The Bureau: XCOM Declassified
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
az nagyon jó ötlet, hogy mi vagyunk az idegenek ez magyarázatot is ad a nézetre 😄
a döntések viszont eléggé súlytalanok szerintem kábé mindegy mit választunk ugyanaz fog történni. végén miért nyírnánk ki Williamst? Axist sem lehet megmenteni úgy tudom, DaSilva elég kétséges 😄
azt sem értem Williams miért gondolta, hogy vége lesz az emberiségnek, ha bemegyünk a magba. az emberek szolgának kellenek? ez olyan furcsa nekem mindig, mert igazából egy fejlett technológiával rendelkező idegen faj építhetne robotokat is...
a főnököt szálltam meg, a befejezésnél nem világos, hogy miután újjáépítették a Földet az idegenek, lebulldózeroltuk őket? 😄 mert akkor a Weir dokit kellett volna választanom. Angela meghalt nálam, gondolom őt sem lehetett volna megmenteni, csak a másik kárára...
amik kimaradtak, de hiányoznak, az smg helyett egyértelműen tomygunt kellett volna, egyébként az M14 meg a Laser Rifle szépen helytállt a végéig ahol az M14 et váltotta a plasma- a másik nagy hiány az űrcsata, kellett volna legalább egyszer valami gunner pozícióban lövöldözni, de gondolom nem érte volna meg nekik a fáradságot.
kérdés, hogy vannak még hasonló játékok? a mass effect megvolt, valami más?
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
Már miért ne? Mass Effect-ben tökéletesen mûködik, hogy a társak is használnak képességeket maguktól, de te is megmondhatod nekik, hogy mit nyomjanak. Itt semmit nem csinálnak maguktól csak rohangálnak és lövöldöznek.
A halál csupán a kezdet...
Én az AI lehúzását nem érzem olyan jogosnak, ha a csapattársak önmûködõek lennének, nem kéne egyet sem klikkelni a játékban, lejátszanák maguk az egészet. Szerintem akinek ez a baja, az nyugodtan megnézhet egy filmet is, ott nem lesz baj, hogy sok mindent kell csinálni...
Persze, jó poén, hogy én vagyok az ethereal, és akkor vettem át az irányítást, mikor Carter arcába robbant az aktatáska. Csak éppen az addig nagy nehezen elért hangulatot, azt, hogy beleéltem magam a játékba, azt zúzta tökre ezzel, hogy tudatosította bennem, hogy igen, én, a játékos irányítom Cartert. Plusz rám tukmált a játék egy szerepet, amit eszembe nem lett volna felvállalni, ha azzal kezdi a játék, hogy "te egy alien vagy, aki segít az embereknek fennmaradni", akkor intro után uninstalldel lett volna a sorsa.
Amúgy is igencsak ledegradálta a játék az embereket azzal, hogy itt már nincs kutatás+fejlesztés, egyetlen emberi fegyver sincs már, mindent az idegenektõl loptunk, de ezzel a paraszt húzással még azt is elvette az emberektõl, hogy önerõbõl megvédhetik magukat.
Gyakorlatilag ha Carter leütésénél választhattam volna azt, hogy nem, senkivel nem kapcsolódok, Carter öljön meg, akkor gondolkodás nélkül megteszem. Dögöljön meg minden élien, a játék meg bassza meg, hogy ilyen szerepet oszt.
Kicsit sajnálom, hogy ilyen lett, mert jónak indult, de ez a vége rendesen felbaszta az agyam.
Még a közepén jártam, ajánlottam ismerõseimnek, most kérhetek tõlük sorban bocsánatot...
Van amúgy választási lehetõség amikor DaSilvával beszélünk utoljára. Alapból felrobbantaná magát, de lehet neki mondani, hogy ne tegye. Mondjuk azt nem gondoltam, hogy érdemi elágazás lesz így a storyban.
Axisnál meg:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu
PSN ID.: Beegabor
Pl miért nincsen M-16? Azt már 1959 óta gyártják és elvileg a játék 1962-ben van.
Továbbá kissé azért furcsa, hogy a '62-ben élõ embereknek teljesen természetes az idegen építmények, konzolok, ajtók használata, soha nem volt egy olyan pillanat sem amikor azt mondanák, hogy: "na ez mi a wtf?". Mindig, mindenre van válaszuk és megoldásuk.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Next PC upgrade: 2022
Egy végigjátszás alatt ki lehet maxolni mindent persze csak ha csinálod a minor quest-eket is.
A 8 pontot simán megadom neki.
Eddig minden UFO/XCOM játék arról szólt, hogy egy kis csapatot terelgetsz egy random pályán egy random objective felé és így kell végezned minden idegennel. Szóval a csapatjáték volt az elsõ és, hogy értéke van a fejlett és magas szintû katonának mert hasznodra van. Itt meg ha úgyis mindent kinyírsz egyedül akkor a társak inkább csak hátráltatnak mint segítenének.
Én csak a megjelölést szoktam kiadni nekik parancsba akkor a célpontot addig lövik amik ki nem fekszik de igazság szerint egyedül is ki tudsz nyirni minden idegent.
Én meg nem értem,hogy miért?
Mindenkinek más tetszik ,mást lát hibának és mást pozitívumnak, ennyi a magyarázat semmi több.
Next PC upgrade: 2022
Ami Pro, hogy szép grafika, jó hangulat, változatos és részletgazdag pályák.
A Con az az, hogy a gépem már sajna nem elég (eljött az újítások ideje), a battle focus kicsit körülményes néha (bár egyre jobban kezdem megszokni), a gránátdobás nagyon átláthatatlan, sokszor értelme sincs mert ahogy repül a gránát, az idegenek úgy spriccelnek szét. A bázison lehet sokat mászkálni meg beszélgetni, de én jobban szerettem volna ufopedia-t olvasni mint az elõzõ részekben (bár bele lehet futni feljegyzésekbe és hanganyagokba). Sajnos folyamatosan parancsokat kell adni az ügynököknek, mert maguktól nem csinálnak semmit, igazán lehetett volna egy auto-fire vagy guard opció amivel mindig a legközelebbi idegent lövik alapból.
Ja és nincsenek (legalábbis eddig) nõi ügynökök, ez nagy mínusz mert a történetben is van egy és minden UFO vagy XCOM részben voltak nõi katonának.
Amúgy meg mikortól lesz az XCOM nemzetközi szervezet? Mert most még teljesen US.
(Ja és csúnya verzió sajna)
when the power of love overcomes the love of power, the world will know peace