233
-
rolandi350 #193 Mondhatunk mink bármit kár a szóért.
Ha törik ha szakad az operások úgy is kibeszélik magukat.
Erre nem érdemes időt pazarolni.
Ha nektek az opera tetszik használjátok azt!
Én csak leírtam, hogy nekem miért nem jött be az opera, mi volt vele a bajom. Ennyi! Ha nem hiszetek el hogy nálam 10-ből 3 oldalt hibásan jelenített meg nem érdekel nem vagyok köteles nektek linkekkel beszámolni róla.
De én olyat soha nem jelentettem ki, hogy az Opera szar!
És itt soha senkire nem mondtam még olyat, hogy "lökött" de ha ti ragaszkodtok hozzá hogy mondjátok, az Opera megvédése érdekében, csak nyugodtan! Nem sokat értek el vele.
Részemről a téma lezárva. De tudom, hogy ti még úgy sem bírjátok abba hagyni.
Lehet az Operát dicsérni, és a Firefox-ot szidni!
Hajrá! Nélkülem! Mert fontosabb dolgom is van.
(Azért még gratulálni beugrok :D ) -
#192 "Igenis baj, ha alapból túl sok információt zúdit egy félanalfabétára vagy kezőre egy progi."
Nem így van... mint már le lett írva, a nem használt funkciók meg sem jelennek, ergo nem ad infot sem róluk, nem is látszanak. Nem véletlenül a win asztalt láttad? Azon szoktak ikonok lenni :)
"A repülőgépeknél is gondolod viccből van glass cockpit és elfelejtve az analóg műszerhegy? Az optimális információ átadás a gép - ember között fontos."
A repülőgépeknél az analóg műszer backup-ra van, elektronikus rendszer meghibásodása esetére.
Én is a repszimeknél ha van a kijelzőket nézem, 1 helyen több információ, nem kell forgolódni, magasság pl jobban is leolvasható onnan. -
#191 Így van, haver webes fejlesztő(egyébként én is részben :) ), mutatott olyan oldalt amin az akkori legújabb ff egy komponenst lazán ki sem rajzolt, és egyébként a görgetés szaggatott. Ie, opera szépen megjelenítette, és operában nem is szaggatott. Kár hogy ez az oldal már nem elérhető, pedig lehetne mutizni, de biztos van még ilyen, csak nehéz megtalálni ;) konkrétan az operához sem találok mostanában nem jól megjelenő oldalt, pedig állítólag 10-ből 3-szor rosszul kéne megjelennie :D -
#190 húhú jön a html5 olyan reklámblock lesz mint állat :D Fent sem lesz a flash!
Minek? ha a videomegosztók html5-ösök lesznek, onnantól már csak reklámra lesz fless :) -
#189 "Operát is próbáltam, akkor még a 9.xx-es verziónál járt, a következő volt vele a bajom:
-ha azt akartam hogy megjegyezze egy oldanál a felhasználónevet ÉS a jelszót, CSAK a felh.nevet jegyezte meg;
-ha CSAK a fel. nevet jegyeztettem meg, akkor viszont SEMMIT se jegyzett meg..."
érdekes...
te valami külön operát kaphattál, mert ilyen választás nincs, és nem is volt. Elmenti a felhasználónevet és jelszót vagy nem. Nem lehet választani hogy egyiket mentse a másikat meg nem. -
#188 "Valószínűleg hazudunk, és csak azért nem használjuk az amúgy mindenben tökéletes, jobb Operát, mert a Firefox divatosabb... Áruld már, te tényleg ilyen lökött vagy, már ne is haragudj? :)"
Én vagyok a lökött? :DDD nem én HAZUDTAM be a "10ből 3 oldal nem jó" marhaságot, és mondtam hogy bizony linket nem küldök ezekről.
Ki hiszi ezt el? Nagyon egyszerű lenne elhitetni, mondtam hogy jöhetnek a linkek, erre írja hogy nem linkel. Tehát hazudik, mert ha igaz lenne, tudna linkelni, ennyi.
Olyan mint az oviban mikor a gyerek dicsekszik hogy milyen cuccai vannak, aztán mondják neki hogy akkor mutasd... jaaa nemtudja meg >ide kerül a tetszőleges (átlátszó)< kifogás :)
"Torrenteket emlékem szerint csak úgy lehetett máshoz társítani, ha Mentéssel lementettem és megnyitottam, Megnyitással mindenképpen a saját letöltőjével nyitotta meg. Nemtudom, hogy ezt javították-e a legújabban."
User errort nem lehet javítani... alapon így van, mivel arra készült hogy az 1 bites felhasználó aki azt se tudja mi a torrent, le tudjon tölteni a torrentoldalról, mintha sima letöltés lenne.
Akinek más kliens kell (tehát nem 1bites user), az preferences/advanced/downloads/ fájlra rákeres, edit és ott vannak a választások (megnyitás operával/rákérdez/mentse egy beállított helyre/alapértelmezetten beállított alkalmazással nyissa meg/az elérési úton lévő alkalmazással nyissa meg).
(erre egyébként 10 másodperc alatt rátalál a gondolkodó ember, segítség nélkül is).
"Nem áll kézre, akkor az a beállítás elrendezés, menürendszer mindig szokatlan marad, ezen nem tudom mit kell cáfolgatni."
Azt hogy ez egy marhaság :) mindegyik böngésző az utóbbi évig az ie felületére épült, mindnél minden ugyanott van(csak az extráknál van változás ami ugye az ff-ben nincs), nincs olyan hogy az ff kézreáll a többi meg nem, mert mindben ugyanolyan a böngészés rész. A mostani legújabb verzióknál van csak változás ilyen win7 stílusra.
"gyors"
gyors biztos... de van gyorsabb. (opera,chrome, safari, konqueor) lejárt szöveg az ff-ről, még 2004-ben elment, bár akkor is inkább csak az ie-nél volt gyorsabb.
"egy mappa kimentésével meg is marad minden, csak az alap böngészőt kell feltelepíteni."
Nemtudom minek emlegeted ezt állandóan, ez régen így van a többi böngészőben is... ez egy alap dolog (4 éves cookiek és könyvjelzők vannak az operámban, na vajon hogy? :D). -
Reg5 #187 A "hanem mert" véletlenül maradt ott. -
Reg5 #186 Édesapád hetente hány órát netezik? Ha naponta csak fél órát tölt a PC előtt akkor tényleg mindegy, de aki több órákat tölt ott annak igenis fontos kéne legyen, hogy amit használ az kényelmes legyen és neki tényleg tetszen(valami különleges tulajdonsága miatt), és ne csak azért használja mert a szomszéd Pityu is arra esküszik, hanem mert
Lehet rajta röhögni, én inkább azon szánakozok, hogy sokan úgy szaroznak/dicsőítenek egyes programokat hogy mást ki sem próbáltak. -
Baldric #185 "Apámnak még egy puritán böngésző is bonyolult"
Akkor apukádnak is az opera lenne ideális, csak indítsd kiosk módban, pakolj el mindent kivéve a vissza gombot, címsort, meg amit ismer, és kész is. Ha kell, még a menükből is kitörölhetsz pár sort, és akkor még egy jobb gombos menüre is csak az az 1-2 dolog jön fel amin még eligazodik. Elrontani, elállítani sem tudja. Ha hajlamos a windows elállítására is, akkor a kiosk módot is be tudod állítani úgy, hogy még erre se legyen képes, és a számológép, meg hasonló programok gombjait is beteheted az operába. Akár azt is elérheted, hogy semmi mást ne lásson a gépből, csak az opera puritánra alakított kezelőfelületét. :D -
#184 Nekem inkább fordítva tűnt. Apámnak még egy puritán böngésző is bonyolult. Nem mindenki fiatal és születik a digitális világba...
Igazság szerint és csak röhögök mikor ingyenes böngészőről vitáznak az emberek... -
scarabeus86 #183 ja és az ie 8-cal sincs különösebb bajom, ha Firefox nem lenne, akkor valszeg azt használnám, persze csak pluginokkal, mert bizony arra is vannak. -
scarabeus86 #182 Évek óta Firefoxot használok, két pluginnel: adblock plus és downloadhelper.
Soha semmi gondom nincs vele, igaz kicsit lassan indul el, de hát annyit ki lehet bírni, viszont teljesen stabil mindkét gépemen. Chrome-ot egyszer próbáltam ki, igaz akkor még a 2.x-es verzió volt a legújabb, freemail meg még pár másik oldal rendszeresen kifagyott, ennyi elég is volt az uninstallhoz.
Operát is próbáltam, akkor még a 9.xx-es verziónál járt, a következő volt vele a bajom:
-ha azt akartam hogy megjegyezze egy oldanál a felhasználónevet ÉS a jelszót, CSAK a felh.nevet jegyezte meg;
-ha CSAK a fel. nevet jegyeztettem meg, akkor viszont SEMMIT se jegyzett meg...
Szóval maradok továbbra is a Firefoxnál :) -
Reg5 #181 Ne legyél már értetlen. Világosan le lett írva, hogy csak akkor zúdítja rád a sok információt ha úgy állítod be. Persze néhány dolgot megkérdez, de ezen kevés dolog nehogy már zavarjon...
DjDano: A felhasználók 90%-a nem tudja mire van szüksége. Azt használja amit az ismerőse/barátja elé rakott, a többitől mereven elzárkózik mert "szar és nehezen kezelhető", holott csak mást szokott meg. Cousin333-at tudom ismételni: évekkel ezelőtt Operásként jónéhány Opera funkcióról nem is tudtam így szükségem se volt rájuk, de ma már böngészni nem tudnék nélkülük annyira kényelmessé tették az egész folyamatot. -
Baldric #180 Durva, már egy ideje úgy gondolom hogy minden érdekes és fontos dolgot tudok az operáról, de most egy meglepetés ért, felfedeztem hogy az opera 2003-óta mp3 lejátszóként is működik, rendesen lehet új mp3-at megnyitni, léptetni, mindent... Persze nem userjs meg nem unite hanem alapból tudja. Persze ez épp egy felesleges funkciónak tűnik, de mégis... -
#179 Hátha -
Baldric #178 Persze hogy be lehet, a legegyszerűbb, ha elmész erre az oldalra:
http://nontroppo.org/tools/buttonmaker/
A második sorba, vagyis a "OR just write the action as plain text" cimkéjű sorba írd be ezt:
Show speed dial,,,"Home2",Go to homepage + Go to homepage,,,,Go to homepage
Nyomj a Create button gombra, ekkora fent megjelenik az új gomb, home2 felirattal, csak kattints rá, vagy húzd az eszköztárra, és kész is.
Ez egy több funkciós gombot készít, egy gombnyomsára bejön a gyorshívó, mégegy gombnyomásra visszajön az eredeti oldal, hosszú gombnyomásra pedig a kezdőlapra ugrik. -
#177 jó de ff be mexoktam mindig haza megyek :)
1 ébként működik a nascar.com szóvcal nem tudom miért volt szétesve az előbb. -
#176 Ez egy jó kérdés, nem használom a házikót. De új fül nyitásakor a gyorshívót nyitja meg. -
#175 az opera nem csinál mindenféle nem kivánt dolgokat. -
#174 Igenis baj, ha alapból túl sok információt zúdit egy félanalfabétára vagy kezőre egy progi.
A repülőgépeknél is gondolod viccből van glass cockpit és elfelejtve az analóg műszerhegy? Az optimális információ átadás a gép - ember között fontos. Ha teliszar 200 ikonnal egy böngésző és kattitgatásokra mindenféle nem kívánt dolgot csinál, az baj.
-
#173 Vagy még több. Én semmilyen toolbart és addont nem használok. Feleslegesek. -
#172 Nálam nincsenek ekkora difik. A Firefoxot használom, mert megszoktam már a felületét. Anno az IE6-nál fényévekkel jobb volt, de akkor is szokni kellett. Ma meg már nem szokok le róla. Ennyi. -
#171 azt be kehet állítani hogy a házikó megnyomásával a gyorslap-ra vigyen ? tehát az legyen a kezdőlap de ne csak indításnál. -
#170 régen simán ment bakerálás nélkül nem emlékszem hogy ez lett volna
akkor egy kicsit várok hátha az oldallal van gond. köszi -
#169 Elvileg urlfilter.ini, és nézd meg miket szűr. Nem tudom mi lehet, de az előbb megnyitottam IEben és ugyanolyan fehérség jelent meg oldalt mint nálad, viszont most ott is megjelent jól, úgyhogy az oldallal lehet valami. -
#168 mit kell állítani ? (tudom írtad de mit hol hogyan) -
#167 az nem tudom hogyan sikeredett :)
a régi xp-men opera alatt simán ment a nascar.com. -
#166 Állíts a reklámszűrődön, mert az oldalnak semmi baja. Ja és tanulj meg linkelni :)
Kép -
#165 szóval a kép -
#164 5 perce használom és máris 1 hibás oldal.... ejjejj... most jönnek az opera fanok és megmagyarázzák. [#mf2] várom.
nascar.com hibás -
#163 viszont FF-hez jobb a reki blokker. Most tettem fel operát és jönnek a flesek stb. -
#162 Az opera valóban nem tud néhány oldalt helyesen megjeleníteni, de azért én tudok linkelni olyan oldalt is ami szarul jelenik meg FFben, pl. az MS technet cikkeknél az oldalsó menü kompletten hiányzik ami hatalmas lol, tekintve hogy Operában jól jelenik meg. FF-t teli kell pakolni kiegészítőkkel hogy valamire jó legyen de attól meg borzalmasan belassul az egész. Az Opera pedig a sok beépített cuccával is kevesebb ramot használ, gyenge gépeken jobban fut és még így is kisebb a mérete is mint az alap ffnek. -
#161 Hát a pre alfát tuti hanyagolom még... -
Baldric #160 Először is ez az új opera pre-alpha változata, ebbe már be van építve a lehetőség hogy az ablak felső részét(címsáv, címsor, vagy nem tudom minek hívják) is felhasználja, de a korábbi verzióknál is el lehetett ezt érni (ahogy minden más programnál is). Ezen felül pedig csak a téma beállításainál van az ikonméret 40%-ra véve, gondolom a skin is számít, vannak egészen aprók, és elég nagyok is, ha szerencsés vagy találsz kedvedre valót. -
#159 ezt hogy csináltad ? ilyen kicsire. -
Baldric #158 Kellett egy-két perc mire rájöttem mire gondolsz, nekem nincs ilyen új fül gombom, de azt hiszem alapból a fül mellett van operában is, nem hinném hogy túl sok plusz helyet foglalna.
Ha viszont nagyon számít a hely, amit a képernyőből elvesznek az eszköztárak, akkor tudom ajánlani az operát :), nálam ha fent vannak a fülek, akkor a teljes felső rész, minden ami látszik az operából, beleértve az ablak címsorát, a címsávot és a fülsávot is együtt 65px.
Az én operám összes eszköztára
A háttérben látszik kicsit elmosódva a fox is, valamivel több mint kétszer ekkora helyet foglal. -
#157 mármint a megjelölt részről beszéltem :) -
#156 link
Azt hiszem az Operába alul és nem oldalt a fül mellett. tehát vesz el hasznos helyet. -
#155 nem tusom de engem pont az idegesített hogy 1 csomó helyet elvesz ha már 2 ablak van akkor a fül 1 csomó hasznos moncsi területet foglal. -
Baldric #154 Nálad hogy lehet kisebb a fül firefoxban? Nálam jóval nagyobb.