418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Én a legtöbbször még a tipikus kempelös pályákon is rá tudom venni a népet, hogy támadjunk... csak elöl kell menni, és beírni, hogy:
"krvára nincs kedvem 15 percig itt lesni a Tigrisemmel, mert más tankokat is húzni szeretnék még, úgyhogy vagy jöttök velem, vagy megyek egyedül, és akkor kempelhettek egy heavy tank minuszban"
Kempovnyikán az oldalbakerülésre az esetek nagy részében rá tudok venni 4-5 társat, hogy jöjjön velem, föleg ha az elsö 1-3 helyen vagyok a Tigrisemmel. És általában be is daráljuk a másik csapatot, akik kempingezést választják a játék helyett.
"Ekkora pozitív kisugárzással nem veszíthetünk" (Csodabogár) -
A támadók az amerikai polgárháború óta hátrányban vannak a védőkkel szemben, persze a túlerő ezt sokszor átdolgozta már a történelem folyamán. De itt 15 vs 15 van, mégha a balance néha nem is csillog fényesen, ami ugye első eset ... -
Tegnap akartalak keresni benneteket, mert én is a Stugomat húzom éppen, de aztán megjött cimborám és IS este lett :)
@malystryx: Hali! :)
HE vs AP - 7,5 vs 10,5 témához ... Én először a 10,5-est fejlesztettem ki mind PZ4-hez, mind STUG-hoz ... mindkétszer megbántam ... nekem valahogy jobban fekszik a 7,5-ös ...
Valamit T29 tulajokat kérdeznék: Tényleg egy atombunker az a szar? Mert vagy csítert láttunk tegnap, vagy nekem is kell egy T29 ...
Abbey-n elindultunk az egyik szárnyon páran ... a kiscsapat: 2 Ferdi, 1 JagdPanther, 1 IS 100-as ágyúval (Haverom) és én T43-85-össel ... beleszaladtunk egy T29-esbe ... kapta is az ívet szépen, egészen addig amíg le nem ment 3%-ra ... itt jött a meglepi ... 3%-on legalább 1 percig lőtte mindenki ... és utánna adta meg magát ... Csak nekem volt 5 találatom ... (Nem rikosé, és hullt lőttem ...)
Ezt akkor most hogy sikerült?
És egy kérdés a T43 tulakjokhoz... tegnap cseten már kérdeztem ...
2 napja vagyok T43 tulaj, és nem felhőtlen a boldogságom ... létezik az hogy ha bármi eltalál akkor az azonnali modul és crew sebzést okoz?
T34-85-el volt ilyen néha ... ezzel viszont állandó ... Tegnap elrobogott mellettem egy Leo, és kilőtte a gunneremet meg az ammo rack-et ... (És a horribilis javítási számlát már nem is említem ... Az IS és a SU152 közösen nem kerül annyiba mint ez a szar ...)
Ráadásul a T44 még rosszabb állítólag ... igaz ez? Vagy csak nekem tűnik soknak, mert eddig nem találkoztam még ennyi modul sérüléssel, gakorlatilag semmin ... -
spiczi91 #10975 Azért akad rá példa. Nem gyakori, azt aláírom, de azért vannak olyan csatak amikor 2-3 meginduló ember el tudja húzni a csapat több mint a felét az pedig rendszerint egy jó tüzérséggel elég a győzelemhez. -
weissewolfe #10974 Randomban nincs taktika.Valamerre megindul egy heavy és jó esetben 2-3an mennek utána,de a többi meg gubbaszt a susnyásban.
Vagy a másik fele,hogy megindul az egész brigád az ellenség bázisa felé egy úton,azok meg egy másikon a mi bázisunkra,és már meg is szívtuk. -
crossy104 #10973 Nekem is van IS3-am, sajna még 25 ezer xp kell a brutál ágyúhoz. A 122-es löveggel kisérleteztem, IS4-re lőttem automata célzással Ap-vel, és meglepetésemre kinyirtam.Minden lövésem kb. 30%-ot kapott le róla.Vicc, hogy Ő meg alig tudott sebezni.Négy lövéssel kinyirtam.Utána meg szokás szerint az arty-k engem.Viszont tegnap egy Panzer 4-es egy lövéssel leszedett 100%-ról 15%-ra.Csak pislogtam miközben égett a tankom.Gondolom azóta a kiscsávó erre veri otthon.Azóta vettem tüzoltó készüléket.Mellesleg ez az álcázási dolog a peccs után rettenetes.Mindenki táborozik, az arty-k meg vihognak.Szégyenlem magam, de holnap én is veszek egy grillsütőt, mert IS3-al tegnap prémen is alig tudtam keresni.Kb.40 csatából ötöt nyertem a sok eke csapattárs miatt. -
spiczi91 #10972 Elég nagy részben a játékosok hülyesége. Általában ha egy csapat képes kicsit is együtt dolgozni és nagy erővel megindulni(nem 2-3 tank), akkor meg szokták verni a kempelőket. Bár a kamu rendszer hülyesége nehezíti a támadók dolgát tény és való, de a legtöbb még mindig a játékosokon megy el. -
TDantes #10971 Mégis miért a játék hibája? Eddig is ez ment sokszor. Arról tényleg nem a fejlesztők tehetnek, ha valaki nem meri bekoszolni a tankját, ehelyett beül a bokorba, és két faszverés között várja, hogy történjen végre valami... -
weissewolfe #10970 Én úgy vettem észre,h a HE csak akkor ér valamit,ha olyan tankra lősz,aminek vastagabb a páncélja,mint az ágyúd átütő képessége AP-vel.
A rövid 10,5-ös pl. AP-vel szerintem szart sem ér,de HE-vel elég brutál tud lenni.. -
Ebben nincs igazad (kempelés), nem a játékosok hülyék hanem sajnos a játék ennek a harcmodornak kedvez jelenleg. A támadók igen nagy hátrányba kerültek ami szerintem igy egy szutyok. -
spiczi91 #10968 Csak 1-2%t sebez, de az AP meg lepattogna/riksázna, úgyhogy a nagyvadak ellen kis tankkal szigorúan HE malac kell. -
TDantes #10967 Nem s tudom. Panaszkodtok megint erre, arra, hogy szar a balance( jó néha tényleg az, de egyébként jó az) hogy kampel-nek, (amiről meg nem a készítők tehetnek, hogy hülyék a játékosok) , hogy lő a bokor, na erről tehetnek, de majd kijavítják.
A lag-olás, és akadás, talán megszűnik ha vissza költözünk Európába.
De egyébként, nekem nincs bajom jelen formájában a játékkal. A legtöbb tankkal, egész jól tudok haladni.
Persze, sok mindent kell még javítani, meg hozzák már be végre, a francos E-szériát, meg a klán rendszert, meg még ígértek valamilyen másféle játékmódokat, emlékszem(bár nem tudom mégis milyen játékmódok lehetnek még???)
Amit én gondnak látok, az az idő. Mert az idő csak telik, az emberek türelme meg fogy. Haladni kéne a fejlesztéssel, és akkor fasza lenne. -
malystryx #10966 Nekem a HE lőszer nem jött be ezidáig, pedig én is viszek magammal a PzIV-el is, meg van egy T34-em is. Hiába találom el őket, max. 1-2% megy csak le. Bár az sem mindegy melyik részre kellene célozni. Hol a leghatásosabb? -
lammaer #10965 Akkor legközelebb előbb lánctalp, utána az oldala :) -
lammaer #10964 Azé vicces nem, visszasírunk egy bugot (a távolban teleportáló tankok)... minősiti a fejlesztőket a WoTban...
(a camo fixen amúgy dolgoznak, nem marad igy. Bár lehet visszasírjuk ezt :) ) -
malystryx #10963 Akkor amikor eltaláltam, akkor még oldalt volt, aztán fordult rám.. -
lammaer #10962 Ferdi, gondolom szemből (mert ki tudott lőni :) )
80%-ról 67% az rengeteg.
Na most menj el lottózni, mert ekkora szerencsével esélyes vagy minimum egy 4-es találatra :)
Egyhamar nem lesz még egy ilyen élményed, nekem az IS3-as 122-ese is úgy pattog le róla ahogy kell (szerencsére mindig csomagolok HE lőszert is, pont a ferdiknek meg az IS4-eseknek). -
meglatjuk kezdenek valamit vele vagy sem -
malystryx #10960 Húú de gyorsak voltatok, így tökéletes, köszönöm szépen :) -
Így van, egy nagy kempelés lett az egész. Ugye mivel a motor régen olyan volt hogy nem volt biztonságos távolra lövöldözni így jó kis csaták voltak, most meg a nagy semmi. -
malystryx #10958 Igen, ez van fenn most nekem is, nagyon olcsó volt, de sajna HE nem jár hozzá :-/
Tegnap viszont belesebeztem egy Ferdibe, amit eddig 1 tankkal sem sikerült, 80%-ról 67-re lőttem. Aztán megláttam a a fényt az alagút végén :-) Ház mögül kiszedett, hozzáteszem... -
Ja, megelőztél, így pontosabb. :) -
Az L határozza meg a csőhosszt, minél nagyobb a szám, annál hosszabb. -
7,5cm L/70 = a löveg 75mm-es, a hossza meg 70x az átmérője, azaz ez a hosszabb mivel a 48 az ugye 48 x az átmérője (7,5 x 48cm) -
malystryx #10954 Köszi a válaszokat, mihelyt meglesz az xp, ki is fejlesztem őket. Ha jól láttam a 88-as ágyú az új toronnyal tehető fel, de az upgr. torony nem egy nagy előrelépés, inkább vissza. Annyi, hogy 1 cm-el vastagabb a torony elülső páncélja, és drasztikusan lassabb lesz. Bár lassan heavy tankoknál járok, ne várjak már 52-es toronyforgási sebességet :-)
Honnan látom ebből, hogy ez hosszú vagy rövid cső?
7.5 cm KwK 42 L/70
7.5 cm KwK 40 L/48
Ezekre lennék kíváncsi, hogy mik ezek a jelölések. Ha valaki tudna erről linket adni, megköszönném. -
lammaer #10953 Tegnap Tono-val Stug/PZIV párossal toltuk, mindketten 105-össel, HE-vel.
Stugnál (és Hetzernél) én azok közé tartozok akik esküsznek rá, mivel az esetek többbségében ugye nagyok közé rak, és hiába találod el őket sniperrel 100 méterről, az AP lepattan róluk. A HE viszont még a mini maust is sebzi, ergó nem vagy haszontalan, ráadásul az "új" camo "rendszer" miatt megengedheted hogy as zádba másszon a célpont, tehát a pontatlanság nem akkora probléma.
A sok dühöngés után elhatároztam, lelki egészségem megóvása és a szivroham elkerülése végett kihasználom amig a camo rendszer ilyen "jó", és ahelyett hogy őrjöngenék miatta, beállok a sorba.
Mondjuk max 4 percig birom ha nem történik semmi, utána leszarom, azt bemegyek. Max annyit szoktam csinálni, hogy bokortól bokorig szaladok, hiszen megállás után ugye egyből érvényesül az álcázás hatása, nincs 5 sec várakozás, és az emberek többsége nem lő be a bokorba, még akkor se ha látja hogy ott tűntem el :)
ui: nem lehet hogy éppen a klingon tech tree-t implementálják az oroszok? -
Persze ertheto a camp szaros Tigrincsel kilottem egy tankot +3 talalat, premiummal 184xp meg 8800cr lol -
Jelen formaban egy vicc a game sajnos... mindenki bokorban kampel:( az artyk meg lovoldoznek , hat ez kurva izgalmas........ ne is menjen livera mert nagy bukta lenne nekik, mert ezert egy ruppot nem fizetnek, de valszeg meg ingyen is necces... -
Most vettem egy ilyet én is, jó móka :-)
Nekem tetszik a tire VIII-as kis ágyú hozzá, bár nem üt nagyot az tény de piszkálgatni nagyon jó mert gyorsan tölt és nagyon kemény átütése van, IS-Tigris ellen általában nincs lepattanó, simán átviszi, asszem 167 a penetrationja míg a nagy 88-as lövegé csak 132. Igaz hogy egy lövés az IS-nek 5%.ot vesz le csak sajnos. -
Mivel az egyik WoT-os oldal ahol szkinek is voltak bezárt, ezért ITT egy másik. -
shoop-da-whoop
-
Adjunktus #10947 " És a tier 9 nél mi a helyzet(JT) ott ez nem érvényesül..
Mondjuk jön is hozzá 1 kis tápolás. "
Én valahol lemaradtam.Milyen tápolás?:O -
Adjunktus #10946 Hát igazából sniperkedni a 75mm L/70 a legjobb.A 88mm L/56 középhatótávolságú löveg,valamivel kissebb penetrationnal,lassabb reloaddal és valamivel pontatlanabb is,viszont nagyobbat sebez.A 105mm szánalmas csonkot még soha nem használtam.Rettenetesen idétlen.
Ettől függetlenül sokan esküdöznek rá,és lehet,hogy jó is,de csak HE gránáttal.
Én a 88-ast használtam.Úgy is hozzá kell szoknod,mert majd a Tigris is azt használja. -
nagypite #10945 Ha jó mókát akarsz, vegyél egy stug-ot hosszú 75-el búj be jó helyen lévő bokorba és iszonyatosan lehet vele irtani. Ha jön egy is4 és nem tudod átlőni a font páncélját insta track-elhető mert olyan gyorsan lő. Jó pár olyan menetem volt, mikor az összes 38db lőszert kilőtem belőle. Ja és vegyél hozzá camot + optikát + rammert -
lammaer #10944 Nincsenek csodák... kevés kivételtől eltekintve az ágyúk vagy
- nagyot sebeznek, de lassúak és viszonylag pontatlanok
- pontosak, gyorsak, de keveset sebeznek
Alapvetően T4-T5-ig érdemes olyan ágyút feltenni ami HE-vel nagyot üt (tipikusan a nagy átmérőjű ágyúk). -
Renegade #10943 középtávig 10,5-es, de ehez csak HE lőszer
távolra 8.8, javadalmazás pedig lehet az, amit beállít -
malystryx #10942 Szép jó estét Mindenkinek!
Engem is elragadott a tankok iránti imádat, egy kedves barátom mutatta meg nekem :))
Dummyboy mérgezett meg, egy alkalommal átszaladtam hozzá, megmutatta és megtetszett. Párocskáink nagy örömére :D Én is inkább a nyugdíjas játékstílus iránti képviseletet gazdagítom. Nálam is vannak gyerekek, és emiatt elég nehéz itt lenni. De igyekszem. Kezdő játékos vagyok, és nem akartam sok értelmetlen kérdést feltenni, ezért végigolvastam a közel 11 ezer hozzászólást. Köszi a sok építő jellegű tanácsot, meg mindent amiből sokat tudhattam meg.
Engem nem érdekel az arty dolog, vagy folyamatosan mozgok, vagy bebújok valahova, de így is sokszor kiszedtek már... Aztán kipróbáltam én is, az orosz ág nem nagyon jött be, de az amcsi T57 (ha jól emlékszem) egyből bejött, meccsenként 3-5 kill között. Ja, és nem magamnak gyűjtöm a skalpot, hanem a társakat segítem.
A scoutolás még az elején bejött főleg az A20-al, amikor is belerongyolok az arty-ba, és még bele is lövök. De legalább kiszedtem 1-et. :)) Aztán meguntam, hogy általában már az ellen bázisa előtt kilőttek így eladtam őket a PzIII-al együtt. Vettem egy PZIV-et, az elejéán nem voltam megelégedve vele abszolút, de kitartottam mellette, és fullosan meg jó ágyúval már volt 5 killem is vele. A legnagyobb élményem, a havas pályán találkoztam egy IS4-el, mindenki elbújt, én meg bátran nekimentem (ez a bajom, hogy mindennek fejjel megyek) és sikerült 60%-ig leszednem, aztán egy KT kiszedett hátulról :-S
Csalódott voltam... Mindegy a lényeg, hogy elvagyok vele mint a befőtt.
Viszont az egyedüli fenntartásom az, hogy rengetegszer nem látom a mellettem vagy az előttem elhaladó tankokat, csak mikor már lő... De sokszor még azt sem. Csak jön a semmiből a bogyó.. Pedig a PZ 3 és 4-es tankok is messzebb látnak mint egy a20...
Jó hogy nagyobb balance-okba rak, mert a nagyokba harapni jó kis jövedelem :)
Most szeretnék kérdezni egyet. Még nem volt ekkora tankom (VK3601), most vettem. Milyen ágyút rakjak rá ha távolról szeretnék vele operálni, és milyet ha közelről?
Bár az upgradelt torony még nincs meg, de engedett egy 8-as szintű ágyút elég jó penetration-al, de kicsi sebzéssel. A cső sem olyan hosszú mint a PZIV-en a 6-os szintű ágyúnak (bocsi az elnevezések nem mennek).
Elnézést a hosszú irományért csak gondoltam leírom a tapasztalataimat, és a véleményemet. Legközelebb rövidebb leszek. Jó játékot Mindenkinek!
~M~
-
lammaer #10941 Aimbot. Csak tudnám mit lehet ezen aimbotolni? Ez nem CS, hogy a fejlövés megöl, plusz mivel az ágyú szór, van benne elég nagy véletlenség. Sok hülye, azt se tudja miről szól a bot :) -
Pz38? Biztos spenótot evett.
Apropó, USA M2 ellen mentem, kb. hasonló 10,5es ágyúnk volt, és bár levittem 2%ra (lol), ő lőtt ki engem. :) Szóval az amcsi bigyó kütyükkel, nekem is volt, de gyorsabban tölt. -
Renegade #10939 remélem ezeket kiszűrik majd valahogy