850
Gépész-, vegyész, építő-, építész-, informatikai, stb. mérnöki munkák itthon a nagyvilágban.
  • Sceleton
    #850
    Úgy érzem ez is egy érdekes téma felvetés volt, annyira, hogy a téma felvetőt sem érdekli...
  • hiper fizikus
    #849
    Csak ha nagyot robban .
  • Sceleton
    #848
    Ez elég tág téma.. mire gondolsz pontosan? Autószerelés? Motor fejlesztés?
  • Csucsu1111
    #847
    Érdekel valakit közületek a belsőégésű motor téma?
  • Sippie
    #846
    na feltaláltad a tutit?
  • Csucsu1111
    #845
    Hallott már valaki közületek a mágneses szuszceptibilitásról?
  • losoncke
    #844
    Kedves Mérnök kollégák.

    Vállalunk különböző gépészeti tervezési megbízásokat, egyedi gépek tervezését, termékek tervezését, prototípus építést, valamint 3D nyomtatást.

    További részletek a weboldalunkon:

    https://ckrengineering.hu/
    https://www.facebook.com/CKREngineeringhu/
  • Nitrobrain
    #843
    Na először is nem az a legnagyobb problémám, hogy honnan szerzek radioaktív anyagot, hanem inkább tervezésbeli dolgok. Ahhoz hogy valóban megépítsem,vagy hogy fizetést adjak már támogatók kellenek,mert elég drága játékszerekre van hozzá szükség. Lehet, hogy szabadalmaztatnom kellene csak sok része van ami meglévő technológián alapul, néhány megoldás lenne új benne. Még utána kell járnom sok mindennek.
  • pet0330
    #842
    Mi lenne ha leírnád, hogy mi az a korszakalkotó ötlet? :)
  • Sceleton
    #841
    Ecseri piac...
  • Zero 7th
    #840
    Az azért nagyon érdekelne, hogy radioaktív anyagot honnan szerez...
  • Sceleton
    #839
    Jól látod. :)
  • PrasCo
    #838
    "vállalkozó szellemű" = "ingyen"?
  • Zero 7th
    #837
    Lol, hát persze. Sok sikert... :P
  • Nitrobrain
    #836
    Szevasztok!

    Egy találmány megvalósításához szeretnék segítséget kérni. A találmánynak köze van az elektromágnesességhez és az atomreaktorokhoz. Aki ismer vállalkozó szellemű mérnököket, programozókat vagy aki hasonló területen tanul, az vagy itt írjon, de inkább erre az e-mailre : [email protected]. További infokat majd megkeresés után adok. A találmány nehezen megvalósítható szóval elméleti és tervezési fázisban kell segítség a megvalósítás már más tészta.
  • Kontrakcio
    #835
  • Borg
    #834
    Nem elég hogy nyakig ér a szar ahova megy, de még lötyögtetni is fogják :D
    Álommeló.
  • Zero 7th
    #833
    Perzsa nyelvismeret!!! :D

    Nem csodálom, hogy itt is próbálkozol, elég speciális skillek kellenek ehhez... :)
  • BRAT
    #832
    Akit érdekel afganisztáni állás (szennyvíztisztító-rendszer karbantartása, felújítása, felügyelete, üzemeltetése) az dobjon privátot (üzenet tárgya: Afganisztán).
    További feladatok: Hibaanalízis reportok írása, pótalkatrészek rendelése,
    karbantartási dokumentációk készítése, követése, gondozása.

    Munkavégzés helye: Afganisztán, Balh tart. Mazár-e Sarif. Főleg a kat. táboron belül.

    Elvárás: gépészmérnöki diploma, szennyvíztisztító rendszerek alapos ismerete és visszakereshető 1-2 éves munkatapasztalati idő, kommunikációs szintű német nyelvismeret (nem a magyar kontingenssel leszel), angol nyelvismeret nem feltétel, de előny. Perzsa nyelvismeret előny. Stressztűrő képesség és más kultúrákhoz való alkalmazkodási képesség feltétel! Krónikus betegségben szenvedők (cukorbeteg, hipertónia, stb kizáró ok!)

    Ajánlat: 2014. januári/februári kezdés, német katonai védelem, teljes ellátás (szállás, utazás, orvos stb) 4 havonta 3 hét szabadság.
    Munkavégzés ideje határozatlan!
  • elitehun
    #831
    Nem tudom kit mennyire érdekel, de úgy néz ki, hogy majd a BME-t jelölöm meg első helyen.
    Mondjuk, úgy is pang a topik :D
  • elitehun
    #830
    És azt el tudnád mondani (vagy akárki aki járt oda), hogy milyen a hangulat? Diákélet?
  • rsnbeni
    #829
    Egy üstről van szó, konkrétan pálinkafőző üstje, tehát cefre van benne melegítve. Első körben nem erre tippelnék. Lehet hogy alapból valamilyen gyártási vagy felületkezelési probléma van az üsttel.
  • Zero 7th
    #828
    Galvanikus korrózió lehet-e?
  • rsnbeni
    #827
    Sziasztok!

    Réz korróziójáról és károsodásáról keresek anyagot, konkrétan arról hogy mi okozhatja kb. 3-4 mm falvastagságú vörösrézből készült anyag lyukadását. A vizsgált anyag termikus + kémiai igénybevételt kap, a lyukak viszont nem azon a helyen keletkeznek ahol a hőhatás éri, ezért próbálok a korrózióból kiindulni.

    Természetesen használom a googlet illetve vannak anyagszerkezettani könyveim, csak gondoltam hátha valaki találkozott hasonló problémával, irodalommal, amit meg tudna osztani, előre is köszi! :)
  • Borg
    #826
    Kit akarsz átverni? :D
  • Zero 7th
    #825
    Ez bölcsészkar, nem Műegyetem...
  • Borg
    #824
  • elitehun
    #823
    ezt már sokan mondták :D
    gondolom majd, ha ott leszek, akkor lesz szivás, még várom xD
  • bardocz
    #822
    Ne várd.
  • elitehun
    #821
    Amúgy, még valami jó tanács vagy észrevétel az egyetemmel kapcsolatban? Mármint a tanulással vagy valami hasonlóval? :D
    sajnos messze van még ,de már nagyon várom :d
  • PrasCo
    #820
    Ennyire egyszerűen azért nem, el kell menni tagújítóra év elején meg m'ttomén, hogy ne legyen nagy a fluktuáció (legalább minimálisan szűrni szokták azért a szakosztályok, hogy ki az, aki komolyan is gondolja, ugye), de igen, utána lehet menni előadásokra, üzemlátogatásokra, lehet csapatni az ívet, meg minden. Mondjuk erről bővebben őket kéne megkérdezni, én csak az elméleti órá"ikat" hallgattam végig. :) Szóval nincs előkövetelmény, pofaellenőrzés és retinascan.
  • elitehun
    #819
    Ja igen, a nyelveket is mondja mindenki, szerencsére azzal nincs semmi gondom, meg még azért messze is van hogy munkát keressek, mint mérnök. De azért jó lenne ott tartani :D
  • elitehun
    #818
    Hát, köszi a kielégitő választ :D
    Még azt el tudnád mondani, hogy mit értesz azalatt, hogy pl a hegesztő szakosztály segit? Tehát, hogy odamegyek, benyögök egy olyat hogy hegeszteni akarok? xd (bocs, a hülye kérdésért, de fogalmam sincs, hogy működnek ezek a dolgok)
  • PrasCo
    #817
    Erre megint azt tudom mondani legdiplomatikusabban, hogy nem tudom, máshol mi dívik. :)
    Viszont maga a felvetés is érdekes vitatéma, mert induljunk ki abból, hogy igen, elméletorientált az oktatás. Egyáltalán, baj-e ez? Egyetlen egyetem sem tud megtanítani a gépészmérnöki szakma minden aspektusára, sőt. Szükségképpen a tanultaknak csak egy részét fogod hasznosítani, és egy szükséges részét pedig utólag kell beszerezned - de az arányok és a konkrét ágak mindenkinél mást és mást takarnak. Tény azonban, hogy amikor pl. a szakmai gyakorlatra elmentem, akkor a gyakorlati részt helyben meg tudták mutatni (kivéve, amit nem én mutattam meg nekik, például kurrens rajzolóprogram használatát) - differenciálszámítani viszont nem tudtak megtanítani. Azt sem igazán láttam még, hogy a cégek az egyetemek "gyakorlatorientáltságát" néznék, hiszen ha gyakorlatot kérnek, akkor eleve főműsoridőben, cégnél lezavart éveket várnak el. Amin inkább manapság rugóznak, amennyire emlékszem, az a gazdasági oldalú képzettség megléte és a nyelvi hiányosságok. Végül, gondolj bele abba is, hogy egyetemre szándékozol menni, nem főiskolára. Valahol természetes, hogy elméleti oktatást kapsz. :)
    Mindenképpen megemlítendő, hogy igen, akadnak problémák, pl. annak idején húsz esztergára jutott húsz gyakvezér a húsz hallgató mellé; ma költői túlzással egy gépet körbeállnak húszan, és azon elmutogatják, hogy ha működne, akkor mit kéne írni a jegyzőkönyvbe. Egyrészt azonban - ha figyelted a híreket - a költségvetési problémák minden intézményt érintenek, másrészt a BME nagy cég és minimum tanszéki szintre le kell bontani ezt. Tudok tanszékekről, ahol hiába oktatnak félévente mondjuk, négyszáz embert teszem azt, elektronika alapjaira, azért mindenkit benyomnak annyi laborra olyan kis csoportlétszámmal, ahogy csak az lehetséges. Vannak olyanok is, akik ezt - valamilyen okból - nem lépik meg. Mechatronikusként pöcsöltem egy rakás dologgal, így azt azért elmondhatom, hogy ha mást nem is, de minden tanszék igyekszik legalább belekóstoltatni dolgokba, így fogsz a kezedbe forrasztópákától kezdve a finomtapintón keresztül az optikai mérőpadig mindent, ha nem is a legmodernebbeket; programozol léptetőmotort, pneumatikus robotot, satöbbi. Nem megy ki a kapun gépészmérnök úgy sem, hogy ne húzott volna pár hernyóvarratot egy fémlemezen.

    Ami ennél fontosabb, hogy ha akarsz, akkor a lehetőség adott arra, hogy képezd magad ténylegesen olyan területen, ami érdekel - mivel erről szól az egyetem. Ha pl. a gyakorlati alkalmon rápörögsz a hegesztésre, a Hegesztő Szakosztály szívesen aládrakja a szükséges segítséget. Ha autonóm robotot akarsz fejleszteni, a Mechatronika Szakosztály segít elindulni a mikrokontroller-programozással. Ha van egy jó TDK-ötleted, akkor nem fognak szarságokon rugózni. De még tantárgyi szinten is el lehet csípni jó dolgokat, pl. ilyen szintű optikát sehol sem oktatnak az országban máshol, vagy pl. az EET-ben saját kézzel (na jó, segítséggel) állíthatsz össze egy napelemcellát egy négyórás labor-sorozat keretében a tisztatérben. Tanulhatsz szupravezetőkről is, pölö, annak is akad laborja.
    Persze, ezekért ki kell nyújtani a kezet, senki segge alá nem rakják oda általában. De ez - azt hiszem - általában mindenhol így van.

    Összességében, a fentiek miatt egyrészt azt mondom, nem annyira homogén kérdéskör ez a "gyakorlatorientáltság" (ha cinikus akarnék lenni, akkor hozzátehetném, hogy ez a mentsvára azoknak, akik az egyetemet matek helyett csapszegméregetéssel akarják teljesíteni :D ), másrészt halkan hozzáteszem, hogy a szar a májtól többnyire az elméleti színtéren válik el. Egyetemen, persze.
  • elitehun
    #816
    Értem, hát igen. Hát, majd meglátom hova megyek, Gödöllő közelebb is van, meg vannak ismerősök is ott.
    Tényleg, és azzal mi van, hogy a BME túlságosan elmélet orientált?
  • PrasCo
    #815
    Tény, hogy - noha a bolognai rendszer papíron ezt (is) küszöbölte volna ki... - azért akad presztízskülönbség. Halkan teszem hozzá, mivel a mintavételem nem reprezentatív, és direkt intézményeket sem mondok, de az összes olyan ismerősöm, aki máshova ment, a BME-nél könnyebben teljesíthető követelményekből jobb átlagokat hozott össze.
    Másik oldalról viszont, ha általában véve a műszaki területtel éhenhal az ember, akkor mivel nem? Végeredményben, ha más nem, az ember gyereke dobbant erről a süllyedő hajóról, amit az Alaptörvény Magyarországnak nevez.
  • elitehun
    #814
    Ja, hát igazából én sem tudom. Mert sok helyen azt hallani, hogy úristen, ha nem a BME-re mész, akkor éhen halsz...
    Persze, gondolom, hogy nem igy van, de gondoltam akkor már irok ide is, ha rátaláltam xd
  • PrasCo
    #813
    ...mi a kérdésed? Hogy "jobb-e" a BME-re menni? Attól függ, mi a jobb. Végeredményben neked kell tudnod súlyozni, hogy mennyit nyom a latban az egyetem, annak a közvetlen környezete, a város, a lakóhelyedtől való távolság, kollégium, lakbérek, sportolási lehetőségek és társai.

    Magam BME-s vagyok már egy ideje a gépészkaron (nem gépészként ugyan, hanem mechatronikusként), de nem tudom, mit mondjak. Mondjam azt, hogy "Gyere a BME-re?", meg hogy "Jobb a BME?" Nem tudhatom, nincs összehasonlítási alapom ugyanis. A végén mindkettőből emberek jönnek ki. Többnyire. :)
  • elitehun
    #812
    Hello!
    Gépészmérnöknek akarok tanulni, és eddig úgy voltam, hogy a SZIE-re megyek Gödöllőre, de most elgondolkodtam, hogy lehet jobb lenne a BME-re menni? Igazából korábban is eszembe jutott ez, és a SZIE mellett döntöttem, de most hogy közeledik a továbbtanulás megint gondolkodóba estem.
  • Molnibalage
    #811
    Tudom, de még sehol nem láttam, hogy iparban használta volna valaki. Felmerült bennem, hogy mennyire ellenálló a fizikai behatásnak. Pl. egy repcsi szárnyára fújva vajon a nyíróerőknek és apró légköri szennyeződésnek mennyire áll ellen? Jegesedés problémája megoldva, hiszen semmi sem tapad meg a szárnyon...

    (Az szárny határréteg áramlását csak nem buherálja már meg annyira.)