• Epikurosz
    #53
    Beszéljünk EU-ról, és főleg HU-ról, mert minket ez érdekel elsősorban.
    Adórendszerünk, bürokráciánk és idióta politikusaink miatt EU nem tud fejlődni úgy, ahogy arra lehetőségei lennének. Elcseszett, szétkúrt adórendszerünk van, a parazitákat favorizáló szociális hálónk, rossz bevándorláspolitikánk, borzasztóan rossz gazdasági-kereskedelmi szabályozásunk, rémes közbiztonság, elcseszett oktatás.

    De lássunk egy idézetet a szakemberektől. A forrás a Magyar Feltalálók Egyesületének
    honlapja.

    "Látható az adatokból, hogy Trianon után az ország szellemi téren nem roppant, össze. Horthy Miklós kormányzósága alatti időszakban mutatott teljesítményünk jelentősen felülmúlta, mind a megelőző, és mind a következő negyedszázadokban elért szellemi eredményeinket. A III. negyedszázadban, a klasszikus szocializmus korában, az alkotói tevékenység jelentősen visszaesett. Függetlenségünk elvesztése, és a sok évszázados társadalmi-gazdasági rendünk szétrombolásának ez lett az egyik legsúlyosabb következménye. Az utolsó negyedszázadban pedig a számadatok tanúsága szerint éppen hogy elértük a Trianon előtti szintet.

    Megállapítható tehát, hogy a huszadik század második 50 évében megnyilvánult súlyos visszaesés miatt e században Magyarország szellemi téren hanyatlott."

    "Az adatokból leolvasható, hogy az alkotóerő a nyolcvanas évek közepén tetőzött, majd a kilencvenes évek közepéig lassan, majd azután jelentősen hanyatlott. Az utóbbi években enyhe növekedést mutat. Napjainkban ezen a téren olyan a helyzet, mint a II. világháború alatt. A technikai fejlődése a világban pedig egyre gyorsul, a szabadalmazott találmányok száma szakadatlan növekedik.

    A kilencvenes években még 10 000 magyar műszaki alkotás és ennek megfelelő egyéb mű születhetett volna meg. Ez esetben Hazánk szellemi potenciálja elérte volna a Horthy korszak szintjét.

    A huszadik században szabadalmat kapott magyar feltalálók közül a legtermékenyebbek a század második felében alkottak, és munkásságuk a gyógyszeriparral kapcsolatos. Ők a MAFE alapító tagjai, Szporny László elhunyt, a többiek még aktívak. Megadtuk találmányaik külföldi oltalmazására utaló adatokat is a Delphion IPN adatbázisból elérhető adatok alapján."


    Érted?!