418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Renegade #26274 srácok, ez a KV borzasztó csíter, már-már micro maus szintű, nagyok között elboldogul, top tankként verhetetlen, össze sem hasonlítható a többi szovjet és német meddel, és ennél csak dúrvább lesz a kv3??? -
davidbog #26273 Hát nem találtam meg hol írta le így Overlord, amit pedig bemásoltál azért szerintem nem ez.
Valóban vannak olyan német gépek amik nehezebben játszhatóak. De azért az egyáltalán nem mondható el, hogy a németekkel olyan nehéz lenne játszani. Eggyes gépeikkal nehéz, de más nemzetnél is vannak ilyen harcjárművek.
Nem értem ezt a KT mizériát. Szerintem komolyabb baja nincs, az hogy gyenge a lövegpajzsnál a páncélzata csak közelről okoz problémát kb 100 méteren belülről. Több mint 700 csatám van vele és nem túl gyakran lövik a lövegpajzsot. A nagyobb gépek pedig simán átütik a 180 mm-es részt is nem kell a lövegpajzzsal vacakolni. Nekem az az állítás is gyanús, hogy az autoaim oda céléz. Akkor nálam az ellenfeleim vagy nem használtak autoaimot a 700 csatám alatt vagy nem oda céloz.
Meg ezt a kigyulladást se értem a KT-nál. Nálam jó ha összenem 15-ször gyulladt ki. Abból a 15-ből 2-szer egy csata alatt egy M26 ellen. Szemmel láthatóan kiválan tudta hogy hova kell lőni és 30 méterről nem okozott problémát eltalálni azt a bizonyos pontot. :) Ez összességében kb 2% lehet. Az IS-7-esemnél már legalább 10% körül van ez az arány, de ez így van rendjén. -
Renegade #26272 lehet kéne csinálni még egy faq-t, tank dificulty néven, vagy valami, és ha valaki bejön trollkodni, meg leszarni, akkor csak oda kéne irányítani, cserébe ti nem tudnátok min derülni, én meg agyhugykövet kapni. -
lammaer #26271 Kevésbé flexibilisek és jobban függenek a skilltől, tehát egy kicsit nehezebb használni őket.
Mondd ezt a JPanthernek ami nem tud lopakodni, vagy a KTnek aminek a tornyát szemből minden átlövi, vagy a 3 (vagy több) hónapja bugos mausnak :) -
lammaer #26270 Bocsánat, ezt nem te találtad ki, Overlord irta:
link
2011. február 1.
"For clan wars we are going to gather separate stat data and examine it which will have certain influence on balancing. In my opinion the main problem is not that German tanks are entirely worse or underpowered in comparison with Soviet ones, but the fact they are less versatile and more skill-dependent.
Consequently, they are a bit more difficult to use.
At this time we are examining data on German vehciles we have, determining the most critical issues, and devising possible solutions. Some adjustments are a must, but there will be no hasty "ASAP!" fixes."
-
davidbog #26269 Az M3 Lee 37 mm M5 agyúja a WoT számára jelentős 100 mm-es lőtávon kb 10-15 mm-el volt gyengébb, mint a 75 mm-es. Ami azért nem olyan kevés, mert a 75 mm-es is max 88 mm-ert ütött át. De még mindig jobb mint a Maus esetében.
Ha valóban nem lesz kónikus löveg az a 75 mm-es a Mausban, akkor tulajdonképpen nem sok haszna lesz. Nincsnek a játékban könnyen páncélozott járművek és páncéltörő ágyúk. A Maus kategóriájában már nem fog átütni semmit, a HE lövedék is nagy valószínűséggel lepattan a páncélzatról. Az egyetlen értelme valóban az lesz, ha lövegre céloz vele a játékos és reménykedik hogy lesz akkora sebzése a HE lövedéknek, hogy kiüsse az ellenfele ágyúját. -
davidbog #26268 Már többször olvastam ítt a fórumon, de WoT fejlesztői valóban kijelentették azt, hogy a játék a nehézsége ilyen a nemzetkkel: szovjet gépek = könnyű, amerikai = közepes, német = nehéz? Kétlem. Ezt így biztosan nem jelentették ki. Én csak a T-54, gyengébb képességű játékosok kijenetésre emlékszem.
Ezt valamikor január környékén ÉN írtam ide a fórumra, egy hsz-em végére úgy mellékessen. Ami túlságosan népszerű lett. A kijelentést az akkori tankjaimra értettem, ráadásul abban a szerepkörben alkalmazva, amit nekik szántak a WoT-osok (bár ezt nem biztos hogy így írtam le). Mivel csak nehéz tankjaim voltak és az én stílúsomtól függ az hogy mennyire nehéz vagy könnyű egy nemzet tankjaival a játék, nem lehet így kijelenteni, hogy német = nehéz stb. Például a német gépek nekem azért volt nehezek az eredetileg nekik szánt távolsági harcokban, mert nem tudok és mert utálok kempelni. Az orosz gépek többnyire feküdtek a stílusomnak.
Azért az én kijelentésemet ne tessék a WoT fejlesztők számlájára írni. -
Wlanseraf #26267 Mi OP meg mi nem OP, kihagyom a ruszki tankokat ha kell belinkelem a KT vs. T32 statomat..... elég vicces:D -
Renegade #26266 bár a postomból nem szűrhető le, csak téves következtetés útján, de ettől még igaz. :-) -
lammaer #26265 Amikor az érvek elfogynak, jön a "leszarom" :)
Semmi személyes, de látod, tényekkel és számokkal megtámasztott érveket söpörsz az asztal alá, csak hogy továbbra is rinyálóknak nevezhesd azokat, akik elvárnának némi balancolást a játékban. -
Wlanseraf #26264 az a baj hogy fakezű hülye gyerekeknek rakták be a T-54-et(el is ismerik) na én ezt leszarom.. de azt nem fogják föl hogy ügyes kezűek is bele tudnak ülni???????????????????? -
davidbog #26263 Valaki a mai nap folyamán írta, hogy az IS-4 sokkal jobb mint az IS-7-es. Amikor megszereztem az IS-7-est én is pont így éreztem, de kb 70 csata után kezdem úgy gondolni, hogy körülbelül egálban van vele az IS-4. Valószínű újabb 70 csata után már úgy gondolom, hogy jobb az IS-7. Nyilván egyre jobban hozzászokok, megismerem a hibáit, gyenge pontjait. Csak azt nem értem, hogy egy olyan harckocsinál amin nem kell fejleszteni semmit miért kellett 70 csata, hogy megszokjam és máshogy ítéljem meg? -
Renegade #26262 na, futottam pár kört KV-val, az utolsó 3 volt maxos a kütyü. A legutolsó csatában 3 lövést adtam le egy ferdire (2-őt !szemből!) és 90%-ot kaptam le róla. Egy t5 tankról beszélünk...
vélemény: borzasztóan tápos, aki német tankon edződött, az nem fogja lassúnak találni. Az ágyú némileg pontatlanabb (de simán hajthatsz sniperre gagyi legénységgel is), mint a német társai, cserébe sokszor top tank és one shotolja a mezőnyt. Ha van az embernek artyja, akkor ők sem fognak sok vizet zavarni, bár még csak harmincx kör, kiváncsi vagyok, hogy mennyire zuhan vissza a stat. Az egér taktika itt is működik (30fokban be kell forgatni az elejét). A DPS-e 5%al rosszabb, mint a tier10-es német tanké, khm... Egyik t5 tank sem jelent gondot.
Közelharc a szokásos lassú tankos: test + torony, ha látod, hogy jön, előbb kezd meg a célzást, kicsit elé tartva, hogy tudj korrigálni. Bár nem kerülhetsz t10 csatába, de ha mégis, akkor nyugi, lőd a német tankokat, mindet sebzed előlről.
kasuknak: sokszor fog kilőni az arty, ha nem vigyázol, óvatosan közlekedj!
proknak: w + bal egér gomb, csata végén gg
általam használt kütyük: spall liner, venti, enchanced gun laying
legénység: 85%
-
Waala #26261 én csak azt mondom, hogy pont lesz.rom, hogy az vagy sem. lehet ellene eredményesen is játszani. :)
@lammaer: az, hogy szándékos vagy sem, szerintem összeesküvés-elmélet. ebben mi, magyarok különösen jók vagyunk. erre is csak azt tudom mondani, hogy pont le.....m. aki kicsit utánéz, az tudhatja. ezzel a tudattal és ténnyel kell tudnia játszani. ha nem tud mást, csak hőzöngeni, akkor balra a második ajtó. :) amúgy meg irónia volt, de nevezhetjük letromfolásnak is. aki annyi észérvet nem fog fel, amennyit Jeff és Szacsa kifejtett, az tőlem nem érdemel jobbat. sajnálom. :)
a többire majd holnap. :) -
bornofakone #26260 bocs h ide írom, de egyszerűen nem tudom magamban tartani mi volt előző meccsen:
2 object 704, 1 pershing vs 4 t-54 (sztem egész normális balance), t30, maus meg ilyesmi töltelék.
Lényeg: magyar srác IS-el neki áll fájtolni t-54-el(lehet nem önszántából) majd t-54 kilövi -> reakció: q.rva g.ci OP t54...
Konklúzió: az ilyen játékosok mennek később fórumba és OP-znak :)
annyit hozzá tennék h 3-n (én object-el, 1 object 212-s arty, és a pershing lőttünk ki 13 tankot..) ezután természetesen enemy-től kaptuk meg h OP object...
Lényeg ami lényeg, nem értek sok embert, mit hisz?! pl. IS-es srác, 2 lövés lesz neki t-54 v mi? :D
nem akarom szaporítani itt a t-54 op v nem op témát, lerágott csont, csak állítom az emberek fele azért op-za a t-54-t mert T7-8-s tankkal huszárkodik és meglepődik ha 1 t9-s tank belövi és nem tetszik nekik h 2 lövésbe nem döglik a t-54 :D -
Wlanseraf #26259 Nekem annyi a lényeg és részemről lezártam a vitát...
Aki a T-54-re azt mondja a jelenlegi mezőnyben hogy nem OP az retardált vagy nem tudja hogy ez mit jelent!!! -
exoterm #26258 Eddig azt hittem jeges az, aki leginkább a statisztikák és a személyes "eredmények" bűvkörében él, de úgy látszik tévedtem... X_X -
lammaer #26257 Ne haragudj, de nagyon nem volt abban íronia ahogy te kifejtetted hogy az úgy rendben van hogy a VK45 látható az IS4 meg nem. Úgy letromfoltad a csávót hogy öröm volt nézni.
Másfelől, az a szép, ezek nem bugok, hanem SZÁNDÉKOSAN vannak elrontva.
Mert van egy paraméterfájl, amit szépen megdesignoltak, összeültek, és beállítottak. És vhogy mindig az orosz oldalra billen, némelyik tankot igencsak használhatatlanná téve. És meddig tartana vajon kijavítani azokat a számokat? :)
-
Waala #26256 ha azt írnák oda, hogy 23 LE-s és mégis menne, mint a rakéta, akkor jobb lenne? nem tök mindegy, hogy papíron mikori motor van benne? ennyi erővel egyetlen ferdi ne tudjon felmenni egy nyomorult dombon se, vagy ha megpróbálja, akkor gyulladjon ki a motorja? mert úgy hű a történelmi tényekhez? :D -
Waala #26255 arra utaltam vele, hogy felesleges ilyen összehasonlításokat tenni. ha szarul működik, hát szarul működik. egyelőre együtt kell élni vele. nyilvánvalóan a skinnek egy játékban semmi köze hozzá. egyszerű irónia volt annak kifejezésére, hogy kb. kismilliószor olvashattuk, minek +1-szer megint. :) -
Wlanseraf #26254 Ahamm:) jah 1983-as motor pl.. kérnék egy 1983-as Német motort a KT-ba hogy ne 27-el cammogjon...
Ezt is megígérték hogy javítják.. de biztos a Nasa-ban számolják a képleteket hogy 32.1-el menjen:D -
Wlanseraf #26253 Nálam azt jelenti hogy utánna olvasok a dolgoknak, kipróbálom és utánna le írom a véleményem.. és nyugi utánna engem is elküldenek a sunyiba:D -
Wlanseraf #26252 Nem ígértek????? nem ígértek?????????? -
lammaer #26251 "is-4 jobban rejtőzik, mint egy vk45? basszus! ez most komoly, hogy egy lapos olajzöld tankot nehezebb észrevenni az erdőben, mint egy buzi nagy szürke monstrumot?"
Biztos te is ismered ezt a táblázatot
rejtőzködés by WOT amelyet a játék dekódolásával szerzett meg a renitens játékoshad :)
A magasabb oszlop értelemszerűen jobb rejtőzködést jelent.
Érvelésed alapján hogyan tudod megmagyarázni hogy:
- A T54 MOZOGVA (0.200) kb 3x jobban rejtőzik mint egy JagdPanther ÁLLVA (0.07) :)
- az IS 4x jobban rejtőzik mint a Tigris I (nyilván, itt is az olajzöld festés a mérvadó). Pontosan hasonló tendencia a KT és az IS3 esetén.
A magas tiereknél szembetűnő disznóságok vannak :) -
Waala #26250 amúgy, ha az "okosodni" a te értelmezésed szerint azt jelenti, hogy álljak be a sorba, akkor kösz, de nem kérek belőle. van saját véleményem. :) -
Waala #26249 ha annyira érdekel: 37. :P az óvodás megmozdulás inkább a sírás-rívás. felnőtt ember el tudja dönteni, hogy mire van szüksége. az ökörség pedig az, ha olyasvalamit kérsz számon, amire nem kaptál ígéretet. -
spiczi91 #26248 Én ennél próbálok szofisztikáltabb lenni, bár már a rosszabb pillanatomban én is elküldtem a frnacba. :D -
Waala #26247 de a legkésőbbi fejlesztés az összes med harckocsi közül (ha nem az összes bent lévő közül). már alapból ez is előnyt jelent. miért kell akkor ezen kiakadni? meg kell szerezni, ha valakinek kell és kész. a lehetőség adott. vagy meg kell tanulni ellene játszani. állati sokszor láttam már őket füstölgő roncsként. ezek is csak tankok. :D -
Wlanseraf #26246 ööö már elnézést te egy ökör vagy.... komolyan ezeket az óvodás érveket sorakoztatod itt föl? hány éves vagy te? ha nem tetszik ne játszál???
Ha nem vagy alreg előbb légyszives okosodjál.. -
spiczi91 #26245 A probléma ott van, hogy a problémák hónapok óta fennt állnak és ez már nem a "készpicsamelegmálé" szitu. Nagyon nem, arról meg ne is beszéljünk, hogy a release már tolódott. Bár addig kapjuk az aranyat, ez azért több mint gáz, azért valamit illene már megtartani abból amit megígérnek. -
Waala #26244 nem ez a baj! a baj az, hogy jelenleg senkinek semmi jogalapja nincs a követelőzésre és itt a fórumon az utóbbi időben már más alig megy. (régebb óta olvasom, mint amióta regisztráltam.)
hidd el, hogy ha nagyon homogén közeg alakul majd ki az éles játékban, akkor majd változnak ezek a dolgok. de ahogy mifelénk mondani szokták, itt egyeseknek már a megjelenés előtt "készpicsamelegmálé" kell. de azonnal, vagy lehetőleg tegnapra. és nem restek ezt naponta többször is megerősíteni az érdemi infok helyett. (bár attól meg döglött lenne a fórum és unatkoznának. :)) ) -
spiczi91 #26243 Idézni nem tudok, de elég nagy port kavart itt, amikor a fejlesztők ők maguk vallották be a T-54 kapcsán, hogy azért ilyen hogy könnyű legyen játszani velük. Orosz=könnyű, amcsi=intermediet, német=nehéz. -
spiczi91 #26242 Csak azt nem értitek, hogyha nincs az általatok szánalmas rinyának említett abszolút jogos kritika, akkor egyáltalán mi vinné előre a játékot? Megsúgom: semmi.
IS4 vs. kismaus(vagy KT prealpha verzió :D) : Jobban rejtőzködik + jobb az ágyúja + lényegesen jobb a páncélzata. Azt nem sikerül megérteni itt pár embernek, hogy így ÉRTELME nincs ennek a tanknak pl. akár ki is vehetnék, mert szinte lópikula harcértéke sincs. NE ezt most vagy egy szintre hozzák, vagy lehúzzák egy szinttel, vagy egész nyugodtan kivehetik. HA pedig annyira nyereséges nekik az orosz piac, dugják le a perpill fostalicska játékot az ő torkukon, ne nekünk próbálják meg eladni. (mondom én, aki amint rendberakják a morva láthatóságot, tuti befizet min. 1 havi prem.-re, mert a fentiek ellenére is tetszik a játék, de inkább csapkodom csalánnal a farkam 6 napig, minthogy német tankom legyen élesben, max. leo) -
Waala #26241 "Én is ki tudom lőni. Nem arról van szó, hogy nem tudom. Hanem arról amit valamiért nem értesz meg, hogy aránytalanul erősebbek. Nem legyőzhetetlenek, aránytalanul erősebbek. Azt nem értem, hogy miért nem érted ezt meg, és miért magyarázod szándékosan félre a dolgot. "
idézz nekem pls hivatalos állásfoglalást vagy ígéretet, ahol azt írják, hogy bármely nemzet azonos tierbe és besorolási osztályba tartozó harckocsija nem lehet aránytalanul erősebb a másik nemzeténél! ha nem tudsz ilyet mutatni, akkor feleslegesen erőlködsz. :) -
Waala #26240 a kérdés csak az, hogy ha ennyire negatívan látod a helyzetet és elfogadhatatlannak ítéled, akkor miért játszol vele???
abban ugye egyetértünk, hogy ez is egy elsődlegesen profitra alapuló játék lesz, amit ha a fizetőközönség nagy része elfogad így és a sírás helyett azt választja, ami a legjobb neki, akkor minek foglalkozzanak s.o.s az ilyen dolgokkal? elhiszed, hogy az orosz piac is vastag nyereséget fog nekik termelni? akkor minek törjék magukat? :D
amúgy meg a megállíthatatlan t-54 falkához csak annyit, hogy valamikor a hét közepén a csapatunkban 6 db volt belőle. együtt mozogtak, és az ellenfél medjei közül úgy átmentek kb 5 db-on, mint kés a vajon. aztán belefutottak 2 mausba és 2 ferdibe a túloldalon. pillanatok alatt szűntek meg létezni mindannyian. biztos azért volt, mert az A jelű T-54-ről lepattanó lövedék telibe verte a B jelűt. :D
mi volt még...
is-4 jobban rejtőzik, mint egy vk45? basszus! ez most komoly, hogy egy lapos olajzöld tankot nehezebb észrevenni az erdőben, mint egy buzi nagy szürke monstrumot?
"hagyjuk hogy ingyenes, aki rendesen akar játszani,az fizetni fog érte"
mit nevezel rendes játéknak? komolyan azt gondolja bárki, hogy van a világon akár egyetlen olyan fejlesztőcsapat, aki puszira fejleszt bármit, amiben ő lehet a legnagyobb ász és tök ingyen? ne röhögtess! aki szórakozni akar csak, mert felfogja, hogy ez csak egy játék, az el lesz vele ingyenesen is. aki op akar lenni, az fizessen (nem véletlenül hívják premiumnak)! a döntés lehetősége adott. aki frusztrált lesz attól, hogy a prémium accos, prémium cuccos vologya rommá alázza, az szedjen valami nyugtatót. :P
ráadásul, amíg beta állapotban van a játék, addig max reportolni lehet, ha bugot észlelsz és nem kritizálni. éles üzembe állás után is csak akkor szokás rinyálni, ha a szolgáltatás ellenértékéért nem kapod meg, amit ígértek. ha bugosan adják ki, de elérhető a bug-list és ezt tudomásul véve játszol vele, akkor megint nincs alapod a sírásra (ugye az ingyenes játék lehetősége miatt).
ne érts félre! értem a problémádat, csak az előadás stílusát nem tudom elfogadni. tök jól adjátok egymás alá a lovat, feleslegesen.
akinek nem tetszik: uninstall.
minden más vergődés olyan, mint anno a WoW-ban, amikor a full epic cuccait destroy-olta a gyerek, mindezt videora véve, majd a végén delete character. szánalmas rinya. -
Renegade #26239 egyszerűen csak reagált a postod egyik állítására :-)
ne vedd magadra, az érveidet támadjuk, nem téged :-)
ebben vitában egyébként sem lehet érv az, hogy "válaszd más nemzet tankját", vagy "játsz másik játékkal", mert az már egy másik téma, nem az eredeti.
Ez egy kicsit olyan, mint bithumenen szokott lenni, hogy valaki negatív kritikával illet egy filmet és mások ezen kiakadnak, holott nem a (analógiát követve) fordító, feltöltő hibája, hogy szar. -
stork13 #26238 Őszintén? Lesz@rom a Maus hibáját, könnyebben lövöm meg így. :D Csak egy példa volt, ami előjött. Lehetett volna még jó pár ilyen dolgot előhozni. Nem csak itt, de a hivatalos fórumon is előjött.
De józan paraszti észt használva: van egy játékom amit fejlesztek. Arra törekszem, hogy jó legyen, így a felmerülő bugokat/problémákat javítom/megoldom és ezzel párhuzamosan fejlesztem a többit (CW, tech tree-k). Nem pedig teszek a játékosokra. Lehet ez a taktika oroszéknál bevált, de erre nem igazán akar működni. Valahogyan a 15-20k-ról nem akar elmozdulni a népesség az eu szerveren. Ez pedig csak negyede az oroszénak. Talán finnyásabbak vagyunk?! Nem tudom.
A dátummal meg egyetértünk. Ne legyen dátum, ha kész lesz majd bejelentik. -
TDantes #26237 ,,Mi vagyok én Manci néni leveles ládája? Vagy az Önök kérték?"
Nem, de gondoltam ez egy fórum és hát ha már erről beszélünk...na mindegy.
,,Basszus most írjam le,hogy én meg ki tudom lőni Pershinggel az álalad említett OP jármű bármelyikét... "
Én is ki tudom lőni. Nem arról van szó, hogy nem tudom. Hanem arról amit valamiért nem értesz meg, hogy aránytalanul erősebbek. Nem legyőzhetetlenek, aránytalanul erősebbek. Azt nem értem, hogy miért nem érted ezt meg, és miért magyarázod szándékosan félre a dolgot.
,,Na persze nem úgy ahogy ti szeretnétek ,hogy működjön a játék ,hogy amibe beleültök azzal szemtől szembe egy helyben állva kilövöm mind1 hova célzok hanem kihasználom a tankom adottságát + a terepet+ a csapatomat néha még az ellen csapatát is.Ennyi. "
Ismét csak nem erről van szó, és ismét félre magyarázod az egészet.
De én is megismétlem, senki nem akar olyat, hogy egy helyben állva mindenkit kilövök. Csupán azt, ne legyenek durva ,aránytalan előnyei egy másik járműnek.
,,
Már megválaszoltad de azért leírom a tól ig sebzés/átütés nem véletlenül van ott 25% + vagy - az éppen annyi is lehet, hogy átüti e vagy sem de ebben mi a nehéz?
Meg minek kell olyasmiken pörögni amit már leírtak, hogy javítva lesz de te azért csak beírod ,hogy miért nem?"
Javítva lesz...minden mindig javítva LESZ. Persze...csak kissé hitetlen a dolog. Ezt is én is leírtam más is leírta nem egyszer, nem kétszer, hogy miért.
Tudod, az a baj, hogy valami oknál fogva nem érted meg amit mi mondunk, és elintézed annyival, hülyék vagytok, szarul játszotok, és csak ezért panaszkodtok, meg mit akartok ,hogy ti legyetek a legerősebb kilehetetlen tankban?
Miközben nem. Csupán azt ,hogy ne legyenek aránytalanságok két jármű között.
De ha hülyeség ezt elvárni, akkor én rohadt nagy hülye vagyok. -
Wlanseraf #26236 Megnéznék egy meccs/kill átlagot is:D kicsit érdekesebb lenne szerintem:) -
lammaer #26235 Pershinggel csak autoaimozni kell IS7re meg T54-re, átviszi mindkettőt (vagy csak irdatlan szerencsém volt egy csatában, amikor mindkettőre leadtam 4-4 lövést :)
A statisztika meg érdekes dolog, én nagyon csodálkozom ha a T-54et statisztikák alapján úgy látják hogy egyformn erős mint a P2 vagy a Perzsa.
Ha ezt igy tényleg kihoszták a statisztiájukból, akkor konkrétan feldughatják a statokat az elemzőik seggébe :)
ui: még mindig szeretem a T54et. Isten ments hogy nerfeljék a béta végéig :)