banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• [NST]Cifu
    Illetve azt tanácsolom, hogy ne higgy el minden maszlagot, amit a vörösök terjesztettek anno.

Igen, mert én csak az orosz/szovjet "propagandát" olvasom, mi?

Sajnos sok mindenbe nincs belelátásunk így 70 év eltelte után, de szerintem tényként lehet kezelni, hogy a Németek előrébb jártak a műszaki dolgokban, mint a többi nemzet akkoriban.

Egyes dolgokban igen, mint például a rakétatechnika, ám ahogy például előbb leírtam, Von Braun-ék munkássága például Goddard-éra épül. Szegény Goddard-ot csak jóval a halála után kezdték elismerni, Von Braun visszaemlékezéseiben is megemlíti, hogy saját maga is meglepődött, mennyire nincsenek képben az amerikaiak, mikor a folyékony hajtóanyagú rakétatechnika atyja végig az orruk előtt volt.

Ugyanakkor viszont számtalan téren ott voltak a szövetségesek is az elvi "német fölény" mögött, mint a Me-262 esetében, a briteknél ott volt a Meteor, az amerikaiaknál az P-80, csak amíg a németek kétségbeejtő helyzetükben harcba vetették be a 262-est, addig az angolok csak a V1-esek ellen, és bár Olaszországba lett telepítve egy század 1945-ben, egy baleset után megtehették, hogy a biztonság kedvéért a földre parancsolják az összes gépet. Az XP-80 esetén ugyanez pepitában, a gépet nem nyilvánították bevethetőnek, amíg meg nem oldották az összes, tesztpilóták által feltárt hibát. A németeknél ez egyszerűen elképzelhetetlen volt - igen, tudták, hogy a gyors gázadásra kigyulladhat a hajtómű, de ezt jobb híján beépítették a kiképzőanyagba, mert nem volt idő és lehetőség a hiba gyors elhárítására.

Nem véletlen, hogy valósággal kapkodtak a szövetségesek a német kutatók/tudósok után.

Kik után kapkodtak? Leginkább a rakétatechnológia és az aeronautika/aerodinamika szakemberei illetve orvosok után...

Szóval ez már fel is hozza, hogy mely téren volt valóban jelentős a német technikai fölény. ;)