X-Men Origins: Wolverine
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Örülj neki, hogy Farkas ha tetszik, de attól még Wolverine=Rozsomák! És a világon mindenhol, akkor csak mi vagyunk hülyék nem?
Ha a világon mindenki utálja a cigókat, akkor a világ bûnös vagy a cigók!
Ennyi Béla!
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Ad 2 Kit érdekel, hogy a románoknál meg az izraelitáknál rozsomáknak fordítják, örüljünk, hogy itt nem
Ad 3 Miért lennénk ezért IQ fighterek? Mert a magyar képregénykultúra nem olyan fejlett, hogy tele legyen az ország képregény geek-ekkel, akiket tényleg zavar ez? Ezért? Vagy azért, mert a bugyután hangzó rozsomák helyett a Farkast választották a fordítók, ami körülbelül olyan erõt sugalló mint mondjuk az angolban a wolverine? Aztmeg nem tudhatod, hogy a Lengyel nyelvben hogyan hangzik a rozsomák, náluk lehet hogy nem rágcsáló jut az emberek eszébe, nálunk viszont igen.
Ad 4 Újreg vagy még legalább egy évet le kell töltened, hogy kiléphess ebbõl a státuszból<#ejnye1>#ejnye1><#crazya>#crazya> Még az adatlapod sincs kitöltve.
A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.
De semmi baj Béla! Az meg hogy mi kemény meg mi nem , lényegtelen ez a neve!
Folyásig lehetne sorolni a filmekben, hogy milyen hülye nevek vannak még is jók, Béla! Ezeken miért nem röhögtek a magyarok ? Zsákos Frodó, Obi-wan kenobi (pedig eléggé szexuális tartalma van) stb.
Hogy idióta vagyok vagy nem Béla, az lényegtelen! Én csak azt írtam le, hogy a világon mindenhol fel lehetne sorolni a sokak által írt indokokat, hogy miért jobb a Farkas mint a Rozsomák, érdekes mégis mindenhol maradt a Rozsomák, akkor most a magyarok a IQ-fighterek vagy a világ, Béla?!
A fordítók szerintem tökéletes munkát végeztek hangulat szempontjából, azért kifogásolható, hogy mást jelent, de mégiscsak sokkal keményebb amikor megkérdezik
-Új névtábla kell, mi legyen ráírva?
-Farkas
Most azért neharagudjon meg senki de nagyon nevetséges lenne rozsomákkal, vagy torkosborzzal a wolwerine, meg magyarul megint elég hülyén nézne ki ahogy valamelyik túlképzett szinkronszínész tört angolsággal kimondja vólvörín
A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.
Erőt, egészséget elvtársak...ugye?
#124: de csak nálunk hangzik ilyen szarul 😊 és hiába eszi meg fél Izraelt, nálunk tényleg kevesen tudják miaz! Volt is ilyen felmérés ennek kapcsán!
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
te meg azt tényleg vágod, hogy egy izraelinek hülyén hangzik a náluk használt szó a rozsomákra? nem is értem, hogy az én hszembõl hogyan, mibõl, miért szûrted le, hogy én azt hiszem, náluk sem rozsomáknak hívják
"Forgalmazók elbaszták, akármilyen hülye indokkal is"
pont azt fejtettem ki, hogy miért tették
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
"...de itt nem tudja senki, hogy mi az a rozsomák. ezt miért nem lehet megérteni?.." hát Izraelben is csoportosan támadják meg a barmicvóra indulókat!
de a gyártási költséget nézve ez nem rossz, mert kifejezetten "olcsó" film volt (ez meg is látszik némelyik effekten) 150 milkó, még az X3 210-be került anno.
itt nálunk ilyeneken agyalni kell a fordítóknak, marketingeseknek, mert teljesen más az ízlésünk, mint akár az általad felsorolt népeknek.
ráadásul olyanon vitáztok, aminek abszolúte semmi értelme nincs, mivel nem lesz ez már soha a büdös életbe megváltoztatva, pusztán marketing okokból
btw szerintem sem kellett volna lefordítani, csak hát ugye egynél elkezdik, a többinél is kell. pl Sabretooth mindenképpen fordításra szorul, mert pl. egy Storm a "magyar fülnek" elmegy, mint (bece)név, míg az elõbbi már nem nagyon
ez lenne a legjobb magyar fordítás...
(csak megsúgom: Wolverine lenne a legjobb és punktum)
Mondjuk így egy komplett snittnek semmi értelme a filmben
Spoiler!
Amikor üzen Victor Logannek egy levágott Rozsomák fejjel!
Spoiler off!
persze az átlag mozinézõ leszarja mi volt az, de kíváncsi leszek ha lesz még x-film és abban Rozsi elsétál egy Rozsomák mellett (pl: az állatkertben) és a suli tanítványai megkérdeznék miért kaptad róla a neved és 2 percen keresztül Logan dumcsizna róla, azt hogy oldanák meg a fordítók. Istenem csak lenne ilyen, szívesen megnézném mit izzadnának ki!
Néha olyanokat tudok röhögni a magyar fordításokon 😊
Szerintem lehetne egy kisebb regényt írni az ilyen élményeimrõl 😄
http://www.avpuniverzum.hu AsRock A780GXH - AMD Athlon II X2 250 - 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz - Sapphire HD4850 Toxic - 250GB+200GB Samsung SATA2 HDD - FSP 350W - Acer 19\"
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Amúgy a játék szerintem sokkal jobb lett mint maga a film. A story is teljesen más.
http://www.avpuniverzum.hu AsRock A780GXH - AMD Athlon II X2 250 - 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz - Sapphire HD4850 Toxic - 250GB+200GB Samsung SATA2 HDD - FSP 350W - Acer 19\"
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
P4 3.0 Ghz, Abit is7-v2, stb. Nintendo DS lite (fekete), XBOX 360 arcade, Sony PS1, Atari 2600, Nintendo Nes, stb.