221
  • DrRadon
    Hát nem is az atomóra a kulcs az anomália detektálásában.
  • 1r0nh1d3
    Az óra szokott lejárni.
    Én csak egyszerűen reflexből tüzelek. xD

Nem tetszik? Olvasd becsukott szemmel ezt a szemetet.
  • 1r0nh1d3
    Ami évek alatt csúcstechnológiás preciziós mérésekkel nem sikerült a nyugatnak, az kínának egyszerű ingával sikerült.

Hát most ekkora baromságra mit lehet mondani?
  • DrRadon
    Akkor miért egy bonfirenek szóló üzenetre reagálsz? Kezded magad lejáratni.
  • 1r0nh1d3
    Én önmagam vagyok. Vagy azt képzeled, csak 10 ember van a világon?
  • DrRadon
    Ja, te vagy bonfire? Most, hogy is van ez?
  • 1r0nh1d3
    Azt írtad, vagdalkozom. LOL

Visszaolvastam, sehol nem találtam ilyet. Egyszerűen leírtam, hogy egy tenzor nem tud ja meghajlítani a téridőt.
    Szerinted kis tenzorok vannak szétszórva a vákumban, és azok hajlítgatják a téridőt? Vagy mégis hogy képzeled ezt?

Vagy te ezeket látod is?
  • 1r0nh1d3
    " minden lehetséges állapotához tartozik egy pont benne."

Az egy bázis, és a bázis nem egy pont. De hát te vagy a nagy tudós, csakis neked lehet igazad.

Láthatóan neked van komplexusod. Te copyzod tele a fórumokat mindenféle tudományos maszlaggal.
  • 1r0nh1d3
    Azt hiszed, csak te tudsz a neten keresni, mi?
    Nekem vannak saját gondolataim, amit leírtam, azt én találtam ki. Ezért vagyok ember.
    Erre való a fórum.

Te meg darálod, mint egy robot, amire beidomítottak.

Láthatóan nem értesz velőle semmit.
  • 1r0nh1d3
    Te vagdalkozol, tehát magadról beszélsz.
  • bvalek2
    Aki betoppan egy fórumba, és első dolga azonnal anyázni, az troll. Aki utána meg sértődötten vagdalkozik, az már pszichiátriai eset...
  • bvalek2
    Mégsem tudhatod hogy minek nekik az inga, ha teljesen mással akarod lecserélni. Gondolom mert az "atomóra" jobban hangzik. Még szerencse hogy a kínaiak nem az alapján válogatják az eszközeiket, hogy melyik csillog szebben.

Egy kis olvasnivaló: Tenzor (magyarul). Vannak skalár jellegű mennyiségek mint a hőmérséklet, vektorjellegűek mint a sebesség, és tenzorjellegűek, mint az elektromágneses tenzor. Hol misztifikáljátok a szakkifejezéseket, hol alábecsülitek őket.

Tudod mi a fázistér? Nagyon hasznos jószág, a klasszikus fizikában egy vizsgált rendszer minden lehetséges állapotához tartozik egy pont benne. Lehet folytonos, diszkrét, pl. egy N-darabos pontrendszernek 6 * N dimenziós, stb.

A kvantummechanika hullámfüggvénye csak egy reprezentációja egy vektornak, ami egy komplex vektortérben a vizsgált részecske állapotát írja le. Olyasmiről van szó, mint a fázistér, csak annál sokkal gazdagabb lehetőségekkel. Ha a spint vizsgáljuk, akkor kétdimenziós, ha egy folytonos mennyiséget, akkor végtelen. Mindig pozitív definit, sík (tehát euklideszi), és ortonormált bázis veszünk fel benne. Semmi köze a 4 dimenziós pszeudoriemann téridőhöz, amiben tárgyak mozognak. A húrelmélet pedig nincs bizonyítva, és egyébként sincs semmi köze a fentiekhez.

Most hogy ezen túl vagyunk, akarsz beszélni a komplexusodról? Engem a pszichológia is érdekel, kíváncsi vagyok hogy mit kompenzálsz ilyen agresszívan egy fórumon
  • B0nFire
    "Különben is, ti trollok nekem olyan egyformák vagytok" - Akárcsak ti: fizikatanárok! De úgy tűnik, hogy még a troll definícióját sem ismered pontosan, és magadon kívül senki nem érdekel - különben észrevetted volna más topicokban az egyéb hsz-eimet, valamint nem kevergetnél össze hivatásos provokátorokkal.

Sajnálom, hogy fáj az igazság, de tudod én 10 évesen is ezért álltam hadban az egész tanári karral és voltam közutálat tárgya, mert megmondtam a szemükbe, hogy a legtöbbjük hatökör, nem ért a szakmájához, nem tud tanítani, magyarázni meg végképp. Sok az analfabéta az országban? Erről nem kizárólag csak a diák tehet. Tudom, hogy fáj az igazság, ezért nem is haragszom rád.

Szervusz!
  • 1r0nh1d3
    Mindenki magából indul ki.
    És mit mondanak a hangok a fejedben?
  • bvalek2
    Ki kényszerít rá hogy elolvasd, vagy hogy reagálj? Talán a hangok a fejedben?

Különben is, ti trollok nekem olyan egyformák vagytok
  • 1r0nh1d3
    Nem kérdeztem, minek nekik az inga.

Drága gyerekem, egy tenzor nem tud meghajlítani semmit. Az csak egy halom szám a papiron. Miket tudsz te írni?

Méghogy a kvantummechanika hullámfüggvénye egész más? LOL
    Az szerinted nem a valóságot írja le? Ugyan úgy, ahogy a relativitás. A húrelmélet megmutatta, hogy a kvantummechanikát is fel lehet írni görbült terekkel. Ezt írtam le én is.
    Nagyon el vagy szálva magadtól.Tanuljál még, kevés vagy.

• Talgi
    Köszi, így már tiszta :)
  • 1r0nh1d3
    Leesett a graviton a Holdról? LOL
    Majd ha többen megismétlik a kisérletet és ugyan azt az eredmény kapják, akkor lesz miről beszélni. Addig ez is csak szenzációhajhászás.
  • moikboy
    Basszus, a tízzel lentebb található hozzászólásból másoltam ki a képletet - nem vettem észre hogy a végén G helyett g-t ír.

Mindenesetre gondolom egyértelmű, hogyha leosztunk m-el, akkor kijön, hogy "a = G×M/r²", ahol a G a gravitációs állandót jelöli.

Tiszta?
  • B0nFire
    Ne keverj össze azzal a hülyével, légy szíves. Ha nem gondolnád úgy, hogy körülötted forog a világ (érted ugye: gravitáció), akkor rákattintva a nevemre láthatnád, hogy mikori a regem

Mellesleg pont tőled nem kérek magyarázatot, mivel az eddigi hsz-eidből is nyilvánvaló, hogy olyan "tanár" vagy, aki képtelen elmagyarázni bármit is valakinek. A magyarázataidat hallgatni meg kábé olyan élmény, mint sajtreszelővel rejszolni.

Nehogy azt hidd, hogy másoknak kellemesebb a te fejtágításodat olvasni, csak esetleg udvariasabbak, és nem teszik szóvá, mekkora hatökör vagy!!!
  • uwu
    akkor most ki tévedett? Einstein vagy a kínaiak?
  • blessyou
    Hát mindenki azzal jelöli, amivel neki tetszik. Nagy G a gravitációs állandó, kis g pedig a nehézségi gyorsulás? Erre a konvencióra gondolsz?
  • Sir Ny
    attól függ, hogy miből van a kő, és miből a toll. ha mondjuk egy filmstúdióban megnézel egy követ, az hungarocell. a toll, meg ha jó, akkor fém.
  • Sir Ny
    na jó, összezavartatok, nem a nagy G nem létezik, hanem a kicsi asszem, bár lényegtelen. tényleg, a kicsi g-t hogy számoljuk ki?
  • fade2black
    Ha G nem létezik akkor melyik ér le elöbb a kő vagy a toll? :D
  • Epikurosz
    A nagy G-ből miért lett g?
  • moikboy
    Igen, csakhogy a test gyorsulása fordítottan arányos a tömeggel és egyeneset arányos az erő nagyságával:

a = F / m

Alant már átrendezték a képletet, úgyhogy csak idéznem kell:

m×a = F
    F = G×m×M / r²
    m×a = G×m×M / r²

÷m

a = g×M/r²
  • Epikurosz
    nincs is olyan, hogy graviméter.
  • pasi29uk
    A többi nagy egyetem szerte a világban miért nem adott nekik még 150 gravimétert hogy kétség se férjen a mérés pontosságát illetően?
  • Epikurosz
    rOSSzUL ÍRTAM. A CCTV 9-esen vannak angol hírek Pekingből.
  • Epikurosz
    Most mondta egy kis bemondó han nyelven, hogy találtak egy bazi nagy grAVITONT!
  • Epikurosz
    China->CCTV4 (Híradó)
  • Talgi
    Olvasva az alábbi sok-sok hozzászólást, a végére teljesen összezavarodtam. :)
    Valaki írta a gravitácíosó erőtörvényt, ha emlékeim nem csalnak így van helyesen:
    F=f*(két test tömegének szorzata)/távolság^2
    (f=áll. 6,67*10^-11)
    Ha ebből indulunk ki, nagyobb tömegű pontszerű testre ugyanabból a távolságból nagyobb gravitációs erő hat, így elvileg gyorsabban kéne mozognia, igaz a különbség elhanyagolhatóan kicsi, ha a Földhöz viszonyítunk.
    Javítsatok ki, ha tévedek, vagy valamit nem veszek figyelembe, rég tanultam már ezeket :)
  • Epikurosz
    ha minden igaz, a kínai napfogyi lejárt. Mi lett a vége? Megvan már a graviton?
  • uwu
    pntszerű kihúzva, úgy már van értelme
  • KillerBee
    Valamiért az egymás körül keringő tömegek pályájára gondoltam, ahol elhanyagolható a közös tömegközéppont elcsúszása, ha az egyik tömeg elhanyagolható a másikhoz képest.
  • uwu
    Működik a Newton féle dolog is bizonyos körülmények közöttt, ha minden testre végtelen kicsi testek pontszerű halmazaként tekintesz, csak összegezni kell.
    Sajnos mára már kevés a téma ilyen egyszerű módon való tárgyalása, a relativitás egy speciális esetekének tekinthető.
  • KillerBee
    Igen, én is láttam, de összekevertem valami mással. Igazad van.
  • KillerBee
    Köszönöm a magyarázatot - nemcsak ezt, hanem a többit is ebben a topicban. Ehhez már az én matektudásom nem elegendő, de azért nagyjából értem, amit írtál. Mit nem adnék, ha a matek- és fizikatudásodat átmásolhatnám a fejembe - az eredeti úgyis megmaradna neked. :)

Newtonnál igazad van, rosszul fogalmaztam: azt akartam mondani, hogy az alapképletek csak pontszerű testekre használhatók.
  • uwu
    Nem.
    Azért mert mindkét oldalon ott van:D