsz, virtuálisan fejjel lefelé vagy, miközben a valóságban meg ülsz? Az nem zavar, ha nem történik semmi, csak az, ha valami "ellentétes"?
Értem, hogy mit akarsz mondani, csak az agyad nem így dolgozik... VR sisakkal a fejeden az agyad nem a G erőket fogja hiányolni, hanem azt érzékeli majd, hogy mondjuk balra dőlsz, és ehhez társulni fog egy balra dőlő mozgás is. Ha megnézed a VR videókat, akkor a hullámvasutas videóknál pont ez történik... amikor "előredől" a hullámvasút, akkor mindenki előredől, és orra akar esni... Az utasszállító gépek több millió dolláros szimulátorai sem szimulálnak G erőket, mégis fontosnak tartják a több irányú mozgást... gondolom ez sem véletlen.
macleody #14602: Ha nagyon akarja, üsse kavics! :)) -
Nagyon jól néz ki szerintem.
Már várom, hogy közzétedd 
Lehet hogy már ezerszer leírtad, de úgy pörög a topik, hogy lehet meg se találnám ezért megkérdezem sokadjára, hogy milyen konfigon, milyen beállításokkal produkál nálad így 40-50FPS-t? -
... az általad leírtak miatt is (és hogy egy ma is repülő pilóta szavait idézzem aki kipróbálta: "ez jobb mint a valódi") éppen ezért várom már nagyon az Oculus-t, de ez a forgató vagy minek nevezzem szerkezet ár/élmény és főleg szimuláció tekintetében sose fog meggyőzni, hozzáteszem egy szobacentrifuga megfizethetetlen lenne :) főleg az én emberöltőm alatt. A csúcs jelenleg jó ideig szobapilóták számára az Oculus, mivel nincs korlát a látómezőben és a 3D megjelenítés.
Solt, szánj egy kis időt arra, és gondold végig, hogy ha benne ülnél abban a "csodás szimulációs" szerkezetben, ott milyen erők hatnak, és szerintem még repülni sem kell ahhoz, hogy fizikai alapon következtetéseket vonj le a valósághoz képest. A legtöbb esetben ellentétes irányú erőket fogsz kapni, mint ami a valóság lenne.... ha ez így van, akkor minek????? Attól nem esek le a székről, mert egy szerkezet megpörget a tengelyem körül, vagy a fejembe száll a vér, amikor pont, hogy nem kellene.... Az más kérdés, és tapasztalatom, lövésem sincs, hogy az Oculus mellé ez a szerkezet valóban tud e adni olyan pluszt, amiről Tom beszél. Ha ad is élményt, ami sok esetben hamis, akkorát biztos nem nyújt, hogy valakinek megérné egy otthoni beruházásra. A sikoltozás szerintem nagyon nagy részben az oculus miatt lenne.... -
Nem jó, nem lehet benne sörözni repülés közben :D -
Vagy gumimaci.
Igaz, nem repülő de ezt még be kell tennem, ha már a kis barnának nem tehetem be :)
-
Solt #14601 Meeeert gumirokker vagy vazze... :) -
Ehhez még egy oculus és egy hétig hánynék sugárban.
-
Hogy milyen erők hatnak, a valóságban és itt, abban teljesen igazad van. Ez hamis érzet, és sok helyzetben teljesen más mint mozgó gépben (én is repültem, nem is kell ezen sokat magyarázni). De hogy az agyad mit minek hisz el, az másik dolog :) Biztos láttad te is az Ocolus-os videókat, amikor a hullámvasút demóval szívatják a szerencsétleneket. Szenzációsak. Az ocolus legnagyobb előnye, hogy úgy mutat neked valós 3D képet, hogy a fejmozgást pontosan követi a kijelzett kép. Nincs az a trackIR csalás, hogy a fej picit mozdul, a kamera sokat. Ráadásul hiába van még kicsit búvárszemüveg feeling, a látómezőt sokkal jobban lefedi mint egy normál monitor. És ettől nagyon természetesnek érzed, az agyad simán elhiszi, hogy te nem egy monitort nézel, hanem egy kis világba csöppentél bele. És ha az még mozog is, akkor csak erősebb lesz az illúzió. Akkor is ha néha nem pont úgy érzed a mozgást ahogy kellene.
Ami a nagy szimulátorokat illeti, próbáltam én is már pár fajtát, olyat is aminél egy félgömbben vetíti köréd a tájat, full kiépített kabinnal. Nagyon jók. Viszont nem 3D és nem látsz hátrafelé. Ezeket sokkal fontosabbnak érzem, mint a 180 fokos látómezőt.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.03.23. 19:08:33 -
Solt #14598 Igazad van, sokkal nagyobb élmény statikusan ülni az íróasztal előtt és bámulni egy 24"-s monitort, mintsem egy ilyen kütyüben ülni a fejeden egy VR sisakkal.
És ezt még fejtegeted is úgy, hogy szoba körülményeket hasonlítasz a valódi repüléssel. Nincs több kérdésem... -
Azt hittem nem kell részletekben kifejteni, attól, hogy forgat a szerkezet jobbra balra nem hogy hozzátesz, hanem hamis élményt ad a repüléshez. Például légiharcban fordulózol, vagy bukfenceket csinálsz, de elegendő csak az alap manőverekre kitérni pont ellentétes erők hatnak a valóságban, mint a szemléltetett szerkezetben. Addig, amíg nincs szobacentrifuga hiába forgatnak a tengelyem körül nem fog érdekelni, addig inkább legyen az erő vektorok mértéke és iránya 0, mintsem a valósághoz képest lényegében ellentétes. -
sakkay #14596 Na igen, az is igaz, hogy amióta ez van, gyakorlatilag csak dcs repülök. Ott a helikopternél tök kell és reális is-utána néztem kiválóan modellezték. Nem is maga a natur' az ffb, hanem a trim állítás ami tök jól modellezett. De amúgy pl A-10ben semmit nem érzek. Csak a középre húzást. Viszont Gabi nagyon dicséri a CLOD-ban a g-940 ffb. Azt meglesem holnap, aztán majd döntök. -
Nekem a joy csak simán asztalra van téve, nem szeretem, ha bírkózni kell vele. Ez az erő arra pont elég, hogy ha visszajelez valamit, pl átesésnél, nagy állásszögnél, akkor azt finoman, diszkréten teszi, viszont a gép teljesen jól vezethető marad. Három éves gyerek mellett az is szempont, hogy ha lövok pl. clodban a gépágyúval, akkor sem fogja felverni a házat :)