Microsoft: itt az ideje a 64 bit egyeduralmának
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Viszont azt meg kell cáfolnom hogy a felsõ kategóriában csak Asus van. Viszont nekem az Asussal mint videókártya márka csak egy gondom van : általánosságban drága.
Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD
Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD
Szerintem az Aero már egy ideje alsókat. kártyákon is megy.
Mondom, a support is szar. Tudnának változtatni pár hibán, de nem hajlandóak -> szar cég, ami nem csak szart gyárt, de még amit egy biosfrissítéssel javítani lehetne, azt se hajlandó javítani amit lehet.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Egyrészt az ASUS sokáig betonbiztos lapokat adott el - sokáig a Gigabyte-tal volt sok probléma, ez most megfordult. Az MSI-rõl tudnék mit mesélni, én velük szívtam meg többszörösen, csak nem vonok le messzemenõ következtetést (pedig nem 2 hanem 5 hardverem volt belõle)
"ugyan azok a cuccok vannak benn mint más márkáknál" -- pont hogy nem. amiben ugyanazok vannak, azoknak az ára is ugyanolyan. Notebooknál ASUS kifejezetten jó kategória, olcsóbb mint a felsõ kategória (Lenovo, IBM, HP, Dell, Sony) de van olyan megbízható, sõt, van amelyiknél megbízhatóbb... Csak pár tesztet kell olvasnod, vagy vásárlói véleményeket...
Eddig egyébként még nem láttam olyan céget, ami ne zakózott volna 1-2 termékével, hozzád ezek jutottak, így jártál. Ne vegyél ASUSt, ezzel nincs is probléma, de ne oktass arról, amiben csak amatõr szinten vagy otthon...
de sajnos mivel nem volt nagy választék vettem 2 asus hardvert. A videokártyáról a a lent említett dolog hiányzik (holott a konkurrensnél megvan, ráadásul olcsóbban), az összes többi meg az alaplapra vonatkozik. Ennyi probléma hardverekkel 12 év alatt összesen nem volt mint csak ezekkel... pedig volt acorp msi, abit, epox, mindenféle márka.
Többet ebbe az asus hibába nem esek bele. (bár a tápjuk egész jó, az már kibírt majdnem 1 évet hiba nélkül(mondjuk a videokártyával sincs gond, csak hiányosságok, durvák), csak egyszer kellett megpöckölni a ventijét, mert elkezdett zörögni).
Ettõl függetlenül ennél gagyibb márkával még nem találkoztam.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
azt se én hanem a dzsunka asus.
""asus: dzsunka szar, 0 minõség, szemét leszarós ügyféltámogatás SOHA TÖBBÉ ASUS, másnak sem ajánlom" <---- ez viszont a te hozzáértésedet bizonyítja! 😊"
idióta-e vagy? Én nem értek az asus lap biosához ami hemzseg a bugoktól? Asszem nem én írtam, sõt tuti hogy nem én. Én beszélek összevissza faszságokat az asus supporton? (pedig nem ott dolgozom) Én nem vagyok hajlandó újabb biost írni processzortámogatáshoz? (az se az én dolgom), én szerelek szar minõségû áramellátórendszert a processzorhoz?
Ezt nekifutásból csinálod vagy helybõl?
Na és? De azért elég sok van ami igen. Emellett futnak a 32bites progik is... Ha elõre akarunk lépni, akkor meg is kell indulni afelé... Pont ez a baj, hogy a többség hasonlóan gondolkozik mint te, majd ha már rajtad kívül mindenki átáll (mert ugye a programok akkor lesznek csak 64bitre íródottak) akkor talán Te is...
És hogy én is kötekedjek:
"asus: dzsunka szar, 0 minõség, szemét leszarós ügyféltámogatás SOHA TÖBBÉ ASUS, másnak sem ajánlom" <---- ez viszont a te hozzáértésedet bizonyítja! 😊
Ami ezt a látszatot tudja termeteni:
- CPU használat alig valami
- De mégis lassú az egész
Oka általában, heves IO kérések, vagy kommunikáció rosszul megírt driverekkel/szolgáltatásokkal, melyek felesleges vagy rosszul implementált konkurencia kezelésre épülnek
64 bites rendszereknél van az alaplapon általában memory remap funkció ami arra kell, hogy az eszközök cahce-t bufferjait saját memóriáit ne a 32bites címtartományba képezzék le, hanem a fölé, így a teljes fizikai memória a gépben felhasználható marad, persze csak 64bite OS-nél.
Ez nem teljesen igaz. Egyszeruen addig mennek, amig meg gazdasagos nekik eladni a szoftvert. A vista eseten pl. nagyobb igenyu rendszert csinaltak, mint amilyet az emberek meg onkent megvesznek. Rengeteg mukodo ujitas kerult bele, pl. a 3D-s renderelest hasznalo desktop. (a nem mukodoeket most hagyjuk) Ez a 3d-s hardvergyorsitott mod mar az sgi munkaallomasaiban is benne volt jo 20 eve (gl neven, kesobb ebbol lett az opengl), csak akkor meg egy nagyobb csaladi haz vagy egy kisebb hajo araba kerult egy olyan gep. A vista ma ugyanolyan teljesitmenyu hardveren fut, csak ezeknek az ara valamivel olcsobb lett. Jo esellyel a windows 7 (winnt6.1) mar jol fog teljesiteni a mai nettopokon is, amik alapvetoen uj technologiaval gyartott, de belul tulajdonkeppen pentium 1 mmx-es maggal rendelkezo gepek. Azert ha egy uj operacios rendszer a jo 15 evvel ezelott tervezett gepeken is fut, azert azt nem neveznem tul hardverigenyesnek. A vista eseten egyszeruen kiadtak egy felkesznek sem nevezheto rendszert, de ha valaki 15 eve vett egy jo gepet a windows nt 4.0 futtatasara, akkor meg a vista is el fog rajta indulni, ha tul hasznalhato nem is lesz. (legfeljebb irodai munkara, internetezesre jo egy ilyen oreg gep)
Nekem a legregebbi hasznalatban levo gepem egy toshiba alaplappal szerelt ibm486slx. Ez az egyik legregebbi olyan gep amin meg futtathato lenne a windows xp, bar en sajat os-t hasznalok rajta (ssd-rol fut a rendszer).
ps: A legujabb sajat gepem pedig egy sajat keszitesu, 64 bites intel core2solo-val szerelt doboz. (a sajat keszites a hazat, a hutest, a dc-dc atx elektronika egy reszet es a front- illetve backpanel-t jelenti, a tobbi bolti alkatreszekbol van osszerakva) Ez a gep kb. 25 ezer forintbol jott ki mindennel egyutt es vegre tenyleg csondben van. (a c64 ota nem ertem minek egy atlag szamitogepbe aktiv hutes, ha meg lehet oldani passzivan is) 3D-ben gyenge, de a vista64 aeroja meg elmegy rajta. Ehhez kepest a windows 7 beta eseten meg lejebb vittek a minimalis kovetelmenyeket. Lassan egy pda is kepes lesz x86-64-es windows-t futtatni.
De itt am valami nem tiszta, biztos, hogy a programok tudják majd használni az összes elérhetõ ramot, vagy itt mi mi mi van?
LZ forever
Menj vissza a 166osodhoz!
A MUNKA SZABADDÁ TESZ
Én ezt szoktam csinálni.
Amúgy memory mapped filok is vannak természetsen, de gondolom ez "garantálja" Windowsban azt, hogy a fizikai memóriában lesz a cucc és nem csak a winyón. Win 3.x-ben voltak hasonló trükkök, csak ott a GlobalAlloc és a LocalAllocal, melyek sokszor pointer helyet csak HANDLE-t adtak vissza és úgy kellett a HANDLE-t leképeztettni 16 bites szegmens:offszet címé.
A legtöbb gépet valóban szövegszerkesztésre meg táblázatkezelésre használják munkához. Otthon ugyanez plusz zene, internet,film. Talán a film miatt lehet érdemes új gépet venni, de az is csak akkor éri igazán meg, ha egy jó monitor is van hozzá. A régi gépen meg, az ahhoz való rendszer teljesen jó lesz amíg agép tönkre nem megy vagy a feladatukat nem tudják már ellátni.
Az office már egy p2-esen gyöny9rûen elmegy. arról nem is beszélve, hogy hány helyen használják még a floppyt hálózati rendszerindításhoz.
Ami jól mûködik az nem érdemes lecserélni, és szerencsére nem is cserélik. Így nemcsak egy csomó pénz marad meg (lent valaki kiszámíolta, hogy 30.000 egy gép), de szemét is kevesebb lesz. Az a 30 rongy meg jól jöhet egy nyaraláshoz.
A számítógép munkaeszköz elsõsorban. Azt azonban elismerem, hogy a lentebb hozzászólóknak a hobbijuk is a számítógép, de az már teljesen más kategória.
A számítógép a legtöbb embere szemében olyan mint egy habverõ. Amíg felveri a habot addig tökéletes. Akinek meg a hobbija vegyen újat 2-3 évente és adja oda egy kedves rokonnak a régit (akinek lehet, hogy még ma sincs gépe).
Ennek az elegansabb megoldasa a posix szabvanyban a memory mapped file. Ekkor a virtualis memoria kezelo donti el, hogy eppen hova teszi az adatokat, de egyszerre igy sem lehet bent az osszes lap, viszont cserebe tobb kisebb ablak is nyitva lehet. Igy mukodott a diablo-k memoriakezelese is. A memory mapped file-okkal az a gond, hogy ha tenyleg az osszes adat kellene egyszerre, akkor a programozonak nagyon maceras folyamatosan kovetni, hogy eppen mi van belapozva es valtogatni. (es meg lassu is) Ez az amiert a legtobb fejleszto ha teheti nem hasznalja a ps3-asok ppe-jeit, ahol az ablak merete max. 128KB lehetne. Amire rendesen megirna a programot cell-re, addigra a konkurencia mar regen kiadta xbox360-ra, wii-re es meg a pc-s es gameboy-os port is elkeszult. A win32 unix szeru lapos cimter strukturaja ezert is jott anno nagyon jol a fejlesztoknek, mivel sokkal egyszerubb modon tudtak mukodo programokat irni. Ezert is erdemes atallni 64 bites rendszerekre (47 bites user modu cimterrel), mivel igy sokkal egyszerubben lehet olyan programokat irni, amik tobb mint 4GB adattal zsonglorkodnek egyszerre. (pl. videovagas, jatekok, ipari 3D-s tervezes, vallalati adatbazisok, stb.)
A masik alternativa volt meg a 16+32 bites, szegmentaciot hasznalo far pointer-ek hasznalata, amit 32 bites windows alatt mar csak a watcom c tamogatott (meg a kernel sem nagyon), tehat szinte soha nem hasznalta senki sem.
Az x86-64 alapvetoen jot tett a pc vilagnak, mert megusztuk az architekuravaltast, ami eleg nagy kaoszt hozott volna mindenkinek.
AWE
"AWE solves this problem by allowing applications to directly address huge amounts of memory while continuing to use 32-bit pointers. AWE allows applications to have data caches larger than 4GB (where sufficient physical memory is present). AWE uses physical nonpaged memory and window views of various portions of this physical memory within a 32-bit virtual address space."
Sosome: szerintem a V64 megér egy misét... 😊 Akár backupolással is... (Én is az általad leírtak miatt hanyagoltam sokáig a 64 bitet, de szerencsére a kíváncsiságom nagyobb volt)