61
  • Epikurosz
    #61
    Igazad van, nem lehet általánosítani.
  • kukacos
    #60
    Te meg melyik kavics alól bújtál elő? Speciel nem a bűnözőkre, hanem a Neumann, Wigner, Teller, Szilárd, Erdős, Fejér (és még sorolhatnám) nevekre gondoltam, meg akik még jöhettek volna ugyanebből az eresztésből. Egyikük sem a hozzád hasonlók pénzén lett híres, és még csak nem is ebben az országban.
  • Jötün
    #59
    Már vártam egy zsidósirató hozzáröffenést.... strigula
    Milyen intelligencia? Jah, értem, a hogyan semmizzünk ki és/vagy öljünk meg embereket gazdasági/katonai/politikai erőfölény segítségével.
    Néhány a legújabbak közül, a zsidó intelligencia csillanásaiból:
    Sukoró ingatlanpanama, tudjukkik kezében lévő kereskedelmi bankok egyoldalú, szerződésszegő, kamatemelései, ami rengeteg embert tett földönfutóvá, pont az ilyenek által amúgy is kizsigerelt hazánkban.
    Öööö, ha lehet ez az intelligenci nem hiányzik...
    Jah megmégegy, ha egy zsidó kutatásait kell finanszírozni, aki amúgy magyar állampolgár, akkor jól jön a nácifasisztarasszista magyar csőcselék pénze, ha a kutatás sikeres lesz, és pénzt kezdene fialni, netán dicsőséget jelent akkor hirtelen zsidó intelligencia, műve az egész...ugye-ugye?
  • Epikurosz
    #58
    Egyébként erre rátett egy lapáttal Ramin Mehmanparaszt, az iráni külügyminisztérium szóvivője, aki szerint US és EU támogatja a terroristákat, bár ő a szunnita lázadókról beszélt.
  • Epikurosz
    #57
    OFF
    Mabhúh dubaji kinyírását is... na, jó, izraeli Intelligence intézte.
  • kukacos
    #56
    "Függetlenségünk elvesztése, és a sok évszázados társadalmi-gazdasági rendünk szétrombolásának ez lett az egyik legsúlyosabb következménye"

    Én itt említeném a zsidó intelligencia kiirtását is, de mindegy.
  • kukacos
    #55
    Ezt a publikációk mechanizmusa ma is kikényszeríti.
  • Epikurosz
    #54
    De majd mindjárt jön a djhambi et al. és megmagyarázzák, hogy a maszopósok nekünk ennek ellenére jók.

    Érted!?
  • Epikurosz
    #53
    Beszéljünk EU-ról, és főleg HU-ról, mert minket ez érdekel elsősorban.
    Adórendszerünk, bürokráciánk és idióta politikusaink miatt EU nem tud fejlődni úgy, ahogy arra lehetőségei lennének. Elcseszett, szétkúrt adórendszerünk van, a parazitákat favorizáló szociális hálónk, rossz bevándorláspolitikánk, borzasztóan rossz gazdasági-kereskedelmi szabályozásunk, rémes közbiztonság, elcseszett oktatás.

    De lássunk egy idézetet a szakemberektől. A forrás a Magyar Feltalálók Egyesületének
    honlapja.

    "Látható az adatokból, hogy Trianon után az ország szellemi téren nem roppant, össze. Horthy Miklós kormányzósága alatti időszakban mutatott teljesítményünk jelentősen felülmúlta, mind a megelőző, és mind a következő negyedszázadokban elért szellemi eredményeinket. A III. negyedszázadban, a klasszikus szocializmus korában, az alkotói tevékenység jelentősen visszaesett. Függetlenségünk elvesztése, és a sok évszázados társadalmi-gazdasági rendünk szétrombolásának ez lett az egyik legsúlyosabb következménye. Az utolsó negyedszázadban pedig a számadatok tanúsága szerint éppen hogy elértük a Trianon előtti szintet.

    Megállapítható tehát, hogy a huszadik század második 50 évében megnyilvánult súlyos visszaesés miatt e században Magyarország szellemi téren hanyatlott."

    "Az adatokból leolvasható, hogy az alkotóerő a nyolcvanas évek közepén tetőzött, majd a kilencvenes évek közepéig lassan, majd azután jelentősen hanyatlott. Az utóbbi években enyhe növekedést mutat. Napjainkban ezen a téren olyan a helyzet, mint a II. világháború alatt. A technikai fejlődése a világban pedig egyre gyorsul, a szabadalmazott találmányok száma szakadatlan növekedik.

    A kilencvenes években még 10 000 magyar műszaki alkotás és ennek megfelelő egyéb mű születhetett volna meg. Ez esetben Hazánk szellemi potenciálja elérte volna a Horthy korszak szintjét.

    A huszadik században szabadalmat kapott magyar feltalálók közül a legtermékenyebbek a század második felében alkottak, és munkásságuk a gyógyszeriparral kapcsolatos. Ők a MAFE alapító tagjai, Szporny László elhunyt, a többiek még aktívak. Megadtuk találmányaik külföldi oltalmazására utaló adatokat is a Delphion IPN adatbázisból elérhető adatok alapján."


    Érted?!
  • Epikurosz
    #52
    "Valaki egyenesen azt javasolta, hogy vezessük be, hogy mindenki legfeljebb 20 cikket közölhet egész életében. Nekem tetszik."

    Ezzel tökéletesen egyetértek, azzal a kiegészítéssel, hogy legyen hatóságilag tilos mások ötleteinek ellopása, vagy ha azok felhasználhatók, akkor legyen hatóságilag kötelező az eredeti szerző idézése, hivatkozás rá.
  • Garrett27
    #51
    Akkor csak félig érted :)

    Ahmadinejad kijelentette, hogy a dúsítással nem állnak meg, hanem elmennek 20 százalékig - ez verte ki főleg a biztosítékot a többi nagyhatalomnál.

    Az oroszoknak amúgy azért nem jó Irán függetlensége, mert ha felszabadítja kőolaj és földáz lelőhelyeit, akkor esetleg meghatározó pozícióba kerülhet az exportjával! Ez pedig szöges ellentéte annak, amit az orosz akar.
    A kínaiak azért aggódnak Irán felől, mert rengeteg pénzt invesztáltak be Iránba - pontosan azon kőolaj és földgáz lelőhelyekbe és föltárásukba, és ezt féltik egy esetleges háború miatt.
    Izrael viszont meg akarja támadni Iránt - Szaud-Arábia, Törökország és Iraki útvonalakon, amivel meg belerángathatja Amerikát a béke Nobel-díjas Obamával a háborúba.
    Amerikának viszont szintén nem érdeke (a dúsítás mellett), hogy Európa Iránból olcsóbb földgázhoz jusson, mert gazdaságilag mégiscsak vetélytársa.

  • BlackRose
    #50
    Quality or Quantity? Ki a fenét érdekel, hogy hány százázer baromilag értéktelen "tudományos" munkát jelentetnek meg (főleg, ha tudjuk, hogy ez politikailag van ilyen irányba terelve http://www.lambdassociates.org/blog/decline.htm?), inkább az a fontos, hogy milyen minőségűek ezek a kutatások és, ami még talán ettől is fontosabb, hogy alkalmazásuk mennyire befolyásolja az életünket pozitív irányban.

    Egyébként a kisbaba növekszik a leggyorsabban, tehát egyáltalán nem csoda, hogy a fejlett országok nem a leggyorsabb növekedést produkálják, de minőségben több mint valószínűleg toronymagassan vezetnek.
  • kukacos
    #49
    Katonai célú robotokban az amerikai kutatóműhelyek előzik az egész világot, de a "vadászrobottól" nagyon messze van mindenki. Na nem a morális döntések miatt.

    A robotfociból, és általában a public domain kutatásból nem sok mindent lehet levonni az adott országra nézve. Az, hogy ki nyer ezekben a versenyekben, sok mindenen múlik. A kutatás nem az alkalmazás minőségéről szól, hanem az elméletről, tehát lehet, hogy az utolsó helyen végző csapatnak volt valójában a legértékesebb megoldása, mert mondjuk forradalmian új módszerről van szó.

    A publikációk száma egyébként valóban egyre kevesebbet ér. Kolléga nevetve mesélte, hogy ismer egy kínai srácot, aki két év alatt 25 publikációt csinált - konferenciák mind, természetesen. Elárasztanak bizonyos területeket, pontosan belőtték, mennyi szükséges egy közléshez, szorgalmasak, de a fenti grafikonokat megtöltő munkák túlnyomó többsége értéktelen. Alapos iparosmunka, de semmi ötlet nincs bennük.

    Ez a krízis a tudomány egész területére érvényes, a leközölt cikkek számát igyekszik növelni mindenki, mert az mérhető könnyen. Valódi tudományos értéket viszont az ötlet jelent, amit mások is fel tudnak használni. Ez csak évtizedek alatt válik mérhetővé (ennyi idő kell hozzá, hogy mások is felismerjék a jó ötleteket). A publikációs kényszer viszont az ötletek rovására megy. Valaki egyenesen azt javasolta, hogy vezessük be, hogy mindenki legfeljebb 20 cikket közölhet egész életében. Nekem tetszik.
  • Sanyix
    #48
    már azok... csak nem olyan hülyék mint a többség :)
  • Sir Ny
    #47
    nem, dehogy. Magyarországon kb 9 millió szakember van. itt mindenki ért mindenhez!
  • A nagylózsi
    #46
    8 db
  • A nagylózsi
    #45
    Nagylózson szélkerék is van:D
  • A nagylózsi
    #44
    hotynee-.-
  • Tsol
    #43
    Szerintem az iráni atom inkább csak erőfitogtatás, élesbe csak nem merik mert még Kína visszanyal.
  • Tsol
    #42
    Iránban van Natylózs nevű falu?
  • teddybear
    #41
    Igen, például a te felmenőid is nyuggerek lesznek, ha megélik...
  • teddybear
    #40
    Kérdés, hogy a kedves barátunk kiket ért tróger alatt? De ha politikus vagy, akkor vedd magadra!
  • trogi
    #39
    Kicsit OFF, de ezt én kikérem magamnak! :-)
  • Molnibalage
    #38
    Hát ez fényévekre van egy autonóm "vadász robbottól". Ott kezdőik, hogy talán fel kellen ismernie, hogy ki mi az ellenség. Sokszor erre ma az ember képtelen, nemhogy egy robot.

    Attól, hogy valami elmegy A pontból B-be még nem fog döntéseket hozni és főleg nem olyat, aminek sokszor morális vonzata van...
  • Világpolgár
    #37
    Amivel alapvetően nem is lenne gond.
  • kvp
    #36
    Iranrol meg egy adalek. Volt tavaly nyaron egy robotikai verseny Ausztriaban, Graz-ban (robocup). A legtobb csapat robotfociban meg hasonloban indult, ezek engem kevesbe erdekeltek (bar a muegyetem 3. lett robot jeghokiban), de volt ket erdekes kategoria is, a mentorobotok es a haztartasi robotok. Az iraniak nagyon jo helyen vegeztek a mentorobotok kategoriaban, leverve az europai es amerikai csapatokat. Ezek azok a jarmuvek amik emberi bevatkozas nelkul kepesek romok es osszetort jarmuvek kozott mozogni, lepcsore maszni es hokamera meg egyeb szenzorok segitsegevel embereket keresni. Mondanom sem kell, hogy irannak ket oka van ra, hogy pont ebben legyen jo. Egyreszt sok nalluk a foldrenges, ezert jol jonnek az ilyen jarmuvek, masreszt ha valaki fegyvert pakol rajuk, akkor egy tokeletes autonom katonai vadaszrobotot kap.

    Ezek utan miben voltak jok a japanok meg az europaiak? Haztartasi robotokban, mivel azokra nagyon nagy szukseg lesz az eloregedo lakossag miatt. A jenkik meg csak fociznak, de ujabban elverik oket meg a kinaiak is. (egyebkent meg rengeteg kinai vendeg kutato van amerikaban, akik valamiert a phd utan tobbnyire hazamennek)
  • Rincewind
    #35
    Meg egy kis segitseg a kozeljovoben Nyugat illetve Eszak Europban letrejovo iszlam koztarsasagoknak... :P
  • Pares
    #33
    Új-Mekkával...
  • Nos
    #32
    (de a Marson hogy fogják megoldani???) :D
  • Nos
    #31
    . . . és az atomtechnika, hadi és űrtechnika után az építészetben kell majd nagyot alkotni. Mert ugye a Holdon is Mekka felé kell majd nézni az összes mecsetnek . . .
  • DrRadon
    #30
    Igeidő barátom, igeidő. A jelenről beszélünk, nem a múltról.
    omg.
  • Sanyix
    #29
    hát igen a volt proli nyuggerek, meg a cigányok sokan vannak ;)
  • Bandew
    #28
    "Az amcsik leszarjak mennyire hulye naluk az atlagember"

    Dehogy szarják le! Nagyon is törekednek rá!
  • EroSennin
    #27
    Az amcsik leszarjak mennyire hulye naluk az atlagember, hiszen europabol meg azsiabol importaljak a szurkeallomanyt. Ha megnezzuk a nobel dijasok nemzetiseget es azt hol dolgoznak amikor elerik az eredmenyeiket akkor nyilvanvalo. Csomo azsiai es europai tudos dolgozik az USA-ban, es bizony az egyetemeiken ezeknek kotelezo tanorakat is tartani, igy az amcsi diakok maris elonyben vannak a tobbiekkel szemben.
  • Bandew
    #26
    Szted az amerikai ipar fejlettnek számít? Annak egyenes következménye lenne, hogy kevesebbet fogyasztanak, kevesebb szennyezéssel, nagyobb hatásfokkal.
    Ezt azért nem lehet elmondani.
  • Pares
    #25
    ...Legalábbis ha elhisszük, hogy közembernek bármilyen befolyása lehet a kormányra, választásokra, stb...

    (Sorry a tetra posztért!)
  • Pares
    #24
    Nem hiszem azt. Tudom. Tudom, hogy mindenhol, nálunk is, rengetegen vannak, akik abszolútt alulinformáltak a dolgokkal kapcsolatban. Ez kb. világszintű probléma. Csak az a külömbség a mi hülyéinkel meg az ő hülyéikkel kapcsolatban, hogy nekik "nagyobb" befolyásuk van a világ történéseibe.
  • Pares
    #23
    Mármint az első videóban.
  • Pares
    #22
    5:20-nál nagy igazságot mond az öreg!
  • Molnibalage
    #21
    Na nehogy azt képzeld már, hogy Magyarországon szerinted nincsenek ilyen hülyék... Két adat, elég beszédes.

    - Kiket választottak meg kétszer az elmúlt 8 évben?
    - Ki Bp. főpolgármestere 20 éve?

    Eh...

    Attól, hogy egy jenki nem művelt lehe jó szakember. Lehet, hogy szakbarbár, de iparuk fejlettséges a világ nagy részét szépcsapja. Mi szegények meg lehetünk büszkék általános műveltségünkkel, ami nagyjából seggtörlésre jó...