233
-
#153 A YouTube keresztbe tett a Firefoxnak
(az ilyen cikkekbe vajon mért nincs az Opera említve ? ) -
#152 mielőtt valaki megkérdezi ismét azért FF-m van 1 mert sokkal szolidabb és kissebb a lapfül. mint az operába.
2 nálam sok oldallal vacakolt az Opera. -
#151 Az imél kliens kifejezetten jó és hasznos hogy benne van tudomásom szerint az 1ik legnépszerűbb része. -
#150 "Kinek mi jön be és hát a Firefox-ot jóval többen használják, annyi ember nem tévedhet."
Azért használják ennyien mert tucat böngésző vagy hogy hívják. Amikor megjelent agyon lett reklámozva hogy jobb mint az IE . Szóvalk ez így marhaság hogy ennyí ember nem tévedhet pont hogy tévedhet mert még Józsi bácsi is FF-el nyomja a tanya közepéről mert ezt tette fel mert a fél net ezt használja akkor biztos jó.
-
Baldric #149 Engem, és feltételezem más operást sem zavar ha olyasmiket írsz, mint például "ha van néhány dolog ami nem tetszik benne, nem áll kézre, akkor az a beállítás elrendezés", de fel kéne hogy tűnjön, hogy ez mennyivel másabb megfogalmazás mint mikor ezzel jellemzed: "Bonyolult és ésszerűtlen beállítások".
Engem nem izgat hogy te nem szereted az operát, nem is érdekel hogy mennyien használják, és elfogadom, megértem hogy sokaknak nem tetszik, de az már zavar ha valamire, ami neked személy szerint nem tetszik, már egyből azt írod hogy rossz (vagy néhány más fórumozó egyből azt hogy fos), vélhetően ez kb annyira zavar, mintha én azt írnám neked hogy a kedvenc focicsapatod rossz, a kedvenc filmed egy fos, stb...
"Valószínűleg hazudunk, és csak azért nem használjuk az amúgy mindenben tökéletes, jobb Operát, mert a Firefox divatosabb... Áruld már, te tényleg ilyen lökött vagy, már ne is haragudj?"
Először is, senki nem mondta hogy mindenben tökéletes, és komolyan gondolod hogy a fox hype nélkül eddig jutott volna?
Sok it szakember évekkel ezelőtt választhatott, ie-t használ, egy ie-hez hasonló alternatívát, esetleg a kis norvég cég által fejlesztett fura operát (amiért akkor fizetni kellett), vagy használja az új, divatos, nyílt firefoxot. Azt hiszem a választás sokuknak egyértelmű volt, és szerinted kiknek van a legnagyobb hatása az it sajtóra, ha nem az it-s szakembereknek?
És ok, valószínűleg hype nélkül is népszerűbb lenne a fox, mert nem egy kis norvég cég gyártja, talán kicsit egyszerűbb is, fel sem tűnik egy ie használónak ha foxot teszel fel neki ie ikonnal, és a plusz funkciókat is könnyebb megismerni, ha kiegészítőnek hívják és egy kis ablakból lehet keresni ezeket (és nem a help-ben).
De ha azt gondolod hogy a firefox csak azért vezető alternatíva, mert jobb, mindig is jobb volt, akkor menj vissza 6 évet az időben, és hasonlítsd össze a böngészőket, ha ezen a képzeletbeli összehasonlításon a firefox nyerne, akkor nagyon csodálkoznék.
"Torrenteket emlékem szerint csak úgy lehetett máshoz társítani, ha Mentéssel lementettem és megnyitottam, Megnyitással mindenképpen a saját letöltőjével nyitotta meg"
Ez természetesen nem igaz, és ezen a példán jól is látszik a két böngésző közötti egyik jelentős különbség.
Tegyük fel a fox integrál magába egy torrentklienst, ez téged zavar, mit csinálnál? Megnyitnád a kiegésző ablakot, beírnád hogy torrent, találnál egy kiegészítőt ami ezt kikapcsolja, és kész is.
Mit csinálsz ha az operában találkozol ezzel? Elfogadod hogy ez egy súlyos hiba, ami téged zavar, és áttérsz a foxra. És mit csinálunk mi, operások? Megnyitjuk a beállításokat és kikapcsoljuk, ha nem találjuk, beírjuk a google-be, és egyből írja hol ez a beállítás, sőt, még egy linket is ad, amire egyből bejön a kikapcsolási lehetőség. De ha nem kapcsoljuk ki, akkor is csak megkérdezi hogy mit akarsz vele, letöltöd operában, vagy az alapértelmezett kliensel (pl utorrent).
"Firefox nálam 3-4 mp alatt elindul, full stabil, gyors, pluginok jól be vannak állítva és egy mappa kimentésével meg is marad minden, csak az alap böngészőt kell feltelepíteni."
Opera nálam 3-4 mp alatt elindul, full stabil, gyors, minden jól be van állítva, egy mappa kimentésével meg is marad minden, csak az alap böngészőt kell feltelepíteni. :D
És emelett ... (itt elkezdtem írni hogy mit tudok csinálni amit esetleg te foxal nem, de feladtam, így is hosszú már ez a hozzászólás) -
#148 Valószínűleg hazudunk, és csak azért nem használjuk az amúgy mindenben tökéletes, jobb Operát, mert a Firefox divatosabb... Áruld már, te tényleg ilyen lökött vagy, már ne is haragudj? :)
Megszokás kérdése, de ha van néhány dolog ami nem tetszik benne, nem áll kézre, akkor az a beállítás elrendezés, menürendszer mindig szokatlan marad, ezen nem tudom mit kell cáfolgatni.
Torrenteket emlékem szerint csak úgy lehetett máshoz társítani, ha Mentéssel lementettem és megnyitottam, Megnyitással mindenképpen a saját letöltőjével nyitotta meg. Nemtudom, hogy ezt javították-e a legújabban.
Honlapot meg majd ha rákényszerülök Operára, csak neked külön keresni fogok megint, én egy felsőfokú iskola honlapra, meg egy ingyentárhelyretett játékklán oldalra emlékszem, hogy rosszul jöttek be, nemhiszem hogy ezeket meg fogom találni 3 hónap elteltével, ráadásul már lehet javították. (nekem mondjuk nem is ez a fő problémám, én inkább csak hozzászoktam a Firefoxhoz, apró eltérések, logikátlanságok miatt nem tetszik).
Firefox nálam 3-4 mp alatt elindul, full stabil, gyors, pluginok jól be vannak állítva és egy mappa kimentésével meg is marad minden, csak az alap böngészőt kell feltelepíteni. -
#147 "Firefox-ot jóval többen használják, annyi ember nem tévedhet."
"egyél szart! több millió légy nem tévedhet!"
A valóságsók nagyon népszerűek, igazi intelligens kultúrműsorok, úgy gondolod ezek is jók?
Az emberek megveszik a csapvizet súlyos pénzekért, mert szépen palackozzák, és forrásvízként árulják. Nekik van igazuk, ők az okosak ugye?
És még lehetne példákat hozni, hogy sajnos így 2010-ben az emberi társadalomban a csordaszellem inkább szívás mint jó dolog ;)
"A 3 linket azt várhatod. Mások is írták, hogy hibásan jelenít meg nem csak én.
Meg hát ez tudnivaló dolog, hogy nem sok minden van Opera alá optimizálva ezért van ez a hiba."
Innentől nyugodtan írhatom, hazudtál! Tudod bizonyíték kell arról a 10ből 3 oldalról, addig csak üres fecsegés amit írsz. -
#146 "1. Bonyolult és ésszerűtlen beállítások" ésszerűtlennek nem ésszerűtlen. Tudod viccből nem raknak beállításokat be ;) max egy idiótának ésszerűtlen az ff-é na az tényleg ésszerűtlen mert alig lehet rajta állítani.
Bonyolultnak lehet bonyolult, bár én inkább részletesnek mondanám, és hát ahogy tudom normális ember szereti ha (akár) részletesen beállíthat valamit, nem kötelező, ott vannak az egyszerű beállítások is.
"2. Keszekusza kezelőfelület" ezen nagyot röhögtem
íme egy keszekusza felület biztos nehéz használni (kár hogy az ff is erre tart, a többi böngészővel együtt), tényleg bonyolult nem is lehet tudni mit hol kell csinálni :DD
"Túl sok benne az olyan dolog amit egy "hardcore" user üdvözöl, viszont egy átlagfelhasználót inkább elriaszt, ez az első kettő pontra is határozottan érvényes."
Hogy riasztaná el ha ott sincs? Sem a levelezésre vonatkozó sem a torrentre vonatkozó tulajdonságok nem jelennek meg a menükben, amíg nem aktiválják :) így hát az átlagfelhasználó azt látja hogy nem is tud ilyesmiket, csak akkor tűnik fel ha megmutatod.
"Ma én is szemügyre vettem az Opera 10.5 alfa változatát szép és gyors de olyan alapvető dolgoknak nem felel meg ami egyszerűen kizárja azt, hogy valaha is tömegböngészővé váljon."
Jé nemrég még szar fos lassú volt. Már megint gyorsan változik a véleményed...
"alapvető dolgoknak nem felel meg ami egyszerűen kizárja azt, hogy valaha is tömegböngészővé váljon." így van. És ez az alapvető dolog a tömeghisztériát keltő brutális hype, ami az ff-nél 2004-ben megvolt, a chrome-nál meg 2008-ban ;)
"Én nem vagyok egy számítástechnikai analfabéta" dehogy nem vagy, ezerszer bizonyítottad már itt az sg-n.
Minden szar ami nem m$ minden szar ami nem ff, vagy ami picit más mint ezek. P4 meg ugye jobb volt mint egy athlon64 azonos órajelen, és összességben is ár/teljesítményt is beszámítva :DD -
WoodrowWilson #145 "1., 2., 3."
Mivel megszoktad a firefoxot. Először nekem is furcsa volt, de a fox (szerencsére) rákényszerített az átállásra (valahogy elfelejtett minden könyvjelzőt és nem lehetett hozzáadni újat), egy hétig tartott mire hozzászoktam, viszont egy hónap után a fejemhez csaptam, hogy ugyan mért nem operával kezdtem. -
Baldric #144 Én azt is megkockáztatnám hogy az operás mail kliens nem csak egyszerű használatra jobb mint a többi, elég komoly a levelezésem, és próbáltam is áttérni Thunderbird-re, valahogy mindig az operásnál kötöttem ki. És hogy miért jó hogy be van építve a böngészőbe? Inkább, miért nem? A böngésző szerintem most már lényegében mindig mindenkinek állandóan fut, és most indítottam a TB-t, majdnem annyi memóriát foglalt le egyből amennyit az operám fogyaszt.
Időnként készítek hírlevelet, erről tudni kell hogy elég problémás folyamat, mert a levél maga html és css alapú akár egy weboldal, de a kliensek nem támogatják csak ezek töredékét, természetesen az ilyen leveleket is tesztelem operában, általában több próbálkozás kell, mire a fontos kliensekben jól néz ki, de operában szinte mindig egyből jó. A html-css alapú levél támogatásban olyan az opera az összes többi klienshez képest, mint a firefox az ie4-hez képest. -
Baldric #143 "Bonyolult és ésszerűtlen beállítások" Példát kérünk...
Ebben persze lehet valami, én el is fogadom, de azt is megemlíteném hogy ha az operát kezdted volna el előbb használni, akkor a fox beállításaira írtad volna ugyanezt.
"Keszekusza kezelőfelület" Tudtad hogy megfoghatod bármelyik gombot a shift gomb lenyomása mellett, és átteheted oda ahova akarod? Persze ki is törölheted ezeket a gombokat a jobb gombos menüből, vagy új gombokat tehetsz be a listából. Ilyen módon az opera kezelőfelület átállítása az általad megszokott formába nem tart tovább 1 percnél (Ha a fülsávot is át akarod tenni közvetlenül az oldal fölé, akkor lehet hogy kevés az 1 perc). -
Baldric #142 Bocsánat, tévedtem "ugrás gomb, de még ez a gomb is 3-szor annyit tud mint a fox ugrás gombja" Helyesebben, most már csak másfélszer annyit tud. -
Baldric #141 "szinte mindent kipróbáltam mindent átnyálaztam személyre szabtam az utolsó beállítással is. De akkor se tudott meggyőzni akkor sem állt a kezemre."
A fenti idézet szerintem helyesebb lenne úgy, hogy :
pár dolgot kipróbáltam, egy-két dolgot személyreszabtam, de ...
Hogy miért gondolom hogy így helyesebb?
Mert egyszerűen elképzelhetetlen hogy valóban teljesen testre szabtad és mégis áttértél egy másik böngészőre.
Persze a testreszabásnak is vannak szintjei, lehet hogy számodra úgy tűnt, hogy tényleg alaposan kiismerted, de hidd el, ha úgymond egy következő szinten ismerted volna ki akkor most a fórumozók másik táborához tartoznál.
Én egyszer próbáltam meg leírni az általam végrehajtott testreszabásokat a Magyar Oper Blog egy felhívására, de fel kellett adnom, egyszerűen kizárt, hogy le tudjam akár csak a dolgok nagyobb részét írni egy blog keretei között.
Az én egyetlen eszköztáramon, a címsávon például az egyetlen gomb ami talán számodra is ismerős lehet az az ugrás gomb, de még ez a gomb is 3-szor annyit tud mint a fox ugrás gombja... -
Baldric #140 "a Firefox-ot jóval többen használják, annyi ember nem tévedhet."
Szóval amit többen használnak az jobb? Miért nem térsz át az IE-re, ezek alapján az még jobb mint a fox...
"én jobb szeretek egy tiszta, pucér böngészőt amibe csak azt rakok bele amit én akarok"
Az Opera nagyon sok mindent tud, ez igaz, de ezek egy része alapból ki van kapcsolva, nem fogja magától megjeleníteni a leveleidet, de még csak be sem tölti azt a részét ami képes erre, amíg te nem akarod.
Persze sok minden nincs kikapcsolva, olyan dolgok amikre firefoxban kiegészítőt kell használnod (ha jól tudom még mindig kell kiegészítő ahhoz is hogy bezárhasd az utolsó fület), de ezek miért zavarnak? A legrosszabb esetben is csak egy menüelem valami eldugott helyen, vagy épp fel sem tűnik hogy tud ilyet (épp az ilyen, eldugott, nem feltűnő apróságok miatt nem sokan váltanak operáról másra).
Én egy dolgot tudok, ami alapból nincs kikapcsolva, de jobb lenne úgy, ez a torrentkliens, tragédia hogy egy plusz kérdést tesz fel az opera ha torrent fájlt töltesz....
"Hiába írjuk nektek úgy sem fogjátok megérteni." Mit, hogy a firefox jobb?
A hozzászólások jellegében fel kéne figyelni egy érdekes ismétlődésre, ha visszaolvastok egy ilyen fórumot, nem csak épp ezt, hanem lényegében bármelyiket itt az sg-n, amelyiknél szóba került a fox-opera:
1. jön valaki aki többnyire kulturáltan megemlíti hogy az opera is egy jó böngésző.
2. jön néhány firefoxos aki felsorol néhány dolgot amiben rosszabb az opera (nem szerinte rosszabb, hanem simán rosszabb), persze nem, vagy csak nagyon ritkán tudja ezt alátámasztani.
3. jön megint egy operás aki bebizonyítja hogy az előző hozzászólónak nem volt igaza, vagy legalább rámutat valamire ami azt ellensúlyozza.
4. megint jön egy foxos, semmi mást nem állít, csak hogy az Opera egy fos.
5. a 2-3-4 pontok ismétlődnek akár napokon keresztül.
A fenti pontok alapján ki nem ért meg mit?
Aki ismeri az operát, és követi a böngészőkről szóló híreket, azzal szembesül hogy rengeteg helyen megemlítenek olyan negatívumokat, amik vagy nem léteznek, vagy valójában nem negatívumok, fiktív példa:
Az opera egy fos, szar minőségben jeleníti meg a képeket, és lassú is!
Ebből mit lát egy operás? Azt hogy a kommentelő bekapcsolva felejtette a turbót....
A böngészőket érintő témákban hosszasan lehet vitázni ez tény, viszont érdekesebb lenne egy ilyen vita ha nem beszélnének el egymás mellett a résztvevők.
Azt hiszem mindenki képes megérteni, hogy nem csak azok a szempontok léteznek egy böngésző kiválasztásakor, amik alapján ő maga választott, de ha ez igaz, miért nem lehet elfogadni hogy valakinek mégsem a csodás firefox a legjobb választás? Ha ezt elfogadjátok, miért nem lehet engedni hogy valaki megemlítse az opera nevét valakinek, aki még nem kötelezte el magát egyik böngészőnél sem, úgy, hogy közben nem trollkodik közbe minden második foxos, és nem hívja fel a figyelmet nem létező opera hiányosságokra? -
cousin333 #139 "a felhasználók 90%-nak ezekre abszolút nincs szüksége"
Akkor ne használják. De nehogy már az legyen a hártány, hogy ezek benne vannak... Mellesleg vannak olyan funkciók, amikról korábban azt sem tudtam, hogy léteznek, ma meg a napi rutin részei (pl. egérmozdulatok).
"Csak 2 dolgot emelek ki, torrent kliens: Az uttorrent mint kliens verhetetlen"
A felhasználók 90%-a nem használja... :) A válasz egyszerű, hogy a user ha rákattint a torrent linkre, akkor simán letölti neki, anélkül, hogy egy új programot kellene feltennie. Ez kifejezetten a felhasználóbarátság jegyében van benne, én is uTorrentet használok.
"E-mail kliensnek a böngészőben szintén semmi értelme"
Már miért ne lenne? Miért tegyek fel TB-öt vagy Outlook-ot, ha egyszer itt van ez, integrálva a böngészőbe. Pláne, hogy egyszerű használatra jobb is mindkettőnél. Megint csak egy funkció, amit vagy használsz, vagy nem, utóbbi esetben tudomást sem szerzel róla.
1. és 2. Ne haragudj, de ez nevetséges! Mesélj, mi olyan bonyolult? Nem hinném, hogy az Opera UI-hez 2 diploma kellene... pláne a 10.5-öt nem érheti ilyen vád.
3. ez is érdekelne, hogy szerinted mi olyan van benne, ami riasztó? -
#138 Én ezeket már le se mertem írni, mert úgyis "user error" lesz a válasz xD
-
rolandi350 #137 Tökéletesen egyet értek veled! :D
Múltéven amikor esélyt adtam neki szinte mindent kipróbáltam mindent átnyálaztam személyre szabtam az utolsó beállítással is.
De akkor se tudott meggyőzni akkor sem állt a kezemre.
Firefox meg már alapból bejön nem csak nekem de a többségnek is. -
#136 Ez mind szép de azt nem túlzás kijelenteni, hogy a felhasználók 90%-nak ezekre abszolút nincs szüksége! Csak 2 dolgot emelek ki, torrent kliens: Az uttorrent mint kliens verhetetlen, mi szükség van böngészőbe építettre?:... E-mail kliensnek a böngészőben szintén semmi értelme, akinek kell kliens az telepíti a megfelelő tudású Thunderbird-öt/Outlookot vagy mint pl én a webes felületen küldi a leveleket...
Ma én is szemügyre vettem az Opera 10.5 alfa változatát szép és gyors de olyan alapvető dolgoknak nem felel meg ami egyszerűen kizárja azt, hogy valaha is tömegböngészővé váljon.
1. Bonyolult és ésszerűtlen beállítások
2. Keszekusza kezelőfelület
3. Túl sok benne az olyan dolog amit egy "hardcore" user üdvözöl, viszont egy átlagfelhasználót inkább elriaszt, ez az első kettő pontra is határozottan érvényes.
Én nem vagyok egy számítástechnikai analfabéta, de belekerült elég sok időbe mire minden funkciót és beállítást elővarázsoltam illetve átvarázsoltam arra, ahogyan az nekem megfelelő. Ráadásul a tabok címsor feletti elhelyezése kifejezetten zavar... (Tudom alul , jobb és baloldalon is elhelyezhető de ez is csak egy olyan funkció amit a többség tutira nem használ...)
Tehát a Firefox sokkal egyszerűbb/ésszerűbb kezelőfelülettel, beállítási lehetőségekkel rendelkezik, híján van a "hardcore" funkcióknak, ugyanakkor maximálisan testre szabható és bővíthető annak fényében , kinek mire van szüksége :) -
rolandi350 #135 Hiába írjuk nektek úgy sem fogjátok megérteni.
Mert mindenki kitart annál amit használ.
Kinek mi jön be és hát a Firefox-ot jóval többen használják, annyi ember nem tévedhet.
A 3 linket azt várhatod. Mások is írták, hogy hibásan jelenít meg nem csak én.
Meg hát ez tudnivaló dolog, hogy nem sok minden van Opera alá optimizálva ezért van ez a hiba.
Ja és én jobb szeretek egy tiszta, pucér böngészőt amibe csak azt rakok bele amit én akarok. Ez van én így szeretem bele kell nyugodnotok. -
#134 ha nem aktivizálod semmit nem csinál nem eszik memóriát nem foglal helyet akkor meg mit zavar ? -
#133 bocs most nem megy mert nem operám van de bíztos van valaki aki tételes felsorolást ad. -
#132 JUJ nem lehet törölni deház. És ilyenkor a kezelőfelülete is el van tűnve ha nem aktiválod. Biztos zavar az ami nincs ott :D De vajon miért kisebb még így is az egész program mint az ff? ott miért nem baj az hogy a semmi többet foglal?
A 10-ből 3 nem megfelelően megjelenített oldalak linkjeit várom továbbra is. -
#131 ha éppen nem lenne akkor meg az lenne a baj :) -
#130 Ez ilyen "legyen mibe belekötni" dolog. -
krk #129 Engem Firefoxnál (3.6) az zavar, hogy amikor bezárom, akkor még 15-20 másodpercig pörgeti a vincsesztert, + 99%-os a processzor használat akkor is, ha csak egy-két oldal volt megnyitva. Igaz, régi a gép, de akkor is... -
cousin333 #128 Panelek, beillesztés és ugrás, gyorshívó, Opera Link, egérmozdulatok, Dragonfly, kattintásra alkalmazható témák (nem Personas!), rendes RSS olvasó, tartalomszűrés, torrentkliens, jegyzetek, spatial navigation (magyarul nem tudom), Opera Turbo, illeszkedés...
Plusz még biztosan van, ami kimaradt, és néhány dolgot direkt nem említettem (pl. levelező-kliens). -
Reg5 #127 Mármint "Én se használom ki az Opera tudásának a 70%-át" se. -
Reg5 #126 De miért zavar? Nem kötelező használni. Én se használom ki az Opera tudásának a 70%-át, és nem zavar hogy benne van egy rakat dolog, mert nem befolyásolja böngészési folyamatot. -
rolandi350 #125 Tegyük fel ha nekem arra nincs szükség amit az előttem lévő írt.
"Operába rengeteg minden van amit a FF-.hez kiegészítőként úgy kell levadászni."
Pl mi van? Legyen az bármi de ha nekem az nem kell? Eleve nem lehet törölni mert nem külön rátelepített kiegészítő. -
vmiki88 #124 Mondj példákat! -
rolandi350 #123 És meddig tart 5 perc? Legalább nincs tele olyan kiegészítőkkel amire nincs szükség. -
#122 Operába rengeteg minden van amit a FF-.hez kiegészítőként úgy kell levadászni. -
rolandi350 #121 "Pff, napi egyszer összeomlik és ezzel nincs semmi problémád?"
Nincs. Miért is lenne? Felkínálja, hogy helyreállítja az egészet akkor rábökök 2-3 másodperc és ugyanott folytatom.
Operánál meg hibás oldalakat most nem tudok mutatni mert jelenleg nem használok operát 1 hete volt reinstall.
De én többször is adtam neki esélyt mert nem úgy néztem rá mint a véres ingre. Próbáltam vele megbarátkozni 1-2 hibát elnézni de egyszerűen nem állt az egész a kezemre és voltak oldalak amiket hibásan jelenített meg amiket már nem tudtam elnézni.
Engem nem érdekel, hogy miért nem tudja rendesen megjeleníteni, hogy honlap fejlesztők hibája.. bla bla bla
Egyszerűen nem jól jeleníti meg és kész. A firefox meg jól.
Az meg hogy az opera esetleg 1-2 másodpercel hamarabb elindul nekem az nem kárpótol.
Firefox szinte mindent jól megjelenít.
Szinte mindenre van benne kiegészítő.
Ha néha összeomlik egy gombnyomás és minden helyreáll pár másodperc alatt.
Nem örökké valóság mire elindul, csak pár másodperc.
Akkor meg nincs miről beszélni! -
#120 én is épp ezt mondtam 3-4 mp az már bőven érezhető. -
#119 origo-n kicsit szenved ez tény de be nem fagy attól elég távol áll. -
caprocorno #118 Ha gondolod, próbáld ki a 4-es chrome-ot. A jelenlegi legfrissebbet (4.0.302.3) megtalálod itt>> Kipróbáltam az origót is és az indexet is, tökéletesen stabilan kezeli. Sőt, továbbmegyek, még nem találkoztam oldallal, amibe belefagyott volna a szavaiddal élva:) -
vmiki88 #117 nekem bejött a 3.6, kicsivel gyorsabb lett a Javascript futtatása, valamint nekem stabilabb is lett, nem fagy már ki a Youtube-os videóknál :) (régebben sem fagyott túl sokszor) -
caprocorno #116 Safarival semmi gond, bár egyesek szerint aggályos a win-re adaptált verziók biztonsága, de szerintem annyira kevesen használnak win-en safarit, hogy mostanában tuti nem lesznek célzott támadások szenvedő alanyai. -
caprocorno #115 Nem 1-2 tizedről van szó, haenm 2-3-4 másodpercről. Készséggel elhiszem, hogy van akit nem érdekel, lelke rajjta, soha, senkit nem akartam meggyőzni a saját igazamról. Nekem viszont rengeteget számít, amikor egy nap több száz weblapot kell megnyitnom. És egyáltalán nem a sávszélességen múlik, mert ezek a különbségek akkor is fenntállnak, ha offline, a gépről nyitsz meg html-t. -
harcu #114 Otthon úgy döntöttem, hogy ideje lecserélni a 6.0-ás Explorert. Jól szolgált, kedveltem, de ideje váltani. A céges gépemen Firefox fut, nem hibátlan, időnként belefagy egy letöltésbe, tehát legyen más. Felraktam a Chrome-ot, az Index és az Origo is mindig belefagyott, mást le tudott tölteni. Unistall, felment a Safari. Most az jól működik.