210
Jövőre feltámad a legendás sorozat
-
mester1987 #170 A végére már sok cuccot össze lehet gyűjteni azért, nem? -
16 óra és a végére értem fullra kijátszva, nekem abszolut bejött az egész játék. Rengeteg hallgatni és olvasni való van, a bázis küldetések és beszélgetések is jól sikerültek, szvsz.
A 8 pontot simán megadom neki. -
Persze, tisztában is vagyok vele, de azért gametrailersen is 50%-ot adni azért kemény (talán 5.6 volt pontosan). -
Na, de akkor minek egyáltalán társ? Ha már a harcrendszer a Mass Effect-re hasonlít akkor megcsinálhatták volna igazán, hogy legalább annyira legyenek hatékonyak a társak mint ott és képesek legyenek maguk is skill-eket használni.
Eddig minden UFO/XCOM játék arról szólt, hogy egy kis csapatot terelgetsz egy random pályán egy random objective felé és így kell végezned minden idegennel. Szóval a csapatjáték volt az első és, hogy értéke van a fejlett és magas szintű katonának mert hasznodra van. Itt meg ha úgyis mindent kinyírsz egyedül akkor a társak inkább csak hátráltatnak mint segítenének. -
Igazából az utolsó pályát leszámitva nem is nagyon kell, hogy csináljanak valamit, legalábbis normál nehézségen.
Én csak a megjelölést szoktam kiadni nekik parancsba akkor a célpontot addig lövik amik ki nem fekszik de igazság szerint egyedül is ki tudsz nyirni minden idegent. -
"totálisan értetlenül állok a felemás értékelések előtt"
Én meg nem értem,hogy miért?
Mindenkinek más tetszik ,mást lát hibának és mást pozitívumnak, ennyi a magyarázat semmi több.
-
Nos, megvettem és játszottam vele pár órát.
Ami Pro, hogy szép grafika, jó hangulat, változatos és részletgazdag pályák.
A Con az az, hogy a gépem már sajna nem elég (eljött az újítások ideje), a battle focus kicsit körülményes néha (bár egyre jobban kezdem megszokni), a gránátdobás nagyon átláthatatlan, sokszor értelme sincs mert ahogy repül a gránát, az idegenek úgy spriccelnek szét. A bázison lehet sokat mászkálni meg beszélgetni, de én jobban szerettem volna ufopedia-t olvasni mint az előző részekben (bár bele lehet futni feljegyzésekbe és hanganyagokba). Sajnos folyamatosan parancsokat kell adni az ügynököknek, mert maguktól nem csinálnak semmit, igazán lehetett volna egy auto-fire vagy guard opció amivel mindig a legközelebbi idegent lövik alapból.
Ja és nincsenek (legalábbis eddig) női ügynökök, ez nagy mínusz mert a történetben is van egy és minden UFO vagy XCOM részben voltak női katonának.
Amúgy meg mikortól lesz az XCOM nemzetközi szervezet? Mert most még teljesen US. -
én is így vagyok vele és totálisan értetlenül állok a felemás értékelések előtt, nem hiszem h ez olyan rossz játék lenne.... -
Arra van megoldás, hogy az egyik küldetés betöltő képernyőjénél nem lép tovább a játék? Rányomtam a DeSilvás-mexikós küldire, loading, és annyi. Kiléptem, újraindítottam a gépet, játék indít, continue, megint csak loading.. Ha minden kötél szakad újrakezdem, mert még eléggé az elején voltam de azért ha van valami megoldás erre, akkor ne tartsátok magatokban. Köszi.
(Ja és csúnya verzió sajna) -
Videoteszt -
Jött ma egy dx11 patch a játékhoz. -
Blacklistet akartam tolni de bele néztem ebbe is és itt ragadtam.
A story meg a hangulat nagyon viszi elöre a játékot. -
Végére értem. Hát elég vegyesek a gondolataim a játékkal kapcsolatban. A körítés (grafika, zene, design, színészek, átvezetők, történet) az nagyszerű, de a játékmenet ami meg a játék lényegi része az sajnos középszerű lett, ráadásul a harcok is mindig ugyanazon recept alapján működtek. Elején pár sima katona, majd mindig jött pár erősebb belőlük, utána mindig lenyomott egy lépegetőt, vagy mutánst, néha mindkettőt, és ennyi volt a nagy csoda. Az parancskiadásra a végére belejöttem de ettől még szerintem irtó pocsék lett a megvalósítása. Na mindegy, nem bántam meg, hogy végigjátszottam de nekem ennyi elég is volt belőle nem hiszem ,hogy valaha még egyszer elővenném. -
a végére értem,számomra az év meglepetès játéka,sikerült végig mennem ugyan azzal a két segítővel a játékon és nagyon tetszett de nekem egy kicsit rövidnek tűnt,szóval csak ajánlani tudom
-
Baromi nagy dilemmában vagyok, hogy megvegyem-e most vagy várjak legalább az első peccsig. Így, a fórumokat olvasva elég jól le lehet szűrni, hogy van némi balansz meg technikai probléma még. -
Én még a kihallgatás után járok. Eddig a mutonos és sectopodos encounterek egyszer sem mentek elsőre, de másodjára igen. Helyezkedés, lőszer utánpótlás(sectopodnál mindig kifogyok) elsőre nem szokott menni. Rengeteget számít, hogy ha két hullám között oldalt váltok, vagy egy hátulról érkező támadásnál előre szaladok, mert amikor már jönnek és lőnek, akkor sokszor késő mozgolódni. Második nekifutásra már max 2 "földre eséssel" az egész csapatban sikerülni szokott, de van, hogy szinte sérülés nélkül.
Egy kommandóssal és egy sniperrel megyek, de a sniper crit shotja miatt lehet megérné kettőt vinni. A kommandós taunt mondjuk mutonnál sokszor életmentő, főleg ha három sarokról nyomom rá, így amíg próbál odaérni a muton, addig akár a seggébe is beleállhatok egy shotgunnal. :)
Az amúgy igaz, hogy nekem kell szinte mindent lelőni. A társak inkább csak support szinten vannak, meg, hogy eltereljék rólam az idegenek figyelmét. Küldetések végén látszik is, hogy 50 idegenből én ölök 35-40et. A maradékon meg a két társ osztozik.
Második legnehezebb fokozaton játszok amúgy, de még bírom. Jobb ez, mintha végig kéne szaladni a pályán eszeveszettül lövöldözve. Legalábbis eddig még nem idegesítően nehéz. :)
Remélem nem írtam sok spoilert. Bár engem az is meglepett, hogy muton meg sectopod is van, nem számítottam túl sok ismerős játékelemre. :) -
Felidegelt ez a szar. Axis-t kell elkapni. deaktiválom amit kell már majdnem leszedem erre látom ,hogy az egyik hülye emberem a túloldalon maradt és lelöveti magát. Frankó kezdhetem előröl. De utálom mikor a játék idiótásága miatt szívok. -
Ha a CDG-nál rendelted elő már holnap megkapod ez biztos. -
Hát majd meglátjuk de nekem az egyik levélben azt írták ,hogy várható érkezés 24-e. -
Elvileg azt mondják előrendelés esetén még aznap kihozzák.Majd kiderül! -
Ezzel nem is lenne gond, ha ez normálisan kivitelezhető lenne. De itt ha elküldesz valakit oldalba kapni, csak lelöveti magát aztán mehetsz felkelteni, ha meg te mennél akkor a két hülye meg követ téged és szintén csak fejetlenség van, úgyhogy úgy szoktam ,hogy a csata elején a sniperrel oldalba kapatom őket aztán próbálom egyben tartani a csapatot, meg dobálni a gránátot, meg az aknákat. Sajnos amitől a videok alapján tartottam, beigazolódott, nem lett túl életképes ez a rendszer, de a történet miatt már csak végigviszi az ember. -
Nem fog az még holnap jönni csak szombaton, szerintem. Holnap még csak feladják. -
Azért bírják az Alienek jól a golyót, mert az Enemy Unknown találtai-esély rendszerét itt is átvették, CSAK nem esély van hanem sebzés. Ezért nehéz szemből lelőni bármit is, még ha veled szembe fut akkor is. Csak és kizárólag oldalról tudsz normálisan sebezni... -
De engem nem zavar hogy ha buga józsi tegnap már végigvitte én meg még meg se szereztem!
Nehéz várni az tény,mert én is alig várom, hogy holnap hozza a futár a Splintimet annak ellenére hogy már végigvittem egyszer! -
Pont te írod ezt aki, amint kint van valami boxra pár óra múlva már tolja is? :D -
Hát sajnos elég sok mindennel egyet értek. Nekem pl. lejjebb kellett vennem a nehézséget veteranról, mert a nagy robot trógerek mindig elintéztek. 2 táram állandóan hal, maguktól szinte semmire nem képesek, folyamatosan adogatni kell nekik a parancsot, meg élesztgetni őket, az is igaz persze, hogy egyedül meg esélytelen lennék, mert a lőszer eléggé ki van centizve. Mondjuk leginkább azt bírom, hogy az emberek pillanatok alatt megfekszenek de az élienek azért jól bírják a golyót.
A hülye hosszú nyakú garbót nem tudom visszacserélni a kis mellény ing kombóra? -
Sosem értettem,hogy ez miért is baj. -
Ilyenkor utálom, hogy az eu-s megjelenés mindig csúszik három napot már mindenki végigjátsza mire neki kezdek. -
Egy egy baromira összecsapott játék. Legfőképpen a frusztrálóan szar játékmenet a probléma, mivel baromira nem működik az egész.
Dióhéjban semmivel nem nyújt többet mint egy CoD kampánya... csak ez 10 órányi frusztráltság az meg 4 óra értelmetlen lövöldözés.
A grafikára és a pálya desingre nem lehet panasz, hangulatos és szép is, nem frostbite 3 de ez nem is gond. A hihetetlen OP ellenfelek, és a szart nem érő csapatársakat irányító AI itt a gond. Abból áll a játék, hogy a botokat kell healelni állandóan illetve teljesen egyedül kell MINDEN ellenfelet lelőni, de ehhez nem kapsz se fegyver, se lőszert, se semmit. A karakterosztályok is teljesen átgondolatlanok, RECON-nak van olyan perkje ami sokkal jobb lenne pl a COMMANDONAK és hasonló elbaszott dolgok. Skillek nagyon nagy része semmit nem ér. Drone, silocoid, turret (egy nem talál el semmit, kettő 1 lövéssel felrobbantják, három dmg-e se nagyon van) combat stims nem ad +hp, regenerációt se... nem csinál semmit. Miért nincs pls géppuskás kaszt, fedező tűz képességgel, mert ez így ótvar szar, hogy kb megállás nélkül lőnek az ellenfelek. Vagy valaki rakétavetővel, mivel iszonyat nagy szükség lenne rá. Mert ez így megint kibaszott gáz, hogy egy minden létező szuper fegyverrel felszerelt repülőt 2000 golyóval kell leszedni m14-ből...(az alien fagyók sem jobbak ám sokkal) Ezeken a nagyon béna szellemirtós hátizsákon kívül SEMMI felszerelés nincs. (mellesleg azokból van 2 tucat, és kb 5 db ami jó is vmire, ha egyáltalán a hatásuk megvan csinálva) Persze az ellenfelek állig fel vannak szerelve, billiónyi gránát, páncél, pajzs, teleport stb.
A történet nem lenne rossz, HA nem lenne ilyen hézagos és el lenne mesélve normálisan. Fő bázison csinálható melléküldetéseknek illetve a párbeszédeknek sincs SEMMI jelentőségük, csak ballaszt. -
Muszáj minden topikot teleszemetelni... -
kirpill75 #140 -
Zokni #139 Nah, harmadszorra meglett. A szobában utolsó ellenségként 2 drone jelenik meg, az az eddigi 2 újrakezdésnél elő sem jött. Bizonyára ez volt a gond, valahová beragadtak. :)
-
Hány küldetés van egyébként, mert ahogy látom itt is vannak opciós feladatok ,mint a rendes X-comban. -
Zokni #137 Hát, sajnos már megvolt mindkettő, mindegy akkor, próbálkozom tovább. :)
Sejtettem én, hogy magától kéne nyílnia és csak engem tisztel meg azzal, hogy zárva marad. -
ha mindenkit kinyírtál kinyílik magától ha nem restart chekpoint... -
Zokni #135 Minden bizonnyal hülye vagyok, de én itt elakadtam. Nem tudok továbbmenni, a pajzs nem szűnik meg az ajtóban. Erre van valami megoldás?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!hm, weaver mindeképp megöli axis-t vagy azon múlott az egész h mit beszélgettem faulke-val? csupán azért érdekel mert én élve szerettem volna elkapni de a videó alatt ilyen opcióm nem volt szóval úgy sejtem h szrikpelt dolog lehet de nem biztos -
rakjtam pár spoiler gyanus képet a screenshotos topikba :) -
A párbeszéd opciók választása sem tagadhatja le a mass effect örökséget. :)
Én féltem, hogy valami gagyi mod szintű cucc lesz az egész, de már az első jeleneteknél pozitívan csalódtam. Hihetetlenül hangulatosra sikerült megcsinálni. Pedig az UFO 1-2-n nőttem fel. -
Hali! Az miért lehet, hogy olyan hibaüzenetet kapok, hogy : Kivétel (ismeretlen szoftverkivétel ) ?