A Vistát már nem ajánlják
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Hát ez szerintem nagyjából nem igaz. Bár a Windóz sokkal inkább köszönheti vezetõ helyét annak, hogy az emberek többsége ezt hiszi, hogy így van!"
Félkövérrel kiemeltem neked (ha esetleg nem vennéd észre), hogy te a vezetõ helyrõl írtál, felhasználóbarát felületrõl szó se volt nálad. Te inkább a szövegalkotásra gyúrj, mert úgy tûnik nem arról írsz, amire gondolsz.
Nem vágom, hogy az emberek miért a 20-30 ezres Windowst veszik meg, ha ott van az a csoda jó, kiváló felhasználóbarát felülettel rendelkezõ Linux, ami ráadásul ingyenes!! A magyarok, akiknél az 5%-os akciós termék átlagban 2-3 perc alatt fogy el a polcokról, mégis a Windowst használják... Tudom, tudom, a marketing. Engem nem érdekel a marketing, ki is kipróbáltam a Linuxot és kb. 2 napig volt fent, egyáltalán nem tetszett semmilyen szinten, pedig valamennyire még értek is a gépekhez, viszont elképzelem, hogy az "1 bites júzerunknak" mennyire jönne be. Lényeg, hogy vannak okos emberek is, mint te, akik tudják mi a jó.
Amíg lesznek "1 bites júzerek" teljesen mindegy, hogy milyen OS-t használnak, ugyanúgy tönkre tudják vágni a rendszerüket. Inkább azt kéne megtanítani, hogy hogyan védekezzen a vírusok ellen Windows alatt.. Persze ha sok hozzád hasonló próféta lesz, egyszer akár átállhatunk normális rendszerekre is.
MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)
Mindenkinek van egyénisége, identitása. Az olyan rendszereket, ahol ezt tagadják, akár az emberek többségét is arra akarják rávenni, hogy identitásuktól is eltérõ 1 dolgot fogadjanak el, nem szokás túl demokratikusnak nevezni.
""A Windows egyik legnagyobb megtartó ereje szerintem pontosan az, hogy tökéletesen kiszolgálja az igényeket és abszolut nincs szükség semmiféle alternatívára, legfeljebb azoknak, akik ki akarnak lógni a sorból, hogy így igazolják saját különbözõségüket.""
Minden embernek mások az igényei, mert mások vagyunk. Persze van egy minimális igényszinttel leírható minimum. A mekismenüt választani egy francia ételkülönlegesség helyett szerintem elég speciális ízlésre vall, de ha azt gondoljuk hogy mindenkinek ezt kéne tennie az lelki igénytelenségre.
De én tiszteletben tartom a másságotokat, szerintem sokkal inkább mint ti, amikor ugyan ezt mondjátok.
;)))
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A Linuxnál választható és könnyebben testre szabhatóbb is a GUI, mint a winnél. Persze ott is vannak mindenféle csicsásító, más cégek által gyártott extrák, de alapból a Linux disztribek min 2 féle, nagyon jól konfigurálható GUI-t tartalmaznak (Gnome, KDE, stb).
Más kérdés, hogy 1 bites júzerunknak a háttérkép megváltoztatásával is gondjai vannak. Ergó az a júzerfrendliség kritériuma sokkal inkább, hogy legalább a startmenüt megtalálja. És ezzel a kör bezárult.
Miért veszélyes az egyetlen OS használata? Nem csak legjobb barátunk, Bigbrader miatt, hanem mert a monokultúrták hihetetlenül kiszolgáltatottak a fertõzésekkel szemben. Lásd pl 1846-ban a krumplira ráállt mezõgazdaság miatt, a burgonyakór kitörésekor 1 milkó ember halt meg.
Ha mindenki wint használ, az is aki csak böngészik a gépével, akkor egyetlen jó kis kártevõ tényleg tönkrebaxxa az egész netet!!! Hogy ez nem történt még meg az
nem a xupervirusírtóíró cégeknek köszönhetõ, hanem a Linuxos és egyéb más OS-t használó net kiszolgálóknak köszönhetõ.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
2. Ha egy TinyXP-t kínkeservesen telepít valaki..hát... akkor ott komoly gondok vannak az agyban. Boot után 2 egész gombnyomás, és már fent is van.
3. SuSE linux. RPM Hell. No comment.
4. Mikor hagyod abba a hülyeségeidet? A nickgyártást, a winhetes halálcsillagozást (el ne felejtsd ide is linkelni, mert itt még nincs), és az egész linuxos közösség égetését? SZÁNALMAS vagy. Csupa nagy betûvel.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Pontosan így van.
http://f1game.hu
...silencium idiotes...
Bigbraderesedik a világ? Nos igen!
Miért? Mert megtehetik.
Bárki, ha talán nem is mindenki megtenné az õ helyükben.
De szerintem sem az a megoldás az adott esetben, hogy tudomásul vesszük és nem beszélünk róla, vagy még csak tudomásul sem vesszük.
Ha nevezzük polgári engedetlenségnek vagy akárminek, az emberek 1 hónapig nem fizetnének a cégnek. A cég tönkremenne!
A windóz használat önkéntes, ha az emberek tömegesen térnek át alternatív OS-re az xopás nekik.
Az internet nagyon jó lehetõség az emberek informálására, a gondolkodásuk befolyásolására ezért akarják ellenõrizni. Nem tudomást venni errõl folyamatról/törekvésrõl, kb mint fegyver nélkül besétálni a tigrisketrecbe.
"szakember"
tehát teszem azt nekem fontos a rendszerwinyóm és az azon lévõ Linux /XP stb.. rendszertöltõstül... akkor nem tudod rizikó nélkül azt megcsinálni, hogy a drágalátós Winhetecske ne fossa azokat össze, használhatatlanra még akkor sem ha te kizárólag egy (pl. 16 gigás) USB-s pendrive-ot jelöltél neki telepítésnek.
Össze fogja szarni az egészet , de olyan ocsmányul, hogy tulajdonképpen a Windows7en kívül semmi sem fog betöltõdni de az is csak akkor ugye ha be van dugva a pendrive amire feltelepült !!!!!!!!!!!! <#banplz>#banplz>
...silencium idiotes...
Ha szerinted ez nagyjából nem igaz, akkor vess egy pillantást erre a grafikonra: OS használat Magyarország
Igazad volt, tévedtem korábban. A Windowsnak több mint 99% a részesedése.
Ruanda.. Nagyon jó példát hoztál. És képzeld, hallottam róla. ("nyirtak ki": a stílusod (meg a helyesírásod) no comment)
Miért számítson nekem az, amirõl az emberek 1 százaléka tud? Miért jó az nekem, ha egy olyan olyan op rendszert használok amit se a közeli, se a távoli ismerettségi köröm sose használt/nem ismeri/nem hallott róla/soha nem is fogja használni + a programok többsége amiket használnék valószínûleg nem is támogatná?
Elhiszem. :D :D :D
Ha már sebesség: 7 alatt a Fallout 3 legmagasabb beállításokon minden szûrõt felmaxolva fut úgy, mint Vistán szûrõk nélkül. A GTA IV-nél én tényleg nem éreztem gyorsulást, ugyanaz a szar, mint Vista esetében, tehát itt a játék van elcseszve ebbõl a szempontból, három patch ide vagy oda.
Amúgy meg gyakorlatban a fájlmûveletek jóval gyorsabbak 7-en, mint Vistán. Ez szemmel látható és érzékelhetõ, továbbá a support is jobb, már ami a hardvereket illeti. Szóval a 7 már jelen béta állapotában is megveri az SP-s Vistát és ott van az XP mellett igen szorosan.
Mindez személyes tapasztalat, hülyeség ezzel vitatkozni. :)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
NEXUS6 (#64) igen, ide jön az összeesküvés, de nem elmélet, hanem a gyakorlatba:
az MS-s azért nem érdekli, hogy gyak. milyen Windows fut a lúzerek gépén, mert egy Windows 2000-en is elfuthat a trójaijuk, ha kellõképpen össze van már qlázva a rendszer egy-két "legális" "ismert" vírusírtóval , mint pl. a Norton féle AntiVÍRUS , vagy mint egy-két ismertebb windows alkalmazás, mint pl. a Real Player, ami akkor is visszaaktiválja a Microsoft integrált trójaiját, ha azt egyébként elõtte már gondosan kigyomlálta egy okos rendszergazda. WinXP-bõl 2000-bõl még ki lehet alapban gyomlálni ezeket, de ugyanúgy vissza is szerezhetõk könnyen. Ilyen pl. a Háttérben futó intelligens adatátviteli szolgáltatás (Háttérben futó, magyarán -még a nevében is benne van !- SUNNYOGÓ!)
amelyet pl. a Google Chrome is elõszeretettel visszaaktívál <#violent>#violent>
Az ilyen nagy konszernek, mint pl. a Google, az MS vagy az Apple mind mind megkörnyékezhetõk a globálcionisták által , mint ahogy meg is környékezték õket a világméretû megfigyelõrendszer kidolgozása és annak alapkövei, mint pl. a Windows Vista és Windows 7 kapcsán.
...silencium idiotes...
Hát ez szerintem nagyjából nem igaz. Bár a Windóz sokkal inkább köszönheti vezetõ helyét annak, hogy az emberek többsége ezt hiszi, hogy így van!
<#hehe>#hehe>
"Ezen a három rendszeren kívül nem is ismerek többet, ami lehet, hogy az én tudatlanságom, de az emberek 98 százalékáé is, vagyis felesleges beszélni róluk."
Az emberek 98% százaléka nem beszél pl. Ruandáról sem, amikor 1994-ben pár hét alatt 800 000 embert nyirtak ki (a nácik nem voltak ilyen hatékonyak a második VH-ban). Ez azért fontos mert ha valóban azt hiszed, hogy csak és kizárólag az számít, amirõl az emberek 98%-a tud, akkor valójában azt sem tudod, hogy az amirõl tudsz az mi is egyáltalán! Kiszolgáltatott, befolyásolható és védtelen vagy.
Azt mondják (már a M$ is), hogy xar az XP, vagy a Viszta mera W7 a tutkó, és elhiszed. Mert pont az a lényeg, hogy ne vedd észre, hogy mind ugyan az csak divatosan újra és újra csomagolva, 1-2 új funkcióval kiegészítve.
A M$ is tudja, hogy az egész világ Windózt warezol. És lexarja!
Azért, mert jól tudja hogy a jelenlegi warezhuszárjaiból lesznek a jövõ nyakkendõs IT osztályvezetõi akiket már nem kell gyõzködni, mert Win-en szocializálódtak.
A vállalati ügyfelek jelentik neki az állandó tutkó bevétel.
Na és akkor most jöhetnek az összeesküvés elméletek...
<#eplus2>#eplus2>
bár be lehetne cserélni :S
practitioner of the forbidden arts of death
LZ forever
XP, Viszta, W7, asszitiket van különbség?
Tisztán telepítve mindegyik egy xar szutyok, telenyomatva használhatatlan hulladék erõforrászabáló taszkokkal, szervizekkel!!!!
Széthekkelve viszont viszonylag használható és szinte akármilyen gépen elfut. Persze miért is ne futna, amikor kb ugyan az az alapja amit annak idején WinNT néven ismertünk meg és ami gyak egy kicsit módosított OS2 V3.0, egy 20 éves fejlesztés, 5 évenként újracsomagolva!!!
A windóz nem a számítástechnika csúcsa, hanem a marketinggé.
Amikor vitatkoztok róluk, akkor szolgáljátok legjobban a M$ céljait.
<#eplus2>#eplus2>
Ha ez igaz már is óriási fölényben van veled szemben.
Az életben van ugyan Quicksave, a bökkenõ csak az hogy nincs Quickload :D
practitioner of the forbidden arts of death
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
*next generation OS for anonym users* <#eplus2>#eplus2>
(azt hiszed XP-det nem látják, ha akarják? <#awink>#awink>)
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Just avoid to falling into the hands of terrorists.
...silencium idiotes...
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
<#falbav>#falbav><#taps>#taps><#banplz>#banplz><#violent>#violent><#zavart2>#zavart2><#szomoru1>#szomoru1><#rinya>#rinya><#sir>#sir>
...silencium idiotes...
Ami meg a Win7 erõforrásigényét illeti: egy 2.66os Celeronon futtatom (nem Duo), és remekül elfut az egy maggal, egy játékban sem kellett lejebb vennem a beállításokat, hiába van csak 1,5 giga RAMom! Nem zabál többet, mint egy fél éves XP, viszont ez már tényleg jobb.
Ami az új ubuntut illeti: nekem sem tetszik, minden nehézkes, két napig gyötörtem, ozt hagytam a francba :-s
Mondd, hogy nincs igazam :P http://www.hackthat.net/df/ddos/61410/index.hack
Többi, általa játszott játékoknál Win7=Vista (eddig).
Na ezt szerintem mindenki meg teszi. Lassan annyí nickje lesz, hogy nem lehet számolni sem: arrakistor, vajon kiki, gettoharcos 2, hottold, Ranbó, kecske 2, Miss Popolina.