418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Bee
    Segítek egy példán keresztül: T-54 alap átütése: 201. Golddal 330. Szerinted ha egy piros játékos 201-es pennel nem üt át szemből, akkor 330-cal sem fog? Ezt azért gondold át újra.
  • stoppos
    Az artyk nem tényezők, a TD-k miatt szinte csak a Rentilány sír, szóval marad a gódammó és a gódammónúbok. :)
  • Toweliee
    El lett mondva már logikusan. A kiegyensúlyozottság része a páncélzat is és az átütés nagysága is. A jól páncélozott járművek egyértelmű hátrányt szenvedtek, cserébe nem kaptak semmit. Az alacsony átütésű járgányokat általában jó mozgékonysággal kompenzálták, más értékből nem veszítettek. Most megnőtt a pen. Mit nem lehet ezen érteni?
  • ToCsEk
  • foxbat88fx
    hát ez elég gyengére sikeredett
  • ToCsEk
    nem tudom mi ez a sírás goldlőszer miatt
    most miért fáj az hogy azzal lő, hát tegye te is csinálhatod nem? DE hát akkor
    goldspam miatt már csak a goldspam miatti sírás a szánalom mint ami itt megy most is, de minden játékban ez megy, aki freetoplay játékban itemshopot használ (real moneyt költ játékra) az egy büdös gazdag nolifer geci itt ráadásul te is használhatod goldot bármikor ingyen
    hát én ezen csak röhögök :D legyen ez a legnagyobb gond a játékban hogy goldal lő, ha kokányfos botpiros tomató akkor arannyal sem lő át ha apvel se tud, továbbra sem értem miért fáj az mindenkinek hogy arannyal lő :D engem kurvára nem zavar, inkább az ha 1hitel és kiröhög nah ott legszívesebben átütném a monitort de nem anyázom le csak nyomok egy mosolygós smilet gg
    amúgy semmi másért nem használnak goldot csak statnövelés miatt több dmg hello szia goldammo cry off :D
  • Bee
    Erre a kérdésre csak Maala válaszolhat? :)
  • Pales27
    wot rejtély :D Leváló köpeny van rajta, belül pedig kemény fémmag. (amennyire én tudom :)
  • MuldR
    Ez milyen mod?
  • madmanic
    Hogy lehet, hogy végre kinyitottak a kisegítők és több a debil mint a szünetben??

15-15 nél VÉGIGNÉZIK AHOGY BEFOGLALNAK????

• bekescsaba
    Maala!

Megértettem a számomra kissé idealizált és kalandregények hőséhez illő világlátásodat, de mivel két teljesen más szempontból látjuk ezt a témát,nem kívánom tovább boxolni a levegőt.

Egy kérdés még utoljára feléd. Te szoktál használni aranylőszert, gondolva itt különösen az általad favorizált t54-re? Ha igen, milyen helyzetben?
  • Tono34
    Tegnap olyan csapatokban volt "szerencsém" lenni ahol az 600 wn6 már kiváló eredmény lett volna. Volt egy 3-as szakasz top tankként nem 500 a 3 értéke együtt.
    A legszebb egy 3 vagy 4k csatás 1 azaz egy wn6 értékkel.
  • Bee
    Na még egy játékos, mert megérdemli... 7,7k csata felett jár, nemsokára IS-7-et vezet. 124 átlagsebzése van, 33 WN8. Erre már nincsenek szavak...
  • Maala
    Mitől lesz subcaliber a subcaliber? A hüvelybe kisebb átmérőjű lövedéket raknak, vagy mi a fakk? Ez a legnagyobb WoT rejtély számomra, a HEAT-et legalább a magyar nevéből meg lehet fejteni.
  • Maala
    Vizsga előtt WoT? A pokolban égj el, ha átmész. :D
  • Lunki88
    TOG II-re érdemes a spall liner-t feltenni? Eddig gun rammer és venti van rajta, harmadiknak menne ez.
  • Bee
    Őt ajánlom szíves figyelmedbe.
    A Leopard 1-gyel 167 csatából 34,73% WR nagyon üt, szintén OP eredmény az E4-gyel a 866 csata 38,45% WR...
    Ő egy másik harcos, aki már elért T10-be 19.500 csata után, és kemény 245 átlagsebzéssel rendelkezik. De már van 9 (!!!) top gun medálja...
  • Maala
    Akkor másképp fogalmazok:

Számomra azért bosszantó a goldspam, mert a tudatosságot öli ki a játékból. Lepattannál AP-val abból a szögből? Kerüld meg, ha nem megy, keress más célpontot. Mibe kerül? Közben észben tartod azt a tankot, és ha másra figyel, megkínálod egy szeretetcsomaggal. Vagy kilövöd a supportot mellőle, és mögékerülsz. Állj ki, spameld a goldot, miközben te magad is bekapsz sebzéseket? Butaság.

Az egyszerűbb út a gold, ez tény, és talán sok esetben győzelemre vezet. Sok dologhoz vezetett már az egyszerűbb út használata, pl. az ész nélküli költekezés a takarékoskodással szemben. Ugye nem kell sorolnom? (Azért maradok ennél az ingame makrogazdaság témánál, mert azt már kifejtettem az előbb)

Persze, mert a játékot végülis győzelemre játsszák. A játék definíciójából fogva nem csak szórakoztat, de oktat, fejleszt is. Ha goldot használsz, nem fogsz fejlődni, csak szórakozni. (Random csatáknál maradva, CW más tészta, de ez is ki lett fejtve már máshol, ott van magas teljesítmény/befektett munka értékű "jutalom is".)

Lehet, nevetségesen hangzik, de engem ez nagyon irritál, és hogyha megtudnám, hogy teszem azt egy bankba bemenve az adott ügyintéző a WoT-ban goldot használ, akkor átmennék másik bankfiókba, mert le tudom szűrni, hogy milyen ember. Csak győzni akar, és fog is. De bután. Egészségére, és nem az én káromra.

És mivel sok ilyen goldspammer ember van a WoT-ban, ezért jogosan azt szűri le az ember, hogy "kint" is sok ilyesféle van. Persze ez életszerű, hisz az "életben" a győzelem a fontos, az a túlélés kulcsa. De ha csak ilyen, mindenféle fejlődés nélkül győzni akaró egyének élnének, akkor mi nemhogy WoTtal nem játszanánk, de még reneszánsz parókát sem hordanánk, mert egy kőbarlangban vernénk a vasat. Sem.

Ha az emberek már egy játékban is csak és kizárólag győzni akarnak, az szerintem szörnyű dolog. Elmosódik a határ a játék, és az élet közt. Itt lenne meg a lehetőség, hogy kísérletezgess, fejlődj, bármiféle következmény nélkül. És itt ne arra gondolj, hogy egy attól, hogy át tudsz ütni egy tankot, attól nem fogsz tudni jobban teljesülni az életben. Elég csak az előbb kifejtett gazdaságosságot kivetíteni az életre. Átgondolni, mit mire költesz, hosszútávon.

Na, ez elég messzire vezett. De engem ezért zavar a goldspam, mert belegondolok, hogy milyen ember az, aki csak golddal lő, és elszörnyedek. :D Persze lehet, azért gondolom mindezt, mert nekem a kutatás a fő feladatom, és ott a "győzelem" sok-sok vereség árán érhető csak el, így aztán nem érzek nagy világfájdalmat, ha rövidtávon szopó van.

Míg teszem azt valaki, aki hozzászokott, hogy csak győzelmeken keresztül jut előre, az mindent elkövet azért, hogy megtartsa ezt az összesített WR-t. :D

---

Amúgy nem panaszkodom, mióta betették a teljes XP-t a medálokért, szerintem még kevesebbet idegeskedem a WoT-on, mint előtte. Persze ha kilő az arty, akkor felhördülök, káromkodok, de ez gyorsan elillan. :D

Na bocsi az unalmas gondolatmenetért.

TL;DR: Noob goldspammer Jeff.
  • NoparaWot
    Másnak is halott a wotreplays.com ? Nem lehet bejelentkezni :(
  • NoparaWot
    Wááá nagyon izgalmas meccs volt - T34 tankász - még mindig remegek :D
    Vizsga előtt jó ómen egy ilyen meccs:D
  • akdestroyer
    szeretném a segítségeteket kérni, tudnátok mutatni pár nagyon idióta unikum játékost? 5% alatti hit ratio, 13k csata alatt 1k kill stb.
  • Bee
    Nem egyedül maradt, egy Obi 268 támogatta a töltésidő alatt. Nézd meg a videót, tanulságos (nekem hányingerem volt tőle). Komarin, basecamp, lőhetett a szigetre, majd mindkét irányba. Nem foglalkozott dupla bokorral, 15 méterrel, szóval nekem amatőrnek tűnt a csóka; mégis 10k felett sebzett.

@Ratgab: iskolaszünet volt december végén, így a saját keresettel nem rendelkező 10-16 éves korosztály kockulhatott a gép előtt. Nekik nem nehéz a grind, mivel rengeteg időt fordíthattak/fordíthatnak a játékra.
  • MightyKopiati
    A gold lőszert kéne alávetni a "wg logic" balancenak, tehát a lövedék űrméretével arányos a sebzés.

Ezen a logikán egy űrméret alatti lövedék sebzésének kisebbnek (fele kb. ) kéne lenni. Ergo lenne egy döntésed, hogy pattogtatsz, vagy átlövöd, de "alig sebzel", vagy megtanulod a weakspotokat és imádkozol.

HEAT mivel nem űrméret alatti, ezért arra pedig valami HE sebzés logika kéne, hogy sokkal valószínűbb hogy gyújt/modult/élőerőt sebez a tankon belül.

Am meg a mostani goldspam egyik oka még a pontossági növelése a 8.x updateben, amióta effektíve kevesebb gold fog mellé menni, ergo kevesebb a veszteség.

Múltkor elspammoltam a vk 36.01-el 10 goldot, a 88-assal, 25k profit. Nyertem, lehoztam a meccset.
  • Gyuszopapa
    Ebben minden igaz.
  • Bee
    Az E100 nagyon jó tank, de nem árt némi tapasztalat heavy tankokkal a használatához. Nagyon sok gyenge játékos használja, emiatt rossz a megítélése. A nagy cső penje 235, ami feltételezi a gyenge pontok ismeretét, a gold ammo-ja pedig HEAT, ehhez sem árt tapasztalat. Nem könnyű jól használni, de ha kitanulod, nagyon élvezetes köröket futhatsz vele.
    A hasát rejteni kell, könnyű belőni; artysafe helyeket pedig meg kell tanulnod, nyílt mezőn hamar elfüstöl. Az FV TD elé még rejtett pocakkal sem érdemes kiállni, HESH-el ugyan nem üti át a tornyot, de a 400-as sebzés mellé árukapcsolással viszi a töltődet-lövészedet-parancsnokodat is.
  • FosTalicskaa
    "Mindenki tudja, hogy mekkora TD ellenes vagyok, de azt garantálom, hogy egy noob nem fog jól játszani a wt e-100-al.

Nagyon nehéz vele játszani."

Hihetetlen, ezt is megértük hogy a medkirály R3nton ősasszony beismeri hogy nem egyszerű td-zni és ezt egy olyan td-re mondja ráadásul ami 3k felett sebez egyetlen tárral, hihetetlenül pontos és tornya van... lol.

Egészen biztos vagyok benne, hogy ha a foch 155 és obj 268 is a garázsodban állna kb ugyanezeket írnád le azokra is.
  • Simulacrum
    Meglepne, ha én azt mondanám, hogy a jó játékért játszom és nem a győzelemért? Komolyan mondom, ha egy vesztes csata után az első háromban vagyok sebzésben és xp-ben, akkor én azt a kört élveztem és letojom, hogy vesztettünk.

Pont most gondolkoztam azon, hogy kár, hogy a normál csatát nem lehet kikapcsolni és csak az ütközetet meghagyni. Állítom, hogy ezerszer jobb winrátát hozok az ütközetekben. Egyszerűen azért, mert a két bázisos játékban nagyon sokszor nem lehet visszaérni védeni, ha a csapattársak elhullottak az egyik oldalon, míg ha csak egy bázis van, akkor nincs ilyen probléma.

Volt már olyan, aki próbálta megfogalmazni a WoT sikerességi főtanácsait? Most hirtelen 3 pontban megoldottam:
    1. Ismerd a tankokat (gyenge pontok, sebesség, tűzerő)
    2. Ismerd a térképeket
    3. Légy türelmes
    És ez az utolsó a legfontosabb. Ha ezt be tudnám tartani mindig, akkor sokkal jobb játékos lehetnék, de sajnos visz a lendület a legtöbb gyors tankomban. :)
  • stoppos
    Nekem amúgy csak akkor idegesítő, ha nem esik le elsőre, hogy golddal lő és azt hiszem, hogy mákja volt, vagy jól célzott. Lehet fel kék tennem a goldammo figyelőt.
  • Simulacrum
    Szerinted, ha az én full papír Centurionomra végig golddal lő az STA, akkor másra biztos visszavált AP-re? Na ne már!

Természetesen tudom, hogy WG nem fogja visszavenni az aranylőszert, de ahogy írták itt talán az némi javulást eredményezne, ha korlátoznák a vihető mennyiség számát.
    Én két dolog miatt "sírok" csak, elsőként természetesen az arty-k, aztán ez. De ez ilyen muszáj sírni valami miatt dolog, szóval mindezek ellenére imádom ezt a játékot és elég nehéz olyat tennie a WG-nek, amiért abbahagynám. :)
  • bekescsaba
    Szerintem mindkettőnknek igaza van' ezért lesz ez meddő vita. Értem, hogy a goldspam a játékot öli meg a játékból, mivel a goldspam jelentősen csökkenti azon játékosok túlélési esélyét, akik a heavy tankjukat jól használva egy sima ap lövést kivédenének, de igazam van nekem is abban, hogy a legtöbb ember mindent meg fog tenni azért, hogy győzzön, s ebben benne van a gold használata is. Senki sem állította, hogy noob lennél kedves Maala. Átfogalmazom a kijelentésemet. Tehát véleményem szerint az a noob, aki korlátjait felismerve nem használ goldot olyan szituációkban, ahol a sima ap lőszerrel a helyzet megoldhahatlan lenne. Ez így elfogadható?

Kérdésem feléd Vandaal. Ha az a Churchill a te csapatodban lett volna, és a goldspamjával megnyomorítja az ellen legjobb játékosát, ezzel nagyban elősegítve csapata győzelmét, akkokrmás lenne a leányzó fekvése, nem?

Minden viszonylagos. Az alap hozzállásom nem változott ebben a témában.Mindenki tegbyen meg mindent a csapata, s egyben saját győzelméért, s ha ehhez aranyat kell használnia, tegye azt.
  • Lunki88
    Na épp ez az hogy mostanában elszaporodtak az artyk és mindenhol azt látom hogy rácuppannak az E100-ra...
  • Maala
    Ha okosan játszol vele, az FV TD-n, és az artykon kívül nem kell félned senkitől. Hogy hogyan játssz vele okosan? #283180
  • Maala
    Én az Obj 263-ra leszek kíváncsi, hogy mire lesz képes az a rohamTD. Persze biztos szopó lesz az artyk miatt néha, de páncélban szerintem a legdurvább lesz mind közül... Csak lennék már túl a mai és holnapi vizsgán, aztán haladhatnék picit szórakoztatóipar fronton is. :D
  • Kronos79
    Az ilyen szuperképességű kölköket én sem komáltam.

A célzásról ilyen formában igazad van. Én inkább úgy értettem, hogy CS-ben ha bárhol eltalálod az ellenfelet az sebez. WoT-ban meg nem mindenhol sebez.
  • Lunki88
    Az E100-ról mi a véleményetek? Mindenhol azt olvasom hogy a saját (és főként a csapata érdekében) ne vegye meg mert sok rutin kell hozzá. :) Akkor 2 ezer csatával után gondolom nekem se kéne. :D
  • Maala
    Azért ha lebontod, 4 napod volt elérni 1 nemzettel kifejleszteni egy T6-os tankot, és megvenni, mindegyiket fél áron. Plusz, még el is kezdhetted húzni utána a 100k XP-t. Ráadásul decemberben 50k dmg után +prém nap járt, ami 16-ai event kezdettel azt feltételezi, hogy végig prémiumja volt az egyednek az event alatt (januárig az event miatt, januárban meg már elkezdte befejezni az orosz, német, amcsi ágakat, amiket először elkezdett).

Még ebben a kevéssé hatékony lebontásban is könnyű, mert most sok szabadideje volt az embereknek. Szerintem a nagy részük még meg sem szerezte, szenved a japán-kínai ággal.
  • JeffDunham
    Gyerekek akartok röhögni? Ezt a csatát nézzétek meg! Ilyen csapattal mentem be, és ami a végén történt, beillett volna egy Benny Hill show-ba is.

REPLAY

• R3nton
    Mindenki tudja, hogy mekkora TD ellenes vagyok, de azt garantálom, hogy egy noob nem fog jól játszani a wt e-100-al.

Nagyon nehéz vele játszani. Viszont tényleg durva dolgokat lehet vele művelni. De azt pl felejtsd el, hogy beállsz vele egy bokorba. Azonnal felspotolnak és kilőnek a picsába. Mindig fedezékben kell lenni, vagy szikla vagy ház.

Fárasztó vele a játék hosszútávon, pl egy t57 heavy sztem sokkal inkább noobfriendly. Nekem jobban is tetszik.

Az igazán noob TD-k a foch155 meg az obj268, gyorsak jó páncéllal, jó camoval, lefordulásszák és legyorsulják a lassabb medeket. Na ez a 2 ami nooboknak való.

A wt e-100 nehéz tank, ebből kiindulva az fv183 is az.

Nekem 1500 felett van a wn7, és nem tuok jól játszani a wt-vel.

• ratgab
    Aki nem tud sebezni, meg amőba az szerény véleményem szerint nem tud a mostani eventben sem IS6-ot szerezni. Azért nem olyan könnyű az.
  • Maala
    Azért annyiban nincs igazad, hogy egy WTE100 egy tárral 3,36k-t képes sebezni
    táagbam, 10k dmg-hez 3 tár kell legalább. Ha ezt a két újratöltést úgy teszi meg (nem néztem a videót), hogy egyedül maradt, akkor az az ellen hibája is nagyrészt. És ettől lesz ez nagy egyéni teljesítmény. A gold ellenére is.