190
  • Ulkesh
    "Ha eléggé hajt a kiváncsiság, akkor egyszer majd talán ránézel egy win2003 szerverre, megnézed milyen lehetőségek vannak alatta,"

Ja, hogy Server, akkor talán az OSX Server változatát is megkéne nézegetni, nemde? :D

Egyébként elhiszem, hogy ez a nagyvállalati management a homogén Windows alapú hálózat esetén ilyen egyszerű. Az Apple gépei elsősorban nem ilyen környezetbe készülnek (hál istennek, mert akkor lehet Windows volna rajtuk), így egy Windows-os server felől egész biztosan nem olyan egyszerű hozzáférni, de amire ki akartam likadni az az, hogy attól még, hogy nem klik and klikk módszerrel tudod megoldani a távolról történő konfigurációt, attól még megoldható, a rendszer tudja és ismeri ezt, más kérdés, hogy nem a Windows-hoz van kitalálva (nem véletlenül van az OSX-nek szerver változata is).
    Az meg, hogy Terminálból, vagy GUI-n keresztül tudsz valamit elvégezni, az szerintem csak részletkérdés, illetve hozzáértés kérdése.
  • Yv@n
    "De egyébként teljesen vicces a vita a rendszerekről, mert a Business és az Ultimate között elsősorban a média tudásbeli különbségek dominálnak, amiben az OSX tagadhatatlanul előnyt élvez, így ez önmagában az Ultimate mellet tör pálcát a mi kis vitánkban."
    Aha :D Mindenképpen! Akkor hasonlítsuk az ultimate-hez, mert látom nem sikerül felfogni, hogy az ultimate bőven többet tud, tehát a magasabb árazása is indokolt és így úgy illene, hogy az egy súlycsoportba tartozó rendszereket hasonlítsuk. Legyen hát ahogy te akarod. OEM jó lesz azért vagy mindenképp ragaszkodsz a dobozoshoz?

"A notebook vásárló emberek hány százalékát érdekli szerinted a központi menedzselhetőség?"
    Ah itt lesz a baj, szövegértelmezés. A netbook és a 13"os kijelző egy totál más vita szál, köze nincs épp a win vs osx témához. Mégcsak nem is a mac-re szóltam be, hanem globálisan a 13"-os kijelzőt degradáltam le mint terméket.

"A nagyvállalati rendszerek esetén meg alapból nem ilyen árakról beszélünk, mert tenderek vannak és leizzadnál, ha tudnád milyen árakon vásárolnak notebook-ot ezek a cégek..."
    Nem izzadok én, pontosan tudom, mint azt is, hogy az ilyen pénzek mekkora része vándorol puszipajtáshoz. :)
  • Yv@n
    "Már válaszoltam, hogy van AD alapú hozzáférés a rendszerhez."
    Fog már fel bakker, hogy töredékét sem éred el a szolgálttásainak.

"Magyarul hardver és szoftver szintű jogosultságok állításáról beszélünk, ami egy Unix rendszerben teljesen alap szolgáltatás."
    :D:D:D
    Nyilván, sőt az egész AD leegyszerűsíthető valójában egy chmod parancs szintjére! :D
    Gratulálok a gondolatvitelhez, ha az a sok balfék a samba.org-nál tudná hogy mindössze ennyiről van szó, akkor bizonyára nem pöcsölnének több mint 3-4 éve a samba4 fejlesztésével(még alfa állapotban is alig leledzik), amiben az újdonság az AD lesz. Hisz ez az egész teljesen alap szolgáltatás :D

/facepalm

Rohadtul nem, az egy minimális részhalmaza.
    Nehéz elképzelni, én pedig rohadtul szar pedagógus vagyok, így elmondani nem tudom :)

"Még semmit nem mondtál, ami ne lenne jelen az OSX-ben is. "
    Elég sok mindent mondtam, csak képetelen vagy felfogni hogy az amiről te beszélsz rohadt messze van mindentől amit az ms AD néven tol...

Gyanítom totálisan felesleges minden erre fecsérelt szó. Ha egyszer nem akarod megérteni, akkor nem is fogod. Eldöntötted, hogy az osx mindent tud, amit a win. Ha eléggé hajt a kiváncsiság, akkor egyszer majd talán ránézel egy win2003 szerverre, megnézed milyen lehetőségek vannak alatta, beléptetsz a rajta étrehozott domainbe egy osx és egy win klienst, és megnézed melyiken mit tudsz központilag elvégezni.

Ha hajt a vágy, akkor meg annyiban hagyod az egészet és hiszel amit akarsz.
  • Ulkesh
    De egyébként teljesen vicces a vita a rendszerekről, mert a Business és az Ultimate között elsősorban a média tudásbeli különbségek dominálnak, amiben az OSX tagadhatatlanul előnyt élvez, így ez önmagában az Ultimate mellet tör pálcát a mi kis vitánkban.
    A notebook vásárló emberek hány százalékát érdekli szerinted a központi menedzselhetőség?
    A nagyvállalati rendszerek esetén meg alapból nem ilyen árakról beszélünk, mert tenderek vannak és leizzadnál, ha tudnád milyen árakon vásárolnak notebook-ot ezek a cégek...
  • Ulkesh
    "ez egyre jobb lesz, gondolom a 20"-os kijelző is jár a bélyegméretű notebook mellé..."

Egy irodai felhasználásra alkalmas 20"-os kijelző ma már 25-30 eFt-ból megvan, nem értem mire ez a felhördülés.
    Eleve nem értem meg, hogy egy olyan ember, aki azért vesz notebook-ot, hogy folyamatosan mobilan használja és ne csak az iroda és az otthona között ingáztassa, az miért venne böszme nagy, nehéz monstrumokat.
  • Yv@n
    "A notebook vásárlók 99%-a ezt várja el, amit felsoroltam, mert nem akar 15"-os batár dögöket cipelni."

30%ának pedig fogalma sincs mit is vesz. Lásd nagyjából fél évvel ezelőtti netbook-os cikk, ahol több adott gyártó megemlítette hogy az egész egy kurvanagy divatlufi. Az ember veszi, mert jó és kicsi, majd rájön, hogy nem is tudja, amit elvár tőle.

"OSX-en is működik az RDS és a távoli konfiguráció, szóval ez sem nyert"
    Viccelődünk? :D Persze, sőt ssh alól is megoldható, de ne komolytalankodjuk el a témát :D

Összetenném a kezem, ha linux alatt ilyen kontrollal rendelkeznék a kliensek felett, mint amit win alatt el lehet érni. Nem tudom hirtelen,h ogy AD alól mit NEM lehet megoldani, pedig abszolut nem vagyok benne expert...jellemzően nem is wines szerverekkel foglalkozom, ettől látni, hogy ez a része mennyire ki vantalálva.
  • Ulkesh
    "Vállalati funkciók alatt gép és user szintű group policy-t (több ezer beállitással és a rendszergazda által bővithető), karantén és health policy szolgáltatásokat, subscribe alapú központi event infrastruktúrát, single sign-on-t az összes vállalati szolgáltatásról (akár távolról és/vagy smart card, usb token alapokon) stb-stb."

Magyarul hardver és szoftver szintű jogosultságok állításáról beszélünk, ami egy Unix rendszerben teljesen alap szolgáltatás. Kicsit nagyon MS szemellenzőt viselsz, de azért gyanítom nem fog meglepni, hogy a pénzügyi szektor csúcsán, ha nem is OSX alapú rendszerek dolgoznak, de szintén Unix alapúak, gondolom valahogy azokkal is elboldogulnak a rendszergazdák :D
  • Ulkesh
    "Jah time machine külön winyóra dolgozik, le ne fossam a bokám. :)
    Vették az alap ötletet és lemásolták más tálalásban."

A lényeg, hogy jobb megoldást találtak és jobban működik, az én gépe egy hálózati meghajtóra menti a Time Machine cuccait, nem terheli a helyi gépet vele és jó pár apró kis dologban jobb, mint a SC.

Az meg eleve egy vicc a MS részéről, hogy a Shadow Copy és a Backup nem érhető el az összes rendszerváltozatban.

Már válaszoltam, hogy van AD alapú hozzáférés a rendszerhez.

"De mondhatom bármeddig, jól látszik a jellemző hozzáállás, hogy ha valami OSX alatt adott, win alatt hiányzik, akkor az egy nélkülözhetetlen funkció, ha az irány fordított, akkor iszont arra nincs semmi szükség. "

Még semmit nem mondtál, ami ne lenne jelen az OSX-ben is.
  • Kheller
    "otthon, munkahelyen meg rátolod a 20"-os kijelzőt és csókolom."

ez egyre jobb lesz, gondolom a 20"-os kijelző is jár a bélyegméretű notebook mellé... Akkor már vegyünk még mellé egy dokkoló állomást is ez mind-mind nagyon költséghatékony.
  • Kheller
    RDS, LOL...

Vállalati funkciók alatt gép és user szintű group policy-t (több ezer beállitással és a rendszergazda által bővithető), karantén és health policy szolgáltatásokat, subscribe alapú központi event infrastruktúrát, single sign-on-t az összes vállalati szolgáltatásról (akár távolról és/vagy smart card, usb token alapokon) stb-stb. Ne viccelődjünk már osx-el...
  • Yv@n
    "Azt ugye tudod, hogy a Shadow Copy jóval butább megoldás mint a Time Machine, pl. mivel a rendszertől független mentést készít, így a rendszer újratelepítése után is kérhető az állományok visszaállítása, míg Vista és Seven esetén buktál mindent, ha tönkremegy a vinyód, vagy bekaptál valami jóképű vírust"
    Jah time machine külön winyóra dolgozik, le ne fossam a bokám. :)
    Vették az alap ötletet és lemásolták más tálalásban.

"Konkrétan?"
    Lásd lentebb? Komplett AD alapú központi management?

De mondhatom bármeddig, jól látszik a jellemző hozzáállás, hogy ha valami OSX alatt adott, win alatt hiányzik, akkor az egy nélkülözhetetlen funkció, ha az irány fordított, akkor iszont arra nincs semmi szükség. A fanboyism jól felismerhető jelei.

Ezért is mondtam már az elején, hogy ez az irány felejtős.
  • Ulkesh
    A notebook vásárlók 99%-a ezt várja el, amit felsoroltam, mert nem akar 15"-os batár dögöket cipelni.
    Út közben bőven elegendő a 13", otthon, munkahelyen meg rátolod a 20"-os kijelzőt és csókolom.
    Ja az összehasonlításnál ki is felejtettem, hogy azért az ellenfél gépnek nem árt, ha digitális a videó kimenete (DVI, vagy mini displayport), illetve a hangnak nem csak analóg jelkimenete van, hanem optikai is. :)
  • Ulkesh
    OSX-en is működik az RDS és a távoli konfiguráció, szóval ez sem nyert (gyanítom, hogy egy Vistánál több lehetőség van a GUI-ja alatt, tekintve, hogy egy dedikált Unix rendszerről beszélünk. :D

http://www.microsoft.com/hun/windows/products/windowsvista/editions/n/choose.mspx

Én itt semmit nem látok az Ultimate felsorolásánál, amit a z OSX ne tudna.
  • Yv@n
    "Gondolom a mérnökök is nevetnek, amikor kisebb méretbe kell ugyanazt a teljesítményt bezsúfolni, úgy, hogy a hűtés megfelelő legyen, a súly kisebb és az aksi kapacitás nagyobb."

Ők valszeg hangosan kurvaanyáznak a sok balfaszra, akik a felvevő réteget jelentik :)
  • Ulkesh
    http://www.microsoft.com/windows/windows-vista/compare-editions/default.aspx

" Azt ugye tudod, hogy ez win2003 szerverben jelent meg, és shadow copy néven fut, ergő spanyol viasz effektus 100%ban?"

Azt ugye tudod, hogy a Shadow Copy jóval butább megoldás mint a Time Machine, pl. mivel a rendszertől független mentést készít, így a rendszer újratelepítése után is kérhető az állományok visszaállítása, míg Vista és Seven esetén buktál mindent, ha tönkremegy a vinyód, vagy bekaptál valami jóképű vírust (persze használhatsz pluszban Backup-ot is, de gyakorlatilag 2 szoftvert használsz arra, amire OSX alatt egy is elég).

"Ez ebben a formban tök jó, de ez esetben vegyük figyelembe azt is, hogy egy vista ultimate vállalati szolgáltatásainak töredékét sem tudja, így nem is említhető a kettő egy lapon."

Konkrétan?

"de 13"os noti 300 rongy körül az számomra a nevetséges kategória."

Gondolom a mérnökök is nevetnek, amikor kisebb méretbe kell ugyanazt a teljesítményt bezsúfolni, úgy, hogy a hűtés megfelelő legyen, a súly kisebb és az aksi kapacitás nagyobb.
    Gyaníthatóan ezek miatt drágább egy picinkét, mint a 15"-os jószágok.

• Yv@n
    "Ezt kifejthetnéd bővebben, mert a céges domain-be két kattintással fel tudok lépni és bármit meg tudok tenni, amit PC-vel. Szóval jó lenne, ha tudnám, mit nem tudok :D"

Magyarul kizárólag authentikálni tudsz, semmi mást. Egy vállalati hálózatban ennél kicsit több minden történik, többnyire olyan dolgok, amikről neked mint felhasználó nem kell tudnod, mert a karbantartó személyzetre tartozik és számodra max a TCO-ban jelenik meg mint számadat, amennyiben a gazdsági osztályon dolgozol :)

A kérdés tehát nem az hogy te mit nem tudsz, hanem hogy a vállalati rendszargazda mit tud megtenni központilag, amit winnél lehetősége van. A válasz pedig többnyira az igen egyszerű semmit, azon kívül hogy engedélyezi vagy letiltja a hálózati felhasználódat.
  • Yv@n
    "Hiányzik az adatvesztés elleni védelem."
    ?
    Van benne shadow copy/system restore és backup szoffer is, szóval nem igazán tudom mire gondolsz. Az OSX time machine megoldásra? Azt ugye tudod, hogy ez win2003 szerverben jelent meg, és shadow copy néven fut, ergő spanyol viasz effektus 100%ban?

"Az OSX-ből nincs butított változat, így az az alap, hogy mindkettő rendszer esetén a teljesértékű csomaggal számolunk. Akár tetszik neked, akár nem, Vista esetén ez az Ultimate."
    Ez ebben a formban tök jó, de ez esetben vegyük figyelembe azt is, hogy egy vista ultimate vállalati szolgáltatásainak töredékét sem tudja, így nem is említhető a kettő egy lapon.

Ja, hogy te nem használsz ilyen szolgáltatásokat. Nem gond, hisz mások meg video vágó szoftverrel vannak így. Én személy szerint utóljára kb 6 éve kelett valamit variáljak video vágóval kameráról, windows movie makerrel...hopp most látom csak ez van benne, szóval már ez az állítás sem állja meg a helyét. Gagyi cucc, de amint teljesértékűbb szofti lenne már jönne is a gazdasági versenyhivatal a vazelines vödörrel Redmondba :D
    Ezért mondom hogy ezt sürgősen felejtsük el, mindkét géphez ott a feladatát maradéktalanul ellátó OS. Vicces, hogy mindíg oda lukad ki a vita amikor előkerül OSX/iPhone setén valami hiányosság, hogy ha egy adott funkció hiányzik az adott eszközből, akkor arra tulajdonképpen nincs is szükség, miközben a konkurens OS alatt egyből probléma 1-2 célszoftver hiánya(amikér nem mellesleg meg megbasznák MS-t mert visszaél a monopol helyzetével).

"13"-os gép ellen 13"-os gépet hozunk fel ellenfélként."
    Ezért mondtam, hogy gyártótól függetlenül. Nem konkrétan neked szólt, de 13"os noti 300 rongy körül az számomra a nevetséges kategória. Számomra legalábbis ez az a szint, mint amikor egy mobiltelefon 150 rongy körül van beárazva...ne vicceljünk, az egy telefon, annyiból már komplett számítógépet lehet venni(mielőtt kitörne a balhé, nem az iPhone-ra gondoltam kizárólagosan. az is beleesik ebbe a kategóriába, de nem az egyedüli versenyző, nagyon sok társa van)
  • tomcsa4
    Plusz aksi minimum 30 ezer forint (de inkább negyven). Szóval leeht mégsem olyan drága az az Apple?

Na de nézzük tovább. 180-230 ezrres kategóriában van olyan notebook, ami ULV-s provical van (azaz energiatakarékos), csak a legtöbbje 1,3-1,5 GHz-es. Igaz memória van mellette bőven (és már DDR3 is belefér, ami jó a fogyasztásnak, jó az integrált VGA-nak, meg a rendszernek is), illetve 13,3"-os kijelzővel. De testre lehet szabni, lehet kérni bele erősebb procit stb, csak akkor 200 ezres többe fog kerülni. De még mindig az Apple alatt maradhatunk (sokkal vagy nem sokkal nem tudom, meg kel nézni mennyibe kerülnek ezek a procik).

De én már leírtam, hogy Apple-lel nem foglalkozom (másik hírnél), csak gondoltam érdeklődöm egy ajánlattal, majd megbeszéljük.
  • Ulkesh
    "Semmilyen tamogatasuk nincs a rendes domain-en beluli mukodeshez"

Ezt kifejthetnéd bővebben, mert a céges domain-be két kattintással fel tudok lépni és bármit meg tudok tenni, amit PC-vel. Szóval jó lenne, ha tudnám, mit nem tudok :D
  • Ulkesh
    Az üzemidő különbségét fel sem hoztam, pedig nagyjából 2x annyit megy a MacBook aksiról, mint a Toshiba. De ezt lehet plusz aksival kompenzálni, de a lassabb működést nem.

A MacBook-ban gyorsabb (fejlettebb) proci, gyorsabb rendszerbusz és ram (667/800) van.

A Toshiba procija: T3400

A MacBook procija: SL9600
  • kvp
    "Pontosan mely vállalati funkciók azok a vista business pro és vista ultimate különbségét képző halmazból amelyeket az OSX tudja és ezért ez indokolt lenne? Mondjuk már eleve mely vállalati funkcióit tudja egyáltalán egy sima vista business pro-nak az OSX? Pl. hogyan konfigurálod AD alól a rá telepítendő szoftvereket?"

A mac-ek nem valok irodai halozathoz. Semmilyen tamogatasuk nincs a rendes domain-en beluli mukodeshez (ebben meg a linux is jobban all). Aki mac-et vesz az nem fog irodaban dolgozni, vagy ha igen, akkor ott kap egy windows-os gepet a munkahoz, esetleg kreativ csapatban dolgozik tehat muvesz es ezert azt hasznal amit akar. Az iphone sem telefonalni valo hanem villogni vele, mint minden mas divatkiegeszito pl. az ipod-ok vagy a vastag aranylancok.

ps: A pc-k eseten a lenyeg a valasztas lehetosege. Hogy milyen gyartotol es milyen aron vasarol az ember. Az apple is pc gyarto csak a sajat zart szoftveret adja a gepekhez az elterjedt windows vagy az ingyenes es nyilt linux helyett. Az, hogy a legtobb apple gep dragabb mint a vele azonos konkurens meg nem baj, hiszen a design-t es a nevet meg kell fizetni. (egyebkent hp vagy dell eseten is) Ezzel szemben a tenyleges gyarto (foxconn, asus vagy lenovo) termekei ugyanazt a felszereltseget kapjak csak olcsobban es jobb minosegben. Peldaul az asus eseten merult fel, hogy a sajat markas hardverei kapjak a jobb minosegu alkatreszeket, amiket meg az amerikai cegek logojaval gyart kapja a selejteset. Ez a foxconn-nal sincs mashogy, ott az apple meg a hp kapja a gyengebb minoseget. Ezert van az, ujabban hogy a kinai (a demokratikus es a nepi kinai) markanevu termekek jobbak. (es meg raadasul olcsobbak is, mert valamivel kevesebb nagytokest kell beloluk gazdagitani, tehat kisebb rajtuk a haszonkulcs)
  • tomcsa4
    15-20 ezer forintnyi difi? Az brutto ár, amit látsz. :) De természetesen az a 300 ezres macbook tovább bírja aksiban, mint az a 15 colos, 160-170 ezres noti. Az letérés akár 2 óra is lehet, ami nagyon nagyon sok.

De amúgy a depo tele van notival. Természetesen mind nem kapható, hanem (azért vannak ezek az érthetetlen, hosszú típusszámok), hogy van egy-két referencia, majd attól igény szerint el leeht térni. Ebben is változott a világ már (nem úgy, mint pár éve).
  • Kheller
    "Az OSX-ből nincs butított változat, így az az alap, hogy mindkettő rendszer esetén a teljesértékű csomaggal számolunk. Akár tetszik neked, akár nem, Vista esetén ez az Ultimate."

.aromság a köbön. Az osx még a vista business vállalati funkcióinat a tizedét sem tudja, se beépitve, se 3rd party programmal. Ezzel szemben a vista business-ből "hiányzó" funkciók ezer féle teljesen ingyenes programmal helyettesithetőek, sok esetben jobb minőségben, mint az ultimate-ben szereplők, úgyhogy ez szintén egy vakvágány. Arról már nem is beszélve, hogy senki nincs winre vagy vistra kényszeritve, lehet venni márkás gépeket oprendszer nélkül és mehet rá linux vagy bármi amire a usernek szüksége van. Szintén egy pc-s előny.

"Arról nem beszélve, hogy alapból az OSX-hez kapásból kapsz minden szoftvert, ami egy átlagos felhasználónak az akár félprofi szükségleteit mindenestől lefedik."

Vagynem. Ezért nem kéne összekeverni a gépek árát a rátelepitett alap oprendszer tudásával.

"Az Apple-nek az az egyetlen hibája, hogy olcsó, belépő, vagy középkategóriában a Mini-n és a műanyag Macbook-on kívül nincs gépe."

LOL
  • Yv@n
    Én is hordozom, de dolgozom rajta(nem hordozás közben, ilyenkor zárva van és ép mindegy mekkora). 13"-on az ikonok sem férnek ki az asztalra. :D
  • Ulkesh
    "Pontosan mely vállalati funkciók azok a vista business pro és vista ultimate különbségét képző halmazból amelyeket az OSX tudja és ezért ez indokolt lenne?"

A Business-ből hiányzik a Media Center.
    Hiányzik az adatvesztés elleni védelem.
    DVD-készítés.
    Videóvágó szoftver.
    Arról nem beszélve, hogy alapból az OSX-hez kapásból kapsz minden szoftvert, ami egy átlagos felhasználónak az akár félprofi szükségleteit mindenestől lefedik.

Az OSX-ből nincs butított változat, így az az alap, hogy mindkettő rendszer esetén a teljesértékű csomaggal számolunk. Akár tetszik neked, akár nem, Vista esetén ez az Ultimate.

"' 13" '
    Ezt meg gyártótól függetlenül felejtsük már el :D"

13"-os gép ellen 13"-os gépet hozunk fel ellenfélként.

De ha 15", akkor jöhetsz a dual GPU-s alu burkos olcsóbb gépekkel a Macbook Pro ellen, csak ne koppanj, hogy ebben a kategóriában nem találsz olcsóbbat.

Az Apple-nek az az egyetlen hibája, hogy olcsó, belépő, vagy középkategóriában a Mini-n és a műanyag Macbook-on kívül nincs gépe.
    A többi gépe nem drága, egyszerűen más ár és minőségkategória.
  • Ulkesh
    No ez már közelebb áll a dologhoz, de a fejlettebb proci és a kicsivel több ram ellensúlyozhatja talán azt a 15-20 eFt-nyi különbséget.
  • tomcsa4
    Ja meg kisebb kijelző = kisebb súly. Ez sem elhanyagolható szempont. Változni látszik az igény is. Manapság már nem az asztali konfigot cserélik le notebookra, hanem mellé vesznek egyet. Szóval a hordozhatóság is számít.
  • tomcsa4
    Kisebb kijelző mérsékeltebb fogyasztás. Arra jó a 13,3"-os kijelző. (Akku nagy részét a kijelző szívja le.)
  • Yv@n
    "meg a Vista Ultimate felárát is, mivel OSX-ből nem butított változatot kapsz, hanem teljes verziót"

Pontosan mely vállalati funkciók azok a vista business pro és vista ultimate különbségét képző halmazból amelyeket az OSX tudja és ezért ez indokolt lenne? Mondjuk már eleve mely vállalati funkcióit tudja egyáltalán egy sima vista business pro-nak az OSX? Pl. hogyan konfigurálod AD alól a rá telepítendő szoftvereket?

Szerintem ezt a vonalat ne erőltessük :D Elégedjünk meg annyival, hogy mindkét gép tartalmazza az OS-t :)

' 13" '
    Ezt meg gyártótól függetlenül felejtsük már el :D
    15" alatt max zsebszámológép kapható.
  • passatgt
    jó de ez gagyi műanyag:)
  • tomcsa4
    Tessék.
  • Ulkesh
    De írhattam volna ezt is:

Dell Adamo

686.000 Ft AKCIÓS ÁR!

MacBook Pro 13": 351.900 Ft és lényegesen erősebb konfig.
    Vagy akár MacBook Air 1,83: 426.900 Ft

Mindhárom gép jellemzője a 13", alu burkolat, vékony kivitel. Érdekes, hogy mindkét Apple gép olcsóbb, és nem kevéssel.
  • Ulkesh
    "A macbook-ok tenyleg dragak ahhoz kepest amit tudnak..."

Vagy mégse? :D
  • Ulkesh
    Itt: http://www.macbolt.hu/macbook/

A Lenovo-hoz meg adjad hozzá, hogy nem Inteles pöcs videórendszert szeretnél, hanem n9400-ast, add hozzá a ram és proci különbség miatti felárat meg a Vista Ultimate felárát is, mivel OSX-ből nem butított változatot kapsz, hanem teljes verziót és semmivel sem lesz olcsóbb a gép.
  • kvp
    Magyar webes boltokban brutto 249 ezerert van. A macbook-ok tenyleg dragak ahhoz kepest amit tudnak...
  • passatgt
    ha nem $-ról váltottad át, veszek egyet:)
  • LMNO
    Erre tényleg kiváncsi lennék hogy hol árulják 4 giga rammal 290-ért.
  • passatgt
    ezt az árat hol nézted?
  • A1274815
    De van 240kFt-ért 4GB ramos is és még benne vagyunk.
  • A1274815
    LenovoThinkPad SL300 (2738-8YG) NS68YHV_TS 227 880 Ft
    Core 2 Duo T5870 (2.0GHz/800 MHz/2M), 2x1GB (PC2-5300 DDR2 667MHz), 250GB/5400rpm SATA HDD, DVD±RW Dual Layer, Intel X4500MHD (GM45) Integrated Graphics, 13.3" WXGA (1280x800) fényes kijelző + Camera, WWAN: Beépítve,GB Ethernet, Intel 5100 AGN (1x2), Bluetooth, Ujjlenyomat olvasó, 6 cellás akku, ExpressCard, FireWire, 3 USB, 7-in-1 multi-media kártya olvasó, Microsoft Windows Vista Business 32 / XP Pro RDVD: 227.880Ft

Persze csak ha nem azon a ki* fontos extra 130MHz-en akarsz lovagolni, de amúgy ez mintha felszereltebb lenne.
    Ja és csak 1 perc Googli után az első találat.