239
  • NEXUS6
    Te vazze!!!!!
    Tudod miket írsz itt leberilaizmusról, vagy mikisfaxomról!!???

Amikor egy cég egy adott piacot 99%-ban ural (namelyik!?), és kiad/levéd egy szabványt, és zárt termékként a saját OS-éhez csatol kizárólag, akkor az marhára nem szabadpiaci állapot!

Hiába áll össze XY demócsapat, hogy mostőkakkor írnak egy DX-nél is jobb API-t. Hát ez röhögcség a köbön!

És úgy van buzizd le, meg rúgjál még egyet azokba a szerencsétlen hülyékbe, akik nem állnak be a sorba, és szeretnének egy olyan világot, ahol ha valaki kitalál XY terméket esetleg szabványt, amit ma még a M$ által kiadott szoftver konglomerátum lefed, akkor abból szeretnének pénzt csinálni, de ha már azt sem lehet, legalább egy jobb szabvány had terjedjen már el. Mert még erre sincs lehetőség.

Max arra hogy jogászként keress egy olyan kis kipusztult céget, aki annakidején levédetett valami kis szabadalmat, amivel a M$-t megfejheted, mert jogosulatlanul használja. Ez az IT manapság!
  • NEXUS6
    Szerintem alapvetően helytelen a gondolatmenet, és ez nem savazás akar most lenni!
    A konzolszegmensen eddig van olyan 6 mrd tiszta vesztesége (kb 8 év alatt), a cég tiszta nyeresége viszont évente kb ennek a duplája (főleg windózból és offiszból)!!!
    A konzol és a PC üzletág forgalma és pénzügyi mérlege köszönő viszonyban nincs egymással, és valszeg nem is fog tudni soha még csak közelíteni sem a PC szoftver nyereségéhez a Box akármilyen mutatója.
    A Win előnye az árukapcsolásból ered, nem pusztán játékplatform, hanem "A" számítógép platform, ami mindenre jó, és max részterületeken van hátrányban a konkurenciával szemben, de összességében az elérhető szolgáltatások tekintetében első, mert a konkurencia valami lényeges területen elhasal.

A Box valójában egyetlen célt szolgál, hogy a házi szórakoztató elektronikai szegmensben féken tartsa a Sony-t. A Sony termékei, konzolja ugyanis potenciálisan alkalmas lenne, arra, hogy valami multimédia center kvázi szabvánnyá válhasson a multimédia PC-k helyett is.
    Ezt a veszélyt az X360 brilliáns stratégiájával most elhárította. A PS3 csak vergődik, nem tud igazi konzolként teljesíteni és multimédia centerként sem számít elsődlegesnek.
  • Beatmaster
    tehát ha jol értelmezem, Vista SP1-el való kompatibilis mod alatt probáljak felrakni vistás drivert? ha a win7es, amit mostanra kifejlesztettek, nemfog menni, akkor megprobálom azt :) koszi a gyors reakciokat :)
  • A1274815
    "kompatibilis mód? az mit takar pontosan?"

Jobbgomb Properties->Compatibility->Run in Compatible mode és ott válaszd a Vista SP1-et.
  • Beatmaster
    sot, ha a gugliban lejjebb megyunk, van windows updates vacak is rá... http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/w7itprohardware/thread/14e1ca54-9031-4ebe-8470-2d8b87ea6dd5 remélem, hogy fog mukodni
  • tomcsa4
    Hmm gyorsabb voltál.
  • tomcsa4
    Egy srácnak olyan integrált megjelenítője van, mint neked. Két linket adok, ugyanarról az oldalról.

Eredeti angol és a google által magyarra fordítva.
  • Beatmaster
    http://forums.amd.com/forum/messageview.cfm?catid=21&threadid=113439&enterthread=y ezalapján x86-ra van driver, csak nekem akkor 64 bites volt. letoltom a 32 bites verziot és telepitem, és probálkozok... azért koszi a segítséget
  • Beatmaster
    igen, írt, hogy valami packetot nemtud telepíteni
  • Beatmaster
    windows 7re nincs az enyémnek megfelelo driver :( 7-re csak a HD szériahoz van kidolgozva a driver.. kompatibilis mód? az mit takar pontosan? takaritok ki egy particiot a HDD-n, és feldobom rá megint a 7-et. Haveroknak internet nélkul felismerte az ATI HD és GeForce 9600 grafkártyákat a laptopokban, csak pont nekem nem :( mindossze 1024-es felbontást és 16MB ramot engedélyez...
  • tomcsa4
    De nem talált sajnos (legalábbis ezt vettem ki az irományából). Megnéztem, 9.3-as a legfrissebb ehhez az integrált VGA-hoz.

Beastmaster, kiír valami hibaüzit a telepítő?
  • A1274815
    Próbálj Win7-es drivert, ha az nem támogatja, akkor a Vistasat, de kompatibilis módban futattva.
  • padavanHUN
    Oké, nyertél. :D (tejóég...)
  • padavanHUN
    Az MS hibája, hogy egy saját terméket - DX - levéd és azt a maga javára fordítja? Ne már... Ha te kitalálsz valamit, amivel rohadt sokat lehet kaszálni, akkor mit fogsz tenni? Rohadt sokat kaszálsz, vagy átviszed OS-be, hogy tessék gyerekek, ajándék? Ez egy ilyen világ, főleg az üzleti része. Az OS scene miért nem talál valamilyen módot vagy technikai lehetőséget arra, hogy egyenértékű játékplatformmá tegyenek egy Lint? Te tudod a választ? Mert én nem. És senki ne mondja nekem, hogy lehetetlen összehozni a dolgot, akár új szabvány bevezetésével, akár egy olyan keretrendszerrel, amit mondjuk full ingyen adnak a készítők kezébe. (mert ugye az OS eleve ingyen dolgozik, bár már itt is megjelentek a fizetős dolgok, ha jól tudom) Szerintem meg lehetne csinálni, csak hát az OS scene nem erre orientált. Ők mindig is amolyan alterosok akartak lenni, különbözni a nagy tesótól és verni magukat mint elnyomott kisebbség, mint a homoszexuálisok a parádén, hogy fújjolhassanak a többségre. :D Persze nem, nem ilyen előre kigondoltan, de végül is ez lett belőle, nem? Nézzük meg ezt a topicot...

Azt nem értem, hogy az OS arcok miért jönnek fel minden W7 meg Vista hírnél, mint a talajvíz, hogy aztán nekiálljanak óbégatni, hogy jajjjj, az emes az armageddon elhozója, de hülye, aki vindozt használ és ők milyen rohattfasza gyerekek amiért OS-ük van? Ez mi a fasz? Hol a liberális felfogás, a szabad piaci szellem ilyenkor? Mit zavarja őket a win, ameddig rohadt sok lehetőségük van kiélni magukat hetvenezer féle OS-el? Ezt komolyan nem értem.

"Egy vindóz annyit tud adni mint egy os rendszer, sőt inkább kevesebbet. A különbség annyi hogy a vindóz egy szarból épített vár (a szarból nem lehet várat építeni hasonlatra alapozva), az m$-nek sikerült."

Azért ezt támaszd már alá kérlek, tényleg kivi vagyok, milyen érveket tudsz ezzel kapcsolatban csatasorba állítani. Mit tud többet egy OS mint egy W?
  • tomcsa4
    Én a felhasználói szokásokra. Nézd meg a kis 10 éveseket. Legtöbbjüknek tuti van konzolja. Ezt mutatja az eladási statok is. Biztos van mellette számítógépük, de ha csak a játékokat vesszük most, akkor a konzolok felé hajlanak.

Más: nem csak 3% játszik és most csak a játékosokról volt szó. Hisz róluk beszélgettünk.
  • Beatmaster
    nemtudom, volt-e már itt rola szó, de nekem olyan gondom a van a windows 7-el, hogy a laptopomban ATI X1250 integrált grafikus kártya van, ami szépen fut xp-vel, vistaval és ubuntuval is, csak éppen 7-esre nembirom felinstalálni az ati catalyst-ot, mindig valami packet-nál elakad, és nemtudja telepíteni magát, szoval nemmukodik a grafikus kártyám. Vistás driverrel probálkoztam. Van valakinek erre megoldása, hogy mukodjon a grafkártyám? Mert én is szívesen használnám boldogan...
  • Sanyix
    Vetítesz... ha nem érdekelt volna leszartad volna, ennyi a lényeg.
  • padavanHUN
    Tehát akkor szerinted eljő a vég, x éven belül meghal a PC-s játékpiac? Fejtsd már ki légyszives, hogy ezt mire alapozod. Danke.
  • Sanyix
    97%-át nem gémre? Hát ezt nem hiszem. Szerintem sokkal többön játszanak mint 3%. Azt már írtam milyen hatásai vannak a játékoknak. Directx pont játékokra van direkt azokra. GPGPU is nagyon jól hasznosítható a játékokban a fizikára. Milyen profi felhasználásai voltak a directx-nek játékokon kívül?
  • padavanHUN
    Figyelj srác. Nem nekem írtad, de mivel nem találtam hihetőnek amit írtál, tettem rá egy megjegyzést. Csak abból a szempontból érdekelt a téma, hogy szerintem faszság az, hogy egy XP a bekapcsolástól számított 12 mp-n belül munkakész állapotba jusson. Ha mégis igaz, akkor ejthető a téma, és továbbra is leszarom, hogy te 20-30 mp-vel gyorsabban látod meg a munkaasztalodat, mint én, ez ugyanis számomra semmit nem jelent, stílusodban fogalmazva: Kurvára nem érdekel, nem látok benne semmi extrát, különöset, érdemlegeset.

Részemről ennyi a téma. Bazdmeg. :D
  • Sanyix
    Én sem úgy írtam mintha félteném az m$-t, örülnék ha jól megszívná. De az tuti hogy egy hamar nem fog lemondani a pc-s piacról. Mint mondtam közvetetten és közvetlenül is függ tőle:
    - A játékosok egyértelmű miért
    - a vállalatok pedig azért, mert az informatikusaik egykor nagyrészt gamerek voltak, begyepesedtek winre, és mást képtelenek használni.
    és bezárult a kör.
    Erről nem hiszem hogy le akarna mondani az m$...
  • Sanyix
    Sokat ittál? Te írod hogy nem érdekel mennyi idő alatt bootol a vindózod. Nem tűnt fel, hogy nem is neked írtam hanem TE kötöttél bele? Szóval mégis csak érdekel? Arra a videora írtam hogy lassú, amin versenyeztetik a 7-et és az xp-t, ennyi, nem én kezdtem lovagolni rajta, hanem te...
  • Inquisitor
    OFF: RC build 7100 x64 meg pre-RTM build 7127-es x64 ...
  • Inquisitor
    Mielött elkezdenénk készpénznek venni, legyünk tisztában vele, hogy a PC-k 97%-át NEM játékra használják, ergo vicces lenne ha ezt a "kis" piacot dobná a Microsoft. Másrészt ugyan páran vitatják, de a DirectX pont nem csak a játékokhoz kell, hanem sok minden egyébhez és pont a a DX11 az hol bejön a képbe a GPGPU támogatás, ami megint pont nem játékhoz van.
  • SityiSXT
    Azt árulja el valaki nekem - egyszerű bamba infomókusnak, aki azt hiszi, hogy ugatja valamennyire a szakmát -, miért olyan rettenet fontos a bootidő, amikor a Suspend-To-RAM már évek óta elérhető, flottul működik? Gondolom sokan úgy vélik, hogy ez inkább a laptopoknál előny, de asztali gépen is remekül működik: egy szempillantás alatt visszajön a munkaasztal úgy, ahogy hagytam. És ezt tudja a Linux és a Windows is kielégítően...
  • tomcsa4
    Én már sok mindent hallottam a EA-tól. Meg ha az elkövetkező 3 évben tolják is, utána mi lesz? Vagy ha nem is három, hanem 5-6 év múlva?

Az X-Box egy bejáratott név lett a konzolpiacon. Én nem féltem az MS-t továbbra sem.
  • padavanHUN
    Az Eletronic Art áprilisban adott ki PR-t arról, hogy a jövőben rá fognak gyúrni a PC-s szegmensre. Szerinted az MS nem veszi fel a kesztyűt és hülyeségből fejlesztik folyamatosan a WL-t?
  • padavanHUN
    Még ha igazad is van és én értettem félre - veled sosem történt még ilyen, mi? - akkor is: Ez a stílus egy emberi roncsra utal személyed irányába, ezért pedig őszintén sajnállak. Egyébként mi van akkor, ha 10 mp alatt bootol a rendszered és az enyám csak negyven? Megmondom mi van: Semmi nincs. Mit bizonyítottál ezzel? Megmondom: Semmit. Én magasról leszarom azt a 30 mp különbséget, teljesen jól érzem magam, hogy bekapcsolom a gépet és egy percen belül tudok neki kezdeni a feladatoknak, lévén, hogy nem egy rakéta elhárító rendszert vezérelek. Neked mi ilyen sűrgős?
  • tomcsa4
    Ha a konzolpiacon tartja magát az MS (vagy netán növeli a részesedését), akkor nem fogja érdekelni a PC-s piac már. Ráadásul pletykák szerint (nem megerősített) az MS is az utolsó DX-ét csinálta meg a 11-essel. Ezt ne vegyétek készpénznek, nincs megerősítve. A konzolkoba is bekerül az egyre erősebb központi feldolgozóegység, szóval nem lesz probléma itt. Amit veszít PC-n, nyer a konzollal. (Tudom, sokan még mindig azt vallják, hogy nem vesznek konzolt, de ne feledjük ,hogy a most felnövő emberkék több, mint felének van már, illetve a régi motorosok is meggondolhatják magukat.) A HTPC-vel sem kell foglalkozni, mennek a TV-be, stb. Lesz változás dögivel, de nem féltem a Microsoftot.
  • Sanyix
    Hülyeség hülyeség...
    Az os közösség nem fog fizetni a játékkészítőknek hogy opengl-re fejlesszen, bár az m$ se feltétlenül azért fizet.
    Az m$ a directx kizárólagos használatáért fizet, így egyből csak kíndózon fog normálisan menni a játék (mivel az m$ azt is akadályozza ahogy tudja, hogy akár csak emulálni lehessen a directx-et, nemhogy lemásolni). Az m$ hibája bizony. Jó előre látva pont ezért hozták elő a directx-et, hogy ezzel magukhoz láncolják a játékokat.
    Linuxon is lehet játszani, megvan minden képessége rá. Néhány játékot át is írnak rá, az opengl-t használó vindóz játékok meg simán mennek rajta wine-n. Csak a directx az akadály, amit az m$ görget folyamatosan. Nem csak a linuxos, de a mac-es játékoknak is ennyi az akadálya.
    Egy vindóz annyit tud adni mint egy os rendszer, sőt inkább kevesebbet. A különbség annyi hogy a vindóz egy szarból épített vár (a szarból nem lehet várat építeni hasonlatra alapozva), az m$-nek sikerült.
    Nem véletlen hogy csak a játékok tartják életben az m$-t, közvetve vagy közvetlenül.
    De majd kiderül mi lesz pár év múlva mikor visszajön a szoftver render, és a direct3d-nek pápá lesz :) mert akkor ha addig nem talál valamit az m$ amivel kizárólagosan tarthatja a játékokat, akkor lehet bukta lesz a vindóznak, és lassan el kell kezdeni szar helyett normális anyagból építeni a várat(tehát win kuka, -> teljesen új rendszer alapoktól) :D
  • Frayer
    Mekkora már, a csávó már régen szörfözik az interneten, a mellette ülő, meg még ülőversenyezik magában, bámulja a sötétséget.
  • Frayer
    Meg lehet csinálni,hogy 4 mp alatt bootoljon a gép.
    De ahhoz egy olyan alaplap kell.

ASRock Instant Boot

24GB memory on ASRock X58 Supercomputer
  • Sanyix
    Milyen 2 sec boot idő te félnótás? 2 secig tart amíg elkezd bootolni 10 sec amíg beindul a vindóz. Problémáid vannak az szövegértelmezéssel?
    A virtualbox vajommiiii. (mint mondtam ha nem értesz hozzá, csöndben kéne maradni :))
  • Frayer
    Van kint most 64-bites Win7? Amit fel tudok magyarosítani?
    Olyan ami kezel 6 giga ramot.
  • xNoodlex
    Jól van értem én. Reméljük majd alakítanak még rajta, hogy az átlagfelhasználónak is megfeleljen vagy csinálnak egy átlagfelhasználó változatot belőle.. Akkor majd lehet kipróbálom megint. De mondjuk, ha ezt is elkezdenék tömegesen használni szépen megjelennének rá a vírusok is és egy idő után ugyanaz lenne vele mint a Windowssal biztonság terén.
  • A1274815
    Ki is cserélődőtt Server 2008-ra.
  • A1274815
    Nem tűnt az el. Nekem is ezt csinálta a Vista x64-emmmel, csupán anyí a teendő, hogy Win7 alatt lemez kezelőbe adsz a hiányzó particióknak egy-egy betűjelet. Amúgy meg a boot menűben megtalálod.
  • passatgt
    arra esetleg gondoltál, hogy csak egyszerűen béna vagy?
  • padavanHUN
    Aha, hát ez tök jó, csak nem gól. Ez mennyi játék? Lefedi a teljes játék kínálatot, naprakész módon? Megmondom: Nem. A tény az, hogy az OS NEM játékplatform, így néhány millió embert máris elriaszt a használatától. (Ezért az életben nem fogja beérni az MS-t.) És nem az MS hibája az, hogy az OS scene e téren ilyen fos, nekik is lenne módjuk valamit lépni ez ügyben, más szabványt kitalálni, leprogramozni, felvenni a kapcsolatot fejlesztőkkel, kiadókkal, stb. De inkább tökre különböznek és kész. Tök jó nekik, de nekem is. Semmivel többet nem tud adni nekem egy OS mint egy Windows, viszont egy Windows sokkal többet tud adni, mint egy OS. Evvan. :)
  • padavanHUN
    Szerencsére én nem érzek viszketegséget arra, hogy egyszerre töb oprendszert tartsak a gépemen, én megelégszem egy darabbal is, mert én ennyire egyszerű lélek vagyok. :)