311803
  • grebber
    Hol van a játéklista? Én csak foshalmazokat látok.... Ezért még így 500ft is sok
  • Tinman #308030
    Sega Megadrive Mini - 2019.10.04.-én jelenik meg, 70 GBP-s áron (kb. 27.000 Ft). Olyan 20k körül idehaza free szállítással biztosan berántom.

25.500 Ft

Játéklista: (Nyilván törhető lesz 1-2 hónapon belül!)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Alex Kidd in the Enchanted Castle
    Alisia Dragoon
    Altered Beast
    Castle of Illusion Starring Mickey Mouse
    Castlevania: The New Generation
    Columns
    Comix Zone
    Dr. Robotnik's Mean Bean Machine
    Dynamite Headdy
    Earthworm Jim
    Ecco the Dolphin
    Eternal Champions
    Ghouls ‘n Ghosts®
    Golden Axe
    Gunstar Heroes
    Kid Chameleon
    Landstalker
    Light Crusader
    Mega Man®: The Wily Wars
    Monster World IV
    Phantasy Star IV
    Probotector
    Road Rash II
    Shining Force
    Shinobi III: Return of the Ninja Master
    Sonic Spinball
    Sonic the Hedgehog
    Sonic the Hedgehog 2
    Space Harrier 2
    Street Fighter II’®: Special Champion Edition
    Streets of Rage 2
    Strider
    Super Fantasy Zone
    The Story of Thor
    Thunder Force III
    Toe Jam & Earl
    Vectorman
    Virtua Fighter 2
    Wonder Boy in Monster World
    World of Illusion Starring Mickey Mouse and Donald Duck
    Plus 2 bonus titles:
    Tetris®
    Darius

Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.10.04. 13:07:03
  • IMYke2.0.0.0
    érdekes módon a Legend-nél kapcsolódott bele a TR sorozatba és számukra a régiek annyira avíttnak és csúnyának tűnnek

Természetes, és szinte érthető jelenség.
    Én 1997-ben játszottam az 1. és 1998-ban a 2. résszel... az állunkat kerestük.
    Nem 2020-ban kellett volna ilyen klasszikus (és a mai játékokat meghatározó) címmel kezdeni.

És megfordítom: én is sugárban hányok az 5 pixeles kockából álló, 80-as években megasiker címektől... 2020 közeledtével...
  • Atisz #308028
    Ez így van, ha úgy vesszük nem volt olyan rossz a 2. rész (akkoriban mindenki azért volt elszállva tőle, mert élből támogatta a 3D-s kártyákat), csak visszalépés volt az elsőhöz képest az említett ipari környezet miatt. A Chronicles-t nagyon lealázták annak idején, pedig a 3-nál és a 4-nél jobb volt. Az Angel of Darkness meg gyakorlatilag megágyazott az újabb sorozatnak (még kalandjáték beütések, dialógusok is voltak benne), kár, hogy egy ilyen béta formában adták ki.
    Mint mondtam a Legend tényleg baromi jó volt, rengeteg utazással, tényleg mint egy Indiana Jones film (még akkor is ha a sztori nyögvenyelős volt). Az Anniversary-ból végre megtudtam az 1. rész történetét és tényleg nem volt rossz (bár jóval könnyebb volt, mint a 96-os eredeti). Az Underworld nekem nagyon nem tetszett, rengeteg bug maradt benne (bár állítólag ez "csak" a PC-s + XBox verzióra igaz, gondolom te más konzolon játszottad, így a DLC-hez is volt szerencséd).
    Ezekkel a madártávlatos átmeneti TR-ekkel nem játszottam.

Pedig nekem úgy tűnik, hogy nagyjából egyetértünk, a 2. és 3. részt leszámítva :)
    A legtöbb ember akivel beszéltem, érdekes módon a Legend-nél kapcsolódott bele a TR sorozatba és számukra a régiek annyira avíttnak és csúnyának tűnnek, hogy már ki sem próbálnák (amit részben megértek).

Persze, bár azért egy Super Marióval való összehasonlítás nem annyira jogos :)
    Az 1. Tomb Raider-nek egyébként volt - egy Indiana Jones-ra hajazó - sztorija (annak idején jónak számító játék engine-es átvezetőkkel és filmbetétekkel) és tényleg az Anniversary kellett hozzá, hogy megértse az ember miről is van szó. Tényleg csak az volt a kár, hogy jegyzetek nem szerepeltek benne és nem volt benne dialógus, csak kb. hörgések meg vicsorgás.
  • IMYke2.0.0.0
    Imádtam a DS3-at és a kiegjét.
    Baromi jó képeket is lehetett lőni belőle - én mondjuk csajjal nyomultam.

• DasIsFuck
    Ez a Dungeon Siege III elég szerencsétlen egy alkotás.
    Én ilyen felülnézetes arpg-vel ezelőtt még nem találkoztam ahol ennyire a storyn van a hangsúly, ráadásul elég feszes ez a történet és végig tolja az embert előre. Azon is meglepődtem, hogy a mellék karaktereknek volt normális személyiségük, ráadásul a játék át is tudta ez adni. Jók voltak a szinkron hangok, nagyon hangulatosak voltak az átvezetők és még az endinget befolyásolód a/b döntések is vannak benne.
    És milyen jó lett volna, ha mindezt a rettenetes UI és irányítás nem vágná haza:D

2012 óta csücsül a steam könyvtáramban, sőt ezt még a Skyrimmel együtt vettem meg dobozosan, de mindeddig kb kétszer volt feltelepítve és mindkét esetben 30p-1óra útán feladtam. Amint újra nekiálltam rögtön eszembe jutott, hogy miért:D

Normálon álltam neki, de valami iszonyat nehéz volt a játék, nyilván ehhez a borzasztó irányítás nagyban hozzájárult, na meg az, hogy én a szerencsétlen közelharcossal játszottam aki a játék 90%-ban nonstop hátrányban van.

Az irányítás annyira felcseszett, hogy végig negatív véleményt akartam adni a játéknak, egészen a lezárásig így voltam vele, aztán az meglepett, hogy kapott egy olyan lezárást, na meg ott esett le az is, hogy azoknál a bizonyos questeknél a döntéseknek tényleg van kihatása az egész történetre:) Ezzel rögtön átcsapott a véleményem pozitívra a rettenetes irányítás ellenére is.
  • benőmenő
    Tavaly toltam le újra és még mindig veri mind a rebbotolt szériát nálam az Underworld (oké a Shadow-t még nem próbáltam).
    Lara irányítása kicsit fura, "csúszkálós" (annyira nem vészes, mint pl. az Uncharted 1-ben Nate, de a feladványok is precízebb mozgást követelnek), de annyi féle player által előhívható mozdulata van, amit azóta se láttam ilyen kalandjátékban.
    Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2019.10.03. 23:23:45
  • Tinman #308024
    Számomra is érthetetlen, de én örültem, hogy volt X-em, akciókor csaptam le a DLC-kre fillérekért. Kellemes volt az egész UW élmény. Persze Day1 van tele volt buggal.

De annyira jó emlékeim vannak róla, hogy szinte kedvem lenne újratolni ^^
  • Tinman #308023
    Őrület, hogy a Tetrisről még mindig tudnak újabb és újabb rókabőrt lehúzni, de úgy, hogy az tényleg jó lesz. A Tetris 99 is ilyen, amennyi eddig olvastam/láttam belőle. Nekem is majd vevős feltétlenül Switch-re, köszi is, hogy felemlítetted. Must buy.

Aki nem tudná: Battle Royale Tetris. Nem. Nem viccelek :-)
  • Zóanagyvarázsló
    Akkoriban a legtöbb ugrabugra vagy lövölde nem erőltette a kidolgozott történetet. Lásd a többi platformerlegendát 1996-ból: Super Mario 64, Crash Bandicoot. A jó 3D-s játékmenet éppen elég volt akkor a korszakalkotáshoz.
  • benőmenő
    Az xbox 360 exkluzív Underworld dlc-k miatt a mai napig baromi mérges vagyok az Eidosra.
  • Rony94
    "A Tetris egy iszonyú eredeti ötlet"

+1

Iszonyú eredeti és szórakoztató game. Tudom, nem ugyanaz, de gyakorlatilag belebuzultam a Tetris 99-be. Mikor bejelentették Nintendo Direct-en, tiszta poén volt, a megtestesült meme, de mégis hihetetlenül addiktív cucc.
  • Tinman #308019
    A TR1 szerintem is ott és akkor felrobbantotta a gaming industry-t, meg vele minket is. A 2. rész is jó volt, de a kieg nálam már csak fárasztó izzadságszagot árasztott magából. A 3. részre kezdtem érezni, hogy kezd elfáradni a sorozat, de azért azt is letoltam. A 4. résznek szerintem 5x álltam neki, de egyszerűen valahol a piramisoknál mindig elvesztettek, pedig mocskosul akartam, mert anno én azt hittem, hogy az én hibám az, ha nem élvezem eléggé a játékot. De ez nem igaz.

A Chronicles + Angel of Darkness-el már nem sokat játszottam, nem kötöttek le.

Ellenben a Legend, Anniversary, Underworld + DLC-k viszont igen, olyannyira, hogy nem csak, hogy letoltam őket, de valamilyik részt emlékeim szerint 2x is lenyomtam. (Talán XBOX360-on az Anniversary-t... de lehet, hogy a legend volt az.)

Viszont az Underworld-nél éreztem azt leginkább, hogy ez a helyes irány! Kifejezetten élveztem minden percet, nagyon tetszett és a DLC-k is jók voltak.

A Guardian of Light is lement, jópofa kis mellékzönge volt, szerettem, de valamiért mégsem néztem meg a mai napig sem a Temple of Osirist. Nincs rá magyarázatom.

A Lara Croft Go nekem teljesen kimaradt. Ellenben a TR 2013 + DLC-k, valamit a Rise of The Tombraider + DLC-k lementek és örültem az UC-s iránynak.

Szóval ja, szerintem is rendkívül szélsőséges a TR játékok minősége, de hát emögött ugye elég jó okok is megbújnak. Pl. a 3-4 rész esetében már brutál nyomás volt a kiadó részéről a fejlesztőkön, a Darknesst csúnyán össze is csapták.
  • IMYke2.0.0.0
    Milyen szép is ez a világ: különbözünk.

Az 1-2-2 Gold-3-3 Gold: zseniálisak voltak. Nélkülük nem is koptatnám itt a billentyűzetet... nem kizárt, hogy sosem szoktam volna PC-re, hanem (jó esetben) mobil, vagy konzol koca gémer lennék, és a (az akkoriban is vágyott, mostanában legalább néha művelt) zene kötötte volna le minden szabad percemet...
    A Tomb Raiderek (különösen a "kooperatívban" leküldött 2. rész), később az Age of Empires 1, és a Diablo 1 voltak azok az erők, amik a játékok felé csaltak.

A TR sorozatból már nem szerettem a későbbieket annyira, mint az említetteket. Pedig mindegyik megvan, némelyik dobozosban. Aztán a 2013-as résszel kezdődő trilógia visszatért a régi dicsfényhez, modern köntösben --- és miközben a "rajongók" ríttak a kevés kihívás miatt, az új narratíva, és a játék puszta létezése maga volt a csoda, és a 2 további folytatás nem okozott csalódást.

Röviden: sem a régiek, sem az újak nem voltak olyanok, mint ahogy lefestetted őket.

//Hint: ez is csak egy vélemény.
    //Szerintem, nem érdemes közölni a régiekről alkotott véleményedet a STEAM-en: a régi motorosok lázadni fognak, az újak semmit sem fognak érteni belőlük.
  • Atisz #308017
    Ha már Tomb Raider, az 1. rész (1996) zseniális, hiánypótló, korszakalkotó (stb.) volt annak ellenére, hogy gyakorlatilag nem volt története, mivel egy aprócska malőr folytán (vagy lehet hogy direkt) nem szerepel dialógus az átvezetőkben (a játékban meg nem találni feljegyzéseket). A 2. rész a remek befejező pályától eltekintve egy kalap bélsár volt, mert 0 azaz nulla darab 'sírrablás' szerepelt benne, többnyire a kihalt Velencében (Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag) és tankhajókon + olajfúró tornyokon játszódott. A 3. rész értékelhetetlen volt, kb. összefüggéstelen pályákkal nagyvárosokban és sivatagokban, mintha valaki az előző részekből kimaradt epizódokat összehányta és kiadta volna. A 4-ben jó újítás volt a fiatal Lara (ami szemben áll a 2013-as TR-ben történtekkel), illetve az is hogy visszakerült a játék egy egzotikus környezetbe (konkrétan Egyiptomba), de ennek ellenére monoton és unalmas lett + még 1 bug miatt iszonyat hosszúak voltak a töltési idők, ha XP alól (és akkoriban már mindenki azt használta) futott.

Annyit akarok mindebből kihozni, hogy nem csoda, hogy akkor untál bele. Én mindegyiket végigjátszottam (kéne is írnom 1-1 kritikát róluk steam-re, de ott egyik sincs meg, csak lemezen) és bizony több nyűg volt, mint élmény, természetesen az eredetit leszámítva. Érdekes módon az Angel of Darkness minden hibája ellenére (volt egy pár, a legnagyobb az, hogy pl. nincs befejezve) jobban tetszett, mint a TR 2, 3, 4, 5.és a Tomb Raider Legend számomra a 2. legjobb TR a 96-os után.
    A 2013-assal és az azután következőkkel még nem játszottam.
  • Atisz #308016
    Igen, nekem is így van a Bruce Willis filmekkel, Dörner György után nehéz az eredeti :)

A német szinkronról többek között azért vagyok jó véleménnyel, mert annak idején láttam (pontosabban hallottam) a Tomb Raider-t (a 2013-ast), vagyis Larát németül Nora Tschirner (német színésznő, az egyébként finoman szólva is feledhető Fülenincs Nyúl sztárja) hangjával és bizony meglehetősen kellemes volt, vetekedett az eredetivel.
  • Tinman #308015
    A Tetris egy iszonyú eredeti ötlet. Eredetibb, mint a Pong, amit egy kicsit a jéghoki is ihletett, és milliószor eredetibb, mint a Minit. Ilyen formában eléggé lehangoló 2019-ben látni amúgy a Tetrist, amikor ugye itt van nekünk ilyen is: Tetris Effect. VR-ban azért eléggé wow, holott csak egy Tetris-klón.

Értsd jól: Az eredeti ötletek jók, kellenek, imádom... de azt tudni kell tálalni is! Azért te se szívesen ennél kaviárt egy pocsolyából nem?
  • Tinman #308014
    Manapság a leggázabb cuccból is elmegy egy csomó. Egyszerűen annyi player van, hogy abból 1-2 ezer simán elmegy, legfeljebb tol rá egy negatívot. A nagyobb gond inkább az, hogy ezeket észrevegyék, mert iszonyú mennyiség jelenik meg mindig hónapban.

A Call of Duty single-ök 1 patront hidd el megérnek. A multival kapcsolatban azt tudom neked mondani, hogy CoD mániás rendőr haver függése alapján vannak mediocre és elég jó részek. Nemtom, nem multizok, nem érdekel.

A Tomb Raider meg mi tagad? Kikapcsol és szórakoztat. Kedveltem a régi kissé hc Tomb Raidert, de kb. a 4. részre eluntam. Örülök, hogy Uncharted infected lett és várom, hogy a Shadow is értelmesebb áron legyen és tolhassam.

Ellenben 2018-ban ilyenért 10€-t elkérni, mint a Minit az k. gáz. Értem az indiet, van millió remek indie cucc, ami nekem is nagyon bejön, sőt nagy kedvenc, de az ilyen számomra sértés. Nem azért lélegzem együtt az iparággal cirka 35 éve, hogy visszazuhanjak oda ahonnan jöttem, egészen a Pong-ig. Szerintem ilyen küllem kiadni valamit undorító, pofátlanság. U.e. egy RPG makerbe is betehette volna és akkor nem csíkozik be tőle a szemem! Az ilyen full fekete-fehér cuccok már szó szerint sértik a szemem. Elég 10 perc és utána 5 percig csíkokat látok mindenhol.

A Downwell és a Horace is teljesen vállalható küllemű. Az ilyenért már én sem morgok. A Spelunky is baromi cuki graffal van megáldva... ha ilyen ff szar lenne, mint a Minit, szerintem te se toltál volna bele több 100 órát.

Nálam sem prioritás a grafika bármily meglepő. De van már egy minimum ami alá nem adom. Az a vicc, hogy a C64-es Dizzy, szerintem pontosan a minimum... arra még most is rá lehet nézni, konzisztens az egész és hiába szidja pár magyar paprikajancsi, az akkor és ott egy őrületesen remek kalandcím volt. Nagyon szerettem, nem is volt szinte ilyesmi cucc és egésznek volt egy nagyon cuki bája is ráadásul.
  • zorrobomber
    Persze, de nem objektíven mindenkinek, hanem csak neked, meg Tinman-nak, meg a csoport 99%-ának. Ettől még a pozitív értékelés nem lehet véletlen, bár tény hogy az is torzíthat, hogy ez már első látásra eltántorítja az embert, így a grafot hiányolók eleve nem is írnak review-t.

Amúgy ennél is túl low az effort?
  • DasIsFuck
    Valószínűleg közrejátszott nálam az, hogy a játékot már korábban is játszottam angol vo-val és a karaktereknél már a német hang túlságosan eltért attól amit megszoktam.
  • DasIsFuck
    Hát, ennél a játéknál az az effort kicsit túl low:D
  • Atisz #308010
    Pedig baromi igényes és jó a német szinkron (pláne, ha német is a játék, mint ez esetben), hasonlóan a magyarhoz (mármint a filmekhez, mert magyar szinkron gyakorlatilag nincsen játékokhoz érthető okokból).
  • zorrobomber
    Kereslet-kínálat van. Nem minden játék hajt több milliós játékosbázisra, mint a GTA 5. Ezek neked tuti nem akarnak megfelelni, elég nekik pár ezer vevő. Hit or miss. Ez most nálam is miss (és a Downwell is, pedig annál elvileg mindennek stimmelnie kéne, hogy tetsszen nekem, és az értékelés átlaga is elég irigylésre méltó). Nem szegényebb a világ, hogy létrejönnek ezek a játékok, és pár ember jól érzi magát velük. Baj azokkal van, amikben ugyanilyen kevés effort van, és még játékmechanikailag is szarok. Sőt, szvsz - hangsúlyozom, az én saját szemszögömből - a sorozatban kifosott Tomb Raiderek meg Call of Duty-k nagyobb kárt tesznek az iparnak, mert semmi újat nem mutatnak, és rengeteg pénz megy el rájuk, ahelyett hogy valami újat (esetleg 100 vagy 1000 Minit-et vagy Downwell-t) hoznának létre, ami nem tuti miss nálam. Persze nem vagyok egy köcsög, nem sajnálom ezeket a sorozatokat azoktól, akik élvezik őket.

Az remélem azért átjön, hogy alapvetően én sem vagyok pixelbuzi, a VVVVV is a pixelgraf ellenére tetszik, nem azért :) Egyszerűen nem prioritás nálam a grafika. A napokban (játék helyett) kicsit a wishlist-emet pofozgattam helyre, és a top 20-ban egy darab pixel graf játék van, és utána is főleg olyanok, amikkel Vita-n/Switch-en tervezek inkább játszani. Mondjuk azokból sincs sok, amikhez kifejezetten high-end gép kell, ez lehet kicsit a kényszerhelyzet miatt van.

Ráadásul nem tartom kizártnak, hogy az az egy darab pixel shit is tetszeni fog neked :) Persze könnyen mondom, mert jobban néz ki mint a Dizzy:
    Horace

Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2019.10.02. 10:19:31
  • MerlinW
  • grebber
    LOL mivé lettél humble
  • genndy
    Humble One Special Day Bundle 2019
  • Tinman #308005
    Kommentár nélkül.

- 2018. PC game - Steam (+Epic köv. free címe), amúgy 9.99 €.

- 1987. Dizzy - C64

Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.10.01. 18:51:26
  • DasIsFuck
    Nem, németül nem tudok:)
    Viszont kipróbáltam, hogy milyen a német vo, de nem éreztem jobbnak a karaktereknél. A Chains of Satinav-ba nem lehetett a feliratot és a vo-t külön kiválasztani, de a Memoria-ba már volt opció rá.
  • Atisz #308003
    Németül játszottad?
  • DasIsFuck
    Előző héten és a hétvégén sikerült befejeznem két kaladjátékom. Az évek alatt sikerült a Daedalic játékok nagy részét beszereznem, de mind ez idáig csak a Whispered World-öt fejeztem be. Szóval nekiugrottam a Chains of Satinav-nak és a Memoria-nak. Lényegében első/második részről beszélünk és az érezhető olcsósága ellenére azért jó volt. A sztori tetszett, bár fura azért hogy van egy kellően komoly történet, ahol a gyilkosságoktól sem riadnak vissza, de néhol meg olyan éretlen poénok/párbeszédek történnek benne. A Memoria viszont sokat lépett előre az elődjéhez képest. A történet érdekesebb lett, több szálon fut és egész jó mellék karaktereket sikerült betenni a hőseink mellé. Ezen az is sokat segített, hogy a voice acting érezhetően jobb lett:)
  • Scooter
    Miért bármelyik rész más volt?
  • Voltan
    Meglássuk, meglássuk :)
  • MerlinW
    Gears 5 egyetlen pozitívuma hogy szép. Semmi több nincs benne szerintem.
  • Voltan
    Októberben engem csak az Outer Worlds érdekel, de óvatosan közelítek.
    Nem baj, mert megint túltöltöttem magam játékokkal, szóval nem is bánom.
  • jarlaxxe
    Minden téren jobb lett a Surge 2 mint az első rész volt.
    A Gears 5 nálam is tervben van csak most olyan játékdömping lesz októberben, hogy csúsztatom a dolgot.
  • Voltan
    Egyébként a Gears 5-nél leesett az állam. Olyan eszméletlen gyönyörű, hogy arra kevés szó van, megint csak a God of War-t tudnám hozni példának, simán hozza azt a szintet, csak itt pc-n riccenésmentes 60 fps-en 1080p-n. Tényleg még csak belenéztem, de aztaq.
  • Voltan
    Én a Surge 1-et kukáztam pár óra után. Valahogy nem akart nálam működni. Hallom, hogy a második rész sokat javult. Majd beleugrok abba is, de az elsőhöz hasonlóan később, olcsósítva.
    Így folyamatában azt mondom a Code Vein-ről, hogy kicsit benéztem, jobbra számítottam. Evvan. Valami viszont mindig visszavonz, és annak ellenére, hogy ott van a Greedfall, meg előfizettem az MS Game Pass-ra, ott figyel a Gears 5 is, ez már valami. :)
  • jarlaxxe
    Valszeg akkor kihagyom nem sok jót hallok másoktól se róla meg a manga téma se jön be annyira.
    Még szerencse, hogy a surge 2 jó lett, nem maradunk DS feeling nélkül.
  • Voltan
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ezt az Anor Londo koppintás pályát nagyon túltolták sajna. A kelleténél sokkal hosszabb, és mivel mint említettem messze nem olyan kreatív a felépítése, mint a Soulsborne játékoknak, Sekirónak, vagy akár a Nioh-nak, nem sok támpontot ad felismerhető helyszínekből, szóval egyhangú lesz egy idő után, és könnyű eltévedni, ami ugyan nem tart sokáig, de azért eléggé idegesítő. Az elején tetszett, de már alig várom, hogy a végére érjek...
  • darkSectorxxx #307992
    Szerintem jó játék, csak kicsit szokni kell, a menüt, itemrendszert, meg a kitérést stb, de nekem amúgy tetszik, csak kihagyom mert jön más ami jobban érdekel majd.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2019.09.29. 21:02:44