Gyorsabb elődeinél a Firefox 3.6

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sanyix
blöblö hategyszerkinyitodaszáádat... csak hülyeség jön belõle 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

DjDano
Rátaláltam egy oldalra ahol tesztelték a böngészõket, pontosabban hármat FF 3.5, Chrome 4 és Opera 10, érdemes megnézni:

Opera vs Chrome vs Firefox

A teszt világosan rámutat, hogy a Chrome 4 igazából csak a JavaScript betöltésnél ver rá utcahosszal a többi böngészõre, viszont a memória foglalás ( 8 tab megnyitásával tesztelték) szempontjából meg brutálisan alulmarad és a sokat szidott FF 3.5 a gyõztes!

DjDano
"Lassú, nem szabványkövetõ, és rendkívül instabil, végleges kiadásokban is, kiegészítõk nélkül is."

Az Apád faxa lassú, az Operánál gyorsabb, amúgy is ma már olyan gyorsak a böngészõk, hogy ez érzékelhetõ különbség köztük elhanyagolható. A nem szabványkövetõ és instabil mondatod meg egy eszeveszett baromság... Utoljára az 1.0-ra lehetett azt mondani, hogy instabil... Látszik hogy nem ismered azt amirõl pofázol!

Szerintem korrekt megfogalmazású a cím: Csak "Elõdeinél gyorsabb a Firefox 3.6". Az aktuális Safari-t, Chrome 3.0-t talán sikerül befogni, a gond
csak az hogy már a 4-es Chrome-nál tartunk ami tovább gyorsult. A Safarin
is most jött ki frissítés. Amúgy a Chrome 4 adblock-al valami veszedelem gyors, sztem nem csak DNS-elõretöltést használ a goggle, hanem valami
egyéb módon segítik a G-szerverek a böngészõt. Így persze nehéz lessz
Rókáéknak utolérni, lényegében alapjaiban újra kellett irni az FF-et,
s még így is lassú..
Csak lesz? Már régen azok... 😊

zeli
Igaz, ez a nagyon lassú indulás netbookon volt észlelhetõ...
de az asztali gépen is viszonylag sokáig kellett várni...10-12 másodperc. A chrome meg max. 4-5. De van mikor kattintásnál már beugrik...
@Airbus A380: Akkor majd kipróbálom, ha tényleg ennyire gyorsabb lett. 😊

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

Jöhetne a kérdés, hogy láttál e már Operát? Hogy használtál-e meg se merem kérdezni...

ACID3 nálam 94/100.

Amúgy az új Opera és az új Safari is 100/100 lesz, szóval...

http://althir.org

jahbocs
93/100

xD
gothmog
Érdekes, hogy változik a világ... Itt egy böngészõs hír, és az acid3-at már nem emlegeti föl senki.
😛

hát engem nem érdekel ha eloszorlassan indul ha utánna azt csinálja amit akarok mivel ugysem kapcsolom ki az IE amíg a gépet nem. Mivel tablet pc-t használok valahogy hiányoznak nekem dolgok az operábol foxibol chromebol is de ezeket mind megtakýtam IE ben és ezek egyáltalán nem nagy dolgok, apróságok de mégsincsenek benne a tobbi bongészoben. viszont a g-mailszarakszik rajta de kit érdekel beállítottam outlookra azt is és slussz passz amugy mindegyik bongészot használom attol fugg mire van kedvem meg hogy inek miben kell Help

zola2000
Nálam az ie6hoz kell 10 másodperc, a firefoxhoz 40, az operához 25, lehet hogy most utálnak a webfejlesztõk, de én ezért sokszor csak ie6ot indítok, ha csak egy oldalra akarok ránézni.

A

Ez a melyik böngészõ a gyorsabb háboró kezd egyre viccesebb lenni.

Jól látható ezzel kapcsolatban, hogy csak azt nem tisztáztuk, hogy mihez képest. Itt volt a legutóbbi cikk, amiben a 9-es IE Direct2D-t demózták, és látszott, hogy egyes esetekben akár* ötöd idõ alatt is képes volt kirenderelni egy oldalt az új IE.

Igenám, de azt senki nem nézte meg, hogy senkinek kurvára fel sem fog tûnni, ha egy oldal 10ms helyett 2ms alatt renderelõdik ki (a másodperc század része még a rosszabbik eredmény is), viszont arról nem szólt a fáma, hogy például az összes tartalom megjelenítéséhez, és ahhoz hogy egyáltalán a renderelés elkezdõdhessen, hány másodpercig töltögette az IE a pluginokat meg DLL-eket.

Nem a renderelés tart sokáig, hanem amíg a rendereléshez szükséges minden adatot betölt a gép és végre elkezdhet számolni.

Szóval azt kéne tisztázni, hogy mit csináljon gyorsabban a böngészõ:

1. 10ms helyett 2ms alatt rendereljen egy oldalt, amit senki észre nem vesz.

2. Vagy 15 másodperc szüttyögés helyett mondjuk 5 alatt betöltõdjön, hogy használni is tudjam.

Mindenki mindenrõl beszél csak épp errõl, a lényegrõl nem...

Dchard
Airbus A380
ez tény 😊

Nem rossz az Opera ha nem hallna be nálam minden 20. megnézed oldalon én is azzal nyomnám.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Sanyix
és még így is nagyobb és lassabban indul az ff 😊 na ezt hogy csinálják?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Airbus A380
😊 pont ezért (is!) nem használok Operát sok mindenrõl ami ott van azt se tudom mi az. Informatikus barátomnak viszont mikor megmutattam maga volt a karácsonyi ajándék az Opera.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Én már nagyon régóta használom a fire fox-ot, elõtte természetesen én is internet explorer-t használtam. FF gyorsabb ugyan az ie-nél de mostanában az utóbbi pár frissítés óta nálam valamiért elkezdett érdekes dolgokat csinálni. nem jeleníti meg a youtube-os videókat a lapon belül, kihagy néhány oldalon ezt meg azt, kezdve az oldal stílusától, betûtípusokat alaphelyzetbe állítja stb. Aztán manapság elég sokszor összeomlik :S Amit nem is értek hiszen tényleg egy elég jó programról beszélünk. De mivel minden a legfrissebb a gépemen, videó kódekektõl kezdve a legutolsó dll-ig, nem tudom kiküszöbölni a problémát. A hibajelentéseket küldöm ezerrel, hátha okosodnak belõle valamit. Bár az is lehet hogy csak egy új windowst kéne felraknom 😊 az mindig segít.

Inkább Operában sok minden benne van. FF-hez meg letöltöd azt ami kell, amit meg nem használsz azt nem 😊

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Airbus A380
Na igen opera mint fapados böngészõ kicsit vicces mikor az is jól tudott hogy sok olyan funkció van benne amit az átlag user nem is tud.

Airbus A380
Azért a Chrome-nak is elég agresszív kampánya van. Igaz érdekes a tényállás mert ott ellen kampány is van bõven.

Airbus A380
Mi már a FF 3.6-ról beszélünk azt hogy 3.5-nél gyorsabb a Chrome az teljesen 1értelmû.

ott a naccerû lynx az még gyorsabb, de a neten van még jópár ie6 elõtti ótvar régi böngészõ lehet mazsolázni

HP+

[HUN]FaTaL
"Amúgy az Opera is jó, de nekem fapados."

Te életedben nem láttál Operát.

http://goo.gl/gd6Zi5

Tudja valaki hogy a FF-ban hol lehet szerkeszteni a gyorsmenü tartalmát? sajnos van pár olyan választás benne, ami már rég nincs feltelepítve a gépre.. de abban a girhes menüben ott van, és így kissé már kezd hosszú lenni. (gyak. 3/4 képernyõ magas)
zola2000
Miért van az, hogy minden böngészõnél azt olvasom hogy gyorsaság-gyorsaság-gyorsaság, aztán ha nem akarok nagyon böngészni, és nem akarok fél órát várni a régi gépemen, hogy elinduljon a böngészõ, akkor még mindig az ie6ot kell elindítanom?

A

Sanyix
"Amúgy az Opera is jó, de nekem fapados."

LOL! na ezen felröhögtem, fõleg ellentétben az ff-et látva.
Ilyet még senki sem írt inkább fordítva, hogy az opera túl sokat tud, az ff meg jó kis tuskó bonyolultságú 😊

Lazarus
ie6 a lekjopp!
Szerintem semmilyen vita tárgya nem lehet, kinek mi jön be.

Nekem gépre firefox, symbian telefonra pedig Opera mini a legjobb.

Amúgy az Opera is jó, de nekem fapados.
Sanyix
"Chrome meg csak a fapados külsõ és a sebbességnek (amiben a FF se nagyon marad el), na meg az óriási reklámnak köszönhetõen ért el némi eredményt..."

öcsém te mekkora selfowned idióta vagy. Én bizony figyeltem mikor a 2004-ben jött az ff. Azt sem tudtam mi az, de a csapból is az folyt, olyan felhajtást csináltak neki mint még soha. Máig a legdurvább reklámozást az kapta, olyan hiszériát gerjesztettek, hogy ment a "ha nem ff-et használsz nem vagy menõ, szar vagy" szöveg.

Én akkor próbáltam, utána is sokat használtam, de a véleményem nem változott azóta sem. Agyonhypeolt böngészõ, ami bár mindenben jobb mint az ie, amúgy kb középszar szinten van. Lassú, nem szabványkövetõ, és rendkívül instabil, végleges kiadásokban is, kiegészítõk nélkül is.

Felraktam. Mûködik. Nagyon király. Összehasonlíthatatlanul gyorsabb, mint a senkit nem érdeklõ reklámokkal együtt.

Hálás köszönet!

(Mindkét ajánlott szûrõt alkalmaztam. Aztán majd tesztelgetem, hogy mennyire mûködik, max manuálisan megadom majd, ahol nem. 😊)

Az élet egy sz@r játék, de a grafikája nagyon ott van. ;)

Az én szubjektiv véleményem:
a chrome lényegesen gyorsabb mint a 3.5-ös ff. A 3.5-ös legalább 20 másodperc mire elindul és amikor elõször kezdek el beirni egy url-t akkor legalább 10 másodpercig tökörészik. Utánna már begyorsul minden, de a chrome akkor is veri sebességben.
Ja és nem szar a gépem, coreduo, 2 gb ram, amivel azért nem kéne az ff-nek 20 másodpercig "bootolni"...

B0nFire
Tényleg gyorsabb lett. Lemértem stopperrel, kézzel, tehát nem hajszálpontos, de a kattintástól a megnyitásig 3,2 másodperc telt el. Úgyhogy ez már elég gyors. Eddig az volt a baj, hogy ugye lassan bootol a Firefox. Erre most már nem lehet panasz. Szvsz ez a 3 s kibírható.

A félreértések elkerülése végett nem azt mértem, hogy a kezdõlapot mennyi idõ alatt töltötte be, mert az az internetsebességtõl függ, ugye. Csak a program beindulását. Az pedig 3,2 s volt.

A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.

Sanyix
attól függ hogy állítottad be... én pl ki szoktam kapcsolni operában a lemezes gyorsítótárat, így memóriában tárol mindent... de akár 10 megára is le lehet szorítani lemezes gyorsítótárral, de minek ha van ram, és annak hangja sincs?

Köszi a válaszokat. Kipróbálom.

Airbus A380
Amint látod a legtöbb emberbõl ezt váltja ki hogy befürdik 1 csomó oldalon.

szerk: sztem nem az...

Airbus A380
megválaszolták helyettem 😊

ADblock plus felrakod hozzáadod az Ajnasz.hu-s listát az alaphoz és örülsz.

Nekem kevés reklám van már csak kinn itt-ott. Az meg nem izgat.,

[HUN]FaTaL
"Az Opera egy fos a Firdoxhoz képest"

Köszönjük a tartalmas hozzászólást, gondolom rengeteget használtál Operát. 😊

[HUN]FaTaL
AdBlock Plus hufilterrel.

[HUN]FaTaL
Tudsz mondatot értelmezni? A legjobb FF. Magyarul jobb mint az elõzõ verziói, mit nem lehet ezen érteni?😄

Reklámblokkoló: AdBlockPlus itt

Ha fent van, a telepítés után feldob egy listát, itt bepöttyözöd az 'Easylist USA'-t, maj Hozzáad gomb. Ez a külföldi reklám URL-eket szûri.

Aztán elmész ide,, és a Feliratkozás linken felveszed ezt a forrást is, ez meg a magyar reklámokat szûri.

Onnan tudja, hogy mi a reklám, mert azok más címekrõl jönnek mint a rendes tartalom.
Hali!

AdBlock Plus a neve a firefox kiegészítõnek és a reklámok neve és elérési útja alapján blokkol kulcsszavak segítségével. Importálsz egy szûrõt a felajánlottak közül és megy is.

GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7

DjDano
Az Opera egy fos a Firdoxhoz képest, a Chrome meg csak a fapados külsõ és a sebbességnek (amiben a FF se nagyon marad el), na meg az óriási reklámnak köszönhetõen ért el némi eredményt...

Ha a reklám blokkolót az FF-re értetted, akkor had kérdezzem már meg, hogy melyik plugin jó erre a célra, mert engem is érdekelne. A lapok betöltésénél a legtöbb idõ a b@szott reklámokra megy el. :s Viszont honnan tudja a progi, hogy melyik flash, stb reklám, és melyik olyan díszítõ elem, amit látni akarsz? Vagy nekem kell állítgatni?

Azt hiszem, hogy ismet nem sikerult ertelmezni a mondatot 😉
ez a personas-os dolog elég mókusvakítás.. párom már közel fél éve használja, és ahogy nézegettem van nem egy téma ami 2008 óta elérhetõ..

remélem valóban javítottak rajta, mert az elõdje rendre összeomlott, pontosabban mikor szépen bezártam, a feladatkezelõben azt látom hogy az egyik magom teljese kihasználja, irdatlan memóriát eszik és nem indíthatok egy másik firefoxot, ami azért vicces, mert ha mûködik akkor könnyedény nyithatok egy másikat..
Airbus A380
akkor sem a legjobb. Azt szerintem nem a FF kicsitsem elfogult mérnökei fogják eldönteni. Ezt a szlogent már máshol is kivesézték 😊

Gondolom nem tudod értelmezni a mondatot. 😄
Abszolút igaz, hogy ez az EDDIGI legjobb FIREFOX. Ennél jobban nem tudom érzékeltetni, hogy mire céloztak. 😞

[HUN]FaTaL
Gyorsabb, de az Opera még mindig sokkal jobb.

Rage47
Tényleg gyorsabb lett, és végre nem szaggatnak a flash videók.