418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Wlanseraf #19674 :D full rush volt mindenhol:D -
Pál, ma vagy holnap este lesz valami LS kompány? -
Láttatok nagyobb kempelést ez alatt a pár nap alatt?
-
Wlanseraf #19671 Én már örülök hogy vége a grindfestnek:) mondjuk azt nem értem mért nem hétvégére rakták......
Most már lehet megint játszani nem az XP/credit lebeg a szem előtt:) nem mondom hogy rosszul jött, tegnap még kellett volna pici de inkább elmentem aludni:D -
Azért a KT és a sima Panter meglett xD -
T34-nek 1900 HP-ja van, a T-54-es legjobb ágyúja meg 320-at sebez.
Szóval szemből kb. 16-17%-ot tud lekapni. -
Igen bele :) kb 15 milla kreditet. De mihez kedjek ennyi pénzel, megvan a szaros T30 telepakolva csak azé hogy a kompanyban több 10-sünk legyen.. nem akarom szidni, csak finoman megjegyzem hogy ez nem az a tank amivel ha megunom a kúpolást fogom és előremegyek és szétszedek mindent mert úgyvan kedvem :) -
Sajnos én is mérgelődtem egy sort,utána rájöttem,hogy akkor mindenki top tier tankokkal járkálna és megenne a méreg,mikor egy noob senkiházi csapattal kell szembesülnöm,hogy ott van alatta a technika és semmit nem ér vele.Sajnos ezt igy se tudom elkerülni,már most látom,de nagyot röhögök,mikor az ellenfélnél is van ilyen.:) -
És belegondoltál már abba, hogy hány millió creditet és hány százezer xp-t buktál azon, hogy a kis vackokat toltad a nagy tankok helyett ? 
Na este jövök a hírlevélért -
rohadék Dev.-ek, hogy nem tudták ezt az 5x szorzós bónuszt egy péntek+hétvégére rakni.... Dolgozom látástó mikulásig... :( -
Akkor gyors visszarakom majd a 88-ast, mert a 105-ös van fenn.
Ha van bőven pénzed, maradhat a 105-ös. ;)
Én azért mentem a 88-assal, mert gyűjtögettem a pénzt.
. Akkor is számít a venti, ha már 100%-os a legénység?
Igen.
-
2,3,4 tieres arykkal nyomtam pár kört felváltva, előszőr is hozzákellett szokjak az új stilushoz s51 után. Szal ezekkel az ágyúkkal felesleges counter-artyzni mert nem nagyon látnak el messzire, s hála a kifinomult balance-nak általában hasonló ágyú van a másik oldalon, így énse tudok ellőni addig ő se eddig. Másik lényeges tapasztalat hogy nem kell megvárni hogy összeszűküljön a kör!!! Elkell lőni azonnal úgy ahogy van, mert mire betölt (nagyon gyorsan) addigra beis szükült, ráadásul nagy mákkal az első lövés is találhat, sose szabad szarakodni hogy na had szüküljön még egy picit mert olyan gyenge tankokkal tesz össze a balance hogy általában egy "megvilágosodott" ellenség hamar elpatkol. És hogy melyik ág a jobb? hát egyenlőre az orosz :) mert mozgékonyabb (a 3-as tierü ruszki ágyúnak forog a tornya, mondanom se kell mit jelent ez). -
malystryx #19662 Köszönöm Tuvok, Cifu.
Köszönöm szépen, ez olyan részletes leírás amit sztem igorék sem tudnak még a Ferdiről :)))
Akkor gyors visszarakom majd a 88-ast, mert a 105-ös van fenn. Már csak a második motor van, és a 128-as ágyú, azok igen kemény diók lesznek. Főleg így, hogy már vége az 5x-ös bulinak.
Ahogy írtad, a 88-assal próbáltam sniperkedni, hisz inkább az az asztalom, de lánctalp és motor hiányában elég nehéz volt az elején.
Rammer már van rajta, ventit lehet veszek rá. Akkor is számít a venti, ha már 100%-os a legénység?
Binoculart használtam, így már tuti hogy megvan az 500m view range :)
A JP nekem nagyon bejött, pont az lett amit vártam tőle. Igaz bánt, hogy hamar észreveszik, de nem szoktam vele előrerohanni. Nem valószínű, hogy a HW után újra nekiesek, főleg nem a Ferdinek, mert prémium nélkül halál lesz kigrindelni. Sokkal jobban fognak érdekelni az amcsi TD-k.
-
Aaaaz igen! LoL 

És felkészítetted, hogy a beírt szidalmazásokat/lámázásokat ne vegye figyelembe?
Itt azért is lehurrognak, ha rosszul pislogsz...
De tényleg ez mekkora, de kíváncsi vagyok, hogy "tetszett" neki!
Mondott valamit utána? Milyen vót? -
Pont ezt mondom, hogy én a JP -vel sem rohamozok, hanem sok mozgással keresem mindig a legidálisabb pontot, ahonnnan a legjobban lehet támadni.
(A StuG-al is valami hasonló taktikkám volt a hosszú 7,5 -el)
A VK3002 és a T-43 nem rendelkezik akkora ágyuval, mint a JP, viszont mozgékonyabbak. Sose használnám ugyanarra a célra öket :O
TD -vel a sürübe menni csak akkor szoktam, ha már kevesebb ellenfél van, és nem áll fenn a veszélye, hogy bekerítenek.
Pl. tegnap este Murovankán kergettem Ferdivel egy IS-3 -at a házak között... elég nagy kabaré volt :D -
Scharnhorst #19659 Érdekes tapasztalat a Párduc II 10,5-s ágyújával kapcsolatban, szerintem ezzel az ágyúval tényleg lehet már a nagyokat is piszkálni bőszen volt, hogy szemből az IS-4nek 15%-t vettem el, de az biztos h nem pattogtam olyan sűrűn mint eddig, viszont mintha a KT megtáltosodott volna mert róla szemből ezzel a 10,5-s ágyúval úgy pattogok mint pattogatott kukorica a mikróban. -
Nem, a Panzer IV.-nek még elég jó ez az értéke. Az álcaháló működésének megértéséhez olvasd el a fenti 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázata linken lévő szöveget.
Az álcaháló akkor fog bónuszt adni, ha megállsz, és egy bokor mögött vagy. A tornyot lehet forgatni, az nem töri meg a bónuszt. -
Amúgy itt van a láthatósági táblázat by Ximix, és az én elemzésem.
Ezt vesd össze a láthatósági / álcázási rendszer magyarázatában olvasottakkal...
Vagy keresd meg a hivatalos fórumban a Visibility test topicomat. :) -
Zsolt7411 #19656 Oké köszi Panzer IV-re raktam rá kiváncsiságbol hogy milyen.Hát különbség nem sok de biztos azért mert rossz a láthatósága. -
Nekem főleg pénzhiányom volt, de most a megagrind alatt meglett az ISU, az IS3 és a T54 ...
IS3 full, ISU-ba 10k xp kell a BL10-hez, sajnos a T54-be még 50k xp a nagy ágyú, ha nem a felfüggesztést és a mocit vettem volna meg először, akkor meglenne az is ...
Kár, hogy nem hétvégéig tartott a móka, bár akkor az lett volna a gond, hogy mi legyen a következő: Is-4 vagy object, vagy T29 ...
Haverommal mi is csináltunk magunknak mini - camoteszet .. amint meglett egy új tank - training battle és lássuk mi a különbség ... meglepő volt néha hogy 10 métert jelentett +-ban a camonet ... -
Nem, a játékban nem látod.
BTW csak olyan járműre érdemes rárakni, aminek jó a "láthatósági" értéke. Az olyanokra, mint Panther, Tigris, JagdPanther, Ferdinand, stb. nem érdemes... -
Nálam pont a JgPz IV. volt az, ami bejött, az a 88mm L/56-al, álcahálóval, bújkálva olyan brutál volt, hogy csak na. A JP-vel én is rohamozok, kerülök, visszavonulok taktikát csináltam, amint mondtam, mint egy nagy StuG - csak az a baj, hogy erre a taktikára egy VK3002 vagy T-43 inkább alkalmas... -
Zsolt7411 #19652 Ott van a négyzetben de a játékban valóban rárakja a tankra vagy nem is látszik semmi? -
Sztakrva... jó sokat írtam... nem szabad hajnalig WoT -ozni, ha másnap dolgozik az ember :D -
Neked kell berakni. A garázsban, alul, a lőszerektől balra lévő négyzetre kattints rá, ott tudod kiválasztani. -
Ezt szeretem ebben a játékban nagyon:
minden ember számára más-más egy tank. Különbözö módon közelíti meg, különbözö ügyességgel, más taktikával, játékstílussal... és nyilván más sikerélménnyel is.
Ehhez jön még hozzá a szubjektívitás, pl. hogy mennyire tetszik valakinek egy tank alapból. Volt aki azért nem akart IS-4 -et, mert ronda.
Sokan szidják a KV-t, mások imádják. Vagy a hetzer, vagy a tigris, stb.
Itt most olvastam, hogy a JP mekkora csalódás, meg "szerencsétlen féltestvér"... hát, nekem pont az ellenkezöje :)
Imádtam a Tigrist, a kedvencem volt. Amíg meg nem lett a fullos JP.
Most az az abszolút kedvenc. Lehet ezzel is csak mákom volt, de folyamatosan olyan csatákba kerültem, ahol böven tudtam sebezni.
Természetesen jó szokásomhoz híven freeXP-böl felraktam rá mindent, ami kell... aztán jöt a csatánkénti 2-4 kill, vagy több is.
(+ a confederate, sniper, top gun medállok)
Lényeg, hogy sokat kell mozogni, de sohase túl közel az ellenséghez.
El kell kapni a pillanatot, mikor lehet támadni, mikor visszavonulni.
Valahogy érezni kell a ritmusát :)
Ez még nem Ferdi, de már nem is StugIII. Viszont nagyon jól érzékelteti az átmenetet a kettö között.
A JgPzIV inkább a vakvágány szerintem, de biztos vagyok benne, hogy volt aki pl. azt imádja.
Közben meglett a Ferdi is, ami szintén nagyon bejött, de ég és föld a JP-hez képest a játékmódom vele. Itt nem nagyon van tánc, ez már kemény kiállok, és lövök tank, ahol már az elején ha jó helyre állsz be, nyerö vagy, viszont ha az elején elcseszed... nehezen korrigálsz, és csak abban bízhatsz, hogy van elég hely mögötted visszavonulni és hogy szemböl a legtöbb lövedék lepattan. Na meg hogy az artynak is éppen a rossz számot dobta a gép arra a lövésre.
Aztán mikor végre visszaérsz a biztonságba a megmaradt 20-30% HP -vel, sárga lánctalppal és ágyuval, halott töltövel... onnan már nehéz lesz abban a csatában bármit is csinálni.
JagdTiger is megvan, de arról még nem tudok nyilatkozni, mert hajnalban éppen megvettem, mentem egy kört és bezuhantam az ágyba :)
Igaz abban az elsö csatába lett vagy 3-4 kill... imádni fogom szerintem.
Az viszont már most eldölt, hogy nálam a végleges játékban a német TD lesz a fovorít... sokaknak nem jön be, de nekem ez fekszik.
Ettöl szép a WoT :) -
Zsolt7411 #19648 Sziasztok
Az állcahálót magátol rakja fel a tankra vagy nekem kell?Mert megvettem de semmi különbséget nem látok sose. -
Bakker, ha most online vagy, belépek a játékba, és leteszteljük. (Cifu néven keres meg, a kissrácon is fent vagyok)
Amúgy októberben és novemberben teszteltük, azóta a láthatósági rendszer nem változott.
Szerk: Attól, hogy lapulsz a bokorban, van egy működő álcád. Az álcaháló erre ad bónuszt! Pontosabban a JP esetében olyan minimálisat ad, hogy szinte észrevehetetlen! -
Nem néha. Ezt lehetett elérni vele. Utána is volt jópár ehhez hasonló 9k feletti. Ez szerintem qurva jó xp, és pont ezzel a tankkal, és úgy, hogy NEM LÁTTAK MEG, mert működött az álcaháló. A Ferdinél tényleg világítasz, mint egy karácsonyfa, és bárki meglát, de JPanther esetében ha lapulsz a bokorban, akkor nem. Az is lehet, hogy valamit változtattak. Mikor mentél vele utoljára? -
Ezzel az "új" :) konstrukcióval a grind szívás. Jól el voltunk kényeztetve három napig ...
Arra tippelek, hogy péntektől ezek meg fogják hosszabbítani az 5xös xpt, hogy akik hétköznap nem tudták, azok is tesztelhessék. Remélem. -
Bakker, menj be egy másik JP ellen egy training battle-ba, és nézd meg milyen messziről szúrod ki álcahálóval és álcaháló nélkül.
Én max. azt tudom felajánlani, hogy bemegyek veled, és megnézzük, milyen messziről látlak meg.
Anno ezt hülyére teszteltük, talán még megvan a hivatalos fórumban a topic ahol a teszteredményeket közzé tettem. A JagdPanther-en az álcaháló nem hoz észrevehető különbséget. Ha valaki ennek az ellenkezőjéről meg akar győzni, hát hajrá, de tegye ezt dokumentálva! Annyi, hogy szerinte működik, nekem ugyan nem elég.
Ha nem láttak meg, akkor vagy két bokor mögött voltál, vagy egy bokor elég volt, hogy ne lássanak meg (olyan távol voltak tőled).
Az, hogy elértél néha sok XP-t, az pedig megint kevés. Igen, én is volt, hogy jobb eredményt értem el, de ez volt a ritka eset. Mind a JgPz IV.-el, mind a Ferdivel (alatte/felette egy tier) jobb átlag eredményeim voltak... -
Neutralpoint #19643 Amúgy ezt a statlist-es más képeket hol találom meg?
Azon az oldalon amit tegnap linkelt valaki, ott hol? -
Na ezzel nem értek egyet. Működik az álcaháló, csak jó pozíció kell.
Röhej, de máig a JPanther az, amivel a legtöbb XPt szedtem össze/csata.
-
Lehet, hogy a T54 nagyon jó tank, de ahogy meglett a P2höz a 10,5es, valami iszonyat jó kis ágyút kapott. Oké, papírabb, mint egy T54, de nem rossz tank, pedig tegnap este már csak félálomban grindeltem. Sajnos meló miatt kiesett az egész nap, és anyósomat is pont tegnap du 3ra ette ide a fene, de hát ez van. -
A JagdPanther egy szerencsétlen féltestvér. Az érdekes az, hogy amíg azzal nyomtam, nagyon szerettem, aféle nagy StuG-ként használtam, robogtam előre, és viszonylag közelről lőttem az ellenfeleket (akkor már tudtam, hogy a JP-n az álcaháló semmit sem ér, és ebben segített, hogy a JP elég mozgékony a fullos motorral). Adok-kapok volt, ha egy, esetleg két ellenfelet rendesen lesebeztem, kilőttem, már büszke voltam magamra. De így utólag azt mondom, hogy egy iszonyú nagy szívás a JP.
Talán úgy lenne értelme használni, hogy mélyen a fák/bokrok mögé bújik az ember, vagy messziről követi a támadó éket... A fene tudja, lehet újra kéne játszani vele egy kicsit, de nekem nincs lelkierőm megvenni megint, ha TD-zni akarok, akkor van StuG, Ferdi és JT...
Ferdi és az átlövés: Én a Tigris / Ferdi párhuzamos játékoknál figyeltem fel arra, hogy a Ferdi-t talán ritkábban lövik át, de hiába, mert a kevesebb hp (még ha csak 150-250hp-ról is beszélünk) inkább feltűnik. Lehet azért, mert az én "nemeziseim", mint az ISzU-152, Object 704, JSz-4/-7, T34/T30 a Ferdit menetrend szerint két lövésből kilövik, viszont a Tigris-t általában csak háromból tudják (ami azért érdekes, mert az átlagsebzés alapján kettőből kellene halnia neki is, de ehhez képest nagyon sokszor megúszom az ilyeneket 1-2% hp-n)... -
Hááát ... többféleképp megoldható.
Ha komolyan akarjuk venni amit mondok, akkor van pár program erre, pl: a VAC , amit szimekhez rádiózáshoz használok. Bármilyen parancsot be lehet neki programozni a hangodra :) pl: Azt mondod hogy repair track - a proggi meg generál egy "5-5" gombnyomást. (Sajnos csak angol ...)
De ha figyelembe vesszük az "xD" részt a végén akkor úgy működik hogy trackhez nem kell repair kit :) 3 sec alatt feldobják maguk ... ezt szoktam számolni: 1-2-3 mehetünk :) -
Látom, hogy más is tolta, amíg bírta. :D Nekem is volt egy megagrind, nem is értem, hogy miért, mikor egy hónap múlva szevasz.. :D
Úgyhogy meglett a T54, KT, IS3, JagdPanther, Su152. Nagyjából ezzel a repertoárral tudok tankozgatni a wipe-ig. Ebből a konklúzió, hogy az élesben első célom a T44-T54 elérése. Halomra lehet szabni (főleg városban) a sok esetlen nagydarab heavy tankot, TD-t, artyt. Ahány csata indult a T44gyel, azon vettem észre magam, hogy vigyorgok folyamatosan a grind ellenére is.
A csúcs az volt, amikor oneshotoltam egy KT-t, aki kempelt 40 méterre tőlem. Szerintem akkor gondolta át, hogy neki nem is kell ez a tank. :)
Ennek ellenére a Tigris és a KT továbbra is nagyon kemény tank, szerintem jobbak, mint az IS-IS3. Volt, hogy 6-8 ellen lőtt, és csak úgy pattogtak lefelé a lövések.
-
Hangutasítás??? Nofene! Osztan hogyan megyen ez Dummy???
-
Én is 5-5-ölni szoktam ... De T44 óta hangutasítással működik a dolog ... lelövik a lánctalpat, én meg kiadom a hangutasítást: "egy, kettő, három" és már fent is van xD
Haverom tegnap kérdezte is skype-on, mit számolok :) -
lammaer #19635 Én Köszi a guide-t, kihasználva az 5x bónuszt "gyorsan" átgrindeltem a JPanthert, mert szegényke vmi borzalom (főleg a camo hiánya miatt), úgyhogy csak kedv kérdése mikor esek neki a Ferdinek.
Az 5-öshöz: minimális különbség, de én a 2. slotba szoktam rakni arepair kitet, akkor elég egy 5-5 a lánctalp javításhoz (medeknél ez még fontosabb, mert ott az élet és halál közti különbség).
Átlövés: nekem minden heavy tankban (beleértve az IS4-et IS7 ágyúval) a Ferdi a nemezis, ha meglátom hogy szemben áll már mérgelődök is, mert a betöltött AP az tuti pénzkidobás lesz. Én speciel állandóan pattanok róla AP-vel. Pedig már próbálom ne a felépítményt hanem atestet lőni, de én lepattano a francba és kész. Zsinórban is.
Úgyhogy ha ferdit látok szemből, az első betöltött APt ellövöm, viszont a következő már HE.
Oldalról viszont nagyon szeretem, jó nagy kocka felépítmény emiatt könnyű eltalálni :)