63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• bemki
    Sajnos valami tényleg el van b*szva. Gyönyörűen tudok menni a busszal, de amint benyomom az ajtóféket, kb. 10 mp-ig elkezd tölteni, utána meg össze-vissza ugrál a busz sajnos. :(
    + amikor a gyújtást ráadom, akkor is kell pár mp. míg besüllyed a kulcs. Ott is valamit tölt, amit eddig még más busznál nem csináld.

Egyébként a világító zöld lámpa mit jelez?

+1: a műszerfalon világít az asr, de hóban egyáltalán nem működik. Úgy megy a busz, mintha csont száraz úton gurulna.
  • kem001
    Köszi a linket. Pattogás tényleg megszűnt, de a kamera pozíciója még mindig katasztrofális szerintem
  • Colos111
    Fixed Cam Angles For Jelcz M121MB V1.1
    Letöltés

Nálam a pattogás meg szűnt!
  • maxi1987
    Köszönöm szépen
  • halaszfi
    szerintem jó a man,de a vezetőállás nézete nagyon kicsi
  • ccv520
    Az Omsi főkönyvtárában van, nyugodtan törölheted az egész filet.
  • maxi1987
    Sziasztok.
    Ezt a logfile kipucolás valaki leírná részletesen?Hol van meg hogy mit is lehet belőle kitörölni?
    Köszönöm
  • BKG
    Nálam se volt semmi probléma az FPS-el, ezért is volt gyanús ez az ajtófékes megakadás, de akkor legalább megtudtam, hogy nem egyedi esetről van szó. Bízok benne, hogy ennek okára rájönnek, és ezt ki tudják azért javítani, mert amúgy tényleg nagyon pöpec kis busz lett.
  • Hyp3r
    nekem is ugyanez a problémám, pedig nagyon tetszik a busz... Amint megnyomom az ajtóféket, vagy kinyitom az ajtót, megakad a játék pár másodpercre... Nem tudom miért van ez, az fps-el nekem nincs gondom. Remélem, ezt azért tudják orvosolni a busz készítői.. Kíváncsi leszek a játék készítői által készülő NL202re is, mennyi különbség lesz a 2 busz között.
  • Stig95
    Szerintem a játék gyorsításához SSD is jó, ami relatíve olcsóbb mint egy új gép és szerintem hozna FPS növekedést. Nembeszélve hogy 2x 3x gyorsabban betöltene a játék.
  • matesz19
    Ámen. :)
  • Routeres
    Én ezzel zárom a napot:

A következő "praktikáimat" tudnám segítségképp még ajánlani (személyes tapasztalatokon alapulnak:

-Okosan legyen beállítva az OMSI;
    -Legyen kipucolva a logfile (OMSI főkönyvtárában van, ha meghízik, állítólag lassul a játék);
    -Egy szoftveresen kipucolt, rendbe rakott gépen játszunk vele;
    -Illetve, ha lehet, ne fusson alatta más alkalmazás, különös képpen internetböngésző ne. Az msn még határeset.

Többet már tényleg nem tudunk tenni.

Na szép álmokat minden fórumtársnak!
  • crodgok3
    Nekem azért dobot rajta és mind 2 procit egy formán dolgoztatja.
  • kem001
    Meg szerintem az én gépemnél nem tudna többet kihozni a processzorból a program.
  • kem001
    Igazad van.. Azért a pár fps-ért nem éri meg...
  • Routeres
    OFF: 12 éve jónak számított. De az OMSI-nak szerintem sicher hogy kevés...

Nem akarok én itt riogatni senkit, de a CPU Control (nálam) semmit nem változtatott a magok felhasználásán. A két magos beállításnál sikerült egy 83-17%-os arányt előhoznia.

Nem akarok itt vészmadárkodni, de szerintem itt már nincs mit tenni, lassan térjünk nyugovóra.
  • kem001
    OFF: Ugyan úgy üres..:S
  • crodgok3
    OFF: Akkor próbáld meg ezt, ez telepítős.
  • kem001
    OFF: Amit letöltöttem, azt csak simán kikellett bontanom egy mappába, nem volt benne setup
  • crodgok3
    OFF: Telepítetted?
  • crodgok3
    OFF: Nekem még sosem volt üres.
  • zsilka péter
    Kilométer órát lehet valahogy nullázni?
  • kem001
    OFF: Folyamatok listája teljesen üres, mitől van ez?
  • Ikarusfan
    OFF: Fú, várjál, a régi gépem jónak számít? Egy magos 1GHz-es proci, 64MB videokártya, 256MB RAM, ja és 20GB HDD... Mellesleg Win2K futkározik rajta. :P Ezen biztos futna az OMSI.
  • kem001
    OFF: Közben letöltöttem máshonnan. Kíváncsi leszek rá
  • Routeres
    OFF: Relatíve kicsit. Max. 200000. 200k fölött lép be a képbe az Intel. A példa kissé sarkított, de a tapasztalatok ezt mutatják.
  • Routeres
    OFF: Ha kicsi a keret, és elég a közép-felső kategória akkor AMD alapokon elég építkezni. Sokkal olcsóbb. Ezen felül jön képbe az Intel a CoreI processzorcsaláddal.
  • crodgok3
    OFF: Nekem elsőre leszedte normálisan.
  • Ikarusfan
    OFF: Ezt is múlt karácsonykor kaptam... i7-est ne rakjak bele? Az annyiba kerülne, mint ennek a gépnek a fele... :) Amúgy fogalmam sincs, mennyibe kerülnek a procik, pláne manapság, amikor minden egyre jobb és olcsóbb. Van, hogy az ember szerez valamit aztán rá 2-3 hónapra sz**t se ér...
  • kem001
    OFF: amikor rámegyek letöltésre valamilyen Nincs megerősítve 50845 fájlt akar letölteni..
  • crodgok3
    OFF: Sajnos igen.
  • kem001
    OFF: Minden indításnál be kell ezek szerint állítani? Köszi egyébként a leírást és a linket
  • crodgok3
    OFF: Innen töltheted le.
    Egy kis leírás, mert nekem is idő kellett, hogy rájöjjek:
    1. Elindítod a CPU Control-t.
    2. Elindítod az OMSI-t.
    3. Mikor már fut az OMSI, leteszed a tálcára, és megnyitod a CPU Control ablakát.
    4. Ott megkeresed az OMSI-t a futó alkalmazások között, aztán jobb klikk és a leugró fülön belőheted, hogy mennyi magot haszáljon.
  • Routeres
    OFF: Nem rossz, de nem ártana 4 magra upgradelni valamikor jövőre, ha az anyagiak úgy engedik. Persze a GPU-d típusa is sokat nyom a latba.
  • kem001
    OFF: Memória rendben van, de manapság a 2 magos gépek ideje kezd lejárni. Lásd, lassan az én 4 magosom se lesz elég..
  • Deniske
    OFF:nekem 1magos 2gb ramos gépem van és rendesen viszi, néha az jobb buszok zörögnek, de annyi :D szóval a te géped elég jónak számít szerintem :D
  • matesz19
    OFF: Nekem 2 magos procim van, használom a CPU Control-ert, de örülök ha ha nem esik 6.5 alá a FPS némelyik pályánál vagy busznál, szóval sokat nem ér szerintem ez a progi.
  • Ikarusfan
    Igen csak ismerős... Amúgy nekem tetszik a busz, végre egy olyan buszt kapunk, amiben minden rendesen megvannak csinálva, látványos és vannak benne újdonságok is, mint a rámpa, a bedőlés, vagy a forgó hűtő. Egyébként a bedőlést a jobb panelen a babakocsis gombtól balra lévő gombbal lehet piszkálni, nekem legalább is ezzel sikerült.

OFF: Ha nekem egy két magos procis gépem van 4GB RAM-mal, az jónak számít? Mert én úgy gondolom, de biza egyre gyakrabban tapasztalom, hogy téves az álláspontom...
  • kem001
    OFF: Erről esetleg kérhetnék egy linket?
  • crodgok3
    OFF: Akkor végszóként, ha nem bánjátok :)
    Ha valakinek több magos procija van, akkor a CPU Control-ral lehet javítani az OMSI FPS-ét. De az nem elég, ha csak elindítod ezt a programot, hanem "kényszeríteni" kell vele, hogy az OMSI több magot is használjon.