banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Maala
    Akkor másképp fogalmazok:

Számomra azért bosszantó a goldspam, mert a tudatosságot öli ki a játékból. Lepattannál AP-val abból a szögből? Kerüld meg, ha nem megy, keress más célpontot. Mibe kerül? Közben észben tartod azt a tankot, és ha másra figyel, megkínálod egy szeretetcsomaggal. Vagy kilövöd a supportot mellőle, és mögékerülsz. Állj ki, spameld a goldot, miközben te magad is bekapsz sebzéseket? Butaság.

Az egyszerűbb út a gold, ez tény, és talán sok esetben győzelemre vezet. Sok dologhoz vezetett már az egyszerűbb út használata, pl. az ész nélküli költekezés a takarékoskodással szemben. Ugye nem kell sorolnom? (Azért maradok ennél az ingame makrogazdaság témánál, mert azt már kifejtettem az előbb)

Persze, mert a játékot végülis győzelemre játsszák. A játék definíciójából fogva nem csak szórakoztat, de oktat, fejleszt is. Ha goldot használsz, nem fogsz fejlődni, csak szórakozni. (Random csatáknál maradva, CW más tészta, de ez is ki lett fejtve már máshol, ott van magas teljesítmény/befektett munka értékű "jutalom is".)

Lehet, nevetségesen hangzik, de engem ez nagyon irritál, és hogyha megtudnám, hogy teszem azt egy bankba bemenve az adott ügyintéző a WoT-ban goldot használ, akkor átmennék másik bankfiókba, mert le tudom szűrni, hogy milyen ember. Csak győzni akar, és fog is. De bután. Egészségére, és nem az én káromra.

És mivel sok ilyen goldspammer ember van a WoT-ban, ezért jogosan azt szűri le az ember, hogy "kint" is sok ilyesféle van. Persze ez életszerű, hisz az "életben" a győzelem a fontos, az a túlélés kulcsa. De ha csak ilyen, mindenféle fejlődés nélkül győzni akaró egyének élnének, akkor mi nemhogy WoTtal nem játszanánk, de még reneszánsz parókát sem hordanánk, mert egy kőbarlangban vernénk a vasat. Sem.

Ha az emberek már egy játékban is csak és kizárólag győzni akarnak, az szerintem szörnyű dolog. Elmosódik a határ a játék, és az élet közt. Itt lenne meg a lehetőség, hogy kísérletezgess, fejlődj, bármiféle következmény nélkül. És itt ne arra gondolj, hogy egy attól, hogy át tudsz ütni egy tankot, attól nem fogsz tudni jobban teljesülni az életben. Elég csak az előbb kifejtett gazdaságosságot kivetíteni az életre. Átgondolni, mit mire költesz, hosszútávon.

Na, ez elég messzire vezett. De engem ezért zavar a goldspam, mert belegondolok, hogy milyen ember az, aki csak golddal lő, és elszörnyedek. :D Persze lehet, azért gondolom mindezt, mert nekem a kutatás a fő feladatom, és ott a "győzelem" sok-sok vereség árán érhető csak el, így aztán nem érzek nagy világfájdalmat, ha rövidtávon szopó van.

Míg teszem azt valaki, aki hozzászokott, hogy csak győzelmeken keresztül jut előre, az mindent elkövet azért, hogy megtartsa ezt az összesített WR-t. :D

---

Amúgy nem panaszkodom, mióta betették a teljes XP-t a medálokért, szerintem még kevesebbet idegeskedem a WoT-on, mint előtte. Persze ha kilő az arty, akkor felhördülök, káromkodok, de ez gyorsan elillan. :D

Na bocsi az unalmas gondolatmenetért.

TL;DR: Noob goldspammer Jeff.