Gyorsabb elődeinél a Firefox 3.6
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein
A 10-bõl 3 nem megfelelõen megjelenített oldalak linkjeit várom továbbra is.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Plusz még biztosan van, ami kimaradt, és néhány dolgot direkt nem említettem (pl. levelezõ-kliens).
"Operába rengeteg minden van amit a FF-.hez kiegészítõként úgy kell levadászni."
Pl mi van? Legyen az bármi de ha nekem az nem kell? Eleve nem lehet törölni mert nem külön rátelepített kiegészítõ.
"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein
Nincs. Miért is lenne? Felkínálja, hogy helyreállítja az egészet akkor rábökök 2-3 másodperc és ugyanott folytatom.
Operánál meg hibás oldalakat most nem tudok mutatni mert jelenleg nem használok operát 1 hete volt reinstall.
De én többször is adtam neki esélyt mert nem úgy néztem rá mint a véres ingre. Próbáltam vele megbarátkozni 1-2 hibát elnézni de egyszerûen nem állt az egész a kezemre és voltak oldalak amiket hibásan jelenített meg amiket már nem tudtam elnézni.
Engem nem érdekel, hogy miért nem tudja rendesen megjeleníteni, hogy honlap fejlesztõk hibája.. bla bla bla
Egyszerûen nem jól jeleníti meg és kész. A firefox meg jól.
Az meg hogy az opera esetleg 1-2 másodpercel hamarabb elindul nekem az nem kárpótol.
Firefox szinte mindent jól megjelenít.
Szinte mindenre van benne kiegészítõ.
Ha néha összeomlik egy gombnyomás és minden helyreáll pár másodperc alatt.
Nem örökké valóság mire elindul, csak pár másodperc.
Akkor meg nincs mirõl beszélni!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Persze aztán javítottam, ez nagyrészt az én hibám. De ez akkor is egy negatívum a többi böngészõvel szemben. Nem én vagyok az egyetlen, aki hibákat ejthet a honlap készítésében, és a Firefox ebben nagyon jó tapasztalatim szerint, az Opera kevésbé.
Valid volt?
http://goo.gl/gd6Zi5
Aki webfejlesztõként nem tud olyan oldalt készíteni, ami helyesen jelenik meg Operában, akkor sajnálom, azt kell hogy mondjam, ideje új szakma után nézni....
Próbáljátok ki, hogy csak egyszer, Operára fejlesztetek elõször, úgy hogy persze a szabványos megoldásokat használjátok, meg fogtok lepõdni, hiszen azt fogjátok tapasztalni hogy sok mindent a szabványok miatt egyszerûbben fogtok tudni megvalósítani, nem lesz idegesítõ float bug, használhatjátok nyugodtan a css2-es display: inline-block tulajdonságot, stb... Ha végeztetek, és értetek hozzá, az operában tökéletes lesz, ie-ben, firefox-ban, és firefox 2-ben különbözõ hibákat fogtok tapasztalni, mindegyiknél trükközni kell (a legutóbbi munkámnál kénytelen voltam a firefox 3.5 és a 2-nél is különbözõ javításokat eszközölni, már-már olyan érzésem volt mint ha az ie-t javítanám).
Persze jogos a kérdés, hogy ha ez így van, miért van mégis több hibátlan oldal fox-ban, mint operában, amire a helyes válasz - az emberek többsége firefoxra fejleszt.
A böngészõkkel kapcsolatos témák megbeszélése közben mindig van valaki aki leírja hogy jobb a fox, mert van hozzá x,y kiegészítõ, szeretném ha csak egyszer olyan kiegészítõt írnátok aminek nincs párja operában is! Ebben a fórumban jelenleg én vagyok az egyetlen aki ilyen kiegészítõt írt, ami csak azért is érdekes mert jómagam Opera felhasználó vagyok...
A hozzászólók többségétõl eltérõen én úgy gondolom, hogy a Firefox - Opera - Chrome közel azonos fejlettségû böngészõk, persze nagyban eltérõek, mindegyik más célcsoportot céloz meg, jómagam csak azt viselem nehezen, ha olyanok kritizálják a nem általuk preferált böngészõket, akik még nem is látták õket közelrõl, és olyan hiányosságok miatt, amik nem léteznek.
Várhatóan lesz 1-2 hozzászóló, aki rajtam kér majd számon néhány linket, amik a firefoxban említett hibákat igazolják, de én inkább elõre javasolnék egy google keresést, a néhány millió találatból csak találtok néhányat amelyik még aktuális...
Kompatibilitás szempontjából szerintem a Firefox a legjobb, egyéni véleményem szerint mindennapi használatra is (kompatibilitás, testreszabhatóság, stabilitás, egyszerûség, stb.). Pluginekkel sok praktikus dolog bele is vihetõ; Adblock, Idõkép idõjárás jelentõje, linkszövegek linké alakítása, Flashgot, download helper, stb... Ráadásul beállítás lementhetõ, win reinstell után is csak vissza kell másolni a dolgokat, és megy minden ^^
Persze biztos jó az Opera, meg Chrome is, attól függ kinek mire van igénye, illetve mit szokott meg.
Ne viccelõdjünk már 😄
"Stabilitásról annyit hogy egy nap max 1x összeomlik."
Pff, napi egyszer összeomlik és ezzel nincs semmi problémád?
Chrome már meg tudja jegyezni a jelszavakat és/vagy a felhneveket (ahol pl csak az email címet nem akarom állandóan beírni és szeretném ha megjegyezné?
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
link?
Opera valamivel hamarabb bejön mint a FF de azért a FF is nálam max 3 másodperc nem egy mai gépen ha meg valakinek 40 másodperc az köszönheti magának amiért jól le van terhelve a gépe. Ha meg akár 1 perc is akkor is azt használnám mert nem kell minden 2 percbe újraindítani. Egyszer elindítom és használom egész nap.
Nálam az opera 10-bõl 3 oldalt nem képes rendesen megjelenteni és nagyon nem esik a kezemre ahogy sokan másoknak se szóval ennyit a tesztekrõl meg a gyors hibásan betöltött lapokról.
Meg tele van beépített kiegészítõkkel de minek ha én egyszer azokat nem használnám?
Nálam a firefox jön be tisztán alapon fellõve pár kiegészítõvel de csak azokkal amire szükségem van! És 3 másodperces indulással még gyorsnak is mondható és a kezemre is esik benne minden.
Stabilitásról annyit hogy egy nap max 1x összeomlik. Na és?? Egy gombnyomás rajta, 5 másodperc és ugyanott folytatom a munkát ahol abbahagytam legyen az bármi.
Grat Firefox!
Ki lett próbálva az Opera, a Chrome, De túl kényelmetlen volt átszokni ezekre, úgyhogy vissza a rókához. Az IE. szintén részemrõl kilõve. Felõlem jöhetnek a különbözõ tesztek, hogy ez, vagy az a böngészõ gyorsabb...Ki a bánatot érdekel, ha maga a szerver lassú, akkor tökmindegy, hogy melyik böngészõn nézem a betöltõdést.
A memória használat, CPU használat szintén a lesz@rom kategória, mikor a mai modern és RAM mennyiségek és a CPU sebbesség sokszorosan elég netre.
Egy jo bableves sose rossz!!
De azt mindenképpen látni kell, hogy egy böngészõ sebessége nem csak a JS-tõl, meg az indulástól függ, hanem sok apró tényezõtõl (pl. fülváltás sebessége).
A memóriahasználat meg nem érdekel, amíg 1GB alatt marad...
Böngészõ sebességteszt
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Ráadásul abszolút szintetikus, a valóságban az FF3.5-ennél is lassabb.
A javascript motor pedig csapnivaló, szóval ezen teszt alapján is leszerepelt
a Róka. Sajnos a 3.6-os motorja is elmarad a konkurenciától, szóval nincs sok remény. A konzervativak használják továbbra is, aki halad a korral az vált(ill
az ismerõsi körömben mindneki váltott már)..
A böngészõ legyen bezárva a program futtatásakor!
SpeedyFox oldala
Üdv!
Okleveles pokoli operátor és a kárhozottak rendszergarázdája... wwww.redorchestra.hu, www.silenthunter.hu
Ugyanezen az oldalon van egy újabb böngészõ teszt is, érdekes hogy épp nem ezt linkelted be:
böngészõteszt a lifehacker oldalán