418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Adjunktus #64593 Hát nem pont azt írtam,hogy nem kell erőlködni?? -
DoctorStryker #64592 Ne erőltesd mert azt az ember már kínnak fogja venni,kötelező feladatnak. (már megint mennem kell szétlövetni a tankomat...)Persze erről nem szól.
Jelentkezés alapján csináld. -
lammaer #64591 Ezt majd minden mapon el tudom érni. Naponta legalább 1x, de van hogy 2x is fel tudok akadni vhol. Aztán a meccs végéig megyek, és főzök egy teát :) -
DoctorStryker #64590 tegnapi :) -
DoctorStryker #64589 Top köröm :) Mai nap. Nem dupla.
Nagyon megszerettem a kis Pattont :)
Győzelem!
Csata: Arctic Region 2011. szeptember 27. 20:26:03
Jármű: M46 Patton
Szerzett tapasztalat: 2 092
Szerzett kredit: 75 367
-
Adjunktus #64588 Jó hogy minden tagnak szoknia kell a kláncsatákat.A légkört a taktikát,a többieket a TS-en stb.
Ezzel csak az a gond,hogy a kisebb tierű tagok kláncstája eleve kudarcra van ítélve.Magát a taktikát egy-egy mapra,trining battleban is be lehet állítani.A sok vereség morál romboló és elveheti a player kedvét.
Ezért én nem erőltetném a kis tierű klántagot a mindenképpeni napi klán csatára.Aki akar az menjen.De aki nem,az ráér majd akkor ha már esélyes tankkal tud részt venni.
A nagy csapat tagjainak sem jó,ha keverik a kicsikkel,mondván,hogy az még ma nem játszott.
A kis tank eleve rontja az esélyt a győzelemre,ami a nagy tankos költségeit fogja jobban megterhelni vereség esetén.
Én azon az elven vagyok,hogy minden egyes csatába,amibe időben beleférünk,a lehető legerősebb összeállításba menjünk.
És a csaták közötti csapongás sem feltétlenül szerencsés.Na most menjünk erre,aztán meg inkább arra mert az jobb stb.
Egy területre kell ráfeküdni a teljes erővel és addig ütni amég meg nem lesz. -
crossy104 #64587 Jó dolog ha egy klán vezetője tisztában van a képességeivel.Láttam klán pk-t csatát irányitani rosszul.Mi átbeszéljük a taktikát, csiszolunk rajta, közösen. Én pl. nem is irányitok csatát, mert több ember is van a klánban akinek ez jobban megy. -
Glo #64586 Abbey mapon tegnap beszorult egy IS :) Északi oldalon kezdett, mi nyomultunk a térkép jobb oldalán felfele. A dombrol próbált meglöni minket, de nem tudta leforditani eléggé a csövet, ezért úgy gondolta majd lemegy a dombon oldalt amig tud, aztán úgy jó lesz neki. Hát addig addig forgatta a teknöt, mig se elöre se hátra nem tudott menni, ott fityegett szegény a domboldalon, míg az utolsó arty el nem foglalta a bázisukat.. Nem kicsit lehetett ideges :D -
crossy104 #64585 Semmi gond, nincs harag. Én azt irtam azok a klánok sikeresek ahol nagy a fegyelem és szigor. Ez igy van.DE! Nálunk nincs nagy fegyelem, sem nagy szigor. Én 41 éves vagyok. A klánunk tagjainak az átlag életkora 35-40 közötti.Itt van pl. Adjunktus, vagy Iammaer is. És igen.Mind dolgozunk. Ezért van nálunk az, hogy heti kettő estét kérünk csak a tagoktól, és ts használatot.Nem hinném, hogy ez sok lenne.Mindenki a klánból bevállalta ezt a két estét.Persze ha dolguk van akkor erre sem mindig jönnek. De szólnak, és semmi gond. -
Jammal #64584 Ezen az Abbey mapon felfedezte már valaki milyen bugos szar a szakadék felőli oldalon láthatóság? 20M volt köztem és az e75 között és folyamat eltűnt. Máskor is volt már ezzel bajom egyszer mikor a t44 csak akkor jelent meg mikor elment mellettem kb... -
Redmaster #64583 Nem csak a hatalmas fegyelem meg a követelmény a lényeg egy klánon belül. Mert az ilyen gondolkodásmód alapján azt mondom így hogy 15-18 év között vagy és valószínüleg nagyon jobboldali (nem kötekedésből mondtam). De vannak itt olyan emberek akik már nem iskolába járnak hanem családjuk, munkájuk, életük van így nem lehet minden nap fent ts-en csak azért mert kötelező. És nem a fegyelem a lényeg hanem hogy a taktika milyen mert attól hogy mindenki egy emberként teljesíti a parancsot a csapat vezetőjének még malinovkán ugyanúgy mindenki meghal hogyha a parancs az hogy rush át a réten egyből. Bár tény hogy az is kell hogy ha azt mondja vezető hogy te menj ide és csináld ezt akkor az az ember menjen oda és csinálja azt de mi van akkor ha az ember odamegy és nincs mit csinálnia mert az ellenség teljes csapata a másik oldalon próbál áttörni? Üljön ott tovább a bokorban mert ez a feladata vagy gondolkozzon és segítsen?
A gond inkább ott van hogy a tapasztalt játékosok nem egy klánban vannak hanem 50-ben és így egy egy klánba csak 1-2 ember van akinek van is ötlete meg ért is hozzá csak a többi nem hallgat rá. Vagy nekem legalábbis ez a véleményem. Abban viszont 100%-ig igazad van hogy sokan tényleg csak a "plecsniért" a név mellett jelentkeznek a klánokba. És velük tényleg nem sok mindent lehet kezdeni. Ők álltalában a Vérpistikék...
-
Glo #64582 Az ilyen helyekröl jobb is, ha elmész magadtól, nem kell megvárni, hogy kirúgjanak :) -
virkir #64581 Na és akkor jönnek a mondvacsinált indokkal kirúgások főleg ha a vezetőknek nem tetszik ha valaki szembesíti őket a hibáikkal, amik megoldásán nem is nagyon törik magukat. :D -
Glo #64580 lamaer, ilsalon:
-
crossy104 #64579 Igazából senki nem haragszik.Mindenki hibázik néha, és próbál tanulni a hibáiból. -
crossy104 #64578 Csak egy gondolat még az inaktivitásról. Néhányan nem is szólnak, és hetekre eltűnnek. Na őket küldjük el. -
Dean108 #64577 Majdnem.
Fejlesztő cég és jönnek az év végi verzióváltások. -
crossy104 #64576 Tényleg nagyon nehéz a klánban igazságot tenni. Persze mindenki ember, hibázhat, hozhat rossz döntést. Ha egy klánban 96 ember van nem lehet mindenkinek a kedvére tenni. Ha túl " laza " a klán akkor nem jó mert hiába kérsz bármit tojnak rád. Ha túl nagy a szigor, akkor elmennek. Nehéz az arany középút. Ha erőltetjük a B csapatnak / kis tier / a csatákat, hogy tanulják a taktikát stb. akkor sirnak mert kikapnak és nincs sikerük. Nem értik meg sokan, hogy egy csapatnak össze kell szokni. Sajna ezzel jár. Sok olyan ember jelentkezik klánokba akiknek nem is fontos a klán, csak legyen a nevük mellett valami.A klánokban van egy kemény mag, ők tolják a klán szekerét,majdnem minden este fent vannak, a többi kb. 50-60 ember " csak van ". Persze ha az inaktivitás miatt sorban küldjük el őket akkor meg mi vagyunk a rosszak. Jelentkeznek klánba, igérnek mindent, és másnap már nem jönnek fel este 7-től ts-re mert " minek". Holott tudja, hogy kötelező.
Sajnos ezen problémák miatt kell szigorúan megkövetelni azt a pár szabályt ami a klán normális működéséhez kell. Nézzétek meg! Azok a klánok a eredményesek akiknél hatalmas a követelmény és a fegyelem.
A klán szövetségről annyit, hogy össze kellene fogni a magyar klánoknak. Mi pl. csak magyar klánokkal kötünk szövetséget mert a külföldiek megbizhatatlanok. -
Glo #64575 Hókotróknál dolgozol?
-
Dean108 #64574 A jelenleg létező 50+ magyar klánból van legalább 1 olyan, aminek esetleg lenne olyan akadémiája, ahol el lehet lenni különösebb rendszeres aktivitás nélkül is?
Nekem pl. november, decemberben óriási munkahelyi hajtás várható (napi 10-12 óra meló), de addig is bármikor lehetnek már ilyen hetek.
Ha egy óriási hajtás után végre haza esek alig jut egy pici idő a családra, máris pihenni kell, hogy a következő napot is kibírjam.
Így én nem tudom egy klánnak sem garantálni a rendszeres aktivitást.
IF épp lazulás van a munkahelyen AND a családnál sincs különösebb program AND kipihent vagyok és ráérek THEN
Jövök szívesen és vagy random battle fejlődés vagy CW gyakorlás
ELSE
Még a duplázó (vagy 5-szöröző) köröket sem fogom tudni megcsinálni, nemhogy feljönni a TS-re.
END IF
Szóval van olyan klán, ahol van „vésztartalék” részleg is?
Ezek azok, akik akár hetekig eltűnnek, majd egyszer csak megint aktívak egy ideig, majd megint eltűnnek, stb….
-
ilsalon #64573 Át kell képezni őket. 100%-os mukit átképzel 20k pénzért, akkor 90%-os lesz.
Például azonban ám ha 100%-on hagyod és nem talnulod meg velük a másodlagos skillt, hanem nyomsz még pár csatát, akkor kilencven pár, agy akár száz százalékos is lehet a muki átkézés után. -
lammaer #64572 Ha átképzel egy embert egy másik tankra, akkor veszít vmennyit a képzettségeiből, kb így:
- ingyen átképzés (azonos tankt kategórián belül) -20%
- 20K credites átképzés -10%
- arannyal átképzés -0%
De ezt ki is irja átképzés közben, hogy a 3 opció milyen %-t hoz a végén.
Ha átképzés utána nem 100-as a legénység, akkor ugyanúgy fog felfele menni mint eddig.
Jó dolog viszont, ha volt másodlagos képzettséged (pl javítás/álcázás/tűzoltás) azok megmaradnak változás nélkül, csak addig nem fognak feljebb menni amig az alapképzettséggel megint el nem éred a 100%-ot.
-
Glo #64571 Tényleg, ha át´rakom a legénységet másik tankba 100%-rol, akkor 25%-ot vesztenek, azaz olyan mintha 75%-os legénységgel venném meg az új tankot. Ezt a 25% minuszt elvesztik, vagy csak akkor szünik meg, ha 100%-ra képzödnek az új tankban is? -
Redmaster #64570 Öcsémék a cod-ban meg wow-ban is megoldják a klánon belüli problémákat. Hogyha valakire sok a panasz mert pl bukó vagy kicsit (sokat) képzel magáról szólnak neki hogy jóember előbb mutass valamit talajon utánna legyen nagy a szád. Hogyha ezután is legénykedik akkor meg kidobják a picsába. Az meg nem érdekli őket hogy utána a 12 éves vérpistike mit magyaráz róluk. Úgyse lehet az olyanokkal értelmesen beszélni. A pletykákat meg leszarják mert a lényeg úgyis a meccs végén látszik meg a statisztikában.
Ott meg régen rossz hogyha a vezetők rosszul kommunikálnak vagy egyáltalán nem mivel nekik ez az egyik legfontosabb dolguk. Akkor arra van szükség hogy a csapat többi tagja rávilágítson a problémára hogy is kéne egy-egy meccset lejátszani. És arra is szükség van hogy a klánvezér vevő legyen az építő jellegű kritikára. Nem egyszer volt olyan Ogame-n hogy a "klánvezér" (fúj mennyire utálta ha így hívtuk :D) aki egyben az alapító is volt kitalálta hogy hogy is kéne nekiindulni a csatának aztán számolgattam én vagy más is egy kicsit hogy talán egy másik teknikával kisebb lenne a veszteség ezt le is beszéltük skypon és után volt hogy 2-3 napig a klán a szimulátorral számolta kifele hogy mit hogy kéne csinálni a legjobb végeredmény érdekében. És akkor Mondta a vezérünk hogy oké jó ötlet akkor ekkor és ekkor te ezzel a flottával te meg ezzel ekkor indulj el ide és akkor mentünk amikor kellett oda ahova kellett. Így lehetett az hogy nem egyszer voltunk a 10 legnagyobb csatában a győztes oldalon. -
SovereignXY #64569 90% körüli PZ4 legénységet érdemes átképezni VK-ra? Sokat buknak avyg...? -
R3nton #64568 Nálunk szerencsére jó a hangulat, de képtelenség területet fogni a nagy klánok ellen, állandóan gold ammoznak... -
brasco84 #64567 agilis tank, egész türhető armorral és HP-val, viszonyalg sokat bír.. persze nem Is 4 lövéseket :) az ágyúja ugyan szar, legalábbis a 34-85 nek jóval jobb volt, de játszható. már megvan az xp az IS re, még ki grindelem a T-43 at, hátha vmikor kell, aztán eladom a Kv-13 at.. kell a kredit :D -
ilsalon #64566 Igen, tényleg nagyon nehéz ez a klán dolog. Mivel külföldi klánnál még nem voltam és nem tudom ott hogy kezelik a problémákat, ezért csak az itteni dolgokat látom.
A legfőbb és leghiányosabb dolog a kommunikáció. A legtöbben már csak akkor szólnak egy problémáról, amikor annyi indulat van bennük, hogy csak fröcsögni tudnak. Ilyenkor már könnyen megy az anyád és a köcsög. Ebből nagyon nehezen lehet értelmes beszélgetést kanyarítani. És ez nem csak klánon belüli dolgokra igaz. Két klán is apróságokon balhézik, pletykákat kap fel, rossz hírt kelt. Pedig lehet, hogy csak pár percet kellene leülni és átbeszélni a dolgokat.
Vica-verza is igaz. Ha a vezetők rosszul kommunikálják a döntéseiket, nem osztják meg az információkat az szintén feszültséget szül, ami már indítja is a mások által leírt folyamatokat.
Az egymás ugratása és csata előtti heccelés sajnos Magyarországon vérig sértődést jelent és még a mentőben is ütlek, meg sosem beszélek többet veled kijelentéseket szül. Ezért nem is engedjük csatákban, hogy a köszönésen kívül bármit üzenjenek a játékosok.
Igen, nehéz klánt vezetni, de mindig reménykedem, hogy azért sikerül egy jó együttműködéssel tönkre verni az összes panzer, panzerny, panzorsky, stb. klánt, akik irígylésre méltóan sokan vannak A,B C, Z alklánokkal.
-
@Klánosdi:
Anno MUD-oztam, ott ismerkedtem meg először a "klán" fogalmával ... Ott alakítottunk is egyet, kifejezetten "funolásra" [CSOKI] (Ejj de szép magyar szó ...)
Utána BF-es koromban jött a következő, az is egy nagyon jó baráti társaságként indult, majd a komolyabb játékosok azért szép sikereket is értek el :) A hozzám hasonó kocagémerek is segíthetnek béha, golyófogóknak jók, de sajnos kevés időm van ahhoz játszani, hogy egy komoly klán igazán aktív tagja legyek ...
Ez fogott meg a WoT-ban ... minden hibája ellenére (Ami viszont van sz@rásig) az egyetlen olyan játék, ahol meg tudom azt csinálni, hogy 15-30 percre ülve a gép elé, megyek pár kört, aztán otthagyom ...
Itt is jól alakult a helyzet, sikerült megismerkednem játék közben pár jó arccal, majd mikor ezek a srácok alapítottak egy klánt, akkor oda meghívtak.
Béta végére annyira feb@szta az agyam ez a sz@r, hogy uninstall, és pár hónap szünet ... közben pár barátom, és munkatársam, akik kitartóbbak voltak, azok mesélték folyamatosan a dolgokat, ezért adtam még egy esélyt a játéknak ...
Megint telepítés - grindelés ezerrel, majd klán megint ... Sajnos belefutottunk abba, hogy a klántagok nagy része egyszerre több játékkal is játszott, így volt olyan, hogy hiába volt tele a mumble, nem jött össze elég ember egy companyhoz sem ...
Ezért az aktívabb WoT-osok csináltak egy másik klánt, és szépen átvonultunk oda ... Egyszerű fun klán vagyunk, ahol az abszolút elsődleges prioritás az a társaság ... T5-től felfelé van minden, a játékosok nagy része nem "oskolás", ergó megvan a hülyeség és a komolyság is ha kell ... Nincs 700 tag, többszáz T10-es dög és ilyenek. Ha vagyunk elegen akkor ugrunk, és megpróbálunk tanulni a hibáinkból. Nincs veszekedés, sok klántag IRL is ismeri egymást, majdhogynem demokrácia van ...
Mindenki úgy játszik, ahogy tud, azzal amivel tud, követi a kéréseket (Hála istennek odáig még nem jutottunk el hogy utasítani kelljen ...) ha jobb ötlete van felveti, de nincsennek rambók, egyszerűen minden f@sza ...
Ezzel csak az a gond, hogy ehhez kell egy bizonyos fokú érettség.
Ez a társaság a fő oka, hogy még mindig WoT-ozok ...
Sajnos egy ilyen tásaság megismeréséhez és összehozásához qrva nagy mák kell ...
Az lenne talán a legjobb, hogy sikerülne összehozni a hasonlóan gondolkodó társaságokat, és azokat összeboronálni ... pár kísérlet már elindult játékon belül, voltak ötletek ezzel kapcsolatban, reméljük jól sül el. -
Bakker nem is tudtam hogy te is ilyen nagy demokrata vagy :)
Mi is pont ezt csináljuk megfele szabályokra épülve. Annyi problem van hogy a magyar emberek vagy lusták vagy agyonvannak dolgoztatva, de az biztos hogy nem forumoznak, így a törvényhozás akadozik. Illetve a bírák se tudják pontosan pontról pontra a szabályzatot, minap pont én kezdeményeztem egy szabálysértési eljárást alaptalanul, de megkaptam érte a magamét :) -
ilsalon #64563 Előrébb kerül a listában. Tehát ha van tíz járányod, akkor az elsődleges lesz elől. ha többet is megjelölsz elsődlegesnek, akkor meg sorba rakja nagyjából tier szerint. -
A lista legelejére kerül, valamint ha sok tankod van, akkor tudsz úgy szűrni, hogy csak ezeket mutassa ... -
Sir Charles #64561 Azt tudja valaki. hogy annak mi értelme van, hogy a garázsban "Elsődleges tanknak" jelölheted meg az egyik járművet? -
Redmaster #64560 Amúgy nagyritkán lehet olyan klánokat találni ahol van összetartás. Én 3 évig Ogame-ztem (ez egy böngészőben játszós űrstratégia szerűség) és ott általában 7-10en voltunk és sose volt klánon belül semmilyen ellenségeskedés a létszám változás is csak azért volt mert nagyon időigényes volt a játék nem egyszer volt hogy hajnal 3-4-5 körül felkelt az egész klán azért hogy 1 csatát lejátszunk. Úgyhogy egy idő után inkább az emberek a való életet választották mert nem lehetett összeegyeztettni a játékot a mindennapokkal.
Igaz már nem tudom hogy mi van a klánnal mert amikor a magyar 4. szerveren másodikak lettünk onnantól gyanús dolgok kezdtek előfordulni amik a top 1 klánnak a malmára hajtotta a vizet a mi kárunkra. A top egy klánban amúgy olyan emberek voltak akik a többi szerveren adminok voltak meg olyan emberek akik durván szabályokat szegtek de őket ezért nem érte semmi atrocitás de minket a legkisebb gyanú miatt is elővettek. Engem például a játék egy 2 hónapos kényszerszabadság (nem volt gépem meg akkor még suliba jártam lehetetlen időbeosztással ezért vakáció módba tettem magam) óta szimplán nem enged be a játék.
Szóval tényleg lehet olyan klánt csinálni amibe az emberek nem csak azért vannak hogy utána 1 hónap múlva kilépjenek csak ahhoz a megfelelő embereknek a megfelelő helyen kell lenni és ne a saját érdekeit nézzék az emberek hanem a közösségét. Meg ne gondolja magáról az ember hogy őt maga az isten szarta közénk és úgy egy élhető világot lehet létrehozni.
-
Nazarov77 #64559 Nekem is ezt írja, 2 kódot tudtam szerezni, a 3. accountomnál már se a paypalt se a kártyát nem fogadta el. -
SovereignXY #64558 Jej de utálok Top tank lenni PZ4el vagy éppen M4el. Miért? Mert iylenkor ált Tier 3-4 esetleg még 2 light medium tankokkal vagyok együtt és vhogy mindig lemászárolja őket a többi én meg ott maradok esetleg másod harmad magammal és sok kicis sokra megy alapon aztán elkenik a számat :(( -
Gunslinger #64557 De, ehhez az egyhez. :-) -
lammaer #64556 Értem, de a kártya. Nem volt soha PPhez rendelve? -
Próbálkozni kell működik majd
-
Gunslinger #64554 Nem, tök szűz, egy haver PayPalja, aki fél éve nem is használta. A sajátomat már ellőttem.