A Vistát már nem ajánlják

Oldal 1 / 5Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

http://www.youtube.com/v/yLxP3V4veJk

https://torproject.org

Én a Windows XP-t ajánlom.

http://www.youtube.com/v/Q3OjB-Re4ZM
http://index.hu/tech/2009/05/22/a_windows_7_kivegezte_a_vistat/

Itt egy másik cikk, amiben szintén arról van szó hogy mekkora egy rakás szar mindkét oprendszer... érdemes a cikket végigolvasni, mert olyan alapvetõ és olyan banális hibák vannak elkövetve mindkét Vistán alapuló operációs rendszernek nevezett bithalmazban, hogy az ember már a fejét fogja...

Õszintén szólva halvány sejtelmem sincs hogy lehet egyáltalán egy napon megemlíteni akár a Vistát, akár ezt a Win 7-et egy bármilyen 10 évnél fiatalabb Linux disztribúcióval, de különösen egy újabb Ubuntuval pl. ??? <#conf><#csodalk>

Fényévekkel elmaradnak ezek a Microsoft termékek az Ubuntutól még a felhasználóbarátságban is...

Az életben van ugyan Quicksave, a bökkenõ csak az hogy nincs Quickload :D

Szerintem többen röhögnek rajtad. Én inkább linux párti vagyok (de a windows-al sincs különösebb gondom), de már én érzem magam kellemetlenül a hülyeségeid miatt. Elõször jössz azzal a sci-fi-vel, hogy a microsoftnál meghívják a linux kernelfejlesztõket és büszkén mutogatják, hogy linuxot használnak, sõt még le is ültetik õket a szerver elé. Szerintem inkább csak hallottad azt az urban legendet, hogy az ms webserverein linux van, mert netcraft azt mutatja, és amikor megcáfolták, te elõjöttél ezzel a hacker mesével. Meg se kérdezem, hogy ki õ... Aztán amikor mindenki körberöhögött elkezdted becopyzni az barátaid/faterod/stb megjegyzéseit.
De ha még lenne is linux kernelfejlesztõ ismerõsöd, akit tényleg meghívtak az ms-hez és tényleg leültették egy linuxos gép elé, akkor mi lenne? Sun se csak solarist használ, ibm se aixot, sõt a red hat-nél is 100%, hogy van pár windows, mint ahogy az ms-nél is van 1-2 linux.

Nincs semmilyen matt. Mi van akkor, ha az MS használ Linuxot? Képzelt, torvald meg Windowst. Összedõl a világ?

Az Apple is használ más oprendszereket, nem csak OSX-et.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Habár nem szándékozom minõsíteni azt, hogy egy 25-30 közötti fiú miért mutatja meg x embernek ezt a fórumot önigazolást keresve - az MS-Unix/linux viszonylatnál álljunk már meg egy szóra.

Még ha az állítólagos ismerõs látott is 'MS-es szervereken' (jelentsen ez a megfogalmazás bármit is) linuxot futni, akkor ugyan mi van? Szerintem semmi, kb. vállrántás és megy tovább az élet. Ne legyünk már naivak, ezeket is ki kellett fejleszteni valahogyan:

Windows Services for UNIX
Operations Manager 2007 to the HP-UX, Sun Solaris™, Red Hat Enterprise Linux, and Novell SUSE Linux Enterprise Server

Sakk és matt!

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

Na mivel értelmes vitát veled úgyse lehet folytatni és már mindketten átléptük a személyeskedés határát, te úgy minimum 100 kommental ezelõtt. Én nem veszek tovább részt a fórum széjjel offolásában. További jó morgást õnmagadban!

:D

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

Az max neked, de nagyon, mert folyton szitkolódsz.

Miért mi a baj az "apádat" szóval, legyen helyette az "apúdat", "faterodat" vagy "apucidat", "tatádat", "tatidat"? Hmmm?

Fáj az igazság!

Amúgy ha egy ismerõsõm, aki megbízható (értd nem mondott még nagyokat) mondaná azt, hogy linuxot látott az MS egyik gépén elhinném neki. Az már más tészta, hogy a fórumon ezzel eszembe sem jutna érvelni. Mellesleg nem csak én nem fogadom el ezeke a típusú érveket, hanem rajtad kívûl majdnem senki, több éves tapasztalat.

"apádat"

Paraszt se én vagyok igaz?

Jaj de fáj az igazság! :D

Hmm... Rádszabadítsam-e az ismerõseimet?

Miért baj az, ha fórumokon csak bizonyított dolgokkal jöhetsz?

Megmondom miért, mert vesztettél. Azért és más hogy nem tudsz kikezdeni.

Külöben hamár bevezeted a sárral dobálózást, hanyadik féléve is jársz felsõfokúképzésre? Valamint ilyen kicsinyes dolgokkal zaklatod az apádat és a tanárodat, hát ez is elárul rólad valamit.

Apum megjegyzése:

"Ezt nem értem. Ha van egy barátom akit barátnak is tekintek, és nekem azt mondja hogy õ volt a MS cégnél és leült egy server géphez ahol linux-ot látott én elhiszem neki hiszen azért a barátom hogy higgyek a szavában, persze ez oda vissza játszik. Eléggé kényes úgy élni hogy valaki csak annak hisz el valamit, aki azt bizonyítani is tudja. Ez valóban hitetlenség van ilyen ember is. "

Ebben biztos lehetsz, hogy rajtad is.

De látom megint átmentél, az emberi mi voltom mocskolására.

Ja és az ítélkezõknek egy kis vissza idézés:
"Hát nem ismeri az illetõt és azonnal azt mondja hogy te hazudj. Ez bolond"

Ez bizony a mondat kijelentõjére is igaz. Annélkül teszrám megjegyzéseket, hogy igazából bármit is tudna rólam vagy ismerne.

Amit tudok, jó hogy meg magyarázom, de ha mondjuk megkérdeznéd, mire való az ls akármelyik kapcsolója, eltartna egy darabig míg utánna néznék.

Nem én neveztelek hazugnak.

Szakkönyveknek hiszek, van jó páram és ki is olvastam õket: közöttük akad Tannebaum Operációs rendszerei és Hálózatai is, Operációs Rendszerek mérnõki megközelítésben (csak hogy tudd mi van benne. OS-rõl általában, Unix, OS/2, Windows NT), C könyvek, C++ könyvek, C# könyvem is van, OpenGL Extension Guide, DirectX.

Idézet egy szimpla barátomtól:

"Hát nem ismeri az illetõt és azonnal azt mondja hogy te hazudj. Ez bolond"

Idézet egy kommunikációs barátomtól:

"Nekem is úgy tûnik mindent megmagyaráz. Igaz szakmailag pontosan alátámasztja de én is úgy érzem hogy keresi a lyukakat és a hibás részeket minden egyes mondat értelmébe és megpróbálja befoltozni. Valójában helyes és segítõkész cselekedet viszont ebben a formában teljesen úgy tûnik hogy a másik nem mond igazat vagy amit mond mind helytelen."

Hopsz már jött is némi reakció a te mondanivalódra! Idézek egy Dr tanártól:

"Érdekes felfogása lehet az illetõnek ha õ csak is kizárólag saját tapasztalatainak hisz. Mi a helyzet pl a szakkönyvekkel? Hiszen azokat is emberek írták akik ""hallottak"" illetve tapasztaltak meg dolgokat. Sõt akkor semmit se higgyek el aki úgy kezdi a mondatot hogy azt hallottam.... vagy arról értesültem....? Persze nyilván ezek nem biztos tények.. De azért az életet ennyire nem kellene pesszimizmusban élni. "

Most azért páran röhögnek rajtad..... :)

Mondtam már hogy hülye vagy te fiam! Nem kell szépítened a dolgokat. Hitetlen vagy emberileg buta módon. Zárjuk már le a témát!

vagy maradj csendben.

Na csak egy jó tanács, hogy legközelebb színvonalasabb legyen. Ez nem mûködik: "%s ismerõsõm, aki mellesleg %s rangban van %snél, azt mondta nekem, hogy %s." Ugyan is ez egy az egyben a következõ forúmokon nem elfogadott érverési rendszer: "A barotomtól, hallottam, aki az unokabátyának a nõvérének a férjének a testvérétõl, hallotta, akinek, meg a legjobb haverjától, hallotta, aki mellesleg valaki valahol, hogy azt mondják, hogy..."

Szóval legközelebb vagy saját jól informált, rendes érvekkel alátámasztott véleményeddel a vitázz és ne a barátomtól hallottamakkal gyere.

Nem kötözködött csak hitetlen mert nem hiszi el hogy lehet egy embernek egy kernel hacker ismerõse. Nem tudom ki kezdte el ezt a "kernel hacker" szöveget én biztos nem. Na mind1 látszik a színvonal. A másik meg az abszolút hitetlenség mindenki maga problémája. Jogtalanul veti fel azt hogy én hazudok ami már butaság. Nyilván ha azt mondtam volna hogy apukámé az IBM, jogos lenne hogy szidnátok hogy de mekkora idióta vagyok! Na mind1... kezd fárasztani a téma. Nincs értelme itt magyarázkodni.

Ezzel nem is lenne semmi baj, csak hát szakmai érvek helyett, csak ez volt a kezedben, míg nekem voltak rendes érveid, amit amúgy le is írtál mint a Baj: nem értek anyíra hozzá. Ja és a látszólagos szakami érveidbe azért egy Linuxos is belekötött. Csak a tisztesség kedvéért.

#154: jtrencsenyi
"CyrSyS: Linux a desktopom úgy öt éve, így elvileg ugyanazon az oldalon állunk. De ennyi baromságot, amit te leírtál, azon csak vísítva röhögök. Hogy hívják a barátodat? Utánna néznék, hogy valóban kernel hacker-e. Gondolom magyar az illetõ! :)"

el írni = leírni

Vannak emberek akik magukban tartják a véleményüket. Van akik más(ok) szemébe mondják a véleményt. Nem lehet megvetni ezért senkit.

Azt még akkor kezdtem el írni, mielõtt te elküldted volna, tudod írás közben nem frissûl a fórum.

Ne haragudj de ennyire nem lehetsz érthetetlen! Most adtam választ!
Figyelj:
Na és oda engedték, hogy a szerver eléüljön vagy nem?

I G E N, Y E S, J A

Nem érted?

Erre meg benyögöd az automatikus választ... :S Ejj ez már fájdalmas nekem.... Na mind1.....

#116: CrySys
"Van mit emberileg fejlõdnöd!"
#122: CrySys
"Ekkora egy beképzelt majmot mint te még nem láttam! (tanári kacaj és a tipikus mosoly)Na távozz bûv körömbõl...Pfuj! Komolyan egy nagy rakás szánalom vagy..."
#146: Én
"Biztos nem Soralist látot, gondolom nem engedték, hogy matasson rajta. Vagy igen?"
#148: CrySys
"Várj rákérdezek erre már nem emlékszem..."
#149: CrySys
"Most már kiderül van linux labor is....jó kis kerülõ hogy azt mondjad hogy igen azt látta. :D Extra szánalom :D"
#150: CrySys
"Na jó itt kibuktál! "hülye vagy te fiam" Én részemrõl itt a pötty a végén."

"Nem csak részemrõl...mástól is."

Miért enegem rajatd kívûl senki sem hülyézett, emberileg zérózot, vagy "dinyézet" le senki se.

Nem arra a kérdésre, hogy oda engedték a server közelébe, hogy matason még nem adtál választ, csak azt írtad, hogy rákérdezel a követezõ hozzászólásodban meg méár lehülyéztél.

OKÉ! Innentõl az a válasz lép automatikusan életbe, hogy nem engedték a szerverek közelébe és nagyon még nem is nézhette meg. Így csak feltevései vannak.

Tehát az ismerõsõm mesélte, hogy távolról azt látta, hogy mintha az MS serverein Linux futna, 1999-ben, miközben már 2009-et írunk. De 1999-ben Nostradámusz szerint vége lett a világnak így ezért minden bizonnyal semmi sem változhatott azóta az MS-nél. De persze én nem értek olyan szinten Windowshoz sem, Linuxhoz sem, csak a nállam képzettebb ismerõseim tízévvel ezelõtti véleményét védem, tényeknek beállítva. És természetesen, ha ebbe valaki beleköt, akkor az egy f*fej és megérdemli, hogy emberileg zérónak nyílvénítsam. Jól értem a helyzetet?

Na akkor utoljára! Tehát erre a kérdésedre már megadtam a választ de leírom még egyszer hogy örömöd leljen benne: IGEN
Teljesen tök mindegy mit írok úgy is megcáfolod. Na ebbõl következett az ami neked nem tetszik hogy minõsítelek. Hát könyörgöm nincs az az ember aki elviselné azt az embert aki mindent megtud magyarázni. A tévedéseim megmagyarázása jogos hiszen te jobban tudtad. Na de azért te sem tudsz mindent és néha el kéne tudni viselni ha esetleg más jobban tud valamit. Amíg ez nem megy akkor hát minõsítés. Nem csak részemrõl...mástól is. Eme hozzászólásomat békés szándékkal írtam mielõtt újra leírnád azt hogy én szidlak....

NEXUS6
Hát lehet, hogy tényleg manegér könyveket kéne olvasgatnom, ahelyett, hogy hülye elõterjesztéseket véleményezek.<#hehe>

Valszeg ott ilyen okosságok vannak: tanulmányozd a törvényeket, majd szegd meg mindegyiket! Valamint, tartsd a szemed az országokat a korrupció nagysága szerint sorba állító listán, majd kezdj el terjeszkedni az élen levõk irányában.
<#nyes>

A Linux általában tényleg nem jelent veszélyt, mert hogy általában ingyenes, ergo nem szedi el az ügyfelek pénzét, vagy is a M$ profitját valójában nem veszélyezteti.
Az OSX veszélyességének hangoztatása, meg valójában a jelenleg is folyó trösztellenes pereket vezetõ bíróknak szól inkább, hogy mutassák, hogy még õk is félnek valamitõl, ergo van valami versenyszerû csökevény még ezen a piacon.
Abszolút "hihetõ", mint amikor a tigris járja az erdõt és azt bömböli, hogy hogy bexart a nyuszitól!<#nevetes1>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Okkal és megérdemelten tettem. Ezt követõen lapoztam....

Felesleges tényleg egymásnak esni! Adottak a lehetõségek. Tomcsa jól mondja. Adott egy piac ahol lehet válogatni ki mit szeretne. Van aki a szabad szoftveres pulthoz megy oda és betesz a kosarába egy linuxot. Esetleg tájékozódik hogy hmm milyen, mit tud. Spontán vagy tervezetten dönteni szintén egyénfüggõ meg ahogy a helyzet adja. Van aki szereti a garanciás termékeket. Betesz a kosarába egy Windows-t. No most ez így helyes.... De ha a vásárlók átkiabálnak szitkozódni a másikat akkor avval semmire se mennek. Vagyis de. Hangszál túlzott igénybevétele, idegesség ----> egészségromlás. Tehát káros a vita :D

El lehet kerülni, csak akkor miért kötsz bele? Ne is olvasd el a HSZ-eit és akkor ennyi.

Ha én belekötök valakibe, választ várok tõle (persze a szokásos anyázáson túl valami tartalmasat is).

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

És a Windowsok köszönik szépen, de mûködnek. Nem értem, miért kell állandóan a forradalom. Egyáltalán mi ellen megy? A piaci igények diktálnak elsõsorban.

Ha én autót veszek, akkor kényelmesen szeretném vezetni, ne legyen merõben más, mint a szomszédé, ne nekem kelljen szerelni, mivel nem autószerelõ a szakmám (jó, mondjuk a szakmám nem ide vág, mivel cukrász vagyok, de most mindegy:)).

Megveszem azt a szar kocsit, garancia kell rá. MS ad, a Linuxos disztrók nem. Maximum a fizetõsek (hozzáadott értékek miatt fizetõsek, már ha törvényesek).

Nem poén. Te jössz nekem a gazdasági könyvekkel? Jézusom. Maradjunk annyiban, hogy nálad sokkal okosabb emberek vitték végig azt, mait ma MS-nak hívunk. Hol van a Linux? MS is nyilatkozta, hogy az õ kihívójuk az Apple, "személyesítve" OSX. Nem a Linux.

Mit kéne megszüntetni? Akkor most mi is lázadjunk, mert törnek fel a konzolok? Lázadhatunk, de nincs értelme.

Mond légy szíves egy olyan ágazatot, ahol minden tisztességesen folyik. Az, hogy ki kit fizet le, idegesíthet, de nem tudsz ellene tenni. Illetve de, jobbat csinálsz. Lásd NV és Ati.

Evvel a nácizmussal meg ne gyere, be kéne fejezni a büdös kurva életbe. Leszarom a Hitlert, nem érdekel. Nem kell avval a vezetéssel összemosni ezt.

Szerintem nyiss ki egy menedzsment könyvet és olvasgasd.

NEXUS6
Közgazdaságtan, gazdasági életet szabályozó törvények? Látom ezek kimaradtak az életedbõl. Bár sajna, ahogy elnézem Magyarország elitjét, ez nem lehet akadálya, hogy egészen a csúcsig vidd.<#eljen><#nyes>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Vazze te aztán tudol poénkodni!
Látom egy srófra jár a zagyunk!<#hehe>
Nácik meg M$ mondomén!!!
<#vigyor>

NEXUS6
Atttyaúristeeeen!<#eplus2>
Te most csak poénkodol, tomcsa barátoddal egyetemben, ugye? Mondd, hogy csak poén az egész!<#nyes>

Igen valóban volt szabadpiac, amikor a M$ indult, de most már nincs!
És tök mindegy mennyire tehet errõl az M$ (valszeg azért nagyon is), a mostani monopolisztikus, sõt "doktatórikus" helyzetet meg kell szüntetni! (Nem azért mert én akarom, hanem mert ez van a törvényekben, az amcsiban is, az EU-sban is, meg minden piacgazdasággal rendelkezõ országéban.)
Gyakorlatilag az utóbbi 20 évben folyamatosan trösztellenes vizsgálat folyik a M$ ellen, és igen csak pengeélen táncol még most is!
Az elsõ nagyobb jogi vizsgálat a WindózNT (a mostani winek alapja) kiadásakor indult, amikor kiderült, hogy mondhatni az emberekkel együtt a DEC-tõl lenyúlták a technológiát. A hosszú pereskedés végén, megegyeztek asszem hogy 500 milkó $-t fizetnek a DEC-nek, meg megírják az õ hardverükre is az NT-t. Szal valszeg azért igazuk volt, hogy perelték az M$-t.
Aztán/közben jött az irodai programcsomagok piacának bekebelezése, szintén évekig tartó per lett belõle, ahol a M$ szerencséjére a per addig húzódott, hogy a felperesek addigra kihaltak az üzletágból, ugyan ez volt a Netscape ellen is a böngészõ háború alatt.
A lényeg, hogy miközben a M$ folyamatosan gyûrte be a piacokat egyetlen bírósági döntés sem állította meg ezt a folyamatot, bár többször elítélték gyak e miatt. Ugyanis a törvények pont arról szólnak, hogy olyan állapot, mint amilyenben a M$ most van egyszerûen ne jöhessen létre.

Az M$ igazgatótanácsában ülõ emberkék az amerikai gazdaság hihetetlen nagyságú részét tartják a kezükben, ugyan is nem csak az M$ igazgatótanácsában tagok! Fegyvergyártó konszernek, szállítmányozási vállalatok, gyogyszergyárak stb vannak a kezükben. Ha csak ezeknek adják el a Win aktuális verzióját, a M$ már akkor is valszeg a legnagyobb lenne.
Oligarchikus összefonódás, a piacok lenyúlása a javából ez, amit már vagy 100 éve megpróbálnak törvényekkel kordában tartani. Adott esetben láthatólag kevés sikerrel, peddig annó még Rockefeller cégét is szétdarabolták, vagy az At&T-t.
Az IBM éppen hogy megúszta anno, vesztett is a lendületébõl, valszeg ezt is ki tudta használni a M$, gyak tõlük vette át a stafétabotot.

A Schumis példa azért gáz, mert Sumi már nincs a F1-ben, mint ahogy a Ferrari sem igazán befutó manapság, mert ott tényleg van verseny, és ugye amikor Sumi nyert az nem azt jelentette, hogy a többieket lelökték a Taigetoszról.

Mondok egy jobb példát!
Adolf Hitler és a nácik hatalomra jutása. Õket is elvileg többé kevésbé demokratikusan választották, de aztán leszarták a demokráciát és mindenkit kiirtottak maguk mellõl. Gondolatmenetedet követve a legnagyobb játékos Hitlerpapa, mert milyen jól kihasznált mindenkit, tehát õ az ász és megérdemelte volna, hogy élete végéig hatalmon legyen. Ja bocs pont ez történt! Akkor, hogy ne rúgják seggbe!<#eplus2>

"Ja és még mindig várom az érveket: Mivel tud többet egy OS mint egy Windows? A kérdést már korábban is feltettem, de valahogy nem jött válasz. Szerintem a Windows okosabb, mint egy OS, hiszen tud valamit, amit az OS nem: Játszani lehet rajta. Ráadásul az OS összes más tulajdonásága megtalálható egy Windows rendszeren. Szóval nem értem, hol itt a gond."
Ezt most jól nem értem, de igazad van nem is akarom! Lusta vagyok minden szavadat szétszedni, vazze!
Amúgy OS alatt mit értesz: Open Source-t, vagy Operating Systemet? Mert mindkét módon lehet a kérdést értelmezni, jól meg erõszakolva, mert a kijelentéseid így is úgy is sántítanak, enyhénszólva!!!???

Na és oda engedték, hogy a szerver eléüljön vagy nem?

Én így gondolom. Hogy más egyetért vele az megint az õ dolga. Nem lehet mindenkit kedvelni és fõleg nem elviselni (itt). Ezzel sajnos megint megszegtem egy fõbb pedagógiai szabályt ami személyekhez való viszont illeti. Ez meg az én bûnöm bár pszichológiailag is nehéz és vitatott eset ez. Van mit tanulnom nekem is még.... Én legalább elismerem.
Õ balra én jobbra. És akkor nincs vita.

Oldal 1 / 5Következő →