• moikboy
    #89
    Persze, hogy precízen be van lőve a tágulás mértéke, hiszen - ahogyan le is írtad -, ha csak egy kicsit is eltérne a jelenlegitől, akkor nem lehetnénk itt, hogy vizsgálódjunk. Egyébként pedig, szabad kérdeznem, hogy hány univerzumot vizsgáltál meg? Milyen valószínűségről beszélsz? Miből gondolod, hogy valószínűtlen a tágulás mértékének jelen értéke?

    Ennyi erővel ha leejtek egy ceruzát, akkor rögtön feltételezhetnék valamilyen intelligens "felsőbb hatalmat", aki rávette a cerkát, hogy lefelé essen. Hisz' eshetett volna bármerre! Akár felfelé is! Mégis mennyi az esélye annak, hogy pont lefelé esik?!

    És ha szerinted kielégítőbb egy ősz, nagyszakállú, mindenható öregemberben hinni, aki kétezer éve még napi rendszerességgel látogatott hozzánk; mint figyelembe venni a kísérletek és bizonyítékokkal alátámasztott elméletek eredményeit, akkor csak sajnálni tudlak - mert a legrosszabb csoporthoz tartozol: a "felvilágosult", megrögzött vallásos idióták csoportjába; akik ugyan kifelé érvelnek, de belül csak vakhit van...