Villámok fõzték az õsi élet táplálékát
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azt, hogy gyorsul az üteme abból vették észre, hogy tegnap még x, ma meg már y sebességgel távolodik egy objektum, vagy abból, hogy a távolabbi objektumok nem akkora mértékkel távolodnak gyorsabban, mint amennyivel távolabb vannak... ? Meg egyáltalán, a távolságot nem a vöröseltolódással mérik ?
(Lehet, hogy utána kellene olvasnom ? <#szomoru1>#szomoru1> )
Ne de ok, azt mondjuk értem, hogy az idõ esetleges tágulása nem játszik bele...
Csak azt furcsálom, amikor aszongyák "nem tér, hanem tér-idõ", na akkor nem érzem stabilnak azt a viszonyítási alapot... na de nem is vagyok kvantumfizikus... megyek is és eszek egy banánt :-D
köszi a választ :-)
Kara kánként folytatom tanításom.
Teljesen igaz és logikus amit mondasz.De én nem akartam bizonyitani semmit,fõleg nem tudományosan.
Egyépként ez az a pont ahol eltér a véleményünk.Mert számomra az a biblia nem hitvallás,hanem inkább amolyan utmutató.Sokan ugy kezelik ezt az egészet mint egy mesét,aminek semmi valóság alapja,és realitása nincs,pedig korántsem biztos hogy ez igy van.Szerintem nem szabadna ennyire kettéválasztani "vallást(nem a legmegfelelöbb szó ide...) a tudománytól(erre probáltam már több ször is rámutatni).Amit a biblia állit az lehet egy másik hipotézis is,de ezt nem hogy nem vizsgálják hanem egyenesen kinevetik,még akkor is elvetik(vagy elindulnak más irányba figyelembe sem véve)és kijelentik hogy a semmibõl,(vagy azt mondják még nem tudjuk majd rájövünk elöbb utobb) minthogy megvizsgálják mi van ha esetleg még is.Itt most nem magáról az isten létezésnek hitérõl van szó,vagy egy személyröl,stb hanem hogy inkább találgatnak,behelyettesitenek bármi másra csak erre ne kelljen az embernek aszociállni.
Tudod sok olyan dolog létezik ezen a világon amit racionálisan,tényekkel nem lehet alátámasztani és még is vannak,és elõfordulnak.Természetesen tudományos szempontbol csak a fejvakarás van majd a kijelentés: nem vizsgálható,nem bizonyitható,tehát nincs is.Na ez az a pont ahol szvsz nem szabadna megrekednie ennek az egésznek.Én ezért is nem tudom teljesen külön kezelni olyan modon mint pl te.
A másik barátom, aki azt állítja, háromdimenziós (amit én józan paraszti ésszel föl nem fogok), nos õ mindig megver ebben a versenyben. Iszonyúan tud menni! Ráadásul még azt is el akarja velem hitetni, hogy õt is le szokta gyõzni valami számára is rejtélyes alak... Talán valami Négyest mondott, nem tom, sztem kamu.
Az Egyes egyébként nem hiszi el, hogy én nem haladok nála gyorsabban, és õhozzá képest tulajdonképpen állok, vagyis nulla a sebességem.
Lehet, hogy a Világegyetem nevû, általunk érzékelt rendszer tágulása sem gyorsul? Tágul egyáltalán, vagy csak mocorog, tekereg, mint a tészta a keverõûstben?
Egy hipotézis, elv, elmélet vagy természeti törvény soha nem bizonyítható, csak cáfolható (pl. az elméletnek ellentmondó megfigyelések által), ezért nem is kezelhetõ tényként. Ha az elmélet helyes elõrejelzéseket tesz (mint pl. a relativitáselmélet), akkor az alátámasztja az elméletet, de nem bizonyítja. Sok elmélet viszont olyan elõrejelzéseket is tesz, amelyek beválásuk esetén cáfolják az elméletet - a falszifikálhatóság ui. a tudományosság alapkövetelménye.
Nem érdekes, hogy a tudósok mindig kihangsúlyozzák tudásuk, elméletük vagy feltevésük bizonytalan voltát, ám a kreacionisták és társaik halálbiztosak az állításaikban??? Én a helyedben elgondolkodnék ezen, mert ez nem a tudósok butaságát támasztja alá...
Vajon a világra nézve milyen ellenõrizhetõ elõrejelzéseket tesz a Biblia vagy pl. a kreacionizmus, melyek be nem válása cáfolná az elméletet vagy a vallást? Ugye, hogy semmilyet?
Ettõl függetlenül nyugodtan hihetsz a Bibliában vagy bármely vallás tanításában. De a hitet ne keverd a tudománnyal és fõleg ne próbáld tudományosnak tûnõ vagy beállított módszerekkel igazolni. A hit éppen azért hit, mert nem kíván bizonyítást.
http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)
De, hogy válaszoljak is valamit: természetesen mindenki - így te is - azt gondol amit akar, de ha az ember álláspontja logikailag támadható (direkt nem azt írtam, hogy orbitális baromság), akkor illik elfogadnia a cáfolatot.
Én soha nem állitottam egyetlen commentemben sem hogy amit mondok az tény.Ezek az én gondolataim semmi több.Nem támadom azokat kik nem értenek velem egyet,nem nevezem õket idiótának,nem nézem le a nézetei miatt mert a szabad gondolkodás,vizsgálodás,nyitottság a legtiszteletreméltobb emberi jellemvonás.
A tágulás üteme azért nem olyan egyszerû, mert volt egyszer a felfúvódás és 5-6 milliárd éve már nem lassul, hanem gyorsul a tágulás üteme. Ettõl persze még függõben van a nyílt, sík vagy zárt univerzum kérdése, mert nem tudni, mitõl gyorsul a tágulás, így azt sem tudhatjuk, le fog-e lassulni valamikor vagy tovább gyorsul. Az egyéb egzotikus elméletekrõl már nem is beszélve, pl. errõl.
http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)
A hitelesslget ebben az esetben nem a tartalomra értettem.Azt pedig hogy mit fogadsz el és mit nem az a személyes döntésed és jogod.
Egyépként anyukád neked nem tanitotta meg hogy nem alkotunk ismeretlül másokról véleményt?Mi köze van a személyeskedésnek ehez a témához?
Bocsi de nem ereszkedem le arra szintre amire le szeretnél huzni.Az ilyen okos,inteligens,kifinomult,tehetséges,nagytudásu emebrek miatt van az hogy az élet egy csomó területén megáll a fejlödés.Na uj le 1 es.
Mint kifejtettem, ha nem ilyen lenne a tágulás mértéke, akkor az univerzum rég szétrepült volna a picsába, vagy visszaroskadt volna magába tehát: nem lenne alkalmas emberi életre. Ami azt jelenti, hogy az emberek nem tehetnék fel a kérdést, hogy miért épp ilyen a tágulás mértéke.
Bõvebben lásd: antropikus elv.
Ha még mindig nem világos, akkor talán a "józan paraszti ésszel" van a baj... Hiába no, az sem elég mindenhez ;)
Ez olyan, mintha az Õrtoronyból (vagy mi a címe a Jehovások vicclapjának) lenne egy idézet. A világ leghitelesebb irománya, gondolom abban az esetben, ha a második leghitelesebb irománynak tekintjük Grimm testvérek életmûvét. Hat nap alatt teremtett világ, oldalbordából teremtett asszony, az összes állatfajból 2 példány 40 napi hidegélelemmel egy bárkára bezsúfolva, vízfakasztás, tengerszétválasztás, vízen járás, miegyéb. Aha, én is ilyesmit várok el a világ leghitelesebb mûvétõl.
Ez fain:)De hogyan?mi?ki?miért?MInt emiltettem volt az hogy magátol,csak ugy,mert,önszervezõdés..ez nekem kevés.De az a fura hogy egy sima jozan parazti észel rendelkezõ embernek ez a válasz kevés,akkor a tudománynak aki csak a bizonyitások és a tényeket fogadja el hogyan lehet hogy elég?
"És ha szerinted kielégítõbb egy õsz, nagyszakállú, mindenható öregemberben hinni, aki kétezer éve még napi rendszerességgel látogatott hozzánk; mint figyelembe venni a kísérletek és bizonyítékokkal alátámasztott elméletek eredményeit.."
Most csak én nem tudok olvasni vagy valóban azt irtad hogy ez az elmélet tudományosan alátámasztható?Bizonyitékok?TÉNYEK?ö..szerintem valami mellett elsiklottál.Ha lennének tények és bizonyitékok akkor szerinted most ebben a topicban erröl beszélgenténk?
"csak sajnálni tudlak - mert a legrosszabb csoporthoz tartozol: a "felvilágosult", megrögzött vallásos idióták csoportjába; akik ugyan kifelé érvelnek, de belül csak vakhit van... "
Nem tudom(bár ezek után némiképp kételkedem benne)hogy te tisztában vagy-e az elvakultság jelentésével.Akkor lennék elvakult ha olyan lennék mint a tudosok és mint pl te.Mert mi az ha nem elvakultság hogy van 2 elmélet de ebböl csak az egyiket veszem figyelembe.A másikat teljes mértékben kizárom,ugy hogy még meg sem vizsgáltam.A vallásos idiótát pedig köszönöm.Igy még soha nem jellemeztek:)de csak hogy tudd soha nem gyakoroltam semmilyen vallást(és nem is fogok).Az pedig hogy te elitélsz engem(és a szavaidbol kiderül hogy szépen felosztottad magadban ki hova tartozik a kis nézeted szerint) az nem engem minõsit hanem téged.
Elöször is én kifejetettem mit mond erröl a tudomány.Azután szépen leirtam hogy én miért kételkedem,és miért foglaltam állást a másik irányba.
Ennyi erõvel ha leejtek egy ceruzát, akkor rögtön feltételezhetnék valamilyen intelligens "felsõbb hatalmat", aki rávette a cerkát, hogy lefelé essen. Hisz' eshetett volna bármerre! Akár felfelé is! Mégis mennyi az esélye annak, hogy pont lefelé esik?!
És ha szerinted kielégítõbb egy õsz, nagyszakállú, mindenható öregemberben hinni, aki kétezer éve még napi rendszerességgel látogatott hozzánk; mint figyelembe venni a kísérletek és bizonyítékokkal alátámasztott elméletek eredményeit, akkor csak sajnálni tudlak - mert a legrosszabb csoporthoz tartozol: a "felvilágosult", megrögzött vallásos idióták csoportjába; akik ugyan kifelé érvelnek, de belül csak vakhit van...
Nem akarok veled sem tamáskodni de ezek a joslatok a bibliában szerepelnek,és kb 1000x viszgálták már a biblia hitelességét és jobb ha tudod hogy jelenleg a világ leghitelesebb irománya.Ez tudományosan is bizonyitott.Abbol a könyböl kihagytak és nem hozzátettek.De ha nem hiszed olvass utána kicsit..nem a levegõbe beszélek.A könyv fele létezik tekercsek formályában még a mai napig és nem egyszer kapott karbonviszgálatot.Nem bántani akarlak csaj szerintem elöbb olvass utána annak amihez hozzá akarsz szolni.
Kicsit hosszú lesz:
A világegyetem kialakulását a tudosok többsége egy igen pici,sûrû Szingularitás) kezdetre vezeti vissza.Ez a kis tömürülést azonban ugy kell elképzelni hogy szinte végtelen sürü.(hiszen midnen benne volt)
Majd jött a bumm és a tágulás.
Itt tamáskodnék kicsit:)
1.Mi inditotta el a folyamatot?
2.Ha ez a Szingularitás valóban olyan sürü volt akkor annak a behatásnak ami elinditotta hihetetlen nagynak kellett lennie hogy legyözze az akkor világegyetem mérhetetlen gravitációját.
Azt ugye tudjuk hogy a világegyetem tágul és ez a tágulás lassul, a galaxisok mozognak.
(jelenleg ugy hiszik több mint 50 miliárd galaxis van,amik mindegyikében napunkhoz hasonló több miliárd csillag van).
A tágulást elöször 1920 ban bizonyitották,majd 1995 ben ismét.
Rendben de akkor itt van megint egy kérdés.
És itt Ismét tamáskodnék egy picit:)
Amellett, hogy nem csak egy hatalmasabb erõforrásnak(energiának) kellett lennie annak az erõnek ami ezt elinditotta,hanem elõrelátonak(inteligencia?)is,mivel a tágulás mértéke nagyon percizen lett belõve.
Lovell idézet:
"Ha a világegyetem egybiliomodszor gyorsabban tágult volna,mára már minden anyaga szétfoszlott volna a világegyetemben.Ha pedig egybiliomodszor lassabban akkor a világegyetem létezése az elsõ egymiliárd éve körül összeomlott volna a gravitációs erõk miatt.Ami a legfontosabb egyik esetben sem lennének ilyen hosszú életüek a csillagok.."
Tehát a tudomány már a világegyetem létrejöttére is ugy érvel hogy:
bizonyos(nem ismert..véletlen..stb) mechanizmus utján létrehozta saját magát a SEMMIBÕL.
És itt lényeg, mert azt hiszem ,tovább ezt én nem is fejtegetném, mert ez nekem nem kielégitõ magyarázat.
Ez okés de honnan és miböl és mi modon került bele ebbe az a sok sok információ?Csak ugy létrejött?Bemákoltuk?Vagy ott sem volt hanem maguktol lettek?:)Bocsi gyerekek de ezek a teoriák amikkel elõhozakodtok sajnos nagyon illabilis lábakon botorkál..De ha neketek ez elég és ugy érzitek hogy ezt elfogadjátok ám legyen.Nekem ez sajnos édeskevés.
Ettõl persze nyugodtan hidd azt, hogy már Darwin is a kereszténység elleni cionista összeesküvés ügynöke volt.
Darwin zsidó származású volt, az elmélete kidolgozásának elsõdleges célja az emberek - fõleg a keresztények - Istenbe vetett hitének kiiktatása volt. Kétségkívül komoly sikert ért el, de ennek sokkal gyorsabban vége lesz mint gondolnánk.
(Vagyis abból, hogy az életre alkalmas világban élünk, messze nem következik bármiféle teremtõ szándék. Hiszen tudatos megfigyelõk csak egy életre alkalmas világban létezhetnek, az életre alkalmatlan világokat senki nem figyeli meg.)
Szerintem ez nem fura, csak forditva ulsz a lovon. Az univerzum letrejottevel kapcsolatban a veletlent, es valoszinuseget emlegetni bohosag. Letrejott(A bran elmelet peldaul feletteb erdekes dolog.). Minek a valoszinuseget kivanod vizsgalni benne? Hogy a fizikai allandok rendszere stabil univerzumot eredmenyezett, szamunkra alkalmas feltetelekkel? Nana, hogy azt. Elvegre ezen csak letezo lenyek gondolkodhatnak el, azok meg csak olyan univerzumokban letezhetnek, amelyek erre alkalmasak.
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
egy tökéletes lény nem választhatta a tökéletlenséget. egy tökéletes lénynek nincs szabad akarata, minden tõle telhetõt megtesz, és mivel tökéletes, ezért minden tõle telhetõ. egy tökéletes lény nem mondott volna le önként a tökéletességrõl, ha csak nem gondolta úgy (helyesen(mármint a feltevésben helyesen)), hogy jobb lesz neki tökéletlenül.
ha a tökéletes lények léteztek, akkor biztos, hogy jobb tökéletlenül élni a te feltevésedbõl kiindulva. ha Isten létezett is valamikor, már biztos nem létezik, mivel visszaminõsíttete magát tökéletlenre.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Mondanak neked valamit a dedukció és indukció, analízis vs. szintézis szavak?
Ám akkor kérd számon pl. Newtontól, miért szarakodott a mozgástörvényeivel meg a gravitációval, amikor a kvantummechanikával, a húrelmélettel vagy még inkább a 4 erõ egyesítésével kellett volna kezdenie.
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
Ize... Szerintem keversz valakivel.
Nem gondoltam alaposan végig, de szerintem bizonyítani csak matematikai tételt lehet.
Abban igazad van hogy a gravitáció a tömeg függvénye, tehát amíg van tömeg addig van gravitáció.
"De ha nem hiszed hogy pusztul az univerzum: A csillagok kiégnek, vagy felrobbannak..."
A felrobbano csillagok anyagabol aztan ujabb csillagok, bolygok szuletnek. Valoszinuleg a csillagokbol szarmaznak a testunket es bolygonkat alkoto nehezebb elemek is. A fekete lyukak pedig parolgnak, de ha nem tennek is, az univerzumunk nem pusztul, hanem valtozik. Elpusztult-e a XVI. szazadi Debrecen? Egy akkor elt ember alig ismerne meg a mait, tehat akkor az analogia szerint, igen.
Gravitáció pl. Minél messzebb van két égitest egymástól annál gyengébb a közöttük fellépõ gravitációs erõ.
Gyenge kölcsönhatás: pl a rádióaktív bomlás.
Elektromágnesesség: Az atomokat ez tartja össze. De az atomok is pusztulnak/átalakulnak szerinted mi történik egy csillag belsejében?
Erõs kölcsönhatás: Ez tartja össze a kvarkokat, az atomok alkotóelemeit. Errõl nagyon kevés infóm van.
Az univerzum azért tágul, mert gyengülnek az összetartó erõk. Mivel az összetartó erõk nem végtelen nagyok, így nem képesek végtelen hosszú ideig fent maradni. Hiszen ha végtelen nagy lenne az erõ, akkor nem létezne olyan ellenerõ ami meggyengítené. Mivel ha a gyengítõ erõ végtelen nagy lenne akkor kioltaná a végtelen nagy összetartó erõ.
De ha nem hiszed hogy pusztul az univerzum: A csillagok kiégnek, vagy felrobbannak, illetve a fekete lyukak elnyelnek (elpusztítanak) mindent.
2. Nagydög véleményérõl: "Egy rendkivul jol bizonyitott elmelet, ami raadasul teljesen logikus is." A 2 érv amit leirtál igaz, de az élet eredetére nincs magyarázat. Ne próbáld nekem megmagyarázni hogy hogyan fejlõdött ki a baktériumból a többsejtû, ha nem tudod hogy jött létre a baktérium. Már leirtam hogy az elejénél kell kezdeni. A dns-el kezdõdik minden és az elsõ fehérjékkel. Ha nem tudod honnan származik a dns információja, hogyan jöttek létre az elsõ fehérjék, akkor honnann a majom amibõl az ember lett???
Darwin azt irta:"Ha be lehetne bizonyitani, hogy létezik olyan szervecske ami nem johetett létre sok egymásutáni apró változásokkal akkor az én elméletem feltétlenül megdõlne". Egy ilyen szervecske ami nem johetett létre sok apró egymásutáni változásokkal pl. az osotoros baktérium ostora. Kb. 30 komponensbõl áll a megfelelõ sorrendben összeszerelve , mindegyik "alkatresz" a megfelelõ helyen a megfelelõ idõben kifejlõdve. Ha az egyik is hiányozna a baktérium azonnal elpusztulna mert nem mûködne az ostora és nem tudna továbbadni a tuljadonságait, és ha tovább is tudná adni akkor az utód azonnal elpusztulna mivel mozgásképtelen lenne. Tehát a baktérium cask úgy létezhet ha egyidõben kifejlõdik az osszes alkatrész a megfelelõ helyen a megefelelõ sorrendben csakugy "véletlenül". Ha ez meg is történik akkor sincs válasz arra hogy honnan az információ ami alapján összeszerelõdött a baci, mi az a szervezõ elv, mi a forrása a baktérium "motrának". 1 s alatt 100000et fordul!!! Nem semmi, emeber meg ilyen nem csinalt. Egyertelmu hogy letezik egy szervezo elv, mert en meg olyat nem lattam hogy veletlenul kialakult volna egy jol mukodo motor HIBATLANUL. De ha te tudsz ilyen kerlek szolj mert azt szivesen megneznem.
Mar miert pusztulnanak? Definialjuk mar mik azok az erok, amikrol szo van, aztan akkor legalabb vizsgalhatjuk, valtoznak-e.
Ha saját képére teremtette akkor Isten sem tökéletes. Legalább is a logikai útvonaladon elindulva. Arra meg hogy az ember nem tud tökéletest alkotni... a természet több száz millió év alatt "fejlesztette" ki a mai növényeket. Hogy várod el egy embertõl hogy pár ezer év alatt leutánozza? Ráadásul a növények is elpusztulnak, az állatok is, és azokat nem az ember teremtette.
Az evolúcióra a bizonyíték a leletek, a genetika, öröklõdés. Mind bizonyított.
A világegyetem sem tökéletes lévén hogy folyamatosan tágul, és ezért folyamatosan pusztulnak az azt felépítõ erõk. Ez is bizonyított. Tökéletesség nem létezik, csupán illúzió.
Mihez kepest mukodnek tokeletesen, illetve hogyan kene elromlaniuk egyaltalan?
Ezen kivul erdekelne, romlando-e szerinted a kolteszet, a matematika, vagy a sakk jatekszabalyai?
"A bibliában az is ott van hogy isten az embert saját képére teremtette.Ha ez igy van akkor akkor érthetõ miért lett ilyen az ember."
Tehat az ember olyan lett, mint az ember leirasabol ismert isten? Ebbol szerinted az valoszinusitheto, hogy az isten teremtette az embert. Nem lehetseges, hogy esetleg az ember "teremtette" maganak az istent(Hogy hogynem, hozza hasonlo lett, csak tokeletes.)? Marcsak mert ez utobbira azert lattunk mar par peldat, es az ember hajlamos is antropomorf gondolkodasra.
Egy rendkivul jol bizonyitott elmelet, ami raadasul teljesen logikus is. Gyakorlatilag ket cafolhatatlan igazsag es a veletlen mutacio hazasitasa:
1. A szulok tulajdonsagaikat tovabb orokitik utodaikra.
2. A tulelesre valamely okbol alkalmasabb egyednek van jobb lehetosege utodokat nevelni, ergo az uj hasznos tulajdonsag elterjedes valoszinubb a populacioban.
Az ember eredendõen nem lett tökéletesre teremtve.Tökéletlen nem tud tökéletest alkotni.Tehát amit az ember teremt létrehoz mindig is romlás,az elmulás felé fog közeliteni.Ellenben ha elfogadom azt hogy a világot isten teremtette akkor sokkal könyebben megérthetõ az hogy miért müködnek a természet és a világegyetem mozgató erõi még mindig tökéletesen.
Mert tökéletes képes tökéletes alkotni.
A bibliában az is ott van hogy isten az embert saját képére teremtette.Ha ez igy van akkor akkor érthetõ miért lett ilyen az ember.Az alkotási vágy(maga az alkotás),a játszunk istent(uralkodni akarás..)az érzéseink..stb.Az is elgondolkoztató hogy Isten eredendõen jo.Még is képes a haragra..
Sok és hosszu lehetne a lista ami még igazolhatná ezt.De én nem akarok senkit meggyözni..teljesen felesleges.Inkább azt mondom mindeki gondolkozzon el és ne csak egy oldalrol közeltise meg ezt a témát.
MrImy:
A fentebb leirtak rád is igazak.(attol függetlenül hogy én a te nézeted osztom)
magán vélemény:
Én inkább tudok hinni egy inteligens teremtõ létezésében - tehát Istenben - mint abban hogy a semmibõl és az élettelenbõl,több milió év alatt pusztán a vak szerencse(5 os lottó) segitségével több száz dolog pont ugy állt össze aminek segitsével kialakult az élet.Az inteligenciáról nem is beszélve..Sajnos hogy én ezt elfogadjam ahoz nagyobb hitre van szükségem, mint azt elhinni hogy isten létezik.
De azért megemliteném hogy én miért jutottam inkább erre.
A világban minden romlik és pusztul.Tehát minden amit létrejön a pusztulás és a romlás felé közelit.Olyan mintha minden a tökéletesbõl menne visszafelé..Ha kimegyek a szabadban számomra(és ezzel nem vagyok egyedül) a természet - növények,fák,stb - tehát minden amit nem az ember alkotott olyan érzést vált ki belöllem,hogy milyen tökéletes(és ez igaz a muködésére is amit az ember probál megérteni) megj: jo példa erre a legegyszerübb folyamat a fotoszintézis.
Tehát elgondolkoztató az hogy ha az ember,aki ugye nagyobb inteligenciával rendelkezik mint bármi amit ismer,miért nem tud ilyen tökéletest alkotni?
És az ami ilyen tökéletesen müködik az csak ugy létrjött a semmiböl teljesen mákbol?Inteligencia nélkül?Az ember aki meg alkotó,nem képes erre?
Jo kérdések nemdebár?
Már meg ne sértödjön senki de szerintem az a buta aki ezen nem gondolkodik el....
Kara kánként folytatom tanításom.
Masreszt meg akkor kit uldoznek most es kik?
Na meg aztan a Satan luciferkent lett teremtve... Ezt ugye olvastuk egy konyvben, amit osi regen emberek irtak, es feljegyzeseink vannak olyan zsinatokrol, amiken meg szerkesztgettek kicsit. Akkor most mi alapjan fogadjam en el, hogy pont ennek a szoveggyujtemenynek van valami koze Istenhez. Es ha elfogadom, latod-e valamilyen akadalyat annak, hogy - mondjuk - ezer ev mulva az Eragon legyen az uj vallas szent konyve.(Vagy meginkabb valami Hubbardtol, mert ok mar dolgoznak az ugyon.)