233
-
#73 Érdekes, hogy változik a világ... Itt egy böngészős hír, és az acid3-at már nem emlegeti föl senki.
:P -
ramolito #72 hát engem nem érdekel ha eloszorlassan indul ha utánna azt csinálja amit akarok mivel ugysem kapcsolom ki az IE amíg a gépet nem. Mivel tablet pc-t használok valahogy hiányoznak nekem dolgok az operábol foxibol chromebol is de ezeket mind megtakýtam IE ben és ezek egyáltalán nem nagy dolgok, apróságok de mégsincsenek benne a tobbi bongészoben. viszont a g-mailszarakszik rajta de kit érdekel beállítottam outlookra azt is és slussz passz amugy mindegyik bongészot használom attol fugg mire van kedvem meg hogy inek miben kell Help -
#71 Nálam az ie6hoz kell 10 másodperc, a firefoxhoz 40, az operához 25, lehet hogy most utálnak a webfejlesztők, de én ezért sokszor csak ie6ot indítok, ha csak egy oldalra akarok ránézni. -
dchard #70 Ez a melyik böngésző a gyorsabb háboró kezd egyre viccesebb lenni.
Jól látható ezzel kapcsolatban, hogy csak azt nem tisztáztuk, hogy mihez képest. Itt volt a legutóbbi cikk, amiben a 9-es IE Direct2D-t demózták, és látszott, hogy egyes esetekben akár* ötöd idő alatt is képes volt kirenderelni egy oldalt az új IE.
Igenám, de azt senki nem nézte meg, hogy senkinek kurvára fel sem fog tűnni, ha egy oldal 10ms helyett 2ms alatt renderelődik ki (a másodperc század része még a rosszabbik eredmény is), viszont arról nem szólt a fáma, hogy például az összes tartalom megjelenítéséhez, és ahhoz hogy egyáltalán a renderelés elkezdődhessen, hány másodpercig töltögette az IE a pluginokat meg DLL-eket.
Nem a renderelés tart sokáig, hanem amíg a rendereléshez szükséges minden adatot betölt a gép és végre elkezdhet számolni.
Szóval azt kéne tisztázni, hogy mit csináljon gyorsabban a böngésző:
1. 10ms helyett 2ms alatt rendereljen egy oldalt, amit senki észre nem vesz.
2. Vagy 15 másodperc szüttyögés helyett mondjuk 5 alatt betöltődjön, hogy használni is tudjam.
Mindenki mindenről beszél csak épp erről, a lényegről nem...
Dchard -
#69 ez tény :)
Nem rossz az Opera ha nem hallna be nálam minden 20. megnézed oldalon én is azzal nyomnám. -
#68 és még így is nagyobb és lassabban indul az ff :) na ezt hogy csinálják? -
#67 :) pont ezért (is!) nem használok Operát sok mindenről ami ott van azt se tudom mi az. Informatikus barátomnak viszont mikor megmutattam maga volt a karácsonyi ajándék az Opera. -
kovadam87 #66 Én már nagyon régóta használom a fire fox-ot, előtte természetesen én is internet explorer-t használtam. FF gyorsabb ugyan az ie-nél de mostanában az utóbbi pár frissítés óta nálam valamiért elkezdett érdekes dolgokat csinálni. nem jeleníti meg a youtube-os videókat a lapon belül, kihagy néhány oldalon ezt meg azt, kezdve az oldal stílusától, betűtípusokat alaphelyzetbe állítja stb. Aztán manapság elég sokszor összeomlik :S Amit nem is értek hiszen tényleg egy elég jó programról beszélünk. De mivel minden a legfrissebb a gépemen, videó kódekektől kezdve a legutolsó dll-ig, nem tudom kiküszöbölni a problémát. A hibajelentéseket küldöm ezerrel, hátha okosodnak belőle valamit. Bár az is lehet hogy csak egy új windowst kéne felraknom :) az mindig segít. -
Cat 02 #65 Inkább Operában sok minden benne van. FF-hez meg letöltöd azt ami kell, amit meg nem használsz azt nem :) -
#64 Na igen opera mint fapados böngésző kicsit vicces mikor az is jól tudott hogy sok olyan funkció van benne amit az átlag user nem is tud. -
#63 Azért a Chrome-nak is elég agresszív kampánya van. Igaz érdekes a tényállás mert ott ellen kampány is van bőven. -
#62 Mi már a FF 3.6-ról beszélünk azt hogy 3.5-nél gyorsabb a Chrome az teljesen 1értelmű. -
atomkrumpli #61 ott a naccerű lynx az még gyorsabb, de a neten van még jópár ie6 előtti ótvar régi böngésző lehet mazsolázni -
#60 "Amúgy az Opera is jó, de nekem fapados."
Te életedben nem láttál Operát. -
Szefmester #59 Tudja valaki hogy a FF-ban hol lehet szerkeszteni a gyorsmenü tartalmát? sajnos van pár olyan választás benne, ami már rég nincs feltelepítve a gépre.. de abban a girhes menüben ott van, és így kissé már kezd hosszú lenni. (gyak. 3/4 képernyő magas) -
#58 Miért van az, hogy minden böngészőnél azt olvasom hogy gyorsaság-gyorsaság-gyorsaság, aztán ha nem akarok nagyon böngészni, és nem akarok fél órát várni a régi gépemen, hogy elinduljon a böngésző, akkor még mindig az ie6ot kell elindítanom? -
#57 "Amúgy az Opera is jó, de nekem fapados."
LOL! na ezen felröhögtem, főleg ellentétben az ff-et látva.
Ilyet még senki sem írt inkább fordítva, hogy az opera túl sokat tud, az ff meg jó kis tuskó bonyolultságú :) -
#56 ie6 a lekjopp! -
Elemir #55 Szerintem semmilyen vita tárgya nem lehet, kinek mi jön be.
Nekem gépre firefox, symbian telefonra pedig Opera mini a legjobb.
Amúgy az Opera is jó, de nekem fapados. -
#54 "Chrome meg csak a fapados külső és a sebbességnek (amiben a FF se nagyon marad el), na meg az óriási reklámnak köszönhetően ért el némi eredményt..."
öcsém te mekkora selfowned idióta vagy. Én bizony figyeltem mikor a 2004-ben jött az ff. Azt sem tudtam mi az, de a csapból is az folyt, olyan felhajtást csináltak neki mint még soha. Máig a legdurvább reklámozást az kapta, olyan hiszériát gerjesztettek, hogy ment a "ha nem ff-et használsz nem vagy menő, szar vagy" szöveg.
Én akkor próbáltam, utána is sokat használtam, de a véleményem nem változott azóta sem. Agyonhypeolt böngésző, ami bár mindenben jobb mint az ie, amúgy kb középszar szinten van. Lassú, nem szabványkövető, és rendkívül instabil, végleges kiadásokban is, kiegészítők nélkül is. -
KopaszIsten #53 Felraktam. Működik. Nagyon király. Összehasonlíthatatlanul gyorsabb, mint a senkit nem érdeklő reklámokkal együtt.
Hálás köszönet!
(Mindkét ajánlott szűrőt alkalmaztam. Aztán majd tesztelgetem, hogy mennyire működik, max manuálisan megadom majd, ahol nem. :)) -
torreadorz #52 Az én szubjektiv véleményem:
a chrome lényegesen gyorsabb mint a 3.5-ös ff. A 3.5-ös legalább 20 másodperc mire elindul és amikor először kezdek el beirni egy url-t akkor legalább 10 másodpercig tökörészik. Utánna már begyorsul minden, de a chrome akkor is veri sebességben.
Ja és nem szar a gépem, coreduo, 2 gb ram, amivel azért nem kéne az ff-nek 20 másodpercig "bootolni"... -
#51 Tényleg gyorsabb lett. Lemértem stopperrel, kézzel, tehát nem hajszálpontos, de a kattintástól a megnyitásig 3,2 másodperc telt el. Úgyhogy ez már elég gyors. Eddig az volt a baj, hogy ugye lassan bootol a Firefox. Erre most már nem lehet panasz. Szvsz ez a 3 s kibírható.
A félreértések elkerülése végett nem azt mértem, hogy a kezdőlapot mennyi idő alatt töltötte be, mert az az internetsebességtől függ, ugye. Csak a program beindulását. Az pedig 3,2 s volt. -
#50 attól függ hogy állítottad be... én pl ki szoktam kapcsolni operában a lemezes gyorsítótárat, így memóriában tárol mindent... de akár 10 megára is le lehet szorítani lemezes gyorsítótárral, de minek ha van ram, és annak hangja sincs? -
KopaszIsten #49 Köszi a válaszokat. Kipróbálom. -
#48 Amint látod a legtöbb emberből ezt váltja ki hogy befürdik 1 csomó oldalon.
szerk: sztem nem az... -
#47 megválaszolták helyettem :)
ADblock plus felrakod hozzáadod az Ajnasz.hu-s listát az alaphoz és örülsz.
Nekem kevés reklám van már csak kinn itt-ott. Az meg nem izgat., -
#46 "Az Opera egy fos a Firdoxhoz képest"
Köszönjük a tartalmas hozzászólást, gondolom rengeteget használtál Operát. :) -
#45 AdBlock Plus hufilterrel. -
#44 Tudsz mondatot értelmezni? A legjobb FF. Magyarul jobb mint az előző verziói, mit nem lehet ezen érteni?:D -
bimi3 #43 Reklámblokkoló: AdBlockPlus itt
Ha fent van, a telepítés után feldob egy listát, itt bepöttyözöd az 'Easylist USA'-t, maj Hozzáad gomb. Ez a külföldi reklám URL-eket szűri.
Aztán elmész ide,, és a Feliratkozás linken felveszed ezt a forrást is, ez meg a magyar reklámokat szűri.
Onnan tudja, hogy mi a reklám, mert azok más címekről jönnek mint a rendes tartalom. -
zserrbo #42 Hali!
AdBlock Plus a neve a firefox kiegészítőnek és a reklámok neve és elérési útja alapján blokkol kulcsszavak segítségével. Importálsz egy szűrőt a felajánlottak közül és megy is. -
#41 Az Opera egy fos a Firdoxhoz képest, a Chrome meg csak a fapados külső és a sebbességnek (amiben a FF se nagyon marad el), na meg az óriási reklámnak köszönhetően ért el némi eredményt... -
KopaszIsten #40 Ha a reklám blokkolót az FF-re értetted, akkor had kérdezzem már meg, hogy melyik plugin jó erre a célra, mert engem is érdekelne. A lapok betöltésénél a legtöbb idő a b@szott reklámokra megy el. :s Viszont honnan tudja a progi, hogy melyik flash, stb reklám, és melyik olyan díszítő elem, amit látni akarsz? Vagy nekem kell állítgatni? -
Anotino #39 Azt hiszem, hogy ismet nem sikerult ertelmezni a mondatot ;) -
Szefmester #38 ez a personas-os dolog elég mókusvakítás.. párom már közel fél éve használja, és ahogy nézegettem van nem egy téma ami 2008 óta elérhető..
remélem valóban javítottak rajta, mert az elődje rendre összeomlott, pontosabban mikor szépen bezártam, a feladatkezelőben azt látom hogy az egyik magom teljese kihasználja, irdatlan memóriát eszik és nem indíthatok egy másik firefoxot, ami azért vicces, mert ha működik akkor könnyedény nyithatok egy másikat.. -
#37 akkor sem a legjobb. Azt szerintem nem a FF kicsitsem elfogult mérnökei fogják eldönteni. Ezt a szlogent már máshol is kivesézték :) -
NiGhTM4R3 #36 Gondolom nem tudod értelmezni a mondatot. :D
Abszolút igaz, hogy ez az EDDIGI legjobb FIREFOX. Ennél jobban nem tudom érzékeltetni, hogy mire céloztak. :( -
#35 Gyorsabb, de az Opera még mindig sokkal jobb. -
#34 Tényleg gyorsabb lett, és végre nem szaggatnak a flash videók.