233
  • Airbus A380
    Azért gyengébb gépen nem éppen pár 10-ed másodperc 3-4 megmár számít.
  • Molnibalage
    Mi az, hogy gyors? Egyszer tényleg árulja már el nekem valaki, hogy ki a halált érdekel az a pár tizedmásodperc? Minden más a sávszélességen múlik nem?
  • caprocorno
    Van egy öreg 1,7-es gépenm 1GB ramal, egy kopasz XP-vel, amit nem használok másra, csak arra, hogy ha olyan géppel lepnek meg, amit még csak elindítani semlehet, és a gazdája azt mondja rakjam újra az egészet, nincs rajta semmi fontos, akkor ebbe a gépbe szoktam betolni a vinyót, nem kínlódok vele, és leformázom ebben. Nos erre föltettem a legújabb Chrome-ot és a legújabb Firefoxot. Természetesen mindkettőt elindítottam, hogy a kezdeti lépéseken túl legyünk, egyiket sem állítottam alapértelmezettre. Restart után, mikor már 0 volt a processzorhasználat, indítottam mindkettőt, ezt kétszer egymás után megcsináltam, első alkalommal a FF-ot elsőként, másodikként a Chrome-ot,utánna fordított sorrendben. A sorrend nem változtatott az eredményen. Veboldal betöltése nélküli (nincs kezdőlep) indulási idők: Első indítás: FF=9s; Chrome=3s második indítás: FF=3s; Chrome=1s (de akár nullát is írhattam volna) Ezután beállítottam kezdőlapnak az origót, azon elég sok minden van, az oldal teljes betöltődéséi gmért idők: FF=9s; Chrome=4s Mindkét böngészőt frissen telepítettem, kiegészítők és skin nélkül.
  • Airbus A380
    ez a 10-ből 3 oldal egy kicsit erős túlzás no meg az is hogy 2 percenként kell újraindítani az Operát pont hogy stabilabb a 10.0 xx a 3.5-nél.
  • Balumann
    Az oldal valid volt. Mert az alapformázást CSS -ben csináltam, de valamelyik lapon az oldalon belül is. Ha jól emlékszem, az egyik cellában hülyeséget írtam, ami felülírta az oszlop szélességét. Minden böngésző logikusan figyelmen kívül hagyta, az Opera meg az egész oszlopot ilyen 1 mm-es csíkban tette ki (tehát gyakorlatilag nem jelent meg az oldal).

Persze aztán javítottam, ez nagyrészt az én hibám. De ez akkor is egy negatívum a többi böngészővel szemben. Nem én vagyok az egyetlen, aki hibákat ejthet a honlap készítésében, és a Firefox ebben nagyon jó tapasztalatim szerint, az Opera kevésbé.
  • [HUN]FaTaL
    "de LOGIKAILAG nem lett volna oka rosszul megjeleníteni, kizárólag az jelenítette meg rosszul. Linket nem fogom tudni adni, mivel már nem azt használok, s nem is emlékszem melyikkel volt probléma."

Valid volt?
  • Baldric
    Többen panaszkodnak, hogy sok oldalt nem jelenít meg helyesen az Opera, ez mindenképpen túlzás, de az persze igaz, hogy van néhány ami nem jó (Szintén van néhány ami nem jó foxban, és még több ami nem jó ie-ben).
    Aki webfejlesztőként nem tud olyan oldalt készíteni, ami helyesen jelenik meg Operában, akkor sajnálom, azt kell hogy mondjam, ideje új szakma után nézni....
    Próbáljátok ki, hogy csak egyszer, Operára fejlesztetek először, úgy hogy persze a szabványos megoldásokat használjátok, meg fogtok lepődni, hiszen azt fogjátok tapasztalni hogy sok mindent a szabványok miatt egyszerűbben fogtok tudni megvalósítani, nem lesz idegesítő float bug, használhatjátok nyugodtan a css2-es display: inline-block tulajdonságot, stb... Ha végeztetek, és értetek hozzá, az operában tökéletes lesz, ie-ben, firefox-ban, és firefox 2-ben különböző hibákat fogtok tapasztalni, mindegyiknél trükközni kell (a legutóbbi munkámnál kénytelen voltam a firefox 3.5 és a 2-nél is különböző javításokat eszközölni, már-már olyan érzésem volt mint ha az ie-t javítanám).
    Persze jogos a kérdés, hogy ha ez így van, miért van mégis több hibátlan oldal fox-ban, mint operában, amire a helyes válasz - az emberek többsége firefoxra fejleszt.

A böngészőkkel kapcsolatos témák megbeszélése közben mindig van valaki aki leírja hogy jobb a fox, mert van hozzá x,y kiegészítő, szeretném ha csak egyszer olyan kiegészítőt írnátok aminek nincs párja operában is! Ebben a fórumban jelenleg én vagyok az egyetlen aki ilyen kiegészítőt írt, ami csak azért is érdekes mert jómagam Opera felhasználó vagyok...

A hozzászólók többségétől eltérően én úgy gondolom, hogy a Firefox - Opera - Chrome közel azonos fejlettségű böngészők, persze nagyban eltérőek, mindegyik más célcsoportot céloz meg, jómagam csak azt viselem nehezen, ha olyanok kritizálják a nem általuk preferált böngészőket, akik még nem is látták őket közelről, és olyan hiányosságok miatt, amik nem léteznek.
    Várhatóan lesz 1-2 hozzászóló, aki rajtam kér majd számon néhány linket, amik a firefoxban említett hibákat igazolják, de én inkább előre javasolnék egy google keresést, a néhány millió találatból csak találtok néhányat amelyik még aktuális...
  • Balumann
    Sanyix, én is használtam majdne 1 hónapig Operát (akkor a Firefoxom valamiért rendszeresen összeomlott, de újabb verzióval megoldódott), és én is találkoztam jópár oldallal, ami nem jól jelent meg, míg Firefoxban tökéletes volt, ez kb. 1 éve volt. Webfejlesztésre kellett oldalt csinálnom, Operában egyszerűen nem volt hajlandó normálisan megjeleníteni az oldalt, míg IE 8 -ban és Firefoxban és normális volt... ami valóban az én hibám is, de LOGIKAILAG nem lett volna oka rosszul megjeleníteni, kizárólag az jelenítette meg rosszul. Linket nem fogom tudni adni, mivel már nem azt használok, s nem is emlékszem melyikkel volt probléma.

Kompatibilitás szempontjából szerintem a Firefox a legjobb, egyéni véleményem szerint mindennapi használatra is (kompatibilitás, testreszabhatóság, stabilitás, egyszerűség, stb.). Pluginekkel sok praktikus dolog bele is vihető; Adblock, Időkép időjárás jelentője, linkszövegek linké alakítása, Flashgot, download helper, stb... Ráadásul beállítás lementhető, win reinstell után is csak vissza kell másolni a dolgokat, és megy minden ^^

Persze biztos jó az Opera, meg Chrome is, attól függ kinek mire van igénye, illetve mit szokott meg.
  • Sanyix
    reménytelen, már többször lett kérve link, de valahogy mindig eltűnik az illető ilyenkor. Én régebben találkoztam még ilyen oldalakkal (igen ritkán, pedig nem válogatok(egyébként ezekre az oldalakra ráküldve a w3c validátort kiderült hogy hemzseg a hibáktól)), de manapság már nem.
  • iGabes
    Chrome ezt már elég rég tudja, nem oldalhoz jegyzi meg, hanem e-mail ablakhoz, más oldalon hasonló e-mail ablakban felhozza.
  • Sanyix
    Aha nem, végülis teljesen ok hogy összeomlik attól amire készítették. Hogy nem ilyen a többi. Még jó hogy a vonat nem törik össze a síntől! :D
  • cousin333
    Persze, hogy nem. Én csak a lehetőségekről beszéltem. Amíg ebben a honlapok fejlesztői nem partnerek, addig az Opera nem sokat tehet. Sajnos, teszem hozzá.
  • DjDano
    Nálam ha 1 hónapban 1x összeomlik akkor sokat mondta,, ráadásul az összeomlás szinte mindig az elbaszott weboldal vagy plugin hibája nem a böngészőé!
  • WoodrowWilson
    "Nálam az opera 10-ből 3 oldalt nem képes rendesen megjelenteni"

Ne viccelődjünk már :D

"Stabilitásról annyit hogy egy nap max 1x összeomlik."

Pff, napi egyszer összeomlik és ezzel nincs semmi problémád?
  • tomcsa4
    Én K-meleont (kaméleon) használok. Jó, nekem bevállt.

Chrome már meg tudja jegyezni a jelszavakat és/vagy a felhneveket (ahol pl csak az email címet nem akarom állandóan beírni és szeretném ha megjegyezné?
  • cousin333
    "Nálam az opera 10-ből 3 oldalt nem képes rendesen megjelenteni"

link?
  • rolandi350
    Kit érdekel a teszt?
    Opera valamivel hamarabb bejön mint a FF de azért a FF is nálam max 3 másodperc nem egy mai gépen ha meg valakinek 40 másodperc az köszönheti magának amiért jól le van terhelve a gépe. Ha meg akár 1 perc is akkor is azt használnám mert nem kell minden 2 percbe újraindítani. Egyszer elindítom és használom egész nap.
    Nálam az opera 10-ből 3 oldalt nem képes rendesen megjelenteni és nagyon nem esik a kezemre ahogy sokan másoknak se szóval ennyit a tesztekről meg a gyors hibásan betöltött lapokról.
    Meg tele van beépített kiegészítőkkel de minek ha én egyszer azokat nem használnám?
    Nálam a firefox jön be tisztán alapon fellőve pár kiegészítővel de csak azokkal amire szükségem van! És 3 másodperces indulással még gyorsnak is mondható és a kezemre is esik benne minden.
    Stabilitásról annyit hogy egy nap max 1x összeomlik. Na és?? Egy gombnyomás rajta, 5 másodperc és ugyanott folytatom a munkát ahol abbahagytam legyen az bármi.
    Grat Firefox!
  • cousin333
    Azt gondolsz, amit akarsz, de ez egy elfogulatlan teszt. Egyszerűen kerestem minél több tesztet, és lefuttattam a böngészőkön, az eredményt meg feljegyeztem és ez jött ki. Mellesleg ha megnézed, nem mindenhol nyer az Opera. Különben is, minden tesztnél ott a link, szóval próbáld ki te magad is, ha nem hiszed.
  • DjDano
    Pff egy Operás weboldal, az Operát hozza ki mindenben győztesnek milyen meglepő :DD Amúgy én leszarom a teszteket, a FF jön be a legjobban és a sebessége nekem bőven megfelel.
  • syn7h37ic
    Gyorsult. Én azt vettem észre.
    Ki lett próbálva az Opera, a Chrome, De túl kényelmetlen volt átszokni ezekre, úgyhogy vissza a rókához. Az IE. szintén részemről kilőve. Felőlem jöhetnek a különböző tesztek, hogy ez, vagy az a böngésző gyorsabb...Ki a bánatot érdekel, ha maga a szerver lassú, akkor tökmindegy, hogy melyik böngészőn nézem a betöltődést.
    A memória használat, CPU használat szintén a lesz@rom kategória, mikor a mai modern és RAM mennyiségek és a CPU sebbesség sokszorosan elég netre.
  • Szikorarobi
    Remelem ez most mar jo lesz. Elozo verzional neha behalt.
  • cousin333
    Ezek többnyire szintetikus tesztek, tehát kis különbségek nem igazán számítanak, a nagyok viszont már érezhetőek is. Pl. a Chrome nálam egyértelműen gyrsabb, mint mondjuk az FF, pedig tény, hogy az sem lassú.

De azt mindenképpen látni kell, hogy egy böngésző sebessége nem csak a JS-től, meg az indulástól függ, hanem sok apró tényezőtől (pl. fülváltás sebessége).

A memóriahasználat meg nem érdekel, amíg 1GB alatt marad...
  • cousin333
    Azzal a teszttel valami nem klappol. Tulajdonképpen egyetlen alteszt kiemelkedően jó eredménye miatt van ez a fölény. Amúgy annak idejébén is teszteltem, sok mindent sok mindennel, van benne FF 3.6b5 is.

Böngésző sebességteszt
  • Cat 02 #90
    Most titeket komolyan érdekelnek az ilyen grafikonok ? Startup time nem teljesen mindegy ? Bekapcsolom a gépet, FF-ot, aztán mikor kikapcsolom, bezárom a böngészőt. Mindenki azt használ ami neki tetszik, megszokta, hiába győzköditek a másikat, hogy 200 ms-el gyorsabb az egyik böngésző, nem fog átváltani pl Chrome-ra, mikor FF alatt van 3-4 fontos kiegészítője, ami kell neki.
  • tomboy013
    Hát én felraktam a 3.6-ot de semmi sebességbeli különbséget nem tapasztaltam(talán még lassabb a 3.5-ösnél egy leheletnyit) viszont a personák tetszenek :)
  • kisedi
    Ez a teszt csak Chrome 203-assal készült, azóta (249) drámait gyorsult.
    Ráadásul abszolút szintetikus, a valóságban az FF3.5-ennél is lassabb.
    A javascript motor pedig csapnivaló, szóval ezen teszt alapján is leszerepelt
    a Róka. Sajnos a 3.6-os motorja is elmarad a konkurenciától, szóval nincs sok remény. A konzervativak használják továbbra is, aki halad a korral az vált(ill
    az ismerősi körömben mindneki váltott már)..
  • garferi
    Aki már több verzió óta frissítheti a Firefoxát és a 3.6-os verzióra frissítés után sincs a böngésző sebességével megelégedve az futtassa le a SpeedyFox programot a gépén, ami a Firefox profile mappájában található SQLite adatbázis fájlokat töredezettség-mentesíti és optimalizálja, ezáltal a böngésző gyorsabban fog elindulni és reagálni is.
    A böngésző legyen bezárva a program futtatásakor!
    SpeedyFox oldala

Üdv!
  • Baldric
    "Rátaláltam egy oldalra ahol tesztelték a böngészőket, pontosabban hármat FF 3.5, Chrome 4 és Opera 10, érdemes megnézni" ... "a sokat szidott FF 3.5 a győztes"

Ugyanezen az oldalon van egy újabb böngésző teszt is, érdekes hogy épp nem ezt linkelted be:
    böngészőteszt a lifehacker oldalán
  • Sanyix
    hát ne pre alphát használj. Én kipróbáltam a 10.5 pre alphát, és szép és jó, és viszonylag stabil, (2 nap alatt 2x szállt el) de a flash úgy bugzik rajta mint az állat (mondjuk ez részben böngészőfüggetlen), úgyhogy inkább 10 final-t használom még, az a 1 halál/ hónappal jobb ;)
  • Sanyix
    lol és még selfown tesztet is rak be :DD (a memória foglalás(gyorsítótár) konfigurálható nem kicsit mindegyiknél, na látod még a kedvenc böngésződet sem ismered)
  • Sanyix
    blöblö hategyszerkinyitodaszáádat... csak hülyeség jön belőle :)
  • DjDano
    Rátaláltam egy oldalra ahol tesztelték a böngészőket, pontosabban hármat FF 3.5, Chrome 4 és Opera 10, érdemes megnézni:

Opera vs Chrome vs Firefox

A teszt világosan rámutat, hogy a Chrome 4 igazából csak a JavaScript betöltésnél ver rá utcahosszal a többi böngészőre, viszont a memória foglalás ( 8 tab megnyitásával tesztelték) szempontjából meg brutálisan alulmarad és a sokat szidott FF 3.5 a győztes!
  • DjDano
    "Lassú, nem szabványkövető, és rendkívül instabil, végleges kiadásokban is, kiegészítők nélkül is."

Az Apád faxa lassú, az Operánál gyorsabb, amúgy is ma már olyan gyorsak a böngészők, hogy ez érzékelhető különbség köztük elhanyagolható. A nem szabványkövető és instabil mondatod meg egy eszeveszett baromság... Utoljára az 1.0-ra lehetett azt mondani, hogy instabil... Látszik hogy nem ismered azt amiről pofázol!
  • kisedi
    Szerintem korrekt megfogalmazású a cím: Csak "Elődeinél gyorsabb a Firefox 3.6". Az aktuális Safari-t, Chrome 3.0-t talán sikerül befogni, a gond
    csak az hogy már a 4-es Chrome-nál tartunk ami tovább gyorsult. A Safarin
    is most jött ki frissítés. Amúgy a Chrome 4 adblock-al valami veszedelem gyors, sztem nem csak DNS-előretöltést használ a goggle, hanem valami
    egyéb módon segítik a G-szerverek a böngészőt. Így persze nehéz lessz
    Rókáéknak utolérni, lényegében alapjaiban újra kellett irni az FF-et,
    s még így is lassú..
  • cousin333
    Csak lesz? Már régen azok... :)
  • zeli
    Igaz, ez a nagyon lassú indulás netbookon volt észlelhető...
    de az asztali gépen is viszonylag sokáig kellett várni...10-12 másodperc. A chrome meg max. 4-5. De van mikor kattintásnál már beugrik...
    @Airbus A380: Akkor majd kipróbálom, ha tényleg ennyire gyorsabb lett. :)
  • Reg5
    Jöhetne a kérdés, hogy láttál e már Operát? Hogy használtál-e meg se merem kérdezni...
  • balee66
    ACID3 nálam 94/100.

Amúgy az új Opera és az új Safari is 100/100 lesz, szóval...
  • hol9672
    De van már 3.7a1pre is...
  • Szemjuel
    jahbocs
    93/100

xD