233
  • Lost Lont
    Ja amúgy meg nem tudom, miért lenne kötelező HTML 5-re tervezni a lapokat, amikor az még csak terv és nem hivatalos szabvány.
  • Lost Lont
    Nekem ez a 3.6 nem tűnik gyorsabbnak, viszont az lehet jelent valamit, hogy nem 120MB ramot eszik, hanem 60-at ugyan abban az állapotában.
  • Airbus A380
    FF a legelső indulásnál tényleg szöszöl legalább 20mp-ig nálam is pedig középszerű gépem van.
  • Airbus A380
    Ez szemmel láthatólag van olyan gyors mint a Chrome sőt gyorsabb adblock+-al és még két kieg-el.

A 4-es chrome-ba nekem adbloc+ meg flashblock van. (meg valami egér simító). Megértelek annó én is a seb. miatt meg a stabilitás miatt váltottam Chrome-ra de most vissza pedáloztam (szerintem) a kisróka sebessége van olyan jó mint a Chrome-nak (hangsúlyoznám hogy szemlátszatra tehát nem méregettem de látszatra nálam pl fürgébb úgy hogy van benne reklámblokkoló) és összeomlasztani is csak 1szer sikerült azt se netezés közbe hanem a skinekkel.

• Narxis
    Gondolom ilyen géppel tolod:

• Narxis
    Teljesen igazad van, de szerinted az átlag felhasználókat érdekli, hogy kinek a sara?
  • Airbus A380
    és te mitől lettél ilyen ideges ?

Az oldalt persze hogy megnéztem mivel 3-4 éve van ismeretségem az opival.

• zeli
    Pár hete én is leváltottam a Firefoxot Chromera, miután 40 másodpercig tartott elindulnia (Windows rövidebb ideig bootol bazz...), és 250+ MB RAM-ot zabált kapásból.
    Feltettem a Chromeot, csodálkoztam, hogy lehet egy böngésző ilyen gyors is. Sok mindent hiányolok belőle, ami a foxban volt, de ezért a sebességért és stabilitásért megéri. Firefox SG-nél is, ha megnyitottam egyszerre több topikot, mindig várni kellett 4-5 másodpercet, mire reagált..
    ki fogom próbálni ezt az új 3.6-os verziót. Remélem tényleg jelentősen javítanak a sebességen. Majd meglátjuk. :)
  • cousin333
    Meg is nézted a belinkelt cikket? Mert akkor láthatod, hogy az oldalak legalább fele kirekesztő, ami annyit tesz, hogy ha látják, hogy Operával kerested fel őket, akkor kiírják, hogy használj mást, vagy valami szemetet küldenek el forráskód helyett.

csak tudod 1-et nem értek ha a másik 3 nagy konkurens kb minden site-ot kezel akkor az opera mérnökei mit csinálnak munka időbe ?

Ez többnyire a fejlesztők sara. Megírnak valami (nem szabványos) kódot, majd addig gyúrják, míg az említett 3 böngészőben jól néz ki. A többit meg leszarják. Vagy kiírják, hogy az nem támogatott, használj mást.

Az Opera elég sok munkát öl az oldalak javításába, de abban talán egyetérthetünk, hogy egyszerűbb lenne, ha a honlapkészítők csinálnák rendesen dolgukat a saját házuk táján, és nem az Operának kellene kijavítania az egész webet...
  • daveyjones
    Én az operát használom, viszont ha valami nem megy rajta akkor bekapcsolom a Firefoxot, és ennyi:) Explorernek meg már a közelébe sem megyek:)
  • Airbus A380
    "Internetezzen a belső sávban: frissítsen az eddigi leggyorsabb, legbiztonságosabb és legjobb Firefoxra. "

nem is nagyon vannak elszállva maguktól
  • Cat 02 #22
    Firefox ram használata attól függ mennyi RAM van a gépben. Nekem ebbe 2 giga és 100 körül szokott, másikban meg 512 és ott 50-nel el van.

#18: remélem nem lesz IE szégyenfal, mert akkor lefagy az internet :D
  • Airbus A380
    csak tudod 1-et nem értek ha a másik 3 nagy konkurens kb minden site-ot kezel akkor az opera mérnökei mit csinálnak munka időbe ?
  • Airbus A380
    :)

megelőztél.

épp írtam a hsz-t.

nézd én használom a netet (tudom más is!!) megyek ide oda ami eszembe jut megnézem így azért elég sűrün ütközök hibába .

• Airbus A380
    szerintem azért operánál számításba kell venni hogy elég sok oldallal befürdik. és ezek csak azok a magyar site-ok amit az oldal üzemeltetői összrszedtek.

ettől függetlenül nem rosz az opcsi 1szer 1huzamba jó 3/4 évig használtam
  • Baldric
    "Hát az Opera sok oldalt nem nyit meg mert nem bír el vele" Ezt azért túlzásnak tartom, inkább van pár oldal aminél vagy trükközni kell, vagy valami hiba van vele, a teljesen használhatatlan oldalak száma nem sok, hanem inkább elenyésző.
    Itt van egy felsorolás: Magyar Opera - szégyenfal, bár azt meg kell jegyezni, hogy szégyenfal a cikk címe, de nem az opera szégyenéről van szó.
  • Airbus A380
    nekem 96....
  • Airbus A380
    Jajj szegények mindjárt sajnálom őket.
  • Airbus A380
    Hát az Opera sok oldalt nem nyit meg mert nem bír el vele. Opera a szakértők szerint biztonságosabb viszont van olyan site ahol befürdik.

Ezt neked kell tudni mennyire használod a netet mennyíre járkálsz sok oldalon, sokszor befürdik e neked az opera. Ha nekee nem sok oldalon írja ki hogy "kakukk" szerintem azt használd.
  • Baldric
    Teljesen normális minden böngészőnél a 200-300 mega elfogyasztása, ez persze sok mindentől függ, az operánál például úgy hiszem az alapbeállítás a memória automatikusan meghatározott mennyiségének felhasználása a gyorsítótárhoz, vagyis minél több memóriád van, annál többet fog fogyasztani, és persze annál gyorsabban is fog reagálni például egy fülváltásra. Operára fogyasztás szempontjából biztosan nem lehet panasz, akinek rossz gépe van, annak érdemes is átváltani Operára, és ebben azt hiszem még a firefoxosok is egyetértenek.
  • FoodLFG
    Az előző verzió valami katasztrofálisan rossz volt. Nem is értem, hogy futhattak vele ennyire félre.

Az AwesomeBarja másodpercekre lebénította a programot, ha egy-két ritkábban használt URL-t próbáltam beleírni. Folyamatosan a HDD-n kutatott, amitől persze az egész gép durván belassult. Mindezt 2Giga ram mellett. Elképesztő, hogy ezt csak ebben a verzióban javították...
    Gmailes, több soros, formázott leveleknél szintén durván belassult. Volt hogy 10 másodperc is eltelt, hogy egy új sort tudtam kezdeni.

Ha a Chrome-ban lenne magyar helyesírás-ellenőrző, akkor már rég azt használnám. Szerintem a mozillás arcok nagyon elkényelmesedtek mostanában. Kíváncsi vagyok, hogy a következő verzió új kezelőfelülettel mennyit fog csúszni, mert már most hátrányban vannak.
  • WoodrowWilson
    Firefox max 1 fülnél használhat annyit, bár most ezt a hozzászólást direkt ff-ből írom (és nincs más megnyitva), így is 85 mega.
  • Baldric
    "kiegészítők között minden olyan funkciót megtalálsz ami az Operaban van", helyesebb talán azt mondani, hogy majdnem minden meg van a kiegészítőkben, és majdnem úgy mint az Operában, de ez persze fordítva is igaz.
    A firefox kiegészítők inkább nagyobb extra funkciókat nyújtanak, az opera viszont alapból tud sok apróságot, amiket ha megtalál az ember, nagyon kényelmesen tud böngészni.

A két böngésző közötti választás szerintem mindig egy dolgon függ, hogy a felhasználó melyiknél szánja rá az időt előbb, és alaposabban a megismerésre, testreszabásra.
    Firefoxnál könnyebb dolga van, csak átnézi a népszerűbb kiegészítőket és lényegében kész is, míg operánál át kell olvasni a helpet, leírásokat, és persze egyik böngészővel sem lehet teljesen utánozni, vagy akár csak megközelíteni a másikat.
    Ha Firefoxot használt eddig valaki, akkor az Operából hiányolni fog egy-két kiegészítőt (ha nem olvas utána, akkor többet is) például a Cooliris-t, tudtommal nincs párja operában, viszont aki operát használ, az egy nehezen meghatározható hiányérzetet érez minden más böngészőben, amiket olyan apróságok okoznak amik eszébe sem jutnak, amíg nem lenne rá szüksége máshol.
  • Attila1234
    Nem kell, de egyrészt Chrome alatt a leggyorsabbak a GMail alkalmazások, másrészt cuki parancsikont lehet létrehozni az desktopon a GMail fiókhoz. Tök jól néznek ki egymás mellett a GMailes boríték ikonok.
  • WorldTorrent
    Gmailhez miert kell chrome?
  • Attila1234
    Nekem azért jó, mert én mindegyik böngészőt használom. Exlporert a frissítések és a tesztelés miatt (egyébként nem olyan rossz, mint ahogy mondják), Safarit az iPhone-on, Chrome-ot a GMail és a GDocs miatt, Operát pedig a notebookon a turbó mód miatt, de legtöbbször akkor is a Firefoxot használom.
    Bosszantó volt, hogy lassan indult, meg néha olyan kis lomhának tűnt, de az új verzió tényleg sokkal agilisebb. Az Opera is nagyon jó, de valahogy nem áll annyira a kezemre, mint a FF.
  • WorldTorrent
    Most az normalis hogy az opera 210 mega ramot hasznal?:O xd FF csak 66-ot ja es eleg jo az uj ff
  • Frank99
    ez így van, szemmel is látható a gyorsulás, az előző verzióban nem igazán látszott. Egyébként tényleg szubjektív, mert ki mihez szokott, azt dicséri. Amióta megjelent, azóta kizárólag ezzel böngészem.
  • Narxis
    Érdemes, kiegészítők között minden olyan funkciót megtalálsz ami az Operaban van.
  • Baldric
    Szerintem erre a kérdésre 3 féle választ kaphatsz, és mind három a válaszadó szubjektív véleményét fogja tükrözni, de flame indításnak tökéletes :)
    Én Operát használok, szóval a válaszom azt hiszem egyértelmű.
    Persze biztos jó ez az új Firefox, de ahogy nézem túl sok újdonságot nem tartalmaz, és főleg nem jelentőseket, az Opera 10.5-ből meg remélem a nem túl távoli jövőben kijön egy béta változat is, és akkor a kettőt összehasonlítva már számodra is könyebb lesz a döntés.
  • pasi29uk
    "Nitot végül leszögezte, hogy a Chrome miatt a Firefox fejlesztői is kénytelenek gyakrabban kiadni... "

Héééé a Chrome miatt!?
  • Ari18
    Nálam sokkal gyorsabb, mint az előző verzió. Még torrent mellett is használható marad.
  • WorldTorrent
    en 3 napja valtottam Opera-ra , erdemes erre vissza valtani?