Maradandó károsodást okoz a fiatalkori italozás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Minden szervezetre másként hat az alkohol, a cigi, vagy akár a drogok.
Lehet hogy valaki 10 évig dohányzik és tüdõrákban hal meg, de az is könnyen elõfordulhat, hogy valaki egész életében hódol a dohányzás szenvedélyének és természetes módon hal meg.
Persze nem azt mondom, hogy mindent ki kell próbálni, de a fiatalok úgyis megteszik. Addig nincs is gond, míg próbáról van szó... csak ne folytassák! Hidd el nem csak a gyenge emberek válnak függõvé! Csak az erõs emberek késõbb, ha nehezen is, de le tudnak mondani káros szenvedélyeikrõl!
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
Én is követném ezt az utat... de a helyzet az, hogy 1-2 alkoholos ital nagyon finom, és nem bírok a csábításnak ellenállni. De ez sem gyakran van, inkább én is csak ünnepeken.
Aki magyar, velem tart!
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
Vendégségben voltam a napokban, és a vendéglátóinknak van két tizenéves lányuk... Természetesen az ebéd mellé volt kitéve alkoholos ital is, többek között tojás és csoki likõr. A lánykák kérlelték szüleiket, hogy csak egy picit megkóstolhassák a likõröket. Semmi ellenvetés, és a két csaj már is a tojáslikõrt szürcsölt...
Most még csak kis mennyiségben, de kitudja, hogy mikor jön el az a korszaka, hogy "Na még egy kicsi nem árthat"... Pedig mennyire hogy árthat! Azzal hogy a szülõ ezt megengedte, olyan mintha azt mondta volna, hogy "Ez a kicsi nem árthat neked". Pedig sok kicsi sokra megy!
Felháborítónak találtam, de nem szóltam semmit, mert "nem tehettem".
Aláírás(max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)
Mi lesz itt, ha sikerül eltakarítani õsszel az önkormányzatokba beférkõzött szoclib mocskot? Mert el kell takarítani nem vitás, különben megint beindulnak a vecsésihez hasonló számlagyárak, mindenféle tocsikolások, cuslágozások és kulcsározások...
Ha sikerül Budapesten is elpucolni a szoclib bagázst, na akkor fogok én pezsgõt innyi!!!
:-)
mikor ott van kint az utcán a eredmény, kisérletek nélkül
,.--.,
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Jól látod a problémámat. Azt nem szeretem a megszólalásaikban, hogy használható információtartalmuk elenyészõ, viszont kifejezéseik erõs negatív vagy pozitív érzelmi hatással bírnak. Pl. ha azt mondják, hogy õk értéket teremtenek, pontosan mi is az az érték, amit teremtenek? Pénzt, bort, vagyontárgyakat csinálnak? Megkérik a költõket, hogy költsenek gyorsabban? Hogy akarják csinálni? Semmi ilyesmit nem közölnek. A teremtés ige maga azt jelenti, hogy a semmibõl csinálok valamit. A semmibõl mégsem lehet valamit csinálni! Tehát maga a kifejezés értelmetlen.
Ha azt mondják, hogy magyar világsiker történt, mert 2/3-dal megszavazták õket az miért is világsiker? Az magyar világsiker, ha felfedezzük a mellrák ellenszerét, de az nem, hogy megválasztottak egy pártot. Sok olyan ország van a világon, ahol diktatúra van, és 2/3-nál több a parlamenti mandátumok száma. Nem az a világsiker, ha egy pártot megszavaznak, hanem az, ha a megválasztott párt tevékenysége gazdasági fellendülést, javuló közbiztonságot, diplomáciai kapcsolatokat, exportot, szociális ellátottságot, stb. eredményez, és ez csakis a ciklus végén látható.
Azt mondta, hogy „olyan rendszer lesz ez, amelyben egymást fogjuk segíteni, és egymást fogjuk bíztatni, hogy merjünk nagy célokat kitûzni, és azokért közösen dolgozni." Önmagában értelmetlen, attól nem változik meg a polgárok neveltetése, illetve társaikhoz való hozzáállása, mert más emberek ülnek a paramentben. Teljesen független dolgok.
Állandóan hajtogatják, hogy kommunizmus, kommunizmus, és a kommunizmus eszméjét össze akarják egyeztetni a kommunista diktatúra emberi rémtetteivel, hogy aztán az egészet a baloldallal azonosítsák. Pedig a kommunizmus egy rendkívül szerethetõ eszme, arról szól, hogy lényegében nincs embrek között vagyoni különbség, mindenki a saját maga elvégzett munka alapján kapja a jutalmat. Szorgosságal elõrébb lehet jutni, de nem alakul ki lényeges társadalmi különbség. Ha valaki olvasta Madách - Az ember tragédiáját, akkor tudja, hogy sosem az eszmével van a baj, hanem az emberrel, aki minden alkalommal elrontja. Egyszeren az emberiség még éretlen a kommunizmushoz. Ezért alakultak ki a kommunista diktatúrák. De nem lehet a kettõt összemosni!
Azt mondta beszédében, hogy "megértettük, és diadalra vittük a magyarok történelmi álmát". Csak én nem értem, hogy a párt kományra jutása miért a magyarok történelmi álma? Húsz éve még nem is létezett a párt. Vagy a 2/3 az álom? Vol már 2/3-os koalíció 4 ciklussal ezelõtt, de akkor Horn Gyula azt mondta, hogy nem fog alkotmányozni az ellenzék egytértése nélkül(!), mer nem lenne fair. Egyszerûen értemetlenek a párttagok kijelentései. Nagy érzelmi hatásal bírnak, de kicsit utánagondolva rájöhetünk, hogy semmitmondó, üres tartalmú. (És ez csak pár példa a sok közül.)
Vörösmarty szavait idézve: "Szólj, s ki vagy, megmondom. / Ne tovább, ismerlek egészen. / Nékem üres fecsegõt fest az üres fecsegés." Vagyis, ha valaki nem közöl információt, az arról informál, hogy nem tud információt közölni. Egyszerûen tartalmilag értelmetlen kijelentéseket tesznek, és ez egy szkeptikus, kritikus, racionális gondolkodású ember számára - mint magamat tartom - zavaró.
Legközelebb a többi pártot szidom, hogy ne legyen egyoldalú.
„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Pont ugyanezt mondtam tegnap valakinek. Ellenzékbõl sikkes lehet a választók elõtt ez a ripacskodás, de kormánypártként ne játszanak drámaszínházat. Meg minden nyilatkozatban lassan több a metafora meg a költõi kép, mint az egyenes beszéd (most ez a csontvázak a szekrényben, majd a válasz, hogy csontvázak nincsenek, csak lerágott csontok). Értem én, de akkor se stílusgyakorlatot mutassanak be az esti híradóban, mert nagyon megjátszott.
A nemzetet szolgálni akarni, szolálgni, és sikeresen szolgálni három különbözõ dolog. De a nemzetet igazán az szolgálja, aki sikeresen szolgálja.
„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t
OFF
A másfél évvel ezelõtt szakértõi kormányért kiáltó "monnyonle" párt, amelyik mára egyértelmû többséget szerzett a parlamentben, kormányra kerülésekor kijelentette, hogy nem alakít szakértõi kormányt. A #123-as hsz-emben világosan látható a minisztériumok hozzá nem értése a gazdasághoz. Nem csoda, hogy a jellemzõen túlzó, nagyzoló érzelmi kijelentéseket tevõ, de konkrétumokat, így hasznos információkat mellõzõ (kormány)párt ilyen helyzetbe hozta nemzetét és Európai Uniót is. Szakmai hozzá nem értésük ilyen rövid idõ alatt megmutatkozott, elsõként, mikor a miniszterelnök összeveszett a jegybank elnökkel, s a forint elkezdett romlani. Azután a görög válság kapcsán estek a régió valutái (ami abszolút nem a kormány hibája, természetesen). A harmadik pedig a legutóbbi felelõtlen kijelentés volt, a sokat emlegetett államcsõd. Természetesen a választók elõtt szerettek volna villantani, hiszen egy kormány akkor sikres, ha a legnagyob szarból a legjobb jót hozza ki a ciklus végére. Tehát államcsõdbõl kell a ciklus végére adócsökkentést csinálni. Ez természetes. Viszont szakmai hiányosságaik miatt nem számítottak arra, hogy a túlzó kijelentésük a befektetõk szemében igen nagy presztizsveszteséget okoz. Amit megtehet egy ellenzéki párt, azt nem teheti meg egy kormánypárt. Ennek lett az a következménye, hogy a forint drámai romlást tanúsított, és az euró 4 éves mélypontra zuhant, hiszen a megítélés a görögök szintjére emelt egy másik uniós országot is (bennünket). A "vicc" az egészben az, hogy ehhez még egy válságra sem volt szükség. A rendkívül pozitív külföldi megítélésû válságkezelésünk után saját magunk kaszáltuk el önmagunkat. És ezt mind azért, hogy a kormány négyéves tevékenykedése nagyobb "allelujah" legyen a választók szemében.
supi007 szavait idézve: "Nagyon sajnálom, hogy ide jutott Magyarország."
<#shakehead>#shakehead>
\"a nemzet szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha\"
Mondok jobbat. Ha Isten a történelem ura, akkor a történelmi Magyarország megcsonkítása az Úr által lett hitelesítve. <#vigyor4>#vigyor4>
.....Le az illúziókkal , mi jogon vagy te büszke egy másik ember talállmányára csak azért mert õ is Hungárishul beszélt,azt inkább ne firtassuk hogy ki volt Magyar meg ki nem mer Franz Liszt forog a sirjában.
A történelmi Magyarországot siratni pedig a lehetõ legnagyobb idiotizmus mert mint tudjuk `ami egyszer volt, többet nem jön el`
Mivel a technológiák a természettudományokra épülnek, elõbb-utóbb úgyis felfedezik a dolgokat, hiszen a természet a világ minden országában egységes, a természettudomány is, és nincsenek olyan technológiák, amiket csak magyarok találhatnak fel. <#vigyor2>#vigyor2>
A technológiák egymásra épülnek az igaz. De ha anno a 'bölömbala' nevû õsember nem találja fel a kereket, akkor szerinted most azon a szinten tartanánk???? Valószínûleg nem, mert valaki más pár évvel késõbb feltalálja.
És nem árt megemlíteni, hogy a "sok magyar tudós" halmaz etnikai összetétele nem azonos a nemzetével😊.
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
Unokaöcsémet röhögtem tegnap a falunapon, hogy már ízlelgeti a sört, pedig még csak 14 éves. Hogy a cigihez is szóljak: a fiatal lányoknál (kor 18-25 között) szinte mindegyiknél ott volt a cigi. Csak azt nem tudom minek úgy kinyalni magát, meg parfümözni, ha a bagótól úgyis büdös lesz. <#vomit>#vomit> De legalább sokan kint voltak megnézni az EDDÁ-t élõbe (falun ritka a koncert). <#eljen>#eljen>
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Vállalom azon emberek védelmének ügyét, akik perelni kívánják az országot eme tény elhallgatása miatt. Na,de most komolyan: mi ennek a cikknek a hírértéke?
Aki gyerekkorában iszik, annak valószínûleg problémái vannak! Biztos nem a legjobb megoldás, de rövidtávon segít.
Tegyük ki a városkapukba: Aki nem szeretne korán elhülyülni az ne igyon szeszt. Semennyit, semikor!
Ne az öteleteket nézd hanem azt, hogy lett -e belõle termék. Elég csak arra gondolni, hogy itthon szinte semmi komoly dolgot nem gyártanak. Az ország képességeit ma már az is meghaladja, hogy egy tisztességes buszt legyártson vagy egy villamost. Na ennyit a magyar találományokról...
Vannak egész jön mérnökeinek, de már õk sem tudnak itthonra tervezni.