239
-
#39 LOL, se Vista utáló, se Vista imádó vagyok. Van ami tetszik benne, van ami nem és ezt leírom, lehet néha bunkó módon, de ilyen vagyok. Egyébként 64bites Vistat (is) használok, mivel 64bites Windows rendszerek közül azt találom használhatónak, meg majd a Win 7-et ha kész lesz.
Ranbó/hottold/gettoharcos/arrakistor szerintem azért hiszi, hogy Vista imádó vagyok mert mindig elküldöm az anyjába, de ez nem a Vista miatt van hanem egyszerűen ezt az emberi végterméket utálom és szívesen kiosztanék neki pár pofont. -
#38 Én 1 hónapja ismerkedtem meg a Vistával (32 bit, Ultimate), amikor feltettem az új gépre és semmi különbséget nem vettem észre az XP-hez képest, csak hogy sokkal szebb az egész. (gyorsaságban nincs összehasonlítási alapom mivel a régin se volt Vista, illetve ezen se XP, de pl. CoD 5 gond nélkül elfut rajta (medium/low) pedig nem valami erőgép(laptop) a programok előtöltése viszont már most látványosan gyorsítja a betöltéseket) -
A1274815 #37 "Az erőforrás igénye indokolatlanul magas."
Kár hogy Win7 kb. 40MB-tal többet eszik (ezt csak a szuperfetch "vadulás" előtt lehet elkapni), proci meg mind XP, mind Vista, mind Win7 alatt kb. ugyan anyí marad mindenre. Szóval...
Ami tény az RC1 valamivel (kb. 2 sec nállam) gyorsabban indul, gördülékenyebbnek tűnik, a felülete gyorsan és jól használható. Játékok kb. ugyan ott vannak sebességben. Ha felteszem a SUA-t és az IIS-t Win7-re pontosan 2 processzel fut kevesebb, mint Vista alatt (ez a kettő attól származik, hogy míg a WEB Szervere IIS7 alapú, az FTP IIS6 alapú).
Amitől a Win7 kiherélt Vistanak tűnik: nincs DVD készítő, Movie Maker HD, Photo Galery (ez utobbi dehogy nem, benne van, csak a start menűben nincs). -
#36 A nagy büdös helyzet az hogy mégegy olyan nyereséges OS nem lesz mint a XP.
Tök mindegy hogy mi magánfelhasználok melyik mellet állunk a lényeg a céges vásárlás ami kb 75% adja a bevételnek ha nekik nem kell a 7-es akkor az is bukni fog. -
roliika #35 Home Basic viszont barátságos és gyors. Meg szintén mindent felismer...végülis használható. -
roliika #34 Ne túlozz. Az erőforrás igénye indokolatlanul magas. -
tomcsa4 #33 Én kiállok a Vista mellett, fel is vállalom. De persze, amikor már a küszöbön van a Win7, könnyű leszarozni a másikat. Ha a Win7 is olyan fogadtatást kapott volna, mint a Vista, akkor vajon mit mondana a tisztelt MS? Bár ez nem történhet meg, a Vista induláskor valóban szerencsétlen OS volt. SP1 környékén viszont már jó volt, most meg nagyon jó. -
roliika #32 Amúgy ez az év vicce, hogy MS is kidobná az ablakon ha tehetné...vicc de komolyan. -
roliika #31 Kabbe. Én a Vistát sose istenítettem én voltam az első aki leszarozta, de akkor még sokan álltak mellette. A Win7 meg jó és pont. Kiherélt optimalizált Vista. -
#30 Hastala Vista, Vista -
A1274815 #29 "Ti is jól látjátok? Narxis, tomcsa4, roliika, és a többi Visztahuszár ?"
Narxist oda írtad, pedig ő bizony ellenzi. Látom write only módban "olvasol"forumot, de azt is szelektíven.
P.S.: TOR-ral nemlehet valakit bannolni, vagy csak világ bannal lehet? -
A1274815 #28 "A Vistát már nem ajánlják"
Logikus mindjárt itt a Win7 minek térjenek rá a korábbira.
Amúgy meg nem akarsz egy kicsit több változatosságot bevinni a mondandóidba, mert már mindenki elalszik rajtad. UNALMAS VAGY! NEM KICSIT, HANEM ULTRA! -
#27 Pl CivIV XP alatt xarrá fagyott
Speciel nekem soha nem volt CIV IV-gyel problémám XP alatt, pedig nem kevés éjszakát nyomtam le vele :) -
Ranbó #26 A Vistát már nem ajánlják
Ti is jól látjátok? Narxis, tomcsa4, roliika, és a többi Visztahuszár ?
-
Miss Popolina #25 Az egyetlen OS amire ezek után upgrade-elnek a vállalatok, az a Linux lesz. -
Ranbó #24 -
Ranbó #23 "A Windows XP lejáró terméktámogatása azonban megváltoztatta a helyzetet, a vállalatok kényszerhelyzetbe kerültek: vagy átváltanak a Vistára vagy más operációs rendszer után néznek."
Ilyen ócska slampos dumával, zsarolással, egyik vállalatot sem fogják arra kényszeríteni, hogy a trójai programokkal már gyárilag is teletűzdelt OS-üket telepítsék. -
tomcsa4 #22 Miért nincsen értelme? Csak nem a PH-s féle 10 pontos hülyeségekre gondolsz? Arról aztán lerí, hogy az írója egy idióta. -
#21 eddig sem ajánlották sokan a vistát, most úgy tűnik ez a szám nullára csökkent. nincs egy értelmes érv amellett a szar mellett, gyakorlatilag ahogy kijött a win7, a vista teljesen meghalt. sokan már a kiadásakor is megmondták, hogy a vistának semmi értelme nincs, kicsit későn, de végre redmondban is észrevették. -
pasi29uk #20 botnet.cfg -
barii #19 ubuntu gnome-os. ha kde-t akarsz, akkor ne ubuntuzz, arch szerintem elég jó kde-ben -
roliika #18 Mivel a Vista kódbázisára épült, nagyon más nem is lehet. Azért az animációkat kivágnám belőle meg a sok transzparens szart amit aero néven emlegetnek, tennék bele Apple féle animációt ami darabosodás mentes és szép, az "intelligens" folyamatok felét kikapcsolni, oszt egész gyors és fasza rendszer lenne belőle..csak ménem kérdeznek engem? :DDD -
#17 Miért lenne no comment, ha a feladatát gond nélkül ellátja nem értem minek kéne lecserélni. -
#16 Azért szerintem is dűccsönk tisztavizet a nyíltkártyákba!
A W7 valójában egy optimalizált Vista.
A többi marketing maszlag!
-
#15 Há-há, a cég, ahol melózok még Win2000-eket használ
(tudom: no comment: ))) -
roliika #14 Inkább nem túrom szét mert a magyar nem hivatalos..legalábbis az update listában nincs benne.
1 magos gépen meg lassú...mármint nem rossz de xp gyorsabb...több magos gépre egyértelműen win7. Amúgy muter 2 magos gépén a vista is gyors, és nem tudják olyan könnyen szétbarmolni mint az xp-t...ezért tettem arra a gépre vistát...linuxot is tehettem volna de szerintem attól sírógörcsöt kapnának.
Új ubuntu ritka tetű egyállatfaj, vagy 3* lassabb mint az XP ezzel az új KDE felülettel..nemtudom mit baxtak el de valamit nagyon. A régebbi ubuntu még gyors volt. -
tomcsa4 #13 Feelingre nem adok. Valami vagy jó vagy nem jó. De ez a szarkavarás. Ha olyan szar a Vista, miért van követés (javítás)? Mert ugye egy szoftverfejlesztésnél a követés kerül a legtöbbe! MS saját magát cáfolja meg basszus. -
barii #12 nos nekem nem települtek fel. végig olvastam, hogy miért lehet, egyik sem passzolt. egyszerűen failed
(lehet, hogy azért, mert ez már a sokadik frissítése a dolognak.) -
barii #11 romcsa, valamiben jobb az xp mint a vista, valamiben jobb a vista mint az xp, de feelingre mindenképpen jobb a 7 mint a vista, nem?
más:
"én azért megvenném a vistát" Balertől fél éve, és most inkább várjuk ki a 7et, ez szerintem gáz
évek után azt mondani, hogy az előző termékünk rossz volt, eleve gáz -
szily3 #10 Rolika, már van magyar nyelvi fájl a Win7hez, ami a súgón kívül mindent 99%osan magyarít, szal én is azt használom, és remek ! Ajánlom, próbáld ki, nagyon megéri ;) -
tomcsa4 #9 Ez most csak a cégekről szól, nem az átlag emberekről. Maradnak a cégek. No de. Egy átállásra idő, pénz kell. De miért nem csinálták meg előbb? Nem tudták, hogy lejárnak az XP-s programok? Ennyi hülye van egy cégnél?
Nem az utolsó pillanatban kell tekingetni. Kíváncsi lennék az érintett cégekre, biztos nagyon faszák a piacon is. Ilyen vezetéssel... Ezt a cégek baszták el.
MS meg össze-vissza hadovál. Jó a Vista, nem jó a Vista, jó a Vista, nem jó a Vista...holott ők csinálják, tudják, hogy jó a Vista. Csak amit a buta nép akar hallani ugye (déja vu-m van, hazai játékújságok is ilyenek sok esetben). -
phoenix1 #8 Nagyon ügyes a Microsoft, az embereket sípszóra tudják rávenni, hogy tegyenek meg dolgokat, na így van ez a Vistával, és minden mással is.
Nincsen értelmes válaszolni rá, hogy akkor miért is erőltették a Vistát az emberekre ha most "nem ajánlják". Hmmm :XD -
roliika #7 A béta gyorsabb volt ám mint az RC :( -
#6 Hehe, egyetértek az MS-el :) (jéé, ilyen is van :D)
A WinXP nagyon jól sikerült OS, de a mostani HW-ket már nem tudja jól kihasználni. A vista úgy ahogy van, egy szar. A win7 pedig tényleg jó lett. Sikerült kombinálni az XP sebességét a vista ötleteivel, és ezt baromi jól optimalizálni.
Bár ha már a váltáson van a hangsúly, akkor ott vannak az alternatív OS-ek is ;) -
roliika #5 2 napja tettem a win7-et egy Celeron 1,8-as gépre 1 giga rammal, 80-as vinyó, integrált x3100 kari..noti gép. És teljesen jó legy, gyorsabban tölt be mint az xp..viszont a progikat picit lassabban indítja azért...ám tényleg mindent kapásból bekonfigolt. Azért az XP-t tettem visza rá, mert akinek kell majd ő csak magyarul tud és nem igazán ért a gépekhez...XP gyorsabb rajta azért..de az indulás vagy 3* lassabb. -
#4 Monnyuk a magam részéről nincs semmi gondom a dúrván meg vlite-ozott Vistámmal.
Pöpec, gyors, soxor jobb mint az XP. Pl CivIV XP alatt xarrá fagyott, Vista64 alatt megy mint kisangyal.
Úgyláccik, hogy az M$ is csatlakozott a visztaszapulók táborához!
-
#3 Jah, úgyis jön a patásorbán aki mindenkit kiirt :D -
#2 A TOR még azok ellen is véd, bár úgy is minmeghalunk!
-
#1 Ejha! Csak nehogy terroristák kezébe kerüljön!