Maradandó károsodást okoz a fiatalkori italozás

Oldal 1 / 4Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

analfa
Teljesen egyet értek veled, de azért vannak olyan dolgok amit azért jobb ki se próbálni. Az alkoholt meg sajnos természetes hogy egyszer egyszer az ember túlzásba viszi, de ez sem feltétlen baj, legalább megtapasztalja hogy mibõl mennyit ihat, persze ha nem okul ezekbõl az esetekbõl akkor abból késõbbiekben elég nagy problémái lehetnek.

Ha nem próbálja ki, hogy lenne tisztában a hatásaival? 😄
Minden szervezetre másként hat az alkohol, a cigi, vagy akár a drogok.
Lehet hogy valaki 10 évig dohányzik és tüdõrákban hal meg, de az is könnyen elõfordulhat, hogy valaki egész életében hódol a dohányzás szenvedélyének és természetes módon hal meg.
Persze nem azt mondom, hogy mindent ki kell próbálni, de a fiatalok úgyis megteszik. Addig nincs is gond, míg próbáról van szó... csak ne folytassák! Hidd el nem csak a gyenge emberek válnak függõvé! Csak az erõs emberek késõbb, ha nehezen is, de le tudnak mondani káros szenvedélyeikrõl!
Azért a "mindennel" nem értek egyet, vannak olyan dolgok amiket jobb ha az ember nem próbál ki, fõleg ha nincs tisztában a hatásukkal. Persze az alapdolgokon úgyis túl kell esnie az embernek. Csak fontos az egészben, hogy tényleg ismerjük magunkat, és ha azt mondjuk, hogy nem akkor meg is tudjunk állni. Szerintem csak a nagyon gyenge emberek vállnak valaminek a függõjévé.
személy szerint mindent ki kell próbálni, ahogy idézem is: valamelyikbõl csak egy pohárnyit, némelyikbõl viszont kancsónyit kell inni. szal mindent csak mértékkel, a drogok viszont alattomosak mert néhány alkalom után rabjává lehet válni, szal azt nem ajánlom senkinek, annál többet ér az élet...
Ez azért elég átgondolatlan kijelentés volt a részedrõl szerintem. Ha belép a bulizós idõszakba, úgyis találkozni fog az itallal, cigivel és még akár a drogokkal is. Ez majd az õ felelõssége lesz, h mennyire hajlandó belemenni az ilyen dolgokba. Arra szerintem meg készülj fel, hogy egyszer úgyis olyan állapotban fogod látni, amilyenben nem szeretnéd. Ez nem azt jelenti, hogy alkoholista, vagy nyomorék lesz. Egyszerûen fiatal...
Nem hiszem, hogy jó öltet lenne a testi fenyítés, mert ez adott esetben a teljesen az ellenkezõ hatást érhet el, és minél jobban fenyíted annál többet fog inni és nem hiszem, hogy az lenne a cél.
Kara kán
elvisznek a rendõrök a család bántalmazásáért.

Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!

masika
Szerintem itt arra gondolnak, hogy pont azért veszélyesebb a fiatalkori italozás mert nem tartják be a mértéket és hamarabb tönkremegy a májuk. Attól hogy könnyebben feldolgozza a máj az alkoholt fiatal korban túl nagy mennyiséggel még nem tud mit kezdeni. Aztán ahogy mondtad mint keresztapád õk is 46 évesen fognak meghalni...

Nekem majd ha lesz fiam, de ha lányom akkor még inkább jól megcsapom ha elkezd italozni. Menjen bulizzon ahogy akar, egyet kivéve. Ne rúgjon be úgy mint egy csacsi, mert abból csak neki lesz baja. Én pedig nem akarok egy testi lelki nyomorékot felnevelni az ital miatt.
Én úgy gondolom , hogy a fiatalkori italozás , úgyan olyan mint az öregkori , sõt fele olyan káros nincs úgyanis a fiatalok szervezete sokkal könyebben feldolgkozza az alkoholos ártalmakat 😄 véleményem szerint nincs abban semmi rossz hogyha valaki alkoholt fogyaszt , de azt viszont gusztustalannak tartom ha egy 15-16éves fiú vagy lány elmegy discoba és úgy kell hozzá a mentõt hívni , mert nem tud magáról... minden embernek fel kell azt ismernie hogy ki mennyit bír , jó néha megesik hogy többet iszol a kelleténél például a születésnapodkor vagy szilveszterkor , de azt túlzásnak tartom hogy minden hétvégén berúgjon egy fiatal...majd meglepödik mikor 40évesen meg leáll a májmüködése és belehal...szegény keresztapámmal is ez volt öt is az alkohol vitte el 46éves...és elég csúnyán nézett ki az utolsó éveiben...szóval mondom nincs azzal gond ha iszol egy picit , de csak mértékkel... 😊
analfa
Én nem is akarok ellenállni a legtöbb alkoholos italnak. Én inkább mértékkel iszom és azt sem rendszeresen. Szerintem az arany közép út a megfelelõ mint szinte mindenben.

Ha nem vitte túlzásba az illetõ akkor szerintem nem igazán okoz gondod az, hogy fiatalabb korába fogyasztott alkoholt. Persze ha már akkor is minden nap hulla részegen fetrengett a földön minden héten többször is akkor annak komoly következményei lehetnek, ha a mája tönkremegy akkor onnantól sokat fog szenvedni a hátralévõ életébe.
Valószínûleg ez az egyik legjobb hozzáállás... Nincs alkohol, nincs gond! 😊
Én is követném ezt az utat... de a helyzet az, hogy 1-2 alkoholos ital nagyon finom, és nem bírok a csábításnak ellenállni. De ez sem gyakran van, inkább én is csak ünnepeken.
Kara kán
Én antialkoholista vagyok, ill. csak kivételes esetben, amikor tényleg ünnep van iszom egy ujjnyit.

Aki magyar, velem tart!

Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!

Az a baj, hogy ha a szülõ nem engedi, akkor is fognak inni, csak nem elõttük, szóval az talán a jobb módszer, ha kontrollált körülmények közt kóstolják meg az alkoholt, mintha baráti társaságban és esetleg "egymásra licitálva" isznak többet és többet...

Hihetetlen, hogy a mostani fiatalok életében mekkora szerepet tölt be az italozás, csak azért hogy eleget tegyenek az õ fejükben kórosan kialakult társadalmi normának. Elsõsorban ezért a szülõk vonhatók felelõsségre, de sokban számít az is, hogy mit látnak az osztályukban, iskolájukban.
Vendégségben voltam a napokban, és a vendéglátóinknak van két tizenéves lányuk... Természetesen az ebéd mellé volt kitéve alkoholos ital is, többek között tojás és csoki likõr. A lánykák kérlelték szüleiket, hogy csak egy picit megkóstolhassák a likõröket. Semmi ellenvetés, és a két csaj már is a tojáslikõrt szürcsölt...
Most még csak kis mennyiségben, de kitudja, hogy mikor jön el az a korszaka, hogy "Na még egy kicsi nem árthat"... Pedig mennyire hogy árthat! Azzal hogy a szülõ ezt megengedte, olyan mintha azt mondta volna, hogy "Ez a kicsi nem árthat neked". Pedig sok kicsi sokra megy!

Felháborítónak találtam, de nem szóltam semmit, mert "nem tehettem".
hékásébredj
Azért nem jó fiatalon ráállni a piára. Könnyedén kitolja a srácok kapacitását és a végén sokkal több pia kell nekik a berúgáshoz. Egyik haveromnál pont ez a tendencia állt be. Bár nem tudom,hogy mióta nem találkoztam vele hol tart.

Aláírás(max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)

Hát sose lehet elég hamar elkezdeni dolgokat. A balaton egyébként is vonzza ezeket a dolgokat, haverok, buli, pia minden mennyiségben.Nehéz megállni hogy ne igyál sokat, de azért óvatosan😊
Thaison
Az én tapasztalatom az hogy ma a fiatalok mindent korábban kezdenek el így az ivást is. 1 hete voltam lent Balatonon,láttam lent jó pár 14év körül lányt,de még szerintem fiatalabbak is voltak, és már úgy ki voltak festve mint egy 30 éves. Már ez nem jó,az meg hogy ilyen korán buliznak isznak végképp nem. Nagyim totál elszörnyed mikor mesélem neki hogy mi mennyit iszunk,náluk ez nem így volt. Szóval itt morális züllésrõl és biológiai/testi leépülésrõl is szó van ahogy azt már elõttem írták. A mai fiataloknak tényleg az a lényeg hogy nagyon hamar minél jobban berúgjanak és tényleg nem képesek felfogni a saját korlátaikat és tetteik következményeit. Most is volt a hírekben hogy egy fiatal srác részegen ellopta az apja kocsiját és az elsõ kanyarban összetörte....mi lesz vele késõbb.

de mennyire hogy nincs, bár valamin ugye edzõdni kell, meg az emberfia nem úgy születik azért, hogy egybõl tudja azt, hogy meddig birja. Nekem azzal van inkább bajom amikor az a menõ, hogy ki tud többet inni, illetve az összejövetel/buli célja nem is az, hogy jól érezzék magukat hanem az, hogy minél készebben legyenek..
giffon
Sajnos az én tapasztalataim szerint is simán hozzák egy felnõtt szintjét a fiatalok. Csak míg egy felnõtt valószínûleg tisztában van a saját határával,addig a fiatalok nem mindig, aminek általában nincs jó vége.

ugyanannyit?? jo volna.. sokkal többet.. engem a majd 10évvel fiatalabb öcsém ugy az asztal alá iszik hogy csak nézek, nem lehet utolérni. pedig testtömegre én több vagyok, csak ugye õ meg edzésben van, az is számít! 😊
Bigus
Egyet értek. Itt nem csak a morális lezüllésrõl beszéljünk, hanem a testi/biológiai leépülésrõl is! Gondolod ugyan úgy hat egy gyerekre az alkohol, mint egy felnõttre? Sajnos már ott tartunk, hogy a gyerekek(igen nekem a 15 éves még gyerek)ugyan annyi alkoholt képesek magukba önteni,mint a felnõttek, persze maguk sem tudják, hogy miért.

analfa
hát elég szomorú hogy így állsz hozzá, ha meg viccelni akartál akkor ez most nagyon nem jött össze! Azért egy kicsit más egy olyan agyat rombolni ami már teljesen kifejlõdött, mint egy olyat amibe még nagyon sok tudást kell beletölteni. És akkor még csak az agyáról beszéltünk a májáról meg a veséjérõl nem. Hogy a komoly függõség kialakulásának veszélyérõl ne is beszéljünk. egy fiatal sokkal könnyebben lesz függõ mint egy idõseb igaz hogy a leszoktatása is könnyebb de esetleg odáig már nem kellene eljutni.

agyunk 10 %át használjuk, így nem kell attól tartani ,hogy esetleg többet pusztítanál a kelleténél.
Kara kán
túl sokat kapáltál.

Hadd hulljon a férgese! Amelyik õssejt megmarad, életre valóbb lesz. A répát is meg kell egyelni, hogy jobban nõjön. Kinek van szüksége annyi agysejtre? Nem is lehet megszervezni olyan sokaságot!
Kara kán
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én nagy megkönnyebbülést és optimizmust látok az emberekben. Pedig az Orbán-kormány még el sem kezdett dolgozni.
Mi lesz itt, ha sikerül eltakarítani õsszel az önkormányzatokba beférkõzött szoclib mocskot? Mert el kell takarítani nem vitás, különben megint beindulnak a vecsésihez hasonló számlagyárak, mindenféle tocsikolások, cuslágozások és kulcsározások...
Ha sikerül Budapesten is elpucolni a szoclib bagázst, na akkor fogok én pezsgõt innyi!!!
:-)

Beygír Gücü
na, a majmokat kell ezért leitatni meg leölni

mikor ott van kint az utcán a eredmény, kisérletek nélkül

,.--.,

AgentKis
Maradandó károsodása lehet annak is aki 3-4 éves korában anális szexel. Ez ilyen. Viszont cserébe tilos! És mivel a 3-4 éves nem büntethetõ, ezért a gyámját kellene elõvenni. Bár nem szokták, csak az elkövetõt, ami szerintem kevés, ahogyan az italozó gyerekek esetében sem csak a boltost kellene büntetni, aki eladja nekik...

Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...

OFF

Jól látod a problémámat. Azt nem szeretem a megszólalásaikban, hogy használható információtartalmuk elenyészõ, viszont kifejezéseik erõs negatív vagy pozitív érzelmi hatással bírnak. Pl. ha azt mondják, hogy õk értéket teremtenek, pontosan mi is az az érték, amit teremtenek? Pénzt, bort, vagyontárgyakat csinálnak? Megkérik a költõket, hogy költsenek gyorsabban? Hogy akarják csinálni? Semmi ilyesmit nem közölnek. A teremtés ige maga azt jelenti, hogy a semmibõl csinálok valamit. A semmibõl mégsem lehet valamit csinálni! Tehát maga a kifejezés értelmetlen.
Ha azt mondják, hogy magyar világsiker történt, mert 2/3-dal megszavazták õket az miért is világsiker? Az magyar világsiker, ha felfedezzük a mellrák ellenszerét, de az nem, hogy megválasztottak egy pártot. Sok olyan ország van a világon, ahol diktatúra van, és 2/3-nál több a parlamenti mandátumok száma. Nem az a világsiker, ha egy pártot megszavaznak, hanem az, ha a megválasztott párt tevékenysége gazdasági fellendülést, javuló közbiztonságot, diplomáciai kapcsolatokat, exportot, szociális ellátottságot, stb. eredményez, és ez csakis a ciklus végén látható.
Azt mondta, hogy „olyan rendszer lesz ez, amelyben egymást fogjuk segíteni, és egymást fogjuk bíztatni, hogy merjünk nagy célokat kitûzni, és azokért közösen dolgozni." Önmagában értelmetlen, attól nem változik meg a polgárok neveltetése, illetve társaikhoz való hozzáállása, mert más emberek ülnek a paramentben. Teljesen független dolgok.
Állandóan hajtogatják, hogy kommunizmus, kommunizmus, és a kommunizmus eszméjét össze akarják egyeztetni a kommunista diktatúra emberi rémtetteivel, hogy aztán az egészet a baloldallal azonosítsák. Pedig a kommunizmus egy rendkívül szerethetõ eszme, arról szól, hogy lényegében nincs embrek között vagyoni különbség, mindenki a saját maga elvégzett munka alapján kapja a jutalmat. Szorgosságal elõrébb lehet jutni, de nem alakul ki lényeges társadalmi különbség. Ha valaki olvasta Madách - Az ember tragédiáját, akkor tudja, hogy sosem az eszmével van a baj, hanem az emberrel, aki minden alkalommal elrontja. Egyszeren az emberiség még éretlen a kommunizmushoz. Ezért alakultak ki a kommunista diktatúrák. De nem lehet a kettõt összemosni!
Azt mondta beszédében, hogy "megértettük, és diadalra vittük a magyarok történelmi álmát". Csak én nem értem, hogy a párt kományra jutása miért a magyarok történelmi álma? Húsz éve még nem is létezett a párt. Vagy a 2/3 az álom? Vol már 2/3-os koalíció 4 ciklussal ezelõtt, de akkor Horn Gyula azt mondta, hogy nem fog alkotmányozni az ellenzék egytértése nélkül(!), mer nem lenne fair. Egyszerûen értemetlenek a párttagok kijelentései. Nagy érzelmi hatásal bírnak, de kicsit utánagondolva rájöhetünk, hogy semmitmondó, üres tartalmú. (És ez csak pár példa a sok közül.)

Vörösmarty szavait idézve: "Szólj, s ki vagy, megmondom. / Ne tovább, ismerlek egészen. / Nékem üres fecsegõt fest az üres fecsegés." Vagyis, ha valaki nem közöl információt, az arról informál, hogy nem tud információt közölni. Egyszerûen tartalmilag értelmetlen kijelentéseket tesznek, és ez egy szkeptikus, kritikus, racionális gondolkodású ember számára - mint magamat tartom - zavaró.

Legközelebb a többi pártot szidom, hogy ne legyen egyoldalú.

„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t

Molnibalage
Álljon meg a nászmenet. Akkor minden kreditet adj Newtonnak, mert az EGÉSZ modern természettudományos megközelíés az õ matematikján alapszik. Az õ matekja teljesen eltér a megelõzõ évzeredek munkájától. A zseniális az benne, hogy senki nem gátolhatta volna meg, hogy akár a görögök vagy bárki más erre rájöjöjjön. Mégis sok idõnek kellett eltelnie és tudommal õ dolgozta ki egyedül. Nincs az a párhuzamosság, mint pl. Jedlik - Siemens vonalon.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

OFF

Pont ugyanezt mondtam tegnap valakinek. Ellenzékbõl sikkes lehet a választók elõtt ez a ripacskodás, de kormánypártként ne játszanak drámaszínházat. Meg minden nyilatkozatban lassan több a metafora meg a költõi kép, mint az egyenes beszéd (most ez a csontvázak a szekrényben, majd a válasz, hogy csontvázak nincsenek, csak lerágott csontok). Értem én, de akkor se stílusgyakorlatot mutassanak be az esti híradóban, mert nagyon megjátszott.
"a nemzet szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha"

A nemzetet szolgálni akarni, szolálgni, és sikeresen szolgálni három különbözõ dolog. De a nemzetet igazán az szolgálja, aki sikeresen szolgálja.

„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t

Indokold meg racionálsan, és akkor elfogadom. Hiedelmekre, érzelmi döntésekre nem lehet várat építeni. Apropó. Én is sajnálom, hogy ide jutott Magyarország.

OFF

A másfél évvel ezelõtt szakértõi kormányért kiáltó "monnyonle" párt, amelyik mára egyértelmû többséget szerzett a parlamentben, kormányra kerülésekor kijelentette, hogy nem alakít szakértõi kormányt. A #123-as hsz-emben világosan látható a minisztériumok hozzá nem értése a gazdasághoz. Nem csoda, hogy a jellemzõen túlzó, nagyzoló érzelmi kijelentéseket tevõ, de konkrétumokat, így hasznos információkat mellõzõ (kormány)párt ilyen helyzetbe hozta nemzetét és Európai Uniót is. Szakmai hozzá nem értésük ilyen rövid idõ alatt megmutatkozott, elsõként, mikor a miniszterelnök összeveszett a jegybank elnökkel, s a forint elkezdett romlani. Azután a görög válság kapcsán estek a régió valutái (ami abszolút nem a kormány hibája, természetesen). A harmadik pedig a legutóbbi felelõtlen kijelentés volt, a sokat emlegetett államcsõd. Természetesen a választók elõtt szerettek volna villantani, hiszen egy kormány akkor sikres, ha a legnagyob szarból a legjobb jót hozza ki a ciklus végére. Tehát államcsõdbõl kell a ciklus végére adócsökkentést csinálni. Ez természetes. Viszont szakmai hiányosságaik miatt nem számítottak arra, hogy a túlzó kijelentésük a befektetõk szemében igen nagy presztizsveszteséget okoz. Amit megtehet egy ellenzéki párt, azt nem teheti meg egy kormánypárt. Ennek lett az a következménye, hogy a forint drámai romlást tanúsított, és az euró 4 éves mélypontra zuhant, hiszen a megítélés a görögök szintjére emelt egy másik uniós országot is (bennünket). A "vicc" az egészben az, hogy ehhez még egy válságra sem volt szükség. A rendkívül pozitív külföldi megítélésû válságkezelésünk után saját magunk kaszáltuk el önmagunkat. És ezt mind azért, hogy a kormány négyéves tevékenykedése nagyobb "allelujah" legyen a választók szemében.

supi007 szavait idézve: "Nagyon sajnálom, hogy ide jutott Magyarország."

supi007
Nagyon sajnálom, hogy ide jutott Magyarország. Szégyeljétek magatokat!
<#shakehead>

\"a nemzet szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha\"

"A történelmi Magyarországot siratni pedig a lehetõ legnagyobb idiotizmus mert mint tudjuk `ami egyszer volt, többet nem jön el`

Mondok jobbat. Ha Isten a történelem ura, akkor a történelmi Magyarország megcsonkítása az Úr által lett hitelesítve. <#vigyor4>

&#8222;[&#8230;] &#8211; a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!&#8221; IV. &#8750;Bdl &#8801; &#956;&#8721;\'I+&#956;&#949;d/dt&#8747;EdA &raquo; rotH &#8801; J+&#8706;D/&#8706;t

OFFFFFF
.....Le az illúziókkal , mi jogon vagy te büszke egy másik ember talállmányára csak azért mert õ is Hungárishul beszélt,azt inkább ne firtassuk hogy ki volt Magyar meg ki nem mer Franz Liszt forog a sirjában.
A történelmi Magyarországot siratni pedig a lehetõ legnagyobb idiotizmus mert mint tudjuk `ami egyszer volt, többet nem jön el`
"De mivel a technológiák egymásra épülnek ha belegondolnál egy kicsit akkor rájönnél hogy ha ezek a magyarok nem találták volna fel az adott dolgot most lehet hogy nem itt tartana a világ."

Mivel a technológiák a természettudományokra épülnek, elõbb-utóbb úgyis felfedezik a dolgokat, hiszen a természet a világ minden országában egységes, a természettudomány is, és nincsenek olyan technológiák, amiket csak magyarok találhatnak fel. <#vigyor2>

&#8222;[&#8230;] &#8211; a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!&#8221; IV. &#8750;Bdl &#8801; &#956;&#8721;\'I+&#956;&#949;d/dt&#8747;EdA &raquo; rotH &#8801; J+&#8706;D/&#8706;t

A mostani kormány pl. így tevõdik össze:

Ha kicsit utánanézel, a fiatalok szavaznak inkább jobbra, és az idõsebbek inkább balra. Másrészt számomra az figyelhetõ meg, hogy a filozofikus gondolkodású, érzelmi indíttatsú emberek inkább jobbra, míg a racionális gondokodású emberek leginkább sehova sem szavaznak. A jobboldali politikusok inkább jogászokból, szociológusokból, teológusokból, mûvészekbõl állak, baloladlon pedig a közgazdászok a jellemzõk. Természettudósok, orvosok és mérnökök elenyészõ métékben szerepelnek a politikában. De ez csak tapasztalat. Biztos van a SZONDA IPSOS-nak pár ilyen statisztikája. Utána lehet nézni, ha érdekel.

supi007
Érdekes, hogy egyszer elutasítjátok a mi lett volna ha elgondolást, egyszer pedig alkalmazzátok. Nem következetes a fórumozók agya. Amikor azt mondjátok, hogy más megtette volna az is feltételezés. Pont azért tartunk most itt, mert a múltban minden úgy történt, ahogy. Ha másként történnek a dolgok, akkor nem itt tartanánk. Gondolom ez belátható. Józanul meggondolva nem szabad kicsinyíteni a magyar tudósok befolyását az aktuális tudományos életre. Másfelõl valóban nem annyira fehér vagy fekete, hogy pontosan ki mit talált fel. Egy-egy találmányt valóban lehet egy-egy emberhez rendelni. Ráadásul egyértelmûen (Kempelen Farkas - sakkgép), mert egyediek és abban a formában valóban õ jegyzi. De ember legyen a talpán aki, megmondja az ipari forradalom után ki találta fel elõször pl. a telefont. Véleményem szerint tisztelni kell azokat az embereket és csoportokat, akik véghezvitték ezeket az életünket befolyásoló tényezõket. Persze ez már egy egészen másik történet.

"De mivel a technológiák egymásra épülnek ha belegondolnál egy kicsit akkor rájönnél hogy ha ezek a magyarok nem találták volna fel az adott dolgot most lehet hogy nem itt tartana a világ."

A technológiák egymásra épülnek az igaz. De ha anno a 'bölömbala' nevû õsember nem találja fel a kereket, akkor szerinted most azon a szinten tartanánk???? Valószínûleg nem, mert valaki más pár évvel késõbb feltalálja.
"De mivel a technológiák egymásra épülnek ha belegondolnál egy kicsit akkor rájönnél hogy ha ezek a magyarok nem találták volna fel az adott dolgot most lehet hogy nem itt tartana a világ." Nyugodj meg ha a magyarok nem találták volna fel akkor feltalálják mások. Az éppen aktuális támákat nem 1 ember/csoport kutatja hanem több párhuzamosan. Régen amikor lassabban terjed az info sokszor egymástól függetlenül fedezték fel a dolgokat.
És nem árt megemlíteni, hogy a "sok magyar tudós" halmaz etnikai összetétele nem azonos a nemzetével😊.

&#292;|&#936;>&#8776;i&#295;&#8706;|&#936;>/&#8706;t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!

Szerencsére 18 éves koromban rúgtam be igazából elõször. De ahogy látom ez a kor egyre csökken és csökken. 12 éves kortól felfelé már divat a bebaszás, hányásig. Én talán 2-3x hánytam életem során piától, és nagyon nagyon szégyellem. Bárcsak inkább az lenne a divat, hogy ki iszik kevesebbet, és mégis jólérzi magát...
Hú akkor jó sok fiatalnak problémája van. 😄

Unokaöcsémet röhögtem tegnap a falunapon, hogy már ízlelgeti a sört, pedig még csak 14 éves. Hogy a cigihez is szóljak: a fiatal lányoknál (kor 18-25 között) szinte mindegyiknél ott volt a cigi. Csak azt nem tudom minek úgy kinyalni magát, meg parfümözni, ha a bagótól úgyis büdös lesz. <#vomit> De legalább sokan kint voltak megnézni az EDDÁ-t élõbe (falun ritka a koncert). <#eljen>

De mivel a technológiák egymásra épülnek ha belegondolnál egy kicsit akkor rájönnél hogy ha ezek a magyarok nem találták volna fel az adott dolgot most lehet hogy nem itt tartana a világ.
Molnibalage
Csak nagy a difi, hogy már egy kifejlett embert kezdesz visszabutítani - ehhez is jó sok alkohol kell - vagy egy fejlõdés közepén levõ valamit. A jelek szerint a kettõ hatása között jóval erõsebb eltérések vannak, mint ahogy eddig gondolták.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

supi007
A kutatók rájöttek hosszú évek kutatómunkájával, hogy az alkohol rossz.
Vállalom azon emberek védelmének ügyét, akik perelni kívánják az országot eme tény elhallgatása miatt. Na,de most komolyan: mi ennek a cikknek a hírértéke?
Aki gyerekkorában iszik, annak valószínûleg problémái vannak! Biztos nem a legjobb megoldás, de rövidtávon segít.
Tegyük ki a városkapukba: Aki nem szeretne korán elhülyülni az ne igyon szeszt. Semennyit, semikor!

Molnibalage
Ennyi? Nézz meg egy mai kereskedelmi utasszálítot, hogy mi van rajta és mi nem volt 30 éve. Aztán töprengj el rajta, hogy mi a magyar vonatkozású. Attól, mert Neumann nagy agy volt azért ne mondjuk már azt, hogy miden számítógép magyar találmány, mert az butaság.

Ne az öteleteket nézd hanem azt, hogy lett -e belõle termék. Elég csak arra gondolni, hogy itthon szinte semmi komoly dolgot nem gyártanak. Az ország képességeit ma már az is meghaladja, hogy egy tisztességes buszt legyártson vagy egy villamost. Na ennyit a magyar találományokról...

Vannak egész jön mérnökeinek, de már õk sem tudnak itthonra tervezni.

Oldal 1 / 4Következő →