308253
 • MrAndree
  #308253
  Ilyeneknél sajnálom igazán, hogy a saját kis OCD-m nem engedi, hogy nekiálljak mivel van egy középső 3 része a szériának ami csak Xboxon elérhető... :)
 • Voltan
  #308252
  Gears 5 beszámoló és diszkrét kurvanyázás

  Nos, az utolsó chapternél járva, úgy gondoltam, írok pár gondolatot a játékról.

  Gyönyörű szép, hihetetlen részletgazdag tud lenni javarészt, pár helyszín, illetve terület kicsit kilóg a sorból, de az egyik legszebb játék a generációban, sőt, azt is mondanám, hogy ez már az új gen látványvilágát vetíti elő.

  A hangok fantasztikusak, minden klappol, nem is tudom, hogy írjam egyszerűen "gusztusos" a hangzásvilága, a lépéshangoktól kezdve a fegyverhangokon át a szörnyek időnként gusztustalan megnyilvánulásain keresztül, minden több, mint igényes. Nagyon jó. A zenék nem különösebbel feltűnőek, de nincs is hangsúly helyezve rá, itt-ott, a megfelelő dramaturgiai pontokon nagyon rendben van, és aládolgozik a megfelelő érzelmeknek, de azért dúdolni nem fogom.

  A voice acting viszont kiemelkedően profi, és itt említeném meg az átvezetőket is, egészen kiemelkedőek, még akkor is, ha csak beszélgetés folyik, tényleg olyan, mintha egy igényes moziba csöppennénk, a stílus remek, a karakterek jók, többször meg is nevettet benne a jól adagolt humor, és odaszúrás. Nagyon fasza.

  A történet alapvetően rendben van, a karakterek is jók, mint fentebb írtam, de persze azért Harcosok klubját, vagy Közönséges bűnözőket ne várjon senki.

  A játékmenet alapvetően a szokásos GeoW móka, eddig se volt rossz, most sem az. Szerencsére a játék nagy részében itt már nem csak robotokat kell aprítani, megy a jóféle trancsír, mint régen, jól felépített harc-színterek vannak, megfelelően elhelyezett fedezékekkel, sok helyen taktikázni is lehet, sőt, kell. A lebegő kis robot, Jack itt már jóval fontosabb szerepet kap, mint eddig, aktívan részt vesz a harcokban, és vannak ránk érvényes képességei is, amik adnak a dolognak egy eddig nem látott mélységet. Lehetőségünk van láthatatlanná válni, a magunk oldalára állítani ellenfeleket, és hasonlók. Ezek a történet folyása révén nyílnak meg, és fejleszthetők. Jól áll a cuccnak, és rendesen működik, ez egy komoly fejlődés.

  Az open world jelleg, amit sok kritikában méltattak viszont csak illúzió. Valóban vannak nagy terek, ahol szabadon közlekedhetünk, akár a szán-szerű járművel, akár gyalog, de ezek pusztán üres terek, amik a fő-és mellékküldetések helyszínei között szolgálnak játszótérül, amúgy teljesen üresek, és nem is történik bennük semmi az utazáson kívül, egy-két kis kivételtől eltekintve. Szóval röviden, ez nem open world, csak annak egy mutatós, de nagyon átlátszó illúziója. Az átmenet a nyílt terepek és a valódi akciók helyszínei között viszont folyamatos, és az illúzió megvan, szóval amúgy ez rendben van, de senki ne várjon egy Rockstar szintet, köze nincs hozzá.

  A játékmenet a megszokott ettől eltekintve, pörgős, brutális cover based akció, sok fegyverrel, co-op lehetőséggel, ami eddig ment, az megy most is, és működik.

  VISZONT belefutottam egy eléggé komoly problémába és innentől spoiler

  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  A harmadik fejezet végén a sivatagos nyílt terepre érve elkezdtem felfedezni a térképet, és mivel egy hint a töltőképernyőn azt írta, hogy nem számít, milyen sorrendben fedezed fel a helyszíneket, én felfedezéseim szerint mentem, nem a sztori szerint. Szóval már az elején elmentem egy helyre, és ki is pucoltam, amire, mint később rájöttem, csak a fejezet végén került volna sor. Nem volt semmi igazán feltűnő akkor, de amikor a sztori szerint került jött volna sorra, akkor nem triggerelődött tovább a történet, megakadtam. Néztem a neten is, mások is belefutottak a hibába, már szeptemberben, és ezt azóta sem javították. Summa summarum, azt a fejezetet újra kellett kezdenem, fogcsikorgatva. Ez azért igencsak nagy gond, főleg egy amúgy eléggé szépen polírozott játéktól


  Szóval nekem tetszik-tetszett, a fenti fiaskót nem számítva kb. 10 óránál tartok, és az utolsó fejezet jön. Nem túl hosszú a dolog tehát. Ajánlani mindenképpen merem, mert abszolút élvezetes cucc, de nem valószínű, hogy ezt full áron megvenném, jó, hogy van a game pass.

  Egy patront mindenképpen megér, sokkal jobb, mint a 4 volt, csak vigyázzatok a spoilerben tárgyalt problémára :D
  Utoljára szerkesztette: Voltan, 2019.10.19. 23:10:44
 • Tinman #308251
  Előző tetszetős, ez eléggé blöe.
 • Dzsini
  #308250
  Végül is 4 éve megy (2015 októberében lehetett először jelentkezni a november elején megnyíló csomagra), ennyi idő után egy megújítás már bőven belefér.
 • Pio
  #308249
  Jaja, egyértelműen az a szándékuk, hogy mindenkit rátereljenek a classic planre a változás előtt, a változás után pedig az impulzusmonthlyzókon fognak jobban keresni, mint eddig. Mondjuk mentségükre legyen mondva, hogy ez azért épp egy igen korrekt hónap (bár a kezdeti 3as alapján a maradék unlocktól nem várnék csodát).
 • grebber
  #308248
  Akkor ez a mostani hónap eléggé rekorder lesz mert kb a fél világ a 12$-ot választja a 20 helyett az biztos

  (Nálam most: Next Billing Date February 28, 2020)

  De akkor gyorsan a másik fiókomon is visszairatkozok
  Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.10.18. 20:14:01
 • Voltan
  #308247
  Köszi az infót!
 • Pio
  #308246
  Nagyon nagy a negatív visszhangja a dolognak, de szerintem elsősorban azért, mert az emberek nem teljesen látják még át, hogy miről is van szó, ami érthető, hisz elég kaotikus a történet. Megpróbálom összefoglalni és leírni a (szerintem) ideális döntést azok számára, akik amúgy is szokták használni a rendszert:

  - mostantól fixen 10 játék lesz a monthlyban
  - mostantól nincs meglepetés játék, mind a 10 azonnal ismert és a csomagodtól függően választhatsz belőle 3-at vagy 9-et
  - a szolgáltatás egyértelműen drágul, a 3 játékos csomag 15, a 9 játékos 20 dollár lesz, de a 20 dollároshoz már 20% store kedvezmény jár
  - lesz egy 5 dolláros lite szolgáltatás, 10%os store kedvezményt és trove hozzáférést ad

  És ami a lényeg, hogy azoknak, akik a változás pillanatában élő előfizetésük van (akár pause-olt is) a meglévő előfizetésük egy classic planné alakul és azon is maradnak, amíg nem cancellálják a dolgot. Classic planen
  - marad a régi, 12 dolláros ár
  - fixen kapod mind a 10 játékot
  - 20%ra nő a store kedvezmény
  - akárhány hónapot pause-olhatsz zsinórban

  Vagyis érdemes most befizetni egy hónapot, ha valakinek nem lenne jelenleg semmilyen planje, hogy meglegyen a subscription (ez a hónap amúgy is igen erős) és utána fenntartani a classic subscriptiont addig, amíg csak lehet.
  Ezzel most könnyebb dolgod lesz, hisz nincs meglepetés játék, látod egyből a teljes kínálatot, el tudod dönteni, hogy érdekel-e és ha nem, akkor egyszerűen nyomsz egy pause-t az adott hónapra.
  Ezzel a módszerrel a havidíj változatlan, több játékot kapsz (bár nem tudom, hogy eddig is mindig megvolt-e a 10), nincs lutri a játékok közt és 20% store kedvezményed lesz a korábbi 10% helyett. Ha pedig nem tetszik az adott hónap, akkor pause és nem kerül egy fillérbe se fenntartani a classic plant.

  Remélem, hogy valakinek tudtam segíteni/hasznos tanácsot adni.
  Utoljára szerkesztette: Pio, 2019.10.18. 20:02:39
 • Pio
  #308245
  Tudom, hogy itt sok a Humble Monthly előfizető, úgyhogy erről jó, ha tudtok:

  Humble Monthly --> Humble Choice átalakítás

 • Dzsini
  #308244
  Epic Store Halloween Sale
 • Moby
  #308243

  Hát ez odabasz.
 • Dzsini
  #308242
  És még egy:

  Devil Engine
 • Dzsini
  #308241
  Egy kis oldschool sidescroller shmup:

  Remote Life - van demó
 • Zóanagyvarázsló
  #308240
  De én éppen azt kérdeztem, hogy a marketen és az inventoryn KÍVÜL is gyorsabbá válna-e Steam szerinted? Azzal együtt is, hogy kártyapénz hiányában kilőnének pár szervert? Nem állítok semmit, csak a véleményedet kérdeztem.

  A nézőpontod az idle ügyben, meg érthetetlen, a józan ésszel szembemegy... kb. 5 ponton is jobb a steam és mindenki számára ha a player inkább idle masterezik, sem mint a "legális" utat választja.

  Te most valaki más nézőpontjára hivatkozol. Az enyémet többször is leírtam már, és az egyszer sem ez volt.

  A korábbi saját, és nem számba adott gondolatmenetet folytatva: az egész kártyakiszedéses részt baromságnak tartom. Ezért elsősorban nem a kispénzű felhasználókat okolom, de nem pártolom, hogy követik a Steam által kijelölt utat. Nagyon nem örülök, hogy a Steam ilyen statisztikaromboló és erőforrásokat igénylő (a szerverekkel való kommunikáció miatt jelképesen még az idle mastering is fogyasztja a Steamét, meg aki csak ezért járatja a gépet, annál mást is) áltevékenységekbe hajtja bele a felhasználókat (még a széles játékokról sincs jó véleményem).

  Az kellene, amit mondasz: alanyi jogon járjon a kártya, ne valós vagy behazudott játék után tombolázza ki. A refund lehetősége miatt persze kéthetes csúszással kéne adnia, vagy azonnal, de 2 hétig lockolva lenne (akkor is, ha a 2 óra lepörgött, mert akkor egyesek a magasabb árfolyam miatt kártyafarmolnának), azaz nem lehetne kereskedni velük vagy kitűzőt csinálni, csak nézegetni. Szerintem ez egy teljesen jó kompromisszum lenne.
 • Jim Morrison
  #308239
  végre, steamgiftsen az életben nem fogom megnyerni az Alan Wake American Nightmare-t
 • Dzsini
  #308238
  Epic Store mától:
  Alan Wake American Nightmare
  >observer_

  Jövő héten:
  Layers of Fear
  Q.U.B.E.2
 • Tinman #308237
  De beljebb lennél, mert attól, hogy neked nincs kártyád, attól még millióknak ott van az inventoryjában, amit le kell kezelni, meg kell jeleníteni és nem is egy paramétere van. Ismerek olyat is, akinek kipotyognak, de nem érdekli, ott áll halomban, de olyan is van, aki ezzel tradel és nem sajnálja rá az időt, olyan is van, aki badge collector és vagy walletből, vagy pp-al fizetve pénzért vesz kártyákat. Tipikusan az az ügy, hogy attól, hogy x nem használja, attól még n+1 meg igen és amióta csak bevezették lomhább és lomhább az inventory. Iszonyú erőforrás lehet ezt lefedni, főleg, amikor pár millió user online van.

  Azért jön elő erős hangsúllyal, mer' ez ilyen alanyi jogon járó szarság, ami mindenkinek kipotyog, ha akarja, ha nem! Így mindenkinek van, hiszen ma már elég kevés az a játék, amivel ha tolod nem kezd el potyogni belőle a kártya is.

  A market és az inventory is gyorsabba válna, ha nem lennének. Gyakori hiba pl. az inventoryban, hogy adott kártyára nem ad be semmilyen árat, mert nem tudja betölteni. Ilyenkor a reload az oldalon segít, de látszik, hogy az egész rendszerük szenved tőle. Igen, szeretném ha gyorsabb lenne a steam, mert lassúnak érzem és most már nem lehet se a gépemre, se a netemre fogni.

  A nézőpontod az idle ügyben, meg érthetetlen, a józan ésszel szembemegy... kb. 5 ponton is jobb a steam és mindenki számára ha a player inkább idle masterezik, sem mint a "legális" utat választja.
 • 3Error #308236
 • Darun
  #308235
  Érdemes felnézni Fanatical-ra. Igen jó akciók vannak, de csak 24 órásak, ha jól látom.
 • Zóanagyvarázsló
  #308234
  Azért kérdeztem, mert mindig előjön, hogy a kártyákkal az a baj, lassítják az inventoryt. Ezért fura ez nekem, mert az számomra a kártyákat jelenti, tehát a megszüntetésükkel ebből a szempontból nem lennék beljebb. És valószínűleg a felhasználók közül a többség számára nem lenne nagy vívmány, a gyors, de kártyamentes inventory. De ha ez csak mellékzönge, akkor rendben, csak látszólag rendre erős hangsúllyal jön elő, ezért kérdeztem rá.

  De akkor mi mit nyernénk a kártyák megszüntetésével? Gyorsabb lenne egy picit az egész Steam? Vagy miért szeretnéd?

  Ezt tényleg bővebben is kifejthetnéd.

  Nem áll szándékomban, ezerszer kitárgyaltuk, szerintem mindkettőnk idejét kár erre pazarolni. Engem nem zavar a te megközelítésed, nem is akarom megváltoztatni, csak jeleztem, hogy vannak eltérő nézőpontok is, például az enyém is.
 • Tinman #308233
  Csak jeleztem, hogy 100% biztos vagyok benne, hogy az inventory kezelést komolyan lassítja. A kulcsos-ládás téma, számunkra ugyan ökörség, de konkrétan van olyan, aki ebből megél és jobban, mint én.

  Általánosságban írtam arról, hogy az inventory kezelése retek lassú. Ezen a kártyák elvétele is csak részben segítene. Sehol nem írtam, hogy nekem veszettül kell az inventory, de az tény, hogy a létezése egy extra, csak a működése szar.

  "FuckBlizzard123!!!!4"

  Most mit bántod szegény TBTPumpát?

  "Van, akit az is zavar, amit te csinálsz."

  Hogy nem terhelve a rendszert, kiszedem azt amiért fizettem? Ezt tényleg bővebben is kifejthetnéd.

  Fakeskedés? Tényleg jobb lenne, ha minden egyes játékot letöltenék, terhelném vele a Steam szervert, a net szolgáltató hálózatát, a saját hálózati eszközeim, majd futtatnám órákig, közben zabálva a nagyobb teljesítmény miatt az áramot, majd dolgom végeztével uninstall? Az, hogy a Steam jelenleg nem ad értelmes módot a hozzám hasonló power usereknek a több ezer kártya kiszedésére, az inkább az ő saruk, sem mint az enyém. Amúgy nem véletlen az sem, hogy a büdös életben nem banoltak/figyelmeztettek senkit a kártyás farmért... nekik ez csak jó. Kiszeded, eladod, keresnek rajta azonnal! Már 0.04 centen is 0.02 centet és a kártyák szép része ez az árkategória, mert már annyira gyakori.
 • Tinman #308232
  Helyette ki lehet kapcsolni a gépet, és el lehet menni aludni.

  A core gameplay, amit újra és újra csinálsz, az ugyanis ládatologatás és semmi több. Ládákat kell tologatni, az elejétől a végéig. Pedig ez egy kaland cuccnak, k. jó lett volna, opcionális alkalmankénti ládázással, de ezek a hülyék felépítettek egy komplett játékot arra, hogy tód' a kockákat.
 • zorrobomber
  #308231
  All-time low:
  Battle Brothers - 9,24€

  "If you are a masochist stop reading and buy this game, 3 thumbs up."
 • Zóanagyvarázsló
  #308230
  Nem azt írtam, hogy nem lassítja, hanem a felvetést nem értem. Ha kulcsos-ládás ökörségektől eltekintünk (szerintem azoknak se vagy híve), akkor ami az inventoryban van az kártya vagy a kártyákhoz kapcsolódik. (Persze adnak kuponokat is, nem is használtam egyet se soha.) Néha van külön is emoticon, de ha nem lenne az egész kártyás téma, akkor éppen azoknak se lenne muszáj inventory. Persze, hogy lassítja, ha inventory=kártyázás! De nélkülük neked mire kellene ennyire veszettül az inventory?

  Szóval a kártyák betiltása az inventoryért nekem olyan lenne, mint betiltani a nőket azért, hogy ne kelljen velük beszélgetni szex előtt.

  Amúgy egyénileg, "erkölcsileg" valóban más teljesítményt becsalni, csak mondjuk engem éppen nem érdekel, hogy FuckBlizzard123!!!!4-nek milyen valós vagy behazudott achievementjei vannak. A teljes statisztikát meg nem verik szét jobban. Értem én az ezerszer leírt szempontodat, de attól az még nem az enyém. Van, akit az is zavar, amit te csinálsz. A nagy kép szempontjából egyik fake-eskedés se tetszik nekem. Szerintem együtt tudsz ezzel élni, ahogy én is.
 • Zóanagyvarázsló
  #308229
  Akkor csak átvezetők vannak?
 • Anonymusxx
  #308228
  A catherine full body -ban már nem muszáj a ládatologatást megcsinálni...
 • Evoluti0N
  #308227
  Aszongyák, h jó lett.
 • Tinman #308226
  Full legális ABANDONWARE oldal!

  https://archive.org/details/softwarelibrary_msdos_games?tab=collection
  Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.10.15. 21:37:41
 • Tinman #308225
  Catherine rivjúm.

  Tl, dr: Avoid.
 • Tinman #308224
  Kártyákkal nem tudsz csalni. Az idle programmal leveszed a terhet mindenről és mindenkiről, és úgy jutsz hozzá ahhoz, amit megvettél és a tiéd. Mert a tiéd. A játékhoz jár. Az achik teljesítménymutatók, kvázi jelzői annak, hogy milyen skilles/türelmes/okos/tanulásra hajlandó játékos vagy.
 • zorrobomber
  #308223
 • genndy
  #308222
  Humble Postmodern Bundle with Catherine Classic
 • Tinman #308221
  Hogyne lassítaná! Gondolj bele, hogy kismillió user, kismillió szemetjét kell indexelni, lekérdezni a státuszát, árát, etc. Nekem hiába van villám gépem és netem, az inventorym kb. mióta létezik egy lassú szar.

  És tényleg ne feledd el: Vannak power userek akik ládakkal, skinekkel seftelnek és elképesztő összegeket ér az inventory-juk.

  Azt tudtad, hogy a Valve nem olyan rég éppen emiatt bevezette, hogy hardvert nem lehet wallet pénzből venni? Nem kis férgek mi?

  A statisztika miatt ne fájjon a fejed, mert továbbra is pontatlan. Nagyon. DaS 3-ban is néztem, hogy tök cuki, hogy méri a valódi gametime-ot, de akkor megy a számláló, ha éppen a menüben matatok, vagy beállok firelink bonefire mellé és elmegyek dobni 2 sárgát.

  Az achik szétqrása nem egy liga az amúgy is pontatlan játékidő elbarmolásával.
 • Darun
  #308220
  Nekem sincs, de mi más logikus magyarázat lehetne rá? Magadat nem tudod becsapni, mert te úgy is tudod, hogy becsaltad magadnak és nem játékteljesitménnyel érted el!? És nem hinném hogy az pl sikerélményt okozna, hogy "jaj, becsaltam magamnak egy ritka acsit, mekkora ász vagyok".
  Ha jól emlékszem, az utolsó játék amiben csaltam, az a Heroes VI volt, mert baromira elegem volt már abból, hogy a gép ellehetetleniti a játékom. De ez se ma volt. Illetve még kis iskolás koromban csaltam a Doom-ban, a Wolf-ban meg Duke Nukemben, bár azokban sem mindig, mivel már akkor is kellett a kihivás, de néha poén volt láncfűrésszel végigrohanni a pályákon. Az online multi csalóknak viszont eltörném a kezét. Anno a Bf 2-t is azért hagytuk abba, mert a végén már minden meccsre jutott egy csiter, aki tönkretette a játékot.
 • Atisz
  #308219
  Elvileg (sőt gyakorlatilag is) lehet, mivel 'pusztán' annyi szükséges hozzá, hogy egyszerre kb 16 játékos fenn legyen a szerveren, csak ennek NAGYON kicsi a valószínűsége.

  Egyébként nálam éppen most bolondultak meg az achievementek (Half-Life 2 - One man army - 0.01% of players have this) steamen :D
 • Zóanagyvarázsló
  #308218
  Ha valamit nem lehet, az nyilván lehetetlen, ebben eddig sem volt véleménykülönbség.
 • Zóanagyvarázsló
  #308217
  Jó körökben mozgok: nem ismerek acsifelvágós embereket, másokat efféle teljesítmény (?) alapján elismeröket. Mindenesetre jó szürö ez arra, hogy kivel nem érdemes szóba állni.
 • Atisz
  #308216
  Szerintem már nem lehet eltörölni a kártyák és a jelvények meglétét (kompenzáció nélkül) mivel vannak, akik egy(vagy több) személygépjármú árát költötték már ilyesmikre.
 • Atisz
  #308215
  Szerintem is ki kéne küszöbölni a használatát, mert félrevezető lehet és pont az lenne az értelme, hogy egy teljesítményt reprezentáljon.
  Mert amúgy semmi, de semmi haszna, funkciója nincs.
 • Atisz
  #308214
  Ha egy játékban az a feltétel, hogy "x db embert vegyél célba, eliminálj", stb. és a multiban egyszerűen nincs (és soha nem is lesz) annyi játékos jelen, akkor érthető ha valaki emiatt úgy érzi, hogy lehetetlen.
  Engem nem érdekel, de megértem, ha vki emiatt 'csal'.