250
Biztosítás váltás előtt vagyok, segítsetek!
  • rumkola
    minden biztosító nyerő, ugyanis a júzer lehúzása a céljuk és ezt sikeresen alkalmazzák

jó sokat nyernek rajtad
    :)
  • R0zs0máK
    Olyan szinten, hogy a 3-ból most 2 autót hozzájuk kötök (illetve az egyik ott is van, csak újrakötöm), a 3. meg OTP Garanciás lesz :)
  • R0zs0máK
    Allianz most durva áresésbe kezdett, kell nekik a sok ügyfél...
  • Lammer
    skacok!

nekem a netrisk kidobta kozel 9 rugoval(eves egybeni ofkorsz) olcsobban az A**ianzot a G**eralival szemben... szerintetek megeri azon a 9 rugon sporolni? vagy inkabb a dragabbik? kinek mi a velemenye?

(eddig "kéjendéjdzses" voltam... azok meg kuldtek egy vicces 25Kval nagyobb levelet az Allihoz kepest :D)

hmmz?
  • Mirk
    nincs olyan hogy olcsó biztosító

mindegyik más, rengeteg körülménytől függ, hogy mennyit fizetsz egy adott biztosításra, pl. kötelezőre. ( autó(márka, típus, hengerűrtartalom, évjárat, stb.), tulajdonos( életkor, férfi/nő, munkahely, volt-e már baleseted, nyugdíjas vagy-e), család( van-e 14 év alatti gyereked, ilyen-olyan támogatásban részesülsz-e), bónusz/malus milyen van az autón és így tovább).

van egy 1.4-es autód akkor lehet hogy X biztosító csinál neked biztosítást aprópénzért, Y pedig tízezrekért. Ha kisteherautód van akkor meg X biztosító százezrekért csinál, Y pedig aprópénzért.

Ezt senki sem tudja magától helyesen eldönteni aki nem biztosítással foglalkozik. Minden biztosításkötés előtt alkusszal kell beszélni.
  • extramagascsaj
    ügyintézője is válogatja
  • vexler
    Természetesen nem, minden szolgáltatás ingyenes..
  • PetruZ
    Azt nem mondom, hogy ők a tutik, mert az nem igaz. De ha több egyéb dolgod is van náluk, akkor nagyon jó kedvezményeket lehet kapni tőlük, és ezek az évek múltával néhol javulhatnak is. Persze csak kármentesen. :) Pl. az éves Casco-mat most emelték kb. egy tizessel, de mivel kármentes voltam, nőtt a kedvezményem is, így jövőre kevesebb lesz a negyedéves díjam, mint volt idén, és ez már annál is kevesebb, mintha újrakötném. :) A jövő évi kötelezőt még nem kaptam meg tőlük, de kb. hasonlóra számítok. B10, ilyesmik már nem számítanak, már vagy 6-8 éve B10-ben vagyok. :)
    Viszont az ügyintézésük... hát... nagyok, itthon ők a legnagyobbak, ezért aztán lassúak is. Bár mintha valamit javultak volna, idén többször is volt dolgom velük átírások és új szolgáltatások kapcsán, meglepően gyorsan, extra utánjárás nélkül elintéződött minden (bankban is, biztosítónál is).

Szerintem ez itt már szimpátia kérdése, sokan fújnak rájuk az áraik miatt, de megfelelő konstruciók kiválasztása esetén általános értelemben sztem nem rosszabbak a többi nagynál. De nem is jobbak.
  • kismiki
    És ezek az alkusz cégek nem számítanak fel valamilyen díjat?
  • vexler
    Igen, lehet benn valami.. Az ilyen nagy volumenű dolgokat lehet épp egy külföldi cég tudja normálisan vezetni..
    Mielőtt furcsán gondolnátok rám, azért helyeselek mindenkire, mert ésszerű következtetést írtok le, még ha egy kicsit ellent is mond az egyik a másiknak.. Hát épp ezért nehéz dönteni, de hát az élet ugye nem egyszerű ----->
  • extramagascsaj
    nem vagyok oda a ződé...bocs
    számláimat ott vezetem amúgy..meg velük is együtt dolgozom...
    hitelezésnél jó,meg számlavezetésre is korrekt...
    biztosítós termékekben azért sztem nem a legjobbak...
    meg nem túl nagy a szakértelem a kollégáknál...de tisztelet a kivételnek
  • vexler
    Extramagascsaj, ez a smiley sok mindent elárult.. Miért húzod a szád? :)
  • extramagascsaj
    :I
  • vexler
    PetruZ, te aztán megmondtad a frankót.. Ez egy kimerítő tájékoztatás volt.. Újat mondtál nekem azzal, hogy mi adjuk az ajánlatot, és nem a szerződő cég... De ha belegondolok, tényleg így van rendjén...
    Szóval azt mondod, hogy a ZŐD a tuti? :) Nekem is majdnem mindenem náluk van.. Itthon már nincs is szinte semmi :DD.. Elgondolkodom a ZŐD biztosításon is akkor :)... Első lesz, ahova megyek majd jövőhéten.. Addig kalkulálok az alkuszon :)..
  • Wattin
    Valóban! Rosszul fogalmaztam. És akkor talán így érthetőbb is...ÁRGARANCIA :$
  • PetruZ
    Én két szempontot tartanék megfontolandónak:
    - Ha csak az ár a döntő, akkor tökmindegy, válaszd a legolcsóbbat (talán mondjuk azokat pont ne, amiket felsoroltál, mert nem biztosítók, hanem csak egyesületek).
    - Ha sok egyéb cuccodat is be tudod vinni ugyanahhoz a bank-családhoz, a kedvezmények miatt még az elsőre drágának tűnőkkel is kb. ugyanúgy (vagy jobban) kijöhetsz, mint az átlag. De ezeknek utána kell járni, mert ahány bank és biztosító, annyiféle extrát össze lehet szedni.

Ne felejtsük el azt sem, hogy ha pl. bemész egy biztosítóhoz, nem ők tesznek ajánlatot, hanem jogilag fordítva van. Az egy dolog, hogy a formanyomtatványt ők töltik ki, ők számolják ki a kedvezményeket és az összegeket, de végül amit aláírsz, az a te ajánlatod a biztosító felé, amit ők majd kockázatelemeznek és döntenek az elfogadásáról. Persze, hogy azonnal elfogadják, hiszen ott számolták ki előtted, de jogilag így védik a s*ggüket (ld. pl. "ez a reklám nem minősül ajánlattételnek" apróbetűs részek szórólapokon, reklámokban). Vagyis ha mindent kipréseltél az ügyintézőből, de nem írsz alá semmit, a kitöltött papírokat ugyanúgy elhozhatod "további tanulmányozásra". :)

Nálam folyószámla, net számla, lakásbiztosítás, casco, stb. szinte minden a legnagyobb hazai hárombetűs ZŐD-nél (vagy a leányainál) van, emiatt hiába is emelt, a növekvő kereszt-kedvezmények miatt jövőre szinte minden díjam csökkenni fog, vagy kb. marad a jelenlegi szinten. :)
  • extramagascsaj
    nézd...írtam spoilerben,ami olyan h oda én nem vinném...
    én speciel 1-2 hónapon belül akarok majd venni vmi ótót...
    majd akkor kiszámolom,h melyiknél az ócsó...és kész :)
    de én úgy választanék,h hol tudok esetleg igénybe venni kedvezményt...
    most pillanatnyilag az a-tól z-ig biztit ajánlom,aki most elég jó áron dolgozik,és sztem elég megbízható is
  • ribot
    Szerintem úgy érted a kárpótlást, hogy árgaranciát vállalnak az általuk feltüntetett díjakra.Ha rosszul számolnak és esetleg többre jönne ki az összeg a különbséget kifizeti a közvetítő! Vagy nem így értetted???
  • vexler
    Tudnál tiszta szívből mondani olyat, ahova biztos ne menjünk? Elég ha a kezdőbetűt és az utolsót írod le ..
    Nagyon izgat a kérdés..
    Egyébként az előzőnél én is azt hittem, hogy racionálisan, saját ésszel döntök, de nagyot tévedtem.. Muszáj többen összefogni, és megbeszélni.. Nem vagyunk annyira gazdagok, hogy átejtsenek pár tízezressel..
  • extramagascsaj
    hm
    kárpótolnak? :I
  • Sir Quno Jedi
    Jaaaah. Hát ennyire nem izgat a konspirációjuk. Fent van az összes nyűves biztosító és elég reális a kép, meg tudom ítélni, hogy tetszik-e amit látok, vagy utánanézek, mer gyanús.
  • Wattin
    De hogy megbízz a közvetítőben és hozzájuk fordulj, azt tudatosítaniuk is kell. Ők a megkötött szerződések után részesednek. Neked azt állítják a legjobb ajánlatot hozzák. És nem csak "" EGY biztosítót nyomatnak. Ha te mégis találsz jobbat, akkor úgymond megkárosítottak/átvertek. Ebben az esetben kárpótolnak.
  • extramagascsaj
    én azzal szimpatizálok,amelyiktől a fizetésem kapom hehe
  • Sir Quno Jedi
    Milyen kárpótlást? Minek?!?!? Az alkusz csak egy közvetítő, akitől folyamatosan képet kaphatsz az ügyeidről. A szerződésről kapsz papírt a biztosítótól, sőt a csekkeket is ők küldik az első kivételével, tőlük kapod a zöldkarit, meg minden szart, ezekután mégis miféle kárpótlásra gondolsz?!?!?!?
  • extramagascsaj
    khm
    inkább úgy mondom,h van amit nem ajánlok tiszta szívből...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    genertel fos,aegonnál szar az adminisztráció szvsz, többivel nagyobb gond nincs az eddigi tapasztalatok alapján...én egy korrekt alkuszt ajánlok,aki több nagy biztosító ajánlatiai közül választja ki nektek a legkedvezőbbet...ilyet keressetek sztem
  • Wattin
    Hát Én például pont wabardhoz nem mernék menni. A recessziót először pont a fuvarozók érzik meg... ráépülve a járműipar stb. stb. :S Lehet hogy a legnagyobbak de szerintem őket is eléri. SŐT:) Vajon miért jelentek meg új üzletágakban? Az alkuszok, meg mind vállalnak kárpótlást..de 10 milliót egyben. Kicsit gyanús ez a netrisktől. Egy véletlen elgépelésen mondjuk valaki 10 millát kaszál, ti elhiszitek? Én más alkusszal szimpatizálok.
  • zsirol
    Erre én is kiváncsi lennék melyik nem korrekt?!?!
  • JAG1
    És melyik nem korrekt?
  • extramagascsaj
    Még nem olvastam vissza....mert melózok...
    de mivel én több biztosítónak is dolgozom annyit tudok,h melyik nem korrekt...
    egyébként pedig mindig az adott ember, adott szituáció dönti el, hogy melyiket célszerű választani.
    Kötelező ügyben ha kell,akkor tudok segíteni.
  • vexler
    Tökéletesen egyetértek.. Úgy meghíznak, hogy rögtön kiveszik belőlük az ügyfélszeretet, és felveszik a nagy cégekre jellemző hideg magatartásmódot.. Ami azzal jár, hogy egyes ügyfelek sokkal később érvényesíthetik az akaratukat náluk, mert belevesznek a hatalmas zeg-zugos nyilvántartás mélyibe :)..
    Olyan nincs, hogy jó biztosító... Mondjuk úgy, hogy meg kell találni a rosszak, közepesek között a jobbat :)..
  • autoszimulator
    vagy olcsóbbak
  • Taranov
    Egyértelmű, aki azt hiszi, hogy a nagy biztosítók gyorsabbak, pontosabbak, az megette a reklámot. Szerintem. Ez az én tapasztalatom.
  • vexler
    Hát igen, azt észrevettem én is, hogy szeretnek játszani a határidőkkel, olykor kihasználni a jogot, hogy túlléphetik bizonyos esetben a szerződésben kiszabott határidőt... Az odafizetés minden cégnél zökkenőmentes, hisz kapják a pénzt :D, azthiszem ezt nem kell tovább boncolgatni, de.... visszafizetni már mocskos nekik, hisz fizetni valamiért még a civilek sem szeretnek, nemhogy a cégek, akik több emberből állnak, különböző végzettséggel, és foggal körömmel használják a lehetőségeket a cég javára.. Szegény magánember, akinek meg millió ügye van hétköznapjaiban, még erre is figyeljen oda.. Szóval itt szimplán össze kell fogni, megnézni legfőképp azt, hogy melyiknek a legkevésbé piszkos visszaszolgáltatni a pénzt stbstb.. És így mindenki jól jár -------->
  • Borg
    Én zsinórban már sokadik éve a netrisknél kötök, sosem volt gond. Most sem. Laza 10 percembe került átkötni.
    Átmentem a wabardhoz, mert az a legolcsóbb, a papolás meg nem érdekel. Ez nem egyesületi biztosító, ráadásul MO legnagyobb szállítmányozási cége van mögötte, úgyhogy bedőlni se fog. Pont.
    A kárügyintézés meg egyik biztosítónál sem gyorsabb, ezt megtapasztalatam már allianzzal szemben is, generalival szemben is. Urban legend, hogy bármiben másképp viselkednének, tipikus biztosítók, ha valami nem ziher, akkor hónapokat várhatsz mire kiszenvedik a pénzed, ha meg minden rendben, akkor is. A szabályozásokat mindegyik betartja, de maximálisan ki is használja. Ennyi.
  • Wattin
    Én abszolút megbíznék, a biztosítástippben, eleve ismerős ajánlotta, hogy ő már elintézte nézzem meg én is. Mindent megcsinálnak az ember helyett, kész főnyeremény, fene sem fog még egy oldalt feltérképezni ha nem muszáj...
  • Sir Quno Jedi
    Nekem aránylag kevés problémám volt az alkuszommal és az sem az ő hibájuk volt sosem. Nekem nincs idő személyesen intézni SEMMIT. HA mindent online kényelmesen tudok intézni és elintézik helyettem, az nekem tökéletesen megfelel. Rengeteg pénzt és időt megspóroltam már így (több autóval).
  • zomgzerg
    mindenképp személyesen járj utána, nehogy ilyen ovb meg hasonló férgekhez fordulj 'független' tanácsadásért d:
  • n3whous3
    Lehet, hogy nem hiszed el, de

1. sokan így gondolják, szóval tömeg nincs akkora, mint számítsz rá
    2. interneten az értelmesebb biztosítók már felraktak számítási táblázatot/programo
    3. az alkuszos oldalokon miért ne számolhatnád? Csak ne velük/rajtuk keresztül szerződj, mert az Epic fail lesz még egyszer...
  • vexler
    Tehát érdemesebb inkább személyesen bemennem külön-külön hozzájuk és kideríteni, hogy melyik az a bizonyos ŐŐ :)? Sajnos nem hinném, hogy időm engedné, hogy egy ilyen hatalmas körbejárást végezzek.. Az A......z, amit írtál tudom, hogy jó, csak gyakran késnek a visszafizetésekkel, a sok ügyfél miatt.. Egyik ismerősöm náluk van szerződésben.. Én általában biztonságosan vezetek, de soha nem lehet tudni, hogy mikor lesz baj.. Ezért erről az oldalról is fontos legyen a megbízhatóság, és pontosság.. Nem biztos, hogy az a jó, ahol rothadt sokan vannak :)).. Egy idő után pont ettől lesz terhes, és több ügyfél hanyagolt..
  • Wattin
    Én lefuttattam az említett oldalon a kalkulációt. Kijött hogy fizethetnék fele annyit is mint most. Viszont az egy számomra még teljesen ismeretlen biztosító, ha jól tudom teljesen új is. És emiatt számomra megbízhatatlan is. Sokkal nagyobb kockázatnak érzem mint kifizetni a több pénzt a másik biztosítónál, de tutira menni. Amúgy a kalkulációban van még másik olcsóbb is az aktuálisnál, ami szintén nagy biztosító. De ennyi pénzért nem éri meg a macerát, szerződéskötés stb. stb. Nekem marad a jól megszokott.