137
  • Egedke
    #137
    Hát ahogy most hallomn az Asus márka inkább csak jó volt(link), habár a gigabyte termékek után gyakoriságban az Asus következik ismerőseim közt.
    Viszont azt meg kell cáfolnom hogy a felső kategóriában csak Asus van. Viszont nekem az Asussal mint videókártya márka csak egy gondom van : általánosságban drága.
  • CyrSyS
    #136
    Ami az ASUS márkát illeti, tökéletes! Nem volt még olyan specifikációm amibe ne lett volna valamelyik hardver asus. És saját tapasztalatot is hadd osszak meg az ASUS javára: 1997 óta 3 cd-romom ment tönkre. A 4.-et 2001-ben vettük! Asus márka. Zörög, hangos, kicsit már lassú is de még mindent visz! Alaplap terén Intel vagy ASUS márka jöhet nálam szóba, abszolút megbízható. VGA kártyáa piacon is ha körülnézel a felső kategória szinte csak ASUS márkában érhető el.
  • CyrSyS
    #135
    Egyetértek veled a 64bites rendszer általad leírt előnyeivel! Valójában én arra akarok kilyukadni hogy a 64bit technológiának csak akkor van értelme ha használni is tudom. Igaz a memóriánál ez érzékelhető bár megjegyzem a 64 bit techet nem nagyon tanulmányoztam még és érdekes módon a Vista 64bit is csak 3gb-ot látott a 4gb ramomból. (itt jegyzem meg Sanyix felé hogy a kiírásba nem javítottam a gépem rendelkezésre álló memória kapacitását). Az a része ismétlem továbbra is gyerekcipőbe jár hogy adatkommunikáció terén nem érezzük a 64 bit jelenlétét. Hiába számolható meg egyre több 64bites kliens alkalmazások, azok használatánál esetleg érezhető valamiféle gyorsulás. Ez sztem akkor lenne az igazi ha még minden elterjedt szoftver 64bites változatban is elérhető lenne.
  • FefeeX
    #134
    ASUS HD3850-et vettem, nem véletlen, a glaciatoros messze verte a mezőnyt mind árban mind minőségben... Csak hogy ne a levegőbe beszéljünk, MSI-nél nekem volt szériahibás cuccom, a többi meg csak úgy bedöglött. De nem kell messze menni ha sok szériahibát akar valaki, a mai világban, mikor az "összenézőkkel" gyártatják a cuccok 99%-át, nem csoda hogy ezek történnek. A Seagate pl az utolsó szériahibánál először eltávolította a fórumból a hozzászólásokat, nehogy bebukjon vele - ahelyett hogy megoldotta volna a problémát... Az Abitnál a hibás kondik tönkreb@sztak egy csómó mindent... Kell még példa?
  • dez
    #133
    Átlagos gépekre gondoltam, nem kimdondottan sz@rokra.
    Szerintem az Aero már egy ideje alsókat. kártyákon is megy.
  • dez
    #132
    Azért más márka esetén is összejöhet ilyen. Esetleg valamivel kisebb rá az esély. :)
  • dez
    #131
    Ha bugos a BIOS, meg elfelejtik támogatni az újabb procikat, amiket amúgy bele lehetne tenni a lapba, meg hiányzó venti-szabályzás, nos ezek nem egyedi hibák (nem hibás példányok), hanem széria-hibák/-hiányosságok. (Megjegyzem, nekem is Asus alaplapom és videokártyám van, jól működnek 2.5 éve, de pl. a videokártyából csak azért Asus, mert egy azonos típusú Inno3D nem ment a lapban. :P Az újabb cuccokból nem Asust vennék, mert van jobb választás.)
  • Sanyix
    #130
    ha 1 márkából összeszedek 2 szart, úgy hogy 1-ben nem csak 1 hanem több hiba van, az akkor egy tuti fos márka. Ennyi, ilyen véletlenek nincsenek.
    Mondom, a support is szar. Tudnának változtatni pár hibán, de nem hajlandóak -> szar cég, ami nem csak szart gyárt, de még amit egy biosfrissítéssel javítani lehetne, azt se hajlandó javítani amit lehet.
  • FefeeX
    #129
    Hát bezony azért ez messze nem az átlag... Sajnos abba a hibába estél mint már többen is, hogy nálad összegyűlt egy márkából 2 "hibás" példány --> ezért az egész cég szar.
    Egyrészt az ASUS sokáig betonbiztos lapokat adott el - sokáig a Gigabyte-tal volt sok probléma, ez most megfordult. Az MSI-ről tudnék mit mesélni, én velük szívtam meg többszörösen, csak nem vonok le messzemenő következtetést (pedig nem 2 hanem 5 hardverem volt belőle)

    "ugyan azok a cuccok vannak benn mint más márkáknál" -- pont hogy nem. amiben ugyanazok vannak, azoknak az ára is ugyanolyan. Notebooknál ASUS kifejezetten jó kategória, olcsóbb mint a felső kategória (Lenovo, IBM, HP, Dell, Sony) de van olyan megbízható, sőt, van amelyiknél megbízhatóbb... Csak pár tesztet kell olvasnod, vagy vásárlói véleményeket...

    Eddig egyébként még nem láttam olyan céget, ami ne zakózott volna 1-2 termékével, hozzád ezek jutottak, így jártál. Ne vegyél ASUSt, ezzel nincs is probléma, de ne oktass arról, amiben csak amatőr szinten vagy otthon...
  • Sanyix
    #128
    én nemláttam olyat hogy kiemelkedőt alkotott volna. Régebben ott ment a hype hogy asus minőség baze meg húha. Akkor mondtam hogy ugyan azok a cuccok vannak benne mint más márkáknál, csak sokkal drágább, sznobizmus ez az anus mánia...
    de sajnos mivel nem volt nagy választék vettem 2 asus hardvert. A videokártyáról a a lent említett dolog hiányzik (holott a konkurrensnél megvan, ráadásul olcsóbban), az összes többi meg az alaplapra vonatkozik. Ennyi probléma hardverekkel 12 év alatt összesen nem volt mint csak ezekkel... pedig volt acorp msi, abit, epox, mindenféle márka.
    Többet ebbe az asus hibába nem esek bele. (bár a tápjuk egész jó, az már kibírt majdnem 1 évet hiba nélkül(mondjuk a videokártyával sincs gond, csak hiányosságok, durvák), csak egyszer kellett megpöckölni a ventijét, mert elkezdett zörögni).
    Ettől függetlenül ennél gagyibb márkával még nem találkoztam.
  • FefeeX
    #127
    Azért sok más cégnél is előfordulnak ilyen szarságok, ezek ellenére bizony sok téren az ASUS képes (volt) kiemelkedőt alkotni... De ez már messze nem ide tartozik :)
  • Sanyix
    #126
    ja igen.. én felejtem le csúcskategóriás videokártyáról a ventilátorvezérlést(ami a konkurenciánál alap)? :D
    azt se én hanem a dzsunka asus.
  • Sanyix
    #125
    Milyen általános tényen. Egyfolyamatos rendszert használsz? Jaahogy csak 2 giga ramod van? Miről beszélsz akkor? Akinek 3-nál több van, kell a 64bit és hasznos. Aki szerint nem, az simán tényekkel áll szemben.

    ""asus: dzsunka szar, 0 minőség, szemét leszarós ügyféltámogatás SOHA TÖBBÉ ASUS, másnak sem ajánlom" <---- ez viszont a te hozzáértésedet bizonyítja! :)"

    idióta-e vagy? Én nem értek az asus lap biosához ami hemzseg a bugoktól? Asszem nem én írtam, sőt tuti hogy nem én. Én beszélek összevissza faszságokat az asus supporton? (pedig nem ott dolgozom) Én nem vagyok hajlandó újabb biost írni processzortámogatáshoz? (az se az én dolgom), én szerelek szar minőségű áramellátórendszert a processzorhoz?
    Ezt nekifutásból csinálod vagy helyből?
  • FefeeX
    #124
    "Továbbra is hiába van 64 bites OS, a szoftverek többsége nem képes 64 biten kommunikálni!"

    Na és? De azért elég sok van ami igen. Emellett futnak a 32bites progik is... Ha előre akarunk lépni, akkor meg is kell indulni afelé... Pont ez a baj, hogy a többség hasonlóan gondolkozik mint te, majd ha már rajtad kívül mindenki átáll (mert ugye a programok akkor lesznek csak 64bitre íródottak) akkor talán Te is...
  • CyrSyS
    #123
    Sanyi bátyám ezen csak nevetni tudok meg rajtad is! Nem tudom te mennyit értesz hozzá általános tényeken abszolút felesleges vitatkozni! De ha már a nem hozzáértésről van szó nem tudom miért merik ezt elmondani tudományos konferenciákon!

    És hogy én is kötekedjek:

    "asus: dzsunka szar, 0 minőség, szemét leszarós ügyféltámogatás SOHA TÖBBÉ ASUS, másnak sem ajánlom" <---- ez viszont a te hozzáértésedet bizonyítja! :)
  • FefeeX
    #122
    Sz@r gépen nem is kapcsol be az Aero...
  • Sanyix
    #121
    (vagy mert 1 folyamatos rendszert futtat) (van ilyen még egyáltalán?) :D
  • Sanyix
    #120
    annak is egyszerű oka van, hogy szerinted hiába van 64bites os: hozzá nem értés.
  • CyrSyS
    #119
    A cikk címét nem veszem komolyan! Egyszerű az oka! Továbbra is hiába van 64 bites OS, a szoftverek többsége nem képes 64 biten kommunikálni! Én még adok ennek 1 évet ha nem többet!
  • dez
    #118
    Tényleg csak elvileg. Tegyél fel egy RMCCU-t, az külön mutatja a raw CPU és az OS által jelzett terhelést. Most pl. semmit sem futtatok a browseren kívül (a flash és egyéb hasonlók csak az aktuális tabon futnak), az utóbbi szám 0-5%, a raw meg 10-15%... Ha csinálok is valamit még nagyobbra kúszik a különbség.
  • A1274815
    #117
    Az elvileg 100-100*(szumma SystemIdleProc.Thread[i].RunTimeDelta)/NumLogicalProcessor.

    Ami ezt a látszatot tudja termeteni:
    - CPU használat alig valami
    - De mégis lassú az egész

    Oka általában, heves IO kérések, vagy kommunikáció rosszul megírt driverekkel/szolgáltatásokkal, melyek felesleges vagy rosszul implementált konkurencia kezelésre épülnek
  • Stiff
    #116
    A 64 bites kliens operációs rendszerekre íródott rendszer közeli programokkal vannak a legnagyobb gondok. Amíg ez nem változik marad a stabil 32bit...
  • dez
    #115
    A CPU-használatra gondoltam a Teljesítmény tabon.
  • A1274815
    #114
    Attól függ mi okozza: kernel mód, akkor bele, ha valamilyen szolgáltatás hajtja végre vagy "társ process" (pl.: Vistaban WMP11 wmplayer.exe-je mellett az mfpmp.exe).
  • dez
    #113
    (Azt egyébként tudtátok, hogy a Feladatkezelős Prociterhelés hazudik? Nem számolja bele az OS overheadet... Ami néha 20-30% is tud lenni.)
  • dez
    #112
    Régi szép idők, amikor a nagyteljesítményű gépek még nagyteljesítményűnek érződtek... Pl. elindított az ember egy renderelést v. real-time 3D-t az egyik ablakban, és közben ugyanúgy dolgozhatott egy másikban, vagy a desktopon, mintha semmiféle terhelés nem lenne -- csak persze ha valami prociterhelőt csinált, az lassabban futott (be lehetett állítani az arányt is -- Unix...). Aztán jött a Windows.
  • dez
    #111
    Persze, megoldható, ha a felét kigyomlálod. :) De egy átlagfelhasználó úgy használja, ahogy feltelepült.
  • dez
    #110
    Igen, ezt már az előbb is láttam, de én sima szokványos, <4GB-os konfigokra szánt programokra gondoltam, amik nem használják ezt.
  • A1274815
    #109
    x64-es XP-nél 2TB-ról volt szó, amit egy programm elérhet. x64-es Vistánál nem tudom, hogy örökölte-e a 32bites Vista dínamikus kernel memória használatot, vagy a szokásos statikus megoldásnál maradtak, tetikntettel a korlátokra.

    64 bites rendszereknél van az alaplapon általában memory remap funkció ami arra kell, hogy az eszközök cahce-t bufferjait saját memóriáit ne a 32bites címtartományba képezzék le, hanem a fölé, így a teljes fizikai memória a gépben felhasználható marad, persze csak 64bite OS-nél.
  • kvp
    #108
    "microsoft közvetlen lobbyban van a hardware gyártókkal és ezért minden oprendszere az éppen aktuális lehető legdrágább (és egyáltalán kapható) alkatrészekkel / gépeken hajlandó MINIMUM elindulni"

    Ez nem teljesen igaz. Egyszeruen addig mennek, amig meg gazdasagos nekik eladni a szoftvert. A vista eseten pl. nagyobb igenyu rendszert csinaltak, mint amilyet az emberek meg onkent megvesznek. Rengeteg mukodo ujitas kerult bele, pl. a 3D-s renderelest hasznalo desktop. (a nem mukodoeket most hagyjuk) Ez a 3d-s hardvergyorsitott mod mar az sgi munkaallomasaiban is benne volt jo 20 eve (gl neven, kesobb ebbol lett az opengl), csak akkor meg egy nagyobb csaladi haz vagy egy kisebb hajo araba kerult egy olyan gep. A vista ma ugyanolyan teljesitmenyu hardveren fut, csak ezeknek az ara valamivel olcsobb lett. Jo esellyel a windows 7 (winnt6.1) mar jol fog teljesiteni a mai nettopokon is, amik alapvetoen uj technologiaval gyartott, de belul tulajdonkeppen pentium 1 mmx-es maggal rendelkezo gepek. Azert ha egy uj operacios rendszer a jo 15 evvel ezelott tervezett gepeken is fut, azert azt nem neveznem tul hardverigenyesnek. A vista eseten egyszeruen kiadtak egy felkesznek sem nevezheto rendszert, de ha valaki 15 eve vett egy jo gepet a windows nt 4.0 futtatasara, akkor meg a vista is el fog rajta indulni, ha tul hasznalhato nem is lesz. (legfeljebb irodai munkara, internetezesre jo egy ilyen oreg gep)

    Nekem a legregebbi hasznalatban levo gepem egy toshiba alaplappal szerelt ibm486slx. Ez az egyik legregebbi olyan gep amin meg futtathato lenne a windows xp, bar en sajat os-t hasznalok rajta (ssd-rol fut a rendszer).

    ps: A legujabb sajat gepem pedig egy sajat keszitesu, 64 bites intel core2solo-val szerelt doboz. (a sajat keszites a hazat, a hutest, a dc-dc atx elektronika egy reszet es a front- illetve backpanel-t jelenti, a tobbi bolti alkatreszekbol van osszerakva) Ez a gep kb. 25 ezer forintbol jott ki mindennel egyutt es vegre tenyleg csondben van. (a c64 ota nem ertem minek egy atlag szamitogepbe aktiv hutes, ha meg lehet oldani passzivan is) 3D-ben gyenge, de a vista64 aeroja meg elmegy rajta. Ehhez kepest a windows 7 beta eseten meg lejebb vittek a minimalis kovetelmenyeket. Lassan egy pda is kepes lesz x86-64-es windows-t futtatni.
  • FefeeX
    #107
    Ha a program 64 bites, és az oprendszer is, akkor igen. Legalábbis az összeset minusz Aero :P
  • Ferrer
    #106
    Hát az mindenképpen jó lesz, ha több RAMot lehet majd használni.. Így hirtelen elég csak a zeneszerkesztésre gondolnom, nem kell majd minden hangszert befagyasztani, és valszeg annyi fagyás se lesz, vannak már 64-es audió munkaállomások is, csak éppen 64-es pluginok nincsenek sokan :P

    De itt am valami nem tiszta, biztos, hogy a programok tudják majd használni az összes elérhető ramot, vagy itt mi mi mi van?
  • FefeeX
    #105
    Minden nap egy újabb hazugsággal kényeztet bennünket... Nem is tudom, már unatkozék ha nem lenne... :) (csak az a baj, hogy aki nem ért hozzá, az benyalja a baromságait)
  • FefeeX
    #104
    Emellett olyan segghülye vagy hogy az fájdalom. Ilyen baromságot!!! Windows 7 simán fut a húgom 6!!!! éves gépén...
  • A1274815
    #103
    Ez a mondat nekem is feltünt. De már megszoktuk tölle.
  • FefeeX
    #102
    20 évesen 20 év "számtek" tapasztalattal, eeeeeeeeeeehhhhhhh
    Menj vissza a 166osodhoz!
  • gettoharcos2
    #101
    teljesen jól látod a dolgokat, én is ugyanezt mondom csak pepitában és 20 év számtek tapasztalattal a hátam mögött... a microsoft közvetlen lobbyban van a hardware gyártókkal és ezért minden oprendszere az éppen aktuális lehető legdrágább (és egyáltalán kapható) alkatrészekkel / gépeken hajlandó MINIMUM elindulni, persze hogy a microsoftnál már van eggyel újabb is elfekvőbe amin összehegesztik a rendszert és "majd megveszi a paraszt", mert rákényszeríti a "globális trend"...
  • A1274815
    #100
    "Akinek meg a hobbija vegyen újat 2-3 évente és adja oda egy kedves rokonnak a régit (akinek lehet, hogy még ma sincs gépe)."

    Én ezt szoktam csinálni.
  • A1274815
    #99
    AWE példa program

    Amúgy memory mapped filok is vannak természetsen, de gondolom ez "garantálja" Windowsban azt, hogy a fizikai memóriában lesz a cucc és nem csak a winyón. Win 3.x-ben voltak hasonló trükkök, csak ott a GlobalAlloc és a LocalAllocal, melyek sokszor pointer helyet csak HANDLE-t adtak vissza és úgy kellett a HANDLE-t leképeztettni 16 bites szegmens:offszet címé.
  • kjasfhasdfasd
    #98
    A 64 bites gépek eléggé elterjedtek már ahhoz, hogy szép lassan hanyagolni lehessen a 32 bites oprendszereket. Az egészen más kérdés, hogy emiatt érdemes-e új gépet venni. Az átlagfelhasználó akkor vesz új gépet, ha elromlik a régi vagy prémiumot kap a cégtől és lassúnak tartja a számítógépét.
    A legtöbb gépet valóban szövegszerkesztésre meg táblázatkezelésre használják munkához. Otthon ugyanez plusz zene, internet,film. Talán a film miatt lehet érdemes új gépet venni, de az is csak akkor éri igazán meg, ha egy jó monitor is van hozzá. A régi gépen meg, az ahhoz való rendszer teljesen jó lesz amíg agép tönkre nem megy vagy a feladatukat nem tudják már ellátni.
    Az office már egy p2-esen gyöny9rűen elmegy. arról nem is beszélve, hogy hány helyen használják még a floppyt hálózati rendszerindításhoz.
    Ami jól működik az nem érdemes lecserélni, és szerencsére nem is cserélik. Így nemcsak egy csomó pénz marad meg (lent valaki kiszámíolta, hogy 30.000 egy gép), de szemét is kevesebb lesz. Az a 30 rongy meg jól jöhet egy nyaraláshoz.
    A számítógép munkaeszköz elsősorban. Azt azonban elismerem, hogy a lentebb hozzászólóknak a hobbijuk is a számítógép, de az már teljesen más kategória.
    A számítógép a legtöbb embere szemében olyan mint egy habverő. Amíg felveri a habot addig tökéletes. Akinek meg a hobbija vegyen újat 2-3 évente és adja oda egy kedves rokonnak a régit (akinek lehet, hogy még ma sincs gépe).