418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• feriboi
    ja tévesztem, mint mindig
  • spiczi91
    KV nem volt rossz tank, akárcsak a T26, csak az éppen 41re elavult. T34et nem kell emlegetnem, bár ha jól tudom az amcsi tervek alapján készült.
  • Mor3llo
    Treblinka más volt
  • WaseK
    Treblinka más volt...
  • feriboi
    hopsz nem treblinka, most sasoltam le a jegyet, hanem kubinka. soz mégegyszer
  • feriboi
    Treblinkát is érdemes megsasolni, ott még láthat ez ember igazi Maust, hülye terepfestéssel. De az a harckocsizók Mekkája. Meddig tart még ez a 500 gold/d mutatvány?
  • Svenhassel
    Münster-ben van egy harckocsi múzeum bár ott még sajna nem jártam de ami késik nem múlik.
    http://www.panzermuseum-munster.de/
    Meg ha jól tudom Drezdában van Német hadtörténeti múzeum.
  • Tono34
    Nem zavar a téma, sőt :) Jöhet még, én nagyon élvezem.
  • WaseK
    Az első és a másik két kép egy adott tankról készült?
    Ugye az elsőn még több futógörgő(így hívják?) megvolt...

Illetve átlőtték az ágyúcsövet? Első és harmadik képen látszik, vagy az gyári lyuk?
  • lammaer
    Ez jó tipp, az ilyen offot szeretjük. Régóta tervezek már egy németországi körutat, akkor ezt mindenképpen beteszem :)

Vannak jó haditechnikaával kapcsolatos műzeumok is amit érdemes még megnézni?
  • weissewolfe
    "műszaki zsákutca" :D
  • Cukii
    Cifu inkább ezt olvasgatom, mint valaki által belinkelt képet, hogy most hűűű 2000xp-t tudtam összeszedni duplázva, meg ilyen-olyan tankot lőttem ki egy lövéssel. Vagy a másik...ennek ellenkezője, hogy így szar a Kt- meg, hogy mért tudják kilőni szemből stb.

Megmondom őszintén általában a te post-od meg davidbog és zoltang-ét olvasgatom szívesen, rajtatok látszik, hogy vágjátok. Ja meg persze Sas-t a sok aktuális dologért. No meg Jegest a rendhagyó humoráért:)))))
  • Svenhassel
    Nem írtam, hogy pont ez nem hiteles, csak, hogy vigyázni kell az ilyenekkel. De ahogy látom elég tájékozott vagy, hogy ezeket kiszűrd :)
    Egyébként szerintem (ez csak magánvélemény) itt nem a KV-2-t kellene dícsérni hanem a személyzetet. Mert ezzel a műszaki zsákutcával ilyet produkálni nem semmi teljesítmény. Gondolok arra, hogy ezt a 152mm-s löveget nem 1 perc megtölteni a különálló robbanófej és hajtótöltet és ezek súlya miatt, illetve a torony forgatása sem egyszerű feladat a rossz csapágyazás miatt ugye.

Azt meg nem tagadom, hogy sokszor az egyszerűbb, technikailag nem annyira "fejlett" de nagy számban gyártható stb. eszközök hatékonyabbak. (lásd oroszok)
  • [NST]Cifu
    Bocs csak valamelyik hsz-edben pont valami orosz példát olvastam.

Igen, a KV-2-re és a KV-1-re. Amennyiben ezek hitelessége megkérdőjelezhető, légy oly kedves homályosíts fel. Amennyire lehet, szoktam ügyelni arra, hogy ne dőljek be valami "fanboy" szórakozásának, de persze én is tévedhetek. A KV-2-es eset azonban a német oldalról is dokumentált, a végén 6db 88mm-es találat kellett neki, amíg elcsendesült... (ennyit arról, hogy egyetlen találat elég egy harckocsi harcképtelenné tételéhez):

Az meg, hogy veszélyesek voltak a német sugárhajtású illetve egyéb kísérleti gépek egyszerűen arra vezethető vissza, hogy nem volt elég idejük tesztelni stb. De ha belegondolsz akkor ők kevesebb idő alatt hoztak össze egy sugárhajtású repülőt, mint manapság egy modellfrissítést egy autótípusnál.

Pont ezt írtam, hogy a különbség főleg az, hogy amíg a németek kénytelenek voltak minden arra alkalmas gépet bevetni, a szövetségeseket nem hajtotta a tatár, a rendelkezésre álló eszközökkel is végre tudták hajtani a feladatot.

Ha valaki zavar a sok OFF, szóljon, és átterelem a témát a II.Vh topicba, kicsit elszaladt a téma...
  • Svenhassel
    De arra gondolok :) Igen, harcjárművek nem nagyon vannak már csak repülők, meg a rakéták illetve az U-boot. Én édesapámmal, szinte egész nap ott voltunk de még így sem sikerült átnézni az egészet :D
  • spiczi91
    a KT legnagyobb baja, hogy illékony anyagból van a motorja...
  • balika95
    off:
    #16990 Svenhassel arra a Deutsches Museum-ra gondolsz, ami Münchenben van?
    Én voltam ott, és elképesztő nagy élmény volt,nem csak az, hogy a kettévágott u-boot-ot meg lehet nézni, de egyszerűen a múzeum elrendezése is tökéletes, ötletes,ha jól emlékszem harcjárművek nincsenek benne (lehet rosszul emlékszem, de úgy 1 éve amikor voltam, akkor már 3 részre volt szedve, és én csak a fő részben voltam, amely münchen belvárosában van) egész egyszerűen azért éri meg elmenn, mert nem olyan mint egy szokásos múzeum, hogy bemutatja mi volt, de azt is megmutatja a múzeum , hogy hogyan készül a bányászattól kezdve a cnc-s megmunkáláson át bemutatja a végterméket is, de közben vannak bányajáratok a föld alatt, cnc-s műhely, meg ilyen nyalánkságok :)
    mi úgy 5 órán keresztül nézelődtünk ott, nekem 1 óra volt amíg a v-1-est meg a 109-est néztem :)
    egyébként, aki arra jár szerintem ha teheti mindenképpen nézze meg, nem fog csalódni szerintem
    on

ebbe a melyik nemzet volt mennyire overpowered a valóságban, és melyik mennyire overpowered a játékban:
    -szerintem ha ügyes az ember akkor szinte mindegy mivel van(láttam már hogy valaki kt-vel szedte szét az is-3-ast, ugyanezt fordítva is)

-a véleményem szerint, a legjobb megoldás az lenne, hogy ami most van különbség a tankok között ezt már túl sokkal ne növeljék

-az elfogadhatónak tartaném, hogy minden tierben, a 3 nemzet tankjai mind másban legyenek kiemelkedőek pl: Kt-legyen 2000hp-vel+kegyetlen páncélzat, az is-3-ason erős az ágyú mint a bitang+gyenge páncél a gyorsasággal kompenzál, a t-32 pedig olyan mindenes :)
  • [NST]Cifu
    Pedig hidd el, ha az ember utánanéz a dolgoknak, sok téren találkozik szembe orosz tudósok, orosz mérnökök eredményeivel. Csak pár szemezet:

Ha utánanéz valaki az F-117A történetének, azt fogja találni, hogy a lopakodó koncepció bizony egy szovjet matematikus fejéből pattant ki, bizonyos Pjotr Ufimcsevéből.

A rakétatechnológia terén szovjet barátaink csúnyán rávertek a nyugatra az 1970-es években, mert amíg a Saturn V. hatalmas hidrogén-oxigén hajtóműveihez hasonlót nem sikerült anno összehozniuk, ma az oroszokat (és az ukránokat) tekintik e téren élenjárónak. Az amerikai Atlas V. hordozórakétának az első fokozat orosz RD-180, példának okáért...

A szuperkavitáció terén laza 30 évnyi előnyben voltak, mikor 1977-ben rendszeresítették a VA-111 szupekavitációs torpedót, ami több, mint 200 csomós sebességre képes (a hagyományos torpedók végsebessége 45-50 csomó körüli).

Az űrhajózás területén ott van a Szojuz űrhajó, eléggé sikeresnek tekinthető a maga módján, ahogy az R-7 hordozórakéta család is. Az előbbi immár 40 éve, utóbbi több, mint 60 éve szolgál...

De lehetne még sorolni azért elég hosszan az eredményeiket...

Szóval aki azt állítja, hogy az oroszok/szovjetek nem értek el semmit maguktól, az bizony keményen téved...
  • malystryx
    Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék. A KV tankomra szerettem, volna venni egy ventilation kiegészítőt, de drágább lett valamiért... Megnéztem megint, és class 3 volt utánaírva. Egy sima AT-1-nél meg class 1 50 ezerért... A JP-re meg class 2-t lehet feltenni 150k creditért.. A kérdésem pedig az lenne, hogy mi határozza meg ezt a 3 osztályt, és egyáltalán miért van 3 osztály, hogy működik ez?
  • Svenhassel
    "Igen, mert én csak az orosz/szovjet "propagandát" olvasom, mi?"
    Bocs csak valamelyik hsz-edben pont valami orosz példát olvastam.

Azért a meteort szerintem ne hasonlítsuk az Me 262-vel :)
    Az meg, hogy veszélyesek voltak a német sugárhajtású illetve egyéb kísérleti gépek egyszerűen arra vezethető vissza, hogy nem volt elég idejük tesztelni stb. De ha belegondolsz akkor ők kevesebb idő alatt hoztak össze egy sugárhajtású repülőt, mint manapság egy modellfrissítést egy autótípusnál.

"Szóval ez már fel is hozza, hogy mely téren volt valóban jelentős a német technikai fölény. ;)"
    Nem ez inkább azt mutatja mi érdekelte a győzteseket.

Egyébként nem is fogalmaztam teljesen jól. Nem csak arról van szó szerintem, hogy fejlettebbek voltak-e, mint mások. Hanem a precíz tervezés, kivitelezés a sok újítás használata szerintem kiemelte őket a többiektől.
  • Tono34
    Nagyon jó ez a kis vita, csak így tovább. Jó olvasni.

A háború után a szövetségesek mindent vittek amit tudtak. Technika, ember, kutatási anyagok, arany, festmény .......... és így tovább.
  • LSSAHPAUL
    Jaja így mind +3kg-os lendkerék :D, hallos gyújtás, jah és hogy tuti ne legyen alapjárat 50-es jano rendszer+sportlégszűrő+uis2-es utánporlasztó. A gond most nyáron kezdődött hogy a karbit egy közútra is használhatóra cseréltem szal egy sima 2107-esre(így csak 14 litert eszik), majd szijjelszedtem mert megpróbáltam átalakítani etanolra, persze nem sikerült sőt úgy elbabráltam a gyújtást hogy alig tudtam beindítani. Végül valahogy visszaállítottam mindent hallásra, mert ugye semmi műszerem nincs, de már nem az igazi :) Azért sem viszem szerelőhöz mert a bácsi anno mondott egy számot hogy ezt nagyon jól jegyezzem meg (asszem az előgyújtásiszög) mert egyedi de elfelejtettem :p szal csak valaki őrült profi tudná beállítani JÓL!
    bocs az offér.
  • lammaer
    Egyszerűbb lett volna ha odairod a kollégának, hogy olvassa el a banner alatti "egy kis alapozó a játékhoz" linken keresztül elérhető egy kis alapozót a játékhoz, melyben cifu gyönyörűen kifejti hogy:

A fejlődés úgy működik, hogy (jelenleg) két ország van benne, a szovjetek és a náci Németország (a teljesben még lesz Egyesült Államok, majd később Anglia és Franciaország, talán később Japán is). Egy-egy harckocsi típusnak saját XP-je van, tehát szemben a Navy Fields-el itt nem a Bridge Officer, vagyis a személyzet fejlődése a meghatározó, hanem a játékos által irányított járművek fejlődése. A fejlesztés a garázsban jobb oldalon lévő gombbal elérhető ablakban kezelhető, látható az XP mennyisége a harckocsinak, illetve a freeXP (ez spéci XP, amit szabadon használhatunk el bármelyik járműnél), a fejlődési ablak részben pedig ott vannak a fejlesztési opciók. A fejlesztések megvétele után a kifejlesztett cuccot még meg is kell venni. Ezt a garázsban alul lévő kocka-sor bal oldalán lévőknél lehet megtenni, ha rájuk kattintasz, felugrik a választási lehetőség. A szovjetek alap harckocsija az MS-1 (a Renault 1917 harckocsi szovjet másolata), a németeké a Leichttracktor, ahogy ezek egyikével harcolunk, az adott járműhöz tartozó XP-t kapunk, ezekből lehet kifejleszteni a kiegészítőket, ez lehet új lánctalp (jobb mozgékonyság, nagyobb teherbírás), új motor (nagyobb végsebesség és jobb gyorsulás), új rádió (nagyobb signal range), új fegyverzet (nagyobb tűzerő) és új torony (csak harckocsiknál, így pl. lehet Panzer IV.-esünk Panther toronnyal), illetve a végső fejődési lehetőség az adott ágon a következő harcjármű. Az ágak rögtön az elején szeparálódnak, és a szerint tudunk továbblépni, hogy melyik harcjárművel játszunk, de idővel össze-vissza lehet közöttük mozogni, lásd a linkeknél a teljes fejlődési tree-ket.

Cifu, nem lehetne valami csöcsös csajos képet feltenni oda esetleg átnevezni a linket "hogyan legyen királytigrisünk 2 nap alatt?"-ra
  • [NST]Cifu
    Illetve azt tanácsolom, hogy ne higgy el minden maszlagot, amit a vörösök terjesztettek anno.

Igen, mert én csak az orosz/szovjet "propagandát" olvasom, mi?

Sajnos sok mindenbe nincs belelátásunk így 70 év eltelte után, de szerintem tényként lehet kezelni, hogy a Németek előrébb jártak a műszaki dolgokban, mint a többi nemzet akkoriban.

Egyes dolgokban igen, mint például a rakétatechnika, ám ahogy például előbb leírtam, Von Braun-ék munkássága például Goddard-éra épül. Szegény Goddard-ot csak jóval a halála után kezdték elismerni, Von Braun visszaemlékezéseiben is megemlíti, hogy saját maga is meglepődött, mennyire nincsenek képben az amerikaiak, mikor a folyékony hajtóanyagú rakétatechnika atyja végig az orruk előtt volt.

Ugyanakkor viszont számtalan téren ott voltak a szövetségesek is az elvi "német fölény" mögött, mint a Me-262 esetében, a briteknél ott volt a Meteor, az amerikaiaknál az P-80, csak amíg a németek kétségbeejtő helyzetükben harcba vetették be a 262-est, addig az angolok csak a V1-esek ellen, és bár Olaszországba lett telepítve egy század 1945-ben, egy baleset után megtehették, hogy a biztonság kedvéért a földre parancsolják az összes gépet. Az XP-80 esetén ugyanez pepitában, a gépet nem nyilvánították bevethetőnek, amíg meg nem oldották az összes, tesztpilóták által feltárt hibát. A németeknél ez egyszerűen elképzelhetetlen volt - igen, tudták, hogy a gyors gázadásra kigyulladhat a hajtómű, de ezt jobb híján beépítették a kiképzőanyagba, mert nem volt idő és lehetőség a hiba gyors elhárítására.

Nem véletlen, hogy valósággal kapkodtak a szövetségesek a német kutatók/tudósok után.

Kik után kapkodtak? Leginkább a rakétatechnológia és az aeronautika/aerodinamika szakemberei illetve orvosok után...

Szóval ez már fel is hozza, hogy mely téren volt valóban jelentős a német technikai fölény. ;)
  • Tono34
    A német eszközök egyik legnagyobb baja a bonyolultsága és az ebből fakadó hosszú javítás volt.
  • ximix #17003
    folyt.
    A sima exp pontokat csak arany credittel viheted át, free exp lesz belőle.
  • weissewolfe
    Valami rémlik.. :D
  • weissewolfe
    Jó kis zsigulik! :) Nagyon régen nem javítottam már.Mit tettek rá?Másik karbi,hegyes vezérműtengely,könnyített hajtókarok?
  • Svenhassel
    Azért, mert saját véleményed van... Nem tudtad, hogy az itten ebben az országban tilos? :D
  • weissewolfe
    A primitív balkániakért,vagy a 40 év hülyítésért?
  • Oddball29
    Jobb helyeken ezért ban jár.
  • Svenhassel
    Igen, igen. Elég csak összehasonlítani a T34-es és a PZ4-es vagy bármely német páncélos belsejét és egyből megérti az ember mi a különbség :) Arról nem beszélve, hogy az oroszoknak elég kevés saját ötletük volt/van. De egyébként a Budapesti Közlekedési Múzeum repüléstechnikai részét is ajánlom mindenkinek. Csak rá kell nézni egy orosz repülőgép motorjára majd egy más országbelire és egyből látszik miről is van szó.
  • LSSAHPAUL
    És a tuning ladákhoz értel? Kb 4 évvel ezelőtt építettem egy 130-lovas mocit Miskolcon de sajnos a bácsi aki csinálta 2 éve meghalt és azóta nem merem vinni sehova se, inkább magam állítom a motort, mégmindig nagyon jól megy de jó volna valaki hozzáértővel átnézetni..
  • weissewolfe
    A németek genetikájuknál fogva precízek.Erről nem tehetnek.Az oroszok pedig primitív balkáni csürhe.Egy olyan műszaki cikket se tudok,amire azt mondanám,hogy ebből az orosz a legjobb,csak azt venném! :D
    Olvastam már én is hasonlókat.Néhány csatában olyan német veszteségről számolnak be az orosz történelemkönyvek,amennyi német haderő a térségben sem volt csata idején.Minket is hülyítettek 40 évig...
  • ximix #16994
    Minden csata után kapsz creditet, exp-t meg free exp-t .
    -A credit(jele ezüst pénzkupac) ez amolyan pénz féle ebből tudod megvenni a tankot,a lövegeket, lőszert, álcahálót, és ebből lehet megjavítani a tankot csata végén, bármelyik tanknál felhasználható.
    -A exp (jele fehér csillag) ezt fejlesztésekre(research)tudod felhasználni és csak annál a tanknál amelyikhez kaptad
    -A free exp (jele sárga csillag) szintén fejlesztésre de bármelyik tanknál
    tehát a research gombra kattintva látod mit tudsz fejleszteni az adott tankhoz és itt láthatod a következö tankot vagy tankokat attol függ melyik irányba szeretnél haladni .
    pl: újabb lánctalp van elég exp kifejleszted majd creditér megveszed és csak ezután teheted fel a tankra
  • Fritz Von...
    Sztem megadom neki az accountomat, és kiadom, hogy cél az IS7-Maus, van két hete rá. :D
  • weissewolfe
    Elöször is azt írtam,hogy java része! :)

Azért a VIIC,IX osztály is kedvezőbb paraméterekkel rendelkezett,mint az amcsik.A XXI koppintását pedig még évtizedekig használták az oroszok (Scorpion)
    A Messerel kapcsolatban te nyertél!Ez tényleg kompresszor,bocsi!
    Metszeti rajzot még nem láttam róla,kívülről pedig egy az egyben turbónak néz ki! :) De az injektor stimmel! :)
  • lammaer
    Ha nem tudja mi az a research, sanszos hogy még a loltraktort se upgradelte. Akkor pedig a kinai farmerek kutya füle hozzá képest....
  • Svenhassel
    Nem akarok trollkodni, de CIFU szerintem látogass el egyszer a Deutsches Museumba ;) Illetve azt tanácsolom, hogy ne higgy el minden maszlagot, amit a vörösök terjesztettek anno. Igaz a németek is estek túlzásokba a hőstettek leírásakor, de az oroszoknál gyakorlatilag mese minden. (PL.: Repülős egységeknél az oroszoknál volt, olyan, hogy az egész egység győzelmeit festették egy gépre stb.)
    Sajnos sok mindenbe nincs belelátásunk így 70 év eltelte után, de szerintem tényként lehet kezelni, hogy a Németek előrébb jártak a műszaki dolgokban, mint a többi nemzet akkoriban. Nem véletlen, hogy valósággal kapkodtak a szövetségesek a német kutatók/tudósok után.
    Az pedig már más kérdés, hogy a többi ország is elérhette volna ezeket. De a németek ismerték fel ezek fontosságát. Nem csak Németországban voltak nagy koponyák, de ott ki tudták használni a tudásukat.
  • Me0w
    En is ezt felteteleztem, es akkor heroic :) Johogy nem a Mausnal jutott eszebe valtani :D