Maradandó károsodást okoz a fiatalkori italozás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
De ott sem olyan sok. Nem értem, hogy miért szereti sok magyar azt hinni, hogy mi találtuk fel a spanyolviaszt. Attól, mert volt pár Nobel díjas és a maga korában tényleg zseniális feltatáló, attól igen messze vagyunk, hogy az emlegetett 1/5-ös arányból bármi igaz legyen.

Ott kezdõdik, hogy hogyan definiálod azt a "magyar vonatkozású" találmányt...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
A világon minden 5 találmány magyar vonatkozású.

Na ezen kell istenesen röhögnöm.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Most jovok haza, elottem vonszolja magat harom 12-14 eves hulyegyerek annyi sorrel megpakolva, amennyi csak a kezukben elfer, termeszetesen mindegyikbol dol a fust.
Kurvara le vannak szarva, csak az a baj, hogy 8-10 ev mulva ezekbol lesznek a felhulye mszp szavazok, akik mint ebben a videoban lathato(1:40 es 3:30 4:50-nel a sapkas idiota), majd a gyurcsannyal megint szetkuratjak az orszagot.
Az ilyeneknek nem kene megadni a valasztoi jogot felnotkorukban, vagy ha megis akkor csak nagyon alapos IQ teszt utan.
"A dohányzás és az intelligencia kapcsolatát vizsgáló tanulmány jelent meg izraeli tudósok tollából az Addiction címû tudományos folyóiratban, amelyben arra a következtetésre jutottak nagy merítésû felmérésük alapján, hogy az alacsonyabb IQ-jú személyek hajlamosabbak a dohányzásra."

http://www.netambulancia.hu/dohanyzas+es+intelligencia

"Persze, azért van millió álláskeresõ, azért kapkodnak a legszarabb állásokért is... aki saját akaratából tartja távol magát a munkától, az elõbb-utóbb úgyis megszívja."

Nem az állások számáról beszélek. Az elvégzett munka minõségérõl, a dolgozó ember elveirõl a munkájával apcsolatban. Gondatlanság, trehányság találó szavak. Ugyanez az oktatásban is. Manapság az ember nem a tudásért, mûvelõdésért, mélyebb világszemléletért tanul, hanem mert kell a papírhoz, ami kell a munkához, ami kell a pénzhez, ami kell az élethez. Egy kényszerlánc. De hogy elolvassunk egy sépirodalmi könyvet, mert okos dolgokat mondanak benne, vagy jobban utánanézzünk a részecskegyorsítónak, mert érdekel minket, az már luxus. Nincs igény és elvárás magunkkal szemben. Nem azért dolgozik az ember, mert belátj, hogy a társadalom hasznos tagja, elkrülhetetlen, és nem létezne nélküle, hanem mert muszáj a pénzért. Ezért aztán, ha olyan alkalma nyílik, hogy több pénzt szerezhet kevesebb munkával, akkor azt kihasználja. Így illegalitásokba bocsátkozik. Ja, és mári súroltuk a korrupció témáját, és helybõl itt egy kiváltó ok is. Ha van kiváltó ok, akkor ennek megszüntetésével lehet orvosolni a problémát. Tehát a korrupció megszüntetéséhez nincs más dolgunk, mint a teljes szemléletváltás. Hát, nincs könnyû dolga annak, aki harcolni akar ellene...

"Papírral egyébként nem sokra mész. Nyilván papír hiányában nem tudod igazolni, hogy rendelkezel-e egy adott képesítéssel, de hiába van papírod, ha hozzá sem tudsz szagolni az adott témához, az állásinterjú/tesztírás alatt kiderül, és akkor "viszlát!"."

Vannak ezek a vicces szakok, ahova csak bejutni nehéz, de maga a számonkérés egy középiskolánál is gyengébb. Azt a pár dolgot bárki képes bebiflázni, ami ezekhez a "nagybecsû" munkákhoz kell. Túljelentkezés van ezekre a "nem kell dolgozni szakokra", lehet bulizni 5 évet, aztán nem találni állást, miközben szakmunkáshiány van Magyarországon. Valahol itt lett elcseszve a rendszer. Az egyetemeknek nem áll érdekében kirúgni az oda nem illõ egyéneket, hiszen pénzt vesz fel állambácsitól utánuk. És aztán találkozol a részeg ELTE-s tanárral a buszon. Azért ezt az ambivalenciát észre kell tudni venni.

„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t

"Azért kellenk a szabályozások, mert ebben az új világban a szülõk szarnak mindenbe, inkompetensek nevelés terén is. Sajnos még a családi életüket sem tudják megtartani, ma elõreláthatólag minden második házasság felbomlik. Erre jön a munkahelyi stressz, teljesítménykényszer, a gyerekek meg maguktól nem nevelõdnek meg. Az utca neveli õket."

Így van.
Sok emberrel, fõleg anyákkal beszélgetek errõl. Vannak köztük középosztálybeliek, alsóosztálybeliek, igazán szegények, és havi bruttó 350 ezret keresõk is (bár ez ritka).
Gyakorlatilag a legtöbb házasságban az anyának a munka és a háztartás mellett nincs energiája a gyereket/gyerekeket nevelni. Sok fiatal cél nélkül, tévelyegve, bolyongva él, sem valódi erkölcsi alapuk, sem a dolgok helyes megítélésére való képességük nincs (nevelés hiánya, szerethiány).
Ezért írtam, hogy a probléma gyökere nem itt van; törvényi szabályozással semmit nem érünk el.
A gyereket nevelni kell - a jelenlegi ultra-liberalizmus valójában senkinek nem tesz jót.

"Ha a dohányzásnak is köze van, az alkoholnak miért ne lenne? Persze itt a mennyiségekrõl van szó, az alkoholmennyiség/fõ/év alapján."

Csak te állítottad, hogy a dohányzásnak köze van az intelligenciához. Szerintem nincs.

"A lényeg, hogy ebben az új világban mindenki csak diplomát akar, a munka ciki, égõ, és csak a papír számít."

Nem kell nagyot mondani, anélkül is értünk téged.
Ciki a munka? Persze, azért van millió álláskeresõ, azért kapkodnak a legszarabb állásokért is... aki saját akaratából tartja távol magát a munkától, az elõbb-utóbb úgyis megszívja.
Sõt, mivel az ország legnagyobb diákszövetségével kapcsolatban állok, pontosan tudom, hogy még diákként sem mindig könnyû munkát kapni, ui. a legtöbb diákszövetkezetnél túljelentkezés van.

Papírral egyébként nem sokra mész. Nyilván papír hiányában nem tudod igazolni, hogy rendelkezel-e egy adott képesítéssel, de hiába van papírod, ha hozzá sem tudsz szagolni az adott témához, az állásinterjú/tesztírás alatt kiderül, és akkor "viszlát!".

"Az intelligenciának semmi, de semmi köze az alkoholhoz."

Ha a dohányzásnak is köze van, az alkoholnak miért ne lenne? Persze itt a mennyiségekrõl van szó, az alkoholmennyiség/fõ/év alapján.

"Sõt, felsõoktatásba annyira könnyû bekerülni, hogy tele van unintelligens hülyékkel, akik sem a szakmához nem értenek, de azt IQ-juk is a macska feneke alatt van."

Pontosan. Tegnap biliárdoztunk, utána felszálltunk egy buszra, amíg el nem indult, odajött egy részeg kb. 40 éves faszi egy Bibliával a kezében, fõlt belõle a piaszag, és az álló buszon alig tudott megállni. És akkor elkezdte nyögni, hogy a szent lélek bennünk van, és az ELTE-n tanár, mondott valamit a doktori disszertációjáról, idézett valamit görögül, üvöltözött a buszon, és elkezdte bizonygatni, hogy mennyire egyetemi tanár, és mit mond a Biblia, és olvassuk el a hanyadik oldalt. Jó kis sztori, összekötve a piálást a felsõoktatás színvonalával. <#hehe>

A lényeg, hogy ebben az új világban mindenki csak diplomát akar, a munka ciki, égõ, és csak a papír számít. A valódi értékek pedig szépen elsikkadnak.

&#8222;[&#8230;] &#8211; a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!&#8221; IV. &#8750;Bdl &#8801; &#956;&#8721;\'I+&#956;&#949;d/dt&#8747;EdA &raquo; rotH &#8801; J+&#8706;D/&#8706;t

"Ez a rendeletileg szabályozott "fiatalkorúak normalizálása" egyedül arra jó hogy kevesebb szülõi felelõsség legyen ... ezért lesznek a szülõk egyre szarabbak a nevelésben, és a gyerekek egyre fesztelenebbek a hétköznapjaikban ... ez olyan tipikus 22-es csapdája."

Vagy fodítva. Azért kellenk a szabályozások, mert ebben az új világban a szülõk szarnak mindenbe, inkompetensek nevelés terén is. Sajnos még a családi életüket sem tudják megtartani, ma elõreláthatólag minden második házasság felbomlik. Erre jön a munkahelyi stressz, teljesítménykényszer, a gyerekek meg maguktól nem nevelõdnek meg. Az utca neveli õket.

&#8222;[&#8230;] &#8211; a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!&#8221; IV. &#8750;Bdl &#8801; &#956;&#8721;\'I+&#956;&#949;d/dt&#8747;EdA &raquo; rotH &#8801; J+&#8706;D/&#8706;t

Úgy tudom, pörköltbõl kiforr a szesz. Ha a cefrét is fõzöd, a pálinkát is le kell csapatni. A pörköltben csak a vörösbor ízvilága marad meg.

Én úgy tudom, hogy azért lett vége a szesztilalomnak, mert megerõsödött a szeszmaffia, és vele erõsöött a fegyverkereskedelem és a drogmaffia. 😊

hdo
Ellensúlyozzák a cikkben említett károsodást, némi offtopic agytréninggel! xD

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

Csakezmaradt
<#idiota>

Csakezmaradt
Ne itt "háborúzzatok", ez "piás részleg"!#idiota]

Az antant nem törekedett arra hogy egyenlõ országokat kreáljon Közép-Euróában. Ez csak 1918-ban fogalmazódott meg mikor az Orosz Cárság megdõlt és még nem lehetett akkor látni hogy a Szovjetunió majd meg fog születni. Az angolok mindig is a kontinentális erõegyensúlyra törekedtek. A monarchia feldarabolása pedig csak az orosz szövetséges kiesésével jött elõ na meg azon nemzetiségek nyomására amelyek csatlakozni akartak a már 19.sz végén létrejött nemzetállamaikhoz(románok,szerbek). 1917-ben is még a Monarchia föderalizálása volt napirenden. Utána vált a kisantant a magyar és osztrák újraegyesülés megakadályozójává.
Sorry igazad van nem nagyon jártam utána csak hogy egy kis áttekintõt adjak hogy azért nem csak az elmúlt 150 évbõl vannak találmányok. Nem tom amúgy a wikpedián vannak ilyen bakis szójegyzékek sajna amit javítani kéne de hát úgy hagyják:S.
Egyébként a fûnek nem kevés, maradandó károsodást okozó hatása van, olvassatok utána.

"Az inteligenciához ennek semmi köze."

Azt hinnéd, a dohányzáshoz sincs. Pedig van. Csinálj egy felmérésta régi középsulis osztályodban az egyetemre mentek és a fõiskolára be nem jutottak között, hogy ki mennyi alkoholt iszik meg egy héten.

Ez így hülyeség ahogy van.
Az intelligenciának semmi, de semmi köze az alkoholhoz.

Egyetemre ill. fõsulira bekerülni pedig nem nehéz, én is bekerültem, pedig vagy 17 éves korom óta dohányzom, és bár nem vagyok alkesz, de nem vetem meg az alkoholt.
Sõt, felsõoktatásba annyira könnyû bekerülni, hogy tele van unintelligens hülyékkel, akik sem a szakmához nem értenek, de azt IQ-juk is a macska feneke alatt van.

hdo
"A mostani megszorítás arra jó, hogy azért minden 16 éves-bõl ne legyen drogos zombi, "

És az hogy 18 éven aluliaknak energiaital sem adható el? Az mire jó? Hogy hiperaktív, túlpörgõ 16 éves se legyen? Ez a rendeletileg szabályozott "fiatalkorúak normalizálása" egyedül arra jó hogy kevesebb szülõi felelõsség legyen ... ezért lesznek a szülõk egyre szarabbak a nevelésben, és a gyerekek egyre fesztelenebbek a hétköznapjaikban ... ez olyan tipikus 22-es csapdája.

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

A füvet meg tényleg hülyeség lenne legalizálni. Szerintem így sem nehéz szerezni, és nem is túl drága, és a rendõrök sem veszik ezt annyira komolyan, mint a keménydrogok fogyasztását.
A mostani megszorítás arra jó, hogy azért minden 16 éves-bõl ne legyen drogos zombi, viszont van annyi kiskapu, hogy aki ésszel fogyasztja, attól nem veszik el ezt az élvezetet.
Csakezmaradt
Azt azért ne. <#ejnye1> Pörköltbe igen is kell egy kis vörösbor.
Ráadásul egészséges is. (Mondom bor, nem az a bor ízû ital, amit a fiatalok péntek esténként megisznak, majd...)
Nem is az alkohol a baj, a sok hülye miatt gond, aki azt hiszi, menõ, hogy iszik. Be kellene tartani, hogy nem adható alkohol 18 alatt, és nem vedelni kellene.

Azok a régi szép idõk, 18 alatt 😄😄 Akkor még sokkal jobban csúszott a sör is, mikor még tiltották. Emékszem, egy bolt volt a városban (nem BP-n 😛 XD) ahol kiszolgáltak minket, oda járt minden 15-16 éves 😛😛.
Én szerettem azt a hangulatot, meg azt az izgalmat, hogy "na kit küldjünk be, aki kinéz már 18-nak".
Most egy picit magam ellen beszélek, de a marihuánnának is hagyománya van, hisz jóval régebben is fogyasztották. De én akkro sem legalizálnám.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Narxis
Én már régóta mondom, hogy be kellene tiltani az alkoholt, amcsik már egyszer megtették, kár, hogy feloldották a tilalmat a sok hülye alkesz miatt.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Csakezmaradt
Semmit nem ér a korhatár, ugyanúgy adnak piát most is 18 év alatti személyeknek. Legalább olyan hülyeség, mint hogy 22:00 után nem lehet alkoholt vásárolni. Megveszik azt már délután 6-kor.

Alwares
A francba! Jókor szólnak! Nekem már végem 😄

Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400

hdo
Hát te akkor nem tudom melyik Lidl-ben vásárolsz, de az itteni, általunk csak cigányplázának emlegetett Lidl-ben a familiárisan hiperpigmentált csemeték gond nélkül veszik az alkoholt illetve a dohányt!

"A könnyû drogok elvileg nem okoznak maradandó egészségkárosodást. Vagy ha okoznak is, akkor elhanyagolható az alkohol hatásaihoz képest. Ezekután valóban elgondolkoztató, hogy akkor miért az alkohol legális."

Azért, mert társadalmilag sokkal elfgadottabb, hiszen történelmileg régebb óta ismerik a szeszt. A kultúránk részét képezi.

"És még a könnyû drogokat akarják legalizáltatni. Nyilván csak azok, akik fogyasztják is."

Vagy akik szállítják, termelik, vagy bekapcsolódnak a termelõ-vevõ láncba. Ekkora alkoholfogyasztás mellett nem okozhat gondot a dogfogyasztás megalpozása. És ez fogyasztói társadalom.

(Ellenben a sarki éjjel-nappaliban 12 éves gyereket minden gond nélkül kiszolgálnak cigivel.)

Általában a Lidl-t mindenki szidja, ismert okok miatt, viszont ott még tõlem is elkérik a személyit, mert jobban betartják ezeket a nyugati eszméket. (21 leszek.)

"Jussunk már el odáig, hogy akkor tekintsük magunkat a nemzet részeinek valójában is, és ne pusztítsuk magunkat, mert azzal a nemzetet is pusztítjuk."

Amúgy az egészség megõrzése sokkal költséghatékonyabb, mint a gyógyszerek mellékhatásaira gyógyszereket venni. Nem beszélve az alkohol járulékos "kárairól".

"Az országok között a 15 Európai Uniós országot a 10 késõbb csatlakozott EU országhoz hasonlítva utóbbiaknál a túlzott alkoholfogyasztás következtében jelentékenyen csökken a várható élettartam. Becslések szerint egy 100.000-es populáción belül 90 férfi és 60 nõ halálozik el idejekorán a túlzott alkoholfogyasztás következtében. Az egyes országokon belül
sokféle, az egészségi állapotban történõ romlás kapcsolható az alkoholfogyasztáshoz, jóllehet a jelentkezõ betegségek mértéke országonként változó képet mutathat (pl. cirrhosis
Franciaországban, erõszakos cselekmények okozta halálok Finnországban). Úgy tûnik, hogy a nélkülözést szenvedõ területekre jellemzõ rossz egészségi állapot szintén az alkoholnak tulajdonítható, mivel a kutatási eredmények azt mutatják, hogy a közvetlenül az alkoholnak tulajdonítható mortalitás a rossz körülmények között élõk körében magasabb annál, mint ahogy azt az egyéni szintû egyenlõtlenségek indokolnák.

Sok alkohol okozta ártalomtól nem maguk az italozók, hanem más, ártatlan emberek szenvednek. Ez 60.000 kis születési súllyal világra jött gyermeket érint és okozója a gyermekekkel való visszaélés és elhanyagolás esetei 16 %-ának. 5-9 millióra tehetõ azon gyermekek száma, akik az alkohol által tönkretett családokban élnek. Nem csupán gyermekek, de vétlen felnõttek is ki vannak téve az alkohol okozta ártalmaknak. Az ittas
vezetés következtében például mintegy 10.000 ártatlan ember hal meg az országutakon, és a túlzott alkoholfogyasztás okozta bûncselekmények következtében is gyakran a vétlen emberek válnak áldozattá. Az okozott gazdasági jellegû károkat is gyakran más személyek vagy intézmények fizetik meg. Becslések szerint 33 milliárd Euróra tehetõ az alkoholos
bûncselekmények következtében keletkezõ károkozás, 17 milliárd Euro költség az egészségellátó rendszereknél jelentkezik, 9-19 milliárd"

http://ec.europa.eu/health-eu/doc/alcoholineu_sum_hu_en.pdf

Én úgy tekintek a problémára, hogy még az alkohollal sem tud a magyar társadalom felelõsen bánni, hova vezetne, ha még a könnyû drogokat is legalizálnánk?
A könnyû drogok nem okoznak maradandó egészségkárosodást? Füves cigi szívása például. Ugye filter nélkül szívják, mert filter megkötné a lényeget és mélyebbre és nagyobbat tüdõznek, mint a sima dohányosok, hogy ne vesszen kárba a füst. Tudom milyen a fû hatása, tompa és bamba lesz tõle az ember. Elveszti a motivációját, belesüllyed ebbe a nihilbe. Fokozza a kreativitás érzetét, de ez objektíven nem látszik a teljesítményen. Sõt. Társadalom szempontjából ez nem elõnyös, függetlenül attól, hogy esetleg egészsége nem károsodik jelentõsen. A pszichedelikumok látens pszichés problémákat hozhatnak elõ az arra hajlamos személyeknél. Soroljam még?
Abban igazad van, hogy az etil-alkohol sokkal veszélyesebb egészségkárosító hatását tekintve. De mégis legális, mert ilyen a kulturális hagyományunk. A világ ez a fele alkohol-alapú társadalomba szervezõdött, máshol kender-alapú van. Esetleg mák-alapú.
"Ki ne találd már nekem, hogy Hitler azért támadta meg szept 1-jén Lengyelországot, mert lecsatoltak tõlünk néhány "apró" területet. -.- "

Szerintem hodobaj a háború Magyarországi vonatkozásaira gondolt. Sokáig ki is maradtunk belõle, de a szélsõjobbos eszmék teret nyertek Hitler területvisszaállítós ígéretei kapcsán.

OFF

Eredetileg az Antant hatalmak azért találták ki Magyarország felosztását, hogy Közép-Európában egyenlõ méretû országok legyenek, és ne tudjuk einstandolni õket. Tehát elvileg a következõ háború megelõzése érdekében osztottak fel. Arra viszont nem gondoltak, hogy részben ezért tör ki a második. Elkúrták.

#54: Juhász Gyula fogalmazta meg szerintem jól: "Nem kell beszélni róla sohasem, / De mindig, mindig gondoljunk reá."

Persze átvitt értelmû gondolat. Beszélni róla sosem, mert nincs jogunk szólni, mert szégyenfolt, aminek mi is okozói vagyunk. Most csak beszélünk róla. Gondoni azt jelenti, tanulni a történtekbõl, magunkba tekinteni, önmérsékletet tanulni, na, ez nem törénik meg.

Mindig azzal szoktak jönni, hogy nem is mi kezdtük a háborút, meg mindket súlytottak a legjobban. Ez csak félig igaz. Ugyanis a magyar király egyet jelentett az osztrák császárral, és közös külügyünk és hadügyünk volt, ezt jelentette a monarchia. Romsic Ignác történelemprofessor, az MTA tagja is megemlítette, hogy a magyar többség a háború mellett állt, a 30 milliós nemzet illúziójában élve (kivétel volt pl. az érzékeny Ady és a racionalisra Bethlen). Persze, a területek elcsatolása egyenõtlen büntetés volt, de az Antant-hatalmaknak megvolt a racionális indoka, az egyenlõ területû országok Közép-Európában. Tehát az emberek a dolgoknak csak a "szebbik" felét akarják csak észrevenni, és ez az ambivalens. A valóságot érzelmi alapon magunk felé ferdítjük.

hdo
Még ilyet! <#taps>

Ha neked nem maradandó károsodás az, hogy csökkenik az agysejtjeidet összekötõ idegpályák száma, akkor valóban nem okoz maradandó károsodást! <#buck>

de, leesett, de kicsit gyenge volt 😞
amúgy ha valaki igazi agykárosodást akar elszenvedni olvasson Napi Borzasztó Szóvicc blogot.
"Ady-t meg ha nem ivott volna annyit ma senki nem ismerné..."

Vagy irodalmi Nobel-djas, konszolidált szellemi tevékenykedõ férfi lenne. Nem tudhatod, így nem érdemes "lett volna ha" dolokkal jönni. A Kiszel Tünde meg poén volt, de az nem esett le, úgy tûnik. 😊

"ne gondold azt ,hogy jobb vagy akárkinél is csak mert te nem iszol, dohányzol egyebek"

Nincs bennem hajlam ilyeneket gondolni. Egyszer megindoklom, miért.

"a napi 1 üveg sör/1 pohár bor nemhogy káros hanem pozitiv élettani hatásai is vannak"

Ez bonyolultabb. Vegyületekre kell lebontani az italokat, és a komlóból kinyerhetõ valami jó a mellrák ellen, a bor antioxidánsai meg vérnyomást csökkentenek. Ez egy-egy dolog. Emellett a sör elhízáshoz vezet, ami rizikófaktor szív és érrendszernél, meg mindkettõben ott az alkohol, ami a cikk alapján is "maradandó károsodást okoz". Lebontja a szinaptikus kapcslatokat és gátolja a kiépülésüket. Vagyis regenerálódik, de mégsem. A közöttük levõ kapcsolat, amit tanulással lehet kiépíteni, és tudatmdosító szerekkel lebontani, azt újra kellene tanulni, ami elveszik.

"Nem kell átesni a ló túlsó oldalára sem ezzel a nagyfene anti-alkoholizmussal."

Szoktam inni egyébként, a sör király, és imádok saját koktélokat keverni, de ez irreleváns. 😊

"Az inteligenciához ennek semmi köze."

Azt hinnéd, a dohányzáshoz sincs. Pedig van. Csinálj egy felmérésta régi középsulis osztályodban az egyetemre mentek és a fõiskolára be nem jutottak között, hogy ki mennyi alkoholt iszik meg egy héten.

"Magyar találmányok a magyar Wikipédiában
Atombomba – Szilárd Leó, Wigner Jenõ, Teller Ede"

A másik száz fizikus Bethe-tõl Feynmanig, aki dolgozott rajta, már smafu, igaz? 😊 (Nem beszélve az elméleti megalkotásig vezetõ húsz Nobel-díjról.) Az atombomba magyar találmány. Minden tiszteletem Simonyi professzorúré, de az õ szavait idézve: "Azonban jó, ha tudjuk, Angliában Cockcroft és Walton már húsz évvel elõttünk létrehoztak magreakciót gyorsítóberendezés segítségével. Nobel-díjat kaptak érte 1951-ben." De a részecskegyorsító magyar találmány. Azt írja, hogy a kanál és villa, mag a fehérnemû magyar találmány. A kanalat az õskorban is ismerték az http://evõeszköz.hu/#kanál szerint. Felsorolja Wignert, Gábor Dénest és Neumann Jánost, de a Simonyi könyv alapján egyikük sem tartotta magyarnak magát. Kicsit bajos ez a szócikk, lol.

Én nem úgy tudom. Nyilván ha 12 ées korod elõtt kezded el a könnyû dorot vagy az alkoholt, akkor visszafordíthatatlan rombolást okozol magadnak (szellemi visszamaradottság). Mivel ugye 12 éves korra alakul ki az ember teljes öntudata. Innen van a serdülõkor is.

Nekem van könnyû drogot fogyasztó haverom (csak fû). Mivel 16 éves korában kezdte, ezért ugye nem épült le, de eléggé szétszórt, megfigyelhetõ a koncentráció hiányossága is. De egy súlyos alkoholbeteg is, ha a legkeményebb stádiumot túléli (alkoholmérgezés), akkor pikk-pakk helyrejön (nyilván azért amit lerombolt, annak nagyrésze oda van). Furcsa, de így van.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

A könnyû drogok elvileg nem okoznak maradandó egészségkárosodást. Vagy ha okoznak is, akkor elhanyagolható az alkohol hatásaihoz képest. Ezekután valóban elgondolkoztató, hogy akkor miért az alkohol legális.

Gigabyte P55A-UD7, i7 860@4,4 ghz Saphire 5870

És még a könnyû drogokat akarják legalizáltatni. Nyilván csak azok, akik fogyasztják is. Nem baj, igyanak csak eszetlenül, meg drogozzanak, hisz kell a sok Trianonos seggfej az utcára. (Az már egy másik dolog, hogy bizony a történelmet nem ismeri az ilyen ember. Pont azokból lesz a legkeményebb pofájú, akiknek a legkevesebb közük van a témához.)

Akkor hol van a probléma gyökere? A probléma egyik gyökere, hogy fiatalon hozzá lehet jutni a szeszhez. A másik gyökere, hogy a társadalom bizonyos szempontból eltûri a durva alkoholizálást. Persze itt meg máshol mindenki mélységesen felháborodik ha hányásában fekvõ fiatalt lát (ezek a mai fiatalok felkiáltással)és elítéli. Bizonyos körökben és életkorban sikkes dolog saturészegre inni magát és füstölni mint a gyárkémény. Én is átestem ilyenen, de a mostani énem legszívesebben felpofozná az akkorit emiatt.
Való igaz, hogy törvényi tiltással ezen a magyar ugaron nem sokra lehet menni, mert a jogkövetõ magatartás nem létezik semmilyen téren.
"Szemrebbenés nélkül felvinném 21 éves életkorra a legális alkoholvásárlás és fogyasztás korhatárát."

És szerinted mit érnél vele?
Ez csak egy felületes tüneti kezelés lenne, semmire nem lennél vele.

A probléma gyökere nem ott van, amikor a srác bemegy az üzletbe, és megveszi a piát meg a cigit.

Sõt azzal sincsenek tisztában, hogy a szüleiktõl kapott pénzt isszák el, majd késõbb rájönnek, hogyha az ember megdolgozik a pénzért, az már mennyire más. Felnõttkorban nem (csak) piára meg cigire kell költeni.

Szemrebbenés nélkül felvinném 21 éves életkorra a legális alkoholvásárlás és fogyasztás korhatárát. Tizenévesen senki se fetrengjen részegen sehol sem, és fõleg ne szórakozóhelyek látogatása legyen a fõ szórakozás e célból. Nézzetek körül, hány fosarcú presszóbútor ember meg fiatal jár körülöttetek. Félelmetes. Ha ehhez még hozzáveszem a dohányzást, szintén kötelezõen 14 éves kor elõtt már elkezdve mert az olyan cool, itt nagy hanyatlás várható népegészségügyi szinten. A mai tizenéveseknek ez a része nem sok jó elé néz. Ez pedig kihat a társadalomra minden téren. Kiesõ munkaerõ (fizikai és szellemi egyaránt)meg irdatlan egészségügyi költségek. Ne jöjjön senki azzal a szöveggel, hogy de õ úgy mérgezi magát ahogy akarja, mert ahhoz joga van, meg mennyi adóbevétele van az õ káros szenvedélyébõl az államnak. Önzõ az olyan ember. Azzal sokkal többet tehetne a magyar nemzetért ha vigyázna az egészségére és nem Trianonon rugózna meg effélék. Jussunk már el odáig, hogy akkor tekintsük magunkat a nemzet részeinek valójában is, és ne pusztítsuk magunkat, mert azzal a nemzetet is pusztítjuk.
Csirke4
Te nagyon félreértettél valamit. Egy szóval sem vitattam, hogy nem lennének találmányaink, akár 30 éven belül is.
Csirke4
Én 0%-ban értek egyet veled.
Ki ne találd már nekem, hogy Hitler azért támadta meg szept 1-jén Lengyelországot, mert lecsatoltak tõlünk néhány "apró" területet. -.-
Tényleg 3 falu átkerült? húha. A párizsi békeszerzõdés a trianoni megerõsítése...

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

a hippokampusz nem a vízilovak egyetemi körlete? 😄