Ha már Tomb Raider, az 1. rész (1996) zseniális, hiánypótló, korszakalkotó (stb.) volt annak ellenére, hogy gyakorlatilag nem volt története, mivel egy aprócska malőr folytán (vagy lehet hogy direkt) nem szerepel dialógus az átvezetőkben (a játékban meg nem találni feljegyzéseket). A 2. rész a remek befejező pályától eltekintve egy kalap bélsár volt, mert 0 azaz nulla darab 'sírrablás' szerepelt benne, többnyire a kihalt Velencében (Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag) és tankhajókon + olajfúró tornyokon játszódott. A 3. rész értékelhetetlen volt, kb. összefüggéstelen pályákkal nagyvárosokban és sivatagokban, mintha valaki az előző részekből kimaradt epizódokat összehányta és kiadta volna. A 4-ben jó újítás volt a fiatal Lara (ami szemben áll a 2013-as TR-ben történtekkel), illetve az is hogy visszakerült a játék egy egzotikus környezetbe (konkrétan Egyiptomba), de ennek ellenére monoton és unalmas lett + még 1 bug miatt iszonyat hosszúak voltak a töltési idők, ha XP alól (és akkoriban már mindenki azt használta) futott.
Annyit akarok mindebből kihozni, hogy nem csoda, hogy akkor untál bele. Én mindegyiket végigjátszottam (kéne is írnom 1-1 kritikát róluk steam-re, de ott egyik sincs meg, csak lemezen) és bizony több nyűg volt, mint élmény, természetesen az eredetit leszámítva. Érdekes módon az Angel of Darkness minden hibája ellenére (volt egy pár, a legnagyobb az, hogy pl. nincs befejezve) jobban tetszett, mint a TR 2, 3, 4, 5.és a Tomb Raider Legend számomra a 2. legjobb TR a 96-os után.
A 2013-assal és az azután következőkkel még nem játszottam.