35802
-
#7302 lol -
Pio #7301 Látom a tegnapi köteles kép megadta mára a témát :)
Tessék itt van még egy praktikus felhasználása a portálnak:
-
#7300 ezt azért nem igazán tudom elhinni - minimum - videóbizonyíték nélkül :) -
#7299 lebegne de hullámos lenne a zsineg:\ -
n3whous3 #7298 amúgy ha megnyitod úgy az egyik portált, hogy az fejjel lefelé mutassa a világot, akkor lebegne a lekötött zsinór. -
#7297 baze :D
"You should die now. Stop, leave this web page, and don't come back until you're finished. Seriously. " -
geo91 #7296 több mint 50 új hsz, gyanús volt, hogy valamin már megint kitört a vita. :D -
#7295 a még durvább, hogy igazi tetrisként működik - vagyis ha jól megcsinálod az alapot, akkor lehet rá teljes sorokat csinálni - eltűnnek és pont is jár érte. (Kongán is fent van, és van toplista) -
#7294 Azért írtam ha Ezt akarnád szétoffolni, én még ajánlást is tettem :) -
#7293 De hogy on is legyek:
Valaki leprogramozta ezt az agymenést... :P -
#7292 Portal-flash
és egy extra felhasználási lehetőség (mondjuk 16+) -
#7291 Leszarom ám a szétoffolást, szar topik, ritkán aktív, ritkán jó. -
#7290 nem maradna fenn egyenesnél sem a kötél csak úgy a levegőben lógva, ha hozzám intézel további hozzászólásokat a portállal kapcsolatban, tedd meg itt :) -
#7289 Azt én értem, hogy te ezen már túlléptél. Ennek ellenére faszság. Mi van akkor, ha körívben vezeted be? NEM marad úgy. Megfeszíted, egyenes lesz.
Tehát van két eset:
1. A két portál merőleges egymásra, ekkor a kötél végén _egyenesen_ lehet gyalogolni, a végtelenségig
2. A két portál valamilyen szöget zár be egymással. Ekkor a kötél befeszül a portálok szélei közé, és ott megtörik. Végiggyalogolva a kötél mellett egy sokszöget kapunk, aminek a belső szögeinek az összege nem feltétlen 180 fok többszöröse(tehát a sokszög nem záródik). -
#7288 ezen is túlléptünk már hogy körbevezethető körív mentén, jó volt kicsit portálban "gondolkodni", még ha nem is lehetséges, úgyhogy befejezem -
#7287 *2 tengelyen görbítjük -
#7286 de ha görbítjük akkor sem kör lesz, 2 dimenzióban ez lesz: ~~~~~~~ 3 dimenzióban pedig spirál (amennyiben 2 görbítjük) amennyiben görbítjük de a képen nem volt görbület -
#7285 A lehetőségek alapján lehet köríven vezetni kötelet portálba, nem más feltétel szerint, ezen már túlléptünk :) -
#7284 Ja, értem.
Akkor most szólok, hogy olyan, hogy görbített kötél NEM LÉTEZIK. A kötelet két pont közt egyenesre feszítheted. Ennyi. -
#7283 b*zmeg mondtam már mennyire utálom ezt a játékot? -
#7282 Görbített kötél átvezethető, ennyi. Nem lesz sokszög. -
#7281 csakhogy mivel a mi világunkban nem elépzelhető a végtelen egyenes - #7255 - így az egyenesnek ki kell lépnie a mi síkunkból hogy ténylegesen végtelen lehessen -> mivel végtelen így a mi síkunkba érkezik és ki is megy onnan ergó amit mi érzékelünk az csak a mi síkunk (ebben az esetben a zsineg síkja) aminek a végpontjai a kifeszített zsineg esetében - a két portal - kijelölik a szakaszunkat..szerintem -
#7280 Azt már mondtam, hogy a kör amit mondok folytatólagos, vagyis max csak hasonlítani fog az igazi körre :) -
#7279 Nem, mert a jelenlegi képleteinkkel nem lehet leírni azokat a geometriai formákat, amelyeket a portálok létrehozhatnak.
Igaza van Kokler-nek abban, hogy a kör egyik meghatározása szerint nem kör (bár térben gondolkodva az egy ponttól egyenlő távolságra levő pontok halmaza a gömb, de vegyük a síkot).
Viszont kör az is, amely olyan pontok sora, amelyeken végighaladva mindenhol ugyanolyan nagyságú és egyenletesen változó irányú a vonal irányvektora (tehát nem változik a hajlása), és előbbutóbb visszatérsz a kiindulási pontba (különben például spirál). Ez alapján pedig körről van szó, viszont a másik meghatározás nem igaz rá - ez ellentmondást okoz, vagyis nem vetíthető vissza a mi világunk meghatározásaira a portál-világ.
Vagy új meghatározásokat kell adni, vagy egyértelműen meg kell mondani, hogy az egyes meghatározások közül mi az, ami teljesüljön - másképp a végtelenségig el lehet vitatkozni az ellentmondások miatt, hogy mi micsoda. Az egész odáig működik, hogy játszol vele meg hülyéskedsz, de pillanatok alatt paradoxonokba ütközöl, ha bármilyen tudományos vagy matematikai magyarázatot szeretnél adni.
(arról nem is beszélve, hogy a tér szempontjából nincs olyan, hogy "két portál között", hiszen a térnek nincs semmilyen módon vége bármelyik portál "felszínén" átlépve - folytonos, nem változik semmilyen tulajdonsága - így a zsinegünk még csak nem is szakasz, hanem (ha a csomót nem tekintjük) végtelen, önmagába visszatérő egyenes. Vagy kör. Attól függ melyik tulajdonságát figyeljük.) -
#7278 Legfeljebb sokszög. -
#7277 Mármint ezt te állítottad többször is, de még mindig adós vagy a magyarázattal. Mivel görbületet nem tudsz adni a kötélnek, így kör soha a büdös életben nem lesz. -
#7276 no, én így képzelem el:
-
#7275 Már megbeszéltük hogy teljesülhet a kör, a zsineget használva.
Másfelől mintha nem értenéd meg hogy amit a mi világunkon értesz, az folytatódik a portálban is, tehát az is a mi világunk... :) -
#7274 viszont kellene hozzá ív, ami viszont ennek a zsinegnek nincsen
igen, a 2dimenziós világban lehetne végtelen de a sáját világunkban kezdtünk el gondolkodni abban a pillanatban hogy egy zsineget feszítettünk ki!
mellesleg a szakaszhoz kell egy vonal és nem fordítva, iskolai matematika értelmében kell egy végtelen vonal és a már meglévő vonalon jelölöd ki a 2 pontot amik meghatározzák a szakaszunkat
azért mondtam SZAKASZnak ezt a zsineget mert a vonal a 2portal miatt a végtelenbe nyúlik de a kérdés a 2 portal közötti részre vonatkozik ami a végtelen egyenesünknek egy szakasza -
#7273 van középpontja. hiszen a körív-részletnek - amiből a kör felépül - van egy közös pontja amitől minden rész egyenlő távolságra helyezkedik el :)
Ugyanígy az egyenesnél, mivel a SZAKASZ folytatódik végtelenségig, ezért lesz belőle egy végtelen EGYENES, ami szakaszok sorozata :) -
#7272 bakker ez FAIL -
#7271 vehetnél nekem is egyet:D tuti hogy az egyik portál a barátnőm bugyijába nyílna:D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!tuti hogy az egyik portál a barátnőm bugyijába nyílna:D -
#7270 mellesleg ebben a kérdésben lassan új topicot lehetne nyitni a tudományos fórumban XD -
#7269 ez így nem teljesen igaz:
az iskolában tanult kör: pontok halmaza melyek egy másik - nevezzük O pontnak - ponttól egyenlő távolságban helyezkednek el! Így nem lehetséges a kör ugyanis kellene hozzá egy közPont sajnos ebben az esetben nem találunk => a pontok nem rendelkeznek EgyetlenEgy központi ponttal, nem teljesül a 'kör' egyik alapfeltétele így nem lehetséges a kör, ezzel szemben az egyenes minden feltétele érvényesül.. ráadásul iskolában tanultak szerint, ugyanis a 2 egymással pontosan szembenéző portal miatt a vonalunk még végtelen is lesz! Figyelem: az egyenes vonal nem összetévesztendő a szakasszal mely egy egyenesen kijelölt 2 pont közti szakasz.
DE
mindez csak a 2dimenzióban létező világra 'érvényes' amennyiben 3dimenzióban és a mi világunkban gondolkodunk a zsineget egy szakasznak kell elképzelnünk ugyanis csakis! a 2 portal közötti rész létezik a mi 3dimenziós világunkban ergó: a zsineg se nem kör se nem egyenes, a zsineg egy SZAKASZ
bocsi ha hosszú volt:D
-
Cat 02 #7268 Family Guy + MW2 előzmény is jó, csak az nem PC Humor -
#7267 Nah megyek és holnap veszek egy portal gun-t ezt mindképp le kell tesztelni :D -
#7266 nyilván azért -
#7265 az egész hülyéskedést elindító képen úgy volt :)
-
#7264 oké, most csak alapnak vettük a vízszintes orientációt :) -
#7263 Ellenben nincs sugara. Esetleg végtelen.