418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Adjunktus #16948 "Amennyiben meg tudja különböztetni a kettőt egymástól. :)"
Azért az Amcsik"betanuló"csatáik után már meg tudták különböztetni őket.
Sokszor előfordult(pont a napokban láttam egy dok.filmet,Yenki harckocsi pk.-k visszaemlékezéseivel telerakva),hogyha tisztába voltak vele,hogy szemben Pantherek vannak,akkor bőszen nekiálltak átkarolni,megkerülni stb.De nem feltétlenül menekültek!Még a KT-k ellenében inkább behátráltak és sírdogáltak a légierőnek.
Az ég tele volt szövi gépekkel.Felderítő jelentésekből azért már sokszor tudták,hogy mire is számíthatnak.
Nem véletlenül volt cenzúrázva a támadások előtti eligazításokon a"Tigris"szó!:D -
TDantes #16947 Na most is, négy lövést adtam le. Egyik se ért semmit. Neki bezzeg az összes lövése, szét lőtt, kész ennyi, lesz vagy mínusz 18 ezer credit az eredmény.
-
TDantes #16946 Na ja. Azért érdekes, mert múlt héten, KT-vel két IS4-et lőttem ki. Lazán. Most meg vk45-el minden csatában van ellenben egy-két IS4, de semmi. Legfeljebb a lánctalpukat szedem le, és vagy tíz lövésből kettő sebzi őket. Ezekben valami elhárító energia pajzsuk van komolyan mondom. -
A háború végére igencsak megfogyatkozott a rutinos,veterán harckocsizó állomány.A Németek örültek,ha egyáltalán találtak valakit akit be tudtak ültetni a gépekbe.Azok is csak gyorstalpalón végeztek.
Emmm... azért valahogy mégis inkább a harckocsihiány okozott gondok első sorban, és nem a harckocsizók hiánya. Legalábbis nekem ez jött le például Számvéber könyveiből...
Azonkívül ott van még az"elrettentési"tényező is.Minden féle fajta náció bátrabban nekiment egy Panther-nek mint egy KT-nek.
Amennyiben meg tudja különböztetni a kettőt egymástól. :)
Sok visszaemlékezésben térnek ki arra, hogy minden német harckocsi "Tigris" volt a nyugati fronton, ami általános probléma volt az ellenséges erőkkel kapcsolatos jelentéseknél. -
Meg kell várni, míg valamelyik dombon bekapcsolja az antigravi meghajtóit, és föléd lebeg. Na akkor kell alulról hasbalőni. :D -
Néha nincs, és akkor működhet Baldrick rettentően zseniális és furfangos terve.
-
Csatlakozom, sztem is kicsi. -
Hat, hull, valahol hatul, alul, lezeres megoldassal celozva, teliholdkor :) -
Azert ne felejtsd el, hogy van arty is a jatekban, a kis kompaniankat egy busz vagy pinokkio letorli a fold szinerol :) -
TDantes #16939 Én inkább azt nem értem, az IS4-ről mi a szent szarért pattan le minden lövés? Nem igaz, hogy akárhol lövöm meg, lepattan. Hol a bánatba kell ezt el találni? -
Adjunktus #16938 Azért egy nagyon fontos dolgot mindannyian kihagytok,folyamatosan,az ilyen-"mit lett volna érdemesebb gyártani.Meg melyiket mire használták,mire volt jó."-vitákból.
Nevezetesen a humán erőforrást.
A háború végére igencsak megfogyatkozott a rutinos,veterán harckocsizó állomány.A Németek örültek,ha egyáltalán találtak valakit akit be tudtak ültetni a gépekbe.Azok is csak gyorstalpalón végeztek.
Tehát nem csak az volt a gond,hogy most mit is kéne gyártani,hanem az is,hogy kiket ültessünk bele.
És az akkorra már szarrá bombázott ipar lehetőségeiről meg kapacitásáról nem is beszéltünk.
Ezen az alapon nem lett volna nagy előrelépés a sok Panther a kevesebb KT ellenében.
Azonkívül ott van még az"elrettentési"tényező is.Minden féle fajta náció bátrabban nekiment egy Panther-nek mint egy KT-nek.
U.I.:A Német lövegek sebzése kicsi!Ha 3millió bejegyzés készül ebben a témában,ami az ellenkezőjét próbálja számomra bebizonyítani,akkor sem fog sikerülni! -
Jaja. Pontosan, ahogy a game is beteszi. Nagy ritkán látni PzIIL-ből, sűrűbben PzIII-ból, de maximum 1-1 db csatánként. Ez így szerintem jó. :)
-
Ha pedig már előhoztad a 88-as löveget, akkor ahhoz is hozzátenném, hogy szerintem a WoTban nagyon alul van értékelve. Az egész világ a német 88as lövegektől rettegett, de itt valahogy semmi erejük nincs. Miért? Mert nem a saját koruknak megfelelő környezetben kell harcolniuk.
Szvsz ez nagy részt a WoT két alapfelfogásából ered. Az egyik a hp alapú sebzés, a másik a "counter-strike harckocsikkal" felfogás. Ez játékmechanikai kérdés, a top tiert pedig úgy lőtték be, hogy ott legyen a Maus, az E-100, a JSz-7-es és így tovább. Ekkor meg máris elérkeztünk a korábban említett Tier-besorolás problémához.
A játék koncepciója ilyen lett, kész. Ebben a koncepcióban viszont tény, hogy a 88mm-es már nem feltétlenül olyan minden felett álló dolog. Én akkor már azt is felhoznám, hogy a 75mm-es L/100-as miért lett ilyen szánalmasan gyenge, holott effektíve lelépi a 88mm L/71-et, és ha elkészül (ismét: ha...), akkor az kisebb mérnöki csoda lett volna.
Félre ne érts, én sem azt mondom, hogy akkor legyenek csak 1941-es tankok egymás ellen (csúnya baj lenne akkor német oldalon), és egy valódi harcban még a háború végén is szerepeltek PzII-PzIII egységek,
Mármint standard Pz II. / Pz III.? Ez biztos? Én valami olyasmire emlékszem, hogy Pz. II. már 1942-ben is legfeljebb hátországi (rendfenntartózi / gerilla-vadász) feladatkörben szerepelt, a Pz.III. kényszerűségből valóban volt kis számban még a keleti fronton 1944 végén / 1945 elején, de elenyésző számban. A frontról a javítóműhelyekbe került alvázak pedig legtöbbször már vagy valami másként kerültek ki (pl. Marder II.) vagy nem is harcjárműként folytatták az életüket (pl. lőszerszállító páncélos). -
Énis azon agyalok, hogy SW után az orosz ágat kellen kivásárolni, mert erősebbek a nehéz tankok. ezzel csak az a baj, hogy én a német tankok miatt játszok a játékkal. szeretek gyönyörködni bennük játék közben 
azért SW után letesztelem a ruszkikat, de véglegesben csakis németeket választom. hiába no, szeretem a veszteseket... -
HuffnagelSteve #16934 Te srácok. Mi a rák kiegészítőket tegyek ilyenekre, hogy T20, Panther? Álcaháló van rajtuk mert én nem szeretek velük előrerongyolni, inkább turu-turu-háturu osztom az áldást sunyi paraszt módon :)
Szóval mi menjen rájuk? Esetleg más és más kell a kettőre? -
Nyugi. Többre jó. Nem rosszak a német tankok.
Pl. a mocsaras pályán beállsz a MAUSoddal egy pontra a körben, melléd áll közvetlenül kettő a használhatatlan VK3001 szériából, és két PZIII/IV zárja a kört, miközben "odasuhan" egy Hetzer közétek, majd és elkezd foglalni. A büdös életben nem lövik ki, mert kicsi, és simán nyertek.
Még hogy nem jók a német tankok!? Pfff ... :D -
Én is sokat filóztam, hogy SW után mire költsek majd. A Maus alapból musthave tank nekem, illetve a KT még ilyen. Mármint általában, ha II.Vh-ról beszélünk. De itt ebben a játékban vagy IS7 lesz, vagy pedig T54.
Az E100-ra még kíváncsi leszek, de ha ilyen nyomi lesz a német ág a release-kor is, akkor hagyom, és orosz tankokkal megyek majd. -
Nekem sikerult belenyulnom a joba, vegig nemet agon szoptam es most, hogy megvan a Maus, orommel tapasztaltam, hogy a leggyengebb t10-es tankom nekem lett ;) Az igazi hatranya az, hogy mig az IS-7 a mozgekonysagaval es remek panceljaval igazi segitsege a csapatnak, a Maus arra jo, hogy a tobbiek megbujnak mogotte, es 19-el csapatunk egy uton elore. De sajnos meg szembol is eleg sok tank siman atuti, egy-az-egyben meg csak-csak megallja a helyet, de miota az uj mediumok megjottek, teljesen hasznalhatatlan lett. Kellene a mozgekonysag, hogy partiban tudjon maradni, de ahogy most all, meg a 3200 hpjaval is csak arra jo, hogy ne az ertekesebb tarsakat lojek. Mar varom a wipeot, mint a messiast, es azonnal IS-7 vagy T30 + valami 10-es medium lesz az uj valasztas, mert igy csak a -20-as koroket gyartom vele. -
Vagyis azért csak egyoldalúan tekinted a történelmed...
-
Ez rendben is van, és teljesen rendben van az érvelésed is. :) De továbbra is azt mondom, hogy a Maus nem egy kategória. Igen, kijöhetett volna ez is meg az is előbb, de nem jött ki. Tehát csak olyasmit érdemes összehasonlítani, ami ténylegesen elkészült.
Ha pedig már előhoztad a 88-as löveget, akkor ahhoz is hozzátenném, hogy szerintem a WoTban nagyon alul van értékelve. Az egész világ a német 88as lövegektől rettegett, de itt valahogy semmi erejük nincs. Miért? Mert nem a saját koruknak megfelelő környezetben kell harcolniuk.
Félre ne érts, én sem azt mondom, hogy akkor legyenek csak 1941-es tankok egymás ellen (csúnya baj lenne akkor német oldalon), és egy valódi harcban még a háború végén is szerepeltek PzII-PzIII egységek, tehát ilyen alapon a játék balance rendszere nekem megfelelő és jó.
A hibát a kis térképekben, és ehhez mérten az egyenlőtlen szereposztásban látom. Az új patch óta van az, hogy egy sima Tigris nagyjából korabeli csatába kerül be, T34, T34-85, KV, KV3, stb közé. Ahol erős ugyan, de nem legyőzhetetlen. Ez így nekem tökéletes. Sajnos a nagy Tierben egyenlőtlennek érzem az erőviszonyokat. -
weissewolfe #16928 Mindkét oldalnak voltak jó és rossz húzásai.(Kirívóan sikeres és kevésbé sikeres összecsapásai)
De ha az össz veszteséget nézzük a két oldalon,szerintem elárul valamit.
Persze beleszámít a jól kiképzett legénység,és a jó taktika is.De egyik sem ér semmit,ha egy rakás ócskavasban ülnek. 1943 Prohorovka?
"Hermann Hoth vezérezredes 4. páncéloshadseregének részét képezte, a Paul Hausser SS-Obergruppenführer parancsnoksága alatt harcoló II. SS-páncéloshadtest az 1943 nyarán zajló kurszki csatában.
A II. SS-páncéloshadtest az 1. Leibstandarte SS Adolf Hitler a 2. Das Reich és a 3. Totenkopf elit páncélgránátos hadosztályokból állt.
A páncéloshadtest örökre beírta magát a hadtörténelembe az 1943. július 12-én és 13-án Prohorovkánál lezajlott ütközetben tanúsított rettenthetetlen helytállásával. A kétnapos küzdelemben háromszáz SS páncélos közel hatszáz szovjet harckocsival vívott kíméletlen harcot, melynek eredményeként több mint négyszáz ellenséges páncélost semmisítettek meg, vagy tettek ideiglenesen harcképtelenné. Az SS csapatok veszteségei a kilencven darab páncélost sem érték el, és ráadásul ennek a mennyiségnek a döntő többsége kisebb-nagyobb javítások után újra hadrafogható volt. A teljesen megsemmisült SS páncélosok száma még a harminc darabot sem tette ki. " -
Hehe. Még mindig 500 goldot adnak. :) -
Hm, ma délután elő is kotrom. :)
-
TDantes #16925 Én nem mondtam, hogy a Királytigris a legjobb lett volna.
Csak épp, a Tigrisnél a negatívumoknál mindig előjön, hogy lassú, nehézkes, ez szar benne, az szar benne.
Majd, leírják azt is, hogy 1941-ben a KV-k milyen faszák voltak, szemben a PzIII-asokkal, és PzIV-esekkel.
De egyrészt, a KV-k nehéz tankok voltak, naná hogy erősebbek voltak a közepes tankoknál. Másrészt, a KV-k is lassú, nagy randa dögök voltak. Főleg a KV-2. Akkora tornya volt mint egy ház. Jó, hogy erős meg masszív, de marha könnyű célpont lehetett, azzal az óriás toronnyal. (az más kérdés, hogy a német tankok nem tudták átütni)
De nem leszólni akartam, hanem csak megjegyeztem, hogy nem szokták kihangsúlyozni a KV-k hátrányait.
-
Wlanseraf #16924 Amcsi ág már más lesz...
Ez így reggelre jól esett:D megvadult a 3001P-m :D
-
Én például nem értem, miért rajong sok szerző a KV-szériáért.
Mondjuk lehet némi köze ahhoz, hogy 1941-ben a KV-1 volt valószínűleg a világ legjobb harckocsija? :)
Merthogy a KV-2-őt nem ütötték át a PzIII-asok és korai PzIV-esek, bezzeg annak a 152 milis ágyúja...ja. Igen. Csak épp a KV-2 egy lassú tetű, úgy mozog mint egy döglött lajhár, eltúlzott minden tekintetben, a tornya baromi nagy, és nagy célpontot nyújt. Ugyancsak egy elcseszett konstrukciónak tartom, aminek csak a vastag páncélzata és erős fegyvere volt a viszonylag jó.
Azért ezt nem értem. A KT a világ legjobb harckocsija volt a maga idejében (én akkor is a Panther Aus. G. és Aus. F mellé tenném ezt a kijelentést), de a KV-2, amely a maga idejében ugyanazt tudta, mint a KT, meg emiatt leszólandó?
A német "párti" weboldalakon hosszasan lehet olvasgatni a nagyszerű német parancsnokok sikeres akcióiról, sokszor a túlerő ellenében elért nagy győzelmeikről. Wittmant sehol sem lehet kihagyni, a Viller-Bocage-i harcérintkezést pláne.
A szovjet "párti" weboldalakon ugyanez pepitában, csak a KV-1, KV-2, T-34, JSz harckocsiparancsnokok sikereiről lehet tájékozódni. Annyi előnye persze van ezeknek az oldalaknak, hogy Wittman-ról biztos többen hallottak, mint mondjuk Kolobanov-ról (akinek a KV-1-esén 135 találatot számoltak össze, és ebből egy sem ütötte át a páncélzatot), és kevés "nyugati" oldalon emlékeznek meg arról, hogy egyetlen KV-2 hogy tartóztatta fel a teljes 6. Panzer Hadtestet 1941 június 23.-24.-én.
Mindkettőnél igaz, hogy a "másik" oldalt általában csak szegről-végről veszik át, és ritkán ismerik el az érdemeiket (ahogy a "nyugati" oldalak a 88mm-es L/71-es páncélátütéséről áradoznak, az orosz oldalak a JSz 122mm-es ágyújáról)...
Valahol a kettő közötti arany középutat kellene már csak megtalálni... :) -
Tudod mi kéne? Ennyi. És máris más a leányzó fekvése ...
Aztán a többivel úgy bűvészkednek, ahogy akarnak, de legalább alacsonyabb tierje miatt a német tankok max. tier 10 felett lennének sokkal! gyengébbek, és az oroszok/amerikaiak/franciák úgy űberelhetnék a saját háború utáni dolgaikat, ahogy akarnák.
-
TDantes #16921 A KT-vel egy baj van, de ezt már párszor megbeszéltük. Gyakorlatilag van egy nagy lyuk a tornyon, amire páncél helyett ,kartonpapír került. Igen, a lövegpajzs. Ha ez nem lenne, akkor bátran szembeszállhatna az IS3-asokkal, vagy T32-esekkel. Így is szembeszállhat, csak épp jelenleg egy ötös tier-ű tank és megszívatja szemből.
Egy ötös tier-ű tank, mikor lövi át az IS3-at szemből? (költői kérdés)
Hát ez van, és ezen nem is fognak változtatni.
Amúgy, ha már ott tartunk, hogy jó vagy rossz volt-e a Királytigris. Én például nem értem, miért rajong sok szerző a KV-szériáért. Merthogy a KV-2-őt nem ütötték át a PzIII-asok és korai PzIV-esek, bezzeg annak a 152 milis ágyúja...ja. Igen. Csak épp a KV-2 egy lassú tetű, úgy mozog mint egy döglött lajhár, eltúlzott minden tekintetben, a tornya baromi nagy, és nagy célpontot nyújt.
Ugyancsak egy elcseszett konstrukciónak tartom, aminek csak a vastag páncélzata és erős fegyvere volt a viszonylag jó. -
Pont most olvastam én is BF.hu-n ... Ami a vicc ... megvettem a BFBC2-t, meg a Vietnamot ... belépek a játékba, Vietnam izzít, első kör, lespawnolok ...
Mi lőtt ki először? ... T-54 ... Fasza ... -
Egy német T9-es tankkal szemben olyan orosz-amerikai T9-es tankot állít, amely 3-4 évvel későbbi terv, ergo modernebb.
Especiel melyikre gondolsz? :)
A VK4502(P) például 88mm L/71mm-es löveggel volt tervezve, ekkor a 105mm-es löveg még nem merült fel, pláne nem a 128mm-es Pak44/KwK44. Valahogy ez mégse zavar senkit, csak az, hogy a JSz-4 II.Vh utáni harckocsi...
De nézzük a mediumokat, a Panther II. nem valósult ugyebár meg, a teknő elkészült, a Panther II. féle Schmalturm nem. 10,5cm-es KwK45 pedig még a kanyarban sem volt. A játékban mégis van.
Szóval azért ne legyünk már igazságtalanok.
Oké, zavaró a KT elleni JSz-3 és T30? Semmi gond, de akkor legyen zavaró a KT tornyába szerelhető 10,5cm-es KwK45 és KwK46 is!
Amikor a Maus elkészült, akkor azzal a 128mm-es löveggel és azzal a páncélzattal nem lett volna ellenfele a harctéren (a légierőt most vegyük ki). Itt a játékban viszont sehol nincs az a rettegett tűzerő, hiszen vele szemben 1948-as tankok állnak nagyobb lövegekkel.
A Maus ugyanúgy kísérleti jármű volt, mint az amerikai T28/T95, a brit Tortoise vagy a szovjet JSz-4. Kis mennyiségben azok is megjelenhetett volna a harctéren 1945-ben, ha szükséges.
Nem kívánom a KT és a többi német harcjármű érdemeit csorbítani, de azért maradjunk a realitásoknál, és ne lássunk bele olyasmit, ami nem volt reális. Azért nem kerültek a hadszíntérre a T28-hoz és a Tortoise-hoz vagy a JSz-3-hoz hasonló szörnyek, mert már nem volt szükség rájuk a háború azon állapotában.
Angol-amerikai szakemberek megmondták, hogy a KT technológiailag a II.Vh legjobb tankja volt, és modern technikával még ma is megállná a helyét.
Valószínűleg nem a hajtásláncát és a futóművét dicsértek, hanem az ágyúját és az optikáját. :)
Azt sem árt figyelembe venni, hogy a háború után valahogy még sem a KT lett a követendő példa, hanem a Panther.
Az, hogy a mai harckocsik egy része tömegre és méretre a KT-hoz ér fel, nem a KT idő előttiségét dicséri, ahogy az is költői túlzás, hogy a KT megállná a helyét "modern technológiával". Gyakorlatilag minden téren más utat választottak, senki se használ átlapolt futógörgőket, a páncélzata semmilyen téren nem felel meg a mai elvárásoknak (érdemes csak a teknő orrát megnézni, a mai harckocsik teknője inkább a T-44 és a JSz-3 teknőjére hasonlítanak, és nem a KT-éra), a torony kialakítása sem hasonlít a mai bevett megoldásokhoz, stb...
A WoTban ezzel szemben tényleg nevetség tárgya, ráadásul szerintem kicsi is lett, nem érezni annak sem a 88 tonnáját.
A méretarány és a tömeg sajnos tényleg nincs jól reprezentálva a WoT-ban, az utóbbi még magyarázható az játékengine gyenge fizika-rendszerével, de az előbbi még azzal sem... -
Ha akartok játszani tigrissel sok sherman ellen akkor 1 napra tegyétek fel a bf1942-őt, ugyanis most szombaton előszőr, lehet utoljára nagy parti lesz, jelentkezni itt kell. -
HuffnagelSteve #16917 Az a 15 vs. 50 lehet, hogy kevés is lenne
. Az ámedikaiak maguk számoltak úgy, hogy 1 Tigris kilövéséhez 8db sörmanó kell. Éppen valamelyik nap néztem a Dolfika titokos csudafegyvereiről szóló filmet és abban említették amikor a Mouse szintű tankokról beszéltek.
-
feriboi #16916 Annyit még elfelejtettem: a blitzkrieg nem a légifölényre épült, hanem a kombinált szárazföldi ÉS légitámadásra, nem összekeverendő a kettő. A megerősített harcállásokról, vagy erődökről meg csak annyit hogy: Eben Emael, itt a németek bemutatták hogyan kell lerohanni egy bunkert ami mélységében nem megfelelő védelemmel bír. Mellékesen itt fektették le az ejtőernyős rajtaütés alapjait. A német katonai doktrínában támadást ellentámadás követ, de ehhez iszonyatos hátország kellett, na ez nem volt meg. Kurszkot felesleges behozni, mivel ott az idővel kellett pont versenyezni ( utánpótlás, erősítés ), nem pedig a megerősített harcálláspontokkal, vagy bunkerekkel. -
Cifu, én értem, hogy te mire akartál kilyukadni tegnap. Igazából egyet is értek veled, csak a Tier besorolással nagy probléma, hogy valótlan helyzetet tükröz. Egy német T9-es tankkal szemben olyan orosz-amerikai T9-es tankot állít, amely 3-4 évvel későbbi terv, ergo modernebb. Amikor a Maus elkészült, akkor azzal a 128mm-es löveggel és azzal a páncélzattal nem lett volna ellenfele a harctéren (a légierőt most vegyük ki). Itt a játékban viszont sehol nincs az a rettegett tűzerő, hiszen vele szemben 1948-as tankok állnak nagyobb lövegekkel.
Vagy itt van a KT. Angol-amerikai szakemberek megmondták, hogy a KT technológiailag a II.Vh legjobb tankja volt, és modern technikával még ma is megállná a helyét. A WoTban ezzel szemben tényleg nevetség tárgya, ráadásul szerintem kicsi is lett, nem érezni annak sem a 88 tonnáját.
Szóval én arra gondoltam, hogy a Tierekkel lehetne variálni valahogy, hogy aki reálisabb csatákat akar, az is megkapja. És igen, én is szívesen részt vennék egy 15 KT vs 50 Sherman csatában, mert azt abszolúte reálisnak érezném a számok alapján.
-
feriboi #16914 Azért ezzel a magányos Panther védtelen kijelentéssel vigyázz, annyira nem teljesen igaz. Ernst Barkmann 1944.július 27-én, saját erőktől elvágva lőtt ki 12 harckocsit, sérült tankja ellenére. ( A harckocsit a szóismétlés elkerülése végett használtam ) Nem kötekedésképpen, csak miheztartás végett
.
-
Érdekesek ezek a jókör - rosszkör dolgok ... Mostanában keveset WoT-ozok, de a T44 miatt minden nap belépek ...
Eddig az összes tankom közül a T44-re a legjellemzőbb, hogy vagy nagyon szar köröm van, és az elején kilőnek (Főleg mikor top tier battleba kerülök és mindenki kempel ... Én meg megunom, elindulok scoutolni és tuti abba a bokorba szaladok bele, amiben az IS7 IS4 Object704 vagy ISU ül ...) vagy pedig qrvajó ... Köztes állapot nincs ...
Sajnos akkor a legrosszabb, mikor 6+ db T8-T9 Medium van ... akkor tuti a bukta ... Múltkor egy totál nyerhető csatában voltunk így: 5 db T44, 1 T54, 1 T23 és egy Pershing ...
Ellennél főként heavyk és TD-k ... De valahogy Tierben mi álltunk jobban, tehát nem csak IS7 és IS4-esek voltak szemben ...
Megkérdeztem "Wolfpack"? Mindenki nyomta az Affirmative-et, a T54 a Follow me-t, majd 2 T44-essel elkezdtük követni ... a többi medium pedig a szélrózsa minden irányába ...
Jó kis meccs volt, 1 killje lett a végére az egész csapatunknak, kiszedtünk egy IS4-est, de a megérkező társaságuk kiszedegetett bennünket ... -
HuffnagelSteve #16912 Ez egyértelmű. Én is szoktam menni olyan köröket, hogy legszívesebben seggberúgnám saját magamat. De itt két busz volt, a másik buszosnak 5 vagy 6 killje lett ez a jóember meg sokat mondok ha hármat lőtt az egész meccsen. Persze dumálni azt tudott, hogy mindenki balfasz meg ki mit csináljon, merre menjen. Szó mi szó lehet csak szar napja volt de szerintem szimplán balfasz volt a csóka. -
Ezen az oldalon is ugyanazok az értékek szerepelnek, amiket én ismertem.
Ehh... direkt le is írtam, hogy GvA felsorol több forrást is (2. hivatkozás!!!), majd a legkisebb értékűt rakta be a táblázatba, indoklás nélkül. Pont ez a nagy kérdés, hogy oké, Hogg és Ian V. könyvei kissé talán túloztak az 1000m/s torkolati sebességgel, de négy másik könyv három szerzőpárostól (Devey, Andrew; Spielberger, Walter J. illetve Senger und Etterlin, Ferdinand Maria) ellenben 920m/s-t ad meg - ő aztán lazán mégis a 845m/s-t írja be a táblázatba!
Az Object 703-tól nem is kell annyira félned, az az IS-3. :)
Jogos, Object 704-re gondoltam persze :) -
Bármilyen megerősített lokális ellenállási pontot, ami ha rossz helyen van, érdemesebb inkább idővel szétzúzni, mint kerülgetni, mielőtt bajt csinál.
Ezek szétzúzására viszont aligha páncéltörő ágyúkkal felszerelt harckocsikra van szükség, hanem inkább a StuG III.-hoz és a Brummbar-hez hasonló rohamlövegekre.
A Blitzkrieg alatt a németeket a légierejük vitte előre, de a háború ezen szakaszában már elveszítették a légifölényt.
Hát ezzel azért szerintem Guderian és pár másik német parancsnok aligha értett volna egyet. :D
Olvasmányaim alapján a németek nagyon is jó hasznát vették a nehézpáncélosaiknak a magyarországi ellentámadások során.
Ha olvastad Számvéber könyveit és meghallgattad az előadásait, azért azt is látni lehetett, hogy krónikus harckocsihiánytól szenvedtek a német (és többek között a magyar) erők is. Kényszer szülte megoldások miatt kerültek harckocsizó egységekhez StuG III. rohamlövegek például.
Ha azt vesszük, hogy egy KT-ért kb. 2,5 Panther volt gyártható, azt hiszem nem kell ecsetelni, hogy mennyivel jobb helyzetben lettek volna a Tavaszi Ébredés alatt a német és magyar erők, ha a KT-k helyett ilyen arányban több Panther-el rendelkeznek. A KT harcértéke ugyanis messze nem 2,5x a Pantherének...
Nem azt mondom, hogy abban a helyzetben a Tiger volt az ideális megoldás, de nehéz mást elképzelni a helyére.
A KT helyére? A Panther pedig tökéletesen elképzelhető lett volna. Megoldva a krónikus harckocsihiány (ha Hitler felismeri az E-széria szükségességét...), a KT fogyasztásából adódó probléma (majdnem 2x annyit evett egy KT, mint egy Panther!) és így tovább...
A Jagdpanther a németek szerint is alkalmatlan volt pl. rohamlövegnek.
Figyelembe véve, hogy páncélvadász volt, ez nem túl meglepő kijelentés. :)
Páncélvadásznak viszont a legjobb volt a II.Vh alatt. -
Nézd, mindenkinek van szarf meccse. Én - mivel fáradt voltam és nagyon be akartam fejezni, de a dupla xpt nem mulasztanám el - a tigrissel és a ktvel három akkorát bénáztam, mintha három évesként vettem volna egy accot, amihez van egy tigris és egy kt. Aztán miután három meccs, nulla győzelem, zéró siker, a tigrissel nyomtam egy 4 killes kört, amely hozott egy valag xpt, és vagy 50k creditet.