3614
Heti kvíz
-
pista89 #648 ok. -
#647 kétszer öt ismeretlen kérdést 20 másodperc alatt hibátlanul megválaszolni, ráadásul minden alkalommal, elég hihetetlen, ezt beláthatod. -
pista89 #646 Amúgy tök vicc, hogy azok szólják meg az eredményem, akik 10. helyezésnél rosszabbak -
#645 Fütyülsz és hazudsz! -
pista89 #644 Ezen hogy élném ki magam?:D
Hurrá első vagyok, dejó nyertem semmit. ( kb ennyi:) )
Úgyhogy kurvára nem látom értelmét, hogy mire csaljak, semmi nyeremény sincs, akit irritál, hogy
művelt családból származok az szépen ne vegyen észre, ennyi. -
#643 inkább szánalmas, hogy 18-25 évesen ezen éled ki magad :) get a life ^^ -
pista89 #642 profi vagyok na. -
MeTaL #641 most már egyáltalán nem vicces úgyhogy fejezd be... a játékvezető is kicsit felfigyelhetne most már erre a zavaró tényezőre. -
#640 hát ez gyenge lett kicsit XD -
#639 ezt a fos kifogást omg :D -
#638 mindig 100%-osan tippelsz? Ezt senki nem veszi be. -
#637 Ne fütyülj! -
ba32107 #636 Jó, én is szoktam tippelni, de mégse mindig fullpontosat......a sebességgel nincs bajom, én is olyan gyors vagyok mint te, és tudom hogy meg lehet csinálni. -
pista89 #635 Nem olvasom el normálisan a kérdéseket :)
Amúgy elég sokszor tippelek :D -
ba32107 #634 De most komolyan ember, szerinted nem gyanús? Legalább próbáld meg kimagyarázni :D -
pista89 #633 Jaja, sajnos -
COOLancs #632 Pista89 monnnyon le!!!4ű -
ba32107 #631 Most már én is azt mondom hogy zárjuk ki -
#630 tévedtem :( -
Fbn Lx #629 szegény géniuszokat mindig csalással vádolják :( -
#628 pistikét nem lehetne kizárni a faszba?
vagy nem venni figyelembe az "eredményét"? -
#627 szánalmas :D -
#626 1 pista89 48 0:27
-
#625 khm, valaki nem került bele ;) -
#624 11. forduló (részeredmény frissítve) -
Fbn Lx #623 én sem vagyok rajta :(
*jah, most olvasom, hogy bővítve lesz -
pista89 #622 És ÉN? -
#621 piros betűs -
COOLancs #620 énis tegnap töltöttem ki, miért nem vagyok rejta -
ba32107 #619 -
#618 11. forduló (részeredmény)
* a lista délután bővítve lesz
Időtúllépés:
Benny04 (2:08)
-
#617 ilyet sztem kizárt, hogy angol tanár mondjon.
a ready és a filling közé minimum kéne egy szócska.
utoljára írom le: a ready legközelebbi jelentése: előkészülni, felkészülni, míg a done-nál ugyanez: elkészíteni, végezni vele.
magyarban sem ugyanaz, hogy valaki készen áll a tesztre, vagy készen van vele.
olyan egyébként pedig nincs is, hogy "ready with", csak úgy, mint "készen áll valamivel" pl. "I'm ready with my gun.", nem azt jelenti, hogy "Elkészítettem a puskámat.", hanem azt, hogy: "Én a puskámmal (az oldalamon, vagy akár úgy, hogy Én és puskám) készen állok(unk) (... a háborúra, a birtokom megvédésére, stb...)
Nah, én ezzel befejeztem a vitát, mert itt off, de nem akartam hogy téves infó legyen itt utoljára. Jelen helyzetben csak akkor van értelme ready-t írni, ha az arra vonatkozik, hogy valamilyen következő feladatra, vagy az eredményhirdetésre állnak készen (feltételezhető, hogy nem így értették.)
Ha nem hiszed/fogadod el ezt, nekem mindegy, csak másokat ne vezess félre -jó szándékkal sem! -
#616 itt bontakozik ki az ,h más helyes leírva és más helyes beszédben..
szokásos hülye angol/amerikai szokás:) -
Fbn Lx #615 én hallottam már rengetegszer, pedig volt pár külföldi tanárom
"Are you ready filling in the gaps", pölö.
felesleges ezen vitázni, helyes mindkétféleképp. -
#614 az a nagy különbség, hogy ott az "I'm ready." az arra vonatkozik, hogy készen áll arra, hogy a tanár ellenőrizze.
és nem határozatlan, meg határozott, hanem:
I'm ready for sg.
és I'm done with sg.
de ez itt off
szerk.: én még olyat életemben nem hallottam, hogy 'ready with' olyan jelentéssel, hogy abban ne lett volna vmi jövőre utalás (pontosabban, vmihez való viszonyítás). -
Fbn Lx #613 ha konkrétan a műveletről beszélsz akkor igen, de magadra vonatkoztatva a ready is ugyanannyira helyes.
Biztosan érzed a jelentésbeli különbséget pl. a "Have you done/Are you done with the quiz" és az "Are you ready with the quiz" között. Az első esetben egyik variáció sem 100%-ban azt jelenti, mint amit kellene.
De itt most nem tudom, mért kezdtünk el erről vitázni :D -
#612 Lehet használni, de kvízkitöltésre/oldalletöltésre/fájlműveletekre stb. a Done-t használják. -
Fbn Lx #611 márpedig readyt nem csak előre, de visszamenőleg is lehet használni. Ráadásul ha valami feladatot kell megoldani, egy angol/amerikai osztályban több I'm ready-t hallasz, mint I'm done-t/It's done-t.
Egyébként mindkettő helyes, de a readyt tényleg gyakrabban használják, mert az határozott névelővel jobban passzol, a done meg határozatlannal. -
ba32107 #610 Az más :D -
#609 de ők már a következőre "ready"-k :D