418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Tuvok #25714
    Semmit nyugi :) Csak rákaptak a spam-re a fejlesztők :)
  • stoppos
    "Mostanában egyre erősebb az érzésem, hogy botok is játszanak, néha annyira mesterkélt, robotikus amit csinálnak, inkább tűnik sciptelt AI-nak, mint emberinek" - Lehet csak velem találkoztál, amikor berugtam.
  • Zsolt7411
    Milyen ügyemben?Mit csináltam hogy ügyem van?
  • Renegade
    hát ha így van, akkor a világ tele van scriptelt botokkal, mert sok ember úgy viselkedik/gondolkodik IRL, mint ha a fotoszintézisen kívül nem sok mindenre lenne képes
  • Tuvok #25710
    Neeem ! Rólad küldtek el reportot, és a moderátor majd dönt az ügyedben !

:DDD
  • Zsolt7411
    Sziasztok

olyan üzeneteket kapok játék közben hogy küldjem el a reportot de hogy kell?Én ilyenekhez nem értek.
  • Tuvok #25708
    Hát ilyen precíz helyekre nincs sok értelme távolról próbálkozni, az ember örül ha eltalálja messziről .
    Közelharcban, városi pályákon nekimegyek a KT-nek (meg akárminek) T32-vel, ez az egyetlen megoldás, hogy a tornyom tudja csak lőni, ami elvileg alig sebezhető . Az ágyút így viszont rendszeresen kilövik rajta, én viszont nem tapasztaltam, hogy valaki ne tudott volna visszalőni, ergo hiába lövöm a lövegpajzsot, ágyút, nem döglik be neki .
    Nem vagyok híve az összeesküvés elméleteknek, de ez a játék csak erről szól . A nagy számok törvénye alapján ha valószínűséget számítunk, a nyert-vesztett csaták arányának megközelítőleg 50-50%-nak kéne lennie . Ezzel szemben átlagosan 10 az 1-hez a vesztett - nyert csatáim aránya . A győzelem pedig nem 1-2-3 emberen múlik, hisz a csapat 15 fős, és mindenki kiveszi a részét a csatából, tehát nem elég az állandó veszítéshez, ha én bénázok meg még 2-3-an, a csapat nagy részének kell a 10-1 arányt figyelembe véve . Annyira lehetetlen akkor, hogy minden játékos tipizálva és befolyásolva van valami/többféle elv alapján ? Volt szó régebben arról, hogy egy csata kimenetele és győztese bizonyos faktorok teljesülése esetén már a meccs elején el van döntve, nos amilyen lehetetlen fordulatokat lehet néha látni, ezt is el tudom képzelni . Sőt, továbbmegyek . Mostanában egyre erősebb az érzésem, hogy botok is játszanak, néha annyira mesterkélt, robotikus amit csinálnak, inkább tűnik sciptelt AI-nak, mint emberinek . Végülis egy középkategóriás játék ért el Guiness rekordot .
    Ez hosszú lett :/
  • Szakesz
    Nem biztos, hogy nem sérült az ágyúja. Ha lőtt, majd te vissza (akkor kb. 10másodperc alatt tölt be újra a KT), és mondjuk vörös lett az ágyúja, de hamarabb megjavította a bűvös 10sec töltési idejénél, akkor szvsz nem fogod észrevenni.
  • lammaer
    Sztem az lehet az oka, hogy:

1. Az ágyú sérülés (sárga modul) nem feltétlenül teljes üzemképtelenséget jelent (piros modul). A tesztjeink során is mondjuk 6 ágyú sérülésből 1 v 2 öközött piros modulsérülést (teljes üzemképtelenség), még akkor is ha éppen sérült ágyút még 1x elaláluk (tehát a sérülések nem adódnak össze).

2. Csak nagyon közelről tudod pontosan eltalálni az ágyút. KTnál gondolom nem arctámadó módban lövöd szerencsétlen tigrincs tornyának elejét, hanem a világ végéről is azt célzod és ütöd át.
    Ezek szerint a lövegpajzs átütése sebzést ugyan okoz, de ágyú sérülést nem.

3. Ne aggódj, sztem mindenki úgy érez mint te. Én pl a ferdit nem értem, én mindenben félek tőle szemből és még IS4-nél is átváltok HEre hogy inkább kevesebbet de sebezzem a ferdit. Míg én, amikor ferdiben megindulok himmelen az egyik úton, szemből úgy lőnek át az IS3-ak meg KTk hogy csak pislogok mint hal a szatyorban.
  • ilsalon
    A szomszéd fűje mindig zöldebb.
  • Tuvok #25704
    Amióta van a KT-n a lövegpajzs, mint gyengepont, azóta szinte kizárólag oda lövök neki, ő mégis mindig vissza tud lőni, pedig javító pack-ja csak egy van neki is .

Mindenképp érdekes - és régi probléma -, hogy azok a sérülések, amiktől az én lovam lesz kehes, az ellenfélen soha nem tapasztalható .
  • lammaer
    "Képek alapján ismerős. Nem tudom ezzel vagy az egyik elődjével játszottam-e. Már az első pálya végén elakadtam, egy vonatra kellett volna felszállniuk a katonáimnak, de hiába szálltak fel nem történt semmi. Ígéretesnek tűnt, de ezek után nem tudtam mit csinállni."

Arra emlékszem, az első rész. Engem is megakasztott, de ha jól emlékszm csak annyit kellett enni hogy átálíítottad egy emberrel a váltót (vagy a szemafort).
  • lammaer
    Sztem nem kell eladni, mert a legtöbb tanknál ez igy van - ha az ágyút eltalálod, akkor az sérül. Sztem ez teljsen reális, akkor lenne baj ha úgy működne mint a JTnél, hogy az ágyú körüli lövegpáncél is átlőhető, ráadásul HP sebzéssel.

T32 ugyanezt megcsinlta az IS4-el meg az IS3-al - arctámadó módban minden további nélkül el tudta lőni az ágyúmat.
  • stoppos
    Igenám, csak én a történelmi tapasztalatokból indultam ki és lepődtem meg. :)
  • stoppos
    Általában én is sunyulok benne, csak tegnap ezt nem lehetett megcsinálni abban a meccsben, mert a sok gyökér mind a bal oldalon kezdett el nyomulni, míg jobbra egyetlen könnyű tank ment. Ezért döntöttünk a haverral a jobb oldal erősítésén. Aztán ezért haltunk meg mindketten. Ő a tüzérségnek esett áldozatul én meg a Tomy sütőnek.
  • Imation
    Megszoktam és megszerettem a hibáival együtt is, túl vagyok vele 230 csatán és messze ezzel voltak a legjobb eredményeim. A szerelem vak, nem törődik kisebb testi hibákkal! :)

(Eddig nem igazán tűnt fel hogy annyiszor fülbe lőtték volna)
  • Tuvok #25698
    T29 még vackabb, kap a fülébe 1-2 lukat és ámen .
  • Metwork
    Én a T29-et tegnap előtt adtam el, hogy megvehessem az IS3-at.
    Nem bírtam megszokni, sokat bír de lassú dög.
  • Imation
    Azt hiszem ma este én is eladom a T32-öt, több nap alatt sem tudtuk megszokni egymást, jobban érzem magam a T29 ben. A T32 árából megveszem a ROF növelőt rá az még úgy sem volt hozzá.

#stoppos
    Jelenlegi kedvenc tankom a nagy sherman, eszméletlen kis genya gép. Szépen lehet vele lavírozni, és ha ügyesen megyek vele a susnyákosban akkor lesből "golyózáport" lehet zúdítani az ellenre. Igaz hogy kicsi az M1A2 sebzése de meglepően pontos és nagyon jó a ROF -je. Általában mire feleszmélnek már kaptak 2-3 lövést, addigra meg már tovább is álltam.
  • davidbog
    OFF:

Képek alapján ismerős. Nem tudom ezzel vagy az egyik elődjével játszottam-e. Már az első pálya végén elakadtam, egy vonatra kellett volna felszállniuk a katonáimnak, de hiába szálltak fel nem történt semmi. Ígéretesnek tűnt, de ezek után nem tudtam mit csinállni.
  • Tuvok #25694
    Hát jó, akkor eladom a T32-t .
  • Tuvok #25693
    Pedig megcsinálta . A T-54-nél valahogy lenyeltem, de VK36..
  • Eagle16
    Ja, pontosan.
  • Eagle16
    Lehetetlen :) Vk3061 88 L/56-tal sebzett a tornyodba szemből 200-at AP-vel, mikor még a BL-10 is pattog róla?

A lövegpajzsot nemsokára javítják, az első tesztalany pont a Maus lesz.
  • lammaer
    Mester - kipróbáltuk, teszteltük, a T32-es ágyúja szemből ellőhető, ha pontosan el tudod találni. Ezt jelzi a kurzor is, zöldre vált ha pont ráálsz egy erősebb ágyúval, mig a torony többi része piros.

A frontpáncélt nem lehet átütni (IS7 ágyújával próbáltam), de az ágyút eltalálva bizony lehet könnyedén criticalt okozni. Az esetek többségében ez 0% damage ágyú sérüléssel, 1x volt olyan hogy sebzést is okozott az ott elért találat, amúgy 10-ből 10x max csilingelt.
  • Tuvok #25689
    De, épp ez az, hogy levett vagy 200-at az is !

Tudom, teszteltem a T32-t, gyakorlatilag a torony szinte átlőhetetlen elvileg, viszont maga az ágyú modul a toronyBAN BENNE van, nem kívül rajta . Azért vált zöldre, mert ott BELE tudsz lőni, a lövegpajzs mindig gyengébb a toronynál, KT-n, Maus-on extrém gyenge a torony armorhoz képest, a T32-re viszont nem igaz ez . Irreális, hogy a VK36 a 130-as pennel átlövi .
    Nemrég egy Maus sorban pattogott le a tornyomról (közel álltam hozzá), én meg a lövegpajzson át 50-valahány %-ról kilőttem .
  • Eagle16
    De gondolom a VK nem vett le HP-t. Ahogy írtam, az ágyút bárminél kilőheted. Nézd meg az átütést jelző célkereszttel pl. egy másik T32 ellen. A torony piros lesz (vagy narancs), és ahogy ráviszed az ágyúra a célkeresztet zöldre vált. (ez minden tanknál így van)

298mm, annyi az, JT meg ISU lőtte már át teszt körülmények között, de valós helyzetben csak a kis kiálló részeket sikerült az ellenfélnek, auto-aim-el még a torony hátuljáról is lepattan minden :D
  • Tuvok #25687
    Levette a hp-t, és kilőtte az ágyút is .
    De már rájöttem, a 298 mm armor egy rohadt nagy humbug, az előbb egy VK36-os is kilőtte az ágyút szemből . Ha véletlen nem a lánctalp esik le erről a szutyok T32-ről, akkor tuti az ágyút lövik ki . Szemből . 298 mm ... kamu habbal .
  • Renegade
    jól van, jól van, megnézem első körben az alap men of wart, mi baj lehet :-)
  • Eagle16
    294mm a max. átütése vagy az átlag? Ha az a max. akkor kérdés: csak az ágyút lőtte ki, vagy HP-t is vett le? Az ágyút magában bárminél ki lehet lőni kisebb tankokkal is, csak nehéz mert kis célpont.

Ha meg HP-t is vett le, és biztos vagy benne hogy a tornyod találta el, akkor lehet hogy valami kiálló optika vagy esetleg a búvónyílás kapott be egyet.

SZU: igen, az egy másik nagyon jó dolog. Így manuálisan is be lehet forgatni a tankokat jó szögben, illetve olyan helyekre adhatsz le lövéseket ahol gyengébb a tank. Pl. az egyik pályán PTRD-41 14,5mm-es páncéltörő puskával lőttem meg a Pz. IV Ausf. F oldalán lévő megfigyelőnyílást (olyan, mint amilyen a Tigris I-en van szemből) és ezzel sikerült kilőnöm :D

Renegade: valóban, a roncsok kicsit könnyedén mozognak, ez nekem is szemet szúrt.
    Nagyobb tankok harcát még nem láttam, nem tartok ott :)
    Toronysérülés után tud mozogni a tank... szerintem próbáld ki, nem olyan bugos, bőven élvezhető, legalábbis nekem.
  • Renegade
    igazi szovjet virtus,

megszűnik a teleport! -láthatatlan szovjet tankok + halál bokrok
    javítjuk az eltünő lövedékeket! -drasztikusan zuhan a német tankok "pontossága" (nem tudom a többinél mi a helyzet)
    javítjuk az egérke páncélját! -ezek után inkább neeeeeeeee
  • stork13
    Konzevencia: a +-25% miatt simán elképzelhető.
  • erdos
    A Hetzerben mindenkitől félj, harcra gyenge. De sunyin oldalbavágni valakit.... a legjobb móka :-)
  • TDantes
    Eltűnik? Az még jobb. Még nagyobb szarság.
  • Tono34
    Nem pontatlan, eltűnik a lövés. Ez az én észrevételem, mert nem látok semmi becsapódást sem.
  • stoppos
    Én a WOT-ban is meglepően keménynek találtam a Shermant. Tegnap kettővel futottam össze a Hetziben, de egyik ellen sem volt esélyem. Pedig lőttem őket rendesen. Most vagy ennyre kemény, vagy egyszerűen nem volt szerencsém. A németek egyszerűen Tomy sütőnek hívták, így elég nagy önbizalommal indultam ellenük, de csalódnom kellett.
  • Tuvok #25678
    T32 torony elöl: 298mm .
    T-54 arany lőszer penetration: 294mm .
    szemből átlőtte az tornyom, ágyúmnak annyi .
    konzekvencia ?
  • Renegade
    hmm, én egy ilyen komment miatt nem szedtem le (alap men of war) "Csak ,hogy negatívum is legyen nem csak ajnározzuk: Fizika néhol elég gáz(a kilőtt tankokat a fizika teljes ellentmondásával löki félre egy másik jármű)Az ágyúk kaliberét egyáltalán nem veszi figyelembe például egy Serman simán elsőre kilövi a párducot vagy legalábbis használhatatlanná teszi, a párduc meg két három találat után sem tudta kilőni. A tank toronymechanikai sérülés esetén is lebénul nem tud mozogni. És még sok kis bug ami ok ,hogy más játékban még nem is gondoltak arra de ha már itt megcsinálták akkor működhetne rendesen. Egyébként iszonyat játék a cop-jah is elképesztően jól van megcsinálva! Az ineventorizás is tök jó BiLL például a pálya kezdetétől német sisakot keres a katonájának ah épp nem velük vagyunkNAH MEG EGY MG 42-est!!!!!"
  • SZU
    Nekem is bejön! Nekem a Man of war Red tide van meg. Beállítottam az optionsban a realisztikus fog of wart! Hát bammeg! Elég karnyú egy gyalogsági támogatás nélküli harckocsival városban, vagy susnyásban túlélni a sok kicsi gránátost!

Ráadásul nem tudom észrevetted-e, de lehet egységeket direktben is irányítani billentyűzetről! Nyami!
  • Eagle16
    Egy kis OFF:

Aki annyira tankbuzi mint én, annak ajánlom a 1C Company RTS játékait (Men of War, Theatre of War stb). A becsapódási szögek, átütési értékek, páncélvastagságok ugyanúgy vannak benne lemodellezve, mint a WoT-ban. (a távolság növekedésével pl. csökken az átütés, egy StuG-ot 80mm-es fronttal nem bírtam átlőni a 76,2mm-es páncéltörő ágyúval, pedig rálőttem vagy 15-ször, valamint ha a frontpáncélt nem 90 fokban éri a lövés, akkor szinte biztosan nem lőhető át. Pz III Ausf. J 80mm-es orrát szintén 76,2mm-essel vagy 5 percig lőttem, aztán meguntam, ilyen nagyon szerencsétlen szögben lőttem el a lánctalpát és beforgott az eleje)

A Men of War-t tegnap kezdtem el és alig tudtam tőle elszakadni :D
    Nagyon hasonlítanak a tankok a WoT-ban lévőkre, KV-2 lassú torony, de hatalmasat üt a 152-essel, T-34-ről pattog minden) de vannak benne újdonságok is, pl. a StuG ebben elég kemény jószág, valamint a későbbi Pz. III és IV-esek is ütősek)

Komolyabb tankokkal még nem találkoztam, de attól függetlenül hogy ez is orosz játék, biztos vagyok benne hogy a nagyobb tankok is korrekten vannak lemodellezve. (mivel a kisebb német tankok is olyanok, amilyennek az ember elképzelné őket az adatok alapján)

A grafika szép, a fizika nagyon jó, 3 kampány van (szovjet, német és angol-amerikai), némelyik pálya akár több mint 1 órás is lehet, szóval WoT mellett megfér, de csak ha szeretjük a stratégiákat is :) )