250
Biztosítás váltás előtt vagyok, segítsetek!
-
berreg #90 de egypontos ügyintézés is kevés helyen van... -
berreg #89 én sem tudom pontosan de emlékszem amikor még volt ez a nagy kötelező váltós láz nagyon nyomatták őket! -
mirakon #88 biztositastipp.hu
például -
extramagascsaj #87 linkt (kíváncsi) -
mirakon #86 ha a kötelezőre gondolsz akkor az a progi fent van a neten nem nagy meló :P -
extramagascsaj #85 vexler: te megkötötted már az újat? :D
mert ha gondolod...ha megadsz minden adatot..ingyen és bérmentve kiszámolom neked,h hol éri meg a legjobban -
berreg #84 de a kocsi mellett biciklim is van, arra nincs hitelem:D -
RozmarGyik #83 Értem én, hogy jobban kijösz ha évszakonként használod csak az autódat, de hogy tartod fenn ezeket az autókat? Vagy biztosítást nem is kötsz rájuk? Az izgi biznisz lehet...
És ha már nem használod az autókat, akkor eladod őket? Biztosítás nélkül?
Vagy fekete biznisz az egész? -
#82 nekem is 2 van :p bar elivleg majdmar tavasz-nyar kornyeken marcsak 1 maradhat (:D)
-
berreg #81 már csökken az ára, be lehet újítani egy 4ütemű trabanttal is:D -
mirakon #80 vagy benzint:P -
#79 Neeehhheeem. Mostanában már csak 2 autó van, mert már csak én nekem van jogsim a családban. Kettő nekem elég általában. -
berreg #78 lehet roncstelepen dolgozik:D vagy régi kocsikkal csempész új abroncsokat:D:D:D -
mirakon #77 Én sem értem hogy minek 5???
Szédszeded felújítod és úgy adod el vagy mi? -
berreg #76 meg havonta venni egy alkatrészt, vagy kettőt... -
extramagascsaj #75 jah
sztem is...
1 normális...
akkor nem kell fizetni 5kötelezőt,cascot,stb. -
berreg #74 ez valami új taktik hogy veszel 5 olcsó autót és akkor két hét alatt leamortizálod, majd jöhet a másik?:D szerintem egyszerűbb egyet venni az 5 áráért:) -
#73 Van, hogy 5 is volt. Jó ha van. :D De amúgy 2 a minimum. Bármi történik ott a tartalék járgány. Ha felváltva használod őket, vagy évszakra lebontva, akkor kétszer jobban is bírják a gyűrődést. -
#72 Én mindig 9-10 és 20 éves kor között vásárolok autót (vagy autókat). -
RozmarGyik #71 Minek van 2 autód? -
#70 Annyit semmiképp.
-
mirakon #69 Igen ebben én is egyetértek, hogy nem éri meg 10 évesnél idősebb autót venni -
berreg #68 abszolút! szerintem régebbi autóknál ajánlatosabb a német márka, mert akkor még jelentős különbségek voltak terhelhetőség meg tartósság terén! mára már ezek tompultak, inkább az elektronika dominál. -
extramagascsaj #67 én is olyan max 8évesre gondoltam...de ugye ez is márka és állapotfüggően változhat -
#66 Én 350-ért vettem az egyiket és 700-ért a másikat. Így ezzel a két autóval meglehetősen elégedett vagyok. -
extramagascsaj #65 faterom Németországban vett egy nagyon megkímélt állapotban lévő Mazdát...
úgy 10 éves lehetett mikor vette...30ezer km volt benne csak
800ezer forintnak megfelelő összeg volt
22éves vagyok...lakást is szeretnék előbb-utóbb...
viszont most azt hiszem egymagam nem engedhetem azt meg magamnak,h vegyek új autót...törlesszek..aztán még később mellé csapjam a lakástörlesztőt is
erre is gondolnom kell...meg sok egyéb másra is persze
de úgy gondolom,hogy most nem olyan élethelyzetben vagyok,h célszerű lenne újat venni...egyre inkább ezt ítélem reálisnak -
RozmarGyik #64 Én 10 évnél öregebb autót nem nagyon vennék. Mert a régebbi autók gyorsabban elromlanak. Bár az új autókba meg drága az alkatrész, de legalább nem romlik el minden hónapban. -
berreg #63 az egész olcsó, persze kérdés, hogy milyen állapotban van a kocsi... egy barátom kb 2éve vett egy corollát, akkor volt a kocsi 16 éves, persze szépen felújítva, sportelemekkel, relatíve olcsó volt, 800000ft, de azóta bejött neki egy-két gikszer... persze még mindig jól megy, de ettől függetlenül én azt vallom, hogy mindig a legolcsóbb a legdrágább!:) -
extramagascsaj #62 tudok intézni magamnak hitelt,ha szükségem lesz rá...
most egyenlőre az a lehetőség is felmerült bennem, hogy 5-600ezerért veszek egy idősebb autót
viszont akkor azt készpénzben...és akkor nem kell felvennem hitelt... -
mirakon #61 Hát ha használt autót szeretnél venni akkor most egy új lehetőség egy ilyen hitelkonstrukció amivel használt autót lehet venni, és egész jónak néz ki, nincs semmilyen szokásos költség ilyen közvetítői meg ilyen olyan díjak és a neten meg tudod nézni hogy mennyi lesz a törlesztőrészleted -
berreg #60 azt gondolom:D
mondjuk így kell, nem szabad elkapkodni a mai időkben! biztonságosabb egy erősebb tőkével nekiindulni, hogy ne érjenek váratlan dolgok... -
extramagascsaj #59 meglátjuk...most egyenlőre még azt sem döntöttem el,hogy új vagy használt legyen...
ez lesz az első saját autóm...nem akarom elkapkodni a dolgot
még gyűjtögetek lóvét rá...nézelődök
[biztosítással is foglalkozik...nem köt rossz biztosítást magának(se):D] -
berreg #58 szívesen! csak gondoltam jelzek, de tévedtem m nem a kötelezővel van összekötve hanem a cascóval!
és milyen kocsit akarsz? -
#57 ÉS évi 30-at?! Esetleg évi 130-at?! -
extramagascsaj #56 mivel még nincs meg a konkrét autó, így felesleges is számolnom...
de azért köszi :) -
#55 Úgyszintén A**ianzot fogom választani. A számomra neve nincsenekkel nem álok szóba. Évi 10 ezret megér nekem a nagyobb név, még ha csak a saját megnyugtatásomról is van szó... -
berreg #54 szevasz Extra!
gondolom te biztos kompetensebb vagy ebben a témában, de én nemrég amikor vettem kocsit, akkor egyszerre próbáltam megoldani egy kisebb hitelt és a kötelezőt! ez jó volt m mindenféle ügyintézési díjat nem kellett kifizetnem és egész jó áron adják a dolgaikat! itt a kalkulátor ha esetleg érdekel: http://www.budapestbank.hu/csoport/auto/hitel-kezbolkezbe-kalkulator.php?param=0000 -
#53 az nem ING hanem AIG. :) -
extramagascsaj #52 aranyom, ők nem a károdból élnek,csak h tudd...
a díjak egy részéből díjtartalékot képeznek
másrészt viszont pl. gondolj olyanokra is,h pl. megkötnek egy kockázati életbiztosítást...ha nem következik be a biztosítási esemény,akkor a biztosítónak nincs pénkifizetési kötelezettsége...ergó a díjak maradnak neki
(ha jól emlékszem...persze)
de ha abból indulsz ki,h csak mások kárából gazdagodnak meg...akkor szted ki kötne biztosítást? hát senki...nemde? -
#51 Hu apám ennyi sületlenséget még nem olvastam itt! most értem haza kb. 20-30 hozzászólást olvastam alulról felfelé... véleményem szerint nincs tökéletes biztosító, mert ők abból élnek hogy minél kevesebb kárigényt fizessenek ki!
Viszont ha nincs turpisság a dologban akkor elöbb utóbb ki kell hogy fizessék a dolgot... pl. casco esetén ha összetöröd az autódat akkor ne várd meg míg kifizetik... csináltasd meg, kérj áfás számlát és majd idővel megkapod a pénzed ha meg ezt a rendszert szemétnek találod akkor legyél te is szemét 100.000ft helyett írjatok 200.000-ret a számlára adj egy 20-ast a számlaírónak aztán még hasznod is lesz rajta hogy összetörted a kocsidat.... vagy ha összetörtek játszd el ugyan azt előbb utóbb megkapod a pénzed.
tuti biztosító nincs ahogy Amerikában is majdnem gajrament egy neves bank ugyan úgy gajramehet pl egy biztosító is.... pl ING ( nem tudm van a kötelezőjük) is bejelentette hogy 20%-os veszteéggel fogja zárni az évet.... ha tovább folytatódik akkor csődöt jelent.... szal tuti nincs.. bökj egyet aztán hajrá!
amúgy meg tartsd be a kreszt, legyél előzékeny, vezess ésszel, ne igyál ha vezetsz és nem lehet nagy gondod!