Grand Theft Auto IV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én nem játszottam még a gémmel tehát elfogult nem lehetek (ismerem a korábbiakat és játszottam is velük, de semmi komoly rajongás nincs bennem), de olvastam pl a GS bemutatóját a PC-és verziónak és hát semmit nem tudtam meg a játékról belõle, csak azt hopgy 98%-ot kapott "mert jó, teccikérteni?!". Ellentétben ezzel a cikkel. Úgyhpgy ez csak jó cikk lehet.

\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc

Fasza. Régen mindig leültem GTA-zni csak hogy öljem az embereket, és mindenféle mocsok dolgot csináljak, ameddig el nem kapnak. Bolond az, aki ebben a játékban a küldetéseket csinálja 😊
De már nem játszok ilyenekkel, kinõttem belõlük =)

LZ forever

Elfelejtettem még írni, hogy csak meg kell nézni a VC intróját. Akkora feeling volt, hogy felállt a hátamon a szõr 😊
A többinél még az sem sikerült hogy felajzzák a népet 😄

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

A Rockstar-t egyetlen dologban védeném meg. A Mafia konkurenseként a Liberty City-vel egy újat alkottak. Nem vitték túlzásba, ezért maradt még szufla a Vice City-hez. A San Andreas már nekem sem "jött át" annyira. Persze legalább akkora durranást várunk mint a LC-nél és a VC-nél.

Ugyan akkor a játékot nem vagyok hajlandó megvenni, ha csak egy hozzáértõ azt mondja, hogy PC-n nem fut rendesen. Gépet már nem vennék játékra, csak konzolt. De az még odébb van. 3x annyiba kerül és a ráírt játékot is elbasszák. Személy szerint egy jól bevált játékhoz legfeljebb skinpack-okat adnék ki a gyártó helyében, hogy szebb legyen és az új küldiket vásároltatnám. Akkor legalább az alapkörnyezet az ami legalább nosztalgiával töltene el.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Hedgehunter
"gyértelmû, hogy aki konzolon vette meg a játékot" az "e" betu hianyzik onnan
Narxis
Korrekt cikk!

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Az egyetlen baj az, hogy rossz a port.

De az elég nagy baj. Kinek van kedve egyáltalán elindítani a játékot ha csak diavetítést láthat belõle?

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Hááát... A GTA3 jelentõsége az új motor volt, a köv. részek hoztak a játékmenetben fejlõdést. Itt viszint csak remélni tudom hogy a köv. részeket NEM erre a hulladék motorra fogják írni. Mert akkor inkább húzza le a roksztár most a rolót.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Szerintem minden résznek megvolt a maga feelingje, mindegyik egy kicsit más volt, mint az elõzõ, különbözõ karakterekkel, mindenkinek más rész jött be. A negyedik részt sajnos nem tudom gépen játszani, mert az xp sp3 felrakása után nekem gyakorlatilag semmit nem lehetett telepíteni a gépemre, ezért leszedtem, úgyhogy majd egyszer konzolon. Viszont a rövid idõ alatt, amíg kipróbáltam, az ocsmány grafika melletti akadás baromira zavart, pedig nincs rossz gépem. Ha nem is tudják már a Rockstarosok kijavítani a portolásból akadt hibákat, remélem legalább a következõ részen kicsit többet fáradoznak, mert így már az emberek annyian se fogják megvenni a játékait, mint eddig (PC-n).

Töredezettségmentesítőtlenítetthetlenségtelenítőtlenkedhetnétek!!!

NEOreg3
Pozitívumok:
-grafika
-fizika
-MI
-párbeszédek
-hinta bug😄
-taxik

Negítvumok:
-ocsmány árnyékok, AA hiánya, irreálisan nagy gépigény
-eléggé egyhangú küldetések
-egyfolytában basztatnak telefonon, amúgyis miért nem lehet wifi képes telefont venni így nem kéne elmennem a város másik végébe csak azért hogy megnézzem az emailjeimet
-vladivostok rádión kívül nem találtam semmi hallgathatót

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

U.I.: A képek alapján sokkal rondább, mint a konzolos verzió, fõleg az AA-hiány fájó. 2008-ban ez nem grafika.
Az egyetlen baj az, hogy rossz a port. Úgy érzem, hogy az elõzõ részekkel felesleges összehasonlítani, láthatóan itt másba fektettek energiát a készítõk, mint a korábbi részekben, a cél egy minél hitelesebben mûködõ város létrehozása volt.
csak az sg-n tud összegyûlni egy rakáson ennyi okos ember

A San Andreasban a telefon jelerõssége alapján kellett megtalálni egy faszit a reptéren. Le kellett szorítani az útról valakit, vagy autóba épített tüskékkel kiszúrni a kerekét, meg kamion mellé menõverezni, hogy a másik átugorjon és átvegye a volánt. Égõ házból kihozni a csajszit, házat kirabolni az éj leple alatt, összefirkálni a másik TAG-jeit, ilyenek hol vannak a GTA4ben? Aztán a város mérete szerintem cask hátrány lett, itt nincs már az a sikátorban csillagotkeresõ hangulat, ami közben az egyik háztetõn találsz egy Uzit, ami mindig ott lesz. Én másfél órát játszottam vele, de egy qrva kajáldát alig találtam, amiben még csak annyit sem mond Niko hogy "köszb+ finomvót" a San Andreasban meg poénos szövegek, apró színfoltok voltak, amitõl élõbbé vált a dolog, de itt csak bambán nézett rám mindenki, hogy menyjek az anyámba. Jah, mellesleg egy NVidia 9800GT-n dual magos gépen alacsony beállításokkal szaggatott néha, ott azért elregéltem néhány új káromkodást.
Nekem nagyon nem jött be elsõre, de szerintem ugyanaz lesz, mint a 3-mal, hogy a következõ részek már színesebbek, fantáziadúsabbak lesznek.
DjDano
NFS Undercover kivesézés nem lesz? 😊

láthatólag rengeteg munka van benne
Hol? Én nem láttam benne, csak egy igénytelenül idehányt gagyi konzolportot. Ennél jóval többet vártam a pénzemért.

Csúcsgépen is szaggat minimálban.

Én meg azt remélem hogy ezt a szar portolt konzolos motort gyorsan elfelejtik a következõ részig, és ha már nem tudnak programozni, licenszelnek egyet bárkitõl. A köv. részt ugyanis már nem vagyok hajlandó megvenni látatlanba, csak ha már mindenki jókat ír róla.

Nem értem az itt fikázókat. Szerintem a sztori nagyon jó, a karakterek meg egyenesen fantasztikusak!
Nálam a grafika 8800gt-n sokkal szebb az elõzõ részeknél.
Az meg miféle faszság, hogy a zeneadók szarok?? Egyébként ha nem tetszenek tedd be a saját számaidat, én is ezt tettem mindegyik résznél.
Ez a játék szerintem kurva jó lett és láthatólag rengeteg munka van benne. Ezt csak az nem tudja értékelni aki egész életében még nem fektetett energiát semmibe a pofázáson kívül.

Szerintem is a Vice City volt a legjobb, azt a feelinget azóta se tudták hozni.
SA nekem nagy csalódás volt, ezt még nem próbáltam.

DoNorBi
gratula a cikkirónak,végre leirta a száraz tényeket...
érettségi elõtt nem aztmondom kellemes órákat okozott a gém,és a multi is feldobja de mégsem az a csoda amit a régi gta részeknél mûveltek.
a pc-port gyalázat,érdemes havertól elkérni konzolon...

Haverok, Buli, Fight Club!

LeventeV
Gratulalok a cikkhez, ez volt az eddigi legszokimondobb cikk amit errol a jatekrol olvastam.

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

Nálam is a Vice City magasan a legjobb rész! Azt a hangulatot azóta sem sikerült megismételni!
A GTA IV meg sajna, unalomba fullad egy idõ után. A 2. végigjátszásnál már alig vártam, hogy vége legyen annyira monoton volt.
Egyébként meg a másik szívfájdalmam, hogy az új részben, marha kevés fegyver van, az elõzõ részekben jóval több volt. Gondolok itt például a közelharci fegyverekre.
Azért a San Andreas-nál jobb!😊

PSN ID: Lord_Mortanius

Képzeld, jáccottam vele. De ahogy HöfEE is mondta, ezek tényleg csak pár másodperces kitérõk voltak, mielõtt lelõttem volna az ipsét. Az meg pl, hogy a "neten" kettõt kellett kattintani ahhoz, hogy találkozhassam a bárban a ratyival, meg különösebben nem hatott meg.

\"...lámák kíméljenek.\"

Lehet Magyarországon multizni? A Live nekem nem tudott belépni, azt írta, ebben a régióban nem elérhetõ. Anélkül mûködik a multi?
és ezzel el is mondtad kb. az összeset.

crushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrush

HöfEE
Valóban itt is vannak változatos küldetések, a problémát én inkább abban éreztem, hoyg a legtöbb ilyen (pl a telefonról azonosítós) is elég könnyû volt. Legalábbis szerintem sokszor túl könnyûek a küldetések. Meg pl a parabolaantennás küldi is kb fél perces volt. Egy lövés és vége. Hiába jó az ötlet ha unalmas.

Végre egy teljesen korrekt cikk as SG.hu-n. Teljesen egyet kell értenem vele.
Rincewind
Hat ha nem tudod, akkor eleg egyertelmu, hogy nem jatszottal a jatekkal es latatlanban--divatbol--fikazod, mint sokan masok mostanaban.

Hol volt a San Andreasban olyan kuldetes, ahol fel kellett hivni az ipset a tomegben, majd a csorgo mobiljarol beazonositani? Vagy olyan, ahol egy kivegzes kozben fel kellett hivni a faszit a mobiljan vagy kiloni a parabolaantennajat es igy csalogatni az ablak ele. Vagy olyan, ahol fel kellett menni az internetre es megbeszelni egy randit online, hogy igy csalogassuk ki a delikvenst az utcara? Vagy olyan, ahol egy allasinterjura kell jelentkezni a neten keresztul es igy kerulni kozel a celponthoz? Sehol! San Andreasban is ugyanazok a menj-ide/old-meg-ezt kuldetesek voltak, amit itt sokan kritizalnak. Annyi a kulonbseg, hogy a GTA IV-ben legalabb van valtozatossag.

Meg itt van normalis multi. Raadasul a Lost and Damned-el uj multiplayer modok is jonnek.
Hát szerintem az eddigi "legfeelingesebb" rész a Vice City volt.

Sajnos a PC változatra nem csak többet kellett várni(na nem annyit mint pl. a Halo 2-re), de még akkor se rendesen optimizált változat adtak ki.
A grafika tényleg jó és jól megcsinálták a környezetet is. De valahogy nem jön át annyira a GTA érzés.
Nekem az elõzõ részek sokkal többrétûnek tûntek, nem tudom miért.
Szóval korrekt játékról van szó, de valahogy mégis más mint az elõzõ részek(beleértve az 1. és a 2.részt is), ráadásul a PC-s változat nem optimizált.
Na most elbizonytalanítottál, mert eddig mindenki azt mondta, hogy a "San Andreas-nak nyomába sem ér". Egyenlõre nem érzem a késztetést, hogy megvegyem, de kicsit elbizonytalanítottál pozitív irányba...

Nem tudom, te milyen sokoldalú meg színes küldetésekrõl beszélsz... az egyetlen normálisabb küldetés a bankrablásos volt sztem. A többi tényleg csak arról szólt, hogy ki kell nyírni xy-t. A mobiltól meg kurvára nem lett változatosabb a dolog, csak most egyes küldetések mobilon érkeznek. Ennyi. A sleep mód meg azért nem jó, mert akkor nem csak a haverok hívása kerül letiltásra, de a küldetéses hívások sem jönnek..
Mind1, az elõzõ gta-kat többször is elõvettem, ezt nem fogom

\"...lámák kíméljenek.\"

Ha kívülállóként hozzászólhatok: Ha ennek a története nem olyan kerek mint a San Andreas, akkor már nagyon gáz van...
OFF
Nem vagyok GTA rajongó, de próbálok idõnként megbarátkozni vele, a San Andrest viszonlyag hosszabb ideig eröltettem, de az lett a vége, hogy inkább újra végignyomtam a Mafiát.
ON

Hunter of Deer
+1

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

Nem tudom, szerintem a San Andreas volt a legrosszabb rész az újabb GTA-k közül. Nekem nagyon bejött a 4. rész, az irányítástól meg a rádióadók változatoságától én se voltam elájulva, de ezeket leszámítva minden nagyon tetszett. Nem igazán értek egyet a cikkíróval, fõleg amikor a sztorit fikázza. Dobott volna a sztorin ha titkos prototipusokat lopkodunk? Na ne már, szerb bevándorlók vagyunk nem valami KGB ügynök egy Ian Flemming regénybõl, járjunk már a földön. Bankrablás itt is volt, jó nem volt annyira jó, mint a Maffiába, de nekem tetszett. Realisztikusabb az egész és végre rájöttek hogy a kevesebb több. Sokkal átgondoltabb, mint a San Andreas volt.
bertino
teljesen jo cikk, komolyan.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Nem lett optimalizálva rendesen...

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

"rossz konzol port lett" Valaki elmondja hogy ez mit jelent mert ezt nem itt olvasom elõször!
"Végre egy teljesen korrekt cikk as SG-n. Teljesen egyetértek vele."

remélem nem arra célzol, hogy csak az a cikk lehet korrekt, amivel egyetértesz? fõleg nem, ha kritikáról van szó, ami alapból szubjektív.
Rincewind
A multiplayerrol nem is beszelve. Szerintem a San Andreas a labat nem nyalogathatja meg a GTA IV-nek.
Rincewind
Szerintem egyertelmuen jobb, mint a San Andreas. Lehet, hogy kevesebb dolog van a GTA Iv-ben, de azok legalabb 10-szer annyira kidolgozottak es szorakoztatoak. Kuldetesek is egyertelmuen szinesebbek es sokoldalubbak, mint az eddigi GTA-kban (reszben a mobilnak es az internetnek koszonhetoen).

Es a szocializalodas sincs a jatekosra eroltetve, egyszeruen csak sleep modba kell rakni a mobilt es tobbe nem hivogatnak.

A Lost and Damned DLC meg mindjart itt a nyakunkon, hogy meg tovabb duzzassza a GTA IV amugy is gazdag vilagat.
Nekem sem ez volt a kedvenc GTA reszem az biztos. A San Andreasnak nyomaba se ert. A grafika szep, de tudjuk, hogy sok problema volt, van vele. A radio osszeallitas tenyleg az eddigi leggyengebb (legalabbis Vice City-hez es San Andreashoz kepest mindenkeppen). Ami nagyon bejott az a talk radio stationok, azok kozul a WKTT. Judge Grady musora (Just or Unjust) nagyon fasza volt. 😊 "You took a shit in the airfilter?! Ahahah! That's cold! I like your style!" 😊

Azon kivul a sztori, a zenek, a reklamok, a tobbi dolog osszessegeben nem nyerte el a tetszesemet. Egyszer vegigjatszhato, de ennyi.

Egyetértek az elõttem szólókkal, ez a cikk messze korrektebb kritika, mint a nagy játéklapokban megjelent PC-s elemzések. Végre egy olyan cikk az SG-n, amit gyakorlatilag csak elismerni lehet.

Messze az eddigi legjobb kritika amit a GTAIV-rõl olvastam. Volt szerencsém a 2 magyarországi vezetõ játéklap kritikáját is elolvasni, és nem akartam elhinni hogy komolyan gondolják az ott leírtakat. Nem azt mondom hogy rossz lett ez a rész, de nem is érdemel olyan értékeléseket, mint amilyeneket kapott. Legalábbis a PC verzió biztosan nem.
Mégegyszer gratulálok a cikkhez, csak így tovább!
Voltan
Végre egy teljesen korrekt cikk as SG-n. Teljesen egyetértek vele.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Persze hogy van. Vannak hajók és helikopterek is. Én Xbox 360-on játszom vele mióta kiadták és még most sem unalmas. A játék szerintem minden szempontból jobb az elõdöknél. A környezet is sokkal hangulatosabb, kellemesebb mint az eddigiek. A multiplayer meg hosszú hosszú hónapokra lefoglalja az embert ha ismerõsökkel, barátokkal játszik.

jó cikk. mindenre kitértél. autón és motoron kívül van jármû? (esetleg hajó?)
Kandurex
konzolon is unalmas volt,...

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Ha kezelõfelület=irányíthatóság akkor az nem tom h 5 csillag ^^
Ám zenék eléggé rosszak, Vladivostok FM jó, San Juan Sounds, meg van talán egy betelefonálós csatorna, többi gány.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Igen a rádió összeállítás nekem se tetszett. Volt egy két jó szám.

techgarazs.com ingyendomain.tk BME